Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.9.2020, 09:02
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 23, 24, 25  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 189
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.9.2010, 19:41 View PostDownload Post

Capitolul 189

Scuzele lui Baram. Atenționarea lui Ahab. Bucuria Mariei la revederea lui Iisus. Uneltirile Templului pentru a-L opri pe Iisus.


1. După ce i-a scos pe farisei de pe proprietate, Baram a revenit, puțin abătut și a spus: "Doamne, iartă-mă, nu e bine ce-am făcut, dar nu mai puteam să suport comportamentul perfid al acestor desfrânați. Nu pot să cred că Satana este mai rău; decât acești indivizi, care cred că întreg pământul le aparține! Toate acestea nu m-ar fi scos din fire dacă nu i-aș fi văzut agresându-Te, așa că n-am putut să-mi opresc furia și a trebuit să fac uz de dreptul de proprietate; dar nu Te îngrijora, dacă vor face plângere, o să-i urmăresc mai departe și voi ști să Te apăr".

2. Ahab spuse: "Prietene, în orice caz, vei face bine să te aperi, căci indivizii aceștia nu vor avea nimic mai bun de făcut la Ierusalim decât să descrie în cele mai negre culori ceea ce s-a petrecut aici, începând cu 'învățătura periculoasă' a divinului învățător și apoi comportamentul meu. Vor merge să-i spună lui Irod cum și-a pierdut supușii care și-au cumpărat cetățenie romană. Aceasta va ridica toate spiritele rele de la Ierusalim și nu este exclus ca aceasta să-ți aducă neplăceri. Fii deci prudent și asigură-ți protecția imperială, altminteri acești oameni ciudați și răi îți vor face probleme". 3. Eu am spus: "Ahab, nu te mai gândi la asta, pentru că nu i se va face nici un rău lui Baram, căci Eu sunt cu el, dar este adevărat că ființele acestea inumane sunt capabile să facă ceea ce ai zis. Dar nu aveți de ce să vă temeți, tu și Baram. Acum să mergem la masă, Maria și fiii lui Iosif vor să-Mi vorbească".

4. Surprins să audă numele lui Iosif, Baram a spus: "Cum, fiii maestrului meu din Nazaret, căruia îi datorez atât de mult! El era încă tânăr și era deja un maestru în arta sa când eu i-am fost ucenic. Cu câtă răbdare și iubire m-a învățat el utilitatea artei sale! Foarte repede, el mi-a dat să realizez lucrările cele mai minunate, continuând să-mi dea sfaturi pe care nu le voi uita niciodată!"

5. Eu am spus: "Ei bine, Maria este a doua lui soție, pe care i-a dat-o Templul. Iar cei doi bărbați care o însoțesc sunt fiii din prima căsătorie a lui Iosif; și ei continuă meseria sa. Cât despre Mine, Eu sunt fiul trupesc al Mariei și numele Meu este Iisus!"

6. Baram a spus: "Oh! Cât sunt de fericit că o asemenea onoare, o asemenea grație a fost făcută casei mele. Să mergem repede la masă, pentru ca minunata mamă și cei doi fii ai lui Iosif să nu aștepte mai mult!"

7. Când M-a văzut, Maria a început să plângă de bucurie. Ea și cei doi frați care Mă iubeau foarte mult nu Mă mai văzuseră de două luni. După ce neam salutat din toată inima, ne-am așezat la masă, mulțumindu-i lui Dumnezeu și am servit mâncarea delicioasă care era din belșug. La masă a luat parte, cu bucurie și Kisjonah împreună cu soția și fiicele sale, care nu M-au mai părăsit de când i-am cunoscut. El a vorbit mult cu Maria și cu cei doi fii ai lui Iosif.

8. După ce am mâncat, am rămas așezați la masă și am băut, din cauza căldurii mari, vin îndoit cu apă. Ahab a întrebat dacă ar putea să vorbească, căci avea ceva important de spus, în special în legătură cu securitatea Mea; căci tocmai aflase în timpul conversației că Eu eram Iisus din Nazaret, binecunoscut de popor și vestit în toată țara, dar rău văzut de farisei! I-am spus: "Spune ce știi!"

9. Ahab a spus: "Doamne și Stăpâne, Tu ai înviat-o pe fiica lui Iair, la farisei și la fel pe fiica comandantului garnizoanei romane, lucru știut de toată regiunea. Cine s-ar fi putut îndoi că până și cel mai rău dintre tirani, drept recunoștință pentru asemenea miracole, nu l-ar fi așezat la dreapta sa pe tron pe Cel care le-a înfăptuit, așa cum a făcut Faraonul pentru Iosif, în semn de recunoștință pentru miracolele sale?

10. Dar ce au făcut aceste brute din Templu, acești susținători ai lui Satana? Ei au trimis la Ierusalim un raport pe care și eu, din nefericire, a trebuit să-l semnez, neștiind nimic despre Iisus, despre învățătura și miracolele Sale. Și, după acest raport, au fost trimiși peste tot spioni și asasini plătiți de Templu, ai lui Irod și ai guvernatorului roman, cu ordin de a Te face să ajungi pe lumea cealaltă.

11. În acest raport ai fost descris ca agitator, impostor și înșelător de oameni, în niște termeni care nu au mai fost folosiți vreodată! În raport se spune că fiica lui Jairus nu era moartă atunci când ai fost chemat ca să o vindeci și să o înviezi, ci era perfect sănătoasă, Tu fiind astfel pus la încercare. Atunci când Tu i-ai spus, la sosire: "Talitha Kumi", șeful a văzut că erai un impostor și că Tu nu aveai nici o noțiune despre adevărata artă a vindecării, căci dacă ai fi fost un mântuitor, ai fi văzut imediat că fetița nu numai că nu era moartă, dar că ea era perfect sănătoasă!

12. Comandantul roman, care cred că se numește Cornelius și pe a cărui fiică ai înviat-o de asemenea, nu este de aceeași părere, dar ce poate face el împotriva acestei mulțimi de martori mincinoși?

13. Prieten foarte drag și prețios, Doamne și învățătorule, aș putea să-Ți mai spun încă multe alte lucruri, dar văd că povestea mea adevărată Te-a întristat și că aceste calomnii împotriva Ta sunt prea diabolice; cred că este mai bine să nu mai povestesc. Este suficient că Ți-am spus ce era mai important; iar lucrul cel mai sigur în toate acestea este că Satana este prost și că poate fi ușor întrecut prin adevărata inteligență și înțelepciune, ceea ce pentru Tine este ușor, căci ești mai mult decât înțelept! Să nu mai vorbim despre asta!

14. Eu nu sunt pentru Tine decât un om simplu, dar i-aș potoli pe indivizii aceștia într-o singură clipă și nu cred că este un păcat să fii împotriva lui Satana. Acest lucru îl obligă să se retragă și omul înțelept și inteligent are astfel timp să-și manifeste mai mult nobilul său spirit, în loc să se afle mereu în luptă cu Satana".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 190
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.9.2010, 19:46 View PostDownload Post

Capitolul 190

Maria a fost alungată și deposedată de casă. Baram și Kisjonah îi propun s-o ajute. Domnul urcă pe o corabie pentru a predica poporului. (Matei 13, 1-2)


(1) în aceeași zi, Iisus a ieșit din casă, și ședea lângă mare.
(2) O mulțime de noroade s-au strâns la El, așa că a trebuit să Se suie să șadă într-o corabie; iar tot norodul stătea pe țărm.


1. Maria a spus: "Fiul meu și Doamne! Ceea ce Ți-a spus acest tânăr este perfect adevărat! Și eu, care am fost alungată din casă din cauza Ta, am venit să-Ți spun toate acestea! Ce trebuie să facem, eu, frații și surorile Tale - în sens pământesc, desigur; căci eu știu bine că, pe pământ, Tu nu ai părinți, dacă aceștia nu sunt discipolii Tăi în inima Ta!

2. Puținele bunuri pe care le aveam s-au pierdut; acești farisei răi au luat tot; ei au vândut unui străin casa noastră și grădina care era bine îngrijită. Nici eu și nici frații și surorile Tale nu mai suntem așa de tineri ca să ne câștigăm în fiecare zi pâinea, iar acești stăpâni perfizi ai Templului au interzis tuturor evreilor, sub amenințarea cu o mare pedeapsă, să ne dea ceva de muncit sau de pomană, oricât de puțin! Ce va fi cu noi, din ce vom trăi?"

3. Baram și Kisjonah au spus în același timp: "Oh, mamă sublimă și venerată, prin care Dumnezeu a permis o grație atât de mare, de a se naște în această lume tristă marele Fiu al cerului, nu te îngrijora! Privește: noi nu mai suntem evrei, ci greci (în mod formal, în exterior, cu toate că în inimile noastre, după Moise, noi suntem tot evrei)! Grație lui Dumnezeu, noi suntem bogați și unul și celălalt; vino deci la noi cu toți ai tăi și nu vă va lipsi nimic".

4. Eu am spus: "Prieteni, propunerea voastră este un balsam pentru inima Mea, fie ca binecuvântarea și grația Mea să fie pentru totdeauna asupra voastră! Dar, înainte, Mă voi întoarce acasă să văd cu ce drept i-au luat acești indivizi răi mamei, soția legitimă a lui Iosif, puținele bunuri agonisite cu greu!

5. Mai am să-i spun câteva cuvinte și lui Iair; fiica sa se va îmbolnăvi și el Mă va căuta din nou; când Mă va găsi, îi voi vorbi! Întrucât situația este atât de gravă și aceste brute satanice vor să ne prindă în capcană, vom pleca imediat pe mare, unde nu vor mai putea pune ceva la cale împotriva noastră.

6. Când voi fi pe apă, voi spune oamenilor câteva cuvinte despre împărăția cerurilor, pe care o voi dezvălui în parabole, astfel ca nimeni să nu poată spune: 'Cum aș putea să cred, dacă n-am auzit niciodată vorbindu-se despre așa ceva?' Dar dacă acești oameni răi și ciudați vor să vină și ei, poporul nu trebuie să-i împiedice, pentru ca ei să nu poată avea nici o scuză în ziua judecății.

7. Tu, prietenul Meu Kisjonah, mergi să pregătești barca ta cea mai mare, căci vom avea nevoie de ea!" Kisjonah și ai săi s-au ridicat și au plecat să îndeplinească dorința Mea.

8. Pentru că Eu nu mai puteam să rămân în casa sa, Baram M-a întrebat dacă putea să Mă însoțească.

9. Eu i-am spus: "Oricât de departe și oricât de mult timp vei dori! Niciodată n-am împiedicat pe cineva cinstit să Mă urmeze!" Baram a dat câteva porunci în casă, le-a spus soției și copiilor săi ce aveau de făcut și cum trebuiau să se poarte cu cei care ar încerca să-i persecute. A luat cu el puțin aur și a venit cu noi pe mare. Mulțimea ne-a urmat pe jos.

10. Fariseii cei bătrâni și răi nu au pierdut la rândul lor ocazia de a ne urma, deghizați, ca să nu fie recunoscuți de mulțime. Când am ajuns pe malul apei, mulțimea a început să strige, îmbulzindu-se: Trăiască Fiul lui David!", astfel încât Mie, părinților și discipolilor Mei, care erau foarte mulți, ne era imposibil să mai trecem!

11. I-am spus atunci lui Kisjonah: "Coboară pasarela, trebuie să ne îmbarcăm, țărmul este prea îngust pentru toți cei care sunt aici! Kisjonah a coborât pasarela și noi ne-am îmbarcat. Dar mulțimea, văzându-Mă urcând în barcă, a crezut că voi pleca imediat și a început să Mă roage să le dau învățăturile promise despre împărăția cerurilor.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 191
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.9.2010, 19:59 View PostDownload Post

Capitolul 191

Împărăția cerurilor. Parabola semănătorului și a seminței. Celui care are prin drept divin i se va mai da chiar în plus, însă celui care nu are i se va lua chiar și puținul pe care îl are. (Matei 13, 3-23)


(3) El le-a vorbit despre multe lucruri în pilde și le-a zis: “Iată, semănătorul a ieșit să semene.
(4) Pe când semăna el o parte din sămânță a căzut lângă drum, și au venit păsările și au mâncat-o,
(5) O altă parte a căzut pe locuri stâncoase, unde n-avea pământ mult: a răsărit îndată, pentru că n-a găsit un pământ adânc.
(6) Dar, când a răsărit soarele, s-a pălit; și, pentru că n-avea rădăcini, s-a uscat
(7) O altă parte a căzut între spini: spinii au crescut și au înecat-o.
(8) O altă parte a căzut în pământ bun, și a dat rod: un grăunte a dat o sută altul șaizeci și altul treizeci.
(9) Cine are urechi de auzit, să audă.”
(10) Ucenicii s-au apropiat de El și I-au zis: “De ce le vorbești în pilde?”
(11) Iisus le-a răspuns: “Pentru că vouă v-a fost dat să cunoașteți tainele împărăției cerurilor, iar lor nu le-a f ost dat.
(12) Căci celui ce are, i se va mai da, și va avea de prisos; iar de la cel ce nu are, se va lua chiar și ce are.
(13) De aceea le vorbesc în pilde, pentru că ei, măcar că văd, nu văd, și măcar că aud, nu aud, nici nu înțeleg.
(14) Și, cu privire la ei, se împlinește proorocia lui Isaiia, care zice: 'Veți auzi cu urechile voastre, și nu veți înțelege; veți privi cu ochii voștri, și nu veți vedea.
(15) Căci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, și-au închis ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înțeleagă cu inima, să se întoarcă la Dumnezeu, și să-i vindec.”
(16) Dar ferice de ochii voștri că văd; și de urechile voastre că aud!
(17) Adevărat vă spun că, mulți prooroci și oameni neprihăniți au dorit să vadă lucrurile pe care le vedeți voi, și nu le-au văzut; să audă lucrurile pe care le auziți voi, și nu le-au auzit.
(18) Ascultați dar ce înseamnă pilda semănătorului.
(19) Când un om aude Cuvântul privitor la împărăție, și nu-l înțelege, vine Cel rău și răpește ce a fost semănat în inima lui. Aceasta este sămânța căzută lângă drum.
(20) Sămânța căzută în locuri stâncoase, este cel ce aude Cuvântul, și-l primește îndată cu bucurie;
(21) darn-are rădăcină în el, ci ține până la o vreme; și, cum vine un necaz sau o prigonire din pricina Cuvântului, se leapădă îndată de el.
(22) Sămânța căzută între spini, este cel ce aude Cuvântul; dar îngrijorările veacului acestuia și înșelăciunea bogățiilor îneacă acest cuvânt și ajunge neroditor.
(23) Iar sămânța căzută în pământ bun, este cel ce aude Cuvântul și-l înțelege; el aduce rod: un grăunte dă o sută, altul șaizeci, altul treizeci.”


1. După ce am urcat cu toții în barcă și pasarela a fost retrasă, am spus oamenilor să rămână liniștiți și să se așeze. Mulțimea s-a calmat imediat; numai bătrânii farisei au rămas în picioare, nu departe de țărm, aproape de barca lor, căci ei îmi înțeleseseră planul și nu mă pierdeau din ochi, fiind gata să Mă urmărească pe mare!

2. Dar Eu M-am așezat în spațiul îngust al podului bărcii și am început să le vorbesc oamenilor în imagini și parabole, pe care fariseii nu le puteau înțelege. Dar cei din popor care aveau spiritul treaz, au înțeles ceea ce spuneam!

3. Pentru început, Eu M-am comparat cu un semănător: “Ascultați și înțelegeți bine!

4. Iată: un semănător semăna semințe bune și, în timp ce el semăna, acestea au căzut pe drum și păsărelele , au venit să le mănânce; o parte din semințe a căzut pe un sol pietros, unde era puțin pământ și, când soarele a început să strălucească cu putere, plantele, care începuseră să încolțească în răcoarea nopții, s-au uscat și au căzut, neavând rădăcini puternice; o altă parte a căzut în mărăcini, dar mărăcinii au crescut și le-au sufocat; în sfârșit, o ultimă parte a căzut pe pământ bun și a dat fructe; o asemenea sămânță a produs o sută de alte semințe, alta șaizeci, iar alta treizeci. Cine are urechi de auzit să audă!”

5. Am vrut să continui să vorbesc, dar mai mulți discipoli - care nu înțeleseseră - au venit la Mine, spunând: “De ce le vorbești în parabole? Noi, care suntem cu Tine de mult timp, abia înțelegem, darămite cei care ascultă pe țărm, crezi Tu că ei pot să Te înțeleagă? Nu vezi cum ridică din umeri? Unii cred că îți râzi de ei sau că spui lucruri fără importanță din cauza fariseilor; fiecare știe bine că semințele nu se seamănă nici pe pietre, nici în mărăcini. Noi înțelegem bine ceea ce vrei să spui; cei de pe țărm însă cred că îți bați joc de ei! Sau chiar dorești într-adevăr ca învățătura Ta să fie de neînțeles pentru ei?”

6. Eu le-am spus discipolilor: “Ce tot spuneți și pentru ce Mă întrerupeți? Eu știu de ce vorbesc poporului în parabole: pentru ca să nu poată înțelege oricine. Nu oricui îi este dat să înțeleagă parabola împărăției lui Dumnezeu, căci stă scris: 'Celui care are prin drept divin i se va mai da chiar în plus, însă celui care nu are i se va lua chiar și puținul pe care îl are!' Iată de ce Eu, Domnul, vă vorbesc în parabole, fiindcă ei nu înțeleg nimic cu ochii și urechile lor!

7. Ce fac Eu aici și drept cine Mă iau ei? Ei sunt toți orbi și surzi! Parabola pe care ei o înțeleg este cea a orbului surdo-mut pe care l-am vindecat ieri. Sufletul le este ca și trupul lui și Eu le vorbesc în parabole pentru ca să se împlinească profeția lui Isaiia: Veți asculta cu urechile și nu veți înțelege! Veți privi cu ochii și nimic nu veți vedea!'

8. Inima acestui popor s-a împietrit, urechile sale au devenit surde, ochii săi s-au acoperit cu un voal, de frică să nu vadă și să nu audă, de teamă că inima sa va înțelege, de frică să nu pornească pe drumul cel bun și de teamă să nu îl vindec spiritual!

9. Dar, fericiți vor fi ochii celor care văd, fericite urechile celor care aud, căci adevăr vă spun, mulți profeți și oameni drepți ar fi vrut să vadă și să audă ceea ce vedeți și auziți voi, dar n-au văzut nimic, n-au auzit nimic!

10. Dar v-am mai spus: Voi Sunteți cei cărora le-a fost dat să înțeleagă misterul împărăției cerurilor. Observ totuși că nici voi nu înțelegeți mai bine decât cei de pe țărm. Ascultați deci, pentru a înțelege ce semnifică parabola semănătorului.

11. Dacă cineva aude Cuvântul împărăției lui Dumnezeu, pe care Eu îl predic în fața voastră și îl ascultă fără să îl înțeleagă cu inima și ia drumul lumii, cel rău recunoaște atunci că sămânța nu a căzut în pământ bun, ci se află doar la suprafața exterioară a unei inimi împietrite și întoarsă către viața lumească, astfel încât diavolul smulge imediat ceea ce a fost semănat. Iată, acest om este asemenea drumului pe care a căzut sămânța de care v-am vorbit; și pe țărm sunt mulți de felul acesta.

12. Cel care a primit sămânța pe un sol pietros este omul care aude Cuvântul și-l primește cu bucurie, dar el este de piatră, lipsit de fluiditatea vieții unde se călește adevăratul curaj al inimii și lipsit de asemenea de humus, adică de voința fermă. Indiferent dacă este de piatră, umed ori uscat, acest om se schimbă cu timpul, dar dacă este persecutat din cauza Cuvântului Meu, el se umple de mânie sau de ranchiună. Cuvântul Meu nu poate să prindă rădăcini în această piatră supraîncălzită și sfârșește prin a se usca complet.

13. Puteți să vedeți multe pietre de felul acesta pe țărm, furioși pe răutatea fariseilor care sunt împotriva Mea. Dar când ei văd că vorbele Mele, venite din ceruri, produc tot felul de tulburări și persecuții, ei se lasă pradă mâniei și fricii și își înăbușă Cuvântul Meu în inimă. Căci, în pofida tuturor semnelor pe care le-au văzut și a tuturor dovezilor pe care Eu le-am dat, ei nu cred că Eu aș fi suficient de puternic ca să-i apăr de rău și iată-i, ca piatra pe care cade sămânța!

14. Cât despre sămânța care a căzut în mărăcini, aceasta simbolizează omul care ascultă și primește Cuvântul Meu, dar rămâne sub influența preocupărilor sale materiale, a grijilor sale, a gustului pentru câștig și a minciunii înșelătoare a bogăției. Chinurile lui se îngrămădesc pe zi ce trece, cresc ca mărăcinii în inimă, zi după zi și sufocă puțin câte puțin Cuvântul pe care Eu l-am semănat.

15. Și iată, sunt mulți din aceștia pe țărm, ca spinii între care a căzut sămânța! 16. Dar ce înseamnă sămânța căzută pe pământ bun? Omul care este asemenea pământului bun este acela care aude Cuvântul Meu și îl primește în adâncul inimii sale, unde este mereu înțeles și perceput ca un cuvânt adevărat și viu. Iată pământul bun care dă roade, după voința și forța omului, uneori sută la sută, alteori șaizeci la sută, sau treizeci la sută. Sută la sută pentru cel care face totul pentru Mine, șaizeci la sută pentru cel care face mult pentru Mine și treizeci ia sută pentru cel care face puțin!

17. Dar în împărăția Mea există trei ceruri! Cel mai înalt este pentru cei care dau rod sută la sută, cerul intermediar este pentru cei care dau rod șaizeci la sută și cerul inferior pentru cei care dau rod treizeci la sută. Mai jos de treizeci la sută, nimeni nu va fi luat în considerare. Celui care se află mai jos de treizeci la sută i se va lua și i se va da celui care are treizeci la sută ori șaizeci la sută! Astfel, celui care nu are i se va lua chiar și puținul pe care îl are, iar cel care are va mai primi, pentru a avea din belșug.

18. Puteți să vedeți mulți pe țărm cărora li s-a luat deja, dar voi, care aveți deja mult, veți mai primi, iar cei care au prea puțin, nu vor avea nimic sau aproape nimic!

19. Dacă cineva are un câmp care-i dă multe roade, fiindcă are un humus bun și mai are și un alt câmp, neroditor, care nu-i dă nimic, în ciuda tuturor eforturilor, se pune întrebarea: ce va face proprietarul? Anul următor el nu va mai însămânța câmpul neroditor, ci va pune toate semințele pe câmpul bun, care-i va da astfel mai multe roade, în timp ce câmpul rău va fi lăsat pentru buruieni, urzici și mărăcini!

20. Iată cum procedează un agricultor bun. Și atunci, credeți voi că Tatăl din Ceruri este mai puțin inteligent decât acest om, de pe acest pământ trecător?

21. Îndepărtați din inimile voastre ideea că Tatăl din Ceruri este nedrept!

22. Voi știți prea bine că nimeni nu cere sfaturi decât celui suficient de înțelept și că cel inteligent se îndepărtează de palavragii și indiscreți, după ce realizează că aceștia sunt astfel. Întrebare: este oare nedrept să-ți retragi încrederea acordată unui palavragiu și s-o acorzi unui înțelept adevărat care a câștigat deja încrederea tuturor?

23. În mod similar, se poate pune întrebarea: faceți oare voi ceva incorect, voi care sunteți discipolii Mei, dacă Mă urmați și îi părăsiți pe templieri, pe farisei și pe leviți și vă retrageți de la ei chiar și cea mai slabă licărire de încredere pentru a Mi-o dărui Mie, care vă inspir toată încrederea prin faptele și vorbele Mele? Cred că vă este clar acum că nu există nici o nedreptate dacă Eu vă vorbesc astfel despre cel căruia i se va lua, atunci când el nu are de fapt nimic, așa cum v-am explicat!

24. Eu spun aceasta referindu-mă la spirit și nu la materie, căci altminteri ar fi desigur nedrept să-i iei celui sărac și puținul pe care îl are, pentru a-l da bogatului, ale cărui cămări și pivnițe sunt deja prea pline. Tot ceea ce vă spun se referă doar la spirit și nu la materia care este supusă singurei legi a constrângerii absolute, până la disoluția finală! Înțelegeți?”

25. Au răspuns cu toții într-un glas: “Da, Doamne și Stăpâne, înțelepciunea Ta depășește gândurile noastre cele mai înalte, așa că Te rugăm să continui așa cum consideri Tu”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 192
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.9.2010, 20:07 View PostDownload Post

Capitolul 192

Parabola despre buruieni despre sămânța de muștar și despre drojdie. Poporul, neînțelegând nimic, se îndepărtează. Fariseii sunt prinși de furtună. (Matei 13, 24-25)


(24) Iisus le-a pus înainte o altă pildă, și le-a zis: “împărăția cerurilor se aseamănă cu un om care a semănat o sămânță bună în țarina lui.
(25) Dar, pe când dormeau oamenii a venit vrăjmașul lui, a semănat neghină între grâu, și a plecat.


1. Am spus atunci cu voce tare, ca să fiu auzit de pe țărm: “Cine are urechi să audă și cine are ochi, în inima sa bineînțeles, să înțeleagă. Vă voi da în continuare o altă imagine a împărăției lui Dumnezeu. Ascultați:

2. Împărăția lui Dumnezeu este asemenea unui om care seamănă pe câmpul său semințe bune. Dar, în timp ce slujitorii săi dorm, vine dușmanul său și seamănă neghină în mijlocul ogorului, iar atunci când grâul crește și face spic, se vede apărând și neghina.

3. Când servitorii văd asta, îl întreabă pe stăpânul lor: 'Stăpâne, n-ai semănat semințe bune, de unde a apărut această neghină?'

4. Iar stăpânul răspunde: Dușmanul meu a făcut aceasta!' Servitorii săi îi vor spune: 'Stăpâne, dacă vrei, noi o putem smulge!' 'Nu, răspunde el, pentru că mi-e teamă să nu smulgeți și grâul bun odată cu neghina! Lăsați-le să crească împreună, până la culesul roadelor și când va fi să recoltăm, voi spune secerătorilor: 'Scoateți mai întâi neghina și legați-o pentru a fi arsă; iar grâul aduceți-l în hambarul meu'. Aceasta este o bună imagine a împărăției cerurilor; dar ascultați-Mă în continuare, vă voi spune o altă parabolă care se referă tot la împărăția lui Dumnezeu. Ascultați!

5. Împărăția cerurilor este asemenea seminței de muștar pe care un om o seamănă pe câmpul său. Aceasta este cea mai mică dintre semințe, dar când crește, ea devine cea mai groasă plantă comestibilă, atingând în final dimensiunea unui arbore, pe ale cărui ramuri păsările cerului vin să-și facă cuib”.

6. Discipolii s-au privit, făcând ochii mari și au spus: “Ce înseamnă asta? Cine poate să înțeleagă că împărăția cerurilor este o plantă comestibilă?...”

7. Eu am spus: “Nu vă mirați, ascultați-Mă, vă voi da o altă imagine a împărăției cerurilor!

8. Împărăția cerurilor este precum drojdia pe care femeia o pune în trei măsuri de făină, pentru ca făina ei să crească”.

9. Discipolii, la fel ca și cei doisprezece apostoli puțin mai treziți din punct de vedere spiritual, s-au privit din nou perplecși și au spus: “Cine poate să înțeleagă aceasta? Oare vrea să-și râdă de oameni în prezența fariseilor? Este de neînțeles când vorbește astfel, în imagini atât de încâlcite!”

10. Dar Ahab, puțin mai priceput în scripturi, i-a întrerupt pe discipoli și le-a spus: “Dacă cel care este aici este Cel care eu sunt sigur că este, El exprimă aceste lucruri în parabole pentru mulțime, ca să se împlinească astfel profeția lui Isaiia: Voi deschide gura ca să vorbesc în parabole, voi revela lucruri ascunse de la începutul Creației!'

11. Iată ce spunea marele profet, iată cum cântă David în psalmul 78, versetul 2; și exact acest lucru îl face El! Iar voi vă mai întrebați cum și de ce, când sunteți de atâta timp cu El? Dacă El va crede de cuviință, ne va dezvălui aceste mistere, dar în orice caz, noi putem să ne închinăm plini de recunoștință în fața lui Dumnezeu, fiindcă am văzut și am auzit ceea ce toți profeții ar fi vrut să vadă și să audă!”

12. Toți discipolii au fost mulțumiți de intervenția lui Ahab. Dar cum Eu am păstrat tăcerea în timp ce Ahab vorbea, poporul M-a întrebat dacă aveam să le mai spun și alte lucruri de neînțeles, ori pot să se întoarcă la treburile lor, căci ei veniseră sperând să audă pe țărm o învățătură bună, dar nu au primit-o!

13. Eu am spus: “Întoarceți-vă la voi acasă, căci nu pentru voi am vorbit Eu, căci știam prea bine neputința inimilor voastre de a înțelege. Iată de ce copiii voștri vor deveni judecătorii și stăpânii voștri”. La aceste cuvinte, mulțimea s-a îndepărtat de țărm și fiecare s-a reîntors la ale sale!

14. Numai fariseii, care observaseră că Kisjonah se pregătea să lase barca pe apă, au urcat în ambarcațiunea lor și au pornit pe mare înaintea noastră. Dar Eu doream în secret ca un vânt puternic să se ridice împotriva lor și iată că un vânt puternic a început să le împingă barca, acoperind-o cu valuri mari!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 193
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.9.2010, 20:11 View PostDownload Post

Capitolul 193

Domnul liniștește furtuna, îndoiala discipolilor. Mărturia lui Ahab.


1. Noi am plecat într-o cu totul altă direcție, dar și noi a trebuit să înfruntăm o furtună în largul mării, care i-a înspăimântat de moarte pe toți discipolii din barcă, așa cum se mai petrecuse o dată. Ei au început să urle, chemându-Mă să-i ajut, spunând că se vor scufunda cu toții.

2. Am poruncit încă o dată mării și vântului să tacă și, instantaneu, vântul și marea s-au liniștit pe deplin, iar toți cei din barcă au spus: “Cine este El, de care ascultă și vântul și furtuna?”

3. Dar Ahab, care tăcuse, le-a spus: “Iată încă o întrebare prostească, ce nu trebuie pusă. Voi sunteți de atât de mult timp cu El și vă mirați ca și cum ar fi prima minune pe care o vedeți înfăptuită în fața voastră! Nu este nici o zi de când sunt printre voi și iată, eu pot să înțeleg toate acestea, atât cât poate să înțeleagă un om, deoarece El este Mesia cei Făgăduit. După David, El nu poate fi decât chiar Dumnezeu însuși, acționând în carne și oase! De aceea, trebuie să fie ușor pentru El să liniștească furtuna, oricum mult mai ușor decât să creeze lumea întreagă. Dar un lucru este de mirare: cum poate această faptă să vă uluiască până într-atât inimile?”

4. Puțin înțepat, Iuda i-a răspuns: “Asta înseamnă că faptele pe care Domnul le săvârșește sub ochii noștri nu trebuie să ne uimească, numai fiindcă am mai văzut și altele înfăptuite de El?”

5. Ahab a spus: Frate, departe de mine un asemenea gând, vreau doar să spun că noi ar trebui să ne minunăm cu umilință, din toată inima și din tot sufletul nostru, că El săvârșește asemenea lucruri sub ochii noștri, noi – care suntem ființe atât de puțin demne de iubirea, puterea și înțelepciunea Sa! Cât despre mine, eu mă simt nedemn chiar și de cel mai mic dintre miracolele Sale. Dar dacă noi știm Cine este El de ce să ne mirăm că El, care a făcut cerul și pământul, săvârșește acum lucruri atât de extraordinare? Până la urmă, noi Îl considerăm un om puțin mai deosebit decât alții, în timp ce El este chiar Domnul. Iată de ce cred eu că uimirea voastră în fața liniștirii bruște a furtunii n-ar trebui să existe.

6. N-ar fi oare caraghios să începem să ne minunăm de soare sau de lună, de stele și pământ, care sunt tot operele Sale, ca și de toate creaturile minunate cărora El le-a dat naștere? Liniștirea bruscă a acestei furtuni este și ea opera Sa. Dacă vrem să ne minunăm, atunci mai bine să ne minunăm, după părerea mea, de faptul că Dumnezeu atotputernic și inexprimabil, a vrut să coboare din Ceruri la noi, bieți muritori, din înălțimea Sa infinită, ceea ce ar fi de necrezut, dacă ceea ce se împlinește aici n-ar fi fost prezis încă de la Adam, prin Enoh și toți profeții, până la bietul Zaharia și fiul său Ioan!

7. Aceasta mi se pare o minune cu atât mai uimitoare cu cât se petrece exact așa cum au anunțat toți profeții, ca o singură voce. Ceea ce se petrece aici nu este decât urmarea firească a celei mai uluitoare sosiri pe pământ: apariția lui Dumnezeu într-un trup de carne și sânge, așa cum a fost anunțat”.

8. Cei doisprezece apostoli Mi s-au adresat: “Doamne, de unde vin aceste cuvinte și această înțelepciune?”

9. Eu am spus: “Nici din carnea lui, nici din sângele lui, ci din spiritul lui, care este atât de trezit încât nu mai e mult până când va atinge noua și desăvârșita naștere a spiritului. Dar nu vă onorează deloc faptul că el este învățătorul vostru, în loc să fie invers. Totuși, el are marele avantaj de a fi un foarte bun cunoscător al Scripturii și Eu îl iubesc la fel cum vă iubesc și pe voi, căci are multă umilință în inima sa!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 194
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.9.2010, 20:15 View PostDownload Post

Capitolul 194

Patria spirituală a omului. Pacea interioară, punctul de întâlnire a vieții Tatălui, Fiului și Sfântului Duh.


1. Discipolii mei M-au întrebat: “învățătorule, unde mergem?” Eu le-am spus: “Direct acasă”. Discipolii: “Nu este locul cel mai sigur. Fariseii au luat bunurile mamei tale trupești și noi suntem îngrijorați pentru casa Ta, cu toate că știm bine că Tu ești pretutindeni la Tine acasă!”

2. Eu am spus: “Ar trebui să fiți mai ageri în spirit! Cum aș putea să vreau să merg la Nazaret, dacă am spus că ne întoarcem direct acasă? Înțelegeți ceea ce trebuie! Când vorbesc despre întoarcerea acasă, Eu mă gândesc și Mă refer la omul interior, care este adevăratul loc de întâlnire spirituală a vieții, puterii și a întregii înțelepciuni! Ei bine, să mergem acolo, avem nevoie de pace interioară! Iată adevărata patrie în care vom găsi, cel puțin voi, căci Eu nu am nevoie, ceea ce este necesar pentru ființa voastră făcută din carne și sânge!”

3. Discipolii au spus: “Da, Doamne, acum înțelegem”.

4. Eu am spus: “Din punct de vedere pământesc, ne vom întoarce la Kisjonah, la care suntem în siguranță, căci casa lui este liberă; el plătește pentru asta un tribut mare împăratului și astfel fariseii vor fi ținuți la distanță. Apoi, peste câteva zile, ne vom întoarce totuși chiar în patria noastră terestră și vom urmări să îndreptăm lucrurile!”

5. Kisjonah a spus: “Doamne, eu aș vrea să petreci împreună cu discipolii tăi în casa mea câteva luni și nu doar câteva zile, căci casa mea îți aparține cu adevărat și în întregime, în timp ce la Nazaret, dacă nu vei face să cadă foc și pucioasă din cer, nu vei găsi pe nimeni care să Te primească, mai ales din cauza fariseilor și leviților, care încearcă din ce în ce mai mult să-Ți facă rău”.

6. Eu am spus: “Prietene, nu-ți face nici o grijă. Mie nu Mi se poate petrece nimic dacă aceasta nu este voia lui Dumnezeu Tatăl, care este în Mine, așa cum Eu sunt în El. Eu știu din întreaga eternitate ceea ce se va petrece, pentru mântuirea umanității și pentru ca să se împlinească Scriptura și nici un profet n-ar fi anunțat nimic, dacă nu aș fi vrut Eu mai întâi. Căci același spirit, care se află în Mine în toată plenitudinea și care îți vorbește, la fel a vorbit și profeților, așa cum ai putut să citești. Pentru că este același spirit, trebuie cu siguranță să se împlinească ceea ce el a anunțat profeților! Nu-ți face așadar nici o grijă!”

7. Kisjonah M-a înțeles și a tăcut; s-a bătut de trei ori în piept, după care a spus: “Eu nu sunt demn ca Tu să intri sub acoperișul meu, dar ai milă de mine, un biet păcătos și oferă-mi grația de a rămâne la mine câteva zile, pentru a mă consola”.

8. Eu am spus: “Fii liniștit; atâta timp cât voi avea ceva de făcut pe acest pământ, voi locui la tine, împreună cu toți cei care Mă însoțesc; fie ca locuința ta să fie locul Meu de repaus. O voi părăsi adeseori pentru a merge și în alte locuri unde este nevoie de Mine, dar spiritul Meu nu o va părăsi niciodată”. Odată cu aceste cuvinte adresate lui Kisjonah, am pus mâna pe inima sa, într-un gest de binecuvântare!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 195
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.9.2010, 20:19 View PostDownload Post

Capitolul 195

Regăsirea cu Jonael și Jairuth. Un înger în slujba Domnului.


1. În timp ce schimbam aceste cuvinte, am acostat pe țărmurile proprietății lui Kisjonah. Traversând frumoasele și întinsele sale grădini, am ajuns la numeroasele și vastele sale locuințe, unde totul fusese pregătit pentru a ne primi. La locuința lui Baram, Kisjonah aflase în secret că voi merge la el și transmisese imediat poruncile prin mesageri.

2. Și pe cine credeți că am regăsit la Kisjonah? Pe Jairuth, negustorul cel bogat din Sihar, care locuia în vechiul palat al lui Essau și pe Jonael, Marele Preot al aceluiași oraș! Amândoi fuseseră conduși aici de îngerul care îl păzea pe Jairuth, pentru că aveau să-Mi spună lucruri importante. Și aceasta a fost cu adevărat o surpriză cerească!

3. Cuprinși de bucuria de a Mă revedea, ei nu au mai îndrăznit să-și miște nici măcar buzele; profund emoționați și tulburați și-au dus mâinile la piept și M-au salutat cu toată dragostea din inimile lor!

4. Dar Eu le-am spus: “Dragii mei prieteni și frați, nu vă osteniți să vă descleștați limbile. Limbajul inimilor voastre valorează mai mult decât vorbele frumoase, despre care adeseori inima nici nu are habar.

5. Odihniți-vă după lunga și obositoarea călătorie pe care ați făcut-o și Eu vă voi spune apoi ce va trebui să faceți cu acest Mare Preot, acest preot al cultului orb al Muntelui Garizim pe care vi l-au trimis samaritenii. Dar pentru început, cum am spus, odihniți-vă, pentru a vă reface trupurile obosite!

6. Tu, dragul Meu Kisjonah, adu-le răcoritoare și ia-l în ajutor pe servitorul pe care l-am dat acestor doi prieteni veniți din Sihar, căci el nu este obosit; el te va ajuta prompt și îți cunoaște casa ca și cum ar fi servitorul tău de multă vreme. Apelează la ajutorul său fără nici o reținere și lasă-i pe slujitorii tăi care sunt obosiți să se odihnească puțin! Ziua este pe sfârșite și liniștea casei tale nu va fi tulburată dacă oamenii care se ocupă de ea vor pleca să se odihnească mai devreme. Servitorul Meu îi va înlocui foarte bine!”

7. Kisjonah a spus: “Că toate acestea sunt cu putință, sunt convins și de aceeași părere este și Ahab, tânărul fariseu. Nu m-aș îndoi vreo clipă că acest băiat drăguț ar putea să-i înlocuiască pe toți cei care lucrează pentru noi acum, când suntem câteva sute de persoane, Doamne, dar acest lucru este pentru mine o enigmă!”

8. Eu am spus: “Prietene, ai nevoie aici de miere, unt și brânză, dar toate acestea se găsesc sus pe munte, la stână. Lasă-l pe acest băiat să meargă să aducă toate aceste provizii. Ar fi mai bine ca aceste alimente să fie aduse aici decât să rămână acolo, pentru că în noaptea aceasta stâna va fi atacată de o hoardă de sciți sălbatici, lacomi și dornici să fure tot”.

9. Kisjonah: “Ah, încep să înțeleg, acest băiat face parte cu siguranță dintre cei pe care i-am văzut servindu-ne sus pe munte”. Eu am spus: “Da, dar nu mai vorbi atât, altminteri va fi prea târziu!”

10. Kisjonah s-a apropiat de tânăr și i-a comunicat dorința sa cu cea mai mare amabilitate. Tânărul i-a spus: Fii liniștit, drag prieten al Stăpânului și Domnului Meu; în câteva clipe, totul va fi rezolvat, căci, pentru mine, aici sau acolo este unul și același lucru și, cu toate că eu sunt unul dintre cei mai mici, întregul pământ tremură sub picioarele mele!”

11. Aceste cuvinte l-au surprins extraordinar de mult pe Kisjonah, care nu-și putea cu nici un chip imagina un asemenea lucru. Mirarea sa era atât de mare, încât abia a observat faptul că tânărul părăsise deja camera, pentru a merge să-și îndeplinească sarcina.

12. Kisjonah nu-și putea reveni din uimire. Tocmai Mă întreba cum de era posibil un astfel de lucru, când tânărul, blând și surâzător, s-a ivit înaintea lui, spunând: Tu încă te mai întrebi cum de sunt cu putință toate acestea și iată că deja totul este rezolvat. Iată, m-am și întors; ba pot să-ți spun că scribii tăi, în pofida priceperii lor, nu mai pridideau să înscrie totul în acte. I-am ajutat degrabă și pe ei, astfel încât acum sunt liberi și nu mai au de lucru!”

13. Descumpănit, Kisjonah nu mai știa ce să creadă despre această poveste și a spus, plin de mirare: “Dar, dragă prietene, cum este posibil? Abia ai ieșit din cameră și ai și rezolvat mai multe probleme decât toți oamenii mei într-o săptămână! Asta mi se pare totuși incredibil! Ar fi trebuit să ai o mie de mâini și rapiditatea unui fulger”.

14. Tânărul a spus: “Dacă dorești, ieși afară și convinge-te!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 196
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.9.2010, 20:58 View PostDownload Post

Capitolul 196

Îngerul în slujba casei lui Kisjonah. Un înger păzitor al lumii vegetale.


1. Kisjonah a mers la cămări și a găsit acolo rezerve de unt și brânză. A mers în hambare și le-a găsit pline de grâne; a mers în grajdurile vitelor, oilor și măgarilor; totul era în ordine. S-a îndreptat în grabă spre birouri să vadă registrele și totul era într-o ordine desăvârșită. A privit lăzile de bani, erau pline. A mers în bucătărie, unde a găsit mâncăruri preparate într-un mod desăvârșit; el i-a întrebat pe bucătari cum a fost cu putință un asemenea lucru, dar ei nu au putut să spună decât: “Un tinerel frumos a venit și ne-a dat ordin să punem mâncărurile în farfurii, totul fiind deja gata. Noi abia am avut timp să gustăm mâncărurile și să constatăm că totul era așa cum spunea tinerelul, iar el a și dispărut. Gustă și tu și te vei convinge!”

2. Kisjonah a gustat mâncărurile și și-a dat seama că bucătarii și bucătăresele spuseseră adevărul. El s-a îndreptat în grabă spre sala cea mare unde Mă aflam Eu. Tânărul l-a întrebat: “Ei bine, Kisjonah, ești mulțumit?”

3. Kisjonah a răspuns: “S-au petrecut multe minuni în casa mea! Nu pot să înțeleg decât ceea ce îmi spune inima: pentru Dumnezeu, totul este posibil și este de înțeles faptul că un singur om, ghidat de mâna puternică a lui Dumnezeu și plin de Duhul Sfânt, poate să îndeplinească într-o clipă o treabă care ar necesita o zi întreagă de muncă susținută; dar ca munca a o sută de persoane, aflate în locuri diferite, să poată fi îndeplinită de către o singură ființă într-o singură clipă, acesta este un alt lucru, care rămâne de neînțeles pentru inteligența muritorilor! Iar eu nu pot decât să spun din nou: “Doamne, ai milă de mine, un biet păcătos; nu sunt demn ca Tu să locuiești sub acoperișul meu”.

4. Eu i-am spus lui Kisjonah: “Asculta o dată pentru totdeauna; încetează să te mai miri și pune-ți oamenii să servească mâncărurile, căci toți avem nevoie de hrană.

5. Dar dacă acest lucru te miră atât de mult, ce-ai zice dacă ți-aș spune că pe întregul pământ un singur înger are în grijă toate ierburile, toți arbuștii, toți copacii și toate speciile vegetale, veghind ca toate plantele să se înmulțească și să dea roade. Același înger supraveghează deopotrivă și toate animalele din apă, din aer și de pe pământ. Chiar dacă ți se pare de neînțeles, totuși așa este. Nu te mai mira deci atât și mai bine mergi și pune-ți servitorii să aducă mâncărurile”.

6. Kisjonah: “Doamne, Tu - singura mea dragoste, Tu, viața mea, ar fi oare posibil să permiți acestui minunat tânăr să ajute la așezarea mâncărurilor, căci sunt atât de multe și servitorilor mei le-ar trebui mai mult de o oră?

7. Eu: “Bine, ia-l, dar nu te mai mira atât; știi bine că pentru Dumnezeu, totul este cu putință”.

8. Foarte mulțumit, Kisjonah i-a cerut atunci tânărului, care îl privea cu atâta amabilitate, să binevoiască să-i ajute pe servitori să aducă mâncărurile la masă.

9. Tânărul a spus: “Nu te mai minuna atâta, dragul meu prieten; privește mesele din jurul tău; totul a fost îndeplinit chiar în momentul când ai cerut ajutorul meu de la Domnul gloriei! Dar unde este vinul?”

10. Zărind mesele aranjate, Kisjonah s-a minunat în sinea lui și a spus: “într-adevăr, era să uităm vinul! Vrei să ai amabilitatea să mergi să-l aduci din pivniță?”

11. Tânărul a spus: “Privește, totul s-a rezolvat; vinul se află din belșug pe masă, alături de mâncăruri!”

12. Și Kisjonah a văzut cele patruzeci de mese superb aranjate în sala cea mare. Nimic nu lipsea; scaunele și băncile erau așezate în cel mai frumos mod și flăcările candelabrelor străluceau mirific în noaptea care se lăsa.

13. Năucit, extaziat, Kisjonah a sfârșit prin a spune: “Doamne Iisuse, Dumnezeul meu, Tu, iubirea mea nesfârșită, dacă lucrul acesta continuă, toate clădirile mele vor începe să se miște, iar lemnul și piatra se vor însufleți”, după care, întorcându-se spre tânăr, i-a spus: Tu, dragul meu băiat sau înger, oricine ai fi sau orice ai putea fi, explică-mi puțin cum sunt posibile toate acestea”.

14. Tânărul a spus: “Fiindcă ești atât de curios, îți voi spune; pentru mine, nimic nu este posibil fără Acela care locuiește în această lume, la tine acasă; El singur îndeplinește toate aceste lucruri; cum îi este Lui cu putință? Pentru a primi răspunsul, trebuie să-l întrebi pe El, căci puterea care este în mine nu îmi aparține; ea aparține Domnului ce locuiește în casa ta; mergi și întreabă-L pe El!”

15. Kisjonah: “Dragă prietene, știu foarte bine acest lucru, dar aș dori doar să-mi fac o idee despre modul în care acest lucru este posibil! Tu faci un gest, dar cu ce viteză și cu ce siguranță! În comparație cu tine, fulgerul se deplasează ca un melc! Ah! Nici nu îndrăznesc să mă gândesc! Dacă cel puțin ai fi avut nevoie de o sută de clipe, lucrul încă ar fi părut de înțeles. Dar așa, fără un interval de timp perceptibil și, mai mult, totul făcut în cea mai perfectă ordine! Acest lucru depășește puterea mea de gândire, de uimire și de admirație; mi s-a tăiat respirația”.

16. Eu i-am spus lui Kisjonah: “Prietene, n-ai încetat să te minunezi! Cred că trebuie să ne așezăm la masă și vom discuta după aceea despre puterea lui Dumnezeu, despre iubirea Sa nesfârșită și despre înțelepciunea Sa!

17. Kisjonah: “Doamne, iartă-mă, aproape am uitat, atât sunt de încântat să văd cum aceste mâncăruri și aceste vinuri au apărut pe masă! Dar unde este Maria, mama trupului Tău și frații Tăi care o însoțesc? Aș dori să îi invit la masă”.

18. Eu am spus: “Cheamă-le pe soția și fiicele tale. Acolo unde sunt ele se găsesc de asemenea Maria și fiii lui Iosif, tatăl Meu adoptiv. Se pare că au multe lucruri de făcut împreună, din moment ce vor să vadă totul astăzi, deși ar avea tot timpul și mâine sau poimâine! Tânărul și sprintenul nostru servitor va ști să îi găsească și să îi aducă aici, nu-ți face griji!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 197
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.9.2010, 21:06 View PostDownload Post

Capitolul 197

O noapte înstelată pe dealul cu șerpi, unde Kisjonah vrea să deschidă o școală. Aluzie la condițiile existenței terestre, Iisus - stăpânul șerpilor. Parabola cu neghina
.

1.Abia am pronunțat aceste cuvinte și tânărul se și găsea în fața noastră, împreună cu femeile și cu fiii lui Iosif. Am luat îndată loc la masă și am mâncat, fiind cu toții într-o stare de bună dispoziție! După masă, Eu le-am spus tuturor: “Ascultați, noaptea aceasta înstelată este atât de frumoasă, încât, înainte de a merge să ne odihnim, vom merge să ne așezăm pe iarbă sub cerul înstelat. Mai am încă multe lucruri să vă spun și să vă arăt!”

2. Această propunere a fost pe placul tuturor; ne-am ridicat de la masă, am ieșit și am mers pe deal, în capătul grădinilor, la treizeci de pași de mare și la o înălțime de douăzeci de stânjeni. Kisjonah ne-a spus că aici ne puteam bucura de o foarte frumoasă vedere spre mare, dar că dealul era plin de vipere, de cameleoni și de șerpi, probabil că din cauza apropierii de mare; a mai adăugat că el încercase totul pentru a le îndepărta, dar degeaba.

3. Eu am spus: “Lasă asta, poți fi sigur că aceste târâtori vor părăsi pentru totdeauna aceste locuri”.

4. Kisjonah: “Nu am nici cea mai mică îndoială și îți mulțumesc din adâncul inimii. Voi construi aici, în memoria Ta, o școală adevărată, pentru a transmite atât celor mici cât și celor mari învățătura Ta sfântă”.

5. Eu: “O asemenea școală, dacă va putea rămâne fidelă învățăturii Mele, se va bucura întotdeauna de binecuvântarea Mea. Dar, din nefericire, cum lumea distruge totul, mai devreme sau mai târziu nici ea și nici învățătura Mea sfântă nu va fi scutită. Nimic nu dăinuie pe acest pământ, căci lumea întreagă este dedată răului; ea este mutilată de Satana! Dar să mergem acum pe deal!” Eu și Kisjonah am mers înainte, urmați de toți discipolii și de oamenii lui Kisjonah.

6. Ajunși pe deal, Kisjonah a zărit o șopârlă care se țâra la picioarele sale și, devenind gânditor, Mi-a spus: “Stăpâne, n-am crezut oare suficient de mult că târâtoarele vor pleca de aici?”

7. Eu am spus: “Aceasta este pentru ca tu să poți vedea și recunoaște splendoarea Fiului lui Dumnezeu în toată puterea Lui. Fii atent! Le voi porunci acestor animale să părăsească dealul pentru totdeauna și să nu mai revină în aceste locuri atât timp cât urmașii tăi vor stăpâni acest deal și aceste grădini și vei vedea cum aceste lighioane complet obtuze vor asculta de vocea Mea!”

8. M-am întors spre munte și am amenințat lighioanele; ele au ieșit din găurile lor ca mii de săgeți și au fugit în mare. Astfel, muntele a fost curățat pentru totdeauna de aceste târâtoare. Și nu a mai rămas nici cel mai mic vierme pe acest deal.

9. Am înaintat apoi cu toții cu o mare plăcere pe deal, a cărui iarbă era deja acoperită de rouă. Kisjonah a pus să se aducă multe covoare, acoperind aproape în întregime dealul cu ele și ne-am așezat.

10. Dar discipolii Mei, care-și storceau creierii, nereușind să înțeleagă parabola cu sămânța bună și cu neghina, au venit la Mine și M-au rugat să binevoiesc să le explic parabola semănătorului care a semănat pe câmpul său sămânță bună și a găsit neghină!

11. Eu le-am spus: “Nu ați înțeles ce vrea Kisjonah să întemeieze în memoria mea pe acest deal și ceea ce i-am spus Eu că se petrece cu instituțiile de acest gen aici, pe pământ? Aceasta este în legătură cu câmpul bun semănat cu sămânță bună, care lasă însă să crească multe buruieni în mijlocul cerealelor! Iată parabola!

12. Eu, Fiul omului, cum spun evreii, Eu sunt Cel care seamănă sămânța cea bună. Câmpul este lumea; sămânța bună sunt copiii împărăției lui Dumnezeu. Buruienile sunt copiii răului. Dușmanul care le seamănă este diavolul. Recolta este sfârșitul lumii și secerătorii sunt îngerii. Așa cum se smulge buruiana de pe câmp, se strânge și se arde, la fel va fi și la sfârșitul lumii!

13. Fiul omului își va trimite îngerii și ei vor alunga din împărăția Lui tot răul și pe toți cei care fac rău și care nu au ochi, urechi și inimă pentru frații lor; ei îi vor arunca în iad, unde vor fi urlete și scrâșnet de dinți! Iadul este cel care face să încolțească răul în inima omului: orgoliul, egoismul, dorința de putere, împietrirea inimii, indiferența față de cuvântul Domnului, avariția, gelozia, invidia, minciuna, înșelăciunea, nerușinarea, desfrâul, infidelitatea, mărturia falsă, bârfa și tot ceea ce stă împotriva poruncii de a-ți iubi aproapele!

14. La fel cum cerul inimii celor drepți va străluci, ceea ce se găsește în adâncul inimii celor răi va crește precum sămânța cea rea, care nu produce niciodată roade bune!

15. O inimă împietrită nu dă niciodată roade bune, o inimă lipsită de credință nu culege niciodată nimic bun, iar mânia este un foc care nu se va stinge niciodată singur! Păziți-vă deci de toate acestea și respectați legea cea dreaptă a iubirii”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 198
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.9.2010, 21:13 View PostDownload Post

Capitolul 198

Parabola cu neghina. A nu te ține de cuvânt este unul dintre cele mai mari rele. Fiți drepți și plini de dragoste. Parabola comorii îngropate. (Matei 13, 43-44]


(43) Atunci cei neprihăniți vor străluci ca soarele în împărăția Tatălui lor. Cine are urechi de auzit, să audă.
(44) Împărăția cerurilor se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într-o țarină. Omul care o găsește, o ascunde; și de bucurie, se duce și vinde tot ce are și cumpără țarina aceea.


1. Domnul: “Nu promiteți niciodată dacă nu vă puteți ține de cuvânt, sau, mai rău, dacă din diverse motive, nu vreți să vă țineți de cuvânt. Dacă doriți într-adevăr să fiți copii ai lui Dumnezeu, adevăr vă spun, unul dintre lucrurile cele mai rele este să nu vă țineți promisiunile.

2. Căci cel care se mânie, păcătuiește împotriva lui însuși și nu-și face rău decât lui însuși. Cine este desfrânat își supune sufletul judecății cărnii (trupului) și își face rău lui însuși, dar cel mai mare rău dintre toate este minciuna.

3. Dacă ai promis ceva și intervin unele împrejurări care te împiedică să te ții de cuvânt, mergi fără întârziere și caută-l pe cei căruia i-ai făcut promisiunea și arată-i cu sinceritate ceea ce ți s-a întâmplat, astfel încât cel care se baza pe tine să-și poată lua la timp măsurile necesare.

4. Nefericire celui care face promisiuni și nu le ține atunci când ar putea să le țină; el face astfel mult rău, căci cel care spera în ajutorul lui nu-și va putea face datoria, iar cei care se bizuiau pe el se vor simți ca legați de mâini și de picioare! O promisiune nerespectată provoacă celorlalți încurcături teribile. Ea este cea mai mare negare a iubirii de aproape și deci este cel mai mare rău.

5. Este de preferat să ai o inimă împietrită; așa nu înșeli speranțele nimănui, căci oricine știe că nu se poate aștepta nimic de la o inimă împietrită! Dar dacă, bizuindu-vă pe o promisiune, renunțați la alte soluții pentru a vă aranja treburile, iar cel care v-a promis ceva vă lasă baltă fără să vă prevină, chiar dacă motivele lui sunt perfect întemeiate, o asemenea promisiune este precum acelea pe care Satana le face oamenilor de la începutul lumii, promisiunile cele mai mirifice, dar pe care nu le îndeplinește niciodată, împingând astfel în prăpastie un număr imens de creaturi!

6. Păziți-vă deci de acele promisiuni pe care nu le puteți ține și, mai mult, de cele pe care, din diferite motive, nu vreți să le țineți; doar demonii acționează astfel, adică nu-și țin promisiunile!

7. În orice lucru, fiți drepți și plini de dragoste, căci cei drepți vor străluci într-o bună zi în împărăția Cerurilor, precum soarele la amiază!

8. Cei care au urechi de auzit să audă, căci vreau să vă mai spun câteva parabole despre împărăția Cerurilor.

9. Împărăția Cerurilor este ca o comoară îngropată pe câmp și găsită de un om care, văzând că este prea grea și prea departe de locuința lui, nu o poate lua cu el. De aceea, el o îngroapă în timpul nopții pe câmpul vecin și se întoarce acasă foarte mulțumit, vinde tot ce are pentru a cumpăra câmpul vecin la un preț oricât de mare, căci comoara valorează de mii de ori mai mult decât câmpul pe care-l cumpără. De îndată ce câmpul va fi al lui, el va dezgropa comoara, a cărei proprietate nu i-o poate nimeni contesta. El își poate lua acum liniștit comoara cu el în noua casă, pe care a obținut-o împreună cu câmpul. De acum înainte, el nu va mai avea nevoie să-și câștige pâinea cu sudoarea frunții, deoarece comoara îi permite să trăiască în belșug! Înțelegeți parabola?”

10. Discipolii au spus: “Da! Doamne, parabola este clară; cei care găsesc comoara sunt cei care acceptă Cuvântul Tău, iar câmpul este inima omului pe care trebuie să o 'obținem', adică să o trezim spiritual, urmându-i învățătura, pentru ca omul a cărui inimă și-a însușit astfel Cuvântul Tău, să facă doar bine fraților lui și lui însuși”.

11. Eu am spus: “Ați înțeles bine parabola, așa este adevărata împărăție a Cerurilor; dar iată o altă parabolă”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 20 of 25  [ 245 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 23, 24, 25  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !