Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 11:19
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 199
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.9.2010, 21:18 View PostDownload Post

Capitolul 199

Parabola perlei celei mari, a năvodului și a peștelui stricat (Matei 13, 45-52)


(45) Împărăția cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase.
(46) Și, când găsește un mărgăritar de mare preț, se duce de vinde tot ce are, și-l cumpără.
(47) Împărăția cerurilor se mai aseamănă cu un năvod aruncat în mare care prinde tot felul de pești.
(48) După ce s-a umplut, pescarii îl scot la mal, șed jos, aleg în vase ce este bun și aruncă afară ce este rău.
(49) Tot așa va fi și la sfârșitul veacului, îngerii vor ieși, vor scoate pe cei răi din mijlocul celor buni,
(50) și-i vor arunca în cuptorul aprins; acolo va fi plânsul și scrâșnirea dinților.”
(51) Ați înțeles voi toate aceste lucruri?” i-a întrebat Iisus. - “Da, Doamne”, I-au răspuns ei. (52) Și El le-a zis: “De aceea, orice cărturar - care a învățat ce trebuie despre împărăția cerurilor - se aseamănă cu un gospodar care scoate din visteria lui lucruri noi și lucruri vechi.”


1. Domnul: “Împărăția Cerurilor este ca un negustor care caută perle în toată țara. El găsește o perlă mare, de o valoare inestimabilă; se informează despre preț și, când îl află, merge acasă, vinde tot ce are și se întoarce să cumpere perla cea mare, care valorează de mii de ori mai mult decât prețul cu care a cumpărat-o! înțelegeți parabola?”

2. Discipolii au răspuns: “Da, Doamne, înțelegem, noi suntem toți ca acel negustor, din moment ce am părăsit totul pentru tine. Iar Tu ești pentru noi perla inestimabilă!”

3. Eu: “Ați înțeles bine și această comparație; aici este vorba tot de împărăția Cerurilor, dar ascultați și parabola următoare:

4. Împărăția Cerurilor mai seamănă și cu un năvod aruncat în mare, pentru a prinde toate speciile de pești. Când năvodul este plin, el este tras la mal și pescarii, după ce s-au așezat să aleagă peștele, pun de-o parte ceea ce este bun și aruncă ceea ce este râu!

5. La fel va fi și la sfârșitul lumii; îngerii vor veni să-i despartă pe cei răi de cei buni și pe cei răi îi vor arunca în cuptorul încins al răutății propriei lor inimii și acolo va fi plânset și scrâșnet de dinți, ceea ce corespunde adevăratului infern al sufletelor rele, care caută întotdeauna ca niște disperate să-și satisfacă iubirea lor perfidă de sine, fără să reușească însă niciodată!” Apoi Eu i-am întrebat pe discipoli care rămăseseră pe gânduri: “Ați înțeles și această parabolă?”

6. Discipolii au răspuns: “Da, Doamne, am înțeles foarte bine și această parabolă; este asemănătoare cu cea de care ne-ai vorbit pe malul râului Jesaira! Celui care are i se va mai da pentru ca să aibă din belșug, iar celui care nu are i se va lua și puținul pe care îl are!”

7. Iar Ahab a adăugat: “Eu înțeleg că acești pești stricați sunt fariseii, leviții și doctorii legii care, urmându-și negustoria lor îngrozitoare, slăvesc natura și fertilitatea ei, dar disprețuiesc și bârfesc tot ceea ce oferă prezentul mai strălucitor. Ei trebuie să fie acești pești stricați. La ce folosește să fii doar cu numele levit sau fariseu dar să nu te comporți mai frumos decât ceilalți, să ai în locul inimii o piatră seacă, golită de orice sentiment de iubire, căci ei strâng impozite și pretind sacrificii de la frații și surorile lor, care sunt, în cea mai mare parte, mai buni decât ei?

8. De aceea, eu cred că în viitor, cel care va dori să devină cu adevărat doctor al legii în inima sa, după Cuvântul Tău, Doamne, va trebui să respingă complet negustoria infectă pe care o practică fariseii scripturii și să pregătească noi temelii pentru învățătura Ta, care este dreaptă și înțeleaptă și care este total opusă celei a fariseilor!

9. Eu știu bine că Moise și profeții au fost inspirați de Duhul Tău Sfânt, dar ei au fost trădați după aceea. Iar acum, când ești chiar Tu aici, pentru a ne revela sfânta Ta voință, la ce mai folosește acest Moise plăpând și toți acești profeți infirmi?

10. Cel care, urmând învățătura Ta, ajunge să cunoască în inima lui împărăția Cerurilor, nu mai are nevoie nici de Moise, nici de vreun alt profeți”

11. Eu am spus: “Ai vorbit într-un mod înțelept! Dar dacă cel care a primit învățătura despre împărăția Cerurilor este un adevărat doctor al legii, el trebuie să fie asemănător unui tată de familie înțelept, care-și extrage comoara atât din lucrurile vechi cât și din cele noi și pe care o oferă oaspeților săi! Trebuie oare să aruncăm vinul vechi și bun dacă burdufurile sunt pline cu vin nou? Trebuie oare să aruncăm grânele vechi atunci când cele noi au fost puse în hambar? Iată de ce, un adevărat doctor al legii care a primit învățătura despre împărăția Cerurilor trebuie să cunoască la fel de bine atât vechea scriptură cât și noul Meu cuvânt!”

12. Ahab a spus: “Asta înseamnă doar Moise și profeții, fără cultul inutil și legile deformate ale statului, care nu mai sunt bune la nimic, din moment ce suntem supuși legilor romane”.

13. Eu am răspuns: “Asta se înțelege de fa sine; ceea ce trebuie abandonat din vechea lege, de dragul iubirii aproapelui, a fost deja scris. Dar iată-i pe cei doi prieteni ai Mei din Sihar, martori ai Predicii Mele de pe Munte, care conține toate aceste lucruri”. Această remarcă l-a mulțumit pe deplin pe Ahab!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 200
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.9.2010, 21:21 View PostDownload Post

Capitolul 200

Neplăceri îndurate de Jonael. Căile Domnului sunt de nepătruns.


1. I-am chemat pe cei doi din Sihar și i-am invitat să-Mi spună ce îi aducea aici. Jonael a luat cuvântul și a spus: “Doamne, chiar Tu ai spus mai devreme motivele și, într-adevăr, așa este. Este aproape de necrezut că niște oameni care au văzut cu proprii lor ochi semnele divinei Tale puteri pot fi atât de răi. Ei au văzut adevărul și acum îl prigonesc, pentru că s-au văzut obligați să recunoască că acesta este adevărul! Ei m-au alungat și aș fi rămas fără adăpost dacă fratele Jairuth nu m-ar fi primit la el, împreună cu toată familia mea.

2. Doamne, de câte ori Te-am rugat, în sinea mea, să vii să mă aperi de dușmani, dar în zadar. Tu n-ai venit să ne ajuți în nenorocirea noastră.

3. Este adevărat că i-ai lăsat în locul Tău pe îngeri să rămână alături de noi și să ne slujească. Dar ei nu vor întotdeauna să intervină și de multe ori acționează altfel decât aș dori eu! Ei spun că nu pot face nimic fără voia Ta, căci numai voința Ta este forța și puterea lor. Aceasta este perfect adevărat, dar atunci când bătrânii șefi samariteni, simțindu-se jigniți, îi alungă din țară cu sutele pe cei care cred în Tine, obligându-i să se refugieze la păgâni, cum să evităm ca refugiații să nu devină și ei păgâni? Ar fi fost normal ca îngerii Tăi să intervină pentru a pune capăt acestor groaznice nelegiuiri. În loc să facă însă ceva, ei sunt la fel de triști ca și noi, ba chiar suspină și oftează, spunând: 'Legile Domnului sunt de nepătruns și căile Lui neștiute!'

4. Dar la ce bun? Oamenii au devenit păgâni cu sutele; cu sutele au fost biciuiți, bătuți și defăimați în public din cauza Numelui Tău!

5. Joram a trebuit să fugă din Sihar, iar casa iui Iacov este închisă și goală. Joram s-a refugiat și el cu soția lui în casa fratelui Jairuth, la fel ca și numeroase alte familii, care din cauza Numelui Tău nu mai pot trăi în liniște la Sihar.

6. Și îngerii Tăi, care sunt cu noi, n-au făcut nimic pentru a se opune la toate acestea! Doamne, Doamne, pentru numele Tău preasfânt, de ce a fost nevoie de toate acestea?

7. Trebuie oare ca pe acest pământ, toată puterea și forța Ta să-i fie date lui Satana? Tenebrele lui sunt oare mai puternice decât cerurile Tale? Doamne, dacă așa stau lucrurile, oamenii vor fi în cele din urmă obligați să construiască temple și să-i ridice altare lui Satana, distrugându-le pe ale Tale! Ce vremuri triste trăim!

8. Ce-a ajuns slujba divină de pe Muntele Garizim și chiar din Templul din Ierusalim, dacă nu un îngrozitor cult al lui Satana? Eu știu chiar din gura Ta, care ești una cu Domnul ce sălășuiește în Tine, în toată plenitudinea corporală, cum dorește Dumnezeu să ne rugăm Lui și să-l slăvim! Dar aici se petrece exact opusul: privește slujbele care se oficiază pe Muntele Garizim și vei vedea cel mai perfect și mai clar cult al lui Satana, căci iată, îi este oferită din plin tămâie, cu amândouă mâinile și sfinții Tăi îngeri nu fac nimic.

9. Iată ceea ce se petrece în realitate. Tu nu poți ignora toate acestea, dar totuși le lași să se petreacă! Doamne, cum trebuie să le luăm, cum să înțelegem sfântul Tău Cuvânt?

10. Jairuth, care îți este profund devotat, împreună cu toți cei din casa lui, este amenințat în fiecare zi și îndemnat să plece de la samariteni, dacă nu vrea să-și vadă toate bunurile confiscate.

11. Mulți dintre cei care erau foarte ferm convinși de învățătura Ta, oh, Doamne, au fost copleșiți de amenințările zilnice și s-au întors la cultul lui Satana, renegând Numele Tău!

12. Iată, Doamne, aceste lucruri s-au petrecut în fața îngerilor Tăi, dar la ce este bună zadarnica lor compasiune?

13. Doamne, Tu îmi cunoști pe deplin inima, care îți este în întregime dăruită; îți vorbesc fără ocolișuri și îți spun: această contemplare a suferinței celorlalți este inutilă și la fel de lipsită de sens ca o smochină la trei zile după căderea florii. Trebuie acționat energic și rapid, altminteri Satana va prinde rădăcină!

14. Iar dacă discipolii Tăi nu mai pot face nimic împotriva lui acum, ce vor face ei oare atunci când el va fi în plină forță, ceea ce nu va întârzia să se producă dacă nu i se opune nici o rezistență, din moment ce îngerii Tăi nu îndrăznesc să facă nimic împotriva lui?

15. Prin urmare, Te implor, din dragoste pentru Numele Tău sfânt și pentru toți cei care îți sunt credincioși, vino în ajutorul nostru și eliberează-ne de intrigile Satanei!

16. Iată, noi ne rugăm pe munte așa cum ne-ai învățat Tu, dar lucrurile se înrăutățesc pe zi ce trece, în loc să fie mai bune.

17. Noi dorim să îți dăruim totul și să sacrificăm totul pentru Tine, acceptăm să trăim oricât de săraci, dar trebuie să avem măcar un petic de pământ, atât cât să putem trăi, căci dacă nu vom fi și noi fioroși în mijlocul acestor lupi, hiene și urși, nu vom putea trăi și nici nu Te vom mai putea urma, Doamne! 18. Nu cerem paradisul pe pământ, dar cel puțin să nu trebuiască să trăim printre acești diavoli în acest adevărat infern. Binevoiește, Doamne, să ne iei sub protecția Ta!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 201
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 22.9.2010, 12:28 View PostDownload Post

Capitolul 201

Domnul face concesii răului pentru a pune la încercare pe Satana și pe cei credincioși! Adevărul este spada iubirii. Cum trebuie să lupte adevăratul erou.


1. Eu am spus: “Prieteni, Eu știam prea bine că aceste lucruri trebuiau să se petreacă într-un răstimp scurt, pentru ca Satana să poată să-și îndeplinească opera. Cât despre cei care au trecut la păgâni, ei ar fi putut să se refugieze aici, în Galileea, iar cei care au renegat Numele Meu pentru a nu-și pierde bunurile pământești ar fi făcut mai bine să se elibereze de atașamentele lor față de această lume, mai degrabă decât să-Mi renege Numele și să-și apere bunurile, căci aceasta le va aduce moartea veșnică. Căci, într-o bună zi, fiecare om va trebui să părăsească totul!

2. Cât de greu îi va fi celui bogat să părăsească ceea ce are și cât de ușor îi va fi să părăsească această lume celui care nu se va lăsa ispitit de aceste otrăvuri, ci dimpotrivă, va suferi chiar persecuții în Numele Meu! Cine disprețuiește lumea nu va suferi atunci când, având viziunea împărăției Cerurilor, va părăsi această lume pestilențială și infectă a tenebrelor!

3. Priviți cum aurul trecut prin foc ajunge la ultimele carate. La fel stau lucrurile și în cazul vostru, dacă doriți să fiți cu adevărat discipolii și urmașii Mei! Căci împărăția Mea, pentru care muncim cu toții, nu aparține lumii acesteia; ea este viața veșnică și nepieritoare de după această scurtă viață de încercări pământești și materiale.

4. De aceea, Eu nu am venit să vă aduc pacea în această lume, ci sabia. Voi trebuie să dobândiți libertatea vieții veșnice prin luptă cu lumea și cu tot ceea ce vă oferă ea.

5. Căci împărăția Mea trebuie luată cu năvală, iar cei care nu o iau cu năvală nu o vor dobândi!

6. Sigur, este ușor într-un loc liniștit și plin de plăcerile unei vieți pământești frumoase să fii discipolul Meu, să le înveți virtutea pe oi și să le binecuvântezi cu apă sfințită! într-adevăr, nu trebuie să faci vreun efort prea mare pentru aceasta! Dar altfel stau lucrurile atunci când trebuie să îmblânzești lei, tigri și pantere, făcând din ele animale domestice! Pentru aceasta îți trebuie mai multă inteligență, curaj, forță și perseverentă decât pentru a îmblânzi oi!

7. În acest fel trebuie să înțelegeți cele petrecute la Sihar, pe care este bine să le luați așa cum sunt. Trebuie să duceți o luptă Adevărată și Eu vă voi ajuta. Dar dacă vă înfuriați din cauza orbirii și a răutății oamenilor și chemați focul cerului asupra acestor nelegiuiți, nu vi se poate petrece decât ceea ce vi s-a petrecut deja!

8. În acest caz, îngerii Mei nu pot să vă fie de nici un folos, căci acest ajutor ar fi împotriva poruncii Mele eterne!

9. Dar dacă doriți să fiți războinici victorioși pentru împărăția Mea, faceți-vă o sabie din adevărul curat, dar vegheați ca ea să acționeze dintr-o iubire pură și dezinteresată. Luptați apoi cu mult curaj cu această sabie și nu vă temeți deloc de aceia care, în cel mai rău caz, nu vor putea decât să vă ucidă trupul! Ei nu vă pot face mai mult decât atât!

10. Dar dacă totuși vă este frică, atunci mai bine să vă fie frică de Acela care este adevăratul Domn al vieții și al morții și care poate să primească sau să respingă sufletele oamenilor!

11. Cel care își pierde viața, luptându-se pentru Mine, o va regăsi din plin în împărăția Mea, dar cel care se îndârjește să-și salveze cu orice preț viața pământească este un trădător și lui nu-i va fi dată coroana victorioasă a vieții veșnice. Ce merit are el că s-a luptat cu muștele și cu țânțarii? Adevăr vă spun, un asemenea erou nu merită nici măcar să urinezi pe mormântul lui!

12. Altceva este să mergi în armură, cu sabia în mână, în fața unei hoarde de lei și de tigri! După ce a învins hoarda și se întoarce acasă pe sub arcurile de triumf care i-au fost înălțate, învingătorul va fi din plin răsplătit pentru faptele sale mărețe!

13. Întoarceți-vă deci acasă și luptați-vă folosind înțelepciunea pe care v-am arătat-o și victoria nu va întârzia să vină.

14. Eu știu mai bine decât oricine că Satana domină lumea și aș avea suficientă putere pentru a-l distruge. Dar marea Mea iubire și răbdare nu vor acest lucru.

15. Cine caută să lupte cu dușmanul numai pentru a-l distruge este un laș, căci numai teama și nu curajul, îl împinge să-și doboare dușmanul!

16. Cel care vrea să fie un adevărat erou, nu trebuie să-și distrugă dușmanul, ci trebuie să-și dea silința să cucerească inima dușmanului său, prin inteligență, răbdare, dragoste și înțelepciune! Doar atunci se poate lăuda el că a luptat cu adevărat și și-a învins dușmanul, iar dușmanul învins devine cea mai mare răsplată a lui!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 202
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 22.9.2010, 12:31 View PostDownload Post

Capitolul 202

Învățați-i pe ceilalți prin faptele voastre bune și prin cuvinte simple. Adevărata Biseric㠖 adevăratul Sabat. Adevărata casă a Domnului. Cum trebuie să-L slujești cu adevărat pe Dumnezeu!


1. Domnul: “Dacă ați înțeles, întoarceți-vă atunci împreună cu îngerii voștri la Sihar și faceți ceea ce v-am spus; în acest fel, toate necazurile voastre vor dispărea.

2. Dar să nu vă mai adresați orbilor, surzilor și muților - ca niște judecători colerici, ci ca niște adevărați prieteni și înțelepți și atunci ei se vor lăsa îndrumați de voi.

3. La ce folosește să te superi dacă un orb te calcă pe picior? Dacă tu ai ochi pentru a vedea, nu e greșeala ta dacă orbul te-a călcat? Retrage-ți piciorul și orbul nu va mai călca pe el.

4. Dar dacă vezi că orbul se află pe marginea prăpastiei, grăbește-te să-i întinzi mâna și să-l conduci la loc sigur, la lumina care vindecă orice orbire a sufletului și atunci recunoștința lui va face din el prietenul și fratele tău!

5. Dacă-i învățați pe oameni în numele Meu, faceți întotdeauna la fel ca Mine: începeți prin a le face un bine; numai după aceea spuneți câteva cuvinte simple și adevărate și veți avea foarte repede numeroși discipoli.

6. Dar voi vă învăluiți până la stele în mistere adânci și le spuneți oamenilor că sunteți chemați de Dumnezeu să-i judecați, să-i binecuvântați sau să-i condamnați; și dacă vă înfuriați pentru că îngerii Mei nu vă susțin în ceea ce faceți, trebuie să înțelegeți clar că modul vostru de a acționa nu este deloc în acord cu voința Mea care v-a fost revelată, ci că voi ați stabilit propria voastră lege, pe care ați vrut să construiți Biserica ce vă convine, în locul fostei Alianțe a lui Moise, în fața căreia oile voastre ar fi trebuit să îngenuncheze!

7. Iată, la fel s-au petrecut lucrurile și în cazul Bisericii lui Moise; de îndată ce a fost instituită, ea nu a adus decât fructe amare.

8. Eu vă las o Biserică perfect liberă, care nu are nevoie de altă instituție decât cea a inimii celui care se roagă cu sinceritate lui Dumnezeu; atunci, spiritul și adevărul sălășuiesc în inima lui.

9. Voi, cei care sunteți primii cărora le-am transmis spiritul Meu, nu trebuie să vă credeți mai buni decât ceilalți oameni și, sub pretextul că Eu v-am făcut acest dar, să nu credeți că voi nu aveți altceva de făcut decât să vă luați niște funcții, așa cum fac păgânii, evreii și fariseii decăzuți. Voi nu aveți decât un singur Domn și sunteți cu toții egali, frați și surori! Să nu existe niciodată diferențe între voi!

10. Nu stabiliți nici o regulă între voi; nu fixați nici o dată - ca și cum anumite zile ar fi mai bune decât altele pentru ca rugăciunile să fie îndeplinite și sacrificiile să fie mai bine primite. Eu vă spun: pentru Dumnezeu, toate zilele sunt la fel și cea mai bună zi este întotdeauna cea în care faceți cât mai mult bine celorlalți! Astfel, în viitor, numai faptele voastre bune vor desemna ziua Sabatului, singura care este pe placul lui Dumnezeu!

11. Adevărata zi de Sabat va fi ziua în care veți face cât mai mult bine și Dumnezeu o va număra. Sabatul obișnuit al evreilor nu este în ochii lui Dumnezeu decât o ticăloșie!

12. Văd că voi vreți deja să construiți o casă a lui Dumnezeu! Construiți mai degrabă spitale și adăposturi pentru frații și surorile voastre mai săraci și ajutați-i dacă au nevoie; aceasta este modalitatea în care îi place cel mai mult Tatălui Ceresc să fie slujit și așa îl veți putea sluji cu adevărat!

13. După acest mod adevărat și sincer de a-L sluji pe Dumnezeu, veți fi recunoscuți ca fiind cu adevărat discipolii Mei.

14. Întoarceți-vă acum acasă și procedați în acest fel, iar munca vă va fi binecuvântată”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 203
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 22.9.2010, 12:34 View PostDownload Post

Capitolul 203

Confesiunea păcătoșilor. Spiritul și comportamentul adevăratului misionar. Cântecul de slavă al lui Jonael.


1. După această expunere, cei doi din Sihar au spus: “Doamne, iartă-ne păcatele, acum vedem limpede că doar noi am greșit și nu poporul. Prin grația Ta și cu ajutorul Tău, vom încerca să aducem lucrurile la locul lor!

2. Abia acum începem să înțelegem adevăratul spirit al preasfintei Tale învățături și ne vom strădui din toate puterile să o răspândim în rândul poporului. Din păcate, mulți discipoli au trecut deja la păgâni și nu știu cum să-i aducem înapoi. Ce trebuie să facem?”

3. Eu am spus: “Faceți cu ei la fel cum fac Eu cu păgânii și atunci ei vor fi discipolii voștri, împreună cu păgânii.

4. Priviți, această casă era păgână; ea a cunoscut, într-o anumită perioadă, doctrina umanistă și înțelepciunea greacă și acum iat-o de partea Mea mai mult decât toate casele din Iudeea! Faceți la fel și vor fi mai mulți păgâni decât evrei printre cei care vă vor urma!

5. Cel care are stomacul gol înghite hrana cu mai multă poftă decât omul cu burta plină, mai ales când stomacul acestuia din urmă este deja bolnav, așa cum este cazul cu cel al fariseilor și doctorilor legii!”

6. Cei doi sihariți au spus: “Ce se va petrece cu cei care Ți-au renegat Numele din cauza bunurilor lor pe care nu vroiau să le piardă?”

7. Eu am spus: “Ridicați-l pe cel care a căzut și aduceți-l pe calea cea bună, pentru ca el să-și poată vedea păcatele și să regrete că le-a comis: iată ceea ce trebuie să faceți!

8. Eu nu am venit să judec și să pierd lumea, ci am venit să caut ceea ce era pierdut și să ridic ceea ce era căzut. Acum că știți, mergeți și acționați”.

9. Atunci, cei doi s-au înclinat adânc în fața Mea și M-au rugat să le permit să mai rămână câteva zile alături de Mine.

10. Eu am acceptat, spunându-le: “Dacă v-am spus la început să vă întoarceți acasă, a fost pentru că voiam să trezesc bunăvoința inimilor voastre, mai degrabă decât să vă indic momentul precis când trebuie să vă întoarceți la Sihar! Dar puteți petrece aici cele câteva zile în care Eu voi mai rămâne la prietenul Meu!”

11. Fericiți de hotărârea Mea, ei Mi-au mulțumit și M-au salutat cu respect, iar Jonael, profund emoționat, a spus: “Oh, pământ, câmpuri necultivate aflate în paragină, acoperite cu buruieni, spini și scaieți, mormânt sumbru al vieții, bătrână lăuză a păcatului și a morții, ești tu demn ca Domnul Dumnezeu, Creatorul tău, să te atingă cu picioarele Sale preasfinte, să-ți respire aerul pestilențial și să-ți mănânce fructele otrăvite?

12. Noi, oamenii, animalele și plantele, nu merităm privirea Sa. Totul nu este decât cea mai pură grație și iertare!

13. Toți ar trebui așadar să se ridice, pentru a-L slăvi și glorifica pentru totdeauna!

14. Voi, stele, acolo sus pe cer, ascundeți-vă fața nedemnă, căci îl priviți cu mândrie de la înălțimea la care stați pe însuși Dumnezeu, Creatorul vostru!

15. Oh, pământ! Ce ai ajuns, ce nume meriți, nu din cauza ta, ci din cauza Celui pe care-L porți fără să meriți?

16. Oh! Cu cât îmi dau seama mai bine cine este Cel care este aici printre aleșii Lui, cu atât pieptul mi se strânge mai tare. Cum să-L înțelegi pe Cel pe care nici îngerii și nici toate cerurile nu-L pot înțelege?

17. Oh! Tu, epocă preasfântă între toate epocile terestre, în care a venit Cel care a dat lumină soarelui și lunii și le-a poruncit să străbată marea cale a dragostei și a înțelepciunii Sale și să dea pământului timpul, noaptea și ziua!

18. Slăvit fie Domnul întregii splendori din toate cerurile, doar Lui să-i aparțină de-a pururi gloria, faima și iubirea infinitului veșnic!”

19. Auzind acest cântec de slavă, discipolii au spus: “Doamne, Jonael Te laudă și Te slăvește ca și cum spiritul lui David ar fi în el!”

20. Eu am spus: “Eu primesc elogiile lui și îmi plac cu adevărat, dar de la voi n-am auzit niciodată ceva asemănător! Și n-ar fi rău să vă întrebați într-o zi cine este Cel care vă vorbește! Dar să mergem să ne odihnim, miezul nopții a trecut de mult”.

21. Atunci, pe deal s-a așternut liniștea și cei mai mulți au fost cuprinși de somn; doar Jonael și Jairuth au mai rămas încă să discute, slăvindu-Mă în liniște, în inimile lor!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 204
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 22.9.2010, 12:39 View PostDownload Post

Capitolul 204

Kisjonah și Baram se întrec în intenții bune. Parabola mamei și a celor doi fii diferiți ai săi.


1. În dimineața următoare, la răsăritul soarelui, îngerul lui Jonael și al lui Jairuth i-a trezit pe toți cei care mai dormeau încă și Kisjonah, care era instalat împreună cu toată familia lui aproape de Mine, i-a spus soției lui, fiicelor sale și servitorilor celor mai apropiați să pregătească repede o gustare de dimineață.

2. Dar Eu i-am spus lui Kisjonah, cel atât de prevenitor: “Stai liniștit! Trebuie să lași această bucurie și fratelui Baram, din Jesaira. Privește pe mare, nu departe de țărm, iată corbia lui Baram, încărcată; fiii și servitorii lui, împreună cu el, ne vor aduce micul dejun. Nu te ocupa de nimic astăzi; această corabie aduce hrană din belșug pentru prânz și pentru seară, precum și patruzeci de burdufuri pline cu cel mai bun vin grecesc”.

3. Kisjonah a spus: “Ah! Ia uitați ce surpriză ne-a pregătit Baram. El este atât de puțin vorbăreț, nu a spus nimic despre intențiile sale. Aseară el a dispărut. La puțin timp după sosirea noastră, cred că deja nu mai era și iată-l că acum vine înapoi cu un vapor plin! Trebuie să fi avut un vânt prielnic, altfel nu ar fi putut să ducă la bun sfârșit o asemenea treabă, fiindcă de aici până la Jesaira, atunci când vântul este potrivnic, trebuie să vâslești o zi întreagă”.

4. Eu am spus: “Frate, crede-Mă, cine are intenția de a face bine are întotdeauna un vânt prielnic de partea lui, dar cel care are intenția de a face rău este împins de un vânt rău!

5. Erau odată doi frați, a căror mamă avea o mare avere. Cei doi frați își iubeau mama mai mult decât orice pe lume, astfel că mama nu știa căruia dintre cei doi fii să-i lase partea cea mai mare din moștenire. În realitate însă, doar unul dintre ei o iubea cu adevărat! Celălalt nu-și arăta respectul față de ea decât datorită moștenirii și, astfel, ei părea chiar mult mai atent decât fratele său care își iubea cu adevărat mama.

6. Fiul cel bun, pentru că-și iubea mama, nu avea nici cea mai mică bănuială față de fratele său! El se bucura văzând că fratele său o făcea mulțumită pe mama lor. Lucrul acesta a durat mai mulți ani!

7. Îmbătrânind și simțindu-se slăbită, mama i-a chemat la ea pe cei doi fii și le-a spus: 'Eu nu știu care dintre voi doi mă iubește mai mult ca să-i las partea cea mai mare din avere și de aceea doresc ca după moartea mea, să primiți părți egale'.

8. Fiul cel bun a zis: 'Datorită îngrijirilor tale, am învățat să muncesc și astfel să-mi câștig pâinea de care am nevoie; îl rog pe Dumnezeu din toată inima să te țină în viață tot atât de mult timp cât și pe mine, ca tu să poți folosi averea pentru binele întregii familii. Căci dacă eu ar trebui să primesc moștenirea fără tine, acest lucru ar însemna pentru mine o asemenea suferință, încât această comoară m-ar aduce la disperare de fiecare dată când aș privi-o. Păstrează-ți deci comoara, dragă mamă și dă-o cui vei dori. Pentru mine, inima ta este moștenirea mea cea mai bună. Dumnezeu să-ți dea viață lungă!'

9. La aceste cuvinte, inima mamei a fost înduioșată. Ea i-a spus, fără să-și arate însă sentimentele: “Dragul meu copil, mărturisirea ta îmi produce o nespusă bucurie, dar nu pot să dau averea unor străini și dacă tu nu dorești o parte din ea, trebuie ca fratele tău să o ia după moartea mea pe toată, iar tu îl vei sluji pentru a-ți câștiga pâinea cu sudoarea frunții!'

10. Fiul cel bun a spus: 'Dragă mamă, dacă trebuie să slujesc și să muncesc, inima mea îți va fi recunoscătoare și va spune: 'Iată, scumpa ta mamă te-a învățat să muncești!' Dacă aș avea moștenirea, aș sfârși prin a detesta munca, aș începe să trândăvesc și până la urmă ți-aș uita chiar și amintirea! Iată de ce nu doresc banii tăi, care nu poartă amprenta inimii tale, ci numai efigia împăratului. Dar ceea ce am primit din inima ta are propria sa amprentă și va rămâne înscrisă în inima mea. Iată de ce această moștenire pe care mi-ai dat-o încă din leagăn îmi ajunge și mă copleșește cu binefaceri încă de multa vreme; eu o prefer pe aceasta din urmă față de ceea ce tu ai adunat cu multă trudă. Vederea averii tale m-ar întrista și ar trebui să-mi spun mereu: 'Iată, asta a costat-o pe mama mea atâta muncă și suferință; poate că ea a plâns de durere pentru a-ți pregăti această moștenire!' Și iată că astfel, scumpa mea mamă, aș putea să fiu mai fericit decât sunt acum, atât de mult te iubesc'.

11. Emoționată până la lacrimi, mama l-a chemat pe celălalt fiu al ei și i-a împărtășit gândurile și dorințele fratelui său.

12. Celălalt fiu a spus: 'Am crezut întotdeauna că fratele meu este un suflet nobil, dar în anumite privințe el se comportă foarte ciudat. Cât despre mine, eu sunt cu totul altfel. Pe cât de mult te iubesc, te onorez și te respect, mamă dragă, pe atât de mult respect tot ceea ce vrei tu să-mi dai și, cu inima plină de recunoștință, primesc moștenirea, iar serviciile pe care fratele meu mi le va face nu vor rămâne fără răsplată. Dar dacă tu ai vrea, dragă mamă, ai putea să-mi dai deja jumătate din averea ta, pentru ca să-mi pot cumpăra pământ și să-mi iau o soție'.

13. Întristată de răspunsul celui de-al doilea fiu, mama a spus: 'Ceea ce am hotărât rămâne stabilit; nu vei obține moștenirea decât după moartea mea'.

14. Cel de-al doilea fiu a rămas nemulțumit și a ieșit.

15. Un an mai târziu, mama s-a îmbolnăvit foarte grav; în timp ce cei doi fii munceau la câmp, o servitoare a venit să-i cheme pentru ca ei să primească binecuvântarea mamei lor.

16. Fiul cel bun era foarte nefericit și îl implora pe Dumnezeu cu voce tare să o păstreze în viață pe mama lui!

17. Fiul cel rău s-a supărat și i-a spus fratelui său, care se ruga: 'Serios, tu chiar vrei ca, prin rugăciunea ta, să poruncești legilor naturii? Când îți vine vremea, fie că ești marnă, frate sau soră, trebuie să mori. Nu mai este momentul să implori, nici să te rogi! Deviza mea este: 'Ceea ce vrea Dumnezeu, vreau și eu.”

18. Fratele cel bun s-a întristat și mai mult și a început să se roage și mai arzător pentru viața neprețuitei sale mame!

19. Când au intrat în camera unde era întinsă mama bolnavă, fiul cel rău a spus: 'Știam bine că n-ai să mori așa curând!' Apoi el a început să-i spună să nu se teamă de moarte!

20. Fiul cel bun plângea și se ruga cu voce tare. Dumnezeu a ascultat suspinele fiului cel bun. El și-a trimis îngerul la căpătâiul mamei, pentru a o vindeca.

21. Mama s-a ridicat imediat din pat, înțelegând că o forță superioară i-a redat sănătatea! Când a încercat să meargă și-a dat seama că picioarele îi erau din nou sănătoase. Ea a spus: 'Datorez aceasta rugilor fiului meu, care prin dragostea lui adevărată pentru mine, a refuzat moștenirea. Cu adevărat îți spun, dragul meu fiu, tu - care din dragoste pentru mine n-ai vrut nimic, ceea ce era al meu este acum al tău. Iar tu, care nu mă iubeai decât pentru avere și așteptai cu nerăbdare moartea mea, tu nu vei avea nimic și vei fi un simplu servitor'.

22. Ce credeți despre această parabolă? Care dintre cei doi frați avea un vânt favorabil?

23. Discipolii au spus: “Bineînțeles că cel care-și iubea mama cu adevărat”.

24. Eu am spus: “Ați răspuns foarte bine și Eu vă spun: această mamă a procedat exact la fel cum va face Dumnezeu în ceruri.

25. Cine nu Mă iubește doar pentru Mine, nu va ajunge acolo unde Eu voi fi.

26. Omul trebuie să-L iubească pe Dumnezeu fără să aștepte vreo răsplată, așa cum îl iubește și Dumnezeu pe el; în caz contrar, el nu este demn de Dumnezeu”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 205
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 22.9.2010, 12:41 View PostDownload Post

Capitolul 205

Despre esența iubirii. Iubirea cerească și iubirea infernală. Răsplata faptelor realizate din iubire.


1. Ahab a spus: “Acesta este un înalt și mare adevăr; totuși aș vrea să-Ți atrag atenția asupra faptului că iubirea total dezinteresată nu există, cel puțin la ființele umane, căci din câte mi-am putut da eu seama, reflectând la lucrurile acestea, iubirea provine întotdeauna mai mult sau mai puțin din furt sau din poftă.

2. Iată, sunt sigur că nimeni n-ar putea să Te iubească la fel de mult ca mine! Dacă aș putea, aș fi încântat să Te pot aspira în corpul și în inima mea, din pură iubire. 3. Dar mă întreb dacă aș putea avea aceleași sentimente față de o altă ființă care mi-ar fi perfect indiferentă! De ce am aceste sentimente față de Tine? Răspunsul este chiar în însuși obiectul iubirii mele!

4. Eu știu cine ești și ce poți să faci; știu, de asemenea, ce pot realiza cu ajutorul Tău și respectând învățătura Ta. Aici se află, fără îndoială, cauza indiscutabilă a ardorii iubirii mele pentru Tine! Iar dacă Tu nu ai fi cel care ești, iubirea mea pentru Tine ar fi fără îndoială mult mai puțin puternică. Eu am un interes maxim pentru Tine și în Tine și de aceea doresc să Te iubesc și chiar Te iubesc.

5. Nu pot spune că Te iubesc pentru vreo răsplată, din moment ce renunț la tot pe acest pământ din iubire pentru Tine, dar iubirea mea provine dintr-o anumită dorință, deoarece ea caută să Te aibă pe Tine, care ești mai mult decât lumea întreagă!

6. Avantajul material sau spiritual determină întotdeauna impulsul iubirii. Negustorul care dorea o perlă mare a vândut totul pentru a o cumpăra atunci când a găsit-o. De ce? Pentru că ea valora mult mai mult decât tot ce avea el până atunci! Este un interes nobil. Dar este și rămâne tot un interes; în afară de acest interes, la oameni nu există iubire! Iar aceluia care mi-ar vorbi despre iubirea complet dezinteresată care își are sălașul în Dumnezeu, îi voi spune: Prietene, poate ai multă înțelepciune, dar n-ai reflectat niciodată suficient de adânc asupra iubirii!'

7. Da, adevărata iubire divină se deosebește de iubirea infernală prin faptul că deși ia în stăpânire ființele, la fel ca și iubirea infernală, ea dăruiește de fapt totul. Iubirea divină ia pentru a restitui, în timp ce iubirea infernală ia în stăpânire doar pentru propriul său avantaj, fără a da nimic în schimb.

8. Dar dacă ne însușim iubirea cerească, noi știm că prin aceasta nu vom pierde niciodată nimic și nici nu vom regreta nimic și cu cât mai mult vom dărui, cu atât mai mult vom primi.

9. Suntem ca un șanț săpat în pământ; cu cât se scoate mai mult pământ, cu atât volumul șanțului crește pentru a primi lumina și aerul cerului! Doamne, cred că nu greșesc; ce spui Tu, în infinita Ta înțelepciune?”

10. Eu am spus: “Nimic, ai perfectă dreptate; dacă iubirea n-ar fi, într-un fel, un schimb, n-ar mai fi iubire, căci orice iubire este dorință și voința de a avea.

11. Dar în această dorință de a avea, o prăpastie infinită separă cerul de pământ.

12. Dar iată-i pe oamenii lui Baram care aduc de mâncare și, dacă ne-am îngrijit de spirit timp de mai multe ore, să ne gândim acum puțin și la foamea trupurilor noastre”.

13. Baram Mi-a adus pe un platou din aur fin un pește delicios, foarte bine preparat, împreună cu un ulcior cu vin și M-a rugat să primesc chiar din mâna lui acest mic dejun.

14. Eu i-am răspuns: “Acest lucru nu va rămâne fără răsplată. Căci tu ți-ai dat această osteneală din iubire pentru Mine și pentru fratele Kisjonah, căci te îngrijora gândul că va trebui să hrănească sute de oaspeți timp de mai multe zile!

15. Îți spun, Kisjonah nu duce lipsă de nimic, căci nici în zece ani noi toți nu am reuși să consumăm toate rezervele pe care le are el. Dar fiindcă ai avut inimă bună și te-ai gândit că Kisjonah ar putea să rămână fără provizii și ai venit de departe pentru a-i da ajutor, răsplata ta va fi la fel de mare ca și cum ai fi făcut-o pentru un sărac, căci Dumnezeu nu ține seama decât de intenția inimii!

16. Acum așează-te lângă Mine și mănâncă din această farfurie, împreuna cu Mine și cu fratele Kisjonah, căci peștele este destul de mare și ajunge pentru trei persoane”. Baram și Kisjonah au acceptat cu bucurie!

17. Masa a început la răsăritul soarelui și a durat aproape două ore, căci după pește au urmat apoi o mulțime de răcoritoare.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 206
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 22.9.2010, 12:43 View PostDownload Post

Capitolul 206

Bucuria oaspeților la micul dejun. Tristețea îngerilor. Hrana corpului a sufletului și a spiritului.


1. Aproape că nu mai este necesar să precizăm că acest mic dejun a bucurat pe toată lumea extraordinar de mult, iar vinul le-a dezlegat limbile. Chiar și Jonael și Jairuth erau veseli și M-au rugat să-i ajut să se întoarcă acasă la ei, la Sihar, păstrându-și această stare de bucurie. Eu am fost de acord ca ei să se întoarcă bucuroși acasă.

2. Ei au spus însă: “Oh, Doamne! Că ești de acord este bine, căci nu comitem nici un păcat că suntem bucuroși, dar rămâne de văzut dacă vom putea să ne păstrăm această stare!”

3. Eu le-am răspuns: “Ei bine! Fie, veți putea fi fericiți!”

4. Dar îngerul care îi însoțea s-a întristat. Jonael a observat acest lucru și M-a întrebat care era motivul!

5. Eu am spus: “îngerul vede foarte limpede că între o mare bucurie și păcat nu există decât o distanță foarte mică. El vede deja efortul pe care va trebui să-l facă atunci când vă va însoți acasă, pentru a vă feri de păcat; iată de unde vine tristețea de pe chipul său! Dați-i puțin vin să bea, poate vinul îi va mai lumina chipul!”

6. Jonael a întins îngerului o cupă de vin. Îngerul a luat-o și a băut-o până la ultima picătură. Cei doi oameni s-au mirat, căci nu mai văzuseră niciodată așa ceva!

7. Dar îngerul a spus: “Eu sunt printre voi de atâta timp, de ce nu mi-ați întins niciodată cupa?”

8. Jonael a spus: “Nu ne-am fi putut niciodată imagina, nici chiar în vis, că un înger ar putea gusta pe pământ din bucatele materiale!”

9. Îngerul: “Este ciudat; ați văzut totuși că Domnul tuturor Cerurilor bea și mănâncă. Și el este cel mai elevat și cel mai desăvârșit dintre toate spiritele. Atunci de ce noi, îngerii, care trebuie să acceptăm un corp pentru a vă sluji în lumea materială, nu ar trebui să bem și să mâncăm?

10. Dă-mi puțin pește și pâine și vei vedea nu numai că beau, ci și că pot mânca, fiindcă acolo unde Domnul poate mânca o hrană materială și îngerii pot acest lucru!

11. Jonael i-a întins îngerului un pește întreg, împreună cu o felie mare de pâine; îngerul le-a luat și le-a mâncat!

12.Îngerul a arătat astfel că un spirit poate mânca o hrană materială; Jonael l-a întrebat cum este posibil acest lucru, dat fiind faptul că, în fond, el nu este decât un spirit!

13. Îngerul i-a răspuns: “Ai văzut vreodată un mort care să bea și să mănânce?” Jonael a spus: “Nimeni n-a văzut vreodată așa ceva!”

14. Îngerul a spus: “Dacă un trup fără suflet și fără spirit, care nu mai este decât simplă materie, nu bea și nu poate mânca nici un fel de hrană, aceasta este chiar dovada faptului că sufletul și spiritul ce locuiesc în acel trup sunt cele care mănâncă! Cum trupul nu este decât auxiliarul sufletului (ca un fel de haină pentru suflet) și nu are nevoie pentru el însuși de nici o hrană, este clar că sufletul și spiritul sunt cele care își iau hrana din pământ, atât timp cât sufletul locuiește în acest trup și îl menține în viață prin faptul că îi dă trupului ceea ce îi prisosește din hrana sa. Căci trupul, în realitate, nu consumă decât ceea ce îi prisosește sufletului (ceea ce sufletul elimină).

15. Dacă în omul material întrupat, doar sufletul este cel care își ia hrana din pământ atât timp cât rămâne în acest corp material, este normal ca eu să mănânc hrană pământească atât timp cât, deși sunt un spirit, voi cutreiera pe acest pământ și atât timp cât voi fi chemat să vă slujesc în acest corp constituit din elementele aerului”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 207
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 22.9.2010, 12:48 View PostDownload Post

Capitolul 207

Nefasta influență a dezmățului asupra sufletului. Moartea spirituală - consecință a lipsei de autocontrol. Despre adevăratul post. Nocivitatea mortificării făcute pentru a comunica cu spiritele. Trăiți și învățați-i pe ceilalți să trăiască la fel cum trăiesc Eu și cum vă învăț Eu să trăiții


1. Cei doi prieteni din Sihar și toți cei care au auzit explicațiile îngerului au făcut ochii mari de uimire, iar Petru a spus: “Doamne, ce a spus de fapt acest servitor al lui Jonael? Acest lucru pare foarte curios! Cum poate corpul să se hrănească cu ceea ce elimină sufletul? Oare are și sufletul un stomac și un anus?”

2. Eu am spus: “Îngerul a spus adevărul, așa este; iată de ce traiul în dezmăț face sufletul să fie atât de lacom de plăceri și înrădăcinat în materie. Sufletul este supraîncărcat de elemente nocive și corpul nu poate digera tot ceea ce trebuie sufletul să elimine, astfel încât poluarea sufletului subzistă în corp, pe care îl sufocă (sufletul rămâne murdar și de aceea chinuie trupul). Sufletul astfel tulburat nu mai găsește mijloacele de a elimina aceste deșeuri și viața lui nu mai este altceva decât impuritate, lascivitate și infidelitate, strânse la un loc.

3. Toate acestea incită sufletul la plăcere; el se lasă sedus din ce în ce mai mult și se abandonează și mai mult dezmățului și desfrâului, sfârșind prin a cădea în întregime pradă simțurilor și a deveni complet insensibil la cele spirituale. El se împietrește și devine în cele din urmă rău, mândru și orgolios.

4. Un suflet care trăiește astfel își pierde valoarea și, pierzând-o, devine mort din punct de vedere spiritual; el se apucă atunci să-și înalțe singur un tron din mizeria pe care ar trebui să o înlăture și sfârșește chiar prin a găsi demn de stimă și foarte onorabil faptul că este atât de infect!

5. Vă spun, toți oamenii care au pe acest pământ o îngăduință excesivă față de simțurile lor, își înfundă sufletul până la gât, până peste ochi și urechi, în straturi peste straturi de murdărie. Ei devin astfel, din punct de vedere spiritual, complet surzi și orbi și nu mai pot auzi, vedea și înțelege ceea ce i-ar putea salva!

6. Prin urmare, beți și mâncați cu măsură, pentru ca sufletele voastre să nu se îmbolnăvească și să nu-și găsească sfârșitul în propriile deșeuri!”

7. Petru, cu un aer gânditor, i-a spus atunci Domnului: “Dacă este astfel, ca să nu mai avem îndoieli, înseamnă că trebuie să postim mai mult decât să mâncăm?”

8. Eu am răspuns: “Cel care postește la momentul potrivit face mai bine decât cel care trăiește permanent în viciu și dezmăț. Dar sunt posturi și posturi! Adevăratul post constă în a te păzi de toate păcatele și în a renunța din toate puterile la toate aceste lucruri lumești, în a-ți lua crucea pe umeri și a Mă urma fără să te temi să bei și să mănânci, dar evitând bineînțeles excesele care conduc la dezmăț; orice alt post nu are decât o mică valoare, sau nu are nici una.

9. Anumite persoane caută, printr-un fel de mortificare a propriului corp, să intre în contact cu lumea spiritelor, gândind că pot astfel stăpâni forțele naturii. Asemenea practici nu sunt numai inutile, dar ele aduc chiar grave prejudicii sufletului, care cade atunci din arborele vieții, ca un fruct copt, dar cu miezul mucegăit, gol și găunos, pentru că este mort!

10. O mortificare sub forma unui astfel de post nu numai că nu are nici o valoare, dar reprezintă chiar un mare păcat.

11. Cel care vrea să trăiască după ordinea dreaptă și adevărată, să trăiască așa cum trăiesc Eu și cum vă învăț Eu să trăiți! El va vedea atunci cum înflorește și cum se coace în el fructul însuflețitor al vieții, al cărui miez nu va fi mort, ci dimpotrivă, va fi un germene în întregime viu, putând da formă vieții unice și eterne a spiritului și a conștiinței într-un mod rapid și respectând ordinea divină. Acum știți ce este de făcut pentru a trăi în conformitate cu ordinea divină desăvârșită. Faceți așa și veți obține viața adevărată!

12. Dar iată că razele soarelui devin din ce în ce mai puternice; să părăsim colina și să mergem la umbră în grădină. Iar tu, Matei, scribul Meu, pregătește-ți trusa și scrie tot ce s-a spus aici, urmărind să faci o descriere completă. Acum să mergem să ne odihnim puțin!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 208
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 22.9.2010, 12:54 View PostDownload Post

Capitolul 208

Domnul și însoțitorii Săi în grădină. Liniștea de dinaintea furtunii. Cutremurul pământului, vijelie, furtună pe mare. Îngerul îi liniștește pe oamenii înfricoșați.


1. Am părăsit colina pentru a merge sub frunzișul arborilor din grădină. Eu M-am așezat și apoi am adormit pe un petec de iarbă răcoroasă, la umbra unui smochin cu ramuri bogate. Toți cei care Mă însoțeau au luat și ei loc, Maria fiind aproape de Mine și au adormit. Numai Jonael, Jairuth și Matei s-au așezat la o masă în grădină, unde Matei și-a instalat trusa de scris iar îngerul lui Jonael i-a atras atenția asupra anumitor inexactități.

2. Către prânz, Baram - care se afla pe corabie împreună cu Kisjonah - a observat la asfințit nori groși urcând la orizont. A văzut că apa devenea din ce în ce mai liniștită, ceea ce era un semn sigur al apropierii unei furtuni foarte mari și a unui cutremur de pământ.

3. Baram a poruncit să se aducă toată încărcătura de pe corabie, iar aceasta să fie solid legată cu parâme la țărm. Abia a terminat de făcut toate acestea, când a văzut în depărtare marea ridicându-se la o înălțime uriașă.

4. Kisjonah a spus: 'Va trebui să-i trezim pe Domnul și pe discipolii Săi, pentru că aceste valuri de o înălțime nemaivăzută până acum vor acoperi grădina în întregime și cei care dorm ar putea fi în pericol. Este posibil ca și corabia să eșueze pe țărm”.

5. Baram a spus: “Da, prietene, dacă Domnul nu oprește această furtună, va fi un dezastru cumplit. Dar eu mă las în grija Domnului! Sunt sigur că El nu ne va lăsa să pierim și, atâta timp cât El doarme liniștit, nu avem de ce să ne temem de această furtună care se apropie și care va ajunge aici în câteva clipe! Dar să mergem repede să-L anunțăm!”

6. Cei doi bărbați și toți mateloții s-au grăbit să vină spre Mine, pentru a Mă trezi. Dar de această dată aveam motive întemeiate să nu Mă trezesc și îngerul i-a oprit, spunându-le: “Lăsați-L să se odihnească, nu-L treziți; El doarme tocmai din cauza acestei furtuni”.

7. Kisjonah a spus: “Dar la ce folosește faptul că valuri seismice înalte cât munții vin să-mi distrugă grădinile?”

8. Îngerul a râs: “Nu-ți face griji din cauza asta! Crezi că Domnul, care ție ți se pare că doarme, nu știe de această furtună? Dacă El vrea să fie așa, așa să fie! Fii liniștit!”

9. Kisjonah a întrebat: “Cunoști și tu motivul?” Îngerul a răspuns: “Chiar dacă l-aș cunoaște, nu aș avea voie să-ți spun înainte ca Domnul să dorească asta. Așa că nu mai pune întrebări și rămâi liniștit, fără nici un pic de teamă! Ceea ce va urma vă va deschide ochii!”

10. Acestea fiind spuse, îngerul s-a întors foarte liniștit să-l ajute pe Matei să facă ordine în scrierile lui. Kisjonah s-a liniștit și Baram a spus: Trebuie să recunosc deschis că în viața mea n-am văzut o furtună așa de amenințătoare ca cea care este gata să izbucnească în orice clipă sub ochii noștri, iar eu trebuie să o privesc atât de indiferent și liniștit... Privește acolo, furtuna se apropie, va ajunge în curând aici, în port.

11. Privește și valurile enorme care sunt cam la un sfert de oră de acest golf, în direcția Sibarahului; acești munți de apă vor fi în curând străpunși de fulgere. Golful este încă foarte liniștit și se observă furtuna la fel de limpede ca și țărmul. Este o viziune stranie, trebuie să mărturisesc, un spectacol rar, teribil și magnific, pentru cine îl poate privi cu sufletul liniștit. Dar cei care se află în largul mării, în mod sigur se simt altfel decât noi, care suntem așezați pe țărmul acestui golf liniștit.

12. Furtuna este cam la jumătate de oră de aici, în linie dreaptă și cum tunetul se aude destul de puternic aici, înseamnă că acolo, în mijlocul vijeliei, trebuie să fie asurzitor! Simt și un puternic cutremur de pământ, nu îl simți și tu?”

13. Kisjonah spuse: “Oh, da! Voiam să-ți spun și ție, dar asta-i minunea minunilor! Golful meu este mai liniștit ca niciodată! Cunosc prea bine spectacolul îngrozitor pe care îl oferă acest golf într-o situație ca aceasta. Deocamdată apa este aici perfect liniștită, dar iată, cutremurul de pământ este din ce în ce mai puternic! Numai să nu strice casele! Văd în golf cercuri concentrice, iar la ieșirea din golf se ridică valuri seismice; nu se vor lăsa mult timp așteptate! Ei bine! În numele Domnului, nu poate fi mai râu decât cel mult să-ți pierzi viața! Domnul și îngerul Său sunt aici, dar ce imagine înspăimântătoare! Fie-ți milă, Doamne! Îndură-te de niște bieți păcătoși!”

14. Golful a început atunci să se clatine, rafale puternice de vânt răsuceau copacii, nenumărate fulgere izbeau norii negri întunecați, trosnituri groaznice se auzeau în golf, într-un vârtej de spumă, dar nici o picătură de apă nu cădea din norii de foc. Un fulger a lovit colina unde ne petrecusem noaptea; trosnitura violentă i-a trezit pe toți cei care dormeau, în afară de Mine.

15. În acest vacarm nemaiauzit al celei mai mari furtuni, în fața a zeci de fulgere care loveau țărmul, toți s-au trezit; discipolii, țipând de groază, au început să alerge spre Mine pentru a Mă trezi.

16. Iar Iuda, mai revoltat decât toți, a strigat: “Doamne, cum poți să dormi când se răzvrătește natura? Plouă cu fulgere, cine poate fi sigur că va supraviețui? Ajută-ne, Doamne, întregul pământ se va prăbuși!”

17. Dar Eu i-am răspuns: Te-a atins vreun fulger?” Iuda a răspuns: “Bineînțeles că nu încă, dar nu va trebui să mai aștept mult pe o asemenea furtună. Acum încă mai vorbesc, cât mai sunt în viață, dar fulgerul următor îmi va tăia vorba pentru totdeauna!”

18. În timp ce Iuda vorbea astfel, valurile seismice înaintau în golf cu un muget și un zgomot cumplit! Cum talazurile atingeau vizibil mai mulți stânjeni (zeci de metri), depășind înălțimea punctului în care ne aflam, discipolii au început să urle, unii chiar să fugă pe colină, de unde însă nenumăratele fulgere i-au împins înapoi. “Doamne, ajută-ne dacă poți sau dacă vrei, altminteri vom pieri, strigau ei cu sutele. Numai Matei, Jairuth și Jonael, cu îngerul lor, nu s-au lăsat tulburați și și-au continuat treaba.

19. De această dată, nu am pus capăt mâniei furtunii, ci am lăsat-o să-și urmeze cursul, dar nu i-am permis totuși să facă nici cel mai mic rău în tabăra noastră.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 21 of 25  [ 245 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !