Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 1.8.2021, 11:00
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (81)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 209
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 22.9.2010, 12:56 View PostDownload Post

Capitolul 209

Utilitatea furtunii: distrugerea dușmanilor. Pericol pentru misionari.


1. Atunci, Petru a venit la Mine și Mi-a spus în taină: “Doamne, spiritul Tatălui din Tine a plecat, de nu mai îndrăznești să fii Stăpânul furtunii? Dacă totuși poți, ce este de făcut pentru a liniști această furtună?” Eu i-am spus: “Există un motiv foarte întemeiat pentru care s-a pornit această furtună, care de altfel nu va dura mult timp. Dar dacă ai vreo îndoială, află că zece corăbii ale dușmanilor noștri sunt pe mare pentru a ne prinde și pentru a ne extermina. Această furtună le-a adus soarta pe care ne-o pregăteau ei nouă. Atunci de ce îmi ceri atât de insistent să opresc o furtună atât de necesară pentru salvarea noastră? Las-o așa cum este, până ce-și va atinge scopul; în cele din urmă, ea se va liniști singură. Privește și spune-Mi: ce rostogolesc valurile uriașe pe crestele lor furibunde, așa cum fac copiii răutăcioși și neastâmpărați cu jucăriile lor deșarte?”

2. Petru a privit atunci cu atenție peste întinsul mării ridicată de furtună. Mai multe epave de corăbii și ambarcațiuni încă întregi, izbite de valuri enorme, ridicate ca o mână de paie, erau aruncate în aer și apoi înghițite în adâncuri.

3. Văzând asta, Petru Mi-a spus: “Doamne, iartă-Mă, știi că sunt încă un păcătos și de aceea Te sufoc cu întrebări prostești, dar totul este limpede acum! Fariseii cei răi din Jesaira au chemat în ajutor Ierusalimul; zece corăbii cu soldați romani s-au pregătit pentru a veni să ne prindă. Drumul pe uscat până la Kis fiind prea dificil, au trebuit să vină pe mare. Astfel ei și-au ales singuri soarta pe care o merită. Acum nu vor mai putea face nimic împotriva noastră și, dacă scapă de furtună, epavele navelor dislocate care sunt împinse către Sibarah se vor sparge de numeroasele recifuri care sunt în acea zonă. Este bine ca o astfel de rasă, care nu cunoaște decât răutatea și desfrâul, să fie astfel judecată! Iar fariseii vor pierde în sfârșit orice poftă de a se mai ridica împotriva Tal”

4. Eu am spus : “Satana se lasă bătut de mii și mii de ori dar, în ciuda acestor mii de lovituri, el rămâne în continuare cel mai mare dușman al lui Dumnezeu, al binelui și al adevărului care provin din spiritul lui Dumnezeu. Acești morți care plutesc pe mare nu ne vor putea face nimic, dar alții se vor ridica în locul lor și ne vor obliga să fugim în orașele grecești, iar până atunci vor mai trece doar câteva săptămâni”.

5. Petru: “Doamne, vom mai avea atunci liniște atât timp cât vom mai rămâne aici?”

6. Eu: “Da, cu siguranță, dar și alte popoare și alți oameni care locuiesc pe pământ au la fel de mare nevoie de Evanghelie ca și voi; ei au fost creați de același Tată care v-a creat și pe voi. Trebuie să mergem la ei, în ciuda tuturor persecuțiilor care ne așteaptă, pentru a le da Vestea cea Bună din Ceruri. Chiar și dintre cei care ne vor persecuta unii vor apuca pe calea cea bună, cu timpul, și vor intra ca oile în grajdurile noastre.

7. Noi suntem buni, dar lumea este rea. Nu ne putem aștepta deocamdată la nimic bun, decât să găsim ici și colo câte o căpșună sălbatică în mijlocul buruienilor! Dar iată: furtuna s-a liniștit și de data aceasta toate pericolele sunt îndepărtate!”

8. Către Baram: “Prietene, furtuna s-a oprit, dar o dată cu ea s-a scurs și dimineața; să mergem acum să mâncăm, ca să căpătăm puteri pentru ceea ce mai avem de făcut în această după-amiază”.

9. Este inutil să descriu masa și să arăt efectele acestei cumplite furtuni care a înghițit cele zece corăbii. Este de ajuns să știți că din cei o mie de oameni aflați la bordul acestor nave, doar cinci sute au scăpat teferi și nevătămați; toți ceilalți au pierit. După mai mulți ani de la acest naufragiu, pe recifuri se găseau încă rămășițele acestor victime, putrezite și roase de pești, în mijlocul a tot felul de arme romane și lanțuri care fuseseră pregătite pentru noi.

10. Este inutil, de asemenea, să precizez efectul calmant pe care l-a avut această furtună asupra fariseilor și romanilor din Capernaum și din Nazaret; iar Eu am putut astfel să petrec câteva săptămâni în pace, împreună cu cei care erau cu Mine.

11. După masa de prânz, nu mai aveam mare lucru de făcut, iar discipolii au mers să pescuiască cu Kisjonah, pe mare; și până seara, au prins cinci năvoade din cei mai buni pești, i-au adus în lăzile frigorifice ale lui Kisjonah, care era în al nouălea cer de bucurie, în aceeași seară, aproape o sută de pești au fost pregătiți în cele mai bune feluri, cu tot felul de condimente și ierburi fine. Ziua scurgându-se și masa de seară fiind terminată, a urmat o odihnă bună, binemeritată de toți.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (81)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 210
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 22.9.2010, 12:59 View PostDownload Post

Capitolul 210

Excursie în vale la Cana. Agricultorii evrei săraci și bogații negustori greci.


1. A doua zi am făcut o excursie în valea care se întindea între cei doi munți, în direcția Samariei. Un drum de-a curmezișul văii ducea la Damasc și de acolo spre alte orașe mai puțin importante din Asia Mică. Aceasta explică de ce biroul de vamă al lui Kisjonah de la Kis era unul dintre cele mai importante din toată Galileea. În această vale erau o mulțime de târgulețe, al căror comerț atrăgea mulți evrei și greci. La două ore de mers de Kis, mai sus de această vale, se găsea un sătuc numit Cana, având același nume ca acel sat de lângă Nazaret cunoscut cu numele de Cana din Galileea. Astfel, satul din această vale era numit simplu, Cana și se găsea pe teritoriul Samariei.

2. Acest Cana era în principal populat de greci; așa se face că, din șase familii, una era de evrei, iar celelalte cinci de greci. Evreii trăiau din agricultură și din păstorit, în timp ce grecii trăiau din comerț.

3. Noi am vizitat la Cana populația evreiască, care pe de o parte era oprimată de greci și pe de altă parte era încărcată cu impozite grele, trăind prin urmare în mizerie și confruntându-se adeseori cu diverse boli și infirmități.

4. Văzându-ne sosind, acești evrei și greci, care îl cunoșteau bine pe Kisjonah, s-au grăbit să-l salute și să-i ceară vești, pentru că atât evreii cât și grecii îi datorau mari sume de bani!

5. Dar Kisjonah le-a spus: “Dacă aș fi avut intenția de a cere ceva de la voi, n-aș fi făcut acest drum eu însumi, ci vi i-aș fi trimis pe servitorii mei; dar am venit pentru a vă aduce o mare alinare, la care doresc plin de sinceritate să vă fac părtași! Datoriile voastre către mine sunt în întregime achitate, pentru că Domnul meu și al vostru le-a plătit. Am fost mai mult decât copleșit; acum puteți fi fericiți și eliberați de griji!”

6. La această veste bună, locuitorii din Cana – extrem de mulțumiți - s-au întors către el și l-au întrebat cărui stăpân trebuie să-i mulțumească pentru o asemenea favoare și grație.

7. Kisjonah, punându-și mâna pe umărul Meu, a spus: “Iată-L pe Cel pe care îl căutați, îngenuncheați în fața Lui!”

8. La aceste cuvinte, toți locuitorii din Cana au căzut în genunchi, cu fața la pământ, strigând: Te salutăm, binefăcătorul nostru necunoscut! Ce bucurie sau ce bine ți-am putut face noi ca să manifești o asemenea milă față de mizeria noastră? Oh, Stăpâne și binefăcător necunoscut, pentru că ne-ai acordat această grație nemaiîntâlnită, binevoiește să ne spui ce putem face pentru a-ți întoarce binele pe care ni l-ai făcut nouă, care suntem niște străini pentru tine!”

9. Eu am spus: “Fiți de acum înainte drepți în tot ceea ce faceți. Iubiți-L pe Dumnezeu mai presus de orice și pe aproapele vostru ca pe voi înșivă, fie că vă este prieten sau dușman. Faceți bine celor care vă fac rău. Binecuvântați-i pe cei care vă blestemă și rugați-vă pentru cei care vă persecută și veți deveni astfel copiii Celui Preaînalt! Atunci îmi veți dovedi singura recunoștință posibilă pentru tot ce am făcut pentru voi. Asta este tot ce vă cer!”

10. Grecii au spus atunci: “Stăpâne și prietene, noi avem mai mulți zei; pe care trebuie să-l iubim mai presus de orice? Pe Zeus, Apollo, Mercur, sau pe care altul din cei doisprezece zei principali? Trebuie oare să-L iubim pe Dumnezeul evreilor? Dar el nu pare a fi cu nimic diferit de Cronos al nostru; cum putem să-l iubim pe acest zeu mitic mai presus de orice?”

11. Eu am spus: “Zeii pe care grecii îi adoră nu sunt decât o invenție artificială și inutila a omului, îi puteți ruga mii de ani, îi puteți implora, adora și iubi mai mult decât propria viață, ei nu vă vor îndeplini niciodată nici o rugăminte și nu vă vor face nici un bine, pentru simplul motiv că în realitate ei nu există nicăieri.

12. Dumnezeul evreilor, pe care cei mai mulți dintre ei nu mai vor și nu mai pot să-L recunoască în deplinătatea adevărului și pe care nu mai vor să-L roage și să-L adore decât în ceremonii goale și moarte, de-a dreptul rușinoase, în loc să-L adore în spirit, în inimă, ceea ce reprezintă fundamentul iubirii adevărate, este singurul Dumnezeu adevărat și etern, Cel care a creat cerul și acest pământ cu tot ceea ce trăiește și moare pe el, în el sau sub el.

13. Eu sunt Trimisul său, din eternitate și am venit la voi pentru a vă vesti și pentru a vă învăța această Evanghelie.

14. Iată-L pe Dumnezeul pe care trebuie să-L iubiți mai presus de orice, supunându-vă poruncii Sale, care este, așa cum v-am spus: “Să-ți iubești aproapele la fel de mult ca și pe tine însuți”.

15. Mai mult, voi trebuie să credeți de asemenea că acest Dumnezeu, care este Tatăl Meu, este Iubirea Mea dintotdeauna. El M-a trimis în această lume pentru ca oricine va crede în Mine să primească viața veșnică și să devină astfel un copil al Celui Preaînalt.

16. Pentru ca să credeți mai mult, aduceți-vă aici toți bolnavii și Eu îi voi vindeca, oricare ar fi bolile de care suferă ei. Mergeți să îi aduceți!”

17. Surprinși de cuvintele Mele, ei au strigat cu toții într-un glas: “O mare grație a fost făcută acestor locuri! Cât de puternice și extraordinar de sfinte sunt cuvintele binefăcătorului nostru! O asemenea bunătate și o asemenea generozitate n-ar putea ascunde nici un fel de perfidie. Așa că vom face, fără discuție, tot ceea ce ne cere El, pentru că Cel care era deja prietenul nostru înainte de a ne cunoaște, ne va iubi și mai mult acum, când a văzut și a auzit în ce mizerie trăim! Lăudat fie Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov, pentru că și-a amintit de noi și a avut milă de noi!”

18. După aceste cuvinte minunate, s-au întors cu toții la casele lor, de unde au adus în grabă aproape două sute de bolnavi!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (81)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 211
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.9.2010, 14:20 View PostDownload Post

Capitolul 211

Vindecarea miraculoasă în valea din Cana. Suflete bolnave într-un corp sănătoși Regulă de viață! Blestem asupra cămătarilor. Decadența socială.


1. După ce bolnavii aduși pe saltele sau pe spatele catârilor au fost așezați într-un semicerc în jurul Meu, bătrânii satului au înaintat pentru a-Mi spune:

2. “Doamne, Tu - care ne-ai plătit datoriile pe care le aveam la Kisjonah - și nu vom putea niciodată să-Ți mulțumim îndeajuns pentru asta - redă, dacă poți, sănătatea acestor sărmani, pentru a se putea bucura și ei împreună cu noi de marea Ta binefacere!”

3. Eu am spus: “Da, eu v-am propus asta și îmi pot ține promisiunea; dar mai înainte doresc să vă întreb dacă puteți și dacă vreți să credeți că acest lucru este cu putință; credința v-ar putea ajuta foarte mult!”

4. Bătrânii au spus: “Doamne, noi credem că poți să îi vindeci; credem, ca să spunem așa, orbește, că ne vei vindeca bolnavii prin mijloace miraculoase, care nouă ne sunt încă necunoscute!”

5. Eu am spus: “Dar cum, dacă nu am cu Mine nici un medicament, nici ulei, nici elixir, nici vreun remediu oarecare, cum credeți că-i voi vindeca pe acești bolnavi?”

6. Bătrânii au spus: “Doamne, cum am putea noi să înțelegem asta? Noi ne pricepem la orice altceva decât la arta de a vindeca. Avem aici în sat un medic, dar nu-i bun de nimic; nu e de nici un ajutor nimănui, decât să ne trimită sub pământ! Și chiar dacă am cunoaște ceea ce știe un medic, tot n-am ști ce să spunem despre modalitatea de a vindeca bolnavi într-un mod natural, fără nici un remediu.

7. Poate că Tu ai la dispoziție mijloace supranaturale, pe care noi nu le cunoaștem! Ești poate un discipol al faimosului vindecător din Nazaret, numit Iisus; în acest caz, astfel de vindecări sunt posibile.

8. Este totuși regretabil că, după câte am aflat, fariseii din Ierusalim insistă pe lângă Irod pentru ca acesta să poruncească să fie arestat faimosul Mântuitor și aruncat în închisoare. Oh! Ar fi o mare nenorocire pentru biata omenire aflată în suferință!

9. Este totuși bine că i-a putut învăța pe mai mulți discipoli arta sa. Dar se întâmplă rar ca un discipol să-și egaleze maestrul. Cel mult, dacă este plin de zel, el poate să învețe câte ceva! Și este deja mult că noi putem simți în Tine ceva special, care ne dă credința că ... da, dar ce se petrece de fapt? În timp ce noi ne dăm osteneala să analizăm convingerea noastră că Tu ești un discipol al lui Iisus, iată cum dintr-o dată toți bolnavii sunt în picioare! Orbii văd, paraliticii merg, muții vorbesc, ciumații sunt purificați. Cei care aveau holeră sau cei care aveau tusea morții sunt complet vindecați. Ah! Așa ceva nu s-a mai văzut de când este pământul. Pe Dumnezeu Cel Atotputernic, cum s-au petrecut toate astea? Tu ești cel care i-a vindecat pe toți, sau a venit vreun înger din cer în această vale și i-a atins pe bolnavi cu o mână invizibilă, vindecându-i? Cum s-au petrecut toate acestea?

10. Tu nici măcar nu te-ai uitat la bolnavi, nu te-ai ocupat decât de noi și, iată, toți bolnavii sunt vindecați! Oh, spune-ne, cum s-a întâmplat?”

11. Eu am spus: “Ce înseamnă acest 'cum'? Bolnavii au fost complet vindecați numai prin voința Mea și prin Cuvântul Meu interior, cărora toate li se supun, lucru de care nu vă mai puteți îndoi și acest lucru n-a fost făcut atât pentru cei bolnavi, cât mai ales pentru voi, care sunteți sănătoși la trup, dar aveți sufletele mai bolnave decât cei care aveau trupul bolnav.

12. Aș fi foarte fericit dacă v-aș putea vindeca sufletele, așa cum am vindecat trupurile acestor bolnavi. Dar acest lucru nu este la fel de ușor, deoarece fiecare suflet trebuie să devină propriul său medic. 13. V-am oferit remediul spiritual; folosiți-l cu adevărat și sufletele voastre se vor vindeca, iar voi veți deveni la fel ca adevărații copii ai lui Dumnezeu!

14. Dar Cuvântul pe care vi l-am spus trebuie să fie pus în practică fără a adăuga și fără a retracta absolut nimic! Chiar dacă sunteți foarte puțini în această comună, voi trebuie să deveniți evrei desăvârșiți în inimă, iar voi, grecilor, trebuie să deveniți niște adevărați evrei pentru ca pacea și unitatea să domnească printre voi!

15. Voi, grecilor, care dați împrumuturi cu dobândă pentru a vă atinge scopurile, nu trebuie să vă mai folosiți de acești evrei, practicând cămătăria cu viclenie.

16. Oare voi sunteți cei care ați creat pământul și toate comorile sale infinite, ca să vă folosiți de ele ca și cum v-ar aparține?

17. De ce le cereți evreilor să plătească o taxă funciară, de vreme ce această țară a fost dată de Dumnezeu evreilor, care ar avea dreptul să v-o ceară ei vouă? Voi sunteți doar niște străini în țara evreilor, care sunt copiii lui Iehova în mai mare măsură decât voi! Voi pretindeți drepturi asupra câmpiilor, pășunilor și pădurilor, care sunt proprietatea evreilor de la Avraam! Întrebați-vă dacă asta este drept în fața lui Dumnezeu și în fața oamenilor cinstiți.

18. Vă pun serios în gardă în fața unor nedreptăți atât de evidente. Pe viitor ar fi bine să fiți atenți, altfel s-ar putea să iasă foarte rău.

19. Dați-le înapoi evreilor ceea ce le aparține, fără despăgubiri și comportați-vă în țara evreilor ca niște străini ce sunteți și atunci veți avea parte de aceleași binecuvântări ca și cele promise evreilor; altminteri, blestemul va cădea asupra voastră!

20. Priviți acest lucru în adevărata lui lumină și veți recunoaște atunci că voi îi considerați pe evrei niște vite de povară.

21. Le lăsați evreilor drepturile politice și ei pot oricând să spună că pământul le aparține, dar voi sunteți aici cu mărfurile voastre îmbietoare. Le-ați înnebunit cu bijuteriile voastre pe femeile și fiicele evreilor și chiar evreii și-au pierdut capul din pricina asta. Ei preferă de acum să-și vadă fiicele împodobite după moda grecească! Cu timpul, ați luat în ipotecă recoltele de pe câmpurile lor, din grădinile lor, de pe pajiștile și din pădurile lor. Și cum, pentru a supraviețui, ei aveau nevoie de fructele pământului lor, au trebuit să le răscumpere de la voi de zece ori mai scump decât vi le vânduseră. Și pe deasupra, îi mai încărcați și cu taxe și impozite!

22. Vă spun: toate aceste nedreptăți sunt strigătoare la cer și impun o pedeapsă de Sus! Așa că mai bine urmați-Mi sfaturile, dacă nu vreți să îndurați mânia cerului”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (81)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 212
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.9.2010, 14:26 View PostDownload Post

Capitolul 212

Răbdarea lui Dumnezeu are și ea limite. Stoicul Philopold se răzvrătește împotriva ordinii divine.


1. “Iată o lovitură dură pe care ne-au pregătit-o evreii ăștia, de obicei atât de proști -, au spus grecii, surprinși. L-au adus pe acest miraculos Iisus pentru a ne duce de nas ca pe niște animale! Dar noi ne aflăm pe un teren solid!”

2. Eu însumi am fost indignat de duritatea acestor greci și i-am spus acestui interlocutor neînduplecat, care căuta să-i abată pe greci de la buna hotărâre pe care o aveau de luat: “Ascultă, om cu inima de piatră, vezi ca acest pământ să nu ți se clatine sub picioare, tu care crezi că te ții tare! Câți oameni n-au strigat, plini de curaj: 'Să se surpe pământul, rămășițele sale ne vor duce în spațiu fără să ne înspăimânte!' Dar de-abia a început pământul să se clatine și acești mari fanfaroni au fost primii care au rupt-o la fugă în toate direcțiile, mai puțin de teama de a fi îngropați sub dărâmături, cât de frica de a nu fi trimiși pe un bulgăre de pământ într-o cavalcadă nesfârșită, prin spațiu!

3. Îți spun, grec fanfaron, tu - care te numești Philopold, musca ce are obrăznicia de a se așeza pe nasul tău este mai în siguranță decât ești tu pe pământ, pentru că dacă nasul tău nu mai este, musca poate zbura și are la dispoziție aerul, ca un al doilea suport. Dar unde este celălalt suport ar tău, dacă pământul ți se clatină sub picioare?”

4. La tonul ironic al cuvintelor Mele înțepătoare, grecul Philopold, căruia îi plăcea - atât lui cât și tuturor celor din familia sa - să îi ia pe alții peste picior, s-a înfuriat și a spus: “Ce ciudat, iată un evreu poznaș! Cu siguranță primul, dar fără îndoială ultimul din tot Israelul! Prietene, când un grec vorbește despre curaj, el știe ce spune! Un grec știe să alunge viața și să caute moartea. Istoria nu vorbește decât despre curajul grecilor și nu ignoră incredibila lașitate a evreilor! N-are decât să se cutremure pământul și să se dezlănțuie toți dragonii săi și vei vedea dacă Philopold își va schimba expresia feței!”

5. Eu am spus: “încetează cu lăudăroșenia și fă ceea ce v-am poruncit, dacă nu vrei să Mă obligi să-ți pun curajul la încercare într-un mod dur! Dumnezeul evreilor nu îngăduie să se râdă de lucruri atât de serioase. Marea răbdare a lui Dumnezeu are, câteodată și ea, limitele sale!

6. Dar dacă insiști, împreună cu tovarășii tăi, va trebui să te convingi că un Dumnezeu mânios nu se lasă atât de ușor îmblânzit și nu ridică a doua zi pedeapsa dată unui păcătos ordinar!”

7. Philopold a spus: “Iată un evreu adevărat! Evreii au avut profeți care n-au deschis gura decât pentru a profera amenințări - de obicei spuse în vânt, pentru că pământul a fost întotdeauna mai tare decât gura unui profet evreu! Grecii sunt în general stoici și unui stoic adevărat nu-i este frică de nimic! Cât despre mine, eu sunt un stoic ferm convins!”

8. Apostolul Matei, fost vameș la Sibarah, Mi-a spus atunci în șoaptă: “Doamne, îl cunosc bine, este un om încăpățânat și irascibil, întotdeauna am avut probleme cu el, de fiecare dată când trecea cu mărfurile sale pe la postul meu de vamă. Îi port încă pică și nu mi-ar displăcea deloc să-l punem la încercare!”

9. Eu am spus: “Lasă asta! Am deja în vedere o mică încercare la care va fi supus în curând”.

10. Matei s-a retras imediat, dar Philopold l-a recunoscut pe vameșul său de la Sibarah și i-a spuse: “Hm, hm, paznic de vamă avar și draconic! Cum se face că ești și tu aici? Ce se va alege de vama ta dacă ochiul tău de linx nu mai este acolo, să spioneze pe toată lumea? Nu e nevoie să-l ridici împotriva mea pe acest mântuitor nemaipomenit; știe el prea bine ce are de făcut dacă sunt prea aspru cu el. Dar voi veți avea cu adevărat de-a face cu mine, pentru că un stoic nu este nici o frânghie, nici o sfoară pe care să o poți răsuci cum vrei.

11. Iată, această vindecare miraculoasă i-a uimit pe toți locuitorii din Cana, în afară de mine, pentru că eu sunt un stoic autentic, pentru care întreaga creație nu merită nici măcar un bobârnac și viața mea mizerabilă încă și mai puțin. Cum vreți voi atunci să mă pedepsiți? Cu moartea? Vă spun, nici nu-mi pasă. O doresc la fel de mult ca și distrugerea veșnică, pentru că, pentru această viață revoltătoare, nu-i sunt deloc recunoscător vreunui zeu, oricare ar fi el! Ar trebui oare să-i mulțumim cuiva pentru cel mai oribil dintre toate darurile? Eu cred că pentru un Dumnezeu Atotputernic, nu este deloc prea dificil să dea viață unei ființe umane! Cine l-ar putea împiedica pe Dumnezeu-să o facă? Dar înainte de a fi creat omul nu poate spune dacă dorește să trăiască sau nu, nu mai mult decât îl interesează crearea unei alte ființe! Pentru Dumnezeu nu înseamnă nimic să creeze, dar este ceva pentru cel care a fost creat fără să fi dorit asta vreodată! Există oare ceva mai cumplit decât să te naști fără a fi vrut asta vreodată?

12. Dați-mi să mănânc și să beau fără să fac nimic și voi fi mulțumit de această existență terestră. Dar să trebuiască să trudești din greu pentru a putea trăi, să trebuiască să suferi ca un lup urmărit și să trebuiască, pe deasupra, să-i mai și mulțumești unui Dumnezeu și să te supui poruncilor sale care nu satisfac decât egoismul divin, nu, mulțumesc tuturor zeilor și semizeilor, fie ei greci sau evrei!”

13. Matei a spus: “Ar fi de ajuns câțiva ca tine pe pământ și Satana ar avea o școală unde să ia el însuși lecții timp de un secol întreg! Doamne, ce e de făcut? Dacă el crede într-adevăr ceea ce spune, înseamnă că n-ar da dreptate la toți îngerii la un loc!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (81)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 213
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.9.2010, 14:29 View PostDownload Post

Capitolul 213

Suflete venite pe pământ. Pământul - unica școală a copiilor lui Dumnezeu. Despre întrupare. Lumea solară de pe Procyon. Miracolul îngerului mesager. Contractul din lumea solară.


1. Eu am spus: “Lasă asta, vei vedea foarte repede ce se poate face!” După care M-am întors spre Philopold stoicul: “Ești tu într-adevăr sigur că n-ai făcut înainte un contract cu Dumnezeu, Creatorul tău și că la plecare nu ai acceptat, după ce ți-au fost prezentate de mai multe ori, toate condițiile absolut necesare pentru a trăi pe această planetă*? Privește, nebunule, iată, este pentru a douăzecea oară când trăiești sub o formă corporală, fiindcă numărul anilor tăi de viață corporală este comparabil cu numărul aproape infinit de fire de nisip din toate mările. Tu ai trăit până acum în spațiile infinite împreună cu nenumărate alte spirite, în sânul conștiinței pure și în ființa propriului tău spirit, bucurându-te de toate puterile și de toate posibilitățile libertății vieții, un timp incalculabil și de neconceput pentru omul de pe acest pământ.

2. Dar, în timpul ultimei tale existențe corporale, când te aflai pe un soare pe care înțelepții de pe acest pământ îl numesc Procyon, dar pe care locuitorii săi îl numesc Akka, nume pe care îl pronunță toți la fel pentru că vorbesc aceeași limbă, ai aflat de la un înger că Marele Spirit Etern și Atotputernic, unicul Creator și Menținător al infinitului și a tot ceea ce el conține, va accepta să Se întrupeze sub o formă umană. Atunci ți-ai exprimat dorința foarte intensă de a veni pe aceeași planetă, pentru a-L vedea și a-L auzi pe Cel care te-a creat și îngerul a venit la tine; el este de față, al șaptelea bărbat pe care îl vezi acolo, la dreapta Mea. El este un spirit în întregime liber, care ți-a prezentat atunci în cele mai mici detalii dificultățile și suferințele cu care urma să te confrunți, dacă, așa cum doreai, ai fi devenit un locuitor al acestei planete unde te găsești acum și unde poți deveni copilul lui Dumnezeu!

3. Tu ai acceptat toate condițiile, mai ales aceea de a uita toate amintirile tale din celelalte vieți trăite în alte lumi, până în ziua când acest înger te va chema de trei ori pe numele pe care îl purtai pe soarele Akka!

4. Dacă acest lucru este perfect adevărat, atunci cum mai poți tu pretinde că nu a existat nici un contract între tine și Creator, pentru existența ta pe acest pământ?”

5. Philopold a spus: “Ce e cu aberațiile astea? Am trăit deja în carne și oase într-o altă lume mai bună și mai frumoasă ca asta? Nu! E prea mult! Ascultă, tu – al șaptelea din dreapta, tu - pe care nazariteanul îl numește înger, cum te numești tu, apropo și eu cum mă numesc?”

6. Îngerul a spus: “Așteaptă puțin! Mă voi duce cu cea mai mare viteză să iau informații despre fosta ta existentă în acea lume și te voi face s-o vezi prin viziune interioar㔠(n.t. prin clarvedere spirituală).

7. După aceste cuvinte, îngerul a dispărut și a apărut apoi imediat, întinzându-i lui Philopold un sul pe care erau scrise vizibil numele său și cel al îngerului, în caractere vechi ebraice și un al doilea sul pe care erau scrise toate condițiile pe care el promisese în mod solemn îngerului că le acceptă.

8. După ce i-a întins acest sul lui Philopold, îngerul i-a spus: “Citește asta și recunoaște, tu - bătrâne Murahel, Murahel, Murahel, fiindcă eu, care mă numesc Arhiel, am fost să caut acest sul în același altar unde mi-ai făcut această promisiune. Dar nu mă întreba cum a fost posibil acest lucru în atât de puțin timp, deoarece pentru Dumnezeu sunt posibile lucrurile cele mai miraculoase, începe să citești și după aceea vorbește”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (81)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 214
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.9.2010, 14:46 View PostDownload Post

Capitolul 214

Motivul pentru care ne uităm viețile anterioare. Relația corp, suflet, spirit. Desăvârșirea omului terestru. Diferența dintre ființele de pe această planetă și cele de pe alte lumi.


1. Philopold a citit sulurile cu o mare atenție, iar după ce viziunea sa interioară s-a deschis ca urmare a acestui lucru, el a spus plin de uimire: “Da, este adevărat, văd în străfundurile infinite ale existentelor mele toate lumile în care am trăit de la naștere până la moarte. Văd ceea ce am fost și ceea ce am făcut în diferite lumi și îi văd chiar pe toți urmașii mei. Îi văd pe Akka (Procyon) pe părinții mei, pe frații mei și pe surorile mele dragi; îi aud chiar discutând despre mine și spunând: 'Ce o fi făcând Murahel, spiritul său L-o fi găsit deja în spațiul infinit pe Marele Spirit care a luat formă umană? Probabil că nu se mai gândește la noi, fiindcă Arhiel, trimisul Marelui Spirit, i-a acoperit cu un văl memoria, așteptând să-l cheme de trei ori pe nume!'

2. Vedeți, îi aud vorbind și văd că sunt în viață; ei merg la Templu să examineze documentele unde sunt înscrise condițiile dure ale existenței pe care am acceptat să o trăiesc pe planeta unde mă aflu acum, dar ei nu mai găsesc documentele. Marele preot al Templului le explică faptul că Arhiel tocmai a venit să împrumute pentru câteva clipe documentele lui Murahel, dar că le va aduce înapoi! Ei rămân la Templu pentru a face ofrande pentru mine!

3. Oh! Iubită forță divină, cât de departe se întinde mâna Ta sfântă! Pretutindeni domnește aceeași iubire! Oh, Doamne, cât ești de mare și de sfânt și cât de plină de mari mistere ascunse este viața. Ce ființă umană poate înțelege pe acest pământ profunzimea a ceea ce mi se revelează acum! Cât de mizerabilă și insignifiantă este viața omului care merge pe acest biet pământ; un petic de pământ este pentru el o problemă de viață și de moarte, atunci când poartă în el ceea ce miliarde de lumi nu pot înțelege!”

4. Apoi, Philopold a tăcut, s-a apropiat de înger și i-a dat cele două suluri, cu aceste cuvinte: “Du-le înapoi, acolo unde sunt așteptate!”

5. Dar îngerul a spus: “Uite, am luat și ceva de scris, același instrument cu care ai scris tu, cu propria ta mână, la Templu, pe Akka. Semnează fiecare document cu cele două nume ale tale, cel pe care îl aveai pe Akka și cel pe care îl porți aici și păstrează ca amintire obiectul de scris!”

6. Philopold a semnat, după care îngerul a luat documentele și a dispărut.

7. După ce a vorbit câteva clipe cu preotul de pe Akka îngerul s-a întors în mijlocul nostru și l-a întrebat pe Philopold ce crede.

8. Philopold a răspuns: “Atunci când ți-am întins cele două suluri, viziunea interioară a dispărut și nu-mi mai amintesc de ea decât ca de un vis obișnuit în legătură cu care în zadar ne batem capul dacă vrem să ni-l amintim. Observ de asemenea în mâna mea stângă un obiect ciudat de scris, de care abia îmi mai amintesc cum de-a ajuns aici. Aș vrea să știu de ce păstrăm atât de puține amintiri din aceste viziuni interioare?”

9. Îngerul a spus: “Pentru a putea deveni aici o ființă cu totul nouă, prin Dumnezeu și întru Dumnezeu! O dată ce ai devenit o nouă ființă întru Dumnezeu, o dată ce ai devenit un adevărat copil al lui Dumnezeu, totul îți va reveni în memorie!

10. În multe alte lumi superioare (*) poți deveni cu ușurință, atât în exterior cât și în interior, exact ceea ce trebuie să fii. Însă pe acest pământ, Dumnezeu conferă sufletului forma corpului său, care este creat după o ordine dictată de o anumită necesitate. Fiecare spirit care a fost așezat în interiorul sufletului, trebuie mai întâi să modeleze acest suflet după legile care i-au fost date. Dacă sufletul a atins astfel gradul potrivit de maturitate și perfecțiune, spiritul pătrunde atunci complet sufletul și omul devine astfel în întregime o ființă nouă, desăvârșită, care provine - e adevărat, la modul absolut – din Dumnezeu. Pentru că în om, spiritul nu este de fapt decât un Dumnezeu minuscul, de vreme ce provine din însăși inima lui Dumnezeu! Dar omul nu devine astfel (adică desăvârșit) decât prin propriul său efort și nu prin efectul venit de la Dumnezeu. Astfel, el devine în întregime copilul lui Dumnezeu și îți mai spun încă o dată pe scurt: în multe alte lumi superioare, oamenii nu trebuie să se formeze ei înșiși. Ei sunt făcuți de Dumnezeu sau, ceea ce este același lucru, de copiii Săi.

11. Dar aici, oamenii trebuie să se modeleze singuri, potrivit ordinii revelate, altminteri ei nu pot deveni copii ai lui Dumnezeu. Astfel, un om care atinge desăvârșirea pe acest pământ și devine astfel un copil al lui Dumnezeu, este asemănător lui Dumnezeu; dar atâta timp cât omul este imperfect, el este chiar inferior regnului animal!”

(*) - Vezi și: JAKOB-LORBER-Episcopul-Martin n.r.)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (81)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 215
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.9.2010, 14:48 View PostDownload Post

Capitolul 215

Despre întruparea Domnului și despre adevărații Săi succesori


1. Philopold l-a întrebat pe înger: “Dar cine ne învață această ordine misterioasă?”

2. Îngerul a spus: “Pentru a afla răspunsul, du-te și caută-L pe Cel care ți-a spus să mi te adresezi mie. El îți va spune ceea ce ți-a mai spus deja, pentru că a trăi așa cum te învață El să trăiești este chiar această ordine divină a vieții; singura care-ți permite să ajungi un copil al lui Dumnezeu.

3. El este, de asemenea, Cel pentru care multe alte ființe au părăsit Akka și s-au întrupat pe acest pământ.

4. Astfel, noi am făcut cunoscută întruparea Domnului în întreaga creație și în toate lumile locuite de ființe raționale, care au formă umană. Dar nu a fost permis decât câtorva spirite din foarte puține lumi să se întrupeze pe acest pământ, pentru că Domnul cunoaște natura tuturor lumilor din spațiul infinit, ca și natura și capacitățile spiritelor care le locuiesc. El știe mai bine ca oricine dacă un spirit este sau nu apt să se întrupeze pe acest pământ!

5. Toți cei care au fost găsiți apți pentru acest pământ au venit aici, dar numărul lor este restrâns și nu depășește în nici un caz zece mii de persoane!

6. Dar din toți acești oameni, tu ești unul dintre cei mai fericiți, pentru că - dacă dorești acest lucru poți deveni, la fel ca și cei ce-L însoțesc acum, un discipol al Domnului!”

7. Philopold a spus; “Dragul meu Arhiel, tu - care ai făcut deja pentru mine atâtea minuni, acordă-mi și această grație, condu-mă la Domnul, pentru că acum după ce L-am recunoscut, îmi lipsește curajul de a merge din nou la El. Dacă n-ar ține decât de mine, aș prefera să fug și să dispar cât mai repede, astfel încât nimeni să nu mă mai găsească. Dar fiindcă sunt aici și mă cunoaște toată lumea, nu pot s-o fac, s-ar râde de mine în toată valea. Așa că, te rog, fii atât de bun și condu-mă la Domnul și obține pentru mine o întrevedere”.

8. Îngerul a spus: “Nu este necesar, Domnul cunoaște tot ce avem noi nevoie. Du-te singur, nu-ți va tăia capul!”

9. La aceste cuvinte ale îngerului, Philopold a prins din nou curaj și a înaintat spre Mine cu pași înceți. Când a ajuns la treizeci de pași de Mine, a spus: “Doamne, îmi permiți să mă apropii de Tine? Dacă nu, am să mă retrag!”

10. Eu i-am spus: “Poate să vină oricine dorește, șovăiala nu a ajutat niciodată pe nimeni să înainteze”.

11. Auzind aceste cuvinte, Philopoid și-a grăbit mersul și în curând a ajuns în fața Mea, atingând ceea ce alții ezită să atingă și cel mai adesea nici nu ating, fiind incapabili să iasă din vizuina lor!

12. Orice ar încerca și orice ar face toată viața sa, cel care nu părăsește totul pentru a-și întoarce pașii direct către Mine, poate cuceri chiar întreaga lume, dar degeaba, dacă nu Mă va avea pe Mine! Cucerirea întregii lumi nu-i va folosi la nimic, fiindcă este mort! Dar dacă în această perioadă a revelării Evangheliei, Eu chem pe cineva și îi spun: Vino!', iar el nu vine, el va suporta moartea spiritului. Iată-l pe Philopold, exemplul care nu trebuie urmat! Cine este chemat, după ce M-a chemat, trebuie să vină fără să șovăie, pentru că Eu nu voi rămâne mereu la Cana (Cana înseamnă aici 'plin de grație în această lume'). Eu îmi urmez drumul și nu insist dacă cei cărora le spun: Veniții' șovăie.”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (81)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 216
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.9.2010, 14:51 View PostDownload Post

Capitolul 216

Omul inferior și omul superior. Motivul întrupării Domnului pe această planetă înapoiată. Cei din urmă vor fi cei dintâi. Iisus vestește noua revelație.


1. Philopold a venit la Mine și Mi-a spus: “Doamne, am păcătuit grav împotriva Ta, dar asta n-a fost decât din cauza orbirii mele, Acum că mi-ai permis să văd, oh, Doamne, într-un mod mai mult decât miraculos, recunosc cine ești și Te implor, în numele iubirii Tale eterne și al înțelepciunii Tale divine, să mă ierți pe mine, biet păcătos orb, pentru toate greșelile pe care le-am comis față de Tine și față de aproapele meu! Daca aș avea în scris cuvântul Tău sfânt, cerule, n-ar trebui să pierd nici o liniuță. Dar cred că Ți-am înțeles cerințele și credincios Cuvântului Tău, le voi urma. Tu ai plătit pentru noi ceea ce îi datoram lui Kisjonah și ne-ai vindecat toți bolnavii fără ca noi să Te plătim, fără măcar să Te fi rugat. Sper că nu vei alunga de la Tine un păcătos care, plin de umilință, Te imploră să-l ierți!”

2. Eu am spus: “Adevăr îți spun, tu ai venit la Mine! Oricine vine este primit; mergi să-ți pui treburile în ordine, așa cum îți cer Eu și întoarce-te pentru a Mă urma; nu trebuie să fii legat de această lume, pentru că tu nu ești din această lume, nefiind venit de Jos, ci de Sus!

3. Dintre toți cei pe care îi vezi în jurul Meu, cu excepția câtorva, puțini sunt din lumea ta. Alții provin dintr-o altă lume de lumină și foarte puțini vin din această lume, dar aceștia nu înseamnă mare lucru, pentru că pentru ei lumea contează mai mult decât contez Eu! De aceea, ei nu pot face mari progrese spirituale!

4. Am ales acest pământ deoarece copiii săi sunt ultimii și cei mai înapoiați din tot infinitul imens. De aceea, am îmbrăcat haina cea mai umilă a celei mai joase condiții, pentru a fi posibil ca toate creaturile din întreaga manifestare să se poată apropia de Mine. De la locuitorii planetelor inferioare și până la locuitorii primilor sori centrali, cei mai elevați, toți trebuie să aibă șansa de a se putea apropia de Mine.

5. Nu te mai mira deci că Mă găsești pe această planetă, cea mai îndepărtată de perfecțiune dintre toate creațiile. Așa vreau Eu și cine îmi poate spune Mie să fac altfel?”

6. Philopold a spus: “Doamne, cine ar vrea, sau cine ar putea să-Ți dea vreun sfat, când știm și recunoaștem că Tu ești Domnul veșniciei? Dar voi merge să îndeplinesc voința Ta sfântă!”

7. Spunând aceste cuvinte, Philopold s-a grăbit să părăsească această adunare, în timp ce mai mulți evrei au mers să vadă ce le pregăteau grecii. Eu i-am învățat pe cei pe care i-am vindecat cum să se comporte pe viitor pentru a nu mai repeta din nou vechile lor greșeli.

8. Ei au primit cu recunoștință această învățătură și Mi-au mulțumit din adâncul inimii pentru binefacerile cu care au fost copleșiți.

9. Dar Eu le-am interzis, între altele, să povestească ce au văzut și ceea ce au auzit aici. Le-am spus că ar putea să Mă trădeze înainte de vreme, dacă nu vor respecta această poruncă, ceea ce le-ar putea aduce mari necazuri. Ei Mi-au promis că nimeni nu va afla nimic.

10. I-am lăsat apoi și le-am amintit discipolilor să nu mai vorbească despre aceste evenimente în afara orașului Kis. Lui Matei, care M-a întrebat dacă trebuia să scrie despre ele, i-am răspuns: “Nu, pentru că voi puteți să le acceptați și să le înțelegeți, voi - care sunteți martorii Mei cei mai apropiați, dar dacă ar fi să se scrie tot ceea ce fac și tot ceea ce spun, s-ar putea umple nenumărate cărți, pe care lumea nu numai că nu le-ar înțelege, dar chiar s-ar înfuria, insultându-vă și tratându-vă ca pe cel mai rău putregai! Așa că, Matei, să nu scrii decât ceea ce-ți voi cere Eu în mod special să scrii!”

11. Ioan a spus:” Dar, Doamne, iubirea mea cea mai mare, ce se va întâmpla dacă, cu timpul, nu vor mai exista decât documente incomplete referitoare la existența și faptele Tale? Lumea va sfârși în mod sigur prin a se îndoi de Tine, de ființa Ta și de faptele Tale și va pretinde că aceste texte incomplete sunt opera unor preoți interesați!”

12. Eu am spus: “Este exact ceea ce doresc Eu pe acest pământ, care nu este altceva decât locuința Satanei. Fie că veți arunca porcilor perle sau porumb, ei vor înghiți perlele la fel ca și porumbul, fără să facă nici cea mai mică deosebire între ele!

13. Este mai bine ca aceste lucruri să fie transmise sub un văl care să le acopere, pentru ca astfel germenele vieții să rămână intact!

14. Va veni ziua când necesitatea va face ca Eu să chem din nou oameni cărora le voi transmite tot ce s-a petrecut aici și care vor spune lumii la ce trebuie să se aștepte din cauza răutății sale incorigibile.

15. Cum se vor petrece toate acestea? Îți voi spune, dragul Meu Ioan, după ce Mă voi întoarce în cerurile Mele și tu vei fi încă în această lume, pentru ca tu să revelezi toate acestea prin imagini tainice”.

16. În acel moment, somitățile grecilor și ale evreilor din oraș s-au întors alături de noi. Să vedem deci cum Mi-au respectat ei cerințele!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (81)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 217
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.9.2010, 14:53 View PostDownload Post

Capitolul 217

Vicleniile Satanei nu au influență decât asupra simțurilor omului dar nu au nici o putere asupra voinței de neclintit a unui suflet neprihănit.


1. Philopold s-a întors însoțit de mai mulți greci și Mi-a spus: “Doamne, atât cât ne-au permis aceste momente scurte, iată-ne hotărâți să ne supunem voinței Tale, fără a neglija detaliile care mai sunt încă de pus la punct. Mi-am aranjat cu familia și casa și pot să Te urmez fără nici o opreliște timp de doi sau trei ani, dacă am mijloacele ca din când în când să-mi anunț familia unde sunt și ce faci Tu! Fiindcă toți cei din casa mea cred și speră în Numele Tău! Ești mulțumit, Doamne, spune-mi, iar dacă mai dorești ceva, revelează-ne și nouă!”

2. Eu am spus: “Ați făcut ceea ce este drept în fața lui Dumnezeu și a oamenilor ale căror gânduri și sentimente sunt drepte! Dar fiți atenți ca Satana să nu vă seducă din nou cu toate șireteniile sale și să nu vă facă să cădeți în cele din urmă în tot felul de certuri și dispute, aducându-vă într-o stare mai rea decât cea din care v-am eliberat!

3. Pentru că spiritul rău nu are niciodată odihnă; zi și noapte, el dă târcoale ca un leu înfometat și atacă, din cauza foamei, tot ce întâlnește în cale!

4. Dacă ar fi vizibil, unii s-ar bate curajoși cu el, dar majoritatea pierd bătălia, pentru că ei nu văd că el poate lua forma și frumusețea unui înger de lumină, sau dimpotrivă, învăluindu-se cu cea mai vătămătoare manta, a dragonului care scuipă foc! Cine ar îndrăzni să-l atace sub această formă, fiindcă el este de mii de ori învingător, fie cu frumusețea, fie cu urâțenia lui înspăimântătoare! Dar fiindcă el nu poate și nu îndrăznește să se arate nimănui și deși fiecare îl poate recunoaște cu ușurință atunci când el îi șoptește la ureche să-și împietrească inima și să se deschidă către desfrâu, adulter, egoism, orgoliu, gelozie, avariție, cruzime, indiferență față de tot ceea ce este adevărat și divin, insensibilitate în fața mizeriei și suferinței celorlalți, lăcomie după plăcerile acestui pământ, este încă posibil ca omul să se opună ferm atacurilor Satanei, care nu poate acționa decât asupra simțurilor, dar niciodată asupra voinței sufletului!

5. V-am arătat semnele în care sufletele voastre nu trebuie să aibă încredere, dacă doriți să depistați cu ușurință apropierea spiritelor care vă dușmănesc.

6. Ori de câte ori le veți observa, urmați-Mi învățătura și Cuvântul, reacționați cu toată energia sufletelor voastre și faceți exact contrariul a ceea ce vă sugerează ele și veți deveni astfel stăpânii spiritelor rele. Și dacă ați știut să învingeți toate atacurile lor, ele vă vor lăsa în pace și nu va mai trebui apoi să vă luptați cu ele. Dar dacă vă lăsați prinși de unul sau de altul din atacurile lor, sau dacă cedați cât de puțin unuia dintre simțurile voastre, ele nu vă vor lăsa în pace până la sfârșitul vieții voastre pământești!

7. Astfel, fiți foarte atenți la tot ce v-am spus să respectați, pentru că trebuie dusă o luptă aprigă pentru a elibera complet sufletul în care a pătruns deja răul. Nu uitați că nimic nu-i este acestuia (răului) prea dificil după ce reușește să vă supună voința, atunci el putând cu ușurință să vă facă să păcătuiți.

8. Dar cel care are voința fermă de a face tot ceea ce poate și care îmi încredințează Mie, în spirit, slăbiciunile lui, dobândește cu ușurință victoria asupra Satanei, dar bineînțeles, numai dacă Mă cheamă în ajutor prin credința sa vie.

9. Acum știți tot ceea ce trebuie, îl cunoașteți pe adevăratul Dumnezeu viu și cunoașteți voința Sa!

10. Eu vă spun: Tatăl din ceruri v-a înzestrat cu tot ceea ce aveți nevoie; nu depinde decât de voi să vă slujiți de toate acestea pentru binele vieții voastre eterne.

11. Totul va depinde de faptele voastre și de cuvintele voastre, iar faptele și cuvintele voastre vor fi judecătorii voștri.

12. Tu, Philopold, mai rămâi încă trei zile aici și caută să pui totul în ordine; vino apoi la Kis, unde Mă vei găsi”.

13. Philopold a promis să facă astfel; am binecuvântat apoi locurile și am pornit cu toții către Kis.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (81)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 218
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.9.2010, 14:58 View PostDownload Post

Capitolul 218

Raportul servitorilor lui Kisjonah despre evenimentele petrecute în timpul absenței Domnului.


1. Atunci când am sosit acasă, mai mulți servitori ne-au ieșit în întâmpinare și ne-au povestit că puțin după plecarea noastră au venit o mulțime de străini care au întrebat de Mine; ei doreau să știe ce făceam și unde plecasem! Dar servitorii au recunoscut imediat, în pofida deghizării lor, că aceștia erau farisei, drept pentru care le-au răspuns că Eu părăsisem regiunea de mult timp și că, după părerea lor, plecasem spre Damasc, sau poate chiar în Persia, la păgâni! Pentru că Mă auziseră adeseori spunând că mântuirea va fi luată de la evrei și dată păgânilor!

2. Auzind aceasta, spionii s-au supărat și unul dintre ei a spus: “Cei tineri și necopți scutură fructele din copacii tineri, dar nu și din copacii bătrâni, în care trebuie să te cațeri cu multă atenție dacă vrei să ajungi la ramurile cu fructe. Dar acest șarlatan n-are nimic de-a face cu vechiul iudaism”.

3. Servitorii au râs și au spus: “Hm! Aveți grijă ca arborele vostru prea uscat să nu fie dezrădăcinat de vânt. Nouă ni se pare că arborele vostru, mort de mult timp, nu mai are fructe, cel puțin dacă nu agățați voi smochine uscate de ramurile subțiri și nu numiți miracole aceste fructe din care nu se mai vede de mult nici cea mai mică urmă!”

4. Înfuriați de aceste cuvinte, fariseii au vrut să-i amenințe pe servitori!

5. Dar servitorii le-au spus: “Noi suntem greci și avem aceeași religie ca împăratul nostru. Avem dreptul să râdem de prostia voastră, pe care o faceți să treacă drept învățătură divină! Nu puteți face nimic împotriva noastră, atâta timp cât nu vă batjocorim nici în templele, nici în școlile voastre! Pe de altă parte, noi toți suntem în serviciul lui Kisjonah și, dacă n-o ștergeți imediat, vă vom face să plecați cu lovituri de baston”. Fariseii și-au mușcat buzele și și-au reluat drumul de-a lungul malului, în direcția Ierusalimului.

6. “Spune-ne acum dacă am procedat bine!”

7. Eu am spus: “Ați făcut bine, numai că nu trebuia să spuneți un lucru inexact. Ar fi fost mai bine să le spuneți adevărul! Dacă ne-ar fi așteptat, poate că i-am fi putut transforma, pentru că majoritatea dintre ei sunt bolnavi și, deși printre ei erau și câțiva farisei, aceștia nu erau dintre cei mai răi. Acum, ei și-au instalat tabăra pe colina de la capătul golfului. Mergeți acolo cu măgarii și catârii voștri și aduceți-i pe toți aici! Spuneți-ie că Domnul a sosit și îi așteaptă. Transportați bolnavii pe măgari și pe catâri, iar cei sănătoși să vină pe jos!”

8. Servitorii au pornit la drum, în ciuda orei târzii și, după un ceas, i-au adus pe cei pe care îi alungaseră, orbiți de zelul lor.

9. Cinci farisei s-au prezentat respectuos în fața Mea, plângându-se că au fost tratați prea brutal de către servitorii care i-au insultat și i-au înșelat.

10. Eu i-am liniștit, spunându-le: “Acești servitori nu au avut nici o intenție rea; n-au acționat decât dintr-o iubire oarbă pentru Mine, crezând că recunosc în voi pe dușmanii Mei! Când M-am întors, i-am trimis să vă caute pentru a vă aduce înapoi cât mai repede posibil, reparând astfel răul pe care l-au comis față de voi. Cred că s-a și rezolvat!”

11. Fariseii au spus: Totul este în perfectă ordine, dar ar mai fi ceva!

12. Noi venim de la Betleem, unde am auzit vorbindu-se despre extraordinarul Tău dar de a vindeca; ne-am adus cu noi bolnavii. Cei care au avut destulă putere, au venit pe jos. Pe cei mai slabi i-am adus pe vite de povară. Te rugăm să-ți fie milă de acești bolnavi și să-i vindeci”.

13. Eu am spus: “Unde sunt bolnavii pe care i-ați adus de la Betleem pe vite de povară? Servitorii nu Mi-au vorbit despre asta!”

14. Cei cinci farisei au spus: “I-am lăsat la hanul care se află de cealaltă parte a golfului, neștiind dacă Te vom putea întâlni. Ne-am dat multă osteneală să aflăm că de obicei, Tu locuiești aici și nu eram deloc siguri că Te vom găsi! Așa că am vrut să vedem mai întâi dacă ești aici, sperând măcar să aflăm unde Te afli și când urmează să Te întorci, în nesiguranța în care ne găseam, i-am lăsat pe ceilalți bolnavi la han pentru a primi îngrijiri, în timp ce noi încercam să Te găsim. Ne-am instalat tabăra pe munte, deasupra hanului, pentru a fi foarte aproape de ei în caz de nevoie!

15. Acum, Doamne și Stăpâne, Ți-am spus tot și nu mai avem nimic de adăugat; dacă vrei, ai milă de acești sărmani oameni suferinzi”.

16. Eu am spus: întotdeauna este la fel; dacă nu vedeți minuni, credința voastră este slabă, dar fără forța credinței, sunt puține șanse de mântuire pentru om, Numai dacă veți crede, veți putea vedea gloria puterii lui Dumnezeu în om”.

17.Toți au spus: “Da, da, Doamne, credem cu toții! Cel care poate, așa cum ai făcut Tu, să cheme din nou la viață pe fiica moartă a lui Iair, poate de asemenea să-i vindece pe toți acești bolnavi care încă n-au murit; pentru că noi am auzit vorbindu-se despre minunile Tale până la Betleem, orașul lui David!”

18. Eu am spus atunci, ridicând mâinile: “Să se facă după credința voastră!”

19. Și toți bolnavii care așteptau în curte să fie vindecați și-au dat deodată seama că erau perfect sănătoși. Ei au început să strige de bucurie, în gura mare: “Am văzut o lumină traversându-ne corpurile și am fost vindecați! Ne simțim atât de bine, de parcă nu ne-ar fi lipsit nimic niciodată! Slavă Celui care ne-a vindecat dintr-o dată!”

20. Stupefiați, fariseii nu au mai putut scoate nici un cuvânt. Au auzit apoi strigăte de bucurie în întregul oraș Kis. Acești farisei, cărora li s-au adăugat și bolnavii care tocmai fuseseră vindecați în curte, au ieșit pentru a vedea de unde venea acel zgomot; ei i-au văzut pe bolnavii lăsați la han, alergând și sărind precum cerbii, strigând glorie Celui care îi vindecase atât de miraculos.

21. Fariseii i-au întrebat pe tovarășii lor cum fuseseră vindecați și, într-un singur glas, aceștia le-au răspuns când și cum se petrecuse acel lucru.

22. Fariseii au putut constata astfel că tovarășii lor fuseseră vindecați chiar în momentul când Eu le spusesem: “Să se facă după credința voastră!”

23. Au fost cu toții profund uimiți și cei care fuseseră vindecați au spus: “Conduceți-ne la Mântuitor pentru a-L slăvi și a-i mulțumi”.

24. Fariseii au venit atunci la Mine, aruncându-se la picioarele Mele și slăvindu-L pe Dumnezeu pentru că a dat atâta putere unei ființe umane.

25. Le-am poruncit să se ridice și i-am invitat în sala unde li se pregătiseră gustări; acolo, le-am cerut să nu povestească nimic din toate acestea, nici la Ierusalim, nici în orașul lui David!

26. Toți au promis să respecte pe cât posibil aceasta rugăminte, dar au mărturisit că le va fi greu să se întoarcă în satul lor fără a se remarca imediat că erau vindecați, dar că vor face totul pentru a nu Mă trăda.

27. Le-am aprobat bunele intenții și i-am condus Eu însumi în sala de mese, unde îi așteptau răcoritoare și mâncăruri de tot felul. I-am invitat să bea și să mănânce, asigurându-i că asta nu le va face nici un rău. Au început cu toții să bea și să mănânce, iar eu M-am retras într-o altă sală, unde cinstitul Baram din Jesaira pregătise pentru Mine și ai Mei o masă îmbelșugată și unde a luat loc alături de Mine și Kisjonah, împreună cu întreaga sa familie.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 22 of 25  [ 245 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !