Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:05
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Călătorie astrală prin metode yoghine


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Călătorie astrală prin metode yoghine
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.2.2011, 19:23 View PostDownload Post

Călătorie astrală prin metode yoghine

de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Lumea Astrală este în realitate un gigantic univers paralel, subtil, tainic, care transcende în totalitate orice concepție a noastră, limitată, despre o altă lume. Ea cuprinde atât „cerurile”, cât și „infernurile”. Cel care are trezită capacitatea de a percepe această lume sau, cu alte cuvinte, cea de „a patra” dimensiune (astrală), descoperă tărâmuri paradisiace de o frumusețe uluitoare. Ființele din planurile elevate ale astralului sunt de o bunătate, de o armonie și de o drăgălășenie copleșitoare.

O ființă pământeană care vrea să acceadă prin dedublare la sferele înalte ale astralului, trebuie să aibă o frecvență elevată de vibrație a energiilor sale aurice, căci altfel ea se poate confrunta cu punctul de destinație al unui voiaj astral în zone cu un decor lugubru și înspăimântător. Sfinții, yoghinii avansați, clarvăzătorii, înțelepții și profeții povestesc adeseori despre călătoriile lor în asemenea locuri paradisiace, care n-au figurat niciodată pe o hartă fizică geografică a pământului, și ei descriu ființele minunate pe care le-au întâlnit atunci.

Locul natural al corpului astral este universul astral. În timpul somnului, corpul astral al unei persoane se desprinde uneori perfect conștient din lumea fizică și călătorește instantaneu în universul astral, la sute sau chiar miliarde de ani lumină, vizitând astfel tainicele lumi sublime. Dorința de a dormi a corpului fizic se explică și prin nevoia firească pe care o resimte corpul astral de a se desprinde de limitele pe care i le impune carnea, pentru a se proiecta să se alimenteze cu energie, cu iubire, cu trăiri sublime, cu informații și cu imagini.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Călătoria în sferele tainice astrale ne ajută să intrăm în contact profund cu ființe minunate, cu entități spirituale evoluate, să întâlnim persoane dragi de care „moartea” ne-a despărțit, să cunoaștem alte forme de viața, să vizităm peisaje mirifice, de o bogăție și de un rafinament care întrec cu mult chiar și cea mai bogată imaginație. Călătoria astrală ne învăța că în realitate nu există moarte, ci doar o „trecere” într-un alt tărâm, că în urma părăsirii definitive a corpului fizic, noi mergem către acele sfere ale planului astral cu care avem mari afinități.

Câteodată noi suferim pentru o ființă care ne-a fost foarte dragă și care a murit. Atunci noi plângem acea ființă ca și cum nimic din ea nu ar mai rămâne, în afara câtorva amintiri înscrise, care sunt în străfundurile memoriei noastre. Cu toate acestea, ființa respectivă continuă să ne vadă, să ne audă, să ne înțeleagă și să ne iubească. Ea ne poate face adeseori vizite, venind, în dimensiunea astrală, în casa noastră. Însă cel mai adesea noi nu o putem vedea, după cum, de asemenea, nu putem vedea entitățile sau, altfel spus, ființele de lumină care vin din planurile superioare să ne ghideze, să ne inspire, să ne protejeze, și să ne sprijine în momentele de cumpănă ale vieții.

Nimeni nu se mai îndoiește că astralul există

Universul astral a existat și există, dar nu toată lumea are acces la el, cu toate că teoretic oricine poate ajunge acolo.
Psihologia are tendința de a clasa fenomenele astrale ca fiind stări de delir, crize de isterie sau stări de dedublare a personalității. Într-un anume fel, ea are dreptate: fiindcă există și oameni care cred cu tărie că realizează voiaje astrale și care, în realitate, suferă de tulburări psihice ce necesită un tratament adecvat. Există și oameni care confundă visul cu tehnicile de călătorie astrală; aici fiind cel mai adesea vorba despre o lipsă de discernământ.
Cu toate acestea, dincolo de aceste cazuri speciale, putem foarte bine să avem un corp și o minte sănătoase și să experimentăm – în mod spontan sau folosind anumite tehnici – proiecția astrală în universul astral.

Cine se poate dedubla?

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Teoretic vorbind, oricine poate trăi această experiență. Până și animalele, în timpul somnului, călătoresc în anumite lumi astrale. Posibilitatea de a accede la planurile de existență astrale nu este în mod obligatoriu legată de calități speciale, înnăscute. Ea chiar poate fi dobândită de către oricine, printr-un antrenament perseverent și sistematic. Dacă perseverăm, noi putem ajunge la un control perfect asupra procesului separării corpului subtil de cel fizic.
Unora le va trebui, probabil, o perioadă mai lungă; însă alții, dimpotrivă, pot realiza progrese rapide, datorită performanțelor pe care le-au realizat în viețile lor anterioare.
Există, de asemenea, o serie de factori care pot accelera sau, din contră, frâna această realizare spirituală: modul de viață, alimentația, calitatea predominantă a gândurilor și a emoțiilor, etc.
Deși, în general, oricine se poate dedubla, practica acestor tehnici nu este niciodată recomandată persoanelor cu tulburări psihice sau celor care suferă de tulburări cardiace, gravidelor (începând cu a șaptea săptămână de sarcină), femeilor în perioada ciclului menstrual, persoanelor care au depășit vârsta de 60 de ani (cu excepția cazului în care acestea au început deja această practică de mai mulți ani).

În concluzie, se poate spune că orice persoană echilibrată și bine centrată mental poate realiza o călătorie astrală oricând dorește, cu condiția să respecte cu rigurozitate legile referitoare la călătoria astrală: relaxare absolută, calm profund lăuntric, controlul respirației și liniștea exterioară.

Există persoane mai înzestrate pentru acest tip de experiență?

Într-adevăr, unele persoane manifestă încă de la început mai multe aptitudini în această direcție decât altele. Acesta nu este însă un motiv de descurajare pentru cei la care rezultatele întârzie să apară. Perseverența în antrenament va aduce, în cele din urmă, răsplata: stăpânirea perfectă a acestor tehnici de dedublare.

Arta de a face o călătorie astrală nu este asemenea unei competiții sportive; este preferabil să o comparăm mai degrabă cu imaginea unui copil care învață să meargă. Atâta timp cât încă nu poate merge, el trebuie să persevereze, și la un moment dat va reuși.

Cum se petrece astralizarea?

Putem realiza ieșirea din corpul fizic fie la modul conștient, voluntar, fie spontan, aproape fără voia noastră. Călătoria astrală conștientă se realizează de regulă folosind anumite tehnici. Unii se folosesc din plin de autosugestie, de inducerea unor stări de transă sau de anumite substanțe halucinogene. Noi vă sfătuim însă să nu recurgeți la asemenea metode. Adevărații maeștrii ai călătoriei astrale nu au nevoie de aceste artificii pentru a ajunge să controleze perfect fenomenul (procesul) dedublării astrale.


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.


Putem să ne dăm seama că s-a realizat cu adevărat o dedublare spontană în momentele în care realizăm cu surprindere că nu mai suntem în corpul nostru fizic. Aceasta se poate produce cel mai frecvent în timpul somnului sau în cazuri grave de accidente corporale, în situația în care apar dificultăți respiratorii ori în cazul pierderii cunoștinței. Deja, la ora actuală, sunt foarte bine cunoscute experiențele extracorporale ale persoanelor care au suferit stări de moarte clinică și care au putut după aceea să descrie în amănunțime toate intervențiile care s-au făcut pentru a fi readuse la viață.


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.


În general, fie că este vorba de o ieșire spontană sau voluntară, indiferent de tehnica folosită, are loc întotdeauna o disociere a corpului fizic de cel subtil. Atunci, acesta din urmă poate fie să ajungă într-un anumit loc pe Pământ, putând astfel să vadă și să audă tot ce se petrece acolo, fie să treacă printr-un fel de tunel vibrator care face legătura cu universul astral. Acest tunel a fost descris cam aproape de toți cei care au trăit experiența unei morți apropiate. La capătul acestuia se află o lumină suavă, greu de descris în cuvinte.
Acest tunel nu este, de fapt, unul singur, ci mai degrabă avem de a face cu o succesiune de tunele. Ele conduc fie către acea lumină, fie către diferite lumi (sfere) astrale sau tărâmuri care sunt numite, în tradiția creștină, „paradisuri” și „infernuri”.

În care planuri subtile putem călători?

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Aproape oriunde! Putem avea, dacă dorim, o destinație oarecum terestră, astfel încât este cu putință să vizităm în astral ființa iubită sau o persoană care este bolnavă sau un anumit loc în care posibilitățile noastre financiare nu ne permit să călătorim...

De asemenea, putem pătrunde prin dedublare în diferitele sfere (lumi) astrale la care, datorită gradului nostru mai scăzut sau mai înalt de elevare lăuntrică, avem automat acces. Există unele sfere astrale în care avem acces limitat (numai anumite ființe pot pătrunde în aceste locuri, cum ar fi de exemplu biblioteca AKASHA-ică), iar altele sunt interzise celor care nu au atins cel mai înalt grad de evoluție spirituală.

Pentru a evita unele situații neplăcute, chiar traumatizante, și anume dedublarea în lumi paralele infernale, este absolut necesar ca înainte de a începe experiențele de astralizare (dedublare) să ne asigurăm mai întâi că suntem sănătoși și armonioși, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, mental și emoțional.

Cum ne deplasăm în lumile paralele?

Inițiații în anumite aspecte secrete ale sistemului YOGA utilizează cu succes CHAKRA-ele pentru a pătrunde instantaneu în anumite lumi tainice ale universului astral, care diferă între ele prin frecvența de vibrație a lungimii lor de undă. Accesul poate fi realizat atunci cel mai ușor cu ajutorul trezirii și a ascensiunii controlate prin SUSHUMNA NADI a energiei fundamentale KUNDALINI, de la un centru de forță la un alt centru, pornind de la lumea paralelă cea mai de jos pentru a ajunge la lumea astrală cea mai elevată care ne este accesibilă numai dacă am reușit să trezim suficient de bine centrul cel mai înalt de forță.

Deplasarea în lumile tainice paralele ale astralului se poate face: iute ca „fulgerul”, acolo unde drumul în astral este realizat în zig-zag, ori ca o „săgeată luminoasă”, când drumul este drept precum trunchiul unui arbore sau întocmai ca „șarpele arzător”, atunci când persoana respectivă sare imediat în astral, și apoi se deplasează într-un mod șerpuitor.

Pe cine putem întâlni în evadările noastre extracorporale?

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Tunelul astral este „bulevardul” care duce la diferite sfere (universuri paralele) astrale, și aceasta se realizează de regulă în funcție de „afinitățile” vibratile predominante ale ființei care realizează călătoria în astfel de tărâmuri. În aceste lumi noi putem întâlni atunci un prieten sau o rudă care a decedat, putem întâlni totodată animale fabuloase, care nu există pe Pământ, ci numai în anumite sfere astrale sau chiar un animal care ne este nouă foarte apropiat în viața terestră; putem întâlni, de asemenea, maeștri spirituali, autentici sau falși, îngerul nostru păzitor, etc.

Unii yoghini avansați se întâlnesc curent în astral cu alți yoghini avansați pentru a experimenta astfel, perfect conștienți, anumite stări spirituale, psihice său mentale, și adeseori ei constată la trezire că au trăit perfect lucizi aceleași experiențe.

Adeptul (adepta) YOGA avansat(ă) care stăpânește foarte bine starea de dedublare astrală poate să se întâlnească zilnic sau săptămânal și să fuzioneze amoros cu continență, cu iubita, respectiv iubitul (care este capabil la rândul său să se dedubleze astral) cu care are la nivel fizic o relație afectivă și amoroasă plenară. În unele cazuri, yoghinii avansați pot angrena relații amoroase în astral cu ființe de sex opus pe care la ajută să se dedubleze, și abia după luni sau ani de zile ei ajung să se întâlnească și să devină iubiți în lumea materială, fizică.

Cât timp durează decorporalizarea?

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Medicii pot aprecia cu precizie intervalul de timp care se scurge din momentul în care survine moartea clinică a unei persoane până când aceasta își revine și intră din nou în corpul fizic. Acesta poate varia de la câteva secunde până la mai multe ore. În cazul în care persoana care efectuează călătoria astrală (desigur, de data aceasta fără voia ei) se află în comă, această poate dura săptămâni sau chiar luni de zile.

Un alt criteriu după care putem aprecia durată călătoriei astrale este cel subiectiv, și anume cât timp a simțit persoana în cauză că a petrecut în lumea sau în lumile astrale prin care a călătorit. Astfel, în unele situații noi putem avea impresia că am fost plecați ore întregi și, de fapt, să fi lipsit din corpul fizic numai câteva minute, așa cum sunt ele măsurate în timpul terestru.

Coarda sau firul de argint

În timpul călătoriei astrale, corpul subtil (cu care, de fapt, realizăm călătoria) rămâne permanent legat de corpul fizic printr-o tainică substanță sau mai precis printr-un fluid care are aparența unui fir de culoare argintie. Acesta este cunoscut de cei inițiați sub numele de „coardă de argint”. Caracteristica acestui fir este aceea că el se poate prelungi la distanțe foarte mari. El poate fi rupt numai în caz de sinucidere astrală (când persoana în cauză nu mai vrea absolut deloc să revină în corpul fizic), în cazul morții corpului fizic (care poate fi cauzată de bătrânețe, boală său accident) sau datorită unui atac victorios al unei entități din tărâmurile infernale, aceasta numai în cazul în care am admis să mergem într-un astfel de loc după dedublare.

Întoarcerea în corpul fizic

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Întoarcerea din locul în care ne aflăm în universul astral și reintegrarea în corpul fizic se realizează cel mai adesea destul de simplu: este suficient atunci să urmăm în sens invers coarda de argint.
Ea poate fi ușoară său dificilă, mai ales în funcție de subiectul care realizează experiență. Dacă acesta este o persoană sănătoasă, armonioasă și echilibrată din punct de vedere emoțional și mental, care s-a integrat foarte bine în rolul său activ în această încarnare pe Pământ, lucrurile vor decurge simplu, întocmai ca în situația când ne trezim bine-dispuși dimineața, după o noapte excelentă de odihnă. Dacă, din contră, este vorba de o persoană cu un echilibru psihic și mental fragil, care nu se simte prea bine în pielea sa în viața de zi cu zi și pentru care călătoria astrală nu este decât un mijloc de a fugi de realitățile cotidiene, întoarcerea în trup poate fi chiar foarte dificilă. O astfel de persoană poate fi chiar tentată să ia hotărârea de a nu se mai întoarce. Într-un asemenea caz, ea va rupe singură firul de argint care o leagă de corpul fizic. În general, în asemenea cazuri, corpul fizic va suferi un stop cardiac care va „explica” pentru medic moartea subită a persoanei în cauză.

Iată de ce călătoria astrală nu poate fi realizată oricum și de către oricine, și aceasta explică de ce este neapărat necesară o serioasă muncă de auto-modelare înainte de a se lansa într-o asemenea aventură.

Articol preluat din Revista YOGA MAGAZIN nr. 11

sursa: yogesoteric
9 februarie 2011
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Yoga
   -> Yoga, Generalitati Yoga
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !