Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 20:54
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Yoga tibetană și doctrina secretă


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Dorje
Novice
Novice

Dorje is offline

Joined: 30 Sep 2006
Member: #103
Posts: 46
Country Flag: Sri Lanka
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Cele 10 Lucruri Inutile
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.10.2006, 01:52 View PostDownload Post

CELE 10 LUCRURI INUTILE


1. Corpului nostru fizic efemer și iluzoriu, este inutil să îi arătăm o atenție excesivă.
2. Ținând cont de faptul că, totdeauna după moarte, noi nu luăm absolut nimic din toate cele fizice cu noi pe lumea cealaltă din tot ceea ce fizic, acum, ne aparține și că propriile noastre rămășițe fizice sunt scoase atunci din casa care ne-a aparținut, este absolut inutil să muncim excesiv de mult și chiar să suferim multe privațiuni pentru a aduna lucruri fizice cât și pentru a construi o locuință în această lume.
3. Ținând cont de faptul că, cel mai adesea, imediat după moarte, descendenții noștri (dacă sunt ignoranți din punct de vedere spiritual ), sunt incapabili să ne mai ofere fie chiar și cel mai mic ajutor în lumea de dincolo, este complet inutil să le lăsăm drept moștenire bogățiile noastre pământești în locul celor spirituale, fie chiar și din cauza afecțiunii pe care le-o păstrăm.
4. Ținând cont de faptul că după moarte noi ne continuăm drumul singuri în lumea de dincolo, fără prieteni și fără familie, este complet inutil să le consacrăm acestora, pe parcursul vieții, prea mult timp (în detrimentul practicii noastre spirituale), numai pentru a le face pe plac sau pentru a-i copleși cu afecțiunea noastră atașată.
5. Ținând cont de faptul că toți descendenții noștri, fără excepție, sunt ființe muritoare, și că ei vor pierde la rândul lor, după moarte, bunurile materiale pe care noi am putea să le lăsăm drept moștenire, este complet inutil să facem cadou aceste bunuri.
6. Ținând cont de faptul că, imediat după moarte, noi ne abandonăm în totalitate propria noastră locuință, este complet inutil să ne consacrăm viața dobândirii de lucruri materiale.
7. Ținând cont de faptul că nerespectarea legămintelor spirituale atrage după sine o stare mizerabilă de existență, este aproape inutil să intrăm pe o cale spirituală cum este YOGA, dacă în realitate noi nu aspirăm să ducem o viață cu adevărat sfântă.
8. Este complet inutil doar să asculți Învățăturile pline de înțelepciune ale sistemului YOGA și să reflectezi în mod speculativ asupra lor, fără ca să le practici, pentru a atinge cu adevărat puterile spirituale care pot într-adevăr să te ajute în clipa morții.
9. Este aproape inutil să trăiești fie chiar o vreme îndelungată alături de un maestru spiritual dacă, lipsindu-ți aspirația, abnegația și umilința, ești cu toate acestea incapabil să evoluezi spiritual.
10. Ținând cont de faptul că toate fenomenele aparente ale existenței sunt întotdeauna efemere, tranzitorii, schimbătoare, instabile, și că niciodată viața lumească nu ne poate oferi acces la adevărata Realitate, nici vreun câștig permanent, este complet inutil să ne consacrăm acțiunilor lumești neprofitabile din punct de vedere spiritual, care sunt urmărite în detrimentul căutării Divinei Înțelepciuni.

Acestea sunt cele zece lucruri inutile.
Back to top See my Info
Dorje
Novice
Novice

Dorje is offline

Joined: 30 Sep 2006
Member: #103
Posts: 46
Country Flag: Sri Lanka
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Cele Zece Neplăceri Cauzate De Noi înșine
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.10.2006, 01:55 View PostDownload Post

CELE ZECE NEPLĂCERI CAUZATE DE NOI ÎNȘINE


1. A te stabili în viața de familie fără a avea mijloace sigure de existență, înseamnă să-ți cauzezi tu singur aceeași neplăcere pe care și-ar provoca-o un idiot care mănâncă fructul cel otrăvit al omagului.
2. A-ți duce mereu viața în deplină ignoranță este ca și cum ai sări tu singur într-o prăpastie adâncă.
3. A trăi permanent în ipocrizie este ca și cum ți-ai turna singur otravă în mâncare.
4. Dacă îți lipsește fermitatea, și totuși încerci să acționezi ca șef al unei comunități spirituale, înseamnă să-ți provoci tu singur o neplăcere similară ca aceea a unei bătrâne slăbite care încearcă să păzească singură o turmă de oi.
5. Dacă te consacri în întregime unor ambiții egoiste și nu lupți pentru binele celorlalți, îți cauzezi tu singur o mare neplăcere similară cu aceea pe care o încearcă un orb care s-a rătăcit în deșert.
6. Dacă încerci să întreprinzi unele lucruri care evident te depășesc, deoarece sunt dificile, fără a avea cu adevărat puterea și abilitatea de a le duce la bun sfârșit, înseamnă să-ți provoci singur o neplăcere similară cu aceea pe care o încearcă un om slăbit și anemic, care vrea să ducă în spinare o povară ce este mult prea grea pentru el.
7. Dacă nu respecți preceptele pline de înțelepciune ale sistemului YOGA sau pe acelea ale maestrului tău spiritual, din orgoliu și autosatisfacție, înseamnă să îți provoci singur o neplăcere similară cu a ceea a unui rege care duce o politică perversă.
8. A-ți risipi timpul colindând prin lume in loc să te consacri plin de dăruire practicilor YOGA și meditației, înseamnă să îți provoci singur o neplăcere la fel de mare cu aceea a unui cerb care coboară în vale, în loc să rămână în munți, unde se află în deplină siguranță.
9. A te lăsa absorbit de urmărirea unor țeluri lumești, decât de atingerea Înțelepciunii Divine, înseamnă să-ți provoci singur o neplăcere la fel de mare ca aceea a unui vultur care și-a rupt o aripă.
10. A-ți însuși fără scrupule ofrandele aduse maestrului sau Trinității, înseamnă să-ți provoci o neplăcere comparabilă cu aceea a unui copil care înghite un cărbune aprins.

Acestea sunt cele 10 neplăceri care sunt cauzate de noi înșine.
Back to top See my Info
Dorje
Novice
Novice

Dorje is offline

Joined: 30 Sep 2006
Member: #103
Posts: 46
Country Flag: Sri Lanka
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Cele Zece Erori Grave
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.10.2006, 01:59 View PostDownload Post

CELE ZECE ERORI GRAVE


1. Când un aspirant YOGA urmează un șarlatan abil în locul unui maestru spiritual veritabil, el comite o gravă eroare.
2. Când un yoghin se apleacă plin de pasiune asupra studiului științelor sterile ale lumii, în loc să cerceteze atent și profund învățătura secretă a marilor înțelepți, el comite o gravă eroare.
3. Când un yoghin își face planuri de durată, cum ar fi, spre exemplu, construirea unei locuințe permanente (în această lume), în loc să trăiască în fiecare zi ca și cum s-ar afla în ultima zi a vieții sale, el comite o gravă eroare.
4. Când un yoghin predică Învățăturile YOGA mulțimii (înainte să le fi realizat perfect el însuși prin experiență DIRECTĂ), în loc să mediteze profund și atent asupra lor în singurătate, el comite o gravă eroare.
5. Când un yoghin se angrenează să acumuleze bogății materiale precum un avar, în loc să se dăruiască în acte de caritate sau să le folosească în scopuri spirituale, el comite o gravă eroare.
6. Când un yoghin își lasă corpul fizic și mintea pradă desfrâului și exceselor rele, renuntand la legamintele pe care și le-a asumat (de puritate, de continență perfectă și de castitate ), el comite o gravă eroare.
7. Când un yoghin își pierde vremea oscilând între speranțele și temerile acestei lumi, în loc să aspire cu putere să înțeleagă Realitatea Ultimă, el comite o gravă eroare.
8. Când un yoghin încearcă să-i transforme și să-i revoluționeze pe alții în loc să urmărească plin de tenacitate să se transforme pe sine însuși, el comite o gravă eroare.
9. Când un yoghin luptă să obțină puteri trecătoare, în loc să-și trezească și să-și cultive propriile puteri paranormale spirituale (SIDDHI-uri), el comite o gravă eroare.
10. Când un yoghin este leneș și indiferent în loc să persevereze, mai ales în condițiile în care sunt reunite toate circumstanțele favorabile pentru accelerarea evoluției sale spirituale, el comite o gravă eroare.

Acestea sunt cele 10 erori grave.
Back to top See my Info
Dorje
Novice
Novice

Dorje is offline

Joined: 30 Sep 2006
Member: #103
Posts: 46
Country Flag: Sri Lanka
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Cele Zece Lucruri Zadarnice
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.10.2006, 02:02 View PostDownload Post

CELE ZECE LUCRURI ZADARNICE


1. Dacă cu adevărat ai realizat prin experiență directă natura Vidul Beatific este zadarnic să mai meditezi asupra învățăturilor spirituale,
2. Dacă cu adevărat ai realizat natura divină perfectă a inteligenței nu mai este deloc necesar să cauți absolvirea păcatelor tale.
3. La fel absolvirea (iertarea) de păcate nu mai este necesară nici în cazul în care yoghinul a atins cu adevărat starea de pace mentală profundă.
4. Pentru cel care a atins cu adevărat starea de puritate absolută, este zadarnic să mai meditezi asupra Căii Spirituale și asupra metodelor sale (căci deja el a atins scopul suprem).
5. Pentru cel care a realizat cu adevărat natura ireală (sau iluzorie) a cunoașterii , este zadarnic să mai mediteze asupra stării de non-cunoaștere.
6. Pentru cel care a realizat cu adevărat irealitatea (sau, cu alte cuvinte, natura iluzorie), a pasiunilor întunecătoare, este zadarnic ca el să mai caute antidotul lor.
7. Pentru cel care a realizat cu adevărat natura iluzorie a tuturor fenomenelor, este zadarnic să mai caute de acum înainte sau să respingă ceva.
8. Dacă ai realizat cu adevărat că durerea și nefericirea sunt pentru cel care a atins această treaptă adevărate binecuvântări, este zadarnic să mai cauți fericirea.
9. Dacă ai realizat cu adevărat natura nenăscută (sau necreată) (este vorba despre revelarea atât a Sinelui Suprem ATMAN ) a conștiinței tale, este zadarnic să mai practici transferul conștiinței.
10. Dacă în tot ceea ce faci, tu nu urmărești decât binele celorlalți, este zadarnic să mai dorești vreun beneficiu pentru tine însuți .

Acestea sunt cele 10 lucruri zadarnice.
Back to top See my Info
Dorje
Novice
Novice

Dorje is offline

Joined: 30 Sep 2006
Member: #103
Posts: 46
Country Flag: Sri Lanka
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Cele Zece Lucruri Cele Mai Prețioase
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.10.2006, 02:04 View PostDownload Post

CELE ZECE LUCRURI CELE MAI PREȚIOASE


1. O existență umană liberă și armonioasă este mult mai prețioasă decât miriade de existențe neumane într-una din cele șase stări ale existenței care se manifestă în lumea de dincolo.  
2. Un înțelept care cu adevărat a atins starea supremă de Eliberare Spirituală este mai prețios decât toate celelalte ființe umane care nu se află pe o Cale Spirituală și care sunt atașate activităților lumești.  
3. Un adevăr esoteric (secret, ascuns, care poate fi înțeles numai de cei inițiați), este cu mult mai prețios decât toate științele exterioare.  
4. O străfulgerare de moment a Divinei Înțelepciuni, născută în timpul unei meditații profunde, este cu mult mai prețioasă decât toate cunoștințele obținute prin simpla ascultare sau printr-o reflectare realizată asupra învățăturilor spirituale care au fost asimilate doar teoretic.  
5. Cel mai mic merit obținut prin binele dezinteresat pe care l-am făcut altora, este cu mult mai prețios decât meritul pe care l-am dobândit prin urmărirea propriei noastre bunăstări.  
6. Experimentarea, chiar și pentru un singur moment, a acelei forme de SAMADHI (Extaz Divin) în care absolut toate procesele gândirii sunt suspendate, este cu mult mai prețioasă decât experimentarea continuă a stării de SAMADHI (Extaz Divin) în care procesele gândirii sunt încă active.  
7. Trăirea extazului suprem al stării de Eliberare Spirituală Ultimă, chiar și pentru un singur moment, este cu mult mai prețioasă decât toate stările de plăcere rezultate în urma atașamentului față de ființe umane, obiecte sau fenomene.  
8. Cea mai neînsemnată dintre acțiunile noastre bune care a fost cu adevărat făcută fără nici o urmă de egoism sau care a fost făcută cu oferirea necondiționată a fructelor ei lui DUMNEZEU, este cu mult mai prețioasă decât toate acțiunile noastre egoiste, interesate.  
9. Renunțarea completă și necondiționată la toate lucrurile lumii (casă, familie, prieteni, proprietăți, renume), este cu mult mai prețioasă decât oferirea sub forma actelor de caritate, a celor mai mari bogății.  
10. O viață plenar trăită în căutarea Iluminării Spirituale și a Eliberării, este cu mult mai prețioasă decât toate viețile anterioare, care au fost risipite pentru felurite scopuri lumești.  

Acestea sunt cele 10 lucruri cele mai prețioase.
Back to top See my Info
Dorje
Novice
Novice

Dorje is offline

Joined: 30 Sep 2006
Member: #103
Posts: 46
Country Flag: Sri Lanka
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Cele Zece Lucruri Care Sunt Echivalente
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.10.2006, 02:06 View PostDownload Post

CELE ZECE LUCRURI CARE SUNT ECHIVALENTE


1. Pentru cel care este sincer și total dăruit ("trup și suflet") vieții spirituale, abținerea sau nu de la activitățile lumești este același lucru.  
2. Pentru cel care a realizat cu adevărat și în mod total natura transcendentă a Spiritului Nemuritor ATMAN, a continua să mediteze sau a nu mai continua să mediteze devine același lucru.  
3. Pentru cel care s-a eliberat cu adevărat de orice atașamente față de confort, este același lucru dacă el mai practică sau nu mai practică deloc asceza.  
4. Pentru cel care a realizat cu adevărat și în mod total Realitatea Ultimă a lui DUMNEZEU, este același lucru dacă el mai rămâne izolat pe un vârf de munte sau dacă rătăcește acolo unde vrea el, asemeni unui yoghin rătăcitor.  
5. Pentru cel care a atins cu adevărat și în realitate controlul minții, este același lucru dacă el mai savurează sau nu mai savurează plăcerile lumești.  
6. Pentru cel cu adevărat înzestrat cu o compasiune infinită, este același lucru dacă el continuă să practice meditația profundă în deplină izolare sau dacă se consacră binelui colectiv (în care fructele acțiunilor sale sunt oferite, necondiționat lui DUMNEZEU).  
7. Pentru cel a cărui credință și dăruire totală (față de maestrul său spiritual "GURU") sunt de nezdruncinat, este același lucru dacă el mai rămâne sau nu mai rămâne lângă maestrul său spiritual.  
8. Pentru cel care cu adevărat a înțeles perfect (prin realizare lăuntrică directă) învățăturile secrete yoghine care i-au fost puse la dispoziție, norocul sau ghinionul sunt similare.  
9. Pentru cel care a abandonat viața lumească și s-a dăruit cu adevărat, plin de aspirație către DUMNEZEU, realizării practice și directe a Adevărurilor Spirituale, care este același lucru dacă el mai respectă sau nu mai respectă codurile convenționale de conduită în societate.  
10. Pentru cel care a atins cu adevărat Suprema Înțelepciune și starea de eliberare spirituală, demonstrarea sau nedemonstrarea puterilor sale paranormale, miraculoase (SIDDHI-uri) devine absolut indiferentă.  

Acestea sunt cale 10 lucruri care sunt totdeauna indiferente.
Back to top See my Info
Dorje
Novice
Novice

Dorje is offline

Joined: 30 Sep 2006
Member: #103
Posts: 46
Country Flag: Sri Lanka
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Cele Zece Virtuți Ale Doctrinei Yoghine A înțelepciunii
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.10.2006, 02:09 View PostDownload Post

CELE ZECE VIRTUȚI ALE DOCTRINEI YOGHINE A ÎNȚELEPCIUNII


1. Faptul că DOCTRINA YOGHINĂ a Înțelepciunii le permite oamenilor să atingă starea de cunoaștere divină prin practica perseverentă a celor 10 Acțiuni Evlavioase (pline de respect și admirație față de DUMNEZEU), prin însușirea Celor Șase Virtuți de Neclintit, a diverselor învățături referitoare la Realitatea Ultimă și la Perfecțiunea Spirituală a celor Patru Adevăruri Nobile, prin atingerea Celor Patru Stadii ale Meditației yoghine profunde (DHYANA), prin realizarea Celor Patru Stări Superioare de Existență Fără Formă și prin practicarea integrală a Celor Două Modalități, cea a dezvoltării spirituale și cea a Eliberării Spirituale Supreme, reprezintă o virtute a Doctrinei Yoghine a Înțelepciunii.  
2. Faptul că Doctrina Yoghină a Înțelepciunii face posibilă apariția în SAMSARA (lumea fenomenală, efemeră) a unor ființe umane iluminate spiritual (brahmini) din rândul oamenilor, precum și faptul că ea le permite acestora să atingă succesiv Tărâmul tainic al Celor 4 Mari Gardieni, cele 6 Tărâmuri tainice ale DEVA-șilor (zeilor) din paradisurile senzoriale, cele 17 Tărâmuri tainice ale zeilor (DEVA-și) din lumile cu formă, precum și cele 4 Tărâmuri tărâmuri tainice ale zeilor (DEVA-și) din lumile fără formă , reprezintă o altă virtute a Doctrinei yoghine a Înțelepciunii.  
3. Faptul că ea (Doctrina yoghină a Înțelepciunii) permite ridicarea din rândurile oamenilor a celor care au intrat în marele curent Spiritual al celor care nu vor mai renaște decât o singură dată și a celor care deja au transcens în totalitate necesitatea renașterii, a Arhonților, a Buddha-șilor, care deja au atins iluminarea divină personală și a Buddha-șilor omniscienți, este o altă virtute a Doctrinei yoghine a Înțelepciunii.  
4. Faptul că cei care au atins cu adevărat Iluminarea Divină sunt capabili să revină din nou în această lume ca încarnări divine pentru a ajuta oamenii, ca și celelalte ființe vii să se elibereze până la momentul disoluției și resorbției totale (MAHAPRALAYA) a Universului (MACROCOSMOSULUI) evidențiază o altă virtute a Doctrinei yoghine a Înțelepciunii.  
5. Faptul că există prin bunăvoința BODHISATTVA-șilor , influențe divine, spirituale, protectoare, care fac posibilă eliberarea tuturor oamenilor și chiar a celorlalte ființe sau a anumitor entități, evidențiază o altă virtute a Doctrinei yoghine a Înțelepciunii.  
6. Faptul că, chiar și atunci când după moarte ajungem (datorită faptelor noastre rele), în lumile infernale, putem totuși experimenta momente de fericire, ca urmare a puținelor acte bune săvârșite în timpul vieții pe pământ, evidențiază o altă virtute a Doctrinei yoghine a Înțelepciunii.  
7. Faptul că există în lume mulți oameni care o duc foarte greu și se chinuie cumplit datorită KARMA-ei (legea acțiunii și reacțiunii) lor negative dar care totuși renunță la un moment dat complet la viața lumească devenind sfinți sau Mari Înțelepți Yoghini eliberați care apoi sunt venerați de întreaga lume , evidențiază o altă virtute a Doctrinei yoghine a Înțelepciunii.  
8. Faptul că unii oameni cu o KARMA (legea acțiunii și reacțiunii) foarte grea, pe care și-o făcuseră prin acțiunile lor rele chiar în această viață și care ar fi fost condamnați la suferințe cumplite și foarte lungi după moartea lor, au fost totuși capabili să se orienteze practic și în mod ferm către Calea Spirituală și chiar în ACEEAȘI EXISTENȚĂ deja au atins starea de Eliberare Spirituală Supremă, evidențiază o altă virtute foarte importantă a Doctrinei yoghine a Înțelepciunii.  
9. Faptul că prin simpla credință fermă și puternică sau prin meditație nu atât de profundă dar sinceră asupra Doctrinei yoghine a Înțelepciunii, sau pur și simplu prin renunțarea completă la lume pentru a deveni un aspirant yoghin ce se retrage într-un ASHRAM (sau altfel spus chiar fără să atingă în această existență Iluminarea Divină), ființele umane în cauză devin demne de respectul și de venerația semenilor lor, evidențiază o altă virtute a Doctrinei yoghine a Înțelepciunii.  
10. Faptul că, chiar și după abandonarea completă a tuturor posesiunilor lumești și după renunțarea la statutul de șef de familie și retragerea într-un ASHRAM sau chiar într-o mănăstire ce se află în vârful unui munte, cel care se consacră plin de fervoare căutării rodnice a lui Dumnezeu și spiritualității nu este totuși niciodată lipsit de cele necesare vieții, în cea mai mare măsură datorită ajutorului tainic al lui Dumnezeu, evidențiază o altă virtute a Doctrinei yoghine a Înțelepciunii.  

Acestea sunt cale 10 virtuți ale Doctrinei yoghine a Înțelepciunii.
Back to top See my Info
Dorje
Novice
Novice

Dorje is offline

Joined: 30 Sep 2006
Member: #103
Posts: 46
Country Flag: Sri Lanka
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Cele Zece Expresii Figurate
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.10.2006, 02:10 View PostDownload Post

CELE ZECE EXPRESII FIGURATE


1. Întrucât în realitate Adevărul esențial nu poate fi descris (ci el poate fi numai realizat în mod direct și lăuntric atunci când yoghinul intră în stare de SAMADHI - extaz divin), expresia "Adevărul Esențial" este ea însăși o expresie figurată.  
2. Întrucât în realitate nu există nici un "mijloc de a străbate" și nici "acela care parcurge", Calea aceasta este ea însăși o expresie figurată.  
3. Întrucât în realitate nu există nici vederea nici cel care vede Starea Reală, această expresie este și ea tot una figurată.  
4. Întrucât în realitate nu există nici meditația nici cel care meditează asupra Stării Pure, expresia "Starea Pură" este și ea tot una figurată.  
5. Întrucât în realitate nu există nici bucuria și nici "acela care se bucură", în Starea Naturală este și ea una figurată.  
6. Întrucât în realitate nu există nici respectarea legămintelor și nici "acela care respectă" legămintele, aceste expresii sunt și ele tot unele figurate.
7. Întrucât în realitate nu există nici acumulare de merite și nici "acumulator de merite", expresia "Dublu Merit" este și ea tot una figurată.  
8. Întrucât în realitate nu există nici executarea acțiunilor și nici "executor al acțiunilor", expresia "Dublă Întunecare" este și ea tot una figurată.  
9. Întrucât în realitate nu există nici renunțare la lume și nici cel care renunță (la existența lumii), expresia "existența lumii" este și ea tot una figurată.  
10. Întrucât în realitate nu există nici obținere și nici "acela care obține" (fructele sau rezultatele acțiunilor), expresia "rezultatele acțiunilor" este și ea tot una figurată.  

Acestea sunt cale 10 expresii figurate.  
Back to top See my Info
Dorje
Novice
Novice

Dorje is offline

Joined: 30 Sep 2006
Member: #103
Posts: 46
Country Flag: Sri Lanka
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Cele Zece Mari Realizări Dătătoare De Mari Fericiri
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.10.2006, 02:12 View PostDownload Post

CELE ZECE MARI REALIZĂRI DĂTĂTOARE DE MARI FERICIRI


1. Este o mare fericire să realizezi în mod direct că Spiritul Nemuritor - ATMAN , care este comun tuturor ființelor umane este inseparabil de Spiritul Etern Infinit (PARAMATMAN), universal al lui DUMNEZEU.  
2. Este o mare fericire să realizezi cu adevărat că Realitatea Ultimă este fără de calități.  
3. Este o mare fericire să realizezi că în infinita Cunoaștere a Realității Ultime de dincolo de gândire, toate diferențele SAMSARA-ei (lumi fenomenale, efemere), sunt inexistente.  
4. Este o mare fericire să realizezi că în starea primordială (sau NECREATĂ) a Spiritului Nemuritor - ATMAN, nu mai există nici un proces mental perturbator.  
5. Este o mare fericire să realizezi că în Starea Adevărului fundamental (DHARMA-KAYA) acolo unde spiritul și materia sunt inseparabile, nu mai există nici persoană care să formuleze teorii, nu mai există vreun suport al teoriilor.  
6. Este o mare fericire să realizezi că în starea de perfectă comuniune spirituală cu DUMNEZEU în care nașterea, moartea și orice formă de schimbare sunt transcense (SAMBHOGA-KAYA), nu există nici naștere, nici moarte, nici transformare, nici nimic care să se schimbe, iar acolo compasiunea infinită emană din ea însăși.  
7. Este o mare fericire să realizezi că în NIRMANA-KAYA (divinul corp al încarnării), Cel emanat din El însuși, nu mai există nici un sentiment de dualitate.  
8. Este o mare fericire să realizezi că în DHARMA-CHAKRA (roata legii divine), nu mai există nici o bază care să susțină doctrina nemuririi sufletului.  
9. Este o mare fericire să realizezi că în Compasiunea Divină Infinită (a BODHISATTVA-șilor) nu mai există nici restricții și nici vreo urmă de parțialitate.  
10. Este o mare fericire să realizezi că deși străveche, chiar și în prezent, Calea Eliberării Supreme, pe care toți Marii înțelepți yoghini și BUDDHA-șii au străbătut-o, continuă să existe mai departe, mereu aceeași și mereu deschisă celor care aspiră cu adevărat să pășească pe ea. Este o mare fericire ca și tu să realizezi în mod direct acest mare adevăr Ultim.  

Acestea sunt cele 10 mari realizări dătătoare de mari fericiri.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică
   -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Yoga
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 3 of 3  [ 29 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !