Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 04:58
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 27, 28, 29  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 80 - Divinitatea oamenilor care au atins statutul de copii ai lui Dumnezeu.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.2.2011, 09:39 View PostDownload Post

Capitolul 80
Divinitatea oamenilor care au atins statutul de copii ai lui Dumnezeu.
(6 mai 1842)

1. După aceste cuvinte, Enoh i-a mulțumit cu cea mai mare iubire și smerenie lui Abedam pentru această lecție sacră și atât de importantă, iar ceilalți patriarhi și copii i-au urmat exemplul.

2. După aceste mulțumiri, Enoh s-a îndreptat din nou către vechiul său loc, lângă Garbiel.

3. Cât despre Abedam, acesta s-a întors către Rudomin și i-a adresat următoarele cuvinte:

4. „Ascultă-Mă, dragul Meu Rudomin, și încearcă să înțelegi care a fost semnificația profundă a viziunii tale!

5. Știți cu toții, cei care vă aflați pe aceste înălțimi sacre, în jurul Meu, că Eu sunt Dumnezeu cel Unic și Etern, vorbindu-vă ca Părinte într-o formă vizibilă, manifestându-Mă în fața ochilor voștri și învățându-vă.

6. Dacă Tatăl este Dumnezeu, este evident că cei care îi sunt copii nu pot fi câini, pisici, boi, vaci, viței, măgari, și așa mai departe, ci vor fi ceea ce este și Tatăl lor, locuind și lucrând alături de El.

7. Aceasta este ordinea Mea eternă: ca pretutindeni și la toate nivelurile, copiii să fie identici cu părinții lor!

8. Din acest motiv, în fiecare fruct există o sămânță în care se găsește ascunsă perfecțiunea tatălui.

9. Astfel, dacă este plantată în pământ, sămânța va crește și se va transforma în aceeași plantă din care a provenit, în același tufiș sau copac.

10. La fel stau lucrurile și în lumea animalelor. - Nu-Mi pot imagina ca un leu să iasă din altceva decât tot dintr-un leu; la fel și în cazul păsărilor și al celorlalte animale, până la om. În cazul din urmă, fiul tatălui devine după ce crește un bărbat plin de potențial și putere, în timp ce fiica mamei se transformă într-o femeie care îi seamănă celei din urmă, și toți reprezintă câmpul sacru în care Eu însămânțez fructele vieții eterne.

11. Dacă așa se petrec lucrurile aici, în planul material limitat, cu atât mai clare sunt ele în planul spiritual!

12. De aceea, atunci când vă spun că sunteți copiii Mei, spuneți-Mi, dragii Mei copilași, ce înseamnă acest lucru?

13. De ce îmi spuneți voi Tatăl vostru și de ce vă numesc Eu copiii Mei?

14. De ce credeți că insist atât de mult să Mă recunoașteți cu toată sinceritatea ca fiind unicul vostru Părinte, să Mă iubiți și să Mă urmați, să Mă slăviți, să Mă adorați și să Mă ascultați numai pe Mine, complet și în toate? - Tot nu înțelegeți?

15. Cine mai sunt Eu, în afară de Părintele vostru? 16. Ei bine, Eu sunt Dumnezeu cel etern, infinit, atotputernic și adevărat!

17. Dar dacă Eu, adevăratul și unicul vostru Părinte, sunt în esența Mea Dumnezeu, ce puteți fi voi, în calitate de copii ai Mei?

18. Adevăr vă spun: și voi sunteți Dumnezei, la fel ca și Mine, Tatăl vostru, - cu singura diferență (care pe pământ este imuabilă, cel puțin în plan fizic) că tatăl va rămâne întotdeauna un părinte pentru copilul său, în timp ce fiul nu-i va putea spune niciodată tatălui său: 'Eu te-am conceput'.

19. Altfel spus, din sămânță nu mai poate ieși un alt copac, similar cu primul.

20. Tatăl rămâne întotdeauna tatăl, iar fiul rămâne întotdeauna fiul, căci această relație este imuabilă.

21. Aceasta este marea diferență între Mine și voi. Eu singur sunt Tatăl, în timp ce voi nu puteți fi altceva decât copiii Mei dragi, pe care îi așteaptă o mare moștenire în marea casă a Tatălui lor.

22. Aceasta a fost, dragul Meu Rudomin, sublima semnificație a viziunii sacre pe care ai avut-o, depunând mărturie în fața ta, și prin tine în fața celorlalți, asupra naturii reale a copiilor Mei, și spunându-le:

23. „Omule, amintește-ți și meditează profund în inima ta Cine este Cel căruia îi spui 'Tată ceresc' și de ce!

24. Devino demn de El, împlinind menirea pe care ți-a dăruit-o, pentru a deveni copilul Său drag, la fel de perfect ca și El!

25. Într-adevăr, dacă doriți să atingeți pentru totdeauna statutul de fii ai Mei, va trebui să deveniți la fel de perfecți ca și Mine.

26. Aceasta este menirea voastră supremă, să deveniți copiii Mei, la fel cum Eu sunt Părintele vostru.

27. Ca să înțelegeți mai bine acest adevăr, mai profund și mai sacru decât oricare altul, haideți să-l ascultăm pe Horedon, pentru a afla ce a perceput acesta în timpul meditației sale. Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 81 - Horedon este chemat să își relateze viziunea.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.2.2011, 09:39 View PostDownload Post

Capitolul 81
Horedon este chemat să își relateze viziunea.
(7 mai 1842)

1. După ce a ascultat cu mare smerenie cuvintele lui Abedam, gravându-le profund în inima sa, Rudomin i-a mulțumit din inimă, și-a aplecat trupul uriaș până la pământ, după care s-a întors la vechiul său loc, îndemnat de o palmă pe umeri dată cu prietenie de Abedam, mergând însă cu spatele, pentru a nu-L pierde din vedere pe Tatăl preasfânt. Între timp, afară se întunecase complet, căci era deja seara târziu, dar mai ales datorită faptului că cerul s-a acoperit subit cu nori grei -, lucru obișnuit prin aceste părți, motiv pentru care nimeni nu l-a remarcat.

2. Când vulcanii din apropiere emanau foc, cu greu te puteai aștepta la o noapte liniștită.

3. De aceea, singura lumină pe care o percepeau patriarhii era lava emanată de câțiva vulcani aflați la mare distanță.

4. Când Abedam l-a chemat la El pe Horedon, spunându-i: „Horedon, de vreme ce vederea nu te mai ajută pe întunericul acesta, urmează vocea Mea și arată-te în fața noastră. Pe viitor, după ce actuala Mea vizită pe pământ se va fi sfârșit, va trebui să îmi urmați cu toții vocea, dacă veți dori să Mă urmați, căci de văzut nu Mă veți mai putea vedea”, Horedon s-a ridicat prompt și s-a îndreptat către Abedam. Cum vocea Acestuia nu se auzea însă continuu, el a rătăcit o vreme printre patriarhi, incapabil să găsească locul în care se afla Abedam.

5. În curând, vocea lui Abedam s-a auzit din nou, chemându-l pe Horedon, care mergea într-o direcție cu totul greșită. Acesta s-a întors imediat, uimit să constate că ratase direcția bună.

6. Abia acum s-a îndreptat el în linie dreaptă către direcția în care îl chema vocea. Fiind însă nevoit să ocolească tot felul de oameni care îi stăteau în cale, pentru a putea avansa, el s-a rătăcit din nou, ajungând într-un loc cu totul diferit de cel în care se afla Abedam. După o vreme, Domnul l-a strigat din nou.

7. De data aceasta, Horedon i-a răspuns cu lacrimi în glas:

8. „O, Tată adorat și preasfânt! Dacă nu vei veni Tu la mine în această noapte întunecoasă, voi continua să mă rătăcesc; căci nu pot ajunge la Tine, fiind nevoit să ocolesc tot timpul și pierzând astfel direcția bună!”

9. Abedam cel Mare l-a strigat atunci din nou: „Horedon, vino aici, acolo unde vezi, în spatele Meu, un munte arzând în depărtare!”

10. Horedon a urmat din nou vocea, dar nu a reușit să-și păstreze direcția bună, fiind nevoit să ocolească mai multe grupuri de persoane, astfel încât nu și-a împlinit nici de data aceasta scopul propus.

11. Abedam l-a strigat atunci din nou, spunându-i: „Horedon! Cât timp mai trebuie să te aștept?” Horedon s-a întristat și a blestemat noaptea, spunând:

12. „Blestemat fie acest întuneric, căci reprezintă un obstacol în calea către țelul cel sacru, ascunzându-L de privirile mele pe Cel pe care inima mea îl caută și îl iubește mai presus de orice, astfel încât nu pot ajunge la El!

13. O, Tată, ai milă de mine și fă să fie lumină, în marea Ta grație, pentru ca noaptea să dispară și pentru a Te putea vedea din nou, alergând către Tine cu toată viteza, o, dragul meu Tată!

14. Sau vino Tu la mine și îngăduie-mi să Te aștept în liniște, plin de aspirație și trist din cauza acestei nopți întunecate. Facă-se voia Ta sfântă!”

15. Abedam i-a spus atunci lui Horedon: „Întrucât văd că nu reușești să Mă găsești deloc, spune în inima ta, în numele Meu: Tu, munte de colo, situat la granița cu ținutul în care locuiesc copiii din regiunea dimineții, aprinde-te și luminează acest loc!'

16. Dacă vei rosti aceste cuvinte cu credință mare, ele se vor împlini! Amin”.

17. Cu inima plină de focul iubirii, Horedon i-a mulțumit lui Abedam și a rostit cuvintele indicate, cu cea mai mare credință în suflet.

18. Instantaneu, pământul a început să se cutremure și, cu un zgomot de tunet, lava muntelui a izbucnit în sus, luminând întreaga zonă ca și cum ar fi fost zi.

19. Horedon l-a văzut atunci pe Abedam chiar lângă el, i-a mulțumit cu toată iubirea și i-a spus:

20. „O, Tată adorat și preasfânt, cât de mare este atotputerea Ta - și cât de bun ești Tu! Abia acum îmi dau seama cu toată claritatea că această rătăcire a mea a fost una intenționată, cu scopul de a nu mai fi nevoit să vorbesc în fața Ta!

21. Căci ceea ce s-a întâmplat acum s-a întâmplat și mai devreme, în meditația pe care am trăit-o.

22. Tot ce am trăit atunci am exemplificat acum practic.

23. O, Tată preasfânt, îți consacru Ție întreaga mea iubire, recunoștință și prețuire! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 82 - Demnitatea și măreția statutului de fiu al lui Dumnezeu.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.2.2011, 09:39 View PostDownload Post

Capitolul 82
Demnitatea și măreția statutului de fiu al lui Dumnezeu.
(9 mai 1842)

1. După această demonstrație vie a viziunii trăite de Horedon, descrisă în puține cuvinte de acesta din urmă, Abedam l-a întrebat:

2. „Horedon, acum că toată lumea cunoaște în ce a constat viziunea ta, te întreb, la fel ca și pe ceilalți: care este semnificația ei profundă?

3. O mare parte a acestei semnificații a fost deja revelată de Rudomin. De aceea, nu vă va fi greu să adăugați cele câteva explicații suplimentare pe care le-ați primit acum. De aceea, cine are curajul să vorbească, să pășească în față și să o facă!”

4. Auzind cererea lui Abedam, L-au rugat cu toții să dea El însuși explicațiile necesare, în marea Lui grație. Deși știau foarte bine că nimeni din cei care vorbeau în numele Lui nu ar fi fost capabil să spună minciuni, cuvintele rostite de o altă gură nu ar fi fost la fel de puternice și pline de viață precum cele rostite de gura sacră a Tatălui preasfânt.

5. Abedam a dat curs acestei cereri a copiilor Lui, spunându-le: „O, copiii Mei, cât de naive sunt încă inimile voastre! Ce a făcut în numele Meu Horedon, acum numai câteva clipe, când nu reușea să Mă găsească, din cauza nopții întunecate?

6. El a rostit, cu o încredere deplină în Mine, cuvintele pe care i le-am indicat, iar pereții înalți ai muntelui alb s-au despicat, aruncând afară lava încinsă din măruntaiele pământului și luminându-ne astfel noaptea.

7. Ați avut cu toții dovada vizibilă a puterii Cuvântului Meu, chiar dacă acesta fost rostit de gura unui copil. Cum puteți afirma atunci că puterea Cuvântului Meu scade dacă el este rostit de unul dintre voi?

8. Când simte tatăl mai mult că este un părinte adevărat: atunci când își cheamă copiii, sau atunci când este numit 'Tată adorat' de către aceștia?

9. Atunci când își spune: 'Sunt un părinte', deși nu are nici un copil care să-l recunoască drept tată, sau atunci când vine acasă și copiii săi se grăbesc să-l întâmpine cu bucurie, strigând: 'O, tată, tată, dragul nostru tată!'?

10. Spuneți-Mi: care dintre acești doi părinți este mai părinte decât celălalt?

11. Văd că vă spuneți în inimile voastre: atunci când copiii săi îl strigă: 'Tată'.

12. Vedeți așadar, cu toată naivitatea de care dați încă dovadă, că orice tată se simte părinte îndeosebi atunci când copiii săi îl strigă 'Tată', nu atunci când își spune el însuși astfel. În gura copiilor săi, cuvântul 'tată' prețuiește mult mai mult decât în propria sa gură!

13. Când vă simțiți voi înșivă mai plăcut impresionați auzind acest cuvânt, atunci când vă numiți singuri 'tată' în fața copiilor voștri, sau atunci când aceștia vă strigă astfel, plini de iubire și de încredere în voi?

14. Dacă voi înșivă percepeți această diferență, ce credeți, că Eu sunt mai puțin Părinte decât voi?

15. O, cât de naivi sunteți! Voi nu ați înțeles până acum că în virtutea libertății pe care v-am acordat-o încă de la începuturile eternității, intenția Mea a fost ca voi să vă bucurați de-a pururi de tot ce este mai puternic și mai bun!

16. De vreme ce nu puteți contesta acest lucru în inimile voastre, la ce vă folosesc aceste pretexte?

17. De aceea, Horedon, spune-ne în câteva cuvinte care a fost semnificația viziunii tale. Iar voi, ceilalți, înscrieți adânc în inimile voastre cuvintele rostite de Horedon! Amin”.

18. Iar Horedon a început imediat să rostească în numele Meu următorul discurs, întru totul demn de a fi reținut:

19. „Dragi părinți, frați și copii, am fost chemat să vă relatez în ce constă măreția infinită a statutului de copil al atotputernicului și eternului Dumnezeu, pornind de la viziunile avute de Rudomin și de mine, realizând totodată nimicnicia noastră în calitate de oameni. Pe scurt, aceasta este sarcina pe care am primit-o.

20. Cred însă că ea este deja rezolvată, astfel încât nu mai trebuie să fac altceva decât să vă atrag atenția asupra cuvintelor deja rostite de Tatăl preasfânt, și anume că orice Părinte se simte în primul rând părinte atunci când copiii săi îl numesc astfel.

21. Iată, în aceasta constă măreția și demnitatea supremă a relației noastre filiale: mai întâi, Dumnezeu cel infinit și atotputernic se numește astfel Părintele nostru, după care devine adevăratul nostru Părinte, sub forma celei mai sublime dintre iubiri, atunci când îl recunoaștem și îl strigăm ca atare, cu toată iubirea din inima noastră.

22. De vreme ce însuși Dumnezeu cel infinit dorește să se manifeste complet prin noi sub forma Tatălui, spuneți-mi, poate exista ceva mai sublim pe care ni-l putem imagina noi, oamenii?

23. Ce ar însemna dacă am putea prin suflul nostru să distrugem întreaga creație și să aprindem cu un singur gând toți munții? Nimic, absolut nimic, prin comparație cu șansa pe care o avem de a-i spune Lui, cu toată sinceritatea și iubirea: 'Dragă Tatăl ceresc!'

24. Căci El, care este în esența Lui Dumnezeu cel Infinit și Etern, este pentru noi un Părinte, prin iubirea lui nesfârșită, la fel cum noi putem deveni copiii Lui, prin iubirea pe care i-o purtăm.

25. Evident, El este ceea ce este, prin El însuși, - în timp ce noi nu reprezentăm nimic prin noi înșine, dar putem deveni totul prin El.

26. În acest lucru constă măreția noastră nesfârșită: în faptul că suntem copiii Lui și că El este Părintele nostru, al tuturor!

27. Aceasta este semnificația supremă a viziunii pe care am avut-o, în numele Lui! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 83 - Statutul de fiu al lui Dumnezeu este mai înalt decât prietenia față de Dumnezeu sau decât servitutea fața
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.2.2011, 09:40 View PostDownload Post

Capitolul 83
Statutul de fiu al lui Dumnezeu este mai înalt decât prietenia față de Dumnezeu sau decât servitutea fața de acesta.
(11 mai 1842)

1. După aceste cuvinte ale lui Horedon, demne de toată atenția, căci au fost rostite în numele Meu, i-am spus prin gura lui Abedam:

2. „Horedon, adevăr îți spun: ai devenit o unealtă prețioasă pentru Mine! Tu ai proclamat acum, cu voce tare, inspirat de Mine, ceea ce mulți au căutat fără să găsească, respectiv menirea pe care Eu, sursa voastră primordială, v-am predestinat-o încă de la începuturile creației.

3. Adevăr vă spun vouă, tuturor, că ați atins acum acest statut filial, pe care l-ați putut restabili cu ajutorul Meu, nu numai pentru voi, ci și pentru toți cei care au căutat acest adevăr, dar nu l-au putut găsi, nemaifiind capabili să îl recunoască singuri. Ați restabilit acest adevăr pentru eternitate, și nici o putere pământească nu vi-l va mai putea răpi vreodată. Căci puterea care sălășluiește în adevărații copii ai lui Dumnezeu este mai mare decât toate puterile din lume și din întregul univers, cu toate ființele și formele care există în el.

4. Așa cum Horedon a primit statutul de fiu, la fel vi-l dăruiesc vouă, tuturor; căci cu adevărat, nu există pe pământ și în cer nimic mai mare, mai puternic și mai sublim decât copiii Mei. De aceea, cel care deține statutul de copil al Meu, deține mai mult decât i-ar putea oferi toate cerurile la un loc, o, infinit mai mult!

5. Căci el Mă are pe Mine, Dumnezeu cel etern, atotputernic și infinit, Dumnezeul întregii puteri, dar și Părintele preaplin de iubire dinlăuntrul lui, devenind astfel un om integral și perfect, una cu iubirea, compasiunea, puterea și înțelepciunea Mea infinită.

6. Acest lucru înseamnă statutul de fiu, iar acest statut vi-l ofer acum tuturor!

7. O, copii, există ceva mai presus de acest dar pe care vi l-aș putea oferi?

8. O, adevăr vă spun: nu există; căci copiii Mei înseamnă mai mult decât îngerii din ceruri!

9. O, copii, dacă ați fi frații Mei, ați însemna cu mult mai puțin decât în această calitate de copii ai Mei; căci ce tată ar prefera să-l aibă alături pe fratele său, și nu pe copiii săi?

10. De la cine primește fratele moștenirea sa atunci când își ia o soție: de la fratele său, sau de la tatăl său?

11. De vreme ce voi înșivă vă iubiți mai mult copiii decât frații, cu atât mai mult Eu, Părintele primordial și perfect, îmi prețuiesc copiii mai presus de orice.

12. Voi nu le puteți dărui copiilor voștri decât roadele muncii voastre, în timp ce Eu vă dăruiesc totul, respectiv iubirea Mea, care este una cu viața primordială și eternă, dusă la perfecțiune.

13. Acum știți în inima voastră ce înseamnă să fii copilul Meu, - dar vă mai lipsește încă un element, pentru ca această cunoaștere să devină deplină: și anume, cine sunt cei care primesc acest statut suprem de la Mine.

14. Acest amănunt este de o importanță capitală, căci adevăr vă spun: nu toți cei care Mă strigă și îmi spun: 'Dragă Tată, ascultă-mă pe mine, copilul Tău', în timp ce inimile lor rămân reci, ca și cum ar purta o conversație de rutină cu o persoană oarecare (credința lor în Mine fiind pe măsură), - sunt cu adevărat copiii Mei!

15. Acest gen de copii nu sunt și nu doresc să fie copii adevărați. Ei apelează exclusiv la puterea Mea, pentru a-și satisface propria sete de putere.

16. Dar Eu vă spun: acești copii sunt la fel de departe de statutul de fii ca și cerul de pământ. Între ei și adevărații Mei copii există o adevărată prăpastie!

17. Alții extind atât de departe statutul de fii ai lui Dumnezeu încât consideră că toate ființele create sunt copii ai Mei.

18. Cred că nu mai trebuie să vă explic că aceștia se înșeală la fel de mult ca și primii, întrucât ați înțeles deja ce înseamnă să fii copilul Meu în spiritul iubirii și al adevărului care derivă din ea.

19. Este important să înțelegeți un lucru, și anume că există o mare diferență între a-L recunoaște pe Dumnezeu și pe Creatorul tău, și a deveni una cu Dumnezeu prin iubirea arzătoare pe care i-o porți, agățându-te de El fără a-i mai da drumul vreodată și nedorindu-ți altceva decât să fuzionezi din ce în ce mai tare cu El.

20. Atunci când îl recunosc pe Dumnezeu, primii vor spune: 'Doamne, Creator atotputernic, sublim și preasfânt, cât de mari și de maiestuoase sunt lucrările Tale. De aceea, Te vom slăvi pe Tine mai presus de orice, acum și de-a pururi!'

21. Ceilalți vor spune: 'O, Doamne, cât de nesfârșit de mare trebuie să fie iubirea Ta, de vreme ce în ciuda sfințeniei și măreției Tale nu ne putem abține să Te iubim mai presus de orice.

22. O, cât de bun trebuie să fii Tu ca să ne îngădui apropierea continuă de Tine prin iubirea noastră!'

23. Altfel spus, primii se minunează în fața lui Dumnezeu pe care L-au recunoscut, în timp ce ceilalți se topesc în lacrimile lor de iubire arzătoare ori de câte ori ceva din creație le reamintește de Mine, intuind că dincolo de bunul lor Dumnezeu se ascunde un Tată preaplin de iubire!

24. Înțelegeți cât de mare este diferența dintre ei?

25. Cei din prima categorie sunt un fel de slujitori care muncesc pentru o simbrie (răsplată), în timp ce ceilalți copii nu își doresc nimic altceva de la Tatăl decât pe El însuși.

26. Aceasta este marea diferență, care vă indică în ce constă adevăratul statut de fiu al lui Dumnezeu și cine sunt cei care îl vor atinge.

27. Pentru a înțelege și mai bine această realitate, haideți să-l ascultăm acum și pe Jorias, a cărui viziune poate aprinde o lumină și mai puternică în inimile voastre în legătură cu această chestiune extrem de importantă.

28. Haide, Jorias, vino la Mine și împlinește voia Tatălui tău preasfânt! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 84 - Viziunea lui Jorias, cel de-al zecelea vizionar. Principiul suprem al adevăratei înțelepciuni:
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.2.2011, 09:40 View PostDownload Post

Capitolul 84
Viziunea lui Jorias, cel de-al zecelea vizionar. Principiul suprem al adevăratei înțelepciuni: iubirea, singura hrană care poate satisface spiritul.
(12 mai 1842)

1. Jorias a înaintat imediat și, ajuns în fața lui Abedam, L-a întrebat:

2. „Tată adorat și preasfânt! Ce bine ar fi dacă mi-aș putea întoarce inima pe dinafară, astfel încât și ceilalți să perceapă viziunea pe care am avut-o, căci numai astfel ar putea pătrunde secretele insondabile care mi-au fost revelate!

3. Din păcate, ei nu vor putea vizualiza ceea ce le voi povesti. De aceea, mă întreb dacă vor crede și dacă vor accepta aceste lucruri.

4. Căci dacă nu le vor crede și nu le vor accepta, mă tem că relatarea mea li se va părea o minciună pe care nici un om înțelept nu o va crede, neconsiderând-o decât o amăgire fără nici un sâmbure de adevăr.

5. De vreme ce viziunea mea este atât de incredibilă încât patriarhii s-ar putea chiar supăra ascultând-o, aș prefera, dragă Tată, să le pot exemplifica ce am trăit, la fel ca Horedon, antevorbitorul meu.

6. Căci nu sunt un vorbitor prea bun, iar când trebuie să relatez despre fapte atât de incredibile, îmi pierd cu totul șirul vorbelor! De aceea...”.

7. Abedam nu i-a mai tolerat însă lungul șir de scuze, drept pentru care l-a întrerupt abrupt:

8. „Da, tocmai de aceea vei începe să relatezi chiar acum ce ai de spus, sau vei pieri de-a pururi în spiritul tău! - înțelegi aceste cuvinte?

9. Ascultă, văd că nu dorești să prezinți cuvintele Tatălui tău. Prezintă atunci cuvintele Domnului tău, dacă cele ale Tatălui nu ți se par suficient de bune. Dacă nici cele ale Domnului nu sunt pe gustul tău, te asigur că Divinitatea Mea va avea grijă de tine!

10. Deocamdată încă mai poți rosti cuvintele Tatălui, dar ai grijă, căci atunci când Cuvântul Domnului coboară asupra slujitorilor leneși, Cuvântul va fi teribil!

11. Cuvintele lui Dumnezeu sunt precum niște tunete ale judecății! De aceea, ascultă cuvântul Tatălui, dacă nu dorești să ai parte de judecată și sclavie.

12. Haide, spune odată ce ai de spus și ce ai văzut în sinea ta! Aceasta este voința Mea! Înțelege bine ce îți spun. Amin”.

13. Abia acum s-a trezit Jorias la realitate, căci până atunci trăise într-un fel de vis. Plângând, el i-a cerut lui Abedam iertare pentru nebunia sa, de a nu fi înțeles în inima sa Cine este Cel care l-a ales pe el pentru această misiune.

14. Când Abedam l-a asigurat că Tatăl nu are deocamdată nimic de iertat, căci El nu își ceartă copiii, ci îi ajută întotdeauna să se ridice pe cei căzuți, căutându-i în primul rând pe aceștia, pentru a-i ridica pe umărul Său și a-i duce fericit acasă, Jorias a început să vorbească, după cum urmează:

15. „Mă aflam pe un nor strălucitor. Acolo, m-am descoperit pe Sine, după ce lumina ochilor mei fizici (destinată lucrurilor pământești) a dispărut cu desăvârșire, iar înlăuntrul meu s-a deschis un alt ochi, mult mai strălucitor.

16. Practic, asta era tot ce vedeam în întreaga infinitate. Deasupra mea nu se afla nimic, sub mine și sub norul pe care mă aflam nu se afla de asemenea nimic, și nici în jurul meu.

17. Nu-mi dădeam seama nici măcar dacă norul mă poartă cu rapiditate prin spațiile infinite sau dacă stă liniștit, căci nu exista nimic, nicăieri, care să-mi indice fie o stare de mișcare, fie una de inerție.

18. Am rămas în această stare multă vreme, care mi s-a părut chiar o eternitate.

19. În această monotonie greu de suportat, am început să vorbesc cu mine însumi:

20. 'Oare ce înseamnă toate acestea? De ce sunt așezat pe acest suport vaporos? Vai, și mi s-a făcut o foame și o sete!

21. Ce aș putea mânca aici? - Cu siguranță, nu mi-e dat să mor prin înfometare, dovadă perioada interminabilă de când durează această stare atât de ciudată și de nefericită.

22. 'Ce trebuie să fac?'

23. Am continuat astfel să vorbesc cu mine însumi: 'Ce-ar fi să sar de pe acest nor plictisitor, pe care singurele senzații pe care le simt sunt cele de foame și de sete?

24. Da, mai bine mă arunc în hăul fără fund de sub mine! - La urma urmei, nu contează dacă voi pieri de plictiseală pe acest nor sau dacă voi cădea de-a pururi în abisurile fără fund ale infinității!'

25. Mi-am adunat atunci toate puterile, m-am târât la marginea norului, după care, cu ochii închiși, m-am aruncat în gol.

26. După destul de multă vreme de la saltul meu imaginar am îndrăznit să-mi deschid ochii, și unde credeți că mă aflam? Pe același nor ca și înainte, la fel de înfometat și de însetat!

27. Era evident că nu pot scăpa de el, la fel cum nu putem noi aici să ne aruncăm de pe pământ în spațiul înstelat de deasupra noastră.

28. Văzând că sunt astfel captiv pe norul cu pricina, prin minte mi-a trecut un mare gând, iar acest gând nu era altul decât: Dumnezeu, iar Dumnezeu era în gândul meu, da, Doamne, chiar Tu!

29. Și iată ce am gândit: 'Cine s-ar putea gândi vreodată la Tine, Cel Infinit, dacă nu ai exista? Dar eu mă gândesc acum la Tine, iar Tu nu exiști pentru mine decât acolo unde mă gândesc eu la Tine. Căci acest gând este Cuvântul Tău înlăuntrul meu. Iar acolo unde se află Cuvântul Tău Te afli și Tu!

30. În trecut nu m-am gândit la Tine. Unde erai atunci? - Da, erai tot aici, dar nu doreai să-Ți faci simțită prezența. Acum însă Ți-ai declarat prezența prin acest gând din ființa mea referitor la Tine, deci Te afli în persoană aici, alături de mine și înlăuntrul meu'.

31. Prins în capcana acestor gânduri trufașe, m-am simțit brusc cuprins de somn. În timpul somnului am visat că - din cauza foamei - am înghițit pământul aflat la picioarele mele, ca și cum aș fi înghițit o căpșună. Au urmat luna, soarele și toate stelele de pe cer, fără să îmi simt însă foamea potolită.

32. M-am întrebat atunci: 'Cum se face că îmi este în continuare foame? Oare nu îl am pe Dumnezeu înlăuntrul meu, iar în stomacul meu întreaga Sa creație?'

33. Am auzit atunci din norul strălucitor pe care stăteam următoarele cuvinte:

34. 'Chiar dacă ai înghiți întreaga eternitate și întreaga infinitate, în lipsa iubirii senzația ta de foame și de sete nu ar dispărea. Căci numai iubirea este singura pâine care hrănește spiritul și singura apă vie care îi stinge setea, acum și de-a pururi!

35. La ce îți folosește Dumnezeu fără iubire, și la ce folosesc toate cerurile în lipsa acesteia?

36. Un copilaș în leagăn este mai mare decât tine, deși ai înghițit întregul cer; - căci el dispune de iubire!

37. De aceea, întoarce-ți inima către iubire și vei descoperi într-un singur atom al acesteia infinit mai mult decât tot ce ți-a dăruit vreodată vechea ta înțelepciune!'

38. După aceste cuvinte m-am trezit din nou, dar am descoperit că mă aflu iarăși în mijlocul părinților patriarhi, al fraților și copiilor mei, și în fața Ta, cel mai sfânt și mai plin de iubire dintre toți părinții! - Asta este tot ce am văzut și tot ce am perceput în timpul meditației. Până acum nu am înțeles mare lucru din viziunea mea, dar sunt convins că Cel care mi-a dăruit-o va avea grația să adauge și lumina explicațiilor.

39. Îți consacru Ție, Tată, eterna mea recunoștință și iubire, pentru experiența trăită. Facă-se voia Ta! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 85 - Noul contract pe care îl face Tatăl preasfânt cu copiii săi. Calea înțelepciunii și calea iubirii.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.2.2011, 09:40 View PostDownload Post

Capitolul 85
Noul contract pe care îl face Tatăl preasfânt cu copiii săi. Calea înțelepciunii și calea iubirii.
(13 mai 1842)
1. După relatarea corectă a lui Jorias, Abedam cel Mare a luat din nou cuvântul, rostind unul dintre cele mai importante discursuri pe care le-a adresat până atunci auditoriului său:

2. „Ascultați și luați aminte, micuții Mei copilași! Voi sunteți cu adevărat copiii Mei, la fel cum Eu sunt Tatăl vostru, căci am venit personal și am făcut din voi copiii Mei, în spiritul iubirii!

3. Obișnuiați și înainte de această coborâre a Mea printre voi să vă numiți copiii Mei și să îmi spuneți Tată, și ați acționat foarte corect; căci acest lucru M-a atras printre voi - dorința de a vă ajuta să vă nașteți din nou, de data aceasta în spiritul iubirii, în calitate de adevărați copii ai Mei, - un model pe care nu îl veți întâlni prea des în întreaga infinitate! (o, pământule, M-ai cucerit!)

4. Într-un fel, s-ar putea spune că Mi-ați uzurpat numele spunându-Mi Tată', căci până acum nu ați fost niciodată cu adevărat copiii Mei, sau mai bine zis, ați fost copii doar cu numele, în timp ce Eu am fost Tatăl vostru doar pe buzele voastre.

5. Cu tot păcatul vostru, Eu am venit la voi, și întrucât Mi-ați spus Tată', fac acum din voi adevărații Mei copii, în spirit și în inimile voastre. De acum înainte nu îmi veți mai spune Tată' numai din vârful buzelor, ci veți avea dreptul sacru de a rosti cu inima plină de iubire: 'Dragă Tată, adoratul și unicul nostru Părinte!'

6. În trecut, v-ați considerat copiii Mei, și implicit zei pe pământ, - fără să dețineți cu adevărat această calitate, căci adevăratul motiv pentru care ați făcut acest lucru a fost orgoliul vostru de locuitori ai munților, pentru a face o distincție între voi și descendenții lui Cain.

7. Unii dintre voi au recunoscut însă adevărata cale a smereniei și a iubirii pentru Mine, singura care este autentică; de aceea, am venit atunci la voi sub înfățișarea unui cainit.

8. Din fericire, iubirea voastră nu s-a diminuat primind în mijlocul tribului vostru principal un cainit; de aceea, acesta a rămas printre voi, continuă să se afle și acum printre voi, și, dacă veți dori acest lucru, nu va mai pleca niciodată din locuința pe care și-a făcut-o, care se află în inimile voastre.

9. Iar acest cainit sunt Eu, aflat acum în formă vizibilă printre voi! Eu sunt Acela căruia i-ați spus atâta vreme 'Tată' fără să aveți cu adevărat dreptu1. Eu, Cainitul, vă dăruiesc acum dreptul activ de a fi adevărații Mei copii, la fel cum Eu sunt adevăratul vostru Tată.

10. Abia acum îmi puteți spune din toată inima, cu toată smerenia și iubirea: 'Tată', la fel cum Eu vă spun vouă: 'dragii Mei copilași', căci acum sunt cu adevărat Tatăl vostru, iar voi sunteți adevărații Mei copilași.

11. Acesta este noul contract pe care îl fac cu voi, pentru eternitate.

12. Oricine va păstra acest contract, fără să-l rupă, va fi considerat copilul Meu și îmi va putea spune Tată. Iar cei care vor adera la el vor atinge în curând statutul de fiu.

13. În schimb, cel care va rupe contractul, Mă va părăsi și își va pierde statutul de fiu pe întreaga durată cât se va considera separat de acest contract sacru.

14. Adevăr vă spun însă: cel care va dori să adere din nou la contract, după ce l-a încălcat, va trebui să dispună de foarte multă forță!

15. Pe de altă parte, este mult mai ușor să aderi la acest contract decât să îl rupi, odată ce ai intrat în el. Căci Eu nu voi renunța prea ușor la cei pe care i-am primit la sânul Meu prin această înțelegere!

16. Aceasta este semnificația viziunii lui Jorias. Închizându-și ochii, el a încercat să sară de pe norul care îl susținea deasupra hăului infinității, în speranța că se va putea distanța de acesta, deși norul nu însemna altceva decât smerenia iubirii lui. Unde se afla el însă atunci când s-a trezit?

17. După cum vedeți, iubirea este mai puternică decât vă imaginați voi, și ea reprezintă temelia contractului dintre Mine și voi, legătura dintre noi. Credeți că veți putea zdruncina prea ușor această temelie?

18. O, vă asigur că nu. Puteți trage oricât de mult doriți de această legătură, dar nu o veți putea rupe prea ușor.

19. Cel care a aderat la legea iubirii, a aderat inclusiv la statutul de fiu, căci iubirea și acest statut sunt același lucru.

20. În trecut, v-ați devotat cu toții căii înțelepciunii, ignorând iubirea, înțelepciunea voastră nu a reușit însă să vă potolească foamea și setea. În dorința voastră de cunoaștere, ați scormonit întreaga creație vizibilă. Ea v-a învățat că Dumnezeu este un zeu care nu poate fi diferit de voi. De aceea, i-ați adus ofrande pe gustul vostru, convinși fiind că zeul înțelepciunii voastre va fi mulțumit cu ele, așa cum erați și voi. Altfel spus, ați ales o cale ușoară și extrem de comodă pentru voi.

21. Acest zeu nu a reușit însă să vă potolească foamea, căci nu era Tatăl vostru. Cât despre copiii voștri, aceștia au suferit și s-au ofilit sub enorma presiune a spiritualității voastre născute din înțelepciune.

22. Ce ați făcut atunci, în această stare de grandoare pe care v-a conferit-o înțelepciunea voastră, care vă făcea simultan să suferiți cumplit de foame și de sete?

23. Abia atunci v-ați plecat inimile și urechile șoaptelor pline de iubire ale lui Enoh, care a fost vocea iubirii născute din Mine, strigându-vă din norul lui Jorias și învățându-vă că zeul vostru lipsit de iubire nu este bun de nimic. Căci numai iubirea echivalează cu viața.

24. Înțelegeți acum semnificația viziunii lui Jorias?

25. Abia acum ați ajuns - prin iubirea voastră față de Mine - să îl cunoașteți pe adevăratul Dumnezeu, Tatăl vostru autentic, care a făcut din voi copiii Lui.

26. Abia acum ați obținut adevărata lumină care vă permite să vedeți enorma diferență dintre Mine și fostul vostru zeu al înțelepciunii, căci Eu sunt Dumnezeu cel Unic, în timp ce el nu înseamnă nimic fără Mine.

27. În această realizare stă măreția infinită a statutului de fiu pe care l-ați atins. De aceea, nu vă îndepărtați de această realizare și rămâneți copiii Mei întru spirit, la fel cum Eu voi rămâne de-a pururi Părintele vostru! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 86 - Jorias strălucește în focul iubirii sale. Înțelepciunea, lumina născută din iubire.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.2.2011, 09:40 View PostDownload Post

Capitolul 86
Jorias strălucește în focul iubirii sale. Înțelepciunea, lumina născută din iubire. Universul dinlăuntrul omului.
(19 mai 1842)

1. După acest discurs sublim, Jorias s-a aruncat pe neașteptate la picioarele lui Abedam, slăvindu-L cu toată ardoarea iubirii sale și mulțumindu-i din toată inima. Focul iubirii sale s-a înălțat din ce în ce mai puternic, până când întregul său corp a început să strălucească la fel ca metalul incandescent.

2. Văzând acest lucru, patriarhii au rămas extrem de uimiți, neștiind cum să înțeleagă acest fenomen.

3. Văzând nedumerirea generală, Abedam s-a adresat patriarhilor, spunându-le: „De ce vă uimește atât de tare focul iubirii lui Jorias?

4. Oricine va iubi așa cum iubește el va trăi această experiență. Atunci când iubirea unui om devine din ce în ce mai puternică, strălucirea ei îi penetrează întreaga ființă, căci iubirea este esența focului, iar în univers nu există altă lumină decât cea pe care o emană focul. De aceea, adevărata iubire este sinonimă cu adevărata lumină, născută din focul cel viu.

5. Și vă mai spun un lucru: lumina unui om, și implicit înțelepciunea lui, va fi întotdeauna direct proporțională cu iubirea lui pentru Mine! Eu v-am creat după chipul și asemănarea Mea. Când ați plecat de la Mine, voi dispuneați de tot ceea ce există în Mine, căci Eu sunt un Tată perfect, la fel cum voi sunteți predestinați să deveniți copiii Mei perfecți, identici cu Mine.

6. Cât de mare trebuie să fie prostia celor care, știind acest lucru direct din gura Mea, refuză totuși să se interiorizeze pentru a aprinde în inimile lor marele foc al iubirii, care va străluci în întreaga lor ființă, ajutându-i să descopere comorile infinite pe care le-am așezat personal acolo.

7. Priviți: Jorias strălucește deja până la nivelul pielii sale exterioare! El se bucură deja de nenumăratele comori primite de la Mine, - comori nepieritoare și care nu vor putea fi consumate vreodată, căci ele nu fac decât să crească, la fel ca și bobul de grâu sădit în pământ, cu singura diferență că marile comori ale iubirii se regenerează continuu atunci când sunt consumate, multiplicându-se la infinit, în timp ce bobul de grâu sădit în pământ nu se multiplică decât de o sută de ori.

8. Adevăr, adevăr vă spun: înlăuntrul vostru există acest pământ și tot ce se află pe el, sub el și deasupra lui, soarele și tot ce se află pe el, sub el și deasupra lui, și toate marile stele cu nenumăratele lor lumi, cu lumina lor și cu tot ce se află pe ele, sub ele și deasupra lor, tot ce a existat și tot ce va exista vreodată de-a lungul nenumăraților eoni, întregul cer, cu vasta sa infinitate, și toate miriadele de îngeri, cu gloria lor celestă, și chiar Eu însumi!

9. Ce prostie să te lupți cu fratele tău pentru o bucată de pământ - și acest lucru s-a întâmplat printre voi de mai multe ori -, când porți în tine un întreg univers viu, care nu va pieri niciodată, ci dimpotrivă, care poate crește la infinit, în funcție de voința și de plăcerea ta, devenind din ce în ce mai splendid și multiplicându-se, așa cum spuneam mai înainte!

10. Dacă acest lucru nu ar fi adevărat, nimeni nu ar fi capabil de gândire. Tot ceea ce gândește omul trebuie să fie deja prezent înlăuntrul lui, la fel cum în esența bobului de grâu se găsește deja întreaga varietate a plantei mature, căci în caz contrar, această plantă nu s-ar putea dezvolta pornind de la bobul de grâu.

11. În acest fel, gândurile voastre vă învață despre comorile pe care le aveți dintotdeauna, iar acum Eu, Creatorul acestui univers interior și Părintele vostru, vă revelez faptul că unicul lucru de care aveți nevoie pentru a intra în posesia acestor comori este iubirea adevărată. Spuneți-Mi, cât de prost trebuie să fie cineva pentru a își dori un pumn de praf de pe acest pământ tranzitoriu, care nu reprezintă altceva decât o lume a încercărilor și o amăgire, - deși poartă în el nenumărate universuri, pline de lumi nepieritoare?!

12. Priviți-l pe Jorias: el reprezintă o dovadă vie a marilor realizări ale iubirii și a puterilor uluitoare pe care le puteți dobândi cultivând iubirea.

13. De aceea, renunțați pe viitor la prostie și la dorințele acestei lumi amăgitoare, și căutați în voi înșivă, pentru a Mă găsi acolo pe Mine.

14. Atunci când veți descoperi toate aceste comori cu ajutorul luminii iubirii, veți înțelege pe deplin cât de puțin contează întregul pământ prin comparație cu cea mai mică dintre comorile vieții interioare.

15. Cel care va străluci de iubire, la fel ca Jorias, va descoperi cu siguranță ceea ce caută.

16. Haide, iubitul Meu Jorias, ridică-te și descrie-le celorlalți o mică parte din comorile pe care le-ai găsit în interiorul tău, cu ajutorul Meu, datorită iubirii tale arzătoare. Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 87 - Discursul despre iubire al lui Jorias.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.2.2011, 09:40 View PostDownload Post

Capitolul 87
Discursul despre iubire al lui Jorias.
(20 mai 1842)

1. Atunci, Jorias cel strălucitor s-a ridicat imediat, și ascultând de voința lui Abedam, a început să le vorbească patriarhilor, descriindu-le o părticică infinitezimală din comorile nesfârșite pe care le-a descoperit înlăuntrul lui. Iată ce le-a povestit el:

2. „Părinți, frați, copii, mame, soții și fiice, ascultați-mă! Cu adevărat, simțurile exterioare ale sufletului nostru nu vor înțelege niciodată ce le-a pregătit Dumnezeu, Tatăl nostru preasfânt și preaplin de iubire, celor care îl iubesc mai presus de orice și care nu-și întorc niciodată inimile de la El, - iar limba omului nu va putea descrie niciodată pe deplin aceste comori!

3. O, cum să vă descriu aceste lucruri, când cuvintele îmi lipsesc cu desăvârșire, întrucât aceste universuri nu pot fi nici măcar imaginate, necum descrise?! Chiar dacă aș putea inventa cuvinte noi, potrivite, cine le-ar putea înțelege, ca să nu mai vorbim de numărul lor nesfârșit?

4. De aceea, pentru a vă descrie cât de cât inteligibil aceste lucruri, nu mă voi putea referi decât la o părticică foarte mică din ceea ce percep la ora actuală. Nu întâmplător am spus, dragii mei părinți, frați și copii, 'cât de cât inteligibil', căci cuvintele terestre nu reprezintă decât coaja exterioară a unui copac în vârstă de câteva sute de ani.

5. Cine ar putea recunoaște pornind de la această coajă exterioară viața minunată a trunchiului interior, a elementelor deja manifestate de sămânța din care s-a născut și a celor nemanifestate încă, ce vor deveni vizibile în fața ochilor noștri abia în timp?

6. Cine și-ar putea imagina, pornind de la coaja exterioară a copacului, toate minunile spirituale ascunse într-o singură fibră a lemnului acestuia?

7. Felul în care sunt pregătite frunzele, florile, fructele și toate celelalte părți componente ale copacului de către miriadele de mâini spirituale, care ghidează diferitele elemente prin minusculele canale corespondente, până la cele mai mici crenguțe, aranjându-le apoi într-o manieră artistică desăvârșită, exact la momentul potrivit, conform formei predeterminate pe care o au, astfel încât să corespundă acelor calități pe care le cunoaștem foarte bine?

8. Așa cum nu putem vizualiza toate aceste lucruri miraculoase care se petrec în interiorul copacului numai privindu-i coaja exterioară, la fel, este imposibil să descrii cu ajutorul cuvintelor chiar și cea mai mică parte a comorilor uluitoare pe care Tatăl preasfânt și preaplin de iubire le-a pregătit în inimile celor care îl iubesc mai presus de orice!

9. O, iubire, iubire, iubire, măreață și sfântă iubire, cât de profundă și de sublimă este viața pe care o ascunzi în tine!

10. Dumnezeu însuși este iubirea cea mai pură, iar această iubire se află acum în fața noastră, a tuturor. Ea este Tatăl preasfânt și preaplin de iubire, care se află acum în mijlocul nostru, și mai mult, în inimile noastre!

11. Ea este ascunsă de ochii trupului și de cei ai sufletului, dar nu și de ochiul spiritului, căci aici este sălașul iubirii, și implicit al Tatălui preasfânt.

12. Pentru un spirit, un fir de nisip înseamnă mai mult decât înseamnă pentru ochiul fizic întregul pământ și întregul cer înstelat, chiar dacă acesta din urmă ar putea fi privit în toată gloria sa exterioară, la fel de aproape ca și locul terestru în care ne aflăm.

13. O, fir minuscul de nisip, ce lucrare minunată și măreață reprezinți tu, cât de sublim poți fi construit! Cine ar bănui vreodată întreaga măreție a micuțului fir de nisip care se agață, neobservat, de talpa piciorului său?

14. O, părinții mei, să nu credeți că este vorba de un simplu fir de nisip! Este o lume în sine, de o măreție infinită! Prin spațiile sale vaste curg lumina și viața!

15. Prin imensele sale văi de cristal curg râuri de energie. Deasupra munților săi strălucesc mii de sori, în cele mai glorioase și mai multicolore lumini, iar în această lume invizibilă trăiesc nenumărate ființe, cu forme încântătoare, care nu au fost văzute vreodată pe acest pământ.

16. O, fir minuscul de nisip, dacă nu m-aș putea bucura decât de tine, mi-ai fi de ajuns pentru o întreagă eternitate! Părinți, frați și copii, - deja nu mai pot vorbi; căci acest fir de nisip continuă să crească și să devină din ce în ce mai glorios.

17. Ce v-aș putea spune atunci despre întregul pământ și despre fiecare din părțile sale componente (*), infinite la număr?

18. Ce v-aș putea spune despre soare, sau despre întregul cer înstelat de deasupra capetelor noastre, ca să nu mai vorbim de lumile invizibile ale îngerilor și spiritelor (**), și în sfârșit, de iubirea lui Dumnezeu dinlăuntrul nostru?

19. De aceea, iubiți-L, iubiți-L, iubiți-L pe El, mai presus decât pe oricine altcineva. Numai în acest fel veți putea realiza ce înseamnă iubirea și cât de mare este bunătatea Tatălui preasfânt și preaplin de iubire!

20. O, iubire, cât de sacră ești! Tu ești totul în toate! O, Tată, Tată preasfânt, această iubire ești chiar Tu!

21. De aceea, părinți, frați și copii, iubiți Iubirea, și mai presus de orice, iubiți-L pe Tatăl preasfânt

22. Căci El este esența eternă și infinită a iubirii. De aceea, Lui în datorăm, acum și de-a pururi, iubirea noastră! Amin”.

(*) - Vezi și „Pământul” de Jakob Lorber, n.r.)
(**) - Vezi și „De la Iad la Rai” de Jakob Lorber, n.r.)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 88 - Domnul îi unește prin căsătorie pe Jorias și pe Besela, fiica lui Pariholi.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.2.2011, 09:40 View PostDownload Post

Capitolul 88
Domnul îi unește prin căsătorie pe Jorias și pe Besela, fiica lui Pariholi.
(21 mai 1842)

1. După ce Jorias și-a terminat minunatul discurs, Abedam l-a strâns la pieptul său, l-a binecuvântat și i-a spus:

2. „Mult iubitul Meu Jorias, ai îndeplinit perfect ceea ce ți-am cerut, lucru firesc, căci strălucești de iubire față de Mine, și implicit față de părinții, frații, copiii, mamele, soțiile și fiicele aici de față.

3. Spiritul tău nu este însă suficient de matur pentru a rămâne permanent în această stare de ardoare excesivă. Din cauză că Eu pășesc printre voi, toți cei de față păreți niște fructe coapte prematur din punct de vedere spiritual în pomul vieții, având încă nevoie de o perioadă de post-maturare. În caz contrar, focul excesiv al iubirii voastre actuale v-ar consuma, iar voi ați muri pentru totdeauna.

4. Pentru a-ți mai reduce din această ardoare, îți voi dărui o soție, căci ești încă celibatar și abia ai trecut de o sută de ani. Soția te va ajuta să îți consolidezi această ardoare a iubirii pe care o simți pentru Mine; căci nu a sosit încă timpul ca un bărbat să poată fuziona perfect cu Mine fără a avea o soție, pentru a deveni din nou întreg în fața Mea, căci femeia a fost ruptă din el însuși, despărțindu-l astfel de Mine.

5. Eva s-a născut din Adam, fuzionând apoi din nou cu acesta. În mod similar, soția fiecărui bărbat trebuie să redevină una cu el pentru ca bărbatul să poată redeveni una în sine prin fuziunea cu ea.

6. Abia atunci când el va fi una în sine va putea bărbatul să fuzioneze plenar cu Mine. Atâta vreme cât este încă divizat, el nu poate susține permanent această stare de ardoare supremă a iubirii sale, născută din Mine și orientată din nou către Mine.

7. Înțelepciunea ta te-a învățat deja că fără un opus, nimic nu este posibil. Acest lucru este întru totul adevărat!

8. Femeia i-a fost dată bărbatului ca opus al său. De aceea, până când nu va deveni una cu ea, acesta nu poate deveni în sine opusul Meu.

9. Atâta vreme cât nu va deveni în sine opusul Meu, el seamănă dintr-o anumită perspectivă cu Mine, în sensul că nu poate primi, ci numai dărui de la sine.

10. În aceasta constă însă marea diferență dintre Tată și copil: Tatăl trebuie să dăruiască în permanență, iar copilul să primească, în acest fel, cei doi sunt în opoziție unul față de celălalt.

11. Pe de altă parte, în cazul în care copilul nu dorește să accepte nimic din ceea ce i se oferă, imitându-și astfel Tatăl, spune-Mi: cine va mai fi opusul receptor al Acestuia?

12. Dacă așa stau lucrurile, ce se va întâmpla în timp cu copiii? Îți răspund Eu: ei se vor goli complet de substanța lor, până la ultima picătură de ființă, iar Tatăl va fi nevoit să înceteze să mai dăruiască, sfârșind prin a-și crea un opus din propria Sa ființă, pentru a putea rămâne ceea ce a fost de la începuturile eternității: un Dumnezeu atotputernic, absolut auto-suficient în Sine!

13. Tu ești acum la unison cu Mine, fără să reprezinți însă opusul Meu. De aceea, ai nevoie de o soție pentru a deveni opusul Meu perfect, și pentru ca Eu să pot fi plenar Tatăl tău.

14. Văd că te întrebi deja în inima ta: 'Unde este așadar cea destinată să îmi fie soție?'

15. Besela, vino mai aproape de Mine și nu te teme de cel pe care ți-l voi dărui de bărbat; căci el te va purta pe brațele sale, iar inima sa va deveni pentru tine sălașul tău permanent. Atâta vreme cât vei fi una cu el, vei putea deveni inclusiv una cu Mine, prin el și întru el. Amin''.

16. După aceste cuvinte, Abedam a tras-o și pe Besela la pieptul său, prinzând-o cu brațul său stâng (Jorias continua să se afle îmbrățișat de brațul drept al Domnului), după care a binecuvântat-o și i-a spus:

17. „Acum, preafrumoasă Besela, frumoasă nu numai trupește, ci și spiritual, arată-ți fața celui care de acum înainte îți va fi bărbat, ca să vadă ce soție i-am dăruit în virtutea iubirii puternice pe care mi-o poartă”.

18. Iar tânăra Besela, care abia dacă împlinise 32 de ani, și-a dat deoparte părul bogat, blond închis, care îi acoperea față, dezvăluind astfel o frumusețe atât de orbitoare încât Jorias a strigat spontan:

19. „O, pământ, o, ceruri, cât de sărmane păreți în fața mea; căci în afară de Dumnezeu, nu cred că ați mai văzut ceva atât de glorios!

20. O, sărman soare, cum vei mai lumina tu mâine, când acest soare își va dezvălui fața înaintea ta?

21. Nu, nu, nu, dragă Tată, cu siguranță nu sunt demn de un asemenea dar!” .

22. Dar Abedam cel Mare i-a răspuns: „Dacă Eu te consider demn, cu siguranță ești. De aceea, primește acest dar din mâinile Mele, prezint-o pe Besela lui Adam și Eva, primește binecuvântarea lor, apoi pe cea a tatălui tău Jared, precum și pe cea a tatălui Beselei, după care întoarceți-vă la Mine pentru a te numi în spirit profetul Meu, cunoscător al stelelor și al tuturor cerurilor. Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 89 - Regulile Domnului pentru noii căsătoriți. Cum trebuie îndeplinita corect (și în toată libertatea)
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.2.2011, 09:40 View PostDownload Post

Capitolul 89
Regulile Domnului pentru noii căsătoriți. Cum trebuie îndeplinita corect (și în toată libertatea) voința divină.
(23 mai 1842)

1. După toate aceste întâmplări și după ce părinții și-au binecuvântat copiii, Jorias s-a prezentat din nou în fața lui Abedam, așa cum îi ceruse acesta:

2. Cel Sfânt și-a pus atunci mâinile mai întâi pe Jorias, apoi pe Besela, atingându-le capul și pieptul (în partea stângă, în dreptul inimii), după care le-a adresat următoarele cuvinte:

3. „Primiți binecuvântarea Mea pentru viața eternă! Produceți fructe vii și autentice, născute din iubirea cea mai pură! Feriți-vă de plăcerea trupească asociată cu păcatul, și veți putea păși în fața Mea cu fruntea sus, acum și de-a pururi. Cei care își cultivă trupul, hrănindu-l excesiv și făcându-i pe plac prin tot felul de desfătări senzuale, își hrănesc astfel propriul păcat, iar prin desfrâul cărnii dezlănțuie asupra lor toate puterile morții.

4. De aceea, controlați-vă în permanență dorințele, până când vine timpul să produceți pentru Mine un fruct viu. Atunci când va veni acest moment, invocați-Mi grația pentru a vă feri astfel de sacrificiul pe altarul păcatului, și în acest fel veți rămâne alături de Mine.

5. Căci oricine cade într-un asemenea moment, îi va fi foarte greu să se mai ridice, și odată cu fiecare nouă cădere, spiritul său va fi legat cu noi lanțuri ale morții.

6. Dacă va dori vreodată să scape de închisoarea trupului, care este sinonimă cu vechiul păcat și cu vechea moarte a spiritului, - cum se va descurca el văzând că în locul unui singur lanț, va trebui să rupă câteva sute, fiecare fiind mai greu și mai dur decât cele precedente?!

7. De aceea, focalizați-vă exclusiv asupra spiritului. Lăsați trupul în seama Mea - prin împlinirea voinței Mele - până când acesta își va pierde complet puterea, iar spiritul vostru va căpăta o putere infinită, în acest fel, moartea își va pierde puterea asupra voastră, căci ea reprezintă păcatul sau carnea.

8. De aceea, vă repet: nu hrăniți, nu întăriți și nu cultivați trupul, căci în acest fel vă hrăniți, vă întăriți și vă cultivați propria moarte, ultimul gardian care ține captiv spiritul înainte de eliberarea sa finală, adică de renașterea la viața eternă provenită din Mine și trăită întru Mine.

9. Tu, dragul Meu Jorias, ai putut vedea măreția și frumusețea fără seamăn a stării de copil al lui Dumnezeu, ai simțit ardoarea iubirii Mele părintești în toată abundența ei. De aceea, rămâi credincios voinței Mele, rămâi credincios Mie, Dumnezeul tău, dar și Mie - în calitatea Mea de Tată preasfânt și preaplin de iubire.

10. Ori de câte ori trupul va face presiuni asupra spiritului tău, privește în sus, către stele, iar Eu îți voi vorbi dintre ele și te voi învăța ce să faci.

11. Dacă vei părăsi însă această cale indicată de Mine, cerul se va acoperi în fața ochilor tăi cu nori deși și nu vei mai putea zări stelele până când nu te vei întoarce pe calea Mea, plin de căință.

12. Pe de altă parte, dacă vei rămâne credincios voinței Mele, cât de curând vei începe să percepi marea putere a acesteia manifestată în tine. Căci simplul act de împlinire a voinței Mele permite absorbția acesteia în ființa celui care o împlinește.

13. Iar dacă voința Mea atotputernică devine a ta, spune-Mi, cum te va mai putea supune vreodată moartea?

14. Prin împlinirea acestei porunci pe care ți-o dau ție, orice om va putea beneficia de puterea voinței Mele, cea care a creat întregul univers și în fața căreia toate lucrurile tremură.

15. Atâta vreme cât nu va beneficia de această putere a Mea, omul va rămâne prizonierul morții și slujitorul vechiului păcat, care este sinonim cu moartea.

16. În schimb, cel care va face din voința Mea propria sa voință va deveni la fel de perfect ca și Mine, Tatăl lui, și va putea face aceleași lucrări ale vieții ca și Mine.

17. Oricine va intra în posesia voinței Mele va atinge astfel starea perfectă de fiu.

18. Cine este însă acela care îmi împlinește perfect voința? - îți răspund ție, și vouă tuturor: acela care Mă iubește!

19. Și cine Mă iubește? - Acela care îmi împlinește perfect voința, căci el nu mai acționează după capul lui, ci numai în funcție de voința Mea.

20. Aceasta este adevărata stare de fiu: fuziunea perfectă cu voința Mea, pentru ca omul să devină una cu ea, iar ea să se manifeste plenar în el. Acesta este fructul cel viu al iubirii pure, și implicit viața eternă.

21. Acesta este fructul pe care doresc să-l concepeți pentru Mine, tu și soția ta. Veți mai concepe apoi și alți copii, la unison cu voința Mea, iar acești copii îi vor semăna perfect celui care i-a conceput.

22. În aceasta constă binecuvântarea Mea: ca de acum înainte, voința Mea să vă aparțină pe deplin, iar voi să trăiți de-a pururi prin intermediul ei. Amin.

23. Acum duceți-vă la mult iubitul Meu Jared, iar Garbiel și Besediel să vină la Mine. Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 9 of 29  [ 281 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 27, 28, 29  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !