Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 23:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 27, 28, 29  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 190 - Sarcina trasată de Sethlahem femeilor și fetelor. Sosirea lui Thubalkain. Kisehel are un dialog cu necioplitul Thubalkain.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 13.3.2018, 06:49 View PostDownload Post

Capitolul 190
Sarcina trasată de Sethlahem femeilor și fetelor. Sosirea lui Thubalkain. Kisehel are un dialog cu necioplitul Thubalkain.
(11 noiembrie, 1842)

1. După ce toată lumea s-a săturat, s-au ridicat cu toții și Mi-au mulțumit pentru masă, după care Sethlahem s-a adresat astfel femeilor și fetelor prezente:

2. „Ascultați-mă, femei și fete, strângeți acum resturile de hrană în coșuri, pentru ca cele trei mesagere, care vor ajunge aici în curând, să își poată potoli și ele foamea.

3. Adunați apoi coșurile și duceți-le în oraș. Ajunse în palatul lui Lameh, faceți ordine în toate camerele, măturați și spălați, pentru ca palatul să fie pregătit pentru primirea noului rege, care a devenit fratele nostru drag. Haideți, treceți la treabă. Amin”.

4. Iar femeile și fetele au făcut ce li s-a spus, slăvindu-Mi în permanență numele pentru faptul că erau considerate demne de o asemenea sarcină, venită chiar din partea mesagerilor Mei.

5. Ajunse în oraș, ele s-au întâlnit cu cele trei mesagere. Acestea îi însoțeau pe necioplitul Thubalkain și pe minerii acestuia, care aduceau cu ei tot felul de instrumente de minerit.

6. Când grupul a ajuns în fața lui Lameh, Sethlahem le-a spus celor trei femei să mănânce și să bea din coșurile rămase. Auzind acest lucru, pe fața fetelor s-a putut citi o fericire de-a dreptul cerească.

7. Ele Mi-au slăvit cu voce tare numele, după care i-au spus lui Sethlahem:

8. „O, măreț mesager al Celui al cărui nume limbile noastre nu îndrăznesc să-l rostească, suntem noi demne să mâncăm din această hrană care a fost cu siguranță binecuvântată de voi?”

9. Sethlahem le-a răspuns: „Dacă v-am spus să faceți acest lucru, de ce mai întrebați? Haide, veseliți-vă și treceți la masă, cu inimile ușoare.

10. După ce vă veți potoli foamea, mulțumiți-i Domnului, luați coșurile și mergeți la palatul lui Lameh, unde tovarășele voastre vă vor spune ce aveți de făcut. Amin”.

11. Mulțumite de instrucțiunile primite, cele trei femei au trecut la masă. La sfârșit, ele L-au slăvit pe Dumnezeu prin bucuria inimilor lor, după care s-au ridicat și au plecat în oraș, pentru a împlini sarcina primită.

12. Pe de altă parte, între Thubalkain și Kisehel (de partea căruia se afla și Lameh) se desfășurau negocieri grele. Iată cum s-au petrecut lucrurile:

13. Când Thubalkain a ajuns în fața lui Lameh, el a trântit cu ciocanul său greu de pământ, atât de puternic încât solul s-a cutremurat pe o distanță de câteva sute de măsuri, după care a întrebat cu o voce extrem de arțăgoasă:

14. „Părinte Lameh, ce dorești să fac? Dorești să îi dobor cu ciocanul meu pe acești țărani de la munte? Sau, poate, ai nevoie de arme noi?

15. Vrei să netezesc culmile munților, ca să nu mai pară atât de amenințători? - Spune-mi, ce dorești să fac?”

16. Lameh i-a adresat însă lui Thubalkain o privire semnificativă, după care i l-a arătat pe Kisehel și i-a spus: „Nu eu, ci acest om îți va spune ce ai de făcut.

17. Dar nu te baza prea mult pe ciocanul tău, căci s-ar putea să devină prea greu pentru tine!”

18. Thubalkain s-a întors imediat către Kisehel și l-a întrebat: „Ei bine, dacă tu ai fost cel care m-a chemat aici, de ce nu vorbești? Ți-a paralizat frica limba? Sau poate nu cunoști limba noastră... Vorbește, dacă ai darul vorbirii!

19. Femeile acelea spuneau ceva despre un minereu de aur. Spune, despre ce este vorba?”

20. Atunci, Kisehel s-a ridicat și i-a vorbit astfel lui Thubalkain: „Mai întâi spune-mi un lucru: de ce ai izbit atât de puternic cu ciocanul de pământ, și de ce ne-ai numit ,țărani de la munte'? Abia apoi îți voi răspunde la întrebarea ta! - Vorbește. Amin”.

21. Auzind această impertinență, fața lui Thubalkain s-a schimonosit în o mie de riduri de furie. El a răcnit, ca și cum ar fi scuipat foc dintr-un furnal: „Cum îndrăznești să-mi vorbești astfel, mizerabile? Crezi că eu sunt la fel ca femeile frumoase din orașul tatălui meu?

22. Ce zici, să-ți retez capul chiar acum, sau să mai aștept o vreme?

23. Auzi, viermii și paraziții coborâți din munți așteaptă să fie tratați cu respect!

24. Ar fi de-a dreptul o rușine pentru ciocanul meu să strivească un asemenea vierme!”

25. După care s-a întors către minerii săi și le-a spus: „Haideți să ne întoarcem, căci nu merită să ne punem talentul în slujba unor asemenea țărani.

26. Înainte de a pleca, doresc să-ți răspund totuși la întrebare: v-am numit țărani pentru că sunteți! Până una alta, bucură-te de norocul care a dat peste tine, căci dacă ai fi fost mai puțin prost decât pari, ai fi primit un ciocan în loc de răspuns, și nu cred că ți-ar fi priit! - înțelegi ce ți-am spus?”

27. După care, Thubalkain și-a ridicat din nou ciocanul greu pe umăr și s-a pregătit de plecare.

28. Dar Kisehel și-a ridicat mâna și a tunat cu o voce puternică: „Thubalkain! Îți poruncesc să rămâi! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 191 - Necioplitul Thubalkain este paralizat de puterea voinței lui Kisehel, învățând astfel arta politeții și a bunului simț.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.3.2018, 06:00 View PostDownload Post

Capitolul 191
Necioplitul Thubalkain este paralizat de puterea voinței lui Kisehel, învățând astfel arta politeții și a bunului simț.
(14 noiembrie 1842)

1. Auzind asemenea cuvinte aspre din partea lui Kisehel, Thubalkain s-a speriat puțin, convins că a greșit atunci când l-a considerat pe străin complet lipsit de curaj. De aceea, el s-a oprit pentru o clipă, dar apoi și-a continuat drumul, cu un zâmbet disprețuitor pe chip.

2. „Faptul că zbieri ca un urs nu o să-mi schimbe intenția, și în nici un caz nu va face din mine servitorul tău ascultător!

3. Simplul gând mă amuză, țărane! Dacă aș considera că merită efortul, te-aș lăsa pe loc să simți duritatea ciocanelor noastre, dar leul nu își pierde vremea cu țânțarii! Am observat acest lucru chiar la cele două animale pe care le țin în captivitate. De aceea, nu-mi voi pierde nici eu timpul cu viermii! - încearcă să înțelegi ce ți-am spus, țărane, iar apoi fă ce vrei! Eu am plecat!”

4. După care, Thubalkain a făcut o nouă tentativă de a pleca. Efortul său a fost zadarnic însă, căci cuvintele lui Kisehel și puterea izvorâtă din Mine au paralizat picioarele meșterului făurar.

5. Observând acest lucru, Thubalkain l-a chemat pe tatăl său și i-a spus în șoaptă, extrem de stânjenit: „Ascultă, ce se întâmplă cu mine? De ce nu-mi pot mișca picioarele? Spune-mi ce să fac, căci altfel îl voi zdrobi pe ticălosul din fața mea!”

6. Lameh i-a vorbit astfel lui Thubalkain: „Nu ți-am spus adesea: ,Ai grijă ca ciocanul să nu devină prea greu pentru tine'? Iată, predicția mea s-a adeverit. De aceea, sfatul meu este să-ți schimbi atitudinea față de acești puternici emisari ai lui Dumnezeu.

7. Deocamdată nu pot să-ți spun mai mult, dar vreau să adaug un singur lucru: nu este bine să te pui împotriva celor de care ascultă până și elementele naturii.

8. Acum știi suficient de mult - iar eu am vorbit chiar prea mult! Așa că vezi cum procedezi ca să te împaci cu cel pe care l-ai amenințat cu greutatea ciocanului tău”.

9. De data aceasta, Thubalkain s-a speriat cu adevărat, gândindu-se serios ce trebuie să facă.

10. În cele din urmă, el și-a spus în sinea sa: „Dacă acești așa-ziși mesageri divini ar fi putut fi învinși cu forța, tatăl meu, Lameh, prin comparație cu care eu nu sunt decât un miel, ar fi făcut-o cu siguranță.

11. După felul în care mi-a vorbit este însă limpede că nici el nu i-a putut învinge.

12. O, părinte Lameh, abia acum te înțeleg! - Și tu ai fost învins de ei!

13. Mda, privind lucrurile din această perspectivă, se poate spune că greutatea ciocanului meu a devenit prea mare pentru mine. De aceea, cred că ar fi mai bine să recurg la diplomație, până când vântul va începe să bată dintr-o altă direcție.

14. Da, așa voi proceda, oricât de mare mi s-ar părea prețul plătit!”

15. După care s-a întors către Kisehel și i-a adresat următoarele cuvinte: „Om al munților! Oare chiar nu putem discuta rezonabil, astfel încât să ne punem de acord voințele?”

16. Kisehel i-a răspuns: „Ba da, putem, dar fără ipocrizia care te-a determinat să-mi vorbești astfel. Cuvintele mele sunt absolut sincere și perfect adevărate, căci își au originea în ordinea eternă a lui Dumnezeu.

17. De aceea, dacă vrei să avem un dialog autentic, va trebui să apelezi la sinceritate, căci altminteri toate cuvintele tale vor fi în zadar!

18. Pe cei de felul tău îi poți amăgi, dar noi suntem altfel, căci, prin grația lui Dumnezeu, putem privi în inima omului, observând ce se întâmplă în ea până la ultimul atom. De aceea, este imposibil să ne păcălești prin ipocrizia ta.

19. Înțelegi ce ți-am spus? Adevăr îți spun: reflectează asupra cuvintelor mele, căci nu vei pleca din acest loc până când nu îți vei goli inima de toată această viclenie! Reflectează și încearcă să înțelegi. Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 192 - Viclenia tui Thubalkain este dată în vileag de Kisehel.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.3.2018, 06:04 View PostDownload Post

Capitolul 192
Viclenia tui Thubalkain este dată în vileag de Kisehel.
(15 noiembrie 1842)

1. Auzind cuvintele lui Kisehel, Thubalkain a înțeles că nu va ajunge nicăieri cu ajuto-rul diplomației și al politicii, așa că a început să mediteze mai serios la ce anume avea de fă-cut. El și-a spus în sinea lui:

2. „Chestiunea pare să fie mai serioasă decât m-am așteptat inițial. Oare ce este de fă-cut? Picioarele îmi sunt complet paralizate, deci nu am cum să scap!

3. Diplomația și minciuna nu par deloc recomandabile, atâta vreme cât cel din fața mea poate privi în mine ca într-o picătură transparentă de apă.

4. Toate bune, dar ce aș mai putea face în acest caz? Este limpede că nu mă aflu într-o situație tocmai favorabilă.

5. Oare să-mi cer iertare de la adunarea asta ciudată de munteni pentru comportamen-tul meu, ce-i drept cam grosolan?

6. Eu, un prinț de sânge regal, un meșter făurar de cea mai înaltă clasă, singurul - se pare - de care depinde bunăstarea unui întreg regat în clipa de față?

7. Nu, ar fi prea mult pentru mine! Să nu împingem lucrurile prea departe!

8. Un prinț atotputernic de sânge regal - să-și ceară scuze? Niciodată!

9. Dar ce altceva aș putea face? - La început, mi-a spus că putem avea un dialog dacă voi apela la sinceritate, dar a adăugat și faptul că nu voi putea părăsi acest loc până când nu voi renunța complet la viclenie. - Gata! M-am prins! Sunt cât se poate de sincer atunci când afirm că doresc să plec din acest loc pentru a mă întoarce la minele și la afacerile mele cu metal!

10. Cu siguranță, nu există nici o ipocrizie atunci când afirm acest lucru, în acest fel, mă voi putea folosi chiar de cuvintele lui, iar dacă va refuza să mă lase să plec, îl voi putea acuza de minciună, și implicit de blasfemie împotriva Dumnezeului lui, căci mi-a declarat ritos că fiecare cuvânt și fiecare acțiune a lui izvorăsc din ordinea eternă a lui Dumnezeu.

11. Ha, l-am prins la cotitură! Dacă mă văd din nou liber, poate să trimită 6.000 de femei după mine, căci Thubalkain nu își va mai părăsi cu una cu două atelierul!”

12. Dar Kisehel i-a întrerupt șirul gândurilor, spunându-i: „Thubalkain, spune-mi, ce ți se pare mai rău: ipocrizia oamenilor sau viclenia șerpilor?”

13. De data aceasta, Thubalkain a rămas fără cuvinte, neștiind ce să răspundă și cam rușinat.

14. Kisehel a continuat: „Văzând că minciuna nu ține în fața mea și a fraților mei, ai apelat la cea mai rea formă de viclenie, cea a șerpilor.

15. Este absolut evident că dorești să scapi din imobilitate, dar te înșeli crezând că mă vei putea înșela cu acest adevăr parțial. Dacă nu m-ai putut amăgi cu o minciună grosolană, cum crezi că m-ai putea amăgi cu una rafinată?

16. Chiar crezi că voi deveni un blasfemiator dacă nu-ți voi elibera picioarele, din ca-uza vicleniei tale?

17. O, nici vorbă; căci eu Îl cunosc pe Dumnezeu și nu acționez decât prin puterea Spiritului Său Sfânt, cu care m-am pus la unison prin abandonarea totală a voinței mele.

18. După cum vezi, este imposibil să devin un blasfemiator la adresa lui Dumnezeu numai prin puterea vicleniei tale. În schimb, tu ai blasfemiat deja, căci nu pe mine încerci să mă amăgești, ci chiar Spiritul lui Dumnezeu, lucru - de altfel – absolut imposibil.

19. Adevăr îți spun: dacă nu ai fi un păgân și un slujitor al dragonului, planul tău ar fi avut consecințe drastice pentru tine!

20. Dar tu nu îl cunoști pe adevăratul Dumnezeu. De aceea, intenția ta poate fi iertată, în măsura în care te vei căi sincer pentru ea.

21. Dacă dorești să fii eliberat, întoarce-te către adevăratul Dumnezeu, Cel despre ca-re ți-a vorbit mama Zilla prin intermediul lui Farak. Căci nu eu, ci grația lui Dumnezeu ți-a paralizat picioarele.

22. Eu sunt un simplu om, la fel ca și tine, dar un om care ascultă de voința lui Dum-nezeu, recunoscându-și nimicnicia în fața Lui.

23. Smerește-te și fă la fel ca mine! Realizează-ți nebunia și păcatul, și recunoaște-L pe Dumnezeu, căci numai în acest fel vei deveni liber!

24. Înțelege ce ți-am spus și acționează în consecința. Amin .
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 193 - Thubalkain își recunoaște greșeala, se căiește și este eliberat. Dorința lui Thubalkain și promisiunea lui Kisehel.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.3.2018, 06:14 View PostDownload Post

Capitolul 193
Thubalkain își recunoaște greșeala, se căiește și este eliberat. Dorința lui Thubalkain și promisiunea lui Kisehel.
(17 noiembrie 1842)

1. Auzind aceste cuvinte, Thubalkain a rămas consternat. Înțelesese deja că Kisehel poate privi în inima sa, dar nu crezuse că acesta îi poate citi fiecare gând care îi trece prin minte. Acest lucru i-a depășit complet puterea de înțelegere.

2. O vreme, el a meditat în tăcere, gândindu-se ce trebuie să facă. După un timp, el s-a întors către Kisehel și i-a spus:

3. „Ascultă, mare mesager al Dumnezeului despre care ne-a vorbit Farak, consider că mă aflu într-o situație extrem de neplăcută. Eliberează-mă și îți voi vorbi liber. Așa cum sunt acum, imobilizat în acest punct, mă simt inconfortabil și nu pot vorbi cu adevărat deschis.

4. Dacă dorești să-ți fiu de folos prin arta mea, trebuie să fiu liber, în caz contrar, oricum m-ai chemat degeaba.

5. Cu siguranță, ai înțeles de ce m-am comportat oarecum grosolan față de tine, de vreme ce știi să citești atât de bine gândurile.

6. Nu este deloc ușor de suportat gândul că ți-ai pierdut tânăra și frumoasa soție! Și datorită cui? - Știi foarte bine!

7. Oricum, sunt dispus să uit totul dacă mă vei elibera, astfel încât să-ți pot vorbi deschis”.

8. Kisehel s-a îndreptat atunci către Thubalkain, l-a prins de mână și i-a spus:

9. „Thubalkain, în numele lui Iehova, unicul Dumnezeu adevărat, adevăr îți spun: fii liber, pășește și acționează așa cum se cuvine! Așa să fie!”

10. Instantaneu, Thubalkain a fost eliberat din starea sa de imobilizare. Atunci, Kisehel l-a întrebat: „Iată, acum ești liber. Ce intenționezi să faci?”

11. Thubalkain i-a răspuns: „Ascultă: mai întâi de toate, doresc să te rog să îi mulțumești Dumnezeului tău pentru faptul că m-a eliberat, căci mare a fost grația Lui față de mine, prin intermediul cuvântului tău. În continuare, spune-mi ce aștepți de la mine, iar eu îți voi îndeplini dorința. La sfârșit, consider firesc să îți cer o mică răsplată pentru serviciile mele.

12. Atât doresc și atât îți cer.

13. Nu vreau să-ți impun însă nimic, căci mare și înțelept ești tu.

14. De aceea, fă așa cum îți dictează înțelepciunea, iar eu voi asculta de cuvintele tale”.

15. Kisehel a continuat să-l interogheze pe Thubalkain: „Și în ce ar putea consta acea mică răsplată? Suntem cu toții de acord că orice lucrător merită să primească în schimbul muncii sale o răsplată. Așadar, vorbește”.

16. Thubalkain i-a răspuns: „Nu doresc să țin un discurs prea lung, căci tu îmi poți citi oricum în inimă și știi foarte bine ce îmi lipsește. Din ziua în care am pierdut-o pe scumpa mea soție Naeme, am rămas singur!

17. Nu o cer pe Naeme, căci ea este oricum pierdută pentru mine, dar mi-aș dori o altă soție. Dacă îmi vei îndeplini această cerere, mă voi considera răsplătit cu generozitate”.

18. Kisehfcl i-a spus: „Bine, vei primi ceea ce ceri, și aceasta chiar astăzi, în casa tatălui tău.

19. Vei fi însă cu adevărat satisfăcut primind această răsplată?”

20. Thubalkain a ezitat o vreme, după care a răspuns: „O, ar mai fi ceva, dar nu cred că pot solicita acest lucru, având în vedere că sunt un locuitor al ținuturilor de jos”.

21. Kisehel i-a spus: „Îndeplinește-ți cu devoțiune sarcina, din iubire față de Dumnezeu, și te asigur că vei avea acces pe înălțimile sacre, unde vei putea vorbi cu marele patriarh Adam, cu soția lui Eva, cu marele preot Enoh și cu ceilalți patriarhi. În final, îți vei găsi pacea interioară în bucătăria Puristei.

22. Deocamdată, examinează acest minereu de aur; extrage-l și rafinează-l, apoi confecționează din el plăci mari pentru a acoperi templul închinat lui Iehova.

23. Asta este ceea ce aștept de la tine. Și acum, treci la treabă! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 194 - Rugăciunea corectă și emoționantă a lui Thubalkain. Rugăciunea de recunoștință a lui Kisehel. Dintre nori se aude vocea Tatălui.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.3.2018, 06:23 View PostDownload Post

Capitolul 194
Rugăciunea corectă și emoționantă a lui Thubalkain. Rugăciunea de recunoștință a lui Kisehel. Dintre nori se aude vocea Tatălui.
(18 noiembrie 1842)

1. Auzind aceste cuvinte, Thubalkain a căzut cu fața la pământ, mulțumindu-i astfel lui Dumnezeu: „Mărite Doamne, Dumnezeu atotputernic și încă necunoscut pentru mine! Inima mea s-a aprins de devoțiune și de iubire față de Tine! Aș dori să Te slăvesc cu însăși viața mea, dar mă consider încă orb și surd, căci nu știu unde Te afli, și în afară de câteva cuvinte rostite în șoaptă de mama mea, foarte speriată la acea vreme, nu am aflat niciodată nimic despre Tine.

2. De aceea, revarsă-ți grația asupra mea, om slab și sărman în fața Ta și a poporului Tău, și îngăduie-mi să Te recunosc, să Te văd și să Te aud, în calitate de Dumnezeu al oamenilor de pe pământ!

3. Îngăduie-mi să Te recunosc, să Te văd și să Te aud, pentru a Te putea slăvi și pentru a mă închina Ție așa cum se cuvine! Îți pot vedea opera cu mare bucurie, dar și cu teamă. În fața mea se află copiii Tăi, atât de puternici, dar nu îl văd pe atotputernicul lor Tată. Îți pot contempla nenumăratele creaturi, dar nu știu unde Te afli Tu, marele lor Creator, pentru a mă putea închina Ție!

4. Ți-ai trimis puternicii copii pentru a revărsa asupra noastră, a locuitorilor din ținuturile de jos, binecuvântările Tale. Ei se află aici în persoană, ne vorbesc despre Tine și acționează în numele Tău sfânt, - dar unde Te afli Tu, Tatăl preasfânt al acestor copii?

5. Aspir din toată inima să Te cunosc mai îndeaproape! Coboară și la noi, sărmanii păcătoși! Deși suntem descendenți ai lui Cain, părintele păcatului și al judecății, chiar și el s-a născut din fiul Tău, Adam.

6. Chiar dacă el a fost nevrednic de grația și compasiunea Ta, noi nu suntem vinovați că suntem descendenții lui.

7. De aceea, Te implor, trimite asupra noastră o rază de grație, dar să fie cu adevărat o rază venită direct de la Tine, pentru a putea afla și noi cine și unde ești Tu, astfel încât să Te putem slăvi așa cum se cuvine.

8. Chiar dacă cei care Te vor slăvi atunci vor fi niște bieți păcătoși, sper că nu îi vei respinge, căci s-au născut din păcat și nu au cunoscut altceva.

9. Doamne, noaptea este întuneric, iar nenumăratele luminițe ale stelelor nu reușesc să spulbere această beznă. Este suficientă însă cea mai slabă rază de soare pentru ca întunericul să dispară pe loc.

10. De aceea, Tată al acestor copii, care luminează ca niște stele în noaptea existenței noastre, Te implor, trimite-ne o rază cât de slabă, pentru ca noaptea păcatului nostru să se transforme în cea mai strălucitoare dintre zile.

11. Deși aceste stele sunt glorioase, ele nu pot alunga întunericul nopții noastre existențiale. O singură rază venită de la Tine ar alunga însă pentru totdeauna bezna, iar noi Te-am putea slăvi în marea zi a gloriei Tale, iar genunchii și inimile noastre, înțepenite datorită frigului nopții, s-ar dezmorți și s-ar închina în fața numelui Tău sfânt.

12. Iată, eu, Thubalkain, un fiu al nopții, mă închin acum în fața Ta, în praful propriei mele nimicnicii. Un păcătos îți imploră gratia și compasiunea. El nu dorește altceva decât să Te slăvească, dar nu știe unde Te afli, căci nu Te cunoaște. De aceea, revelează-Te în fața lui!”

13. După aceste cuvinte, el a rămas tăcut, plângând cu suspine.

14. Mișcat la culme, Kisehel a îngenuncheat lângă el, l-a ajutat să se ridice și i-a spus: „Thubalkain! Ai devenit și tu fratele nostru!”

15. După care și-a ridicat ochii către cer și a rostit următoarea rugăciune:

16. „O, Tată, slăvit fie de-a pururi numele Tău! Căci mare este grația Ta, care ne-ai dăruit acum un nou frate, atât de minunat, în persoana lui Thubalkain! Nu degeaba l-ai pregătit atâta vreme ca meșter făurar; nu degeaba l-ai predestinat încă de la începuturile eternității pentru a purifica aurul pământului, făcându-l maleabil și ascultător!

17. Înțeleg acum că l-ai predestinat nu doar pentru a purifica aurul pământului, făcându-l maleabil și plăcut la vedere, ci cu deosebire pentru a purifica aurul din inimile oamenilor, trecându-l prin focul iubirii sale, pentru a face din el o substanță maleabilă și plăcută vederii Tale!

18. De aceea, slăvit fie de-a pururi numele Tău sfânt!

19. O, Tată, iată, acest nou frate al nostru este încă orb și incapabil să Te vadă. De aceea, Te implor, îndeplinește-i cererea, în marea Ta grație!

20. Dacă aceasta este voia Ta, ascultă rugăciunea mea și trimite o rază din grația Ta în inima care s-a întors acum către Tine, plină de ardoare și iubire pentru Tine, o, Tată adorat!

21. Te implor, îndeplinește rugăciunile noastre reunite! Slăvit fie numele Tău! Facă-se voia Ta, acum și în vecii vecilor! Amin”.

22. Cuvintele lui Kisehel au sfâșiat inimile lui Thubalkain și Lameh, care au izbucnit în hohote de plâns. În acea clipă, un nor strălucitor a coborât în fața lor. Neștiind ce să creadă, Thubalkain și Lameh s-au speriat.

23. Din nor s-a auzit însă atunci o voce părintească, ce spunea: „Iată, Thubalkain, Cel despre care spuneai că nu îl cunoști se află acum în fața ta, Părintele oamenilor și Creatorul atotputernic al tuturor lucrurilor!

24. Ascultă, am privit în inima ta și am descoperit că s-a purificat! De acea, vei fi trezit de-a pururi din noaptea existenței tale; în plus, un spirit din Spiritul Meu va coborî în inima ta, conducându-te treptat către înțelepciune.

25. Cât timp mesagerii Mei vor continua să se afle printre voi, ascultă-i, căci ei sunt cei care vor trezi acest spirit în tine. Slăvește-Mi numele, iar Eu îmi voi revărsa grația asupra ta și a poporului tău. Căci Eu sunt sfânt, sfânt, sfânt, etern și infinit! Amin”.

26. După care norul a dispărut, și toți cei de față au căzut la pământ, slăvindu-L pe Dumnezeu cu toată smerenia inimilor lor.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 195 - Thubalkain începe pregătirile pentru săpături. Intrarea în reședința lui Lameh.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.3.2018, 06:31 View PostDownload Post

Capitolul 195
Thubalkain începe pregătirile pentru săpături. Intrarea în reședința lui Lameh.
(21 noiembrie 1842)

1. După ce s-au închinat astfel lui Dumnezeu timp de circa o oră, Kisehel s-a ridicat și le-a spus fraților săi, în urma unui impuls interior:

2. „În numele atotputernicului Dumnezeu, vă spun: ridicați-vă împreună cu mine, căci aceasta este voința Celui care s-a aflat adineauri printre noi, rostind cuvintele vieții, grației și compasiunii!”

3. Și toți cei de față s-au ridicat, plini de voie bună. În continuare, Kisehel s-a întors către Thubalkain și i-a spus:

4. „Frate Thubalkain, ascultă-mă! De vreme ce aceasta este voința Domnului, cheamă-ți frații și arată-le ce au de făcut. Vor trebui să înceapă de îndată și vor lucra toată noaptea.

5. Vor trebui să rafineze acest aur, la fel cum au procedat și până acum cu minereurile metalice din munți, cu ajutorul sărurilor pământului. Abia când vor obține o cantitate suficient de mare de aur curat, vor trebui să se oprească.

6. Cantitatea necesară este de l.700 de plăci de aur. Acestea fiind spuse, puteți trece la treabă. Amin”.

7. Thubalkain și-a adunat imediat muncitorii, le-a arătat filonul de aur și le-a explicat ce trebuie să facă pentru a topi metalul și pentru a-l prelucra în plăci.

8. Când toate explicațiile au fost date, meșterul principal l-a întrebat:

9. „Stăpâne atotputernic, acum știm tot ce este necesar pentru a ne începe lucrul, dar îngăduie-mi să te întreb un lucru, cu tot respectul cuvenit: avem suficient minereu și destui lucrători, dar de unde vom procura lemnul pentru foc și sărurile? Căci fără acestea nu vom reuși să topim metalul.

10. Trebuie oare să aducem propriile noastre lemne și săruri, sau le vom lua din oraș?”

11. Thubalkain i-a răspuns: „Ascultă, atunci când mi-am asumat această treabă, am făcut-o cu toată responsabilitatea, fără să pierd din vedere nici lemnul și nici sărurile.

12. Mai mult decât atât, m-am ocupat deja de aprovizionarea cu alimente și de salariile voastre.

13. De aceea, pregătiți de îndată cele necesare pentru începerea lucrului, astfel încât în decurs de o oră să puteți trece la treabă. Altfel spus, de îndată ce soarele va apune dincolo de munți, focul trebuie să ardă deja cu putere!

14. Începeți prin a săpa cel puțin o sută de gropi în pământ, folosind toți cei 2.000 de muncitori, iar cu ajutorul marelui Dumnezeu, munca noastră va progresa rapid.

15. 100 de muncitori să înceapă imediat săparea gropilor. Alte 200 vor pregăti lemnele. Tot 200 se vor ocupa de săruri. 100 vor pregăti masa. 200 vor extrage minereul, și alte 200 îl vor topi la foc. De îndată ce o groapă va fi umplută cu aur curat, lăsați-l să se răcească, apoi scoateți metalul brut și umpleți din nou matrița.

16. Dacă veți lucra astfel toată noaptea, dimineața vom avea o cantitate suficient de mare de aur.

17. Mâine vom trece apoi la prelucrarea metalului brut cu ajutorul ciocanelor, și până la apusul soarelui îl vom putea transforma în plăci.

18. Acum ai aflat tot ce trebuie să știi. De aceea, puteți trece la treabă. Așa să fie!”

19. Meșterul și-a început imediat lucrul, iar Kisehel i-a spus lui Thubalkain: „Frate, ai organizat foarte bine treaba. De aceea, binecuvântez acum munca voastră. Te asigur că mâine te vei minuna de activitatea depusă, căci se va aduna o cantitate atât de mare de aur încât nu vă va veni să credeți că voi l-ați extras!

20. Acum poți să-i părăsești însă pe muncitori, căci munca lor a fost foarte bine organizată.

21. Tu, frate Lameh, ia tăblița și ia-o înainte. Noi, ceilalți, te vom urma acasă la tine. Acolo, vom avea grijă de acest obiect sacru până când templul va fi ridicat. Până atunci, dorim să fim oaspeții tăi, în calitate de frați.

22. Vom mânca la masa ta și vom slăvi acasă la tine numele sacru al Părintelui plin de iubire al tuturor oamenilor.

23. Cât despre tine, frate Thubalkain, vino cu mine și îți vei primi răsplata promisă chiar astăzi, în casa tatălui tău. După cum știi, acolo se află nenumărate femei și fete. Te asigur că toate sunt acum purificate, astfel încât vei avea de unde alege. - Haideți așadar să pornim la drum. Amin”.

24. Plin de iubire și de respect, Lameh a luat tăblița cu numele sfânt al lui Iehova și a pornit înainte, urmat de Thubalkain, de Kisehel și de ceilalți mesageri.

25. Pe măsură ce se apropiau de oraș, o mare mulțime de oameni le-a ieșit în întâmpinare, strigând: „Slăvit fie de-a pururi Dumnezeu pentru că a făcut din Lameh un rege bun!” Astfel strigau oamenii, deși erau târziu în noapte.

26. Lameh s-a simțit foarte mișcat, iar lacrimile îi curgeau din abundență pe obraji.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 196 - Pregătirile pentru festin. Așezarea tăbliței sacre în camera tronului. Discursul lui Kisehel referitor la puterea vindecătoare a adevărului.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.3.2018, 06:36 View PostDownload Post

Capitolul 196
Pregătirile pentru festin. Așezarea tăbliței sacre în camera tronului. Discursul lui Kisehel referitor la puterea vindecătoare a adevărului.
(22 noiembrie 1842)

1. Când grupul a ajuns la reședința lui Lameh, el a fost întâmpinat de femeile și de fetele din palat, care au ieșit să-i salute, căzând în genunchi în fața lor și închinându-se în fața Numelui gravat pe tăblița prețioasă.

2. Kisehel i-a spus atunci lui Sethlahem: „Frate, privește-le pe aceste femei! Adresează-le câteva cuvinte”.

3. Sethlahem s-a adresat atunci femeilor, cărora le-a cerut să se ridice, după care le-a spus:

4. „Haideți, pregătiți o masă bună. Tăiați un miel și pregătiți-l așa cum se cuvine pentru noul vostru rege. Tăiați de asemenea un vițel gras și pregătiți-l pentru mire și pentru mireasă.

5. În plus, aduceți pâine și fructe dintre cele mai bune, precum și băuturile cele mai alese.

6. Spuneți-i maestrului bucătar ce are de făcut și aranjați totul așa cum se cuvine. Amin”.

7. Femeile au trecut imediat la treabă, organizând marele festin.

8. În continuare, alaiul a intrat în marele salon regal. Aici, Lameh s-a oprit și l-a întrebat pe Kisehel: „Mărite prieten și emisar atotputernic al marelui Dumnezeu, crede-mă: vederea tronului meu îmi aduce aminte de toate atrocitățile pe care le-am săvârșit și mă face să tremur în fața acestor imagini ca niște nori grei care ies din apele învolburate într-o noapte întunecată!

9. Dacă ești de acord, aș prefera să intrăm într-o altă cameră, mai prietenoasă decât asta, în care m-am lăsat adorat ca mare zeu.

10. Acest tron a fost înălțat din sângele și lacrimile poporului meu, pe care l-am oprimat prin cele mai crude porunci.

11. O, prietene, te implor, haide să intrăm într-o altă cameră”.

12. Dar Kisehel i-a spus lui Lameh: „Frate, aceasta este camera cea mai potrivită din palatul tău!

13. Dacă vrei să îți vindeci cu adevărat inima și sufletul, va trebui să le purifici complet de vechea murdărie, lucru care nu va deveni posibil decât prin aprinderea unui mare foc în spiritul tău, care să ardă și să consume toate impuritățile din inima ta.

14. Și cum ar putea fi aprins altfel spiritul tău decât prin presiunea constantă exercitată de amintirea ororilor pe care le-ai comis și prin mustrările tale de conștiință?

15. Acum simți o mare povară în această cameră, dar tocmai acesta este lucrul pe care ar trebui să ți-l dorești cel mai mult. Faptul că mustrările de conștiință te asaltează de pretutindeni este un lucru bun, căci tocmai ele te vor elibera în final.

16. Ce altceva poți face? Poți anula răul făcut? Te poți elibera de propriile tale fapte? - Îți spun, dragă frate, nu vei putea face niciodată acest lucru dacă vei evita să te confrunți cu propriile tale sentimente legate de ele.

17. Un singur lucru îți va putea elibera inima, iar apoi și spiritul - iar acesta este adevărul.

18. Va trebui să cauți adevărul pretutindeni, iar focul său va arde murdăria din inima ta. Numai astfel eliberat de impurități vei putea înțelege cu adevărat ce este păcatul și cât de ușor îi este Domnului să te mântuiască de el, chiar dacă numărul păcatelor tale ar fi la fel de mare ca și cel al firelor de iarbă de pe pământ sau al firelor de nisip de pe fundul oceanului.

19. De aceea, vom rămâne în această cameră. Până una alta, vom așeza tăblița chiar pe tron, ca simbol al adevăratului stăpân care ne guvernează pe toți.

20. Haide, du tăblița pe tron și instaleaz-o acolo, unde va rămâne până la terminarea marelui templu. Amin”.

21. Mulțumit de răspuns, Lameh a făcut ce i s-a spus, după care s-a închinat smerit în fața Numelui sacru, slăvindu-L.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 197 - Adorația sinceră a lui Lameh față de Dumnezeu. Uimirea lui Thubalkain. Cuvintele rostite de Kisehel pe tema focului purificator al iubirii.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.3.2018, 07:02 View PostDownload Post

Capitolul 197
Adorația sinceră a lui Lameh față de Dumnezeu. Uimirea lui Thubalkain. Cuvintele rostite de Kisehel pe tema focului purificator al iubirii.
(23 noiembrie, 1842)

1. Lameh și-a găsit o plăcere atât de mare în adorarea Numelui sfânt încât nu a mai vrut să se ridice din fața acestuia. Cu cât se închina mai profund în fața Numelui, cu atât mai mișcat se simțea în inima sa, simțindu-se incapabil să părăsească locul în care a înflorit în el iubirea față de Dumnezeu.

2. Văzând ce se întâmplă, Kisehel l-a lăsat să se bucure de această stare de beatitudine spirituală, pentru a-și întări astfel spiritul prin iubirea lui față de Dumnezeu.

3. Thubalkain a rămas însă foarte uimit de atitudinea tatălui său, așa că i-a spus lui Kisehel:

4. „Ascultă, prieten și frate drag - așa cum afirmi că suntem -, dacă cineva mi-ar fi spus: ,Mâine, din pământ va crește un copac care se va înălța până la cer', aș fi fost mai dispus să-l cred decât dacă mi-ar fi spus că inima tatălui meu ar putea cunoaște o asemenea schimbare.

5. De-abia au trecut opt zile de când Lameh s-a jurat să distrugă cerul și pământul, iar acum zace la pământ, plin de smerenie, în fața tăbliței pe care a blestemat-o cu atâta ură!

6. Într-adevăr, nu cred să poată exista un miracol mai mare pe întregul pământ, cu tot ce se află pe el, în interiorul lui și în atmosfera sa!

7. Da, adevăr îți spun, mărite prieten și frate, dacă ai fi mutat munții din loc prin puterea ta nu aș fi fost atât de convins de misiunea ta divină așa cum m-a convins acest miracol mai presus de orice.

8. Abia acum cred cu toată convingerea că Cel care te-a trimis aici este Dumnezeu cel mare și sfânt. Miracolele care s-au petrecut în mlaștini m-au fascinat, dar nu m-au convins pe deplin, căci s-au petrecut prea rapid, astfel că nu le-am putut digera cu adevărat. M-am simțit învins și am fost nevoit să ascult de tine, datorită slăbiciunii mele și a faptului că ceilalți te credeau.

9. Acum însă simt că mi se trezește liberul arbitru și nu mai sunt un simplu adept, gata să accepte orice. Dimpotrivă, doresc din toată inima și din propria mea convingere să urmez învățătura pe care ne-ai dat-o și pe care - cu siguranță - ne-o vei oferi în continuare, izvorâtă din voința atotputernicului Dumnezeu.

10. De aceea, îngăduie-mi să merg și eu în fața tronului, pentru a mă închina în fața Numelui și a cunoaște personal fericirea de care pare să se bucure tatăl meu. Dar facă-se voia ta, în numele Domnului!”

11. Kisehel i-a răspuns: „Frate, atitudinea ta este firească. Du-te și întărește-te astfel împotriva tentațiilor, căci cel pe care Tatăl îl trezește printr-un miracol va cunoaște încercări mai grele decât cel care îl acceptă prin puterea Cuvântului Său.

12. Adevăr îți spun: înainte de a se putea apropia de Dumnezeu în inima și în spiritul său, omul trebuie să treacă mai întâi prin încercarea focului! Tu și tatăl tău Lameh ați fost convertiți printr-un miracol, dar vă aflați acum în aceeași stare în care se află minereul pământului - care nu este altceva decât un excrement al acestuia. Pentru ca metalul să devină solid și folositor, el trebuie să fie trecut prin foc.

13. La fel și voi, tu și Lameh, va trebui să treceți prin încercarea focului înainte de a atinge adevărata soliditate a credinței, iubirii și devoțiunii față de Dumnezeu.

14. De aceea, du-te liniștit lângă tatăl tău și întărește-te în vederea încercărilor care vor veni cu siguranță”.

15. Aceste cuvinte l-au înspăimântat pe Thubalkain, care a început să tremure. Cu greu a mai putut îngăima el aceste cuvinte:

16. „O, prietene, chiar trebuie... eu... și tatăl meu... să fim arși în foc?”

17. Kisehel i-a răspuns: „Vai, ce prostii vorbești!

18. Te asigur că nici o scânteie fierbinte nu îți va atinge vreodată corpul. Eu vorbeam de focul iubirii față de Dumnezeu, care va trebui să-ți consume toate gândurile lumești, inclusiv cele mai ascunse. Abia atunci vei putea sta lângă Dumnezeu, complet eliberat de păcate, la fel cum am fost eliberat eu atunci când am stat ca un păcătos în fața Lui.

19. Și eu am fost convertit tot printr-un miracol, așa că a trebuit să trec prin foc, iar procesul nu s-a încheiat nici acum. La fel vei păți și tu. De aceea, du-te liniștit lângă tatăl tău și fă la fel ca el, iar grația care va coborî asupra ta te va întări și te va ajuta să treci mai ușor testele viitoare, cu bucurie și plin de curaj. Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 198 - Discursul victorios al lui Lameh și mărturisirea sa plină de smerenie. Răspunsul lui Kisehel.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.3.2018, 07:06 View PostDownload Post

Capitolul 198
Discursul victorios al lui Lameh și mărturisirea sa plină de smerenie. Răspunsul lui Kisehel.
(24 noiembrie 1842)

1. Întrucâtva liniștit, Thubalkain s-a alăturat tatălui său. A căzut la pământ și a început să mediteze la faptele sale anterioare, cerându-i iertare, cu toată umilința, Dumnezeului pe care abia L-a cunoscut, pentru toate acțiunile pe care le-a săvârșit împotriva inimii și care au trezit în el mustrările de conștiință.

2. Închinarea în fața Numelui sfânt a durat circa o oră, după care Lameh s-a ridicat și a exclamat cu putere în fața tronului: „Gata! Victoria este a mea!

3. O, ascultați-mă, popoare! Marele Dumnezeu, Creatorul infinit și atotputernic al ce-rului și al pământului, împotriva Căruia am păcătuit cu toții, și-a revărsat grația asupra noas-tră și ne-a iertat imensa orbire, ridicând de la noi judecata dreaptă, potrivit căreia ar fi trebuit să cădem pentru totdeauna pradă morții eterne!

4. De aceea, mă voi bucura întreaga viață de această grație a Domnului și de răbdarea, compasiunea, iubirea și puterea Sa de a ierta.

5. Imensă a fost slăbiciunea mea, care m-a făcut să cred că voi reuși să invadez cerul vieții. Dar Domnul mi-a recunoscut sărăcia spirituală și a avut milă de mine.

6. De aceea, îl voi slăvi de-a pururi!

7. O, Doamne, de acum înainte Te voi slăvi cu o mie de guri, pentru imensa Ta grație și compasiune!

8. O, tron mizerabil! Tu reprezinți centrul de putere din care s-au născut cele mai odi-oase legi, imaginea mea vie, - dar ce mai însemni tu acum? - Pe tine am stat când am bleste-mat ceea ce ești nevoit acum să porți!

9. O, Doamne, cât de mare trebuie să fie bunătatea ta ca să suporți gândul că Numele Tău sacru este purtat de același scaun care a susținut atâtea orori și blesteme!

10. O, spirit al meu, laudă bunătatea incredibilă a Domnului!

11. Doamne, Dumnezeul meu plin de iubire! Ce trebuie să fac pentru a mă spăla de păcate?

12. O, răspunde la întrebarea mea prin intermediul slujitorilor Tăi, dar numai dacă aceasta este voia Ta sfântă. De acum înainte nu mai doresc să fac nimic din proprie voință, căci am recunoscut răutatea și slăbiciunea ei. Drept urmare, doresc să îmi abandonez complet voința.

13. De vreme ce nu mai am o voință a mea, tot ce îmi mai rămâne este să împlinesc de-a pururi voia Ta sfântă!”

14. Auzind aceste cuvinte, Kisehel a alergat către Lameh, l-a îmbrățișat plin de căldu-ră și i-a spus:

15. „Frate, dragul meu frate! Dacă ai ști cât de mare este bucuria pe care ne-o faci, nu ți-ar veni să îți crezi simțurilor!

16. Îți spun un singur lucru: dacă vei continua pe această cale, în curând barierele care există între înălțimile sacre și ținuturile de jos vor dispărea cu desăvârșire, și nu este exclus ca Tatăl să accepte să îl trimită la tine pe marele preot Enoh, pe care l-a numit personal, ca să te învețe să pășești pe calea iubirii.

17. Frate, mă adresez ție în numele Lui, al Celui care ne-a trimis la tine: de îndată ce templul va fi gata, vei veni împreună cu noi pe înălțimile sacre, tu și fiul tău Thubalkain, unde veți cunoaște pentru prima oară adevărata viață lăuntrică, de care nu vă veți mai despărți nici-odată! Continuă pe această cale a abandonării voinței personale în fața voinței lui Dumnezeu și vei găsi astfel singur răspunsul Domnului la întrebarea pe care i-ai adresat-o prin mine, și care nu poate fi altul decât următorul:

18. Acționează în acest fel, iar Eu te voi conduce pe înălțimile în care locuiesc copiii Mei!”

19. Auzind acest răspuns, Lameh aproape că și-a pierdut mințile de fericire. Multă vreme el nu a mai putut rosti nici un cuvânt, căci sublima promisiune i-a paralizat complet limba.

20. După ce și-a mai revenit, a spus: „O, prietene, o, frate! Ce ai spus? Chiar crezi că Domnul va îngădui vreodată ca picioarele celui mai mare dintre păcătoșii care au călcat pe acest pământ să pășească în ținutul sacru al copiilor lui Dumnezeu? Ca ochii mei, aproape orbiți de fărădelegile pe care le-am săvârșit, să vadă din nou gloria sublimă a copiilor atotpu-ternicului Dumnezeu?

21. Să ating cu mâinile mele, pătate de sângele fraților mei și al sărmanului meu po-por, poalele veșmintelor copiilor născuți direct din Dumnezeu? Nu, - niciodată, frate!

22. Nici după o întreagă eternitate nu va deveni Lameh vrednic de o asemenea grație! De aceea, prieteni și frați, dați-mi un alt răspuns, căci acesta nu este deloc potrivit pentru un păcătos ca mine”.

23. Dar Kisehel i-a răspuns lui Lameh: „O, frate, crede-mă, și eu am fost un mare pă-cătos în fața lui Dumnezeu. În sfera mea interioară am fost la fel de orb și de înrăit cum ai fost tu, cu diferența că tu te-ai născut astfel.

24. Când mi-am mărturisit însă marele păcat în fața Lui, Tatăl preasfânt și preaplin de iubire și-a revărsat asupra mea grația Lui infinită, m-a luat în brațele Sale, a ridicat viermele din țărâna în care se complăcea, l-a iertat pentru marele său păcat și i-a dăruit puterea vieții eterne.

25. Astfel îl răsplătește Tatăl preasfânt pe păcătosul care se întoarce către El cu inima plină de căință.

26. De aceea, liniștește-te, căci acesta este răspunsul pe care ți-l trimite Tatăl, pe care nimeni și nimic nu-l va putea schimba, căci ceea ce rostește Dumnezeu rămâne de-a pururi așa cum dorește El.

27. De aceea, Lui și numai Lui îi datorăm de-a pururi slava și recunoștința noastră plină de iubire. Facă-se voia Lui, în vecii vecilor! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 199 - Apariția amăgitoare a falsei Naeme. Lameh și Thubalkain se zbat între tentație și îndoială.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.3.2018, 07:13 View PostDownload Post

Capitolul 199
Apariția amăgitoare a falsei Naeme. Lameh și Thubalkain se zbat între tentație și îndoială.
(25 noiembrie 1842)

1. Nu are rost să mai descriem imensa fericire care i-a cuprins pe tată și fiu auzind cuvintele lui Kisehel, căci ea va fi redată explicit în rândurile următoare. De aceea, ne vom întoarce atenția către o altă manifestare. Aceasta nu diferă prea mult de Pontius Pilat din așa-zisul Crez al Apostolilor; este vorba de o apariție imaterială, dar care își are rostul ei în ordinea lucrurilor. Despre ce manifestare este vorba? Răbdare, căci veți afla în curând!

2. Vă mai amintiți - desigur - de predicția făcută de Kisehel mai devreme, când l-a avertizat pe Thubalkain de tentațiile care vor urma și a căror menire este aceea de a purifica inima prin foc. La acest lucru se referă și manifestarea noastră.

3. Știți foarte bine ce fel de om era Lameh înainte de convertirea lui și al cui slujitor credincios a fost el. Atât timp cât dușmanul vieții nu crede cu convingere că victima lui s-ar putea îndepărta cu adevărat de el ca urmare a convertirii sale, el nu o ia prea în serios.

4. Dar dacă vede că devoțiunea slugii sale este pusă cu adevărat în pericol, el începe să se agite cu adevărat, luptând pentru ceea ce consideră a fi proprietatea sa.

5. Este exact ceea ce s-a întâmplat în cazul de față, la fel cum continuă să se întâmple și în zilele noastre cu toți cei care i-au cedat cu ceva.

6. De regulă, asemenea oameni par foarte virtuoși; ei nu au decât o singură slăbiciune, dar aceasta este atât de puternică încât la cea mai mică tentativă de eliminare a ei sunt dispuși să renunțe la toate virtuțile lor, gata să facă orice numai pentru a-și putea păstra viciul.

7. Dacă vi se pare că exagerez, nu aveți decât să zgândăriți aceste puncte slabe ale acestor falși oameni virtuoși și vă veți convinge - adeseori într-o manieră dureroasă - cât de puternice sunt ele.

8. Vă voi da un singur exemplu, ca să înțelegeți mai bine. Să ne imaginăm un om care și-a cucerit toate slăbiciunile, cu excepția uneia singure. Părându-i-se minoră, el o ignoră complet. Să spunem că nu este vorba decât de plăcerea de a face și de a primi vizite. Ce ar putea fi mai inocent decât asta?

9. Dacă examinăm însă mai îndeaproape acest punct slab, vom constata că el nu reprezintă altceva decât o frânghie puternică cu ajutorul căreia Satan continuă să îl țină în mrejele sale pe omul respectiv.

10. Atunci când se află în contact cu cineva, Satan îl supraveghează constant, veghind ca spiritul său să nu poată fi mântuit.

11. De îndată ce simte un pericol real, el trage cu putere de frânghie, punctul slab devine dintr-o dată foarte sensibil, iar omul se duce acolo unde îl trage frânghia, renunțând la toate virtuțile sale și ratând șansa pe care eram dispus să i-o ofer pentru mântuirea sufletului său. Cel mai trist este faptul că aceste puncte slabe sunt de multe ori păstrate inclusiv dincolo de mormânt!

12. Revenind la Lameh, acesta avea încă foarte multe asemenea puncte slabe, de care nu a considerat demn să se ocupe în momentul convertirii sale.

13. Atunci când iubirea lui față de Mine a crescut brusc, spiritul lui a încercat să se înalțe, trăgând astfel cu putere de frânghiile cu pricina și rupându-le. În acest fel, dușmanul vieții nu a mai avut de ce să se apuce pentru a-l trage înapoi. Ce era de făcut?

14. Principalele soluții ale adversarului Meu în asemenea cazuri sunt întotdeauna viclenia, iar dacă aceasta eșuează, forța!

15. Exact acest lucru s-a și întâmplat. Când Kisehel și cei doi s-au apropiat de ceilalți șase mesageri, ușa s-a deschis brusc și pe ea a intrat Naeme, frângându-și mâinile disperată, după care s-a recules și a rostit, printre suspine, următoarele cuvinte:

16. „Părinte Lameh, ai fost trădat! Am auzit pe înălțimile sacre de capcana care ți s-a întins!

17. De aceea, am Alergat să te avertizez, luptându-mă cu animalele sălbatice și cu oamenii munților numai pentru a ajunge la tine.

18. Se pare însă că am ajuns prea târziu, căci, după câte se pare, ai căzut deja victimă acestor vrăjitori veniți din munți!

19. Oare nu ți-ai dat până acum seama, în marea ta înțelepciune, că toate nenorocirile care s-au abătut asupra noastră au venit din munți? Cum se face atunci că ai căzut atât de ușor pradă acestei farse grotești?”

20. După care s-a întors și, văzându-l pe Thubalkain, a scos un țipăt de surpriză: „Thubalkain, fratele meu, soțul meu iubit! - Și tu ai căzut victimă acestei trădări? - Vai, acum totul este pierdut!

21. Ucideți-mă, ucideți-mă, ca să nu cad și eu victimă acestui complot îngrozitor!”

22. Cutremurat, Lameh și-a schimonosit fața, iar Thubalkain a strigat, cu pumnii încleștați: „Asemenea mesageri ai lui Iehova sunteți voi? O, demoni din iad! - Da, acum înțeleg! Ați complotat în munți să ne supuneți și ați găsi această cale, folosindu-vă de cunoașterea voastră demoniacă! - Nu, niciodată!

23. Îți mulțumesc, draga mea soție, pentru informațiile prețioase pe care ni le-ai adus! Te asigur că Thubalkain va ști să se opună de acum înainte acestui complot odios!”

24. Dar Lameh i-a șoptit lui Thubalkain: „Fiule, înainte să acționăm în vreun fel, îți propun să ascultăm mai întâi și partea opusă. De aceea, eu zic să te liniștești, căci cine știe dacă nu avem de-a face cu o nouă tentație.

25. Mă adresez vouă, mesagerilor, și vă conjur să vă spuneți punctul de vedere. Dezlegați această enigmă, sau voi renunța la convertirea mea și voi redeveni cel care am fost, adică regele nemilos, gata să combată orice complot la adresa lui și a curajoșilor săi supuși.

26. Haideți, vorbiți, sau blestemul meu va cădea cu putere asupra voastră! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 20 of 29  [ 281 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 27, 28, 29  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !