Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 13:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 27, 28, 29  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 210 - Sosirea muncitorilor chemați pentru construirea templului. Viziunea lui Mura, constructorul-șef. Răsplătirea și numirea lui în calitate de șef al șantierului de către Lameh.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 17.3.2018, 16:14 View PostDownload Post

Capitolul 210
Sosirea muncitorilor chemați pentru construirea templului. Viziunea lui Mura, constructorul-șef. Răsplătirea și numirea lui în calitate de șef al șantierului de către Lameh.
(14 decembrie 1842)

1. Când cei 3.000 de lucrători au ajuns în locul în care se aflau Lameh și cei șapte mesageri veniți din munți, Lameh le-a spus să se așeze pe jos și să se servească din coșurile cu mâncare și băutură, aduse cu sutele de femeile din palatul său.

2. Apoi l-a rugat pe Kisehel să binecuvânteze mâncarea pentru oaspeții săi.

3. După binecuvântare și după servirea mesei, toată lumea a constatat că, departe de a se goli, coșurile continuau să rămână la fel de pline cu mâncare. Puțină lume înțelegea însă ce se întâmplă.

4. Atunci, Lameh le-a spus oamenilor: „Vă minunați în fața acestei binecuvântări coborâte din cer? Aveți dreptate să vă minunați, dar vă asigur că veți vedea miracole mult mai mari decât acesta”.

5. Auzind aceste cuvinte, un nobil din orașul lui Farak, meșter constructor, s-a ridicat în picioare, s-a aplecat adânc în fața regelui și i-a spus:

6. „Mărite rege și stăpâne! Fie ca Dumnezeul atotputernic al lui Farak și al tuturor părinților noștri patriarhi să îți dea viață lungă!

7. Eu, unul din servitorii tăi cei mai umili, doresc să-ți adresez rugămintea să mă asculți, căci am o chestiune importantă care mă preocupă”.

8. Lameh i-a întins cu prietenie mâna omului și i-a spus: „O, vorbește, vorbește, prietene și frate, și nu te mai teme de Lameh, căci hiena de altădată s-a transformat într-un miel blând. Spune, deci, ce anume îți frământă inima”.

9. Omul s-a înclinat din nou în fața lui Lameh și i-a spus:

10. „Mărite rege și stăpâne, noaptea trecută am avut un vis în care se făcea că șapte oameni foarte înalți, îmbrăcați în veșminte strălucitoare, au venit la mine.

11. Unul dintre ei mi-a spus: ,Mura! Tu ești cel pe care îl caut. Du-te în orașul lui Enoh, căci vei avea de înălțat acolo un monument glorios.

12. Lameh dorește să construiască un templu pentru Dumnezeul lui Farak, iar tu va trebui să supraveghezi întreaga construcție.

13. Când te vei trezi mâine dimineață, vei găsi pe masa ta un plan complet al construcției. Acest plan va trebui să-l respecți.

14. Mai întâi de toate, arată-i regelui acest plan, care îl va recunoaște pe loc și te va numi constructor-șef al templului'.

15. Apoi a adăugat: ,Numele meu este Kisehel și fac parte din cei șapte mesageri pe care i-a trimis Domnul la copiii din ținuturile de jos!'

16. Așa mi-a vorbit omul din vis, și acesta este planul pe care l-am găsit - într-adevăr - dimineața, înainte de răsăritul soarelui, pe masa mea de lucru.

17. O, mărite rege și stăpâne, binevoiește și uită-te peste el”.

18. Uimit la culme de această relatare, dar plăcut surprins, Lameh s-a uitat peste plan, și-a dat seama dintr-o singură privire că este corect și i-a spus lui Mura:

19. „Prietene și frate! Această strângere de mână nu face decât să confirme ceea ce ți-a comunicat în spirit mesagerul atotputernic al Domnului.

20. Primește acest lanț cu însemnele regale, pentru a depune mărturie că ai fost numit constructor-șef, autorizat de mine personal”.

21. Apoi, Lameh l-a întrebat pe Mura: „Îți mai amintești cum arăta mesagerul din vis?”

22. Mura i-a răspuns: „O, mărite rege și stăpâne! Îmi amintesc atât de perfect încât nu-l voi uita niciodată”.

23. Atunci, Lameh i-a spus: „Prietene și frate, iată acolo un bărbat înalt care vorbește cu Thubalkain! Nu ți se pare că seamănă cu el?”

24. Copleșit de fericire, Mura a strigat: „O, mărite rege și stăpâne, nu numai că seamănă, dar este chiar el în persoană! Da, da, este chiar el!”

25. Lameh l-a chemat atunci pe Kisehel, care l-a întrebat imediat: „Ei, cum ți se pare constructorul-șef Mura, din orașul lui Farak?”

26. Lameh era atât de fericit încât nici nu i-a mai putut răspunde. Cât despre Mura, acesta a căzut în genunchi în fața lui Kisehel.

27. Dar Kisehel le-a spus amândurora: „Ridicați-vă și slăviți-L pe Dumnezeu. Lameh, acum ai ajuns un rege adevărat, iar tu, Mura, un constructor-șef, așa cum meriți.

28. Iar acum, să trecem la treabă. Binecuvântarea Domnului să fie cu tine și cu opera mâinilor tale. Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 211 - Dorința lui Mura de a înțelege. Lameh îl sfătuiește să fie răbdător. Adevăratul jalon al templului.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 18.3.2018, 02:17 View PostDownload Post

Capitolul 211
Dorința lui Mura de a înțelege. Lameh îl sfătuiește să fie răbdător. Adevăratul jalon al templului.
(15 decembrie 1842)

1. Lui Mura nu-i venea să-și creadă ochilor și urechilor. Imediat după ce s-a ridicat de la picioarele lui Kisehel, el i s-a adresat lui Lameh:

2. „Înțeleptul meu rege și stăpân, îngăduie-i slujitorului tău să-ți spună câteva cuvinte; căci prefer să pier chiar acum decât să rămân în această ignoranță. Cum a fost posibil ca toate aceste întâmplări miraculoase să se fi petrecut?

3. Dacă știi ceva, o, mărite rege și stăpâne, împărtășește-mi și mie din cunoașterea ta.

4. Căci nu mă voi putea concentra asupra construcției dacă spiritul meu va continua să rătăcească în acest întuneric deplin, căutând lumina”.

5. Lameh i-a răspuns astfel lui Mura: „Ascultă, prietene și frate, zelul tău este meritoriu - acest lucru ți-l pot confirma. Cât privește însă căile lui Dumnezeu, mă tem că nu te-ai adresat cui trebuie, căci nici eu nu înțeleg mai multe decât tine.

6. În ceea ce mă privește însă, intenționez să îndeplinesc voința lui Dumnezeu. În ce măsură va contribui ea la mântuirea mea, voi afla probabil la timpul potrivit.

7. Un singur lucru mi-e clar la ora actuală, și anume că tot ceea ce se întâmplă, se întâmplă prin voia lui Dumnezeu, iar acest lucru îmi este suficient deocamdată:

8. Domnul ne-a comunicat voința Sa într-o manieră miraculoasă. Haide, deci, să o transpunem în practică, iar apoi vom vedea dacă este voința Domnului să aflăm mai multe.

9. La urma urmei, tot ceea ce vedem nu sunt altceva decât miracole ale Sale: soarele de pe firmament, luna și stelele de pe cer, inclusiv pământul nostru - sunt pline de miracole, de neînțeles pentru noi! Cine poate înțelege toate misterele naturii în natura lor cea mai profundă?

10. Chiar dorești să pieri numai pentru că nu înțelegi aceste lucruri?

11. Personal, mi se pare o prostie să afirmi așa ceva. Haide, detașează-te și îndeplinește voința lui Dumnezeu, iar restul va veni de la sine, dacă va fi pe placul Domnului.

12. Dacă nu va fi însă pe placul Domnului, cel mai bine este să nu aflăm nimic, decât să aflăm împotriva voinței Sale.

13. Haide mai bine să mergem la locul în care va fi înălțată clădirea, să jalonăm locul și să distribuim sarcinile lucrătorilor. - Ce zici, ești de acord?”

14. Adânc pătruns de cuvintele lui Lameh, Mura i-a răspuns:

15. „O, mărite rege și stăpâne! Dumnezeu cel atotputernic să-ți dea viață lungă, căci abia acum mi-am dat seama cât de mare este înțelepciunea cu care te-a înzestrat El. Îți mărturisesc că dorința mea anterioară a dispărut cu desăvârșire.

16. De aceea, îmi propun să rămân slujitorul tău cel mai umil de-a lungul întregii mele vieți. Slăvit fie de-a pururi Dumnezeu pentru această grație! Amin”.

17. În continuare, Mura și-a adunat lucrătorii, cărora le-a cerut să îi urmeze, pe el și pe marele rege, la locul în care urma să fie înălțată construcția și care trebuia să le fie indicat de rege.

18. Lameh stătea însă în cumpănă, căci locul în care îi fusese indicat că trebuie să fie construit templul se afla chiar deasupra minei de aur, fiind acoperit cu gropi, mormane de pământ, unelte și furnale.

19. Neștiind ce să facă, el s-a întors către Kisehel și l-a întrebat cum trebuie să procedeze.

20. Kisehel i-a răspuns: „Ascultă, dragul meu frate Lameh, nu locul în care trebuie construit templul contează, cât ceea ce îți spune inima. Atunci când ai construit în acest pământ viu templul în care te-ai închinat Numelui sacru pe care anterior îl îngropaseși în mizerie - ai făcut deja ceea ce trebuia.

21. În ceea ce privește clădirea exterioară, nu ai decât să alegi un loc care ți se pare potrivit, iar Domnul va fi mulțumit cu alegerea făcută.

22. Atunci când ți-am spus să construiești templul chiar în locul în care ai îngropat tăblița, iar apoi ai dezgropat-o la loc, m-am referit de fapt la inima ta. Dar tu construiseși deja un templu nou în inima ta, ceea ce a fost foarte bine.

23. Dacă jalonul din inimă este corect instalat, jalonul exterior va fi cu siguranță instalat la fel de corect, oriunde l-ai plasa”.

24. Lameh i-a mulțumit lui Kisehel pentru aceste lămuriri atât de prețioase, după care a ales un loc frumos, în care nu se aflau alte obstacole. Împreună cu Mura, el a pus jaloanele templului, conform planului, într-o manieră perfectă.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 212 - Instrucțiunile date de Mura meșterilor constructori. Indicațiile lui Kisehel referitoare la modul corect de a conduce un stat și trimiterea celor cinci mesageri către celelalte orașe.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 18.3.2018, 02:21 View PostDownload Post

Capitolul 212
Instrucțiunile date de Mura meșterilor constructori. Indicațiile lui Kisehel referitoare la modul corect de a conduce un stat și trimiterea celor cinci mesageri către celelalte orașe.
(16 decembrie 1842)

1. După înălțarea primelor jaloane ale templului, Mura i-a chemat la el pe cei 30 de maiștri principali și le-a spus:

2. „Iată, acesta este planul! Aceasta este schița temeliei, și astfel va arăta structura superioară.

3. Studiați-l împreună, iar apoi începeți lucrul.

4. Mă întrebați de pietrele care trebuie folosite pentru fundație? Iată muntele de colo, nu sunt nici 7.000 de pași până la poalele lui, unde veți găsi pietre de cea mai bună calitate pentru fundație.

5. În apropiere se află o carieră de marmură cenușie, foarte potrivită pentru baza templului. Puneți muncitorii să sape și să taie marmura în blocuri de dimensiuni egale.

6. În ceea ce privește structura superioară, în partea opusă carierei de marmură se află o carieră de marmură albă, ideală pentru construcția propriu-zisă a templului.

7. Blocurile de marmură albă vor trebui tăiate și șlefuite cu mult mai multă atenție, după care vor trebui unse cu ulei.

8. Pentru mortar, folosiți pietriș obișnuit, în cazul temeliei, și var pentru structura superioară.

9. Grinzile metalice care vor susține interiorul vor fi procurate de Thubalkain.

10. Cât despre acoperiș, aceasta este treaba tâmplarilor și a fierarilor.

11. Acum știți tot ce trebuie să știți, începeți de îndată lucrul, în numele Dumnezeului lui Farak, marele învățător al umanității, și îl veți încheia susținuți de El.

12. Nu vă faceți probleme în legătură cu mâncarea, băutura și salariile, căci acestea vor fi acordate fiecăruia după munca prestată.

13. Iar acum, porniți la treabă în numele adevăratului Dumnezeu!”

14. Unul dintre constructori l-a întrebat pe Mura: „Stăpâne, planul include și un zid exterior. Ce ne poți spune despre acesta?”

15. Mura i-a răspuns: „Ascultă, Curai. Ți-ai făcut vreodată probleme pentru scutecul unui copil care nu s-a născut încă?

16. Văd că îmi răspunzi: ,Nu. Mă gândesc la scutec abia după nașterea copilului'.

17. La fel vom proceda și în acest caz: să așteptăm mai întâi nașterea copilului, iar apoi ne vom preocupa de scutec.

18. Haideți, treceți la treabă, și fiți binecuvântați. Amin”.

19. La porunca lui Mura, toată lumea a început să lucreze, iar șantierul a devenit în curând precum un mușuroi de furnici.

20. Văzând că lucrurile merg bine, Lameh și Mura s-au dus la Kisehel, care tocmai discuta cu Thubalkain despre structurile de metal, și i-au raportat că totul era bine organizat.

21. Kisehel le-a spus celor doi: „Dragii mei frați, ați făcut o treabă pe placul lui Dumnezeu. De aceea, El va binecuvânta lucrarea, care va fi gata în numai șapte zile. Puteți fi convinși de acest lucru.

22. Iar acum, să ne întoarcem în oraș și să facem pregătirile necesare pentru buna aprovizionare a muncitorilor.

23. Tu, Sethlahem, ocupă-te de munca femeilor, iar tu, frate Lameh, vorbește-le slujitorilor tăi și spune-le ce au de făcut, fiecare în propria lui sferă de activitate, astfel încât ordinea să fie păstrată deopotrivă în oraș și în întregul regat.

24. Eu voi rămâne cu tine, în timp ce Sethlahem va supraveghea munca femeilor.

25. Tu, Joram, pornește la drum, împreună cu ceilalți patru frați ai noștri, și vizitați celelalte orașe din regat, depunând mărturie despre ceea ce s-a întâmplat cu Lameh prin grația lui Dumnezeu. Urmăriți să-i câștigați astfel pe locuitorii acestora de partea lui Dumnezeu.

26. În cea de-a șaptea zi întoarceți-vă înapoi și invitați-i pe toți guvernatorii numiți de Lameh, astfel încât să ia parte cu toții la consacrarea noului templu din ținuturile de jos.

27. Iar acum să trecem cu toții la treabă, în strict acord cu voia Domnului. Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 213 - Kisehel și Lameh pe străzile orașului lui Enoh. Vizita la Muntele Șerpilor și curățarea acestuia de către Kisehel.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 18.3.2018, 02:27 View PostDownload Post

Capitolul 213
Kisehel și Lameh pe străzile orașului lui Enoh. Vizita la Muntele Șerpilor și curățarea acestuia de către Kisehel.
(19 decembrie 1842)

1. După acest discurs, toți cei de față și-au asumat îndatoririle și au trecut la treabă. În timpul celor șapte zile, Lameh și-ar fi dorit să meargă pe șantier și să vadă cu ochii lui cum progresează lucrările, dar Kisehel l-a sfătuit să nu facă acest lucru, având motivele lui. În schimb, ce doi s-au plimbat împreună prin oraș, indicându-le astfel locuitorilor săi că Lameh s-a schimbat, devenind un rege nou, uns de Dumnezeu.

2. Iar locuitorii orașului strigau de bucurie, fericiți că Dumnezeul cel unic al lui Farak și-a revărsat grația asupra regelui și a lor.

3. În cea de-a șasea zi, Kisehel l-a însoțit pe Lameh într-o vizită pe un munte din apropierea orașului.

4. În mod normal, nimeni nu putea urca pe acest munte, din cauza numărului foarte mare de șerpi otrăvitori. De aceea, Lameh l-a avertizat pe Kisehel în legătură cu acest lucru.

5. Dar Kisehel i-a răspuns: „Dragă frate Lameh, principalul motiv pentru care te-am adus pe acest munte a fost acela de a-ți demonstra cât de mare este puterea divină a omului.

6. Adevăr îți spun: orice alt animal de pe pământ este mai bun decât acesta, căci șarpele este creația iadului. Nu întâmplător, nici un alt animal nu este atât de încăpățânat, viclean și rău intenționat ca acesta.

7. După cum vei vedea însă, toți șerpii de pe acest munte vor fi nevoiți să îl părăsească, îndreptându-se către apus, către vulcanul care arde în zare și din care coboară un mare râu de lavă.

8. Șerpii se vor arunca în râul de lavă, unde vor arde cu miile”.

9. După care, Kisehel a luat o crenguță de alun, a tăiat-o la ambele capete, a binecuvântat-o și a lovit de șapte ori pământul cu ea.

10. După cea de-a șaptea lovitură s-a auzit un sâsâit îngrozitor, similar cu cel produs de vântul puternic atunci când suflă în crengile goale ale unui copac desfrunzit într-o noapte întunecată.

11. Subit, o întreagă armată de șerpi și de vipere gigantice a ieșit la iveală, îndreptându-se către vulcanul pomenit mai devreme de Kisehel.

12. Văzând acest lucru, Lameh și-a ieșit din minți de bucurie și a spus: „Slăvit fie de-a pururi Domnul, căci mare este puterea cu care l-a înzestrat pe om!

13. Vreme îndelungată, acest munte a fost ca un ghimpe în coasta mea. Era atât de aproape de oraș, dar nimeni nu se putea plimba pe el, și m-am întrebat adeseori dacă nu se poate face ceva pentru curățarea lui de aceste creaturi dezgustătoare.

14. Nimeni nu se putea apropia însă de el, fără a-și asuma riscul de a fi devorat de șerpi.

15. Îată deci că încă o dorință arzătoare a mea a fost îndeplinită de Domnul. Slăvit fie de-a pururi numele Lui!”

16. Kisehel i-a spus: „Da, frate, ai perfectă dreptate. Lui Dumnezeu și numai Lui îi datorăm întreaga noastră iubire, slavă, recunoștință și adorație.

17. Șerpii cei bătrâni au plecat cu toții, dar în viclenia lor, și-au lăsat în urmă progeniturile tinere. De aceea, trebuie să ne asigurăm că și acestea vor fi distruse. Amin. În numele Domnului! Amin”.

18. După care a lovit din nou muntele de șapte ori, iar solul a fost instantaneu acoperit cu mii de șerpi de dimensiuni mici, care se îndreptau încolăcindu-se către vulcanul activ.

19. De data aceasta, Lameh s-a simțit ușor speriat, așa că l-a întrebat pe Kisehel: „Spune-mi, prietene și frate atât de puternic, este acum muntele curățat complet?”

20. Kisehel i-a răspuns: „Dacă nu ținem seama de cele zece miliarde de ouă rămase în cuiburi, da.

21. Pentru ca și acestea să poată fi exterminate, muntele va trebui să ia foc, să ardă în întregime, cu tufișuri și vegetație inclusiv, distrugând cu această ocazie inclusiv cuiburile rămase și ouăle din ele”.

22. După care, Kisehel a lovit din nou muntele de șapte ori cu crenguța sa de alun. Subit, muntele a început să fumege, vegetația s-a autoaprins, și astfel, toate cuiburile de șerpi, inclusiv ouăle din ele, au fost distruse.

23. După curățarea completă a muntelui, cei doi au urcat pe o cărare până în vârf, unde s-au închinat cu devoțiune lui Dumnezeu.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 214 - Minunata panorama vizibilă din vârful muntelui șerpilor. Corespondența spirituală a actului de curățare a muntelui de șerpi.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 18.3.2018, 02:33 View PostDownload Post

Capitolul 214
Minunata panorama vizibilă din vârful muntelui șerpilor. Corespondența spirituală a actului de curățare a muntelui de șerpi.
(20 decembrie 1842)

1. Ajuns pe vârful muntelui, Lameh a început să plângă, căci priveliștea era splendidă; În zare puteau fi văzuți munții cu culmile lor semețe, până la care se întindeau colinele domoale, o bună parte a regiunii de dimineață a copiilor de pe înălțimi; către miazăzi se vedea lacul cel mare, pe marginea căruia era construit orașul lui Uvrak, precum și toate celelalte nouă orașe, ca să nu mai vorbim de întregul oraș al lui Enoh, inclusiv templul cel nou, care era gata în întregime, cu excepția unei mici porțiuni a zidului exterior. Imaginea era atât de glorioasă încât lui Lameh i s-a tăiat respirația, cu atât mai mult cu cât nu urcase niciodată până atunci pe vreun munte.

2. După ce și-a scăldat pe săturate ochii - ca să spunem așa - privind superba panoramă, și după ce și-a mai revenit, el și-a ușurat inima în fața lui Kisehel de povara prea marii fericiri pe care o simțea:

3. „O, prietene, o, frate! Cât de mare este splendoarea acestei priveliști! - O, ce bine este aici! Ca să fiu sincer, aici mi-ar plăcea să locuiesc de-a pururi!

4. O, sărmane orașe din ținuturile de jos, este pentru prima oară când vă văd de undeva de sus. Cât de mărunt îmi apare propriul palat, prin comparație cu splendidul edificiu înălțat de Creatorul atotputernic!

5. Nu suntem decât niște furnici amărâte, chinuindu-se să-și adune hrana în mușuroaiele lor!

6. O, prietene, o, frate! Oare ar putea fi mai glorios cerul lui Dumnezeu decât acest loc? - Nu pot să cred!

7. Privește în zare, între regiunea de dimineață și cea de miazăzi, cele cinci culmi semețe și albe! Parcă ar fi cele cinci degete ale mâinii unui înger păzitor al pământului, întinse către cer și jurând credință eternă Domnului!

8. O, Dumnezeule atotputernic, cât de glorioasă este creația Ta! Cât de mare este fericirea celui care are posibilitatea să Te contemple în inima sa!

9. Privește acum către apus! Cât de feeric este spectacolul flăcărilor care ies din vulcanii fumegânzi!

10. Și iată, acolo, către dimineață, alte culmi care se ridică spre cer, încoronate de flăcări și înconjurate de mii de fulgere luminoase.

11. Ori încotro mi-aș întoarce privirea, nu văd decât o continuă activitate.

12. O, prietene și frate, privește munții sacri dinspre apus! Oare ce lumină se zărește acolo, dincolo de ei, ca și cum un al doilea soare s-ar pregăti să răsară?”

13. Abia acum a prins și Kisehel șansa de a spune ceva. Iată ce i-a răspuns el lui Lameh:

14. „Dragă frate Lameh, acolo se află faimoasa grotă despre care ți-am vorbit mai devreme; nu peste mult timp, o vei putea vedea cu ochii tăi.

15. Iar acum ascultă-mă, dragul meu frate! Așa cum noi am curățat acest munte, bucurându-ne apoi de splendoarea oferită de panorama din vârf, în mod similar, fiecare om se poate curăța pe sine, după care va putea ascensiona cu cea mai mare ușurință pe culmea vieții sale spirituale.

16. Și ce anume am făcut pentru a curăța acest munte, eliberându-l de șerpi și bucurându-ne acum de această panoramă splendidă?

17. Ne-am folosit de o crenguță subțire de alun, cu care am alungat mai întâi monștrii cei mari, trimițându-i în focul pierzaniei!

18. Crenguța simbolizează credința noastră în grația și compasiunea Domnului; de șapte ori am lovit cu ea solul muntelui, iar șerpii cei mari și bătrâni au ieșit la iveală și au fost nevoiți să plece.

19. Cele șapte lovituri semnifică credința plenară în grația și compasiunea Domnului, care ne pot ajuta.

20. Acest lucru nu a fost însă suficient pentru a curăța pe deplin muntele. Prin cotloane se mai ascundeau încă progeniturile tinere ale șerpilor. Am lovit din nou de șapte ori muntele, și ai văzut cum puii au ieșit la lumină, târându-se către focul distrugător. Ce înseamnă acest lucru?

21. Iată: după ce omul s-a purificat de păcatele grosiere ale cărnii, el trebuie să pătrundă în sufletul său, testându-și dorințele și înclinațiile. După recunoașterea acestora, el trebuie să lovească din nou muntele vieții sale cu crenguța credinței în Dumnezeu, abandonându-se complet în fața voinței Acestuia, și astfel, armata de dorințe și înclinații nefirești vor părăsi sufletul.

22. Chiar și acum, pe muntele vieții au mai rămas un mare număr de ouă ale șerpilor. Acestea se referă la nenumăratele gânduri egoiste și lumești.

23. Așa cum din ouăle șerpilor se nasc curând pui, care cresc și devin șerpi uriași, la fel, gândurile dau naștere unor dorințe și înclinații, care se transformă mai apoi în fapte.

24. Cum pot fi distruse aceste ouă ale păcatului pe muntele vieții? - Prin trezirea focului interior, care este iubirea față de Domnul și credința necondiționată în Acesta.

25. Abia acum, muntele este pe deplin curățat. După cum vezi, muntele simbolizează însăși persoana ta. Abia acum vei putea avea o locuință permanentă pe această culme, meditând în ea asupra grației și compasiunii lui Dumnezeu.

26. Aceste explicații completează într-un mod exemplar scopul ascensiunii noastre pe acest munte. De aceea, putem coborî din nou în oraș, în numele Domnului, căci sunt mulți cei care ne așteaptă. Slăvit fie de-a pururi numele Domnului! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 215 - Relația care există între iubire și credință, și cea dintre iubire și cunoaștere. Parabola fecioarei și a celor doi pețitori.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 18.3.2018, 02:39 View PostDownload Post

Capitolul 215
Relația care există între iubire și credință, și cea dintre iubire și cunoaștere. Parabola fecioarei și a celor doi pețitori.
(21 decembrie 1842)

1. După ce au mai aruncat o ultimă privire superbei priveliști, cei doi au coborât de pe munte, îndreptându-se către oraș. Pe drum, Lameh l-a rugat pe Kisehel să binecuvânteze muntele, pentru ca șerpii să nu se mai întoarcă niciodată.

2. Kisehel i-a ascultat rugăciunea, după care i-a spus: „Dragă frate Lameh, ți-am ascultat rugăciunea, folosindu-mă de puterea conferită mie de Domnul.

3. Dar puritatea acestui munte va depinde întotdeauna de puritatea inimii tale.

4. Dacă tu și descendenții tăi vă veți păstra puritatea inimii - singura care îi este pe plac lui Dumnezeu - acest munte va rămâne curat. Dacă vă veți murdări însă inima cu un singur păcat împotriva lui Dumnezeu, vechii locuitori ai muntelui se vor grăbi să revină pe el.

5. Dacă vei vedea vreodată un șarpe târându-se pe acest munte, să-ți amintești ce ți-am spus acum. Căiește-te, pune-ți cenușă în cap și postește, până când inima ta se va purifica din nou! Numai în acest fel vor dispărea din nou șerpii de pe acest munte.

6. În univers, valoarea supremă este iubirea față de Dumnezeu. Atâta vreme cât inimile voastre vor fi pline cu această iubire, tu și descendenții tăi veți fi incapabili să comiteți vre-un păcat împotriva lui Dumnezeu.

7. Dacă această iubire va slăbi însă în inimile voastre, puțina credință care vă va rămâne nu vă va putea asigura decât o slabă protecție împotriva păcatului!

8. Nu este suficient ca cineva să știe, să creadă și să afirme: ,Da, există un Dumnezeu'. Acest lucru nu este deloc dificil.

9. Mult mai dificil, dar și mai important, este să-L iubești mai presus de orice pe acel Dumnezeu, cu atât mai mult cu cât nu îl poți vedea deocamdată.

10. De aceea, nu este suficient ca cel care dorește să-L iubească pe Dumnezeu să creadă că Acesta există. El trebuie să-L recunoască plenar în inima sa, apoi să-L iubească din ce în ce mai mult, prin faptele sale, pe măsură ce va înțelege că Dumnezeu este iubire pură, necondiționată, dar și înțelepciunea supremă!

11. După cum vezi, premisa iubirii noastre de Dumnezeu este cunoașterea propriu-zisă a Acestuia. De aceea, principala noastră îndatorire este aceea de a-L recunoaște și de a-L iubi mai presus de orice.

12. Această iubire devine astfel viața eternă, căci ne-am născut din iubirea Tatălui preasfânt și preaplin de iubire și ne-am întors la El prin iubirea noastră.

13. Ascultă cu mare atenție aceste cuvinte, căci ele provin direct de la Dumnezeu: nu există decât două căi prin care omul poate ajunge la Tatăl - una este recunoașterea plină de ardoare a binelui, iar cealaltă iubirea!

14. Văd că îți spui în sinea ta: ,Din câte mi-a explicat mai devreme, iubirea pare o cale de-a dreptul imposibilă, de vreme ce trebuie precedată de recunoașterea lui Dumnezeu în sine, lucru greu de realizat, atâta vreme cât Dumnezeu rămâne invizibil pentru noi'.

15. La prima vedere, așa par să stea lucrurile. Dacă le vom privi însă în lumina spiritului, vom constata că aparențele înșeală.

16. Ca să înțelegi mai bine această diferență, ți-o voi demonstra - pe scurt, dar cu claritate - printr-o corespondență.

17. Să spunem că undeva, pe acest pământ, există o fată de o frumusețe desăvârșită, pregătită să devină soția unui bărbat. Pentru ca bărbații să afle acest lucru, ea este nevoită să trimită mesageri de-a lungul și de-a latul țării.

18. Auzind strigătele mesagerilor, unii se vor gândi: ,Dacă ar fi adevărat, fata ar fi venit în persoană, astfel încât să o putem vedea, alegând-o, dacă este pe placul nostru. De vreme ce nu și-a trimis însă decât mesagerii, informându-ne astfel cât de superbă este, depinde de noi dacă o vom crede sau nu.

19. Colac peste pupăză, mai are și pretenția de a ne informa că nu îl va accepta decât pe acela care îi va recunoaște frumusețea în prealabil, fără a o vedea!

20. Cine poate fi atât de prost?'

21. Între toți acești bărbați care îi ridiculizează pe mesageri, există însă doi care gândesc altfel. Unul își spune: ,Mă voi duce și o voi privi cu atenție; dacă este așa cum o descriu mesagerii, o voi alege pentru inima mea'.

22. Dar celălalt îi spune mesagerului, plin de ardoare: ,Du-mă la ea. Nu doresc să o testez în nici un fel, căci m-am îndrăgostit deja de ea în inima mea. O iubesc mai presus de orice în această lume'.

23. Cei doi bărbați ajung astfel la tânăra fată. Primul dintre ei își dă seama de frumusețea ei, se îndrăgostește de ea și o alege pentru inima sa. Cel de-al doilea se limitează însă să-i spună: ,O, sublimă fecioară din ceruri, iartă-mă pe mine, sărman nerod, căci am îndrăznit să te iubesc înainte de a te recunoaște, și abia acum îmi dau seama cât de nevrednică era iubirea mea de natura ta divină. De aceea, îngăduie-mi să plec din nou și să te iubesc în secret, cu toată puterea inimii mele'.

24. Pe care din cei doi crezi că îl va accepta fata? - În mod evident, pe cel care a iubit-o încă înainte de a o cunoaște!

25. Cât despre primul, acesta va fi nevoit să se mulțumească să devină un simplu servitor, pentru a putea rămâne totuși și a se bucura astfel de sublima ei prezență. În schimb, cel de-al doilea se va putea bucura de-a pururi în brațele ei, cunoscând fericirea supremă.

26. Iată deci cât de mare este diferența: cel care îl iubește pe Dumnezeu înainte de a-L cunoaște va câștiga viața eternă în toată plenitudinea ei. În schimb, cel care îl iubește numai după ce L-a cunoscut va trăi și el de-a pururi, dar nu în inima Tatălui, ci în împărăția grației Sale, ca un slujitor bine remunerat.

27. Meditează profund asupra acestor cuvinte, frate Lameh, căci ele au o importanță deosebită pentru viața ta! Iar acum, haide să ne întoarcem în oraș. Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 216 - Recunoașterea de sine a lui Lameh. Iubirea - calea corectă către Dumnezeu. Dorința lui Lameh de a asculta o nouă parabolă este refuzată cu înțelepciune de Kisehel.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 18.3.2018, 02:43 View PostDownload Post

Capitolul 216
Recunoașterea de sine a lui Lameh. Iubirea - calea corectă către Dumnezeu. Dorința lui Lameh de a asculta o nouă parabolă este refuzată cu înțelepciune de Kisehel.
(22 decembrie 1842)

1. Auzind aceste cuvinte, Lameh s-a simțit iluminat și încălzit, ca și cum o flacără puternică s-ar fi aprins în el. După scurt timp, a strigat:

2. „O, prietene și frate atât de scump inimii mele! Ce mi-ai spus a fost minunat!

3. Da, abia acum îmi dau pe deplin seama unde am greșit, la fel ca noi toți! Noi îl căutam pe Dumnezeu prin hățișul justiției, încercând să dobândim astfel o înțelepciune contemplativă, care să ne permită să îl vedem pe Dumnezeu înlăuntrul nostru, dar încă de la început puneam următoarea condiție:

4. Dacă Dumnezeu există, El trebuie să se lase descoperit în această formă vizibilă, în caz contrar, fie că nu există, fie este un Dumnezeu slab, care nu merită să fie descoperit.

5. În ambele cazuri, este de preferat să ne considerăm pe noi înșine ca fiind Dumnezei pe pământ'.

6. La scurt timp după ce am comis atrocitatea împotriva fraților mei, considerându-mă cu trufie mai mult decât un semizeu, am auzit într-adevăr vocea divină care mă lua sub protecția ei, deși mă temeam atât de tare de ea, din cauza crimei comise. Fiind însă atât de blândă și de bună, înțelepciunea mea intelectuală a ajuns curând la concluzia că Dumnezeu ori nu există, ori este o ființă slabă, care se teme de mine.

7. Această concluzie a stat la baza tuturor atrocităților care au urmat și pe care le cunoști foarte bine.

8. Mi-ai spus până acum multe lucruri, dar nimic nu mi s-a părut atât de clar ca și demonstrația de dinainte referitoare la relația dintre Dumnezeu și om.

9. Abia acum înțeleg pe deplin cât de gravă a fost eroarea pe care am comis-o.

10. Îmi dau seama acum că până și cel care știe foarte puține lucruri despre Dumnezeu îl poate iubi, cultivându-și apoi din ce în ce mai mult această iubire față de El, astfel încât aceasta să devină însăși temelia vieții sale viitoare.

11. În acest fel, omul se poate apropia de atotputernicul Dumnezeu în singura manieră corectă, iar Dumnezeu i se va revela în funcție de iubirea sa - singura capabilă să îi trezească inima, sufletul și spiritul, făcându-le capabile să îl primească în ele.

12. Am înțeles cu atâta claritate aceste cuvinte, încât doresc să te rog, ca un frate, să îmi oferi un exemplu suplimentar care să consolideze această învățătură sfântă, permițându-mi să le-o transmit mai departe tuturor sărmanilor păcătoși care au călcat strâmb, în parte datorită mie, iar în parte din propria lor voință”.

13. Kisehel i-a răspuns lui Lameh: „Dragă frate Lameh, mi-ai făcut o mare bucurie cerându-mi acest lucru, căci îmi dau seama că rugămintea ta vine direct din inimă, la fel ca și întregul tău comportament.

14. Aș putea să-ți dau o mie de alte asemenea exemple, dar acest lucru pur și simplu nu mai este necesar.

15. Ai înțeles perfect mesajul meu; restul îți va fi oferit de Domnul, din abundență. Te asigur de acest lucru.

16. Dacă în tine ar mai exista încă întunericul de altădată, nu ai fi putut privi până în străfundul inimii tale, văzând acolo adevărul.

17. Lumina slabă a câtorva stele nu este suficientă pentru a lumina lacul, astfel încât să poți vedea ce se află pe fundul său.

18. În schimb, atunci când răsare soarele, el nu mai are nevoie de lumina stelelor, nici de vreo altă lumină, pentru ca totul să poată fi zărit în toată claritatea.

19. De aceea, mulțumește-te deocamdată cu lumina acestui soare, până când în tine se va naște adevăratul astru, cel viu.

20. Razele actualului soare îți vor fi oricum suficiente pentru a găsi tot ce vei avea nevoie, din abundență.

21. Haide acum să ne întoarcem în oraș, căci mulți sunt cei care ne așteaptă. Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 217 - Marea adunare din fața palatului regal. Discursul lui Lameh adresat toporului sau. Excelentul discurs al bătrânului necunoscut adresat oamenilor.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 18.3.2018, 02:48 View PostDownload Post

Capitolul 217
Marea adunare din fața palatului regal. Discursul lui Lameh adresat toporului sau. Excelentul discurs al bătrânului necunoscut adresat oamenilor.
(23 decembrie 1842)

1. Și astfel, Lameh s-a liniștit, urmându-l pe Kisehel până în oraș.

2. Ajunși în fața palatului, ei au găsit aici o mare mulțime care striga:

3. „Slavă marelui Dumnezeu care și-a revărsat grația asupra noastră, dăruindu-ne un rege adevărat prin ridicarea păcatului lui Lameh și convertirea lui!

4. Da, Lameh a devenit un rege adevărat, plin de grație și de înțelepciune, coborâte asupra lui de la Domnul. De aceea, adorat și slăvit fie de-a pururi atotputernicul Dumnezeu și numele Său sacru! Amin”.

5. După acest imn de slavă, Lameh s-a urcat pe o platformă special construită pentru a face anunțuri către populație și le-a adresat oamenilor următorul discurs:

6. „Ascultați-mă, voi, cei care ați fost până nu demult niște slujitori, supuși, sclavi, vite de povară, și care ați devenit acum mult iubiții mei frați! Eu, Lameh, am fost regele vostru și v-am condus prin propria voastră putere, căci eram eu însumi prea slab pentru a mă impune în fața voastră. Cu toate acestea, voi tremurați în fața cuvântului meu lipsit de putere.

7. M-ați ascultat, forțați de propria voastră putere, și m-ați blestemat pentru legile pe care vi le-am dat - legi odioase și pline de cruzime.

8. De acum înainte nu voi mai fi regele și stăpânul vostru, ci fratele vostru, care nu își dorește altceva decât să vă conducă pe căile adevăratei cunoașteri și ale iubirii de Dumnezeu, singurul Stăpân și Rege asupra tuturor oamenilor și a celorlalte creaturi, din eternitate.

9. Acestui Rege i-am clădit un nou palat, într-un loc pur și nepângărit, de unde va domni întotdeauna așa cum își guvernează un părinte înțelept propriii copii!

10. Mâine este ziua în care numele Lui sacru își va găsi un sălaș permanent în acest nou palat.

11. Această zi va trebui celebrată de acum înainte cu toată ardoarea! Aveți cu toții datoria să vă pregătiți sufletește pentru această Zi a zilelor, căci odată cu ea, o mare binecuvântare va coborî asupra noastră.

12. De aceea, pregătiți-vă bine, astfel încât să putem intra cu toții în acest loc ca frați înaintea lui Dumnezeu, cât mai curați cu putință în fața Celui Preasfânt care s-a decis să își facă sălaș printre noi, sărmani păcătoși! Facă-se de-a pururi voia Lui sacră!”

13. Auzind aceste cuvinte, mulțimea s-a bucurat peste măsură. Strigătele de fericire s-au contopit în curând într-un mare imn de slavă, care spunea: „Slavă, slavă, slavă de-a pururi marelui Dumnezeu! - Slăvit fie în vecii vecilor numele Lui sacru!”

14. Când strigătele s-au mai domolit, mulți oameni au început să plângă de recunoștință și fericire, în timp ce alții își duceau mâinile la piept, ca și cum ar fi dorit să își smulgă inimile și să le înalțe spre cer. Subit, un bătrân înalt și încă viguros și-a făcut loc prin mulțime.

15. Lameh și Kisehel nu-i puteau vedea fața, căci bătrânul și-o acoperea cu mâinile.

16. Kisehel și-a consultat iubirea din inima sa, dorind să știe cine este bătrânul, dar aceasta i-a răspuns să-i asculte cuvintele, căci va afla prin intermediul lor tot ce este necesar.

17. Auzind acest răspuns, el s-a recules și i-a spus lui Lameh: „Frate! Omul acesta dorește să vorbească. Să-l ascultăm, căci vom afla cine este numai din cuvintele lui”.

18. Atunci, străinul s-a urcat pe platformă și a strigat cu o voce puternică:

19. „Ascultați-mă, oameni buni! Dumnezeu, Tatăl preasfânt și preaplin de iubire, s-a milostivit de voi și v-a eliberat din sclavie. El a alungat șarpele din această regiune și l-a uns pe Lameh cu uleiul sublim al grației și compasiunii Sale.

20. De aceea, iubiți-L mai presus de orice, căci El este adevăratul vostru Părinte. Deși ar fi avut toate motivele să vă pedepsească prin mânia Lui, El a preferat să-și reverse asupra voastră grația Lui, dorind să facă din voi adevărații Lui copii.

21. De aceea, alergați către El în inimile voastre, căci acolo dorește să intre mâine, ghidat de mine.

22. O, copii ai înălțimilor sacre, frații mei! Când Tatăl a pășit printre noi, nici unul dintre noi nu a simțit nevoia să își smulgă inima din piept și să o dăruiască Tatălui preasfânt. Și iată, acești sărmani copilași doresc să facă acest lucru!

23. O, Tată preasfânt, primește-i pe acești copilași la pieptul Tău și fă din ei egalii noștri, astfel încât să Te putem slăvi cu toții pe o singură voce, manifestându-ne iubirea față de Tine într-o singură inimă!

24. Bucurați-vă, copilașii mei, căci Tatăl va veni la voi și vă va îmbrățișa pe toți la pieptul Lui părintesc, dăruindu-vă viața eternă!

25. Acesta este motivul pentru care m-a trimis la voi pe mine, marele Lui preot, pentru a vă da această veste minunată.

26. Bucurați-vă în numele Tatălui preasfânt, căci mare este bunătatea și grația Lui!

27. Mâine veți vedea cu toții imensa Lui glorie! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 218 - Vorbitorul necunoscut îți dezvăluie identitatea, dovedindu-se a fi marele preot Enoh. Iubirea arzătoare a tui Lameh față de Domnul.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 18.3.2018, 02:50 View PostDownload Post

Capitolul 218
Vorbitorul necunoscut îți dezvăluie identitatea, dovedindu-se a fi marele preot Enoh. Iubirea arzătoare a tui Lameh față de Domnul.
(24 decembrie 1842)

1. Când vorbitorul necunoscut și-a încheiat discursul, Lameh l-a prins de mână pe Kisehel și l-a întrebat cu mare ardoare:

2. „Prietene și frate atât de puternic, l-ai recunoscut cumva pe acest vorbitor divin? Cu siguranță, nu poate fi de origine comună! A vorbit despre înălțimi, despre locurile din care ați venit voi. Oare nu este de prin partea locului?

3. Da, sunt convins că este de prin părțile tale, căci nici un om din ținuturile de jos nu ar putea vorbi astfel.

4. În orașul lui Farak mai trăiau cândva asemenea oameni, care se ascundeau, din teamă față de mine. Dar o asemenea înțelepciune nu am mai auzit.

5. Acest om sublim a vorbit de parcă ar fi fost Dumnezeu Însuși.

6. Sunt convins că ai observat și tu toate aceste lucruri. De aceea, te rog să-mi faci cu-noștință cu acest om, lucru foarte important pentru mine!”

7. Kisehel i-a răspuns: „Ascultă, frate, văd că vine singur către noi, și bănuiesc că îți va răspunde personal la întrebare. Într-adevăr, vocea lui îmi este familiară, căci sună foarte asemănător cu cea a marelui preot Enoh al întregului pământ, numit în această funcție de că-tre Dumnezeu în persoană.

8. Nu pot să-i recunosc însă fața, căci și-o ascunde ori de câte ori se întoarce către noi, păstrând-o descoperită față de popor. Este un comportament foarte misterios, cu atât mai mult dacă ar veni din partea lui Enoh.

9. Personal, nu pot să-mi dau seama de ce și-ar ascunde fața de mine și de ceilalți frați ai mei. Dar văd că s-a apropiat, așa că să nu mai vorbim despre asta”.

10. Necunoscutul s-a îndreptat către Kisehel, i-a strâns mâna și i-a spus: „Iubirea și grația eternă a Tatălui preasfânt fie de-a pururi cu voi, dragii mei frați, precum și cu noul meu frate Lameh și cu poporul său!

11. Vă transmit tuturor salutări din partea patriarhului Adam, a mamei Eva, a lui Seth, Enos, Kenan, Mahalaleel, a tatălui meu Jared, a fiului meu Methuselah și a fiului său, dragul meu Lameh. Cu toții se bucură imens de gloriosul succes al muncii voastre, susținută de în-suși Tatăl preasfânt.

12. Adam a binecuvântat de sute de ori pe zi ținuturile de jos. La fel și principalii pa-triarhi, căci au fost cu toții foarte îngrijorați de soarta voastră, cu atât mai mult cu cât Tatăl preasfânt nu a dorit să ne indice prin nici un semn până în această dimineață cum stau lucruri-le.

13. Azi dimineață mi-a spus însă: ,Enoh! Du-te și spune-le patriarhilor că grația Mea s-a revărsat asupra ținuturilor de jos, iar mâine îmi voi celebra triumful, intrând în orașul lui Enoh, însoțit de tine!

14. Haide, du-te chiar acum și anunță acest triumf fraților Mei!

15. La început, acoperă-ți fața cu mâna, ca semn al suferinței Mele de lungă durată, dar și al răbdării Mele infinite!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 219 - Adorarea Numelui sacru înscris pe tăblița de aur din camera tronului lui Lameh. Discursul lui Enoh referitor la iubire ca singură modalitate de adorație a lui Dumnezeu.
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 18.3.2018, 02:54 View PostDownload Post

Capitolul 219
Adorarea Numelui sacru înscris pe tăblița de aur din camera tronului lui Lameh. Discursul lui Enoh referitor la iubire ca singură modalitate de adorație a lui Dumnezeu.
(27 decembrie 1842)

1. După cuvintele lui Enoh, Lameh - extrem de fericit - l-a condus în camera tronului. După ce au trecut pragul acesteia, el i-a spus lui Enoh cu cel mai mare respect:

2. „Prietene atât de puternic al marelui Dumnezeu, iată, acolo se află tăblița străluci-toare pe care este înscris Numele cel sacru - pe care limba mea nedemnă nu îndrăznește să-l pronunțe -, conform obiceiului nostru!”

3. Enoh și-a atins pieptul cu mâna și a rămas o vreme tăcut, fără să înainteze.

4. Apoi și-a deschis larg brațele și a alergat către tron, a luat tăblița și a strâns-o tare la piept, a sărutat-o, după care a așezat-o la loc pe tron.

5. După ce și-a oferit astfel iubirea și devoțiunea Numelui sacru, el s-a așezat în partea dreaptă a tronului și le-a adresat celor prezenți următoarele cuvinte (trebuie să menționăm că în cameră se aflau inclusiv un mare număr din miniștrii și oficialii lui Lameh):

6. „Frați și copii ai Tatălui unic din ceruri! A fost plăcerea acestui Tată preasfânt și preaplin de iubire să vă dăruiască vouă Numele Său, care este sfânt mai presus de toate!

7. Ce doriți să-i oferiți în schimb Lui, singurul Dăruitor al tuturor darurilor?

8. Oricât de mult ați căuta, nu veți găsi nimic care să-i poată fi dăruit, fără să fi fost deja primit de la El!

9. Da, renunțați să mai căutați, căci acest efort este zadarnic!

10. Doriți totuși să slăviți, să adorați și să venerați acest Nume pe întreaga durată a vieților voastre?

11. Acest lucru este posibil, dar ascultați cu atenție ce vă voi spune:

12. Cerul și pământul îl slăvesc și îl adoră pe El, iar spațiile infinite ale creației sunt pline de îngeri luminoși care strigă la unison același lucru: ,Sfânt, sfânt, sfânt este Domnul, Dumnezeul nostru. Slăvit fie de-a pururi El, în calitatea Lui de Tată, slăvit fie Cuvântul Lui și slăvită fie atotputernica Lui iubire!

13. Te slăvim de-a pururi, mărite Doamne, și ne închinăm în fața puterii Tale infinite. Căci numai Ție îți datorăm întreaga noastră slavă, devoțiune, iubire și adorație!'

14. Iată deci cât de mare este adorația care i se oferă în permanență lui Dumnezeu!

15. Ce ar putea adăuga la această adorație cosmică iubirea voastră față de Tatăl?

16. O picătură care cade în marele ocean ar însemna infinit mai mult decât adorația voastră prin comparație cu eterna glorie și slavă adusă lui Dumnezeu, căci El dispunea deja de această glorie încă înainte de nașterea creației!

17. Așadar, ce i-ați putea dărui în schimb Tatălui preasfânt pentru imensa grație, iubi-re și compasiune pe care le-a revărsat asupra voastră?

18. Văd că spuneți: ,Dorim să-i mulțumim întreaga noastră viață!'

19. Foarte bine, faceți acest lucru, căci numai Lui - unicul Dăruitor - îi datorăm cu to-ții recunoștința noastră!

20. Credeți însă că mulțumirile voastre îl vor îmbogăți cu ceva pe El, făcându-L mai slăvit decât a fost din eternitate?

21. După cum vedeți, toată această recunoștință este zadarnică, iar Domnul puterii și al slavei nu are nevoie de ea!

22. Dacă cineva are o mireasă și își întreabă inima ce anume așteaptă de la ea, aceasta îi va răspunde: ,Sunt bogat și am de toate. Nu am nevoie nici de aur, nici de pietre prețioase, nici de fructe sau animale domestice, nici de ofrandele ei.

23. Mireasa mea iubită, nu îmi poți oferi decât un singur lucru, după care tânjesc cu adevărat: iubirea ta!

24. Iubește-mă și îmi vei oferi astfel mai mult decât mi-ar putea oferi cerul și pămân-tul la un loc'.

25. Greșesc cu ceva, fraților? - Văd că spuneți în sinea voastră: ,Nu, chiar așa stau lu-crurile!'

26. De aceea, faceți și voi același lucru! Iubiți-L pe Tatăl, căci iubirea este însăși esen-ța Lui, și deci unica Lui necesitate! Dăruindu-i iubirea voastră, îi veți dărui totul, tot ce v-a dăruit El până acum! Căci ce v-ar fi putut dărui mai mult decât viața Lui? Iubirea este adevă-rata voastră viață, fiind viața lui Dumnezeu înlăuntrul vostru.

27. De aceea, atunci când îl iubiți pe Dumnezeu, Tatăl vostru, voi răspundeți așteptă-rilor Sale, căci acesta este singurul lucru pe care îl așteaptă de la voi.

28. Aceasta este voința lui Dumnezeu: ca noi să-L iubim mai presus de orice. Toți cei care vor face acest lucru se vor bucura de viața eternă! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 22 of 29  [ 281 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 27, 28, 29  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !