Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 09:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 35, 36, 37  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 30
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 26.6.2018, 03:46 View PostDownload Post

Capitolul 30
Părinții patriarhi sunt deconcertați de răspunsul Domnului. Noile declarații ale Domnului referitoare la ființa polarizată a bărbatului și a femeii.
(3 mai 1843)

1. Cu excepția lui Enoh, a lui Lameh și a lui Kisehel, răspunsul dat de Domnul lui Muthael i-a dezorientat de tot pe părinții patriarhi. Aceștia nu mai știau ce să creadă și se simțeau extrem de angoasați, căci toți își iubeau profund soțiile – spre marea lor cinste – pe care le considerau un cadou suprem din partea cerului. Nu erau puțini aceia care considerau că bunele și minunatele lor soții erau chiar mai elevate în plan spiritual decât ei, și deci mai apropiate de Mine, pentru simplul motiv că în acele timpuri fetele tinere, dar și femeile, erau cu adevărat caste, blânde, pline de răbdare, devotate, ascultătoare, gingașe, iubeau viața de familie și erau înzestrate cu o grație feminină și cu o frumusețe care le depășeau cu mult pe cele ale femeilor din epoca actuală, care sunt complet corupte, deopotrivă în plan fizic și spiritual.

2. De aceea, răspunsul dat mai sus i-a bulversat complet pe părinții patriarhi, care s-au întors către Mine în inimile lor și Mi-au spus:

3. „O, Doamne, părinte preaplin de iubire! Oferă-ne, Te rugăm, lămuriri suplimentare în legătură cu cele spuse lui Muthael, căci suntem foarte nefericiți. Este greu să le privim pe bunele și credincioasele noastre soții – pe care până acum le-am considerat bunul nostru cel mai de preț – în lumina răspunsului Tău, pentru care îți mulțumim din inimă.

4. Chiar dacă înțeleptul Muthael (care s-a dovedit, de altfel, puțin cam aspru) nu a învățat încă să le prețuiască pe femei, străvechea și corecta ordine pe care ai plasat-o în inimile noastre, o, Tată, nu poate fi încălcată! Dimpotrivă, noi considerăm că înclinațiile specifice femeilor din anturajul nostru nu fac decât să ne avantajeze pe noi, bărbații, și asta cu atât mai mult cu cât – grație fidelității lor față de virtute – aceștia trebuie mai întâi de toate să se smerească înainte de a primi un astfel de dar al grației Tale, o, Părinte prea-iubit!

5. Atunci când un bărbat descoperă în soția sa o anumită duritate, el știe că aceasta nu face altceva decât să reflecte propria sa duritate. De aceea, el face tot ce îi stă în puteri pentru a o mângâia, conștient că va descoperi astfel în ea contrariul absolut al stării psihice de dinainte, respectiv blândețea și iubirea cea mai devotată.

6. O, Părinte mult iubit, confirmă-ne faptul că scumpele noastre soții vin și ele din lumea de sus, la fel ca noi!”

7. Atunci, Domnul a luat cuvântul și le-a spus: „Voi vorbiți de ordinea Mea, dar dați dovadă de o orbire totală!

8. Este evident că nu aveți nici o idee legată de ceea ce înseamn㠂lumea de sus’ și ‚lumea de jos’. Atunci de ce nu întrebați acest lucru, în loc să îmi puneți întrebări nelalocul lor sau să îmi cereți să îmi inversez ordinea eternă pentru a vă satisface vouă dorința stupidă?

9. Spuneți-Mi: chiar credeți că o femeie are în ochii Mei o valoare mai mică dacă afirm despre ea că provine din ‚lumea de jos’, reprezentând polaritatea opusă bărbatului, fapt absolut indispensabil, fără de care nici unul din cei doi nu ar putea exista?

10. Mă întreb ce ați mai spune în acest caz dacă aș afirma că voi toți proveniți dintr-o lume de jos, în timp ce numai Eu provin din lumea de sus?

11. Credeți că aș înceta în acest caz să mai fiu Creatorul vostru și unicul vostru Părinte etern și sfânt? Oare nu te-am creat Eu pe tine, Adam, din lut, așa cum am creat-o pe Eva din coasta ta?

12. De vreme ce știți cu toții c㠂lutul’ reprezintă iubirea Mea, iar ‚coasta’ grația și compasiunea Mea, acestea fiind principalele materiale din care v-am creat sufletul vostru, la fel cum corpul fizic ascunde în el un schelet solid, trebuie să recunoașteți că sunteți complet orbi dacă vă găsiți singuri motive de disperare în această diferență care există între voi și femei, în timp ce ar trebui să găsiți în ea numai motive de bucurie!

13. Spuneți-Mi, ce este mai important: soarele sau lumina lui? Ce anume preferați?

14. Văd că vă spuneți în sinea voastră: ‚O, Doamne, ambele sunt la fel de indispensabile! Este imposibil să separi soarele de lumina lui, sau invers’.

15. Perfect, sunt absolut de acord. Dacă soarele este considerat însă un ‚loc de sus’ (un plan spiritual în sine), ce loc îi putem atribui în acest caz luminii care emană din el?

16. Văd că îmi răspundeți: ‚În mod evident, ea trebuie considerată mai prejos de soare’ (o reflexie a lui).

17. Bun, de vreme ce soarele nu poate fi separat în nici un fel de lumina lui, fără de care nu ar avea nici o valoare ca astru, același lucru îl putem afirma și în legătură cu femeia, care este plasată în ierarhia lucrurilor mai prejos de bărbat, dar fără de care acesta nu ar reprezenta un tot armonios și nu și-ar găsi niciodată împlinirea de sine.

18. Adevăr vă spun: dacă femeia este așa cum trebuie să fie, valoarea ei nu este cu nimic mai mică decât cea a bărbatului, iar Eu o privesc ca pe un copilaș drag al Meu, la fel cum vă privesc și pe voi. Dacă ea se rătăcește de pe calea cea bună, voi încerca să o readuc pe aceasta cu aceeași solicitudine cu care procedez atunci când este vorba de un bărbat.

19. Pe de altă parte, o femeie rea nu poate fi mai rea decât bărbatul ei, căci razele solare nu pot avea o altă calitate decât cea a soarelui care le emană.

20. Vă asigur că va veni o vreme când voi aduna laolaltă toate razele femeii, ca să reaprind astfel soarele stins al bărbatului.

21. Încercați să înțelegeți ce v-am spus și renunțați odată la astfel de gânduri absurde și nebunești! Iubiți-vă soțiile la fel ca până acum, dar nu încercați să le puneți mai presus de locul lor firesc în ordinea Mea divină! Este suficient să le respectați la fel ca pe ceilalți semeni ai voștri. Tot ce este în plus sau în minus față de această atitudine reprezintă un păcat în fața Mea!

22. Dacă mai este cineva care dorește lămuriri pe o temă sau alta, să vină acum la Mine! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 31
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 26.6.2018, 09:17 View PostDownload Post

Capitolul 31
Kenan cere lămuriri în legătură cu viziunea sa. Sfatul înțelept al Domnului. Dispariția Sa subită.
(4 mai 1843)

1. După această ultimă invitație a Domnului, Kenan s-a apropiat de Acesta, s-a închinat cu smerenie în fața Domnului măreției supreme, după care s-a pregătit să îi pună o întrebare.

2. Dar Domnul i-a luat-o înainte și i-a spus: „Dragul Meu fiu Kenan, toți cei de față știu perfect ce anume te preocupă și ce dorești să-ți lămuresc. Cât despre Mine, Eu cunosc acest lucru încă de la începuturile eternității. De aceea, nu mai este necesar să vorbești.

3. Căci Kenan și viziunea celor zece coloane pe care a avut-o au devenit aproape o legendă printre părinții patriarhi!

4. De aceea, ori de câte ori dorești să Mă întrebi ceva important și secret, pe Mine sau pe alți semeni ai tăi, toată lumea știe că este vorba de cele zece coloane care s-au impregnat profund în sufletul tău de poet!

5. Iar Eu îți spun: într-adevăr, în spatele acelei viziuni se ascunde un adevăr important și sublim! Din păcate, acesta nu este foarte reconfortant, așa că îl consider mai puțin important pentru voi decât ceea ce i-am spus lui Muthael!

6. De altfel, i-am explicat deja spiritului tău întreaga semnificație a viziunii. De ce nu te încrezi în ceea ce știi deja?

7. Chiar dacă cea de-a zecea coloană nu este încă prezentă într-un corp fizic, în mijlocul vostru, aceste zece coloane sunt asemănătoare celor care se află acum printre noi!

8. Analizează ce s-a întâmplat până în prezent și compară aceste evenimente cu viziunea ta, punct cu punct, ținând cont de similitudinile interioare și spirituale, și vei descoperi astfel semnificația viziunii în toată profunzimea ei.

9. Ceea ce este absolut sigur este că viziunea ta nu a fost un vis obișnuit, având, într-adevăr, o mare semnificație spirituală.

10. Dacă vei observa însă realitatea din această perspectivă, merită să te întrebi în ce măsură este aceasta chiar mai semnificativă (în toate privințele) decât viziunea ta confuză.

11. Dacă te vei raporta în acest fel la realitate, viziunea îți va deveni clară și ușor de înțeles, așa că nu va mai fi necesar să revii de fiecare dată la Mine cu aceeași întrebare, așa cum procedează femeile.

12. Eu știu foarte bine că cea care te tulbură cel mai tare este coloana a zecea, dar îți spun: mulțumește-te deocamdată cu celelalte nouă. Cât despre cea de-a zecea, nu te mai gândi la ea. Mai bine unește-te cu Mine în iubirea inimii tale. În acest fel, te vei simți mai bine decât dacă vei continua să te gândești obsesiv la astfel de lucruri sumbre și deșarte.

13. Ascultă: cultivarea unui singur gând referitor la un viitor extrem de sumbru poate fi comparată cu încercarea unui bărbat de a plasa sămânța sa vie în trupul unui alt bărbat, nu al unei femei, fapt care reprezintă un act de perversiune absolut abominabil.

14. Dacă îți vei focaliza gândurile exclusiv asupra Mea, amplificându-ți iubirea din inimă, vei acționa în plan spiritual ca și cum ai fuziona amoros cu o femeie de care ești îndrăgostit.

15. În acest fel, gândul încă mut al iubirii tale față de Mine va acționa asupra femeii precum sămânța ta vie plasată în pântecul ei: ea va da naștere unei iubiri noi, care se va prezenta în lumina spiritului tău în toată abundența adevărului etern, devenind ceea ce ar fi trebuit să fie pentru tine de la bun început – o lumină vie care emană din Mine! 16. Încearcă să înțelegi aceste cuvinte și orientează-ți viața în funcție de ele; în acest fel, purificarea celei de-a zecea coloane și noaptea profundă care o înconjoară nu te vor mai obseda!

17. Iar acum, Mă adresez tuturor și vă spun: rămâneți ferm ancorați în iubire; cântăriți cu atenție tot ce v-am spus, iar sensul celei de-a zecea coloane a lui Kenan vă va fi revelat într-o cu totul altă manieră decât dacă îl veți studia din perspectiva neascultării. 18. Căci ordinea pe care am stabilit-o Eu conține în sine mai multe căi posibile, iar unele dintre acestea sunt mai bune decât altele. Calea judecății este incontestabil cea din urmă între toate, căci presupune opțiunea între viață și moarte. De aceea, acționați astfel încât să evitați orice judecată!

19. Acum trebuie să vă părăsesc din nou pentru o vreme, cel puțin în forma Mea vizibilă. Voi rămâne însă în permanență alături de voi prin iubirea pe care Mi-o purtați! Fie ca binecuvântarea Mea să vă însoțească pe toți, bărbați și femei deopotrivă! Amin”.

20. După care Domnul a dispărut odată cu soarele care apunea. Toți cei de față au căzut cu fața la pământ, plângând, închinându-se și slăvindu-și Părintele preasfânt de-a lungul întregii nopți. Abia dimineața s-au întors fiecare la casele lor.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 32
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 26.6.2018, 09:20 View PostDownload Post

Capitolul 32
Șireata strategie a lui Satan de a-i seduce pe bărbați cu ajutorul frumuseții femeilor. Vocea de sus. Trimișii lui Horadal la Adam și la Enoh.
(5 mai 1843)

1. În acel moment, pe globul pământesc domnea o ordine perfectă. Cerul era strâns îngemănat cu pământul, și chiar Satan ajunsese să se întrebe:

2. „Ce aș mai putea face? Domnul Și-a instruit perfect copiii, care s-au apropiat astfel foarte mult de El. A luat sub jurisdicția Sa chiar și ținuturile de jos, care până acum erau apanajul meu, și le-a dăruit reprezentanților tuturor liniilor genealogice o putere în fața căreia nu pot face nimic, căci sunt neputincios.

3. Desigur, dispun încă de o putere nelimitată asupra stelelor și elementelor care acționează pe pământ, dar la ce-mi folosește aceasta atât timp cât oamenii dispun de puterea inimii lui Dumnezeu, sfidându-mă victorios de fiecare dată când încerc să mă revolt?

4. Aha, știu ce am de făcut! Le voi întinde oamenilor o capcană, căci mi s-a dat dreptul de a-i tenta. Vom vedea cât de curând în ce măsură se dovedesc copiii Domnului la fel de fermi și de neclintiți ca atunci când Tatăl se afla printre ei, conducându-i direct!

5. Mă voi manifesta plenar în actele de procreație ale fiicelor din ținuturile de jos, făcându-le să devină atât de frumoase și de excitante încât toți bărbații care le vor vedea pe aceste reprezentante ale marilor orașe de la câmpie vor deveni sclavii simțurilor lor! Am tot dreptul din lume să acționez în acest fel, căci trupul fizic este încă apanajul meu!

6. Mă întreb cum ar putea fi evaluat acest plan? Este el bun sau rău? Dacă ceea ce fac este rău, Domnul îmi va căuta nod în papură. Pe de altă parte, dacă ceea ce fac este bun, va spune că numai Dumnezeu are puterea de a duce la îndeplinire acest plan!

7. Mda, știu cum trebuie să procedez: mă voi plasa undeva la mijloc, astfel încât ceea ce voi face nu va fi nici bun, nici rău!

8. Cât despre aceste fete frumoase, ele vor corespunde întru totul naturii mele duale, iar în preajma lor se va găsi întotdeauna un bărbat virtuos și puternic, întru totul pe gustul lui Dumnezeu!

9. În cel mai rău caz, el va avea șansa să își testeze virtutea. Aceasta se va întări sau, dimpotrivă, va slăbi, astfel încât bărbatul respectiv să se prezinte în fața lui Dumnezeu și a mea exact așa cum este, nu cum ar dori să devină fără să se confrunte cu nici un fel de dificultăți și incapabil de autocontrol. Dacă va învinge tentația, va fi cu siguranță un senior care va domni inclusiv asupra mea și un prinț atotputernic al cerurilor.

10. Desigur, multe spirite slabe vor cădea în această capcană, dar nu mă îndoiesc o clipă că se vor găsi destule altele care vor deveni niște adevărați eroi ai virtuții!

11. Pe scurt, dacă analizăm chestiunea sub ambele ei aspecte, nimeni nu-mi va putea reproșa vreodată că am făcut ceva rău, dar nici ceva bun. Practic, am ales calea de mijloc, făcând ceva care nu este nici bun, nici rău.

12. Ce mai, ard de nerăbdare să îmi pun planul în aplicare!

13. Mă întreb însă ce se va întâmpla dacă acest plan va da rezultate mult mai dezastruoase decât cele la care mă aștept acum? În acest caz, mă tem că iar o voi lua pe cocoașă de la Domnul!

14. Cred că știu însă cum trebuie să procedez, inclusiv în acest caz. Enoh este brațul drept al Domnului pe acest pământ. De aceea, mă voi duce la el și îi voi împărtăși planul meu! El va cere cu siguranță părerea Domnului 1, iar apoi îmi va spune dacă am aprobarea Lui sau nu!

15. Mda, ideea nu e rea! Mă întreb însă ce se va întâmpla dacă Enoh mă va respinge cu violență, știut fiind cât de mari sunt puterile lui? Mă tem ca în fața acestei atitudini, mânia mea să nu se trezească din nou, fapt care mi-ar fi fatidic!

16. Hm, ce-ar fi însă dacă m-aș aventura să vorbesc direct cu Domnul? Cu siguranță, aceasta ar fi varianta cea mai scurtă și mai eficace de a afla adevărul”.

17. O voce s-a auzit atunci din cer: „De ce te gândești în ce fel poți face rău altor oameni?”

18. Satan a răspuns: „Doamne, nu vreau să fac nimănui rău. Tot ce doresc este să restabilesc un anumit echilibru printre copiii Tăi, fără să le aduc nici cea mai mică atingere libertății lor interioare! De aceea, îngăduie-mi să trec la aplicarea planului meu!”

19. Vocea de sus a spus: „Satan, ai vrut să fii bărbat! De aceea, ești liber să acționezi așa cum dorești, în conformitate cu elementele din care ești alcătuit. La rândul Lui, Domnul va acționa în acord cu voința Lui! – Cât despre Enoh, lasă-l în pace!”

20. Satisfăcut de răspunsul primit, Satan s-a pus imediat pe treabă, obținând în scurt timp rezultatele dorite. Dacă în timpul perioadei de creație a umanității din ținuturile de sus și din cele de jos nu a putut avea un cuvânt prea greu de spus, întrucât șiretenia lui a fost ținută sub control, în ceea ce îi privea pe descendenții primilor oameni a putut acționa după placul inimii sale, așa cum avea să dovedească suita catastrofalelor evenimente ce aveau să se producă în scurt timp!

21. La scurt timp după acest incident, trimișii lui Horadal s-au prezentat în fața lui Adam, pe care l-au desemnat în numele Domnului șeful suprem al tuturor popoarelor care trăiau în Septentrion și în Levant. Această delegație era alcătuită din zece bărbați conduși de cei doi fii ai lui Lameh.

22. Adam i-a trimis însă la Enoh, care a acceptat să facă oficiile de preot în schimbul unei ofrande aduse Domnului, alcătuită din a zecea parte a recoltei lor de fructe. În final, el i-a trimis înapoi pe mesageri, primindu-i în coliba sa doar pe cei doi fii ai lui Lameh.
________________________________________________________________________________________________________________________________________
Note:
1 (Vezi și „Cartea lui Enoh”, n.r.)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 33
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 26.6.2018, 09:26 View PostDownload Post

Capitolul 33
Cuvintele lui Enoh adresate lui Hored, Lameh, Naemei, Adei și Zillei, lui Jubal și Jabal. Plecarea către Hanoch sub conducerea lui Enoh.
(8 mai 1843)

1. După 30 de zile, Domnul l-a anunțat pe Enoh că Lameh a terminat de construit cel de-al doilea templu din ținuturile de jos.

2. Enoh și-a dat imediat seama ce trebuie să facă. El a dispus imediat să fie chemate cele două soții ale lui Lameh, Ada și Zilla, precum și Hored împreună cu soția sa Naeme.

3. Când toți cei chemați au sosit în locuința marelui preot al Domnului, care îi aparținea încă lui Jared, Enoh i-a prezentat celor de față pe Jabal și pe Jubal, și le-a spus:

4. „În numele Domnului și al atotputernicului Dumnezeu, preasfânt și preaplin de iubire, ascultați-mă! Voința de o sfințenie absolută a Acestuia vă cere să vă conformați liber ordinii Sale eterne și sacre.

5. De aceea, va trebui să vă supuneți tuturor celor pe care vi le va transmite Domnul prin intermediul meu.

6. Iată ce trebuie să faceți: potrivit voinței divine, marele preot Lameh, care conduce toate popoarele din câmpie în numele Domnului, are nevoie de voi, căci el a devenit prin propria sa alegere un servitor devotat și perfect al lui Dumnezeu, prin grația și compasiunea Acestuia!

7. Lameh L-a văzut pentru prima dată pe Domnul pe muntele cu șerpi, curățat între timp de Domnul, lucru pe care îl cunoașteți foarte bine. De aceea, el a dispus înălțarea pe acest munte a unui monument magnific închinat Domnului.

8. În clipa de față, acest monument este gata. De aceea, vom coborî cu toții la câmpie și vom continua să ne supunem acolo voinței Domnului, așa cum o facem aici!

9. Nu trebuie să vă temeți nici o clipă de ghidul vostru Lameh, căci acum el este una cu Domnul, așa cum sunt și eu. Vă va primi așadar cu inima plină de iubire și va revărsa asupra voastră grația lui, care trebuie privită ca un cadou de la Dumnezeu. – Așadar, haideți să pornim cu toții la drum, în numele Domnului!

10. Hored, la drept vorbind tu ești un fiu născut pe înălțimile sacre ale Levantului. Acum va trebui să cobori însă împreună cu soția ta la câmpie, pentru a-l ajuta pe Lameh și pentru a te îngriji de binele spiritual al sărmanilor copii ai lui Cain, mânat de iubirea pe care i-o porți Domnului.

11. Dacă vei dori să revii vreodată pe înălțimile sacre, acestea îți sunt deschise zi și noapte. Nu vei mai putea locui însă aici în permanență, căci ți-ai luat o soție din ținuturile de jos; de aceea, locul tău este acum acolo, și așa va rămâne pe parcursul întregii tale existențe. Îți vei păstra însă întreaga forță specifică fiilor lui Dumnezeu, până la sfârșitul existenței tale terestre.

12. Nu mă întreba însă dacă Domnul va fi și El alături de tine la câmpie, așa cum a fost aici, pe înălțimile sacre în care locuiesc copiii lui Dumnezeu!

13. Căci Domnul se găsește întotdeauna alături de cel care îl iubește mai presus de orice. În schimb, El nu îi însoțește niciodată pe cei care nu îl iubesc, chiar dacă aceștia ar locui pe un munte de o mie de ori mai înalt decât cel pe care ne aflăm noi acum!

14. De aceea, Domnul îți cere să acționezi în acest fel, iar El îți va arăta în fiecare zi ce ai de făcut.

15. Cât despre voi, fii ai lui Lameh, voi veți primi direct de la tatăl vostru instrucțiunile necesare pentru a vă desfășura activitatea în casa lui.

16. Iar voi, soții ale lui Lameh, va trebui să redeveniți ce ați fost pentru el, dar fără teamă, ci cu bucurie.

17. Tu, Naeme, îi vei rămâne credincioasă noului soț pe care ți l-a oferit Domnul Însuși, iar pe Tubal-Cain va trebui să îl consideri un simplu frate!

18. Acum știți cu toții ce aveți de făcut. De aceea, haideți să pornim neîntârziat la drum!

19. De data aceasta mă vei însoți și tu, Lameh, nepotul meu, dar soția ta va rămâne acasă, alături de Jared și de Metuselah.

20. Urmați-mă așa cum sunteți și nu luați cu voi nici un obiect. – Aceasta este voința Domnului. Amin”.

21. După care Enoh a ieșit din casă, a binecuvântat înălțimile sacre și câmpiile de jos, precum și cărarea care le unea, după care a pornit la drum, însoțit de cei amintiți mai sus.

22. Iar aceștia l-au urmat așa cum își urmează turma păstorul.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 34
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 26.6.2018, 09:28 View PostDownload Post

Capitolul 34
Sosirea lui Enoh și a tovarășilor săi în vecinătatea orașului. Lameh admiră realizările locuitorilor din Hanoh. Sfatul înțelept al lui Enoh.
(9 mai 1843)

1. Când micul grup s-a apropiat de marele oraș Hanoh, Lameh (cel de pe înălțimile sacre) s-a minunat de splendoarea și masivitatea construcțiilor umane. El i-a spus lui Enoh:

2. „Ascultă, părinte Enoh, dacă privim aceste monumente, putem spune orice despre locuitorii ținuturilor de jos, dar și faptul că nu sunt proști! Trebuie să recunosc că aceste construcții sunt foarte inspirate, și nu pot să nu le contemplu cu cea mai mare plăcere.

3. Dacă ne gândim că locuitorii ținuturilor de jos au construit aceste monumente cu mâinile lor, fără să cunoască în nici un fel puterea spiritului, nu pot să nu mă minunez văzând această operă impresionantă!”

4. Dar cea care a pus capac acestei stări de încântare a lui Lameh a fost vederea noului templu de pe fostul munte al șerpilor. Lameh a rămas mut de uimire, pierdut în contemplația sa. Abia după o vreme și-a regăsit el darul vorbirii, când i-a spus lui Enoh:

5. „Vai, părinte Enoh, ce-mi este dat să văd? Nici nu-mi vine să cred că acest edificiu a fost construit de mâinile unor oameni!”

6. Fără să-și piardă calmul, Enoh i-a răspuns lui Lameh: „Ascultă, dragul meu fiu, îți spun un lucru: nu mai fii atât de entuziasmat de această realitate exterioară, căci altfel mă vei bombarda cu întrebările tale. Îți reamintesc însă că toate aceste construcții nu aparțin spiritului, ci lumii exterioare!

7. Dacă își va găsi plăcerea în ele, spiritul tău va sfârși prin a se întuneca. El nu va mai fi capabil să-i ofere inimii tale lumina necesară, așa că aceasta va fi nevoită să ceară altora explicațiile pe care le dorește, deși ar fi putut găsi aceste explicații în propriul său spirit.

8. De aceea, sfatul meu este să îți întorci privirea de la aceste lucruri care te impresionează într-o asemenea măsură. În acest fel, spiritul tău își va regăsi lumina în sine, iar tu vei găsi în tine însuți răspunsurile pe care le cauți!”

9. După care, Enoh s-a întors către ceilalți și le-a spus: „Cât despre voi ceilalți, puteți să vă bucurați după pofta inimii de acest miracol făcut Domnul special pentru bunăstarea voastră fizică și spirituală, în lumina iubirii și grației Sale infinite, și pe care nu îl veți putea contempla niciodată cu suficientă recunoștință!”

10. Naeme, împreună cu celelalte două fete și cu cei doi fii ai lui Lameh, au căzut cu toții la pământ, slăvind cu voce tare bunătatea infinită a Părintelui lor divin, care a săvârșit un miracol atât de sublim în mare mila Lui față de copiii din ținuturile de jos.

11. Naeme s-a minunat cu atât mai mult cu cât avea acum posibilitatea să vadă cu ochii fizici ceea ce i-a permis Domnul să vadă cu ochii spirituali pe înălțimile sacre. De aceea, ea și-a slăvit Tatăl ceresc cu o iubire chiar mai aprinsă decât cei care nu avuseseră această viziune.

12. Enoh și-a dat imediat seama de acest lucru și i-a spus Naemei: „Acum ridică-te, căci o mulțime mare de oameni fericiți de venirea noastră ne-au ieșit în întâmpinare!

13. Spune-le și celorlalți să se ridice și anunță-i că Domnul i-a transmis lui Lameh cel din ținuturile de jos că îl vom aștepta în vecinătatea orașului Hanoh. De aceea, el se apropie de noi cu brațele larg deschise și ne va întâmpina în scurt timp cu toată forța iubirii pe care a revărsat-o Domnul asupra lui!”

14. Auzind aceste cuvinte, Naeme s-a ridicat de jos, însoțită de tovarășii săi, care auziseră și ei cuvintele lui Enoh. Naeme s-a îndreptat imediat către ei ca să-i liniștească, întrucât văzând marea mulțime de oameni care se apropia de ei, aceștia s-au lăsat cuprinși de o ușoară teamă, chiar dacă inimile lor erau bucuroase.

15. Atunci, Enoh a lăudat-o cu voce tare pe Naeme pentru maniera plină de discernământ cu care i-a urmat instrucțiunile.

16. Naeme i-a răspuns: „O, Enoh, eu i-am dăruit întreaga mea iubire Domnului! Dacă am înțeles atât de exact cuvintele tale, acest lucru a fost posibil numai grație compasiunii Lui infinite, de care nu sunt deloc demnă”.

17. Chiar în timp ce pronunța aceste cuvinte, ea a simțit un suflu blând, care părea să o mângâie. De aceea, ea l-a întrebat pe Enoh:

18. „O, Enoh, cui îi aparține acest suflu divin care îmi mângâie sufletul, făcându-l să renască?”

19. Enoh i-a răspuns: „Draga mea Naeme, este chiar Domnul, care se află printre noi, invizibil ochilor noștri fizici, dar cât se poate de palpabil pentru sufletele noastre!

20. Dacă vei continua să-L iubești cu aceeași ardoare, vei simți adeseori acest suflu sacru, căci ori de câte ori Domnul te binecuvântează, El îți insuflă personal iubirea Lui în inima ta! Da, așa se petrec lucrurile.

21. Dar Lameh s-a apropiat foarte mult. De aceea, haideți să ne pregătim să-i ieșim în întâmpinare! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 35
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 26.6.2018, 09:30 View PostDownload Post

Capitolul 35
Întâlnirea lui Enoh cu regele Lameh. Pericolul venerării unei ființe umane.
(10 mai 1843)

1. Când regele Lameh a ajuns în fața lui Enoh, el și-a descoperit capul și pieptul și s-a prosternat până la pământ în fața lui.

2. Enoh s-a apropiat însă de el și i-a spus: „Ascultă, dragul meu frate Lameh, pe viitor te rog să te abții de la astfel de gesturi, pe care nici măcar Domnul Însuși nu ni le cere, nici mie, nici ție!

3. Eu nu am venit la tine ca să mă venerezi de parcă aș fi un al doilea Dumnezeu, ci numai din iubire față de Domnul, Părintele nostru preaplin de iubire, precum și ca un frate al tău! De aceea, renunță la această venerație care este absolut inutilă!

4. Cel mai bine este să evităm să acționăm în acest fel, dacă nu dormi să dăm naștere unor spirite malefice!

5. Dacă mă venerezi în această manieră, deși eu nu sunt nici cu un fir de păr mai bun decât oricare dintre voi, mă ridici practic deasupra celorlalți și îi umilești implicit pe ei în fața mea, deși suntem cu toții frați cu drepturi egale!

6. O vreme, aceștia se vor lăsa umiliți, dar mai devreme sau mai târziu va veni un moment în care vor începe să își pună întrebări de genul:

7. ‚Este oare acest om mai presus decât noi? De ce îi dă Dumnezeu dreptul să primească asemenea onoruri, forțându-ne să ne prosternăm în fața lui și lăsându-ne să ne complacem în această stare rușinoasă de prostrație?

8. Ei bine, ne vom ridica deasupra lui și îi vom răpi privilegiile, după care îl vom pedepsi pentru toate onorurile pe care am fost nevoiți să i le aducem atâta vreme! Va vedea astfel că nu este decât o ființă umană, la fel ca noi!’

9. Cam așa vorbește vocea naturii umane, dragul meu frate Lameh. Odată dezlănțuită, ea poate deveni mai teribilă decât mânia oarbă a tigrilor și a hienelor la un loc!

10. De aceea, îți propun să renunțăm la acest gen de ceremonii, căci ele poartă în sine o sămânță otrăvită. În acest fel, pământul va înflori literalmente, devenind un paradis terestru.

11. Pe de altă parte, dacă nu vom proceda în acest fel, vom semăna practic numai scaieți și mărăcini, făcându-i pe descendenții noștri să se omoare cu miile și cu sutele de mii, mânați de focul răzbunării.

12. Îți reamintesc că nu avem decât un singur Domn, un singur Dumnezeu și un singur Părinte. Cât despre noi, suntem cu toții frați.

13. Chiar dacă Domnul îi dă unui om o responsabilitate mai mare decât celorlalți semeni ai săi, acesta nu devine astfel mai presus decât ceilalți. Dimpotrivă, el are posibilitatea să își dovedească într-o mai mare măsură iubirea față de frații săi.

14. În aceste condiții, nu este cazul să ne venerăm între noi, căci iubirea este o forță care tinde să se unească în permanență cu ceea ce îi seamănă și care respinge tot ce nu seamănă cu ea. La fel se petrec lucrurile în timpul procesului de cernere a grâului și de separare a lui de paiele goale.

15. Nu uita aceste cuvinte, dragul meu frate Lameh, și astfel vei trăi în ordinea perfectă a lui Dumnezeu, fiind mereu pe placul Acestuia!”

16. Aceste cuvinte au făcut o impresie profundă asupra lui Lameh, făcându-l să își schimbe pe loc anumite decizii pe care le luase. Căci el avea intenția de a introduce un sistem perfecționat de caste, deși acesta reprezintă în ochii Mei o judecată și o oroare absolută.

17. Din fericire, așa cum spuneam, discursul lui Enoh i-a schimbat pe loc aceste planuri lui Lameh. El i-a răspuns astfel lui Enoh:

18. O, frate Enoh, ai adus o mare lumină în inima mea! Domnul fie lăudat de-a pururi pentru grația de a-i fi creat pe oameni egali, ca niște frați plini de iubire!”

19. În acest moment, Lameh și-a mutat privirile la câteva sute de pași mai încolo, unde se afla micul grup care l-a însoțit pe Enoh și care a rămas pe loc, în timp ce Enoh s-a grăbit să îi iasă în întâmpinare lui Lameh pentru a-l face să renunțe la umilința lui exagerată. Văzând micul grup, Lameh și-a întrebat interlocutorul:

20. „Frate, cine sunt acei oameni care te urmează oarecum stânjeniți, după câte mi se pare mie?”

21. Enoh i-a răspuns: „Dragul meu frate, spune-le celor care te însoțesc să rămână pe loc și urmează-mă. Vei vedea astfel cât de mare este bunătatea și compasiunea Domnului!

22. Vino și întâmpină-ți familia, în numele Domnului!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 36
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 26.6.2018, 09:32 View PostDownload Post

Capitolul 36
Lameh aleargă către familia sa, însoțit de Enoh. Tripla semnificație a comportamentului lui Enoh. O profeție autentică referitoare la eliberarea oamenilor.
(11 mai 1843)

1. La auzul acestor cuvinte, Lameh și-a ieșit din minți de fericire. El a scos un strigăt de bucurie și a alergat către familia sa, cu brațele larg deschise.

2. Bietul Enoh, care nu mai era la prima tinerețe, a fost nevoit să țină pasul cu el, pentru a parcurge distanța – din fericire foarte scurt㠖 care îi separa de micul grup.

3. Poate părea ciudat faptul că Enoh a alergat alături de Lameh, dar acest fapt are o semnificație mai mare decât ați putea crede. Putem spune chiar că el are o triplă semnificație profetică.

4. Pe de o parte, gestul său le arată tuturor ghizilor spirituali că nu trebuie să întârzie progresul discipolilor lor printr-o pedanterie exagerată, care sufocă avântul spiritului. Dimpotrivă, ei trebuie să stimuleze cu orice preț această aspirație a discipolilor lor, acomodându-și pasul la viteza celor care progresează rapid, acționând liber alături de cei liberi, folosind forța în cazul celor puternici, răbdarea în cazul celor slabi, târându-i după ei pe cei indeciși și insuflându-le curaj celor speriați!

5. În al doilea rând, consecințele progresului industrial conduc inevitabil către o decadență rapidă a elementului spiritual, care se identifică cu materia captivă, în loc să se elibereze de ea. Semnificația ascunsă a gestului lui Enoh era așadar aceea că spiritul acestuia coborâse în profunzimile materiei pentru a elibera sufletul ținut captiv în materie al lui Lameh, reunificându-l din nou cu elementele sale cele mai sublime și mai pure, respectiv cu spiritul său.

6. A treia semnificație a gestului lui Enoh avea o conotație pur profetică: copiii înălțimilor sacre au coborât cu pași repezi către ținuturile joase, unde au dat curs liber tuturor dorințelor lor inferioare. Deși au coborât în calitate de înțelepți și de filozofi, ei au învățat destul de repede să se dedea la tot felul de abuzuri și destrăbălări.

7. Acestea sunt cele trei interpretări ale gestului lui Enoh.

8. Unii oameni ar putea obiecta că dacă așa stau lucrurile, înseamnă că viitorul ar putea fi determinat prin studierea cuvintelor și acțiunilor tuturor profeților care au existat vreodată pe pământ. În consecință, oamenii nu sunt liberi în plan spiritual, fiind nevoiți să acționeze exact așa cum au prezis profeții! Cum s-ar spune, copiii înălțimilor sacre erau predestinați să decadă de îndată ce aveau să coboare la șes, de vreme ce Enoh a anunțat acest lucru atunci când l-a însoțit pe Lameh în fuga către familia sa.

9. Dacă așa stau lucrurile, de ce trebuie pedepsiți oamenii, care nu au făcut altceva decât să împlinească străvechea profeție?

10. Dar Eu vă spun: dacă așa s-ar petrece lucrurile, ar fi cumplit să fii om. Din fericire, lucrurile stau cu totul altfel, iar profeții nu fac decât să ne arate consecințele inevitabile ale acțiunilor oamenilor, care urmează să se petreacă într-un moment precis, la fel cum o sămânță de grâu semănată în pământ dă rod într-o perioadă cunoscută dinainte. De aceea, Eu cred că este mai degrabă profitabil ca oamenii să știe din timp care vor fi consecințele acțiunilor lor!

11. Nu este normal ca țăranul să știe dinainte că dacă va semăna grâu, ceea ce va obține va fi tot o recoltă de grâu, și că dacă va semăna buruieni, va obține tot buruieni?

12. De vreme ce este bine ca el să cunoască aceste lucruri, de ce credeți că nu este normal ca oamenii să cunoască din gura profeților care vor fi roadele pe care le vor recolta în urma acțiunilor lor în cadrul ordinii Mele eterne și imuabile, dacă vor continua să le comită fără să le modifice în nici un fel?

13. În mod evident, dacă oamenii își schimbă comportamentul – ca urmare a acestor avertismente –, roadele acțiunilor lor vor fi cu totul altele, lucru afirmat, de altfel, în mod repetat de către toți profeții. Căci tot ce prezice un profet este condiționat de acțiunile oamenilor.

14. Rezultă așadar că libertatea oamenilor nu este în nici un fel afectată de ceea ce prezic profețiile. Dimpotrivă, acestea le oferă oamenilor un avantaj enorm, în sensul că învață astfel să își cunoască mai bine acțiunile și consecințele lor, având o libertate deplină să le comită în continuare sau să le modifice, dat fiind că acum cunoaște care sunt roadele acțiunilor bune și care sunt roadele acțiunilor sale rele.

15. Ar mai fi un aspect care trebuie elucidat în privința comportamentului lui Enoh din timpul cursei sale, dar îl vom lăsa chiar pe el să facă acest lucru.

16. Să revenim așadar la cei doi, care au ajuns deja la familia lui Lameh, și să vedem ce se întâmplă în continuare!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 37
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 26.6.2018, 09:35 View PostDownload Post

Capitolul 37
Revărsarea de bucurie și recunoștința exuberantă a regelui Lameh. Enoh îl avertizează să nu facă promisiuni pripite.
(12 mai 1843)

1. Ajuns în prezența familiei sale și fericit să își regăsească cele două soții, fiica sa preferată și pe soțul robust al acesteia, Lameh a rămas literalmente fără cuvinte. El semăna întru totul cu un om îndrăgostit până peste urechi, cum ați spune voi, incapabil să își declare dragostea iubitei sale din cauza preaplinului pe care îl simte în inimă.

2. Abia după un lung moment de tăcere, când fericirea sa năvalnică s-a mai liniștit, a reușit el să își dezlege baierele limbii, spunând următoarele cuvinte:

3. „O, Doamne, Tată preasfânt și preaplin de iubire, cum Ți-aș putea mulțumi eu, un biet vierme care se târăște prin praf, slăvindu-Te și adorându-Te pe deplin pentru această grație pe care nu o merit în nici un fel?

4. O, voi, soții și copile ale mele, dacă ați ști câte nopți am plâns și am suspinat gândindu-mă la voi! Eram însă plin de mânie împotriva lui Dumnezeu și – în nebunia mea – am încercat să mă răzbun pe El, pe Domnul atotputernic și etern al infinității!

5. Pentru această atitudine, aș fi meritat pe deplin cea mai cruntă pedeapsă posibilă, pentru întreaga eternitate. Și totuși, în loc să mă pedepsească așa cum aș fi meritat, Domnul revarsă asupra mea o grație atât de mare încât chiar și spiritele cele mai elevate și mai perfecte din univers s-ar cutremura văzând atâta compasiune!

6. De aceea, mă închin acum la picioarele Tatălui ceresc și strig din toată inima mea: ‚O, Doamne, Tată preasfânt și preaplin de iubire! Ce dorești să fac pentru a-Ți oferi ceva pe placul inimii Tale în semn de recunoștință pentru compasiunea Ta infinită?’”

7. Enoh i-a spus însă lui Lameh: „Ascultă, frate, ai vorbit cât se poate de inspirat în fața alor tăi, a mea și a lui Dumnezeu, dar am regăsit în cuvintele tale un element care nu corespunde deloc ordinii divine!

8. În ardoarea iubirii tale, tu i-ai poruncit practic Domnului veșniciei să îți solicite un sacrificiu, pe care i L-ai oferit pentru a-i demonstra recunoștința ta și pentru a-i face pe plac!

9. Această intenție este cât se poate de nobilă, dar gândește-te ce ai face dacă Domnul ți-ar cere să i-i sacrifici chiar pe cei care ți-au umplut inima cu o astfel de recunoștință și cu o astfel de iubire?! Spune-mi: ce ai face în acest caz?”

10. Auzind aceste cuvinte, Lameh a rămas complet interzis, neștiind ce să răspundă, deși întrebarea era cât se poate de importantă.

11. De aceea, Enoh a luat din nou cuvântul: „Ascultă, dragul meu frate, văd că ai înghețat de spaimă, fiind incapabil să îmi răspunzi la această întrebare!

12. Dar eu îți spun: chiar dacă Domnul ți-ar cere nu doar să i-i sacrifici pe cei dragi, dar și mai mult încă, ar trebui să te supui voinței Sale cu inima plină de smerenie, căci cine nu este dispus să piardă totul de dragul Lui nu este cu adevărat demn de El!

13. La fel se petrec lucrurile cu toți pământenii care își iubesc consoarta, copiii și părinții mai mult decât îl iubesc pe Dumnezeu!

14. De aceea, înainte de a face astfel de promisiuni Domnului, fiecare ar trebui să își sondeze mai întâi propria inimă, căci cel care promite un sacrificiu în semn de recunoștință, dar apoi regretă că a făcut această promisiune, nu este demn de iubirea necondiționată a Domnului. Pe de altă parte, față de cel care nu regretă promisiunea făcută, Domnul va acționa ca și cum ar fi primit deja ofranda cerută.

15. Liniștește-te însă, căci Domnul nu te va pune niciodată la încercare folosind asemenea metode brutale. Ceea ce am dorit să subliniez este că înainte de a-i face astfel de promisiuni, ar fi bine să reflectezi; căci Domnului nu-i place ca oamenii să facă glume pe seama Lui!

16. Gândește-te la aceste cuvinte și pe viitor acționează în consecință. Iar acum, îți propun să ne îndreptăm către casa ta, iar apoi către templul de pe munte. Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 38
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 26.6.2018, 09:43 View PostDownload Post

Capitolul 38
Bucuria revederii dintre regele Lameh și familia sa. Marea recunoștință a lui Lameh față de Domnul. Enoh și patriarhul Lameh (cel de pe înălțimile sacre) discută despre sacrificiul exemplar făcut de Lameh și de familia sa.
(15 mai 1843)

1. Lameh i-a mulțumit în inima sa lui Enoh pentru această învățătură și pentru avertismentul inerent pe care îl conținea ea, după care le-a spus alor săi:

2. „Veniți la pieptul meu și nu vă temeți de nimic. Știu că Domnul v-a transmis deja în inimile voastre că nu mai aveți a vă teme de mine!

3. Într-adevăr, compasiunea divină m-a transformat pe deplin și a transformat fostul tiran de odinioară, însetat de sânge, care și-a ucis cei doi frați și a comis cele mai cumplite orori, într-un miel și un ghid plin de blândețe al umanității.

4. De aceea, veniți la pieptul meu și nu vă temeți. Cu ajutorul grației Domnului, mă aflu aici pentru a repara atât cât îmi stă în puteri toate crimele pe care le-am comis vreodată față de frații și de surorile mele, conducându-i pe toți către Dumnezeu (cel puțin, pe cei care mai sunt în viață)”.

5. Auzind această invitație atât de călduroasă, dublată de această tristă confesiune care făcea dovada sincerității sale, rudele lui Lameh s-au liniștit instantaneu și s-au apropiat de el. L-au îmbrățișat și l-au salutat cu respect, mulțumindu-i din inimă Domnului pentru imensa grație și compasiune pe care a revărsat-o asupra lui Lameh, într-o manieră atât de miraculoasă încât toate ținuturile de jos aveau de profitat de pe urma ei.

6. Acest act de recunoștință i-a înmuiat de tot inima lui Lameh, care a izbucnit în lacrimi, mulțumindu-i încă o dată Domnului pentru grația Lui infinită.

7. Conștient de acest moment de mare grație, Enoh i-a vorbit în tăcere fiului său, Lameh (cel de pe înălțimile sacre, care îl auzea în inima sa):

8. „Privește, fiule! Iată cum trebuie oferit un sacrificiu care să fie cu adevărat pe placul Tatălui nostru preasfânt! Ai întâlnit vreodată o fervoare atât de mare pe înălțimile sacre?

9. Da, cândva obișnuiam să practicăm cu toții o ceremonie sacră, care nu făcea însă decât să excite simțurile și să ucidă spiritul! Mă tem însă că nu vei întâlni prea des pe înălțimile sacre o astfel de ceremonie, tăcută, dar vie, care lasă să vorbească numai inimile, cum este cea la care asistăm în clipa de față. Și ne mai numim ‚copiii lui Dumnezeu’, în timp ce pe acești oameni din ținuturile de jos îi numim ‚copiii lumii’!

10. E drept că atât timp cât Tatăl nostru ceresc pășea printre noi într-o manieră vizibilă, dându-ne dovezi peste dovezi ale iubirii, grației și compasiunii Sale divine, s-au găsit printre noi destule inimi smerite care să îl slăvească și să se închine la picioarele Părintelui nostru preasfânt și preaplin de iubire, dar de îndată ce Acesta a redevenit invizibil, cei mai mulți dintre frații noștri au revenit la vechile lor ocupații, ca și cum nu s-ar fi petrecut nimic ieșit din comun! Ce spui de această diferență?”

11. Lameh (cel de pe înălțimile sacre) i-a răspuns: „O, părinte Enoh, această diferență mi se pare uriașă! Pe de altă parte, trebuie să-ți mărturisesc că niciodată până acum nu mi s-a părut atât de sublim Tatăl nostru ceresc!

12. Cât de inferiori suntem noi față de ceea ce ne pretindem a fi! Acest Lameh din ținuturile de jos este mult mai presus decât mine, chiar dacă eu vin din înălțimile sacre! 13. La urma urmelor, Domnul nu i-a dăruit mare lucru, și chiar și acesta aparține lumii exterioare; și totuși, el îi mulțumește ca și cum i-ar fi dăruit toate cerurile Sale. Mie mi-a dăruit însă tot ce poate fi mai prețios, așa cum mi-a mărturisit chiar El, și tot ce poate fi mai înălțător, așa cum mi-a spus cu cuvintele Sale, dar recunoștința și iubirea mea s-au dovedit infime prin comparație cu cele manifestate acum de Lameh!”

14. Enoh l-a aprobat întru totul: „Așa este, dragul meu fiu, ai perfectă dreptate! Acest lucru ne privește pe toți, căci noi, copiii înălțimilor sacre, suntem mult mai puțin recunoscători față de Tată nostru ceresc pentru darurile Sale de o măreție infinită decât sunt frații noștri din ținuturile de jos pentru niște daruri absolut minore!

15. Dar acum să ne îndreptăm către oraș! Vei vedea acolo minunile pe care le-au creat iubirea și recunoștința față de Dumnezeu, și care vor depăși în grandoare tot ce am văzut vreodată până acum! Vei înțelege astfel și mai bine cât de mare este recunoștința acestor oameni pentru câteva fire de praf solar, prin comparație cu recunoștința noastră, a celor de pe înălțimile sacre, care am primit în dar întregii aștri solari! – Haide să pornim așadar către oraș! Amin”.

16. Lameh din ținuturile de jos și-a regăsit în sfârșit prezența de spirit și i-a urmat pe Enoh și pe ceilalți patriarhi, însoțit de familia sa și cu inima plină de smerenie și de recunoștință.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 39
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 26.6.2018, 09:50 View PostDownload Post

Capitolul 39
Sosirea la Hanoh. Venerarea locurilor sacre este admisă provizoriu. Recepția la palat.
(16 mai 1843)

1. Când grupul a ajuns în oraș, Enoh i-a atras atenția fiului său asupra oamenilor din ținuturile de jos. Îmbrăcați în zdrențe, aceștia scăldau în lacrimile lor drumurile pe care pășiseră cândva mesagerii din ținuturile de sus, dar mai ales cele pe care pășise cândva Domnul. Unii stăteau chiar întinși la sol, pentru a atinge cu piepturile lor locurile sfinte pe care a călcat Domnul, adorându-le astfel cu inimile pline de iubirea cea mai profundă.

2. Văzând aceste scene impresionante, patriarhul Lameh și-a bătut pieptul cu pumnii și a spus: „O, părinte Enoh, ce-mi văd ochii? Acești copii ai lumii iubesc locurile pe care a pășit cândva Domnul mai mult chiar decât îl iubim noi pe Domnul Însuși! Mă întreb în ce măsură trebuie să-L iubească ei pe Tatăl nostru preasfânt și preaplin de iubire!

3. Enoh i-a răspuns: „Așa este! Acesta este adevărul cel mai curat! La drept vorbind, ar trebui să le interzicem sărmanilor noștri frați să venereze în acest fel idolatru locurile prin care au trecut cândva Domnul și mesagerii veniți din munți, căci inimile lor s-ar putea atașa cu ușurință de aceste aspecte exterioare pe care le confundă cu amintirea lor atât de sublimă. Din fericire, ceea ce simt ei este orientat în totalitate către Domnul, așa că nu pot decât să-i las să-și manifeste în continuare pietatea în acest fel.

4. Străduța pe care a trecut Domnul atunci când numele lui Iehova a fost dus la templu va rămâne un loc de-a pururi sacru, și de acum înainte nu vom mai putea interzice astfel de acte de venerație ale acestor oameni fără a le încălca liberul arbitru. De altfel, nici nu avem vreun drept să facem așa ceva, de vreme ce Domnul Însuși nu le interzice să facă acest lucru.

5. Pe de altă parte, nu ne revine nouă rolul de a-i spune Domnului ce trebuie să facă. La fel ca întotdeauna, El va acționa așa cum găsește de cuviință!

6. În ceea ce ne privește, avem în cazul de față o ocazie minunată de a vedea cât de mult îl iubesc acești oameni pe Domnul, pe care îl consideră Tatăl lor preasfânt și preaplin de iubire într-o măsură mult mai mare decât noi, copiii lui Dumnezeu care venim din înălțimile sacre. Mai mult, ei îl adoră într-o manieră diferită de a noastră, aș putea spune mult mai vie și mai autentică!

7. Am ajuns însă în apropiere de casa regelui Lameh. Să îl lăsăm așadar să o ia înainte și să ne conducă în locuința sa!”

8. Văzând că patriarhul Lameh se minunează în fața splendorii neasemuite a palatului, Enoh i-a spus: „Da, măreția acestei construcții este de neegalat, dar dacă ne gândim la sacrificiile care au fost făcute pentru a-l construi, nu putem decât să ne cutremurăm!”

9. Într-adevăr, patriarhul Lameh s-a cutremurat până în străfundurile inimii sale și a spus cu tristețe: „Da, da, dragă tată Enoh, chiar așa stau lucrurile! Atunci când Domnul creează lumi și sisteme solare, așezând munții și celelalte minuni ale naturii la locul lor, este normal să ne bucurăm la vederea acestor splendori, căci știm cât de ușor îi este Domnului să creeze astfel de miracole! Cât despre aceste construcții din piatră ridicate de oameni cu sudoarea frunții și cu prețul a nenumărate sacrificii, nu putem decât să ne întristăm, chiar dacă la prima vedere și ele seamănă cu munții”.

10. Enoh: „Da, ai întru totul dreptate! Îți propun însă să nu ne mai ocupăm de aceste lucruri, pe care Domnul le-a permis să devină realitate. Am avut și noi partea noastră de suferință de suportat, iar lucrurile nu mai pot fi schimbate în ochii Tatălui nostru preasfânt și preaplin de iubire.

11. Iată, ghidul nostru Lameh se apropie deja de noi, cu brațele larg deschise, pentru a ne conduce în casa sa, iar oamenii ne așteaptă la poartă! De aceea, haide să ne grăbim să intrăm, căci în caz contrar oamenii ne vor lua pe sus, închinându-se în fața noastră ca și cum am fi niște Dumnezei, lucru pe care trebuie să îl evităm cu orice preț!”

12. În acest moment, ghidul Lameh s-a alăturat patriarhilor, iar Enoh i-a recomandat să îi conducă repede în casă, pentru a împiedica astfel oamenii să îi transforme în obiectul adorației lor. Lameh a făcut precum i s-a spus.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 4 of 37  [ 368 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 35, 36, 37  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !