Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 15:20
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 35, 36, 37  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 80
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 30.6.2018, 09:30 View PostDownload Post

Capitolul 80
Transfigurarea Domnului în fața poporului, care se închină cu teamă și cu venerație în fața Lui. Cuvintele eterne adresate de Domnul poporului care L-a recunoscut. Domnul dispare.
(18 iulie 1843)

1. Dând ascultare cuvintelor sacre ale Domnului, Enoh și cei doi Lameh L-au urmat fără ezitare pe Acesta pe pragul de intrare în templu.

2. Când micul grup a ieșit în fața poporului, hainele Domnului au devenit mai albe decât zăpada proaspăt căzută pe munții înalți, iar fața, mâinile și picioarele Sale au început să strălucească într-o lumină mai intensă decât cea emisă de o mie de sori.

3. Văzând măreția și slava acestui Înțelept care li se prezentase ceva mai devreme sub înfățișarea unui om dintre cei mai modești, oamenii au căzut cu fața la pământ, strigând: „O, Iehova Savaot, ai milă de noi, nu ne judeca și nu ne pedepsi, așa cum merităm de multă vreme din cauza gândurilor noastre rele, dar mai ales a faptelor noastre greșite! După ce Te-am recunoscut în splendoarea Ta infinită și în toată măreția Ta, strigăm către Tine, o, Iehova Savaot, rugându-Te să ne acorzi grația și compasiunea Ta!”

4. Auzind aceste cuvinte, Domnul și-a retras lumina luminilor în inima Sa și s-a adresat astfel mulțimii speriate: „Micuții Mei, ridicați-vă! Căci Eu, Dumnezeul, Creatorul și Părintele vostru, nu am venit ca să vă judec și să vă pedepsesc, ci pentru a vă dărui acei ghizi capabili să vă conducă mai presus de slăbiciunile voastre, pe cărările care duc către împărăția veritabilă a Vieții eterne! De aceea, ridicați-vă și nu vă temeți de Mine, Părintele vostru preabun, care vă iubesc mai presus de orice!”

5. Acum, oamenii s-au ridicat de la pământ, ușurați, și au privit cu uimire fața Domnului, care își pierduse strălucirea supraomenească, dar care avea în schimb trăsături pline de blândețe. I-au privit de asemenea hainele, care nu mai străluceau mai puternic decât soarele, căpătând o nuanță de un albastru deschis, la fel ca și cerul. Toți cei de față s-au întrebat atunci în tăcere: „Ești Tu într-adevăr Acela a cărui lumină ne-a aruncat pe acest pământ prin puterea ei, sau ai pus un arhanghel în locul Tău?”

6. Domnul a luat din nou cuvântul și s-a adresat astfel oamenilor: „O, micuții mei copilași, de ce nu doriți să Mă recunoașteți pe Mine, Părintele vostru, după iubirea Mea, și nu după lumina Mea? – Nu credeți că iubirea este mai presus decât lumina?

7. Atunci când M-am arătat vouă în chipul Meu de lumină, ați căzut imediat la pământ, ca și cum ați fi fost supuși judecății. În schimb, acum, când Mi-am ascuns această lumină și M-am întors către voi cu toată iubirea Mea, ați ajuns deja să vă puneți întrebări dacă Eu am fost Acela care v-am apărut acum câteva clipe în toată măreția Mea divină!

8. Eu, Domnul, Dumnezeul și Părintele vostru, al tuturor, vă spun acum vouă, copilașilor Mei, că nu sunt un simplu reprezentant al Domnului, ci Domnul Însuși. Dorința Mea este să vă arăt ce v-am pregătit în împărăția spirituală pentru a vă face fericiți!

9. Iată ce v-am pregătit: v-am trimis învățători foarte înțelepți, din rândul vostru, pe care i-am trezit din punct de vedere spiritual. Ascultați-i întotdeauna și urmați-le sfaturile în toate privințele, indiferent dacă este vorba de lucruri serioase sau de altele, mai frivole, pe care vi le rezervă viața. În acest fel, veți acționa în acord cu voința Mea, iar Eu Mă voi afla în mijlocul vostru în persoană, și în spirit alături de cei pe care i-am trezit cu scopul de a vă sluji.

10. Aceia dintre voi care vor ține cont de ce le vor spune acești ghizi spirituali aleși de Mine și care vor acționa la unison cu sfaturile lor vor vedea adevărul, căci Eu le voi ilumina ochii cu lumina Mea, și Mă vor vedea pe Mine în carne și oase, putându-Mă auzi și vedea în persoană. Căci toți cei treziți primesc trupul Meu și spiritul Meu, devenind una cu Mine.

11. De aceea, vă binecuvântez acum pe toți, căci de acum înainte, nu Mă veți mai putea vedea și nu Mă veți mai putea auzi decât prin intermediul celor pe care i-am trezit de dragul vostru!

12. Tu, Enoh, și tu, Lameh de la șes, la fel ca și tine, Lameh din înălțimile sacre, sunteți primii oameni cu care Mă unesc aici și acum, pentru a depune întotdeauna mărturie în fața oamenilor care este voința Mea! Vă înzestrez acum cu toată forța și cu toată puterea iubirii Mele. De acum înainte, acționați ținând cont exclusiv de această forță, până în momentul în care veți fi eliberați de această funcție sau în care vei trece din această lume în cea în care locuiesc Eu dintotdeauna. Amin”.

13. După ce a rostit aceste cuvinte, Domnul a dispărut, iar mulțimea a început să plângă și să se bată cu pumnii în piept, preamărindu-L pe Dumnezeu.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 81
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 30.6.2018, 09:31 View PostDownload Post

Capitolul 81
Monumentul celor șapte pietre albe din interiorul templului. Originea mitului pietrei filozofale. Întoarcerea în oraș.
(20 iulie 1843)

1. Timp de o oră întreagă, în rândul oamenilor a domnit tăcerea cea mai profundă. Chiar și cei trei ghizi spirituali înzestrați cu o putere remarcabilă au respectat acest moment de reculegere.

2. După ce el s-a încheiat, Lameh s-a întors către Enoh și i-a spus: „Frate Enoh, de vreme ce totul s-a realizat deja în acord cu voința și cu ordinea Tatălui nostru preasfânt și preaplin de iubire, a Creatorului cerului și pământului, sunt de părere să ne întoarcem în oraș, pentru a trimite vorbă tuturor celorlalte orașe de la șes, transmițându-le vestea cea mare”.

3. Enoh i-a răspuns: „Da, frate, haide să facem acest lucru chiar astăzi, căci mântuirea și lumina nu pot veni niciodată prea devreme pentru un popor! Foarte bine te-ai gândit, așa că vom începe imediat pregătirile pentru a ne întoarce în oraș.

4. Totuși, mai există ceva ce trebuie făcut, ca mărturie a prezenței vizibile a Domnului printre noi, înainte de a ne întoarce în oraș, pentru ca descendenții noștri să-și aducă aminte de faptul că Acesta a binecuvântat El Însuși templul înțelepciunii destinat spiritului uman: vom aduce aici, unde vor rămâne de-a pururi, șapte pietre albe, fiecare de mărimea unui cap de om, pe care le vom așeza pe treptele altarului pe care s-a odihnit Domnul, în timp ce ne-a vorbit întreaga noapte despre înțelepciunea veritabilă a spiritului, care conduce la viața eternă, liberă și perfectă.

5. Frate Lameh, poruncește ca acest lucru să fie făcut, după care ne vom putea îndrepta fără întârziere către oraș pentru a pune în aplicare excelentele tale intenții!”

6. După ce a ascultat cuvintele lui Enoh, Lameh s-a grăbit să iasă afară, plin de bucurie, și i-a chemat la el pe Mura și pe Cural, cărora le-a transmis directivele lui Enoh.

7. Cei doi s-au îndreptat imediat către un loc pe care îl cunoșteau și în care se găseau pietre albe care nu au fost folosite pentru construcția templului. Au ales șapte dintre cele mai frumoase pietre, absolut fără nici o pată, și i le-au adus lui Lameh. Apoi, cu ajutorul acestuia, le-au dus împreună în interiorul templului.

8. După ce au terminat, Enoh i-a spus lui Lameh: „Cu toții, suntem cinci la număr. Mai cheamă doi oameni, astfel încât să fim șapte, și fiecare dintre noi ne vom scrie numele pe una din pietre, ca mărturie pentru ceea ce s-a întâmplat în acest loc. Abia după aceea le vom putea așeza pe treptele altarului.

9. Eu voi atinge aceste pietre în numele Domnului, iar el va face să țâșnească din ele o forță care le va permite celor care le vor atinge de acum înainte să trăiască o stare de înțelepciune veritabilă, pe care o vor putea păstra o bucată de vreme!”

10. Cuvintele lui au fost imediat puse în practică. Așa s-a născut mitul „pietrei filozofale”. Forța transmisă acestui loc a continuat să dăinuiască, conform voinței Mele, până în perioada profeților lui Israel. Muntele a fost chiar cel pe care Saul a obținut pentru o vreme darul profeției. Atunci când a coborât de pe el, oamenii s-au întrebat: „Oare ce s-a întâmplat cu el? A devenit și el profet?”

11. După așezarea pietrelor, oamenilor de afară li s-a explicat ce s-a întâmplat, după care Lameh a dat ordin de plecare și toată lumea a pornit în liniște către oraș.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 82
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 30.6.2018, 09:32 View PostDownload Post

Capitolul 82
Trimiterea mesagerilor. Ordinea exemplară și divină a statului și orașului Hanoh. Enoh și Lameh se întorc pe înălțimile sacre.
(21 iulie 1843)

1. De îndată ce au ajuns în oraș și imediat după micul dejun, Lameh a dat dispozițiile necesare pentru ca vestea miraculoaselor evenimente divine să le fie transmisă locuitorilor din principalele zece orașe de la șes, fapt ușor de realizat, dat fiind că celelalte orașe nu se aflau la o distanță mai mare de o zi de mers de orașul lui Lameh, iar drumurile care duceau la ele erau cât se poate de drepte.

2. După trimiterea mesagerilor, Lameh, secondat de Enoh, a dat o serie de dispoziții pentru următoarele trei zile: a numit gardieni pentru paza templului de pe munte, le-a construit chiar acestora o locuință permanentă (fapt de care s-au ocupat Mura și Cural), puțin mai jos de templu, pe o mică porțiune de teren drept, care oferea însă suficient spațiu pentru o locuință modestă. Și toate acestea s-au realizat într-un interval de numai trei zile, într-o manieră care astăzi vi s-ar părea miraculoasă, vouă, locuitorilor actuali ai pământului.

3. În acest fel, orașul lui Enoh a fost pus într-o ordine perfectă în numai trei zile, la unison cu indicațiile Mele. Singura poruncă pe care trebuiau să o respecte oamenii era aceea de a-L iubi pe Dumnezeu mai presus de orice și de a-și iubi semenii. Lipsa pudorii a fost condamnată, fiind considerată un rău care distruge spiritul, și în consecință toate celelalte forțe ale ființei umane.

4. În acest fel, multe alte necazuri ale oamenilor au putut fi eliminate, nu atât grație unor legi și pedepse severe puse în vigoare de funcționarii statului, cât prin învățăturile pline de înțelepciune pe care ghizii spirituali le transmiteau fraților lor pentru a le explica efectele dezastruoase la care conduceau comportamentele lor greșite.

5. Cu timpul, toți cei care au reușit să își trezească într-o măsură mai mică sau mai mare capacitățile spirituale, inclusiv femeile mai rafinate și mai sensibile, au putut constata că învățăturile pline de înțelepciune ale ghizilor lor se confirmă sub ochii lor.

6. Acest popor a trăit astfel vreme îndelungată într-o manieră cât se poate de justă, grație învățăturilor care i-au fost transmise de ghizii pe care i-am trezit în mijlocul lui, pe care oamenii le-au respectat din propria lor voință, fără ca cineva să-i oblige în vreun fel în acest sens.

7. La baza bunăstării spirituale de care s-a bucurat acest popor și a tuturor avantajelor pe care statul a știut să i le asigure a stat exclusiv educația plină de înțelepciune.

8. Din păcate, suita evenimentelor care vor fi descrise în continuare va demonstra fără putință de tăgadă cum s-a întâmplat că, în momentul potopului, umanitatea de pe pământ a ajuns să-Mi întoarcă în întregime spatele, căzând în totalitate pradă voinței marelui Dușman al Vieții.

9. În toată perioada care a urmat convertirii lui Lameh, înălțimile sacre și regiunile de la șes au devenit atât de perfecte încât nici chiar în ceruri nu s-ar fi putut imagina și stabili o ordine mai bună decât cea care domnea atunci pe acest pământ.

10. Dacă Șarpele cel rău s-ar fi supus acestei stări de fapt, pământul ar fi fost transformat din nou în vechiul paradis care fusese cândva. Șarpele a regretat însă în scurt timp că a acceptat condițiile Mele, fie și numai parțial, așa că a reînceput să își exerseze din nou vechea meserie atât de distrugătoare.

11. În timpul unei perioade de circa 700 de ani, el a continuat să-i testeze pe oameni, dar numai spre binele lor. După această scurtă întârziere, tentațiile la care a început să-i supună au luat însă un caracter cu totul diferit. Ele au devenit rău intenționate și din ce în ce mai viclene, întinzându-le oamenilor capcane dificile, în care aceștia au și căzut! Faptele care vor urma vor arăta cu claritate motivele care au stat la baza acestei derulări a evenimentelor. Deocamdată, ne vom opri aici cu anticipările.

12. După aceste trei zile în care au desfășurat împreună o activitate extrem de importantă, Enoh s-a întors pe înălțimile sacre, luându-i cu el pe Lameh și pe alți câțiva oameni influenți din Hanoh, pentru ca aceștia să îi poată cunoaște în sfârșit pe cei doi părinți care au dat naștere rasei umane de pe acest pământ. În timpul absenței lor, guvernarea poporului i-a fost încredințată lui Hored.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 83
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 30.6.2018, 09:37 View PostDownload Post

Capitolul 83
Marea de flăcări din peștera aflată pe drumul către înălțimile sacre.
(22 iulie 1843)

1. Pentru a ajunge în munți, Enoh a apucat-o pe drumul care trece pe lângă peștera funestă despre care am mai vorbit.

2. Când micul grup de călători a ajuns la această peșteră, el a făcut o scurtă escală. Enoh i-a povestit în câteva cuvinte lui Lameh ciudatele evenimente care s-au produs în acest loc chiar în prezența Domnului, în timpul primei lor întoarceri în țara de origine.

3. Auzind ce s-a întâmplat, Lameh s-a minunat, dar surpriza lui nu a durat mai mult de un minut, căci din peșteră au început să iasă flăcări teribile, însoțite de un zgomot asurzitor.

4. Lameh a fost atât de îngrozit că a căzut cu fața la pământ, într-un fel de semi-leșin.

5. Enoh a avansat însă spre el, l-a ridicat de la sol și i-a spus: „Hei, frate Lameh, privește-ți pentru o clipă tovarășii! Și ei au fost martorii acestui fenomen, dar nici unul dintre ei nu a căzut la pământ! Chiar dacă s-au speriat puțin la început, la ora actuală privesc această apariție la fel de lipsită de conținut ca și o boare de vânt cu o indiferență aproape totală! – Haide, revino-ți, și comportă-te la fel de curajos ca ei!”

6. Aceste cuvinte au avut darul să-l readucă în simțiri pe Lameh, care și-a revenit și a privit curios flăcările ce continuau să iasă din uriașa peșteră, care avea înălțimea a o sută de oameni și o lungime la bază echivalentă cu înălțimea a 70 de oameni.

7. După o vreme, Lameh i-a spus lui Enoh: „Frate întru Domnul, cred că ar trebui să o luăm pe un alt drum, dacă dorim să ajungem prin mijloace naturale la destinația noastră. Înclin să cred că va fi foarte dificil să trecem de această mare de flăcări, care par să crească în continuare!”

8. Enoh i-a răspuns însă: „Frate Lameh, tu nu cunoști natura acestui incendiu, dar eu știu perfect despre ce este vorba!

9. Ascultă, dacă noi ne-am propune acest lucru, prin voința Domnului aceste flăcări s-ar stinge pe loc! Dar este absolut necesar ca acest incendiu să mai dureze o vreme, sub directa mea supraveghere, pentru ca această peșteră să poată fi distrusă în totalitate și pentru ca cel care a provocat aceste flăcări să poată fi pedepsit în mod just. Căci, așa cum te-a învățat Domnul, chiar și spiritele pure sunt supuse suferinței.

10. În scurt timp, flăcările vor cuprinde în totalitate peștera, iar spiritul revoltat împotriva lui Dumnezeu va trebui să se arate la față, pentru a asculta mustrarea pe care i-o voi adresa, precum și interdicția formală de a mai ataca vreodată un călător aflat pe acest drum!”

11. Lameh s-a simțit complet satisfăcut de explicațiile primite și i-a răspuns lui Enoh: „Ascultă, frate, dacă așa stau lucrurile, pot să mai rămân chiar și o zi întreagă în acest loc, oricât de îngrozitor mi s-ar părea. Îmi dau seama că dacă acest fenomen teribil nu ar fi pus sub supraveghere, nimeni nu ar mai putea călători vreodată pe acest drum către înălțimile sacre!”

12. Enoh i-a spus: „Fii fără teamă, frate, căci voi avea grijă să pun capăt chiar acum acestui fenomen penibil, și asta în maniera cea mai avantajoasă pentru noi! Vei vedea în scurt timp cu propriii tăi ochi cum se va termina această poveste! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 84
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 30.6.2018, 09:41 View PostDownload Post

Capitolul 84
Enoh distruge peștera Dragonului și își liniștește tovarășii de drum.
(23 iulie 1843)

1. După care, Enoh s-a întors către peștera în flăcări, și-a ridicat mâna dreaptă și a strigat cu putere:

2. „Ascultă, sălaș sumbru al morții, al vechiului dușman al Vieții care nu încetează nici o clipă să i se opună lui Dumnezeu! Ascultă, poartă sinistră și vizibilă către abisul tuturor abisurilor, deopotrivă naturale și spirituale! Eu, slujitorul și copilul lui Dumnezeu, îți poruncesc să te prăbușești imediat, distrugându-ți pe loc toate faliile, crevasele, culoarele și numeroasele cavități secundare! Și îi poruncesc vechiului tău locuitor să fugă ca un laș, căci nu are dreptul să locuiască în tine, ci și-a însușit această locuință prin furt!

3. O, Doamne, Părinte preasfânt și etern! Așa să fie, în acord cu voința Ta sacră, de dragul mântuirii viitoare a copiilor Tăi care trăiesc pe acest pământ arid, care le servește drept școală! Amin”.

4. De îndată ce Enoh a pronunțat aceste cuvinte atotputernice, peștera în flăcări s-a prăbușit într-un zgomot îngrozitor, devenind o ruină fumegândă. Din profunzimile pământului s-au auzit multă vreme vaiete sinistre, care demonstrau că toate culoarele abisale ale peșterii, ce coborau până la mari adâncimi, deopotrivă naturale și spirituale, erau anihilate.

5. Efectele acestei prăbușiri și reașezări a solului s-au resimțit pe întreaga suprafață a pământului, până la ultimul colțișor al acestuia, și toți locuitorii planetei au fost cuprinși de groază, sentiment care s-a dovedit însă salutar pentru mântuirea sufletului lor și a vieții lor spirituale. Căci foarte puțini au fost cei înțelepți care au știut ce se întâmplă și de unde provine acest zgomot teribil.

6. Acest fenomen cu totul ieșit din comun l-a epuizat complet pe Lameh. Sufletul lui a fost cuprins de teroare și el a început să tremure din tot corpul, la fel cum tremură frunzele unui copac în timpul unei furtuni puternice.

7. La fel ca și el, tovarășii săi (cu excepția lui Lameh cel din înălțimile sacre) s-au cutremurat văzând această scenă teribilă, deși în viața de toate zilele erau cu toții niște bărbați cât se poate de curajoși. Nici unul dintre ei nu a îndrăznit însă să i se adreseze lui Enoh, care li s-a părut dintr-o dată un uriaș înzestrat cu puteri supraomenești.

8. Enoh i-a liniștit însă, spunându-le (și adresându-se cu deosebire lui Lameh) că fiecare dintre ei dispune de această putere, de care trebuie să se folosească cu înțelepciune, la locul și la momentul potrivit, la unison cu voința și cu intenția divină.

9. Auzind aceste explicații, tovarășii lui Lameh s-au mai liniștit. Între timp, s-a pornit un vânt puternic, care a măturat rapid fumul înecăcios ce ieșea din fosta peșteră, fapt care i-a permis lui Lameh să contemple până departe panorama devenită dintr-o dată accesibilă privirii. Ușurat, el s-a închinat lui Dumnezeu și L-a preamărit pentru puterea fără egal cu care și-a înzestrat creaturile.

10. De-abia s-a mai risipit teama sa și a tovarășilor săi că a intervenit un fenomen nou, care le-a tulburat sufletele într-o măsură chiar mai mare decât scena precedentă, oricât de odioasă li s-ar fi părut ea. De data aceasta le-a apărut în față însuși Satan, spumegând de furie.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 85
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 30.6.2018, 09:45 View PostDownload Post

Capitolul 85
Apariția lui Satan în forma lui teribilă. Enoh îl somează să își arate adevăratele intenții.
(28 iulie 1843)

1. Când Lameh și tovarășii săi au văzut cum arată marele Dușman al Vieții, când i-au văzut statura sa incandescentă, fața de o urâțenie hidoasă și fremătând de furie, capul încă fumegând având în loc de păr un ghemotoc de șerpi înlănțuiți care șuierau zvârcolindu-se în toate direcțiile, încolăcindu-se în jurul craniului său pentru a se descolăci apoi, țâșnind ca niște săgeți prinse la bază, cu o viteză atât de mare încât dacă cineva s-ar fi apropiat prea tare, ar fi fost mușcat înainte să-și dea seama, - au fost cuprinși de o teamă atât de mare încât au înlemnit.

2. Văzând teroarea inutilă care i-a cuprins pe Lameh și pe tovarășii acestuia, Enoh i-a lăsat câteva momente să tremure, cu intenția de a le preda o lecție necesară. Abia apoi s-a întors el către Satan și i-a spus pe un ton cât se poate de serios:

3. Ascultă, dușman al Domnului, al Dumnezeului nostru atotputernic care este simultan și al tău! Ce s-a întâmplat cu voința ta, cu memoria ta și cu ascultarea pe care i-o datorezi lui Dumnezeu?

4. Ce i-ai promis Domnului în prezența mea, atunci când te-a pedepsit prin intermediul lui Kisehel?

5. Crezi cumva, în reaua ta voință, că memoria mea și cea a Domnului sunt la fel de scurte ca a ta?

6. O, dușman jurat al oricărei forme de viață! Adevăr îți spun, în numele Domnului, că te înșeli amarnic!

7. Data trecută, Domnul ți-a spus mai multe lucruri, iar tu i-ai promis în mod solemn că îi vei ghida pe copiii Lui către bine, ajutându-i să se orienteze pe calea cea bună prin tot felul de încercări și tentații înțelepte și juste!

8. Ce s-a ales de promisiunea ta? Cum de s-a schimbat ea într-un timp atât de scurt? Ai uitat complet că i-ai promis Domnului să îți respecți cu fidelitate legământul pentru a scăpa de greaua pedeapsă pe care ai avut-o de suportat? Ai dorit atunci să ne ucizi pe loc sub focul mâniei tale, deși știai foarte bine cine eram, eu și frații mei!

9. Faptul că ai dorit să ne distrugi atunci prin foc și că ți-am distrus acum sălașul mincinos prin forța atotputernică pe care am primit-o de la Dumnezeu, atingându-te astfel în punctul tău sensibil, nu ți-a fost însă de ajuns. Nu, a trebuit să apari în fața noastră sub această înfățișare teribilă, care să ne facă să credem că ne-ai putea înghiți pe mine și pe frații mei dintr-o singură înghițitură!

10. O, sclav mizerabil al propriei tale pierzanii și al morții pe care o întrupezi! Dorești să te opui lui Dumnezeu și mie, care sunt servitorul Lui credincios, deși te-aș putea pedepsi cu o singură suflare a mea, la fel ca un uragan care spulberă o banală claie de fân?

11. Îți poruncesc, în numele forței divine nelimitate care sălășluiește în mine și care se poate transforma într-o pedeapsă groaznică pentru tine, să îmi spui cu toată sinceritatea care sunt intențiile tale reale, și mai ales, cum îți propui să le realizezi!

12. Dacă te vei opune acestei mărturisiri, te voi pedepsi atât de dur, în numele Domnului, încât întreaga creație infinită se va cutremura până în străfundurile sale! Nu va mai rămâne nici măcar o singură piatră care să nu fie spulberată, pentru a depune astfel mărturie asupra sancțiunii pe care ți-o rezerv! – Așadar, vorbește!”

13. Atunci, Satan a început să tremure și a spus: „Enoh, cunosc foarte bine până unde se întinde puterea ce ți-a fost acordată, la fel ca și neputința mea în fața ta, dat fiind că tu ești servitorul credincios al Domnului! Scutește-mă însă de amenințările tale teribile și de pedeapsa pe care, de altfel, aș merita-o din plin, și spune-mi mai bine în ce loc aș putea locui pentru a nu mai greși față de oamenii acestui pământ. Te asigur că mă voi supune imediat și cu bună intenție voinței tale!”

14. Dar Enoh a rămas pe poziție și nu a cedat nici măcar cu un pas. Dimpotrivă, el i-a poruncit lui Satan cu și mai multă fermitate să își dezvăluie intențiile malefice.

15. Atunci, Satan a început să freamăte, zvârcolindu-se, căci nu dorea cu nici un chip să își dezvăluie intențiile, în pofida cererii formale pe care i-a adresat-o Enoh.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 86
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 30.6.2018, 09:55 View PostDownload Post

Capitolul 86
Vicleanul Satan interpretează pe dos, cu bună știință, profețiile Domnului.
(29 iulie 1843)

1. Enoh nu a părut să bage în seamă reacția lui Satan și i-a poruncit pentru a treia oară, mai ferm ca oricând, să își dezvăluie planurile și ceea ce intenționa să obțină prin punerea lor în aplicare.

2. Atunci, Satan i-a răspuns fără nici o ezitare: „Ascultă-mă, slugoi orgolios al lui Dumnezeu pe acest fir de praf pe care voi îl numiți planeta voastră! Puterea de care dispun este atât de mare încât îmi pot permite să nu răspund, dacă nu vreau, la întrebările pe care mi le pune Creatorul tuturor lucrurilor. Știu că Acesta m-a înzestrat cu un corp indestructibil de o mare sensibilitate și că m-ar putea pedepsi de-a pururi în focul mâniei Sale, a cărui arsură reprezintă un chin ce depășește orice imaginație! Iar tu, care nu reprezinți nici măcar un atom din structura acestui fir de praf, dorești să mă obligi să îți dezvălui planurile mele, pe care le-am conceput încă de la începuturile eternității, pe mine, căruia mi se supune întreaga creație vizibilă! – O, vierme mizerabil al acestui pământ!

3. Ascultă! La cel mai mic semn al meu, toate elementele mi-ar răspunde și întregul pământ ar fi cuprins de flăcări sau s-ar scufunda sub ape! Dacă doresc, aș putea să sting lumina soarelui cu o singură răsuflare ușoară a mea, aruncându-te astfel în noaptea eternă sau reducându-te la un pumn de țărân㠖, iar tu îndrăznești să mă forțezi să-ți răspund, ba mai mult, mă ameninți în fel și chip?

4. Dacă, în măreția mea infinită, aș fi considerat că merită osteneala, te-aș fi anihilat încă cu foarte mult timp în urmă. Ar fi însă meschin din partea mea să mă ocup cu asemenea lucruri minore!

5. Din punctul meu de vedere, Dumnezeu Însuși este mult prea mărunt și prea insignifiant pentru a-mi propune să-L atac cu atotputerea mea, astfel încât nu consider acest lucru o provocare autentică! Imaginează-ți ce aș putea face în acest caz cu tine, creatură mizerabilă ce ești!

6. Am dat deja dovadă de o prea mare condescendență atunci când ți-am spus că poți să mă scutești de acest răspuns, indicându-mi în schimb un loc în care să mă pot stabili, astfel încât copiii atât de îndrăgiți de Dumnezeu să fie feriți de tentațiile mele. Iar tu îndrăznești să mă contrezi, cu o aroganță aproape divină, pretinzând că ești atotputernic?

7. Ei bine, așteaptă puțin, slugoi în solda lui Dumnezeu, care nu-ți mai încapi în piele de orgoliu! Vei simți imediat pe pielea ta cine este adevăratul tău stăpân, iar acesta ți se va grava în memorie pentru toate eternitățile care vor veni!

8. Ascultă: mi-am jurat chiar acum, cu o clipă mai devreme, să te conduc la pierzanie, pe tine și pe Dumnezeul tău așa-zis atotputernic, pe care îl voi țintui cândva pe o cruce de lemn, de pe care va striga în zadar după ajutor!

9. Mai mult, mi-am propus să distrug complet această generație umană prin forța focului și a apelor, astfel încât pe pământ să nu mai rămână nici un picior de om. Pe tine însă nu te voi ucide, ca să rămâi de-a pururi martorul împlinirii acestor profeții pe care ți le-am anunțat în mânia mea.

10. Adevăr îți spun: mai degrabă va dispărea întreaga creație vizibilă decât să nu se realizeze măcar o singură silabă din tot ce ți-am prezis! – Iar cel care m-a împins să fac acest legământ ai fost chiar tu, prin aroganța ta nesfârșită!

11. Iată, ai obținut răspunsul pe care ți-l doreai. Acum cunoști intențiile mele.

12. De aceea, dispari din fața mea, împreună cu tovarășii tăi la fel de insignifianți ca și tine, și nu-mi mai cere nimic, dacă nu dorești să trec chiar acum la realizarea proiectelor mele irevocabile, care oricum se vor îndeplini mai devreme sau mai târziu!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 87
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 30.6.2018, 10:00 View PostDownload Post

Capitolul 87
Răspunsul plin de forță al lui Enoh și înlănțuirea lui Satan în centrul pământului.
(31 iulie 1843)

1. După ce a ascultat răspunsul dușmanului jurat al oricărei forme de viață, Enoh s-a ridicat în picioare, L-a preamărit pe Domnul în inima sa, după care i-a adresat lui Satan aceste cuvinte pline de consecințe grele pentru sacrilegiul pe care l-a comis împotriva sfințeniei eterne și divine:

2. „Ascultă, spirit malefic și recalcitrant, care dorești să acționezi fără să ții cont de voința divină, ci doar de propria ta autoritate! De miriade și miriade de ani solari, care durează fiecare câte 28.000 de ani tereștri, nu ai făcut altceva decât să te revolți cu încăpățânare împotriva lui Dumnezeu!

3. Ce nu a făcut iubirea infinită a Domnului pentru a te readuce pe tine, spiritul cel mai demonic al creației, pe drumul cel drept, fără a-ți anihila liberul arbitru?

4. Ridică-ți privirea și privește sorii și nenumăratele lumi, de o varietate infinită, pe care Domnul le-a creat numai de dragul tău, pentru a-ți putea alege una dintre ele, care să-ți fie pe plac!

5. Pe fiecare din acești sori, în fiecare din aceste lumi, compasiunea divină ți-a pus la dispoziție cele mai variate instrumente pentru a-ți ușura întoarcerea la sânul ei. Domnul nu a atentat niciodată până acum la liberul tău arbitru și nu ți-a impus nici cea mai mică limită.

6. Ori de câte ori ți-ai dorit un soare nou, înconjurat de nenumărate planete, de luni și de nebuloase alcătuite din stele, pentru a te ajuta să te căiești și să te întorci la pieptul iubirii, Domnul a fost de acord și a creat tot ce ți-ai dorit. Da, te-ai jucat așa cum ai vrut cu răbdarea infinită și cu atotputerea lui Dumnezeu cel etern!

7. Cum ai folosit însă toată această grație care ți-a fost acordată și toată această compasiune nelimitată care s-a revărsat asupra ta? – Ascultă: nu le-ai folosit decât pentru a-ți pune în aplicare aceleași planuri diabolice pe care tocmai le-ai mărturisit adineauri în fața noastră și pe care ai avut insolența să i le declari chiar Domnului cerului și al pământului la ultima noastră întâlnire!

8. Satan, ascultă acum mesajul Domnului, pe care m-a autorizat să ți-l transmit prin gura mea:

9. ‚Ființă malefică, ce ai călcat întotdeauna în picioare, printr-un act de sacrilegiu cumplit, iubirea, grația, răbdarea, compasiunea, blândețea, bunătatea și sfințenia Mea eternă și inviolabilă! Eu, Domnul și Dumnezeul tău, fac acum un legământ, jurând că te voi anihila pentru eternitate, la modul absolut, folosindu-Mă de întreaga Mea putere infinită și de întreaga Mea forță fără sfârșit! Toate profețiile pe care le-ai făcut adineauri se vor întâmpla cuvânt cu cuvânt, așa cum le-ai descris, dar nu vor conduce la pierzania Mea, ci a ta!

10. Până acum nu ți-am fixat încă niciodată un termen limită; dimpotrivă, te-ai bucurat de toată libertatea, cerându-Mi noi și noi răgazuri, sub tot felul de pretexte mincinoase, pentru a-ți bate apoi joc de Mine, numindu-Mă un Dumnezeu stupid și slab, ca și cum aș fi fost orb și surd, și nu Mi-aș fi dat imediat seama în ce constă jocul tău străveziu!

11. Dar acum M-am săturat de străvechea ta infamie, așa că îți voi fixa un termen limită.

12. Știi foarte bine ce vârstă are Adam! (930 de ani) După ce acest interval de timp se va scurge de încă șase ori, îți vei primi răsplata binemeritată, împreună cu toate ajutoarele și cu toți complicii tăi, în focul etern al mâniei Mele!

13. Până atunci te vei putea bucura parțial de acest foc, din care voi depune o scânteie minusculă în centrul acestui pământ, în mijlocul unui furnal pe care l-am construit special pentru ea. În jurul acestui furnal am construit o casă, care va fi noul tău cămin de acum înainte 1. Din când în când, te voi sili să guști din deliciile micuței scântei, așa cum ți-am promis, și anume ori de câte ori vei face din nou dovada unui sacrilegiu atât de mare împotriva Mea, așa cum ai procedat adineauri!

14. Iar acum îți poruncesc să cobori în noua ta locuință și să rămâi acolo atât timp cât voi dori Eu! Amin’”.

15. În acest moment, pământul s-a deschis și în el s-a căscat o prăpastie care conducea până în centrul lui și din care ieșeau flăcări și un fum insuportabil. Satan a început să urle de neputință și furie, dar a fost aruncat în profunzimile pământului, după care acesta s-a închis la loc în urma lui.

16. Călătorii noștri L-au preamărit pe Dumnezeu, după care și-au continuat drumul.
________________________________________________________________________________________________________________________________________
Note:
1 Vezi și „O revelație Divină despre Iad”, n.r.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 88
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 30.6.2018, 10:23 View PostDownload Post

Capitolul 88
Lameh întreabă cum poate fi ținut un spirit prizonier în materie.
(1 august 1843)

1. După ce au pornit la drum, călătorii noștri au continuat să comenteze o vreme întâmplările ieșite din comun care s-au petrecut ceva mai devreme, dar care la acea vreme nu aveau o semnificație atât universală, cât locală.

2. Pe când au ajuns foarte aproape de destinația lor, Lameh i-a pus lui Enoh o întrebare de o importanță capitală. Răspunsul primit de la Enoh a fost la fel de important, așa că trebuie să figureze cu orice preț în această nouă Carte a Vieții. Iată așadar cum a sunat întrebarea lui Lameh:

3. „Ascultă, fratele meu mult iubit întru Domnul, Părintele nostru preaplin de iubire! Nu înțeleg un lucru: marele dușman al lui Dumnezeu și al Vieții este totuși un spirit pur! Cum poate fi el ținut în acest caz prizonier în materie, care pentru el nici măcar nu ar trebui să existe? Pe de altă parte, dacă materia nu poate ține un spirit în captivitate, la ce folosește încarcerarea lui Satan în centrul pământului? Oare nu va putea scăpa el din închisoarea sa ori de câte ori va dori?

4. Îmi dau seama că voința atotputernică a Domnului îl poate imobiliza și lega oricând dorește pe acest etern făcător de rele, dar nu înțeleg necesitatea creării unei închisori materiale în centrul pământului care să completeze voința divină! De aceea, te implor, oferă-mi indicațiile necesare pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă!”

5. Enoh i-a răspuns cu un zâmbet lui Lameh: „Ascultă, iubitul meu frate, motivul pentru care nu înțelegi încă această poveste ține de faptul că ești om, și toți oamenii au uluitorul talent de a nu vedea exact ce se află chiar în fața nasului lor!

6. Să îți dau un exemplu cât se poate de simplu: din perspectiva trupului tău muritor, tu însuți nu ești altceva decât materie pură, la fel ca tot ceea ce este terestru. Să înțeleg că această materie nu îți afectează în nici un fel spiritul? Crezi că acesta din urmă poate să scape oricând dorește din închisoarea sa, folosindu-se de instrumente obișnuite?

7. E drept, prin forța iubirii sale față de Dumnezeu spiritul poate ajunge să controleze gradat materia, ajungând în final să o penetreze în totalitate, dar nu o va putea părăsi niciodată fără asentimentul Domnului!

8. Nici chiar atunci când, prin voința lui Dumnezeu, spiritul ajunge să își abandoneze trupul material, el nu o face niciodată ca spirit pur și liber, ci într-un alt corp eteric, (Sufletul, n.r.) de care nu se va putea separa niciodată.

9. Dat fiind că trebuie să ocupe un anumit spațiu, acest corp eteric poate fi reținut oricând dorește Dumnezeu în mijlocul materiei rudimentare, de care nu se va putea separa niciodată atât timp cât voința divină nu îi va permite acest lucru!

10. De ce crezi că este posibil așa ceva? – Deoarece, în sine, materia nu este nimic altceva decât voința fixată a lui Dumnezeu; de aceea, ea este capabilă să încarcereze în captivitate orice spirit, neputând fi învinsă decât printr-o singură metodă, și anume prin umilința cea mai deplină, prin abandonarea de sine și prin iubirea față de Dumnezeu!

11. Ai înțeles ce ți-am spus? – Da, văd că ai înțeles. – Ei bine, în acest caz haide să ne vedem de drum, căci nu mai avem mult de mers pentru a ajunge la capătul călătoriei noastre! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 89
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 30.6.2018, 10:27 View PostDownload Post

Capitolul 89
Călătorii ajung pe înălțimile sacre și sunt întâmpinați de Adam.
(2 august 1843)

1. Peste puțin timp, călătorii noștri au ajuns pe platoul montan. De îndată ce a zărit coliba lui Adam și pe cele ale copiilor rasei primordiale, pe care spiritul său l-a ajutat să le recunoască imediat, Lameh a căzut cu fața la pământ și a spus:

2. „O, Doamne, Părinte preasfânt, cât de sublime sunt aceste locuințe create chiar de mâna Ta!

3. Casa mea a fost construită din argilă moartă și din pietre. De aceea, ea este la fel de moartă ca și materia care o alcătuiește; la fel sunt și locuitorii ei. Dar această casă a fost construită din copaci vii, iar locuitorii ei se bucură la rândul lor de Viață! O, cât de neprețuită este valoarea unei astfel de locuințe, prin comparație cu cea a caselor construite la șes!”

4. Lameh ar fi continuat multă vreme să se extazieze în acest fel, dacă Enoh nu s-a fi dus la el, ridicându-l de la pământ și arătându-i-i pe patriarhul Adam și pe mama Eva ieșind chiar în acea clipă din cabana lor, cu intenția de a se urca pe o culme mai înaltă și a verifica privind în zare dacă Enoh și Lameh nu se apropiau cumva.

5. Când Lameh a zărit cuplul primordial, el s-a simțit cuprins de slăbiciune, devenind incapabil să mai scoată vreun sunet, până într-atât de mare era venerația sa față de cei doi patriarhi. Abia după ce acest prim val de emoție i-a mai trecut a putut striga el:

6. „O, Dumnezeule atotputernic, ce demnitate sacră! Câtă noblețe admirabilă! Cât de sublim mi se pare primul om, care nu a fost născut dintr-un pântec, ci a fost creat chiar de mâna Ta, prin voința iubirii Tale atotputernice!

7. Da, mult iubitul meu frate Enoh, chiar dacă nu mi-ai fi atras atenția asupra lor, mi-ar fi fost imposibil să nu-mi dau seama că acești doi oameni sunt cuplul primordial care a apărut pe pământ! Mărimea lor colosală, forma lor perfectă și strălucirea pielii lor uimitor de albă demonstrează dincolo de orice tăgadă acest lucru!

8. O, frate, am așteptat atât de multe de la această primă întâlnire cu patriarhul umanității, dar trebuie să recunosc că toate așteptările mele sunt depășite cu mult de această primă impresie pe care mi-a produs-o!”

9. Chiar în acest moment, Adam a zărit micul grup și a scos un strigăt puternic de bucurie, recunoscându-l pe Enoh.

10. Auzind strigătul venerabilului părinte, toți ceilalți locuitori ai înălțimilor s-au grăbit să iasă din locuințele lor, alergând cu brațele deschise în întâmpinarea lui Enoh.

11. Cu toată vârsta sa înaintată, Adam a fost primul care a ajuns pe culmea pe care se afla micul grup. De îndată ce a ajuns la Enoh, el l-a luat în brațele sale, l-a strâns la piept și i-a spus cu o vie emoție:

12. „O, copilul meu drag, de câte ori nu am venit aici în timpul absenței tale pentru a-ți aștepta sosirea! De câte ori nu ți-am trimis binecuvântările mele! O, fii binevenit printre noi!

13. Și tu, fiul meu Lameh, fiu al lui Metushael, vino la mine ca să te binecuvântez! Nici nu mai știu de câte ori nu a privit soția ta Ghemela către ținuturile de la șes, rugându-se ca Domnul să te binecuvânteze și să te păzească de orice rău! Privește, ea iese chiar acum din coliba lui Jared și aleargă în întâmpinarea ta. Haide, grăbește-te și tu către ea, ca să-i scurtezi calea! Căci nici o femeie nu și-a iubit vreodată soțul mai mult decât ea!”

14. Lameh a făcut precum i-a spus Adam.

15. Abia atunci a sesizat Adam prezența celorlalți nou-veniți. El le-a urat bun venit și i-a întrebat cu curiozitatea sa obișnuită cine erau și de unde veneau.

16. Dar călătorii veniți de la șes se simțeau mult prea emoționați în fața sublimei viziuni a patriarhului pentru a-i mai putea răspunde. De aceea, Enoh s-a văzut nevoit să ia cuvântul și să îi explice lui Adam cine erau tovarășii săi.

17. Adam i-a binecuvântat pe toți și i-a invitat în casa sa, pentru a-și reîmprospăta forțele trupului obosit. Și l-au urmat cu toții.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 9 of 37  [ 368 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 35, 36, 37  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !