Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 17:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
EPISCOPUL MARTIN - Evaluarea unui suflet din lumea cealalta (Jakob Lorber)


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 19, 20, 21  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 100
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.10.2018, 00:09 View PostDownload Post

Capitolul 100
Mustrarea Domnului și semnele de comportament spre episcopul Martin

Vorbesc Eu: “Au doară nu ți l-am dat pe Borem ca exemplu? De ce trebuie să vorbești fără întrerupere pentru nimic și iar nimic! Acum, că te-ai băgat cu vorbitul într-o cursă, ai vrea să ieși din aceasta cu basma curată. Dar iată, acest lucru nu va fi așa de ușor precum îți închipui tu!

Chinezoaica este foarte stârnită prin miracolul Meu de nevoie și prin vorbele tale. Inima ei simte apropierea Mea și duhul ei devine din ce în ce mai treaz. Pe lângă aceasta cu definițiile tale, cum că tu înțelegi cea mai mică chemare a lui Lama, ai incendiat și mai tare capul și inima ei. Ce te miră, că îți cere acum socoteală? Dar cine o face cu mâna lui, s-o și îndure!

Eu te-am atenționat deja odată că vom avea mult de lucru cu acești chinezi, dar atunci nu ai înțeles aceasta. Și pentru ca prin importanța ta ai adus la suprafață această problemă critică înainte de vreme, lupta acum ca un bărbat. Și fii atent, să echilibrezi cumva situația cu aceasta Chanchah, în timp ce Eu prelucrez ceilalți o sută de chinezi; dacă aceștia sunt în ordine, atunci voi face și ordine dreaptă cu acea Chanchah! - Mergi și fă aceasta!”

Martin se scarpină în spatele urechilor și spune după un timp: “O Tu D - - aproape că am vorbit în plus! O Tu, fratele meu, dacă nu face nimic și pot face după judecata mea - bineînțeles prin puterea Ta secretă -, atunci voi termina repede și ușor cu această chinezoaică!”

Spun Eu: “Fă ce vrei și cum vrei; dar pe această chinezoaică trebuie s-o pui iar în ordine!”

Vorbește episcopul Martin: “Da, dacă așa stau lucrurile, Tu D.. - frate, am vrut să spun -, atunci voi rezolva cumva acest lucru cu Chanchah. Eu sunt doar bucuros că am primit mai mult curaj, pentru că fără acesta, mi-ar merge foarte rău!”

Vorbește Borem: “Frate, uită-te, să nu îți fie la sfârșit curajul prea scurt! Eu simt deja înainte friptura și îmi doresc să nu fii tu acela! Cu chinezii, în care domnește un spirit războinic, este foarte dificil de umblat; căci unde spui unu, sunt iar o sută! Ințelegi tu aceasta?

Această Chanchah este într-adevăr o ființă rară și curată, dinspre răsărit. Dar cu toate acestea este o adevărată chinezoaică în adevăratul sens al cuvântului. Fii de aceea foarte atent la fiecare cuvânt rostit, căci altfel îți va deveni un purec de nesuportat în îmbrăcămintea ta și vei avea de-a face, ca să te scapi de ea într-un fel bun!”

Vorbește episcopul Martin: “Da, ce să fac eu? Ceva trebuie să se întâmple? Dar ce, este bineînțeles un alt lucru! Eu vreau să încerc și să văd, dacă (încet) dacă nu pot s-o bag în ordinea Domnului!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 101
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.10.2018, 00:12 View PostDownload Post

Capitolul 101
Intrebarea repetată a lui Chanchah despre marele Lama - Jena lui Martin și explicațiile sale goale - Răspunsul lui Chanchah: „O tu sărac măgar!”

La aceste cuvinte îl bate Chanchah deja pe spate și vorbește: “Deci, tu slujitor al lui Lama? Cât de mult o lași să aștepte pe săraca Chanchah cu un răspuns direct și drept, după care inima ei se topește mai mult decât după o mie de vieți!

O prietene, dacă aș avea o mie de inimi și aș fi cea mai frumoasă ființă, care s-a mișcat vreodată sub soare: a ta să fie toate inimiile și perechea mea de ochi frumoși să nu se mai dezlipescă de pe tine, dacă îmi spui tu adevărul, deoarece îmi mai ești dator cu un răspuns. Eu însă am numai o inimă; această inimă o să te iubească ca o mie de inimi, dacă îmi ești un prieten adevărat și mi-l arați pe marele Lama prin cuvinte sau dacă este posibil prin fapte. Dar ferește-te, să nu îndrăznești să-mi necajești inima, cea care vrea să te iubească nemărginit!

Este adevărat, eu îl iubesc pe minunatul tău frate cu un foc neexplicabil. Dar tot acest foc să se îndrepte spre tine, dacă vrei să-mi fi un prieten adevărat sau dacă poți fi unul! Pe cuvântul meu poți conta așa de tare, cum este și o stânca de diamant!”

Martin este deja foarte uimit de un asemenea discurs. El o privește pe chinezoaica nemărginit de frumoasă ca o stană de piatră și se gândește și stimulează, ce să facă sau ce să vorbească. După un timp destul de îndelungat îi spune ei:

(Episcopul Martin) “O tu gingașă și minunat de frumosă Chanchah! Dacă nu ai fi așa de extraordinar de frumoasă, eu aș fi spus deja unele lucruri. Dar când te privesc, sunt împietrit de mirare și dragostea mea pentru tine mă face mut. Eu trebuie de aceea să-ți mărtirisesc deschis, ca un timp îndelungat nu voi fi în stare să vorbesc ceva înțelept, până când se vor obișnui ochii mei cu înfățișarea ta.

Tu poți să vorbești bineînțeles ușor și să ameninți, căci înfățișarea mea nu te va tulbura cu siguranță. Mie îmi merge cât se poate de greu limba, deoarece este în totalitate distrusă de frumusețea ta, atunci când trebuie să vorbesc cu tine. De aceea trebuie să ai doar puțină răbdare cu mine. Cu timpul totul va fi bine, atunci când mă voi obișnui cu frumusețea ta.”

Vorbește Chanchah: “Dacă acesta este motivul, atunci spune-mi: cum îți este posibil, să vorbești cu mine așa de ordonat și să-mi spui un motiv prins din aer, din care tu nu poți vorbi cu mine despre cele întâmplate?

Vezi tu, cui îi este legată limba de dragoste, acela vorbește ca un om care s-a îmbătat și se bâlbâie și vorbele sale nu au nici un sens. Căci o limba jenată nu are rădăcini, care își aspiră mișcările din izvorul înțelepciunii. Rădăcinile limbii tale sunt însă pline de umezeală. De aceea dă socoteala inimii mele ca un bărbat și nu ca un glumeț! Ce îți spun eu este așa de adevărat ca viața mea interioară. Cum poți tu să vorbești cu mine așa de sub piele și nu cu inima ta?”

Episcopul Martin devine și mai jenat și nu mai poate rosti nici o silabă, pentru aș înâmpina frumoasa adversară. El începe într-adevăr să se bâlbâie și în spatele acestor sunete nu este de găsit nici un sens. Cu cât mai mult el se bâlbâie, Chanchah deschide ochii din ce în ce mai mult și începe să și zâmbeasca cu compasiune. După un timp, când deja întrece măsura Martin cu bâlbâiala sa, începe ea să vorbească:

(Chanchah) “Prietene mie îmi pare rău de tine; căci tu ești ori o vulpe șireată ori un măgar prost - una mai rea decât cealaltă! Eu cred că ești mai degrabă cel din urma decât cel dintâi. Și această scuză și vorbele tale lăudătoare și faptul că ești un slujitor a marelui Lama. Intr-adevăr, un Lama care s-ar folosi de astfel de slujitori, ar fi de compătimit împreună cu aceștia!

Iată, eu am dedus de la tine mai înainte câteva cuvinte înțelepte și am crezut într-adevăr că ești ceva mai presus. Și observația ta lăudătoare m-a obligat să cred aceasta și faptul, că ai numit pe acea ființă, într-adevăr înțelept frate. Dar acum sunt lămurită de tine! Tu ești un așa numit bun măgar, care vegetează aici în împărăția cerească, pentru că ai fost cu siguranță prea prost pe pământ să păcătuiești în vreun fel. Și tu ești probabil un bun suflet de măgar, care nu-i face nimănui nimic și merită tot respectul, deoarece ești o creație a lui Lama. Dar mai mult nu se poate cere de la tine, decât ceea ce a pus marele Lama să fie în natura ta. Tu mă vei ierta, pentru că am vrut de la tine mai multe, decât ceea ce este! Eu îți ridic obligația, de a-mi răspunde în vreun fel!

O tu sărac măgar, cât de rău îmi pare acum, că te-am speriat! Tu ai aici sigur înfățișare omenească, care o primesc toate animalele în lumea spiritelor, pentru că sunt oameni vrăjiți, bineînțeles de cel mai prost fel. Dar de aceea ești tu totuși ceea, ce ai fost tu pe pământ. Fii de aceea numai blând, săracul meu măgar prostănac! Cât de rău îmi pare, că mai înainte am crezut că posedezi înțelepciune omenească, da chiar pe acea cerescă! Da, tu drăgălășul meu măgar, nu te superi din această cauză pe mine?”

Episcopul Martin arată așa de parcă ar vrea să muște și dorește să-i răspunda așa una sănătoasă, așa cum se spune, acelei chinezoaice. Dar pentru că prin aceasta a scăpat de obligația de a răspunde, înghite toate aceste complimente și pleacă modest de la Chanchah a sa, care nu-l scapă totuși din priviri.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 102
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.10.2018, 00:13 View PostDownload Post

Capitolul 102
Remarcile bune ale lui Borem despre legătura interioară cu Domnul și despre tratamentul naturiilor stoice

Borem merge spre el și vorbește: “Frate Martin, cum este acum cu curajul tău? A devenit deja prea mic, sau îți va deveni în scurt timp?”

Vorbește episcopul Martin: “Lasă-mă, este groaznic! La acești chinezi pare să măi fi rămas ceva din poezia veche asiatică, iar aceasta este toată înțelepciunea lor spirituală. În tot restul sunt cu siguranță cel mai prost popor de pe pământ. Cei din Australia, Noua Zeelandă sau Honolulu trebuie să fie niște inteligenți față de aceste capuri goale!

Imaginează-ți - ce crezi tu, dragă frate, ce mă crede ca sunt, minunăția Pekingului? Ah, este de-a dreptul absurd! Ascultă, nici mai mult nici mai puțin decât un adevărat măgar! Nu a folosit aceasta ca metaforă, ci în adevăratul sens al cuvântului, un măgar! Permite-mi, frate, aceasta este prea dur!”

Vorbește Borem: “Intr-adevăr este ceva dur, un stăpân de casă - și mai ales un stăpân ceresc de casă, să-l crezi un adevărat măgar! Dar nu-ți face probleme din această cauză. Căci numai pe această cale ai putut scăpa de obligația care ți-a impus-o ea. Și aceasta trebuie să-i multumești numai Domnului, care a înclinat așa acest lucru spre binele tău și a lui Chanchah. Fii de aceea numai liniștit și înghite toate lucrurile care le-ai primit; la momentul potrivit va intra iar totul în balanță.

Știi tu, dragă frate Martin, pe viitor, dacă nu te-ai mai încrede în faptul că ești stăpân al casei, vei scăpa de o sută de ori mai ușor și vei putea să suporți totul. Și cu Chanchah te vei înțelege mai bine.”

Vorbește episcopul Martin: “Da, ai dreptate! Eu înțeleg acum, că nu mai trebuie să fiu stăpânul casei, deoarece s-a mutat aici Domnul. Dar gâdila totuși enorm câteodată să fi cineva! Eu sunt de-acord că cel mai bun lucru este faptul, să nu fii nimic!

De la aceste vorbe proaste din partea chinezoaicei sunt eu iar în ordine, adică eu i-am iertat prostia. Dar, că nu voi fi pe viitor prin jurul ei, este de la sine înțeles și de aceasta poți fi asigurat. Căci dacă am fost deja odată declarat, ca fiind un măgar, nu voi merge tot așa a doua oară pe gheață!”

Vorbește Borem: “Frate, tu ai totuși dreptate, dar nu vorbi prea tare. Această Chanchah este atentă la fiecare gest și trăsătura cu cei mai ascutiți ochi. Știi, în ea nu este nimic rău, doar dorința mare, să afle marile mistere a țării ei aici în lumea spritelor. De aceea este aici interesată de totul, pentru a fi sigură de cel mai important punct al credinței ei.

Așa că această chinezoaica, așa se comportă aici toți acei oameni, în a căror țară de pe pământ, sunt adesea uzuale cele mai contradictorii și nenumărate secrete despre starea de aici. Aceasta este în sine o calitate desigur foarte laudabilă a acestor oameni. Dar trebuie totuși să te comporți cu aceștia foarte prudent. Ei seamănă cu oameni foarte înfometați de pe pământ, cărora nu ai voie să îi lași imediat, să mănânce pe săturate dintr-o oală, ci de-abia încetul cu încetul, căci altfel ei ar avea mare pagubă în ceea ce privește sănătatea lor.

Este desigur adevărat și lăudabil că acești oameni, ținuți pe pământ într-un mare întuneric, au acum aici o foame și sete nemaipomenită, pentru ca să se divulge în sfârșit nenumăratele lor secrete. Dar toate aceste secrete, prin care tocmai se hrănește în cea mai mare măsură fantezia și capacitatea de a face poezie a acestor oameni, sunt la ei înzestrate cu asemenea idei și imagini, că acestea au ajuns la o creație interioară și reprezintă aproape în totalitate toată ființa lor.

Dacă ar fi ei întâmpinați cu cea mai curată lumină, aceasta i-ar distruge complet, căci ea ar dizolva aproape de tot ființa lor proprie. De aceea trebuie să te comporți cu ei aproape așa, ca și cu o casă veche și în paragină pe care trebuie numai parțial sa o renovezi, apucându-te de lucru, dacă nu vrei să distrugi de tot casa cu o abordare în general prea puternică. Dar dacă o casă este distrusă, atunci se poate desigur construi una nouă în aceeași formă cu componente cu totul noi. Dar cu un om nu se poate face așa ceva: la el trebuie să rămână toate componentele, căci altfel, el ar înceta de tot, să fie unul și același om.

Eu sper că tu m-ai înțeles acum și astfel fii așadar atent. Mai ales nu vorbi și nici nu fă nimic cu acești chinezi, decât numai ce Domnul ne va arăta mie și ție, căci așa vor rămâne toate în cea mai bună ordine. De asemenea, nu trebuie să-l întrebi cu voce tare nici pe Domnul și nici pe mine, ci numai în inima ta. Atunci îți va fi pus desigur răspunsul în inima ta, tot așa ca și mie. Și eu îl întreb încontinuu pe Domnul, ce este de făcut într-un caz sau în altul. Și Domnul îmi și arată în același moment, ce trebuie să fac și dacă este necesar, ce să vorbesc cu voce tare!

Fii numai atent, căci chinezoaica se apropie de tine. Nu te gândi la ce vrei să vorbești, ci întreabă numai pe Domnul îndată în inima ta și El îți va spune imediat în inima ta, ce trebuie tu să vorbești! Acum știi tu toate; fă astfel, căci totul va merge pe fagașul potrivit. Dar nu trebuie în nici un caz să te jignească faptul, că tu vei fi salutat de Chanchah încă de câteva ori, așa cum salută un om un măgar adevărat!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 103
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.10.2018, 00:15 View PostDownload Post

Capitolul 103
Fructul binecuvântat al umilirii lui Martin

Vorbește episcopul Martin acum în inima sa:” Eu îți mulțumesc cu toată dragostea din inima mea, că Tu mă sfătuiești în asemenea lucruri atât de importante așa de limpede, cum nu m-ai sfătuit până acum încă niciodată! De abia acum încep să mă cunosc așa puțin, ce înseamnă faptul: a fi un om interior și fiind astfel, să vorbești și să faci astfel de fapte! Acum îmi și este limpede, ce mi-a spus, sub conducerea Domnului, un locuitor al lunii la prima mea stare de a fi, aici, căruia am vrut să-i vând în mod caraghios prostia mea fulgerătoare ca o înțelepciune cerească.

Da, frate, acum îmi apare totul într-o cu totul altă lumină! Eu văd acum realitate, unde am crezut că zăresc mai înainte încă lucruri făcute prin minuni și numai lucruri specifice lumii acesteia. Eu îți mulțumesc, tu frate drag și mai ales Ție veșnic, Tu Dumnezeul Meu, Domn și Tată; da, acum va merge desigur totul bine! În această stare de acum, pot veni o mie de chinezoaice la mine și eu mă voi comporta cu ele în cel mai bun mod posibil!”

Spune iarăși Borem în șoaptă:” Da, așa este; dar tu trebuie să te stapânești acum foarte bine! Pentru că, la început, este nevoie de multă învingere de sine, ca să taci cu gura, în acele situații în care, din cauza vorbirii intense obișnuite, ar dori pur și simplu să sară limba din gură.

Câteodată nu-i pune Domnul cuiva imediat răspunsul în inima sa din motive foarte înțelepte, așa cum am vrea să le avem noi adesea. Dar atunci trebuie, să aștepți foarte liniștit și calm în toată dragostea și supunerea, până ce Domnul își aduce aminte, să pună răspunsul dorit în inima noastră!

Daci, să iei în considerare și aceste reguli de comportament, dragă frate, căci atunci totul va merge foarte bine! Acum, însă, înzestrează-te; uite, ea este deja acum la tine, aceea care te-a supravegheat așadar foarte intens!”

Vorbește episcopul Martin în inimă: “Acum vine ea cu siguranță cu o întreagă legiune de măgari în toată realitatea. Eu, însă, îi voi suporta pe toți, tot așa cum suporta liberul univers ceresc oștirea nesfârșită de stele, pământuri și sori, fără să devină obosit, făcând acestea. În numele Tău, Doamne, să vină acum, ce-o vrea! Pe spatele meu răbdător să-și găsească așadar loc foarte comod unele cruci și cruciulite, că eu le voi suporta cu siguranță în toată dragostea și răbdarea. Deci numai înainte în numele Domnului!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 104
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.10.2018, 00:39 View PostDownload Post

Capitolul 104
Impăcarea dintre chinezoaică și Martin - Despre jignire și iertare în spiritul chinezesc

Chanchah pășește așadar în fața episcopului Martin, îi zâmbește drăgăstos și prietenos și vorbește cu o voce foarte prietenoasă și feciorească gingaș mișcătoare:” Dragă prietene, tu te-ai îndepărtat de mine în mare tăcere mai înainte, atunci când ți-am arătat bănuiala mea care cere desigur foarte multe scuze despre unitatea ființei tale, pentru că nu mi-ai dat nici un răspuns la întrebarea mea. Eu trag din aceasta concluzia, că bănuiala mea te-a jignit cu siguranță foarte tare? Dacă așa este cazul, atunci iartă-mă, după ce tu mă vei fi bătut înainte îndeajuns conform bineplăcerii tale. Fii numai atunci iarăși buna cu mine, fiindcă eu îți dau cea mai sfântă asigurare că, după aceea, eu nu te voi mai întreba nimic și încă mai puțin, nu te voi mai jigni nicodată cu nici o privire și cu nici un cuvânt.

Credința și obiceiurile din țara mea, pentru care eu nu sunt de vină, sunt într-un asemenea fel, că acei oameni puțin mai modești în ceea ce privește ființa lor, sunt considerați ca fiind animale. Eu am crezut că am de-a face cu o asemenea descoperire la mintea ta și te-am considerat astfel tot un animal. Eu însă m-am convins împotriva credinței mele, că tu nu ești nici pe departe, ceea ce eu te-am considerat într-un mod prostesc.

Mie mi-a părut rău imediat de concluzia mea eronată și am vrut să-ți cad la picioare. Dar, fiindcă am văzut, cum tu ai avut desigur ceva important de vorbit cu fratele și n-am vrut să te deranjez, așa că am așteptat, până ce tu însuți te vei îndepărta de acest frate. Însă, pentru că a sosit momentul pe care mi l-am dorit intens, de aceea fac eu așadar, ceea ce eu trebuia să fi făcut deja de mult: eu cad la picioarele tale cerești și te rog, să-mi aplici o pedeapsă corporală dreaptă și după acea, te rog pentru iertarea a toată vina pe care ți-o datorez ție, tu minunat mare cetățean al tuturor cerurilor!” Cu aceste cuvinte îi cade ea lui Martin la picioare.

Martin însă, foarte mișcat de rugătoarea încântătoare, spune:” O tu Chanchah într-adevăr cerească, eu te rog, scoală-te numai imediat în picioare! Așadar, ce ți-a venit în minte! Eu - pe tine - tu femeie cerească - să-ți aplic o corecție? Eu, care te-aș putea mânca pur și simplu de atâta dragoste sau să te înghesuiesc cu totul în înlăuntrul vieții mele! Crezi tu oare, că și eu aș fi cam un chinez așa de nemilos? Oh, de asta să mă fereasca marele, sfântul și adevăratul Lama! Ridică-te numai repede în picioare, fiindcă astfel eu nu te pot vedea nici un minut mai mult, tu Chanchah a mea cerească!”

Chanchah se ridică așadar repede în picioare și spune:” O tu prieten drag, în țara ta trebuie totuși să fie oameni mult mai buni decât în marea împărăție, în care eu m-am născut pe pământ. Pentru că uite, la noi tocmai nu se iartă așa de ușor o jignire făcută cuiva, precum tu mi-ai arătat-o cu atâta bunătate nemaipomenită.

Dacă la noi ai jignit pe cineva, atunci lucrurile stau așa, că trebuie să te arunci cu fața în jos și să-l implori astfel pe cel jignit, să-ți aplice mai întâi o corecție dreaptă, ba chiar la jigniri grele se cere moartea și de-abia după aceea, iertarea vinei. Pentru că ei mărturisesc și spun toți acolo: O jignire se poate îndrepta în totalitate doar printr-o contrajignire corporală. Atunci când s-a recompensat astfel jignirea, de-abia atunci poate să-l roage jignitorul pe omul de corecție jignit, să-l ierte și în inima sa.

Vezi, așa stau lucrurile la noi! De aceea nici nu trebuie să ți se pară prea straniu, dacă tu vei descoperi la mine probabil încă multe lucruri, care nu sunt în concordanță cu obiceiurile țării tale. Fiindcă la noi sunt legile foarte vechi și nesfârșit de severe. Vai de acela, care va îndrăzni acolo, să interpreteze aceste legi foarte vechi numai cu puțin mai atenuant, chiar dacă legile rămân încă același neschimbate, pe care Lama însuși le-a dat din ceruri primei perechi de oameni.

Dar să știi tu, dragă prieten, la voi aici sunt legile blânde și pline de dragoste. Atunci eu nu mai trebuie, după ce eu probabil nu voi mai avea veșnic nimic de-a face cu legile țării mele, cu siguranță să nu mă mai comport conform acestora. De aceea, eu mă voi ține de legile voastre și nu voi greși cu siguranță niciodată față de ele! Ce părere ai tu în această privință?”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 105
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.10.2018, 00:40 View PostDownload Post

Capitolul 105
Porunca cerească a dragostei și efectele ei mântuitoare

Vorbește episcopul Martin:” O îndrăgita mea Chanchah, eu sunt de părere că tu ai cu aceste spuse foarte mare dreptate. Numai că trebuie să-ți mărturisesc aici deschis, că noi cetățenii cerului nu avem de fapt nici o lege, ci vegetăm fără legi în totalitate o cea mai liberă viață în Dumnezeu. A vegeta în Dumnezeu, Domnul, înseamnă însă - a trai veșnic în toată dragostea. Dragostea face totul liber și nu cunoaște nici o lege în afară de ea. De aceea noi nici nu avem, aici, nici o lege, decât acea singură, a dragostei, care lege nu este însă o lege, ci numai libertatea veșnică și desavârșită a tuturor ființelor. Ințelegi tu aceasta?”

Spune Chanchah:” Da, eu înțeleg și sunt acum foarte bucuroasă, ca înțeleg o asemenea învățătură bună. Dacă dragostea - chiar și acolo unde trebuie ea ținută foarte secretă - face o inima iubitoare atât de peste măsura de fericită: oare cât de fericiți trebuie să fie tocmai aceea, care se află doar sub singurul sceptru al dragostei și nu cunosc un altul. Da, da, dragostea, dragostea - unde ea este lege, acolo bineînțeles că trebuie toți oamenii, sub o asemenea lege, să se afle în cea mai mare fericire!

Ce îi folosește unui om toată strălucirea soarelui, dacă îi lipsește căldura lui? Pentru ce tot aurul și toate pietrele prețioase, dacă în proprietarul lor pulsează ca gheața, care dă se spargă, o inima rece, împietrită? O prietene, tu mi-ai spus acum un lucru sfânt. Eu încep deja să remarc, ce a vrut să indice cu asta prietenul tău mie foarte scump, atunci când el spunea: „Dragostea ta pentru Mine îți va oglindi totul!” Da, da, această dragoste mi-a trădat deja multe și inima mea îmi spune, ca ea îmi va arăta încă mult mai multe!

Și eu vă iubesc, însă, cu toată fierbânțeala soarelui la amiază și mai ales pe acela, care îmi este încă dator cu numele său. Tu trebuie totuși să mă ierți, ca eu îl îndrăgesc pe acel prieten și frate al tău mult mai mult decât pe tine. Eu nu știu de fapt de ce, căci el nu este în fond mai frumos decât tine și fratele tău Borem și nici măcar nu are o îmbrăcăminte mai frumoasă. Dar ceva este în ochii săi mari și albăștri, ceva nedescris de atrăgător și gura lui are așa un fel de expresie stranie și asemănătoare zeilor, că sunt dusă în cea mai mare ispită, să cred că înfățișarea sa nesfârșit de drăgăstoasă ar fi exact chipul lui Lama!

Da, eu îți spun, dacă eu întreb așa inima mea în toată înfierbânțeala dragostei pentru acel unul, atunci ea îmi spune: „O Chanchah, pentru mine este acesta marele și sfântul Lama! Oare cine altcineva ar putea vorbi într-un fel atât de ceresc, cine altcineva ar putea crea un smochin împreună cu fructe coapte cu desăvârșire și îl dăruiește atunci acestei Chanchah care îl iubește peste toate, toate, toate, ca semn viu al dragostei sale? Oare cine altcineva ar putea avea chiar asemenea ochi dragi și minunați și chiar o asemenea gură frumoasă și foarte cerească - decât singurul Lama cel mai îndrăgit de inima mea!"

Știi tu, dragă prietene, astfel vorbește bineînțeles numai inima mea, dar nu și mintea mea. Chiar dacă mintea mea ar vrea și ea să urmeze cu multă plăcere celei mai frumoase voci a inimii, dacă ea n-ar trebui să se teme, că ar face un păcat. Fiindcă mintea este acolo, unde inima își ia cea mai mare parte, tocmai un judecător nu prea sever și zeifică cu drag același lucru, care este a inimii.

Tot așa stau lucrurile acum și în privința mea: inima mea zeifică acele minunății și mintea ar face cu multă plăcere același lucru, dacă ea ar fi numai singura minte și n-ar avea încă o grămadă de alte minți în jurul ei.

Dar eu voi lepăda acuși celelalte minți și voi urma numai mintea inimii mele. Poate că așa voi ajunge mai repede la scopul potrivit decât altfel! Dacă aici oricum nu există o altă lege decât numai acea a dragostei, voi fi acuși împăcată cu mintea mea uscată. Ce spui tu, draga frate, la toate acestea?”

Vorbește episcopul Martin:” Chanchah a mea cea mai dragă, la aceste vorbe ale tale se poate spune pentru moment foarte puțin. Urmează-ți tu numai inima, căci așa nu vei păși pe o cale prea strâmbă. Cu timpul va ajunge atunci și mintea ta într-o lumină potrivită. Mai mult într-adevăr că nu pot să-ți spun acum la toate vorbele tale cele mai frumoase.”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 106
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.10.2018, 05:50 View PostDownload Post

Capitolul 106
Martin în dilemă din cauza întrebărilor următoare din partea lui Chanchah

Spune Chanchah:” O prietene drag, știi tu, eu te îndrăgesc foarte mult, nu te pot însă întreba mai multe lucruri în continuare, fiindcă mi-am propus, să nu te mai deranjez așa ușor mai departe cu încă vreo întrebare care este probabil gândită cu prea puțină înțelepciune. Dar totuși trebuie tu să-mi socotești aici încă odată cu bine următoarea afirmație:

Uite, eu observ foarte bine din cuvântarea ta și din expresia feței tale, că tu devii întotdeauna foarte jenat, de câte ori eu încep să vorbesc cu tine în oricare privință, care are de-a face cu prietenul și fratele tău ceresc. Oare de unde provine această jenă?

Ești tu oare de aceea gelos, că inima mea îl preferă pe acela cu mult mai mult decât pe tine? Sau nu ești tu un adevărat prieten și frate al său, așa cum tu pretinzi a fi? Te supără oare în ascuns în inima ta, că acela, pentru mine până acum încă om minunat fără nume, te întrece nemăsurat de mult în oricare formă de desăvârșire spirituală? Sau îți stă cumva în drum frumusețea sa masculină și dumnezeiască? Sau nu-ți place cumva ochii și gura lui, care bineînțeles că întrec tot așa cu mult pe ai tăi împreună cu ochii tăi, precum toată ființa lui aleasă pe a ta, chiar dacă tu arați cu mult mai strălucitor decât el?

Vezi, dragă prietene, aceste întrebări sunt pentru mine foarte importante. Eu doresc răspunsurile acestor întrebări tot așa de mult, ca un călător în deșertul de nisip fierbinte care își dorește un pahar cu apă rece, dacă îl chinuie o sete arzătoare. De aceea, dacă tu simți dragoste în inima ta, să nu cumva să eziți și să nu-mi răspunzi sincer la aceste întrebări importante. Dacă tu nu vei face aceasta, atunci se va îndepărta Chanchah de la tine și nu te va mai întreba niciodată ceva!”

Episcopul Martin face iarăși o față nedumerită din cauza acestor puncte de întrebare. Pe din afară își arată el o expresie a feței, de parcă ar gândi intens, cum ar putea el să-i răspundă minunatei Chanchah la întrebările ei în cel mai politicos mod posibil. În interior însă, așteaptă el înfricoșat, dacă Eu nu-i voi pune acuși vreun răspuns, bineînțeles excelent în inima sa. Eu însă îl las pe bunul Martin și de această dată din motive întemeiate și înțelepte să se zabată puțin, cum voi obișnuiți a spune.

Fiindcă Martin o lasă să aștepte cu răspunsul dorit în această formă pe frumoasa Chanchah deja o garmadă de timp cu o sumedenie de expresii ale feței promițătoare, devine ea deja puțin nerăbdătoare. Ea începe mai întâi să-l măsoare cu importanță pe el cu ochii ei mari din cap până în picioare, ceea ce îl jenează cu atât mai mult pe Martin și îl face mai încurcat, negăsind nici un răspuns potrivit.

Frumoasa Chanchah îl lasă pe Martin să se gândeasca încă un timp scurt, pentru că ea încă mai așteaptă vreun răspuns din minele sale aparent înțelepte. Dar, fiindcă nu apare nici un răspuns dorit cu toate că expresiile feței lui arată într-un fel pregătite și aparent înțelpte să dea un răspuns potrivit, i se sfârșește în final răbdarea. Ea spune:

(Chanchah)” Dragă prietene și frate, eu văd că tu ori nu poți să-mi dai nici un răspuns, nu vrei sau foarte probabil nu ai voie să mi-l dai! Dacă nu poți să-mi dai un răspuns, atunci ești tu scuzat. Pentru că ar fi foarte nechibzuit, să ceri de la cineva mai mult, decât el este în stare să dea. Tu mă înțelegi desigur, ce vreau eu să spun cu aceasta, presupunând că în tine locuiește atâta înțelegere!

Dacă nu ai voie să-mi dai un răspuns, ești tu și atunci de scuzat. Fiindcă și în acest caz este limpede, că aici se află cineva, care îți impune cu exactitate din desvârșirea puterii sale, care locuiește în el, ce ai voie tu să vorbești și ce nu ai voie. În acest caz ar fi atunci și din partea mea o prostie, să cer ceva de la tine, trecând peste lege; eu ca o chinezoaică știu, ca nu oricare altul, să respect legile.

Dacă însă nu vrei să-mi dai nici un răspuns, chiar dacă tu probabil ai avea voie să faci și ai putea, atunci ești tu un om gelos și rău. Și îmbrăcămintea ta strălucitoare este asemenea cu blana unei gazele, în interiorul căreia se află însă totuși o hienă răpitoare. În acest caz tu nu ești de loc de iertat și nu meriți nimic altceva decât deplinul dispreț al inimii mele.

Deoarece nu mi-ai dat nici un răspuns la întrebările mele anterioare importante, răspunde-mi totuși la unul sau la altul din aceste trei puncte de întrebare, ca eu să știu să mă comport ca nou venit în această lume și mai întâi și în casa ta! Dar eu te rog din cea mai adâncă temelie a inimii mele: vorbește aici adevărul și nu-mi rămâne în nici un caz dator cu răspunsul!”

Martin devine astfel încă de zece ori mai încurcat decât la întrebările anterioare. Pentru că dacă spune: „Eu nu pot!” - atunci minte. Dacă spune însă: „Eu nu vreau!” - și atunci minte el și își încasează peste toate și disprețul a mult iubitei sale Chanchah. Dar dacă spune: „Eu nu am voie!” - atunci el se expune evident la întrebări următoare, cine i-ar fi interzis asta și de ce. La amândouă întrebările este atunci necesar ca el să răspunda, dacă el nu vrea să plece forțat de rușine de la Chanchah.

Atunci când Martin al nostru ajunge în încurcătură din pricina acestor ultime trei întrebări ale lui Chanchah, vin Eu chiar atunci înapoi la Chanchah, întorcându-mă de la acea societate și preiau Eu însumi faptul de a răspunde acele trei întrebări de mai sus și astfel scuza sincerului Martin, devenit peste măsura de încurcat.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 107
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.10.2018, 06:03 View PostDownload Post

Capitolul 107
Invățătura Domnului către noua cetățeancă cerească curioasă
Pilda despre sacul legat - Liniștirea lui Martin

Atunci când Eu mă reântorc la Chanchah de la oamenii țării ei, vrea ea să vină imediat la Mine. Ea se plânge din cauza purtării episcopului Martin și cum ea nu se mai pricepe acum, cum să afle de la el răspunsurile la întrebările ei.

Atunci îi spun Eu ei:” Ascultă, draga Mea Chanchah, tu îl pui însă pe fratele Meu într-o încurcătură imensă! Nu te gândești la instrucțiunile secrete, care pot foarte ușor să-i lege limba pe din afară pentru binele tău veșnic? De aceea trebuie tu, în viitor, cu el, unul din cei mai scumpi prieteni ai mei, totuși să te porti puțin mai cruțător, căci altfel doar îl pui în cea mai mare încurcătură și îi pricinuiești inimii sale multă durere.

Vezi, în ceea ce privește primele șase întrebări ale tale, nu este într-adevăr nimic de găsit în acest prieten și frate din toate acelea, ce tu ai presupus despre el. În afară de faptul că el devine evident puțin jenat dintr-un motiv foarte înțelept, de câte ori tu vrei să vorbești cu el despre Mine. Dar încurcătura lui are un cu totul alt motiv decât acela pe care l-ai fi presupus tu vreodată. Astfel el nici nu-ți poate da un răspuns la întrebările tale, fiindcă în ele nu constă absolut de loc adevăratul motiv al jenei sale.

Însă, în ceea ce privește ultimele trei întrebări ale tale, tot așa nu poate el să ți le răspunda de aceea, că tu n-ai cerut adevăratul motiv al jenei sale în primele tale întrebări și nici n-ai putut să-l ceri, căci tu însuți totuși n-ai putut să-l cunoști. Dacă el ți-ar fi dat oricare răspuns afirmativ sau negativ, atunci el ar fi trebuit să-ți spună un neadevăr. Aceasta este însă aici, în împărăția cerească, cea mai evidentă imposibilitate, fiindcă aici nu poate nimeni vorbi un neadevăr, chiar dacă el ar vrea să-l și spună. De aceea a rămas prietenul Martin, care te iubește foarte mult, foarte tăcut și a vrut să îndure totul de la tine, decât să te mintă pe tine, Chanchah sa iubită, doar numai cu un cuvințel! N-a fost aceasta foarte lăudabil din partea lui?”

Spune Chanchah și ea puțin cam încurcată: ”Ah, tu cel mai minunat prieten, dacă așa stau lucrurile în privința domnului casei noastre, atunci bineînțeles că îmi pare nesfârșit de rău, dacă eu am fost motivul unei dureri, sigur semnificative, a inimii sale. Oh, numai dacă aș putea să îndrept iarăși aceasta!

Da, da, mă doare foarte cumplit! Firește că nu pot să am într-adevăr o vină la acestea. Fiindcă tu, prietenul meu minunat și puternic, doar poți să și înțelegi, că sunt un străin și nu știu, ce și cum este voie să întrebi aici ceva. Pentru că mi-ai dat însă o indicație acum, cum să întreb aici, mă voi ține desigur în viitor de ea. Dar numai acest lucru spune-mi mie, de ce de fapt nu poți primi aici un răspuns pe deplin la o întrebare pusă cu stângăcie și neânțeleaptă, în care nu există un veritabil motiv de răspuns?”

Spun Eu: ”Draga Mea Chanchah, uite, aceasta este foarte simplu: Tu mi-ai da Mie un sac, legat tare, cu rugămintea: „Prietene, deschide-mi sacul și dă-mi din acesta o mie din cele mai frumoase pietre prețioase!” Eu însă te întreb atunci: „Știi tu oare foarte exact, că se află în acest sac o mie de pietre prețioase?” Tu ai vorbi atunci: „Nu, asta nu știu cu siguranță, ci numai presupun!”

Vezi, dacă Eu aș știi însă, pe lângă, foarte exact, că în acel săc nu numai că nu există pietre prețioase, ci se află un torent întărit, aș deschide totuși sacul după voința ta și ți-aș da conținutul său de ocară în loc de cele o mie de pietre prețioase: - Oare ce ai crede despre Mine, dacă tu ai afla atunci totuși că Eu - chiar dacă știam bine ce conține sacul - am vrut să te rușinez pentru neștiința ta? N-ai spune tu atunci: „Prietene, dacă ai știut, ce conține sacul, de ce l-ai deschis atunci și nu mi-ai spus înainte adevărul deplin?”

Uite, același caz este și aici cu o întrebare nesigură. Aceasta este și ea un sac, legat tare, pe care Martin trebuie să-l deschidă și să-ți dea din el, ceea ce tu ceri. Dar, fiindcă nu se află înăuntru, ceea ce vrei tu - spune, ce să facă el într-un asemenea caz? Să deschidă el săcul sau să n-o facă? Să o rușineze pe aceea pe care o iubește atât de insistent, care a pus așadar toată inima lui într-o ocupație deplină? Ce părere ai tu, minunată Chanchah?”

Spune Chanchah:” Ah da, ah da, prietene al meu drag, dacă tu vorbești, atunci firește că totul mi se pare atât de limpede și eu admit acum înaltul adevăr a toate acelea, ce le spui tu. Dar nu așa este, când vorbește prietenul Martin! Cu cât mai îndelungat și cu cât mai mult vorbește el, cu atât mai întunecat și de neânțeles mi se pare atunci totul, orice ar vorbi el. Atunci doar sunt nevoită, să pătrund tot mai departe și mai adânc în el prin tot felul de întrebări, la care el nu mi-a răspuns precis la nici măcar una.

Dacă el mi-ar răspunde la o întrebare foarte precis, atunci eu cu siguranță că nu l-aș mai fi întrebat mai departe. Sau dacă el mi-ar fi arătat cel puțin, cum tu ai făcut-o acum, cum trebuie să întrebi aici, pentru a primi un răspuns, dacă trebuie într-adevăr să întrebi aici, pentru a primi un răspuns, sau dacă este într-adevăr voie să întrebi aici! Dar uite, prietene al meu minunat, despre toate acestea nu a fost vorba, când am vorbit cu Martin. De aceea cred că tu și Martin mă puteți considera iertată, dacă eu m-am rătăcit prea departe cu întrebările mele, care au fost cu siguranță supărătoare pentru bunul prieten Martin.

Ah prietene, dar aici și felul de a fi este straniu! Oriunde ai întoarce privirea, se văd numai minuni peste minuni. Ah și minuni, de care pământul nu are nici un habar! Dar cine ar putea la asemenea apariții, pe care el nu le înțelege, să nu-i întrebe pe acei mai inițiați, ce înseamnă aceea sau cealaltă? Care este acela, care face așa ceva? Dacă aici este cerul, unde este Lama, care l-a înființat? Spune-mi tu, prietene al meu iubit peste toate, nu sunt acestea niște întrebări naturale și prin starea minunată de a exista aici, întrebări peste măsură de scuzabile?!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 108
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.10.2018, 06:06 View PostDownload Post

Capitolul 108
Pilda referitoare la educarea deșteaptă a copiilor

Spun Eu:” Intr-adevăr, eu îți spun, draga mea Chanchah, aceasta și încă multe alte mii de întrebări sunt scuzabile. Dar știi tu, totul își are aici, ca pe pământ, timpul său potrivit.

Uite, pe pământ sunt copiii cei mai dornici de a mânca, dar și cei mai dornici de a știi. Ei sunt aproape încontinuu flămânzi, vor să știe totul până în temelie și îi întreabă de aceea tot timpul pe oamenii, în care se încred, despre tot felul de lucruri. Ești tu oare de părere că ar fi bine, dacă stomacurile acestor micuți ar fi încărcate prea tare cu tot felul de mâncăruri, după care gâtlejul lor foarte inflamabil simte o cerință intensă? Și să mulțumești curiozitatea lor prin a răspunde tot timpul la toate acelea, despre care ei întreabă?

Vezi, părinții înțelepți pun acolo copiilor lor un frâu potrivit și îi conduc astfel într-un mod natural și moral pe calea cea bună spre frumosul scop al dezvoltării masculine! Parinții proști însă, care le îngăduie toate copiilor lor, uitându-se numai la ochii lor, fac din aceștia maimuțe în loc de oameni. Carnea lor hrănită prea în abundență devine plină de senzorialitate și spiritul lor greoi și în sfârșit foarte nereceptibil pentru toate lucrurile mărețe, bune și adevărate, cum ți-au arătat pe pământ mai ales în țara ta cu siguranță destul de limpede mii și mii de exemple.

Însă, așa că pe pământ, deci și aici este astfel. N-ar folosi nimănui, să mănânce și să știe imediat totul, ci numai încetul cu încetul, cum poate să cuprindă capacitatea de a recepta a fiecăruia. Astfel conduși, devin atunci cei mai tineri copilași de aici tot mai tari și pot suporta mai multe cu trecerea timpului, până ce ei devin destul de puternici și capabili pentru primirea a celui mai înalt scop.

Și tot așa ești și tu crescută de noi trei, împreună cu toți aceștia pe care îi vezi tu aici. De aceea, ascultă numai pe deplin în toate privințele, căci așa tu însuți îți vei putea răspunde cu desăvârșire foarte simplu și acuși la toate întrebările tale! Ești tu așadar mulțumită cu aceasta?”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 109
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.10.2018, 06:08 View PostDownload Post

Capitolul 109
Intrebarea de fond a chinezoaicei și întrebarea în contradictoriu foarte critică a Domnului
Povestirea floarei de dimineață și a celei de seară

Martin își arată o față foarte prietenoasă în timpul învățăturii Mele către chinezoaica dragă și îmi mulțumește peste toate măsurile în inima sa.

Chanchah spune însă:” O tu minunat prieten al inimii mele și al vieții mele! Tu ai firește foarte mare dreptate cu fiecare cuvânt, care iasă din gura ta. Totuși nici Chanchah nu este de vină, că ea este un asemenea suflet de copil, vrând să cunoască toate. Dar eu, săraca ta Chanchah, îmi voi pune de acum încolo frâu inimii mele și voi fi asemenea unei flori de câmpie, care se desface prin lumina și căldura soarelui lui Lama, hrănită din picăturile de rouă a dragostei de dimineață a lui Lama, în sfârșit și vasele de fructe umplute cu sămânța vieții.

Ah, marele și sfântul Lama trebuie totuși să fie nesfârșit de bun, înțelept și puternic, fiindcă tot, ce face El, sunt rânduite atât de bine și de înțelept! Ah, ah, dacă eu aș avea voie numai o dată să savurez nesfârșita fericire, să-l văd numai de departe doar pentru câteva momente! O spune-mi, tu minunatule, voi fi oare vreodată demna de această mare fericire? Dacă s-ar întâmpla numai o dată - nu contează când -, atunci vreau eu să mă mulțumesc cu desăvârșire pentru toate timpurile veșnice și vreau să urmez totul și să fac, orice vreți voi să-mi impuneți. Dar numai pentru aceasta dați-mi o speranță bună și dreaptă!”

Spun Eu:” O tu drag copilaș! Eu văd deja, că Lama îți stă cel mai mult la inimă. Și aceasta este foarte lăudabil din partea ta. Dar tu îmi spui și Mie întotdeauna - și Eu observ aceasta din ochii și vorbele tale -, că Mă iubești peste toate măsurile. Dar vreau să aflu de la tine totuși dacă Mă iubești pe Mine sau pe Lama al tău mai mult! Intreabă-ți inima și spune-mi atunci!”

Chanchah devine acum foarte jenată și își lasă privirea în jos. Inima ei se aprinde din ce în ce mai tare cu dragoste pentru Mine, iar aceasta simte ea măreț. De aceea ea, care tot timpul vorbea, nu putea acum să scoată nici un cuvânt. După un timp o întreb Eu încă odată, dacă îmi poate da acest răspuns. Acum vorbește ea, așa de parcă i-ar fi necajită toată ființa:

(Chanchah) “O tu irisul meu, o tu altar de foc al inimii mele! Vezi, când încă am fost acasă pe pământ de partea mamei mele și am fost o fată de 13 primaveri, am întrebat-o pe mama mea, ce trebuie să faci, ca să-l iubești pe sfântul Lama peste toate.

Atunci a vorbit mama mea înțeleaptă: „Ascultă tu, iubita mea fiică: plantează în grădina două flori la fel, una către răsărit - aceea să fie a lui Lama - și cealaltă spre apus, iar aceea să fie a oamenilor. Pe ambele să le îngrijești la fel de mult și uită-te cum vor crește și cum se vor desface. Dacă va crește mai bine floarea dinspre apus decât cea dinspre răsărit, atunci va fi acesta un semn că tu iubești mai mult lumea decât pe sfântul Lama. Dacă vei observa la ambele flori opusul, atunci este dragostea ta pentru Lama mai mare decât pentru oameni.”

Eu am făcut imediat ce m-a sfatuit mama mea înțeleaptă. Dar pentru că mă temeam că floarea lui Lama va rămâne în spatele acelei a oamenilor, o îngrijeam în secret de două ori mai mult decât cea a oamenilor. Dar iată, cu toată hărnicia mea a rămas floarea lui Lama în urmă cu dezvoltarea sa!

Eu am spus totul mamei mele. Aceasta m-a liniștit prin înțeleapta ei învățătură, la care a spus: „Vezi, tu drăgălașa mea fiică; Lama a vrut să-ți arate prin aceasta, că pe El, care locuiește în lumina de nepătruns, poți să-l iubești numai prin faptul, dacă îi iubești pe oameni cum te iubești pe tine însuți. Căci cine nu îi iubește pe aceștia, pe care îi vede, cum poate să-l iubească pe Lama, pe care nu-l vede?”

După aceasta am udat mai des floarea dinspre apus decât cea dinspre răsărit și iată deodată a început să crească cea de la răsărit mai mult decât cea de la apus! -

Și așa fac și acum! Tu ești acum floarea mea dinspre apus și inima mea pentru Lama este cea dinspre răsărit. Pe tine te ud după toate puterile mele, pentru că descopar în tine cel mai perfect duh omenesc și inima mea crește extraordinar de tare - dar nu cu Lama, ci cu tine, cu tine!

Tu ai devenit un adevărat Lama al inimii mele! Dar ce va spune marele Lama la timpul Său despre aceasta, El va știi cel mai bine! Eu trebuie să-ți mai recunosc, că nu am nici un fel de slabe remușcări de conștiință! Ce spui tu minunatule la toate acestea?”

Vorbesc Eu: “Draga mea Chanchah, Eu am trebuit să aștept un timp după răspunsul tău îmbucurător pentru inima Mea. Așa trebuie și tu să aștepți puțin un răspuns frumos și bun. Dar bucură-te, de ce răspuns frumos îți voi da; ți se va da imediat!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 11 of 21  [ 205 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 19, 20, 21  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !