Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 20.10.2018, 22:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
EPISCOPUL MARTIN - Evaluarea unui suflet din lumea cealalta (Jakob Lorber)


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 505
Country Flag: Romania
Style: subSilver (65)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 120
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.10.2018, 04:24 View PostDownload Post

Capitolul 120
Trezirea lui Chanchah dintr-o stare asemănătoare cu cea a visului - Explicația
Domnului despre marile întâmplări și despre Sine Insuși

Intre timp, însă, se trezește Chanchah ca dintr-un somn alături de Mine și își amintește de toate ce s-au întimplat în fața ochilor ei numai ca un vis însuflețit. Ea începe imediat, să-Mi povesteasca toate cu de-amanuntul, ce a visat ea atunci. După ce ea a sfârșit cu povestirea ei, Mă întreabă, dacă este ceva adevărat la un asemenea vis al ei.

Eu însă îi spun ei: "Chanchah, n-ai văzut tu înainte de aceasta, cum Borem și Martin ar fi trebuit să-l aducă aici pe balaurul foarte îngrozitor și în lanțuri și cât de mult s-a împotrivit acela puterii lor? Și cum Eu, atunci când Martin M-a chemat în ajutor cu acordul potrivit al lui Borem, l-am azvârlit într-un moment pe balaur încoace la picioarele noastre cu puterea voinței Mele? Tu doar ai văzut totuși aceasta cu ochii deschiși încă de tot!”

Spune Chanchah: "Da, tu minunatule, aceasta am văzut-o desigur încă. Dar atunci când balaurul s-a aflat prea aproape de noi, m-a cuprins o îngrozire prea puternică, că eu am căzut de aceea într-un fel de somn al fricii și am văzut numai ca într-un vis întâmplările de după ceea cu acest monstru. Aproximativ așa, cum am și ajuns eu acuși după sosirea mea în această lume într-o stare asemănătoare, în care eu m-am întâlnit cu Chorel și a trebuit să fac față unei lupte îngrozitoare. Și după ce eu m-am trezit din acea stare, mi s-a părut atunci totul că aici precum un vis greu.

Ceea ce văd eu în conștiență deplină și trează, pe acestea le pot înțelege desigur, atât de mult cât ajunge puterea mea mică de recunoaștere. Însă, în ceea ce privește această stare asemănătoare cu cea a visului, asta se află prea departe de cercul de recunoaștere al sufletului meu. Eu nu pot face nimic decât numai să mă adresez ție, fiindcă eu am despre tine convingerea vie, că tu singur ești cel mai puternic și cel mai înțelept al întregii case acesteia mari! O explică-mi de aceea aceasta enigmă! În această situație te-ai purtat și ai vorbit ca veșnic sfântul Lama însuși. Dar fiindcă eu sunt iarăși trează, nu observ încă la tine chiar nici cea mai mică schimbare a înfățișării tale, mie bine cunoscute. Tu poți de aceea să fi tot așa de bine un mesager al lui Lama înzestrat cu toată puterea, precum, în spatele măștii drepte, poți fi și Lama însuși! Atât de mult și nu mai departe pot eu să judec aceasta stare; lucrurile următoare și mai corecte aștept eu însă de la tine, tu singură dragoste a mea! O nu ezita, să adapi imima mea cu plinătatea înțelepciunii tale!”

Spun Eu: "Chanchah, unde este acum balaurul și unde aderenții săi? Uite, tu te miri acum dintr-o dată și spui în inima ta: „La Lama, cel mai sfânt! Niciunde nu se mai poate vedea monstrul! Și aderenții săi - și Borem, Martin și Chorel - unde sunt ei?”

Eu îți spun însă: Vezi, puterea Mea l-a alungat pe acela unul pe ușa afară atât de repede, cum poate zbura cel mai rapid gând. Și ea i-a poruncit, să intre în porcii pământului, ca aceea să devină înfuriați, într-o asemenea furie dominantă să fugă în munții egoismului deplin și să se arunce în sfârșit acolo în marea amăgirii întunecate și să se înnece în aceea!

Aderanța sa veche i-am luat-o însă prin puterea cuvântului și am trimis-o prin acei trei absenți în baia recunoașterii de sine, a smereniei și a îndreptării rezultate din acestea.

Totul, ce fac însă, aici, ca și pretutindeni, fac în totalitate prin propria putere. Nu există nici o putere nici peste Mine, nici sub Mine, care Mi-ar putea porunci și spune: „Fă acum aceea sau cealaltă!”, ci ceea ce fac Eu, fac Eu singur - fără poruncă altuia. Dacă însă spun Eu cuiva: „Fă tu aceea și tu cealaltă“, atunci nu poate nimeni să se împotrivească puterii voinței Mele!

O Chanchah, dacă tu vezi acestea foarte ușor din faptele Mele și ai putut-o vedea deja de mult, cum poți să mai întrebi tu atunci, dacă Eu sunt un mesager de-al lui Lama sau la sfârșit cumva Lama însuși! Simplitatea aparenței Mele de din afară nu trebuie să te încurce, pentru că uite, Lama nu are nevoie niciodată să strălucească în afară ca regii lumii, ci numai prin singura dragoste a Sa de Tată, prin înțelepciunea și puterea din inimile copilașilor Săi! Eu însă strălucesc în inima ta deja de mult peste măsură; oare cum n-ai fost tu în stare să mă recunoști?!

Vezi, tu Chanchah a Mea, tu fiica Mea, Eu doar sunt Tatăl tău, Lama al tău și în afară de Mine nu mai există niciunde altul! Dar tu nu trebuie să te îngrozesti de aceea; pentru că uite, așa cum sunt Eu, tot așa sunt Eu veșnic același încontinuu neschimbat. Și Eu nu vreau ca toți copilașii Mei să mă recunoască și să mă vadă ca fiind Dumnezeul lor, ci tot timpul numai ca Tatăl lor plin de dragoste, să mă iubeasca și să mă adore!

Nu te teme de Mine, fiindcă tu Mă recunoști acum! Pentru că tu nu vei găsi veșnic nici o schimbare la Mine, în afară de faptul că tu vei savura mai departe toate comorile nesfârșite ale dragostei Mele de Tată în abundență în continuă creștere fără măsură și scop. - Ești tu așadar mulțumită cu această explicație a ființei Mele?”
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 13 of 13  [ 121 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !