Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.11.2018, 22:39
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
EPISCOPUL MARTIN - Evaluarea unui suflet din lumea cealalta (Jakob Lorber)


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 515
Country Flag: Romania
Style: subSilver (65)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 130
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 29.10.2018, 08:58 View PostDownload Post

Capitolul 130
Unele întrebări examinatoare ale lui Ioan către Martin - Despre rugăciunile de intervenție ale sfinților și grija pentru rude

Spune Ioan: "Tu prietene și frate Martin, ascultă, tu doar ai fost pe pământ după știința mea un mare prieten al Mariei și și al lui Iosif și al celorlalti sfinți. Ce este aceasta, că tu nu pari aici de loc că te îngrijești de ei? Nici de rudele tale, tată, mama, frate și sora, care au venit aici înaintea ta și nu te îngrijești încă nici de o grămadă de alte rude și prieteni! Spune-mi totuși care este deci într-adevăr motivul pentru o asemenea nepăsare?

Ei pot doar foarte ușor să fie pe undeva nefericiți. Tu ești acum un mare prieten al Domnului. N-ai putea tu așadar sau n-ai vrea tu să le ajuți, dacă ai știi că sunt pe undeva nefericiți? Tu doar ai dat mare importanță pe lume intermedierii de rugăciuni ale sfinților și aici, ca tu însuși fiind un sfânt, prieten cu Domnul, nici măcar nu te gândești la așa ceva! Spune-mi, cum așa?"

Spune Martin: "Dragă prietene și frate, boul mănâncă fân și paie și un măgar este deja mulțumit cu cea mai rea mâncare; eu însă am fost pe pământ mai întâi un măgar și apoi un bou! Ce a fost deci mâncarea mea? Uite, mai întâi paie și iarbă ordinară și după aceea paie și fân puțin mai bun! Intrebare: Poți să și devii cumva cu o asemenea mâncare gras spiritual?!

Acum însă am devenit un om adevărat prin singura dragoste, milostivire și milă a Domnului și am mâncat deja mai de multe ori pâinea vieții Sale și am băut vinul Lui adevărat al recunoașterii curate. Ar fi deci lăudabil din partea mea, să am o poftă de mâncare după gustarea pământească frumoasă care se dă boului și măgarului? Să fiu oare și aici de părerea greșită că pe pământ, ca cetățenii mântuiți ai acestei împărății spirituale nesfârșit de mari și cerești ar fi mai milostivi, mai plini de dragoste și mai îndurători decât Domnul însuși și El ar trebui cam să se lase împins de-abia de ei spre dragoste, milostivire și îndurare? O prietene, atât de prost cum am fost, numai sunt eu acum - mulțumită lui Dumnezeu!

Ce sunt Maria și Iosif, ce toți acei așa numiți sfinți, ce părinții mei pământești, frați și surori și toți ceilalți prieteni față de Domnul! Dacă îl am pe el, ce mai întreb eu de 1000 de Marii și Iosifi, de o mie de părinți, de 1000 de frați și surori și de un număr nesfârșit de tot felul de prieteni? Domnul se îngrijește pentru ei toți, cum El s-a îngrijit și de mine; și atunci ce-mi trebuie mai mult? Eu sunt de părere, că fiecare adevărat cetățean al cerului va gândi în același fel ca mine. Dacă însă el gândește altfel, atunci el trebuie să fie evident mai desăvârșit decât însuși Domnul!

Doar a spus o dată Domnul însuși care sunt de fapt mama, frații și surorile Sale, atunci când El a fost înștiințat, ca, afară, îl așteaptă Maria, mama Sa și frații și surorile Sale.

Dacă însă El, Care este aici și va fi veșnic învățătorul și maestrul al nostru al tuturor, ne-a venit cu o asemenea învățătură, pe care din păcate noi firește că n-am înțeles-o pe pământ cum trebuie: să găsim noi așadar aici în ceruri cam o mai bună învățătura în noi înșine? Eu sunt de părere că aceasta ar fi încă mai mult decât toată mâncarea mea pământească de măgar și bou! Nu crezi tu, dragă frate, tot așa?"

Spune Ioan: "Intr-adevăr, tu mi-ai vorbit în totalitate cum gândesc eu. Este așa, trebuie să fie astfel și veșnic nu poate fi altcumva! Dar dacă ai întâlni-o pe Maria și pe Iosif și alte persoane demne de luat în seamă, n-ai vrea tu să ai o bucurie foarte aleasă la aceasta?"

Spune Martin: "O bucurie potrivită într-adevăr, dar una mai mare cu siguranță nu, decât când vine Domnul la mine. Pentru că în El singur am totul și de aceea și este El singur pentru mine deasupra tuturor! Vezi, tu și fratele Petru, voi doar desigur vă numărați printre primele cele mai înalte persoane, care au fost pe pământ; frig eu pentru voi - cum se spune pe pământ - un parizer extra? Eu vă îndrăgesc foarte mult, dar îl cinstesc, ca pe voi, pe fiecare cetățean al cerului bun și înțelept. Pentru că doar noi toți suntem doar frați și unul singur este Domnul! Nu-i așa?"

Spune Ioan: "Frate, cu o asemenea înțelepciune adevărată îți va merge bine pe soare. Acum văd eu deja, că tu ai adevărata înțelepciune! Și uite, drumul se duce deja în jos spre vale; noi vom primi așadar de-a face cu înțelepții soarelui!”
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 14 of 14  [ 131 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !