Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.8.2022, 22:49
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
EPISCOPUL MARTIN - Evaluarea unui suflet din lumea cealalta (Jakob Lorber)


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (576)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 200
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.12.2018, 01:09 View PostDownload Post

Capitolul 200
Satana, corupătorul și ispititorul, se încurcă în contradicții.
Un nou legământ intre Ioan și Satana.

1. Ioan: "Ascultă, tu care vorbești despre Pământ ca despre un cadavru împuțit care te dezgustă! Ce cuvinte ciudate! Oare nu tu ești cel care l-ai adus în această stare? Cum se face că ți-e silă de capodoperele zămislite de înțelepciunea ta?

2. Vezi, eu am dat deja viață câtorva mici creații, prin Grația lui Dumnezeu. Dar încă n-am avut niciodată ocazia să mă rușinez sau chiar să mă dezgust de ele!

3. La fel stau lucrurile și în cazul a nenumărați frați și surori din Ceruri, și cu toate acestea nimeni nu s-a lăudat că ar poseda o înțelepciune și o putere supreme, divine. Noi nu ne slăvim niciodată altfel decât prin Grația lui Dumnezeu. Toate operele noastre Îi sunt plăcute și sunt minunate din toate punctele de vedere, iar noi nu avem decât motive de bucurie din partea lor! Cum se face că manifestările unei puteri atât de pline de înțelepciune îți provoacă repulsie?"

4. Satana: "Este Pământul opera mea? Oare nu stă scris: "La început, Dumnezeu a creat Cerul și Pământul?" Atunci cum ar putea Pământul să fie opera mea?"

5. Ioan: "Oh, cum știi să le mai întorci! Oare n-ai zis chiar tu, de mii de ori, că ești nu numai adevăratul creator al Pământului și al întregului univers, ci și că, în definitiv, toate acestea sunt chiar propria ta ființă?

6. Îmi amintesc foarte bine de acea vreme printre vremurile Pământului, când ai comis cea mai mare obrăznicie: l-ai condus pe Domnul, Dumnezeul și Creatorul tău pe vârful unui munte înalt și I-ai zis: "Vezi, toate acestea îmi aparțin! Iți voi da toate comorile acestui Pământ dacă Te închini în fața mea și mă adori!" - De vreme ce vorbeai despre Pământul tău, cum se face că dintr-o dată a devenit opera lui Dumnezeu? Vorbește: când ai mințit? Atunci sau acum?"

7. Satana: "Te rog, nu mă fă de rușine în halul acesta! Mărturisesc că am mințit mai mult sau mai puțin, și altă dată și acum, pentru că a minți este inerent naturii mele! Mărturisesc și că, în mare măsură, este vina mea că Pământul se află într-o stare atât de groaznică. Dar scutește-mă de asemenea reproșuri și lasă-mă în pace. Pe viitor, nu vei mai avea niciodată motive să fii supărat pe mine, biet Diavol ce sunt!"

8. Ioan: "Ce garanții ne dai, ca să te putem crede?"

9. Satana: "Știi bine că, dintotdeauna, nu s-a vorbit despre mine altfel decât tratându-mă drept mincinos. În acest caz, cum aș putea să-ți dau vreo garanție? Fie ca voința ta să fie judecata mea, în caz că nu mă țin de cuvânt! Este tot ce-ți pot oferi drept garanție a făgăduinței mele!"

10. Ioan: "Nu voia mea, ci cea a Domnului va fi cea care te va judeca; facă-se potrivit dorinței tale!"

11. Apoi, Ioan îi cheamă pe toți cei prezenți și le spune: "Fraților, știți că un legământ între un om cinstit și cineva bănuit de necinste necesită niște martori pentru a fi validat. Voi ați văzut și ați auzit tot ce s-a întâmplat aici și știți cum stau lucrurile. Veți fi deci martori - și acesta este unul dintre motivele pentru care Domnul v-a trimis aici, Ia fel cum și eu și Martin - care ne aflăm aici pentru a discuta și pentru a aplana dificultățile - va trebui să mărturisim. Voi toți veți rămâne dovezi vii a ceea ce ați văzut și auzit. Iar mărturia voastră va fi adevărată în veci în fața Domnului tuturor Cerurilor Sale, și în fața copiilor Săi!"

12. Toți martorii, într-un glas: "Da, pe cât este de adevărat că viața noastră Îi aparține Domnului!"

13. Atunci Ioan îi spune lui Satana: "Legământul nostru este confirmat și pecetluit pe veci de către martori sinceri; de aceea, ține-te de cuvânt! Dar nefericire ție, da, de trei ori nefericire ție dacă nu-ți ții făgăduința!"

14. Satana: "Ce mai atâtea vorbe? Arată-mi numai un locșor unde să mă pot duce, și-ți spun: revino după trilioane de ani solari și mă vei regăsi în același loc!"

15. Ioan: "Bine, așa să fie! Acolo, între acei doi munți, vezi o pajiște de iarbă verde ca speranța. Du-te și rămâi acolo în pace, în Numele Domnului Iisus, care a fost uns în vecii vecilor!"

16. La auzul numelui de "Iisus", Satana o ia la goană cu viteza fulgerului și merge în locul indicat. Iar toți ceilalți se întorc acasă.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (576)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 201
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.12.2018, 01:17 View PostDownload Post

Capitolul 201
Întoarcere fericită în casa lui Shonel.
Cuvinte de laudă ale Domnului în special la adresa lui Martin.
Importanta sa făgăduință mângâietoare: de la judecata la vindecare!

1. Întoarcerea acasă se petrece la fel de repede ca și la dus, iar mesagerii ajung cât ai clipi alături de Mine, adică în casa lui Shonel.

2. De-abia sosiți, ei se grăbesc să vină la Mine, plini de bucurie, de iubire și de recunoștință pentru toată forța, puterea, iubirea și nesfârșita răbdare cu care au fost învestiți.

3. Martin, primul, cade la Picioarele Mele, arzând de iubire, și începe să Mă laude și să Mă slăvească.

4. Dar Eu îl ridic și-i spun: "Multiubitul Meu fiu și frate, ai dus la bun sfârșit o misiune nespus de dificilă, pregătindu-i în mod eficient calea fratelui Meu Ioan; acest lucru îmi este plăcut, dragul Meu Martin!

5. La început te-ai înfierbântat puțin și ai făcut prea mare caz de puterea pe care ți-am împrumutat-o. Dar, după ce fratele nostru Ioan ți-a atras atenția, te-ai conformat întru totul poruncii Mele și te-ai purtat atât de bine cu Satana încât s-a lăsat clintit, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată cu cei care, înaintea ta, au încercat să-l convingă fără a-l supune nici unui fel de judecată.

6. Căci aproape nici un mesager nu a obținut mai nimic de la Satana, decât printr-o judecată temporară nespus de severă, dat fiind că ei erau incapabili să pareze violentele sale atacuri. Dar, vorbindu-i așa cum ai făcut-o tu, l-ai pregătit să meargă singur acolo unde vroia Ioan să-l aducă - ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată până acum! Acum, deși este liber, el se odihnește în locul care i-a fost indicat, în vreme ce ar putea să se miște în voie, și asta este foarte bine.

7. Desigur, el încă mai posedă legiuni de adepți care fac rău în numele său; Pământul le va resimți blestemățiile - dar numai pentru puțin timp! Apoi, acest izvor al răului va seca din ce în ce mai mult, și tot ceea ce este rău își va pierde din forță, fără însă a dispărea pe deplin. Dar nici sfârșitul total al răului nu va mai fi departe!

8. Tot ce este rău va fi judecat de Iubirea noastră. Aceasta va îmbrățișa totul, și nimic nu-i va putea rezista vreodată! Iar judecata Iubirii va fi de neclintit. Dar ea nu va fi apăsătoare ca o povară, ci îl va ține prizonier doar pe cel care nu vrea să se elibereze!

9. Înainte ca această judecată să fie pusă în aplicare, vrem să mai trimitem încă o dată mesageri care vor invita lumile de pe toți aștrii să ia parte la marele ospăț. Toți cei pe care ei îi vor întâlni vor fi poftiți să ni se alăture! Preafericiți cei ce vor da curs acestei invitații: bucuria lor nu va cunoaște sfârșit!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (576)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 202
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.12.2018, 01:18 View PostDownload Post

Capitolul 202
Răsplata celor care au obținut izbândă asupra lor înșiși. Căsătoria celestă.
Despre natura femeii.
Fericită alegere a lui Martin și supunerea sa fata de Voia Domnului.
Misiunea divină a lui Martin ca spirit desăvârșit.

1. (Domnul): "Dar acum, dragii Mei copilași, mai am încă ceva să vă spun! Martin, Borem și Chorel, apropiați-vă de Mine! Voi ați reușit să treceți cu bine prin toate aceste dificile încercări, și ați ieșit biruitori din multe bătălii crâncene. Prin aceasta, v-ați dovedit vrednici să faceți parte din împărăția Mea care cuprinde toate Cerurile.

2. Voi ați devenit lucrători vrednici ai Viei Mele și meritați o dreaptă simbrie, care vă va fi dată. Știu și citesc limpede în inimile voastre că Eu sunt adevărata voastră simbrie și că nu vă veți dori niciodată alta. Dar tocmai felul în care este constituită inima voastră o face vrednică să primească și altă răsplată.

3. Potrivit ordinii Mele celeste, care tinde la suprema voastră desăvârșire, de acum înainte nu mai trebuie să trăiți și să acționați în afara uniunii celeste. De aceea, pentru ca fiecare dintre voi să fie desăvârșit în toate, va trebui să vă luați soție; astfel, înțelepciunea voastră va fi întărită pe veci și va deveni receptacolul luminii care țâșnește din flacăra iubirii din propria voastră inimă!

4. Căci femeia este ca un recipient, însă un recipient spiritual care primește lumina din inimile voastre și o păstrează. În același timp, ea este o servitoare în templul vieții din inimă și întreține focul sacru al acestei vieți pe altarul pe care l-am clădit în inimile voastre. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă luați cu toții câte o soție, acum, pentru a vă uni pe veci cu ea! Bănuiesc, Martin, că acest lucru nu te va deranja prea tare?!"

5. Martin, complet buimăcit de fericire: "O, Doamne, Tu cunoști cel mai bine firea mea! Ceea ce Ți se va părea de cuviință să-mi oferi va fi întru marea mea bucurie! Cian-sa sau Gella, mi-e totuna; sau, dacă se poate, una dintre aceste fiice ale Soarelui! Oh, așa ar fi cel mai bine!"

6. Eu îi răspund: "Nu depinde decât de tine; ești liber și poți să alegi după cum vrei!"

7. Martin: "O, Doamne, facă-se numai Voia Ta!"

8. Eu spun: "Ei bine, ia-o pe cea care se află cel mai aproape de tine!"

9. Martin, plin de încântare, privește în jurul lui, o zărește pe Marelisael, prima și cea mai frumoasă dintre fiicele Soarelui, și spune: "Doamne, aceasta să fie?"

10. Eu răspund: "Da" și-l binecuvântez pe întreaga veșnicie; și astfel a devenit Martin desăvârșit.

11. Plin de fericire, el o sărută pe soția sa celestă și își dă atunci seama că iubirea i s-a unit pe veci cu înțelepciunea. Amândoi Mă laudă și Mă slăvesc, într-o singură inimă și într-un singur glas. Și astfel, Adam, care fusese odinioară împărțit, poate redeveni o ființă completă în Cer, rămânând totuși o entitate separată, personală și preafericită.

12. După Martin, vine rândul lui Borem, care o primește de soție pe Surahil, a două dintre cele trei fiice ale Soarelui, iar Chorel o ia pe Hanial, a treia; iar cei doi sunt cuprinși de o fericire și o beatitudine fără margini!

13. Martin, de-abia putându-și reveni din încântare, spune: "O, Doamne, Tu cel mai bun și mai Sfânt Tată! Aș vrea să strig, la fel ca Petru pe muntele Tabor: "Ce bine e să fim aici!" Dar facă-se numai Voia Ta!

14. Eu spun: "Dragul Meu Martin, care acum ești un spirit desăvârșit! Oare n-ai auzit niciodată, pe Pământ, vechiul proverb: "Cel care poartă iubirea în el o însoțește acasă pe mireasă!" Vezi, acesta este și cazul tău. De aceea, dat fiind că am pus totul în ordine în acest mare lăcaș, ne vom întoarce acasă!

15. Dar drumul pe care-l vom urma pe acest mare tărâm de lumină până la casă Mea, care este și a ta, va rămâne de acum înainte mereu deschis pentru acești noi copii, care sunt ai Mei! Iar toți cei pe care tu i-ai primit în ea sunt ai tăi și ai Mei pe veci.
Căci ceea ce este al Meu este și al tău, iar ceea ce este al tău este al Meu în vecii vecilor!

16. Vei rămâne pe veci îngerul păzitor al acestei case și al acestei comunități în Mine, așa cum Eu voi fi în tine. Dar nu numai al comunității acestui tărâm: toate cele douăsprezece uși ale casei tale te vor duce spre nenumărate alte comunități terestre, unde vei întâlni fericiri fără de seamăn și fără de număr!

17. Iar acum, încă două cuvinte pentru noii copii ai acestui tărâm! Dar tu ești cel care vei lua cuvântul!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (576)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 203
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.12.2018, 01:19 View PostDownload Post

Capitolul 203
Cuvântarea lui Martin noul înger păzitor, către comunitatea solară.
Replica lui Uhron către Martin.
Rugămintea sa adresata Domnului și binecuvântarea divină.

1. Martin îmi mulțumește din străfundul inimii sale pentru că i-am dat această poruncă; apoi, el se întoarce spre Uhron și Shonel și le spune: "Dragi prieteni și frați, ați auzit cu urechile voastre și ați văzut cu ochii voștri ce a spus și a făcut Domnul! Și ați dorit ca El, precum și noi ceilalți, să rămânem cu toții printre voi - căci ați înțeles că această aspirație este mult mai importantă decât niște cuvinte de mulțumire. Domnul vrea să vă îndeplinească această aspirație și Vă va dărui tot ceea ce marea Iubire pe care I-o purtați - și pe care ne-o purtați și nouă - poate să-și dorească. Dar se înțelege de la sine că ceea ce veți dori va trebui să fie conform cu ordinea Sa nestrămutată!

2. Insă noi nu vom rămâne aici în persoană, ci vă vom deschide o cale sigură, pentru ca să ne putem vedea reciproc în orice moment.

3. Rămâneți puternici în învățătura pe care ați primit-o chiar din gura Domnului; astfel, calea care vă va duce la El va fi foarte scurtă. Dar dacă cumva, cu timpul, veți începe să vă cam îndepărtați de ea, dat fiind că acum sunteți complet impregnați de Cuvântul Său, atunci, desigur, această cale va deveni lungă și dificilă; dar Domnul Însuși, datorită marii iubiri pe care I-o purtați, vă va susține!

4. Casa mea și cea a Domnului nu sunt două lucruri diferite, ci un singur și unic lăcaș; căci este casa Iubirii! Voi știți unde se află și veți putea veni în ea oricând veți dori! Acolo Îl veți întâlni întotdeauna pe Domnul în mijlocul nostru, la fel precum un Tată Sfânt și Bun este înconjurat de copiii Săi care-L iubesc mai presus de orice! Așa să fie, în Numele Domnului!"

5. Uhron: "Toată iubirea noastră Îi aparține Domnului și vouă tuturor prin El; slăvit fie de-a pururi Numele Său!

6. Fie ca iubitele noastre fiice, pe care El ni le-a dat și pe care vi le-am dăruit, să fie inima noastră în voi și manifestarea profundei noastre recunoștințe! Iar cântul nostru de slavă pentru El va răsuna în cea mai pură armonie, atât de departe cât răzbat razele tărâmului nostru în nemărginire!

7. (Întorcându-se către Mine, Domnul) Iar Tu, o, Tată, a cărui Sfințenie nu are nume, amintește-Ți de noii Tăi copii! Păstrează-ne pe noi, precum și pe urmașii noștri, de-a pururi în Grația și în Iubirea Ta! Amintește-Ți și de celelalte comunități și de celelalte popoare care locuiesc în țările și regiunile acestui mare tărâm și care ne sunt încă complet necunoscute! Fie că Voia Ta să le dea ceea ce am primit de la Tine, potrivit Iubirii și înțelepciunii Tale eterne!"

8. Eu răspund: "Vă spun: "Amin!" Căci am să le reunesc din toate părțile creațiilor Mele infinite în jurul meu, și îi voi da fiecăruia ce i se cuvine, din belșug! Fie că Iubirea, Grația și Compasiunea Mea să fie cu voi!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (576)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 204
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.12.2018, 01:20 View PostDownload Post

Capitolul 204
Întoarcerea adunării cerești.
O faptă de compasiune.
Vizita galeriilor casei lui Martin.
Drumul care duce la orașul lui Dumnezeu.
O întâlnire fericită și o primire călduroasă.

1. Chiar în acea clipă, ne ridicăm și ne regăsim imediat în casa lui Martin. Acolo ne așteaptă oaspeții pe care-i lăsasem și care au ieșit complet purificați din baia lor. Ei cad cu toții cu fața la pământ, cerându-Mi grație și îndurare, ceea ce Eu le acord imediat, din belșug.

2. Apoi, Eu îl conduc pentru prima oară pe Martin și pe toți oaspeții săi, prieteni și frați, spre galeriile casei sale. Printr-o ușă deschisă spre răsărit, se vede un drum minunat care duce la sfântul Oraș al lui Dumnezeu.

3. Când ajunge în fața porții, Martin este de îndată întâmpinat de toți ceilalți apostoli și de Maria, Iosif și David, Moise, Abraham, Noe, Enoh, Adam și Eva, precum și de alți patriarhi și profeți, și toți îl salută cu iubire ca pe un nou locuitor al Orașului Meu.

4. Numai atunci, ochii lui Martin se deschid pe deplin, și acesta este începutul adevăratei sale fericiri.

5. Am ajuns acum la scopul pe care Mi-l propusesem, arătându-vă cum l-am condus pe episcopul Martin dincolo de mormânt. Dacă aș vrea să vă duc și mai departe, numai cu greu ați putea să înțelegeți, căci n-am ajunge niciodată la un sfârșit!
Amin!

- SFÂRȘIT -
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 21 of 21  [ 205 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !