Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 18:15
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 35, 36, 37  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 120
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.1.2019, 14:28 View PostDownload Post

Capitolul 120
Mustrarea gravă a Domnului adresată lui Lameh. Spiritul lui Enoh și cel al lui Adam depun mărturie asupra Vieții eterne.

(18 septembrie 1843)

1. După ce Lameh a terminat de vorbit, norul de foc a coborât către sol. Domnul a apărut în fața lui Lameh într-o formă vizibilă și i-a spus cu gravitate:

2. „Lameh, Lameh! Dă-ți seama Cine se află în fața ta și Cine îți vorbește!

3. Cum au procedat Enoh și Methuselah pe vremea când nu erai decât un copil obraznic? Îți reamintesc eu: au fost nevoiți să se folosească de băț pentru a te cuminți!

4. De ce crezi că au procedat astfel? Oare erau părinții mânați de o mânie distrugătoare, sau de o mare iubire față de tine?

5. Văd că îmi răspunzi fără să vrei: ‚Părinții au acționat astfel mânați exclusiv de marea iubire pe care le-o purtau copilului lor; dacă nu ar fi acționat în acest fel, aș fi crescut ca un animal sălbatic și aș fi devenit un monstru!’

6. Concluzia la care ai ajuns este cât se poate de justă. – Crezi tu oare că Eu sunt un Părinte mai puțin echitabil și mai puțin înzestrat cu iubire decât Jared, Enoh și Methuselah?

7. O, crede-Mă, ei nu erau decât părinții tăi trupești, pe care ți i-am dăruit pentru a te educa, inclusiv cu ajutorul pedepselor! Eu sunt însă și rămân de-a pururi unicul și cel mai drept Părinte, dat fiind că te-am creat din propria Mea substanță, după care te-am educat personal, lăsându-ți întreaga libertate a spiritului tău. În calitatea Mea de Părinte unic și autentic, nu te-am pedepsit nici măcar o singură dată, cu toată exuberanța stupidă de care ai dat dovadă nu de puține ori în fața Mea!

8. Iată, la baza acestui comportament a stat întotdeauna iubirea Mea infinită, răbdarea și compasiunea Mea față de tine!

9. Acum însă, când constat că ai devenit atât de reticent în ceea ce Mă privește, cred că a sosit timpul să iau în mână bățul pentru a te trata așa cum meriți, pe tine și pe semenii tăi, așa cum trebuie să procedeze orice Părinte drept cu copiii pe care îi iubește mai presus de orice.

10. Înainte de asta însă, aș dori să-ți arăt în ce constă existența sublimă a celor pe care i-am chemat înapoi la Mine, pentru a-ți da astfel seama până în profunzimile ultime ale ființei tale ce soartă le rezerv Eu copiilor Mei, pentru eternitate!

11. În continuare, îți voi demonstra că sunt capabil inclusiv să îmi pedepsesc – de dragul mântuirii lor – copiii care nu doresc să se supună și care îmi ignoră în mod voluntar bunele intenții paterne, pline de iubire, făcându-i să îngenuncheze în țărâna acestei realități amăgitoare. Îți voi demonstra că pot continua să îi pedepsesc pe cei mai rebeli dintre ei pentru totdeauna, întru spirit, atât timp cât nu vor accepta să recunoască faptul că Eu sunt Părintele lor preaplin de iubire și Dumnezeul lor, în toată sfințenia Lui intangibilă.

12. Iar acum ridică-ți privirea și spune-Mi ce vezi!”

13. Lameh și-a ridicat privirea și i-a văzut pe toți cei decedați.

14. Enoh a coborât atunci din cer, în fața lui Lameh, și i-a spus: „Smintitule, atinge-mă și convinge-te că trăiesc pentru eternitate, și că nimic nu va putea schimba vreodată această existență eternă de care mă bucur acum!”

15. Lameh l-a atins pe Enoh și a descoperit astfel că acesta din urmă a rămas același, așa cum îl cunoștea pe timpuri, cu singura diferență că acum emana o perfecțiune spirituală celestă care corespundea unei vieți absolut perfecte.

16. În continuare, i s-a dat posibilitatea să se convingă în mod repetat de acest lucru, punând mâna pe toate celelalte spirite.

17. Adam i-a spus: „Lameh, eliberarea de corpul carnal atât de greu, în care spiritul este pus la încercare, reprezintă cea mai mare binecuvântare pe care ne-o poate acorda Tatăl nostru ceresc! Ar trebui să te bucuri, nu să te plângi de acest lucru!

18. Chiar dacă moartea trupului pare greu de acceptat de către ochii tăi trupești, te asigur că în ochii celui chemat de iubirea Tatălui ea apare ca o fericire supremă!

19. Iată: tu ai fost conceput ca urmare a desfătării și a iubirii celor doi părinți ai tăi. Atunci când spiritul tău va părăsi greul corp carnal și va renaște într-o viață perfectă, sublimă, plină de forță, activă, a cărei frumusețe nu poate fi comparată în nici un fel cu senzațiile terestre, vei trăi aceeași desfătare și aceeași iubire pe care le-au simțit părinții tăi, dar duse la apogeu!

20. Tot ce ai început să întreprinzi pe pământ vei definitiva ca spirit în sfera eternă a lumii spirituale. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să fii leneș atât timp cât trăiești pe acest pământ, căci nici cel mai mic fir de nisip pe care îl atingi acum nu se va pierde!

21. Cel care afirmă acum în fața ta acest lucru, cu toată siguranța, sunt eu, Adam, părintele tău primordial! Încearcă să înțelegi ce ți-am spus. Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 121
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 17:52 View PostDownload Post

Capitolul 121
Contactul lui Lameh cu spiritele ajunse în lumea de dincolo continuă. Lameh se întoarce la 180 de grade și se căiește. Discursul plin de iubire al Tatălui referitor la pedeapsă. Lameh este numit înlocuitorul lui Enoh.

(19 septembrie 1843)

1. Lameh a continuat astfel să se întrețină cu Seth, cu Eva și cu alte spirite, venite fie din cele patru regiuni ale înălțimilor, fie din profunzimi. El s-a putut convinge astfel, deopotrivă vizual și prin simțul atingerii, că viața spiritului după părăsirea corpului fizic reprezintă o realitate perfectă.

2. După ce s-a convins până în profunzimile ultime ale sufletului său de acest lucru, el a început să reflecteze asupra modului injust și inechitabil cu care L-a tratat pe Domnul și Părintele întregii creații, dându-și seama cât de greșite și de aberante fuseseră gândurile și deciziile sale.

3. De aceea, el a căzut la picioarele Domnului și i-a spus, cu inima plină de mustrări de conștiință: „O, Dumnezeule, Doamne și Părinte etern, îmi dau acum seama cât de mult am greșit în fața Ta!

4. Am fost orb și am crezut că pot să mă iau la harță cu Tine! În marea mea nebunie, am dorit să fixez limite activității Tale, care reprezintă în sine iubirea cea mai înaltă! Am dorit să depopulez acest pământ și să fac să dispară rasa umană!

5. Această atitudine nedreaptă s-a datorat ranchiunei care a crescut în mine din cauza despărțirii de cei pe care îi iubeam, deopotrivă dintr-o veche obișnuință și dintr-o iubire veritabilă. Dacă i-aș fi iubit așa cum ne-ai învățat Tu, nu aș fi putut simți niciodată vreo stare de ranchiună față de Tine, știind că le-ai pregătit tuturor o fericire atât de mare prin iubirea Ta părintească.

6. O, Dumnezeule, Doamne și Părinte etern, îmi dau seama acum în ce măsură merit să fiu pedepsit de Tine! De aceea, consider un act de dreptate absolută să o faci cu cea mai mare severitate! Da, fă să sufere fără milă acest trup, Doamne, în acord cu voința Ta preasfântă, dar nu lăsa spiritul meu să piară complet!”

7. Atunci, Domnul i-a răspuns lui Lameh: „Ridică-te, fiul Meu! Chiar poți să crezi că Eu, Părintele tău preasfânt și preaplin de iubire, aș putea avea vreodată plăcerea de a-Mi pedepsi copiii?

8. Crede-Mă: fiecare lovitură pe care ți-aș da-o ar provoca inimii Mele o suferință egală cu cea pe care ar simți-o trupul tău!

9. Ai și tu un fiu, pe care îl iubești mai mult decât propria-ți viață. Încearcă să îl lovești atunci când este neascultător și vei vedea că vei suferi mai mult decât el.

10. Când va sosi momentul să îl pedepsești, numai gândul de a-i provoca o suferință îți va face rău; iar dacă fiul tău va începe să plângă după prima lovitură acordată, chiar dacă nu i-ai administrat decât o lovitură foarte slabă, crezi tu că vei avea inima să îl lovești a doua oară?

11. Fiul tău va uita în scurt timp durerea pe care a simțit-o, iar iubirea ta părintească îl va împăca imediat cu tine, dar cât timp îți vei repeta tu în sinea ta, cu amărăciune: ‚Fiul meu a devenit ascultător, dar ce nu aș da să nu îl fi lovit niciodată’?

12. Astfel ai acționa tu, în calitatea ta de om înzestrat cu o inimă! – Cum altfel crezi că aș putea proceda Eu, Dumnezeul și Părintele tău autentic? De aceea, nu am să te pedepsesc în nici un caz, ci dimpotrivă, am să te binecuvântez!

13. Totuși, doresc să-ți spun un lucru: gândește-te că acest pământ îmi aparține! De aceea, lucrați cu toții pentru bunăstarea temporară a copiilor Mei care vor veni după voi. Dați naștere unei noi descendențe și înmulțiți-vă, căci multe spirite sunt încă prizoniere ale materiei, așteptându-și nerăbdătoare eliberarea!

14. Te numesc acum înlocuitorul lui Enoh și îți cer să repari răul pe care l-ai comis! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 122
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 18:01 View PostDownload Post

Capitolul 122
Legământul lui Lameh de a restabili străvechea ordine divină. Avertizarea Domnului cu privire la prezența Șarpelui în trupul femeilor. Domnul și preafericiții dispar. Adunarea bătrânilor.
(20 septembrie 1843)

1. După aceste cuvinte, Lameh i-a promis solemn Domnului că va face tot ce îi va sta în puteri pentru a restabili străvechea stare de lucruri, cu ajutorul Lui, și că va veghea pentru ca această ordine să fie respectată de întreaga populație.

2. Domnul i-a spus însă lui Lameh: „Fă tot ce îți va sta în puteri, dar nu forța pe nimeni! Îți reamintesc că oamenii sunt foarte încăpățânați!

3. Ai mare grijă ca Șarpele să nu îți joace o festă, căci el a început deja să pregătească trupurile fetelor de la șes, făcându-le delicate și apetisante!

4. De aceea, previne-i pe copiii Mei că trebuie să se ferească de vizitele prea frecvente ale locuitorilor de la șes, dacă nu doresc să cadă în capcana care li se pregătește!

5. Și ai mare grijă la ceea ce îți voi spune în continuare:

6. Când vei vedea că trupul feminin devine din ce în ce mai gras, mai alb, mai delicat și mai planturos, că femeile se plimbă cu fața și cu capul descoperite, cu pieptul și cu mâinile goale, că vor alerga după bărbați într-un mod desfrânat, că mamele își vor pregăti și își vor împodobi chiar ele fiicele, punându-le să defileze zi și noapte pentru a-i atrage pe bărbați în mrejele lor prin intermediul acestei străluciri exterioare care reprezintă cea mai malefică invenție a lui Satan, menită să îi supună pe bărbați farmecelor femeilor, să îi împingă să le ia de soții sau cel puțin să le închirieze contra unui preț rușinos, – Lameh, ascultă cu cea mai mare atenție ceea ce îți voi spune în continuare! –, atunci când femeia se va ridica mai presus decât bărbatul, încercând să-l domine, și chiar va reuși să facă acest lucru, fie prin intermediul farmecelor trupești cu care a înzestrat-o Satan, fie cu ajutorul comorilor și bogățiilor acestei lumi, fie ajutată de faptul că aparține unei clase sociale mai înalte și unei descendențe superioare, atunci când întreaga tagmă feminină, care ar trebui să se supună în fața bărbaților, îi va privi pe aceștia cu superioritate și cu dispreț, strigând în gura mare: ‚Puah! Ce miros fetid emană acest individ de joasă speță! Cât de urât este! Cât de dezgustătoare este înfățișarea lui! Să dispară din fața mea acest cerșetor oribil!’ – atunci, ascultă-Mă bine, Lameh –, vei ști că Șarpele a devenit stăpânul acestei lumi, pe care o va domina fără rușine prin intermediul sexului feminin, care îi este caracteristic!

7. În acel moment –, ascultă-Mă bine, Lameh –, voi abandona această lume și o voi lăsa în puterea celui căruia va ajunge să i se închine! Voi blestema atunci toate creaturile de pe acest pământ! Îmi voi astupa urechile pentru a nu mai auzi gemetele îngrozitoare ale locuitorilor acestui pământ și pentru a nu Mi se mai face milă de teribilele suferințe prin care vor trebui să treacă! La momentul potrivit, voi trimite judecata Mea asupra tuturor trupurilor vii de pe acest pământ și îmi voi revărsa mânia asupra întregii lumi și asupra tuturor creaturilor care trăiesc în ea!

8. Adevăr îți spun: lumea a făcut deja un pas foarte mare către propria ei pierzanie! De aceea, du-te și anunță-le tuturor ceea ce ți-am spus acum, și cere-le să se pocăiască! În caz contrar, veți apuca tu însuți și fiul tău o bună parte a acestor schimbări și consecințele lor, după ce Mă voi îndepărta complet de acest pământ!

9. Ascultă cu atenție aceste cuvinte și devino slujitorul Meu credincios! Amin”.

10. După care norul arzător a dispărut, și odată cu el imaginea Domnului și a spiritelor trecute în lumea de dincolo.

11. Absorbit în gândurile sale grave, Lameh s-a întors acasă și le-a povestit membrilor familiei sale tot ce i-a spus Domnul.

12. Chiar a doua zi, el i-a adunat pe bătrâni și le-a relatat cuvintele Domnului și tot ce s-a întâmplat în timpul viziunii pe care a avut-o.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 123
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 19:22 View PostDownload Post

Capitolul 123
Mesajul lui Lameh adresat popoarelor nu are succes decât pe jumătate. Mânia lui și cuvintele de consolare ale Domnului.

(21 septembrie 1843)

1. Auzind relatarea lui Lameh, bătrânii adunați și-au dat imediat seama de adevărul conținut de aceasta. Ei s-au despărțit apoi cu inimile bucuroase și pline de o credință renăscută și s-au îndreptat fără să mai întârzie către popoarele din cele patru regiuni, cărora le-au anunțat mesajul primit, în care credeau cu cea mai mare convingere.

2. Ca urmare a efortului lor, foarte mulți locuitori s-au convertit din nou la dreapta credință. Totuși, nu puțini au fost și cei care au rămas sceptici, spunându-și în sinea lor: „Dacă ar exista într-adevăr o lume de dincolo, nu vedem nici un motiv pentru care Domnul nu ne-ar revela-o la rândul nostru, așa cum a făcut cu Lameh, de vreme ce suntem egali cu el și descindem din Adam la fel ca și el.

3. Noi credem mai degrabă în existența unui Dumnezeu nemilos, care ne guvernează după bunul Său plac, iar acest lucru ne este suficient; ce rost mai are să vină acum cu noi amenințări?

4. Dacă tot vom sfârși în țărâna din care ne-am născut, această credință ar trebui să fie suficientă! Ar fi stupid ca o ființă umană înzestrată cu rațiune să se teamă încă și mai mult de acest Dumnezeu care nu ne-a creat decât pentru a ne supune în final morții!

5. Deviza noastră este: ‚Mănâncă și bea, și trăiește această perioadă penibilă în care trebuie să rămâi pe pământ în maniera cea mai agreabilă cu putință!’ Cât despre ceea ce se va întâmpla într-o manieră mistică și nesigură după moartea corpului fizic, nu avem nici cea mai mică garanție că afirmațiile lui Lameh ar fi adevărate!

6. Dacă este adevărat ceea ce ne povestiți voi, să ne reveleze și nouă Iehova aceste lucruri, așa cum a făcut în cazul lui Lameh, căci și noi suntem ființe umane, la fel ca și el. Dacă Iehova nu va face acest lucru, nu mai dorim să avem ceva de-a face cu El!

7. În ceea ce vă privește pe voi, cei pe care ni i-a trimis Lameh, și nu Dumnezeu Însuși, puteți crede orice doriți! Oricum nu ne pasă! Din perspectiva noastră, convingerile voastre utopice nu au nici cea mai mică semnificație!

8. Sfârșitul ne va revela tuturor misterul întâmplărilor pe care le-am trăit pe acest pământ și vom vedea atunci dacă viața continuă sau dacă vom înceta să mai existăm pentru eternitate, dispărând pentru totdeauna!

9. În ceea ce privește avertismentul vostru referitor la fetele de la șes, ne vine să râdem! Acolo trăiesc cele mai frumoase femei din lume, pe care le putem obține cu cea mai mare ușurință, așa că ar trebui să fim căzuți în cap să nu profităm de acest lucru! Căci aceasta este singura desfătare reală pentru un bărbat ajuns în această lume stupidă!

10. Dacă acest lucru îi displace lui Iehova, nu are decât să schimbe această stare de lucruri, dar atât timp cât ne va lăsa să trăim în acest fel, ar trebui să fim nebuni să ne lipsim de această mică plăcere care ne mai rămâne în această viață, și totul pentru nimic, ba chiar pentru de trei ori nimic!

11. De aceea, plecați de aici, mesageri creduli ai lui Lameh, și pe viitor scutiți-ne de prezența voastră, căci știm mai bine decât voi ce avem de făcut!”

12. Din păcate, acestea erau fructele comportamentului lui Lameh din timpul revoltei sale care a durat 30 de ani!

13. Auzind relatările mesagerilor, Lameh s-a simțit exasperat și nu a știut ce să facă în continuare.

14. Dar Domnul i-a vorbit astfel: „Lameh, amintește-ți ce ți-am spus: nu forța pe nimeni! Mai presus de orice, fii atent la ce îți voi spune în continuare:

15. Cine vrea să vină la Mine, să vină, dar cine dorește să fie lăsat în pace trebuie lăsat să meargă acolo unde dorește. Mai devreme sau mai târziu, el se va întoarce cu siguranță la noi, iar atunci îi vom spune câteva vorbe care îl vor atinge la inimă și pe care nu le va uita întreaga eternitate!

16. Așa să fie! – În ceea ce privește dorința bărbaților față de femeile de la șes, cei care doresc nu au decât să își ia câte o soție din rândul acestora, dar noi doi vom avea grijă ca ei să nu mai poată apărea vreodată pe culmile munților însoțiți de soțiile lor!

17. De aceea, liniștește-te și rămâi de-a pururi în iubirea Mea, împreună cu toți cei drepți! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 124
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 19:26 View PostDownload Post

Capitolul 124
Discursul Domnului referitor la natura celor credincioși și a celor necredincioși. Incorigibilitatea celor însetați de distracții.

(22 septembrie 1843)
1. Lameh i-a mulțumit Domnului din profunzimile ființei sale pentru această învățătură, după care L-a întrebat dacă nu ar fi cazul să îi strângă pe cei rămași credincioși într-un mic cerc în jurul lui.

2. Dar Domnul i-a spus: „Lasă lucrurile așa cum sunt, căci adevăratul credincios va rămâne constant chiar și în mijlocul unei generații care nu se gândește la nimic altceva decât la distracții și care M-a uitat cu desăvârșire!

3. Dacă cineva nu are o credință autentică în inima lui, nu-i va folosi la nimic să se afle într-un cerc restrâns al adepților Mei și nu va obține niciodată în acest fel Viața eternă!

4. Atât timp cât se va afla printre credincioșii Mei, va lăsa impresia că face parte din rândurile lor, dar de îndată ce va ajunge printre necredincioși se va grăbi să facă exact ce fac aceștia.

5. Dacă va discuta cu tine, nu va spune altceva decât ceea ce știe că doresc să audă urechile tale, dar atunci când se va afla în compania celor necredincioși nu se va mai opri din bârfe răutăcioase și mondene.

6. Iată, așa procedează cei frivoli și ușuratici, care oscilează cu cea mai mare ușurință între Dumnezeu și moarte, nefiind atrași în nici un fel de viața spirituală care ar putea determina încolțirea seminței Cuvântului Meu viu în inima lor. Ei nu dispun de căldura spirituală necesară pentru ca sămânța Cuvântului Meu, în care sălășluiește de-a pururi Viața eternă, să ajungă la maturitate și să se manifeste ca o forță activă. Ei nu dispun de aceste calități pentru că nu doresc să dispună, căci inconștiența în care trăiesc li se pare infinit mai distractivă decât o viață ferm orientată către grația Mea.

7. Revenirea pe calea cea dreaptă a acestor ființe nu este numai foarte dificilă, dar reprezintă practic o imposibilitate absolută, căci ei sunt imediat de acord cu toată lumea, indiferent de circumstanțele exterioare.

8. Dacă vrei să scoți la iveală răul din ei, nu ai decât să îi pui în mijlocul celor răi. Dacă vrei să fie veseli, nu ai decât să îi pui în compania unor oameni care se distrează. Dacă vrei să scoți la iveală binele din ei, tot ce trebuie să faci este să îi așezi în mijlocul unor oameni buni, iar dacă vrei să scoți la iveală înțelepciunea lor, nu ai decât să îi pui în mijlocul unor înțelepți.

9. Dacă rămân însă singuri, ei încep să se simtă disperați și să se plictisească de moarte!

10. De ce se întâmplă acest lucru? – Pentru că nu dispun de nici un fel de Viață în inima lor, nefiind altceva decât sclavii distracțiilor lor.

11. Promisiunea unei distracții îi poate face să desfășoare o activitate intensă o anumită perioadă de timp, dar dacă îi vei ține timp de trei zile într-un cerc restrâns în care nimeni nu se distrează, vor afișa încă din prima zi o mină cât se poate de dezamăgită. În a doua zi vor începe să crâcnească, iar în a treia zi se vor revolta pe față împotriva ta sau o vor lua la fugă.

12. Căci deviza pe care o au înscrisă în inima lor sună astfel: ‚Suntem dispuși să lucrăm, dacă este absolut necesar, dar munca noastră trebuie să ne facă plăcere, iar după ce se termină trebuie să urmeze neapărat o distracție pe cinste! Dacă ni se refuză această distracție, nu avem de ce se fim recunoscători pentru felul în care suntem tratați! Avem nevoie de amuzament cu orice preț!’

13. Dacă vei construi o sală de spectacole, poți fi convins că vor veni în fiecare zi pentru a-și delecta simțurile, întrucât sunt atrași de evenimentele mondene la fel ca musca de o bucată de carne stricată. Dacă nu le oferi însă nici o distracție, nu trebuie să crezi că te vor vizita vreodată!

14. Ei sunt dispuși să îmi asculte chiar și cuvântul Meu, dar numai atât timp cât își vor găsi o plăcere oarecare în el. Oricum, nu vei descoperi niciodată un grăunte cât de mic de voință de a lăsa cuvântul Meu să se dezvolte în inima lor, conducându-i astfel către o activitate în serviciul Vieții eterne.

15. Acest gen de ființe sunt dispuse să facă orice, bine și rău deopotrivă, cu condiția ca acest lucru să le facă plăcere. Dacă plăcerea nu face parte integrantă din activitatea respectivă, fie ea bună sau rea, aceasta nu îi va interesa deloc.

16. Motivul este cât se poate de simplu: ei nu dispun de o viață proprie, căci au învățat să își risipească energia vitală încă din copilărie, din cauza educației aberante primite de la părinți, care nu au reușit să-i determine să facă vreodată ceva fără să le promită în schimb o plăcere oarecare. Din această cauză, ei nu cunosc valoarea muncii, ci doar pe aceea a distracției, cu prețul renunțării definitive la orice fel de independență, la orice fel de libertate, și implicit la orice fel de viață personală autentică.

17. De aceea, lasă-i pe cei credincioși acolo unde se află, căci aceștia nu ne vor abandona niciodată. La fel, lasă-i și pe cei necredincioși să facă ce vor, căci aceștia nu ni se vor alătura niciodată!

18. Cât despre cei care zboară din floare în floare, după cum bate vântul, comportându-se la fel ca muștele, lasă-i și pe aceștia să se instaleze confortabil pe bucata lor de carne. Dacă se vor apropia însă prea mult de hrana noastră, alungă aceste muște fără a le omorî, căci iarna vieții lor le va da cât de curând lovitura de grație pe care o merită.

19. Nu trebuie să îi judeci însă niciodată pe acești oameni, căci ei nu sunt decât niște umbre aparente, niște fantome efemere a căror viață nu durează mai mult de o zi, după care dispar pentru totdeauna! De aceea, lasă-i să se bucure de plăcerile lor de scurtă durată, căci te asigur că după acestea nu vor mai urma altele!

20. Aceasta este voința Mea! Voi, cei credincioși, cultivați cu perseverență iubirea Mea, căci atât timp cât veți rămâne în aceasta, viața voastră nu va avea sfârșit! Amin, amin, amin!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 125
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 19:34 View PostDownload Post

Capitolul 125
Dialogul dintre Lameh și Metuselah. Cine iubește mai mult lumea decât pe Dumnezeu nu este demn de Acesta.
(23 septembrie 1843)

1. Revelațiile Domnului l-au făcut pe Lameh să se scufunde într-o meditație extrem de profundă. În final, el s-a îndreptat către părintele Metuselah, care era încă în viață, și i-a împărtășit cele aflate.

2. Ascultând aceste revelații, Metuselah s-a simțit cuprins de o neliniște vie în privința propriei sale Vieți eterne, căci el își spunea în sinea lui: „Dacă așa stau lucrurile, voi face un pact cu ochii mei să nu mai privească nimic din această lume care să-mi provoace o plăcere cât de mică. De asemenea, îmi voi astupa urechile ca să nu mai audă nici o opinie lumească. Și totuși, cea mai mare bucurie pe care o am în această lume sunt copiii mei, alături de credincioasa mea soție!” Nereușind să iasă din această dilemă, el a luat cuvântul și i s-a adresat lui Lameh:

3. „Fiul meu, am examinat cu cea mai mare atenție cuvintele tale în inima mea și am constatat că sunt juste. De aceea, am făcut un pact cu ochii mei și cu urechile mele ca să nu mai vadă și să nu mai audă nimic din lumea exterioară care ar putea să îmi procure o plăcere cât de mică!

4. Cum trebuie să procedez însă în ceea ce îi privește pe copiii mei și pe credincioasa mea soție, care reprezintă cea mai mare bucurie a mea în această lume? Trebuie oare să vă binecuvântez pe toți și apoi să vă părăsesc pentru totdeauna, din iubire pentru Dumnezeu? Sau trebuie să rămân alături de voi?”

5. Lameh s-a gândit timp de câteva clipe, după care i-a răspuns lui Metuselah, inspirat de Domnul:

6. „Ascultă, tată, acum îți vorbește Domnul, Dumnezeul și Părintele nostru etern și preasfânt:

7. ‚Cine iubește această lume mai mult decât pe Mine nu este demn de Mine! 8. Părinții, soția și copiii aparțin și ei lumii exterioare; de aceea, nu ar trebui să-i iubești mai mult decât pe Mine, dacă dorești să fii demn de Mine.

9. De altfel, tot ce vei sacrifica de dragul Meu, îți voi înapoia înmiit în împărăția Vieții eterne!

10. Fiecare trebuie să rămână însă acolo unde se află și așa cum este, și să-Mi sacrifice Mie, în inima lui, tot ceea ce posedă. Dacă va face acest lucru, Eu îl voi privi și voi deveni una cu el pentru eternitate!

11. Toate bucuriile pe care le va experimenta ca urmare a acestei alianțe cu Mine și tot ce va face în lumina ei îi vor fi utile pentru Viața eternă!

12. Căci Spiritul Meu va fi în el și îl va transforma în întregime; viața lui se va transforma într-o Viață eternă, iubirea lui se va transforma într-o iubire autentică, și chiar lucrurile moarte se vor trezi pentru el la Viața eternă, iar plăcerile care vor decurge din ele vor părea juste în ochii Mei, dat fiind că Eu am fost Cel care i le-am dăruit, pentru ca ele să amplifice și mai mult în el bucuria Vieții eterne, a iubirii, grației și compasiunii Mele!

13. Dacă rămâne împreună cu Mine, omul poate deschide toate porțile și se poate bucura de toate plăcerile, căci Spiritul Meu îl va transforma în întregime. În schimb, fără Mine nimeni nu ar trebui să culeagă nici măcar un singur fir de iarbă, căci până și acesta i-ar putea provoca moartea, deopotrivă trupească și spirituală, dacă spiritul său se cramponează de ea prin iubirea pe care i-o poartă!’

14. Iată, tată Metuselah, acestea au fost cuvintele Domnului! După ce le-am aflat direct din gura Lui, ne va fi ușor să le transpunem în practică pe acest pământ!

15. Așadar, nu trebuie să facem nimic altceva decât să rămânem cei care suntem, în locul în care ne aflăm, cu condiția să îl iubim mai presus de orice pe Dumnezeu și să-i sacrificăm tot ce ne-a atins vreodată inima, încercând să ne deturneze atenția de la El. Dacă vom proceda în acest fel, Spiritul lui Dumnezeu va coborî asupra noastră, permițându-ne să ne bucurăm de tot și de toate, așa cum ne-a revelat chiar El ceva mai devreme”.

16. Aceste cuvinte l-au liniștit pe Metuselah, dar de atunci el a devenit din ce în ce mai puțin comunicativ, cultivând în permanență iubirea față de Domnul în inima lui și dialogând cu Duhul Sfânt care se afla în interiorul lui.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 126
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 19:42 View PostDownload Post

Capitolul 126
Decăderea morală și spirituală a copiilor de pe înălțimile sacre. Ultimele dorințe și moartea regelui Lameh. Tubal-Cain devine succesorul tatălui său.
(25 septembrie 1843)

1. Și astfel, majoritatea celor drepți au continuat să trăiască retrași în inimile lor și izolați de lumea exterioară, fără să se mai preocupe deloc de ceea ce făceau frații lor, care se orientau din ce în ce mai mult către valorile mondene. De altfel, au procedat foarte corect, căci oricum nu i-ar fi putut ajuta cu nimic.

2. Căci partizanii lumii exterioare au căzut pradă unei încăpățânări din ce în ce mai pronunțate și nu era deloc recomandabil să încerci să porți discuții spirituale cu ei. Pe de o parte, ei se grăbeau să afirme că știu tot ce trebuie să știe mai bine decât cei credincioși Mie, iar pe de altă parte dacă aceștia din urmă îndrăzneau să îi contrazică ceva mai energic, se ajungea rapid la lovituri sub centură și la grosolănii.

3. În scurt timp, acești opozanți au refuzat complet să mai asculte vocea bătrânilor, nemaiacordând nici o atenție miracolelor pe care aceștia le făceau adeseori sub ochii lor pentru a-i readuce pe calea cea dreaptă.

4. Care credeți că au fost consecințele? – Simplu: o decădere totală a lor în capcana senzualității!

5. Tinerii plini de forță și bărbații maturi au început să coboare din ce în ce mai des la șes, unde se bucurau de un mare respect, fiind considerați copiii lui Dumnezeu. Ei au găsit acolo numeroase femei de o mare frumusețe care abia așteptau să le cadă în brațe și nu au mai manifestat nici o dorință să se întoarcă în munți.

6. Și-au luat soții și s-au stabilit la șes, unde au construit noi orașe, din ce în ce mai mari, pe care le-au fortificat cu ziduri puternice, jucând apoi rolul de seniori ai acestei țări de dimensiuni considerabile. Urmașii lor, concepuți cu femeile din această lume de jos, au preluat cu și mai multă convingere aceste atribuții de lideri, căci erau robuști și umpluți de un spirit orientat către puterea lumească. Ca să nu mai lungim vorba, erau binecuvântați de Șarpe, care i-a înzestrat cu toate atributele specifice acestei lumi exterioare, respectiv cu forță și cu brutalitate.

7. Cât despre Lameh de la șes, care mai trăia încă, acesta a fost nevoit să asiste cu tristețe la comportamentul acestor bărbați coborâți din munți.

8. Când a simțit că i se apropie sfârșitul – la vârsta de 630 de ani, fapt fără precedent în lumea de la șes – el i-a chemat la el pe copiii săi și le-a spus:

9. „Copii! Domnul m-a chemat la El, astfel încât pot părăsi în sfârșit această lume care a decăzut atât de mult! Nu va mai trece mult și voi renunța la acest corp, care a devenit foarte obosit.

10. Nu trebuie să reacționați însă cu nici un chip în fața acestei pierderi așa cum procedează copiii înălțimilor sacre atunci când părintele lor este chemat la Dumnezeu, dacă nu doriți să împărtășiți o soartă chiar mai rea decât a lor: îi puteți vedea în fiecare zi fugind din munți pentru a-și construi aici noi orașe, luându-și soții din rândul femeilor noastre și procreând împreună cu ele copii înzestrați cu dorința de putere lumească, care încep să ne asuprească din ce în ce mai mult popoarele!

11. De aceea, vă sfătuiesc să vă sprijiniți mai mult ca oricând pe credința în Domnul, căci numai puterea Lui a reușit până în prezent să îi țină la distanță pe acești dușmani redutabili ai orașelor și ai ținuturilor noastre.

12. Dacă vă veți îndepărta de El, veți deveni imediat sclavii neputincioși ai acestor seniori ai lumii exterioare!

13. Ascultați cu atenție aceste cuvinte! – Fie ca Spiritul Domnului să vă însoțească pretutindeni, așa cum m-a însoțit pe mine și cum mă va însoți de acum înainte de-a pururi! Amin”.

14. La scurt timp, Lameh și-a dat sufletul și a fost înmormântat de copiii săi cu toate onorurile. Trupul lui a fost depozitat într-un sicriu din aur, care a fost depus într-un cavou magnific.

15. Locuitorii celor 11 orașe de la șes au plâns ani de zile după ghidul lor spiritual. Cel care a preluat frâiele puterii de stat a fost Tubal-Cain, care a continuat să meargă pe urmele tatălui său. Dar spiritul său nu era complet liber, fiind măcinat într-o oarecare măsură de o anumită neîncredere.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 127
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 20:57 View PostDownload Post

Capitolul 127
Apariția militarismului pe pământ. Stingerea liniei genealogice a lui Lameh odată cu moartea lui Tubal-Cain. Uraniel devine rege al Hanohului.
(26 septembrie 1843)

1. Atât timp cât Hored și Terhad, gardianul templului, precum și Mura și Cural au continuat să trăiască alături de Tubal-Cain, statul Hanoh cu cele zece principate ale sale s-a menținut destul de bine. Autoritățile au început însă să organizeze o anumită linie de apărare militară, pentru a se proteja de triburile coborâte din munți, care erau din ce în ce mai puternice și care se stabiliseră în vecinătatea orașelor lor.

2. După ce Tubal-Cain a murit fără să lase nici un moștenitor de sex masculin, ci doar două fiice slabe (întrucât fiii pe care îi procrease cu mult timp în urmă împreună cu Naeme erau niște veritabili idioți, complet incapabili să conducă un popor), nimeni nu a știut cine trebuie pus în fruntea statului.

3. Dat fiind că Hored, Terhad, Mura și Cural au murit înainte de Tubal-Cain, alegerea unui ghid al poporului era cu atât mai dificilă cu cât în afară de Naeme, care era foarte bătrână, și de cei doi fii ai lui Tubal-Cain, nici un membru al familiei lui Lameh nu mai era în viață.

4. Oamenii i-au căutat pe cei doi frați ai lui Tubal-Cain, dar în zadar, căci și aceștia muriseră pe undeva, în timpul unei călătorii în jurul pământului, motiv pentru care nici ei, nici descendenții lor nu au putut fi găsiți.

5. Atunci, locuitorii din Hanoh nu au găsit altă soluție decât să trimită mesageri către munții sacri pentru a-i cere un sfat lui Lameh în legătură cu ceea ce trebuiau să facă.

6. Lameh i-a întrebat pe mesageri dacă Naeme nu avea nici un descendent al cărui părinte să fi fost Hored.

7. Trimișii au răspuns: „Nu! Nici de sex masculin, nici de sex feminin!”

8. Atunci, Lameh i-a trimis un mesager lui Muthael, aflat în regiunea Levantului, și l-a rugat să vină până la el.

9. Când Muthael a sosit, Lameh i-a spus: „Frate, tu și Purista aveți un fiu care a atins deja vârsta de 30 de ani și care este un înțelept în care sălășluiește Spiritul și forța lui Dumnezeu. Ce-ai spune dacă mi-aș pune mâinile pe el și l-aș unge ca ghid al popoarelor de la șes? Acolo trăiesc deja circa trei milioane de copii veniți din munți, așa că nu mi s-ar părea deplasat ca fiul tău, prin care se manifestă grația lui Dumnezeu, să devină conducătorul plin de forță al acestor popoare!”

10. Dar Muthael i-a răspuns lui Lameh: „Frate, ai și tu un fiu, care este chiar mai plin de înțelepciune și de grație divină ca al meu! De ce nu l-ai ales pe el?”

11. Lameh i-a răspuns: „Muthael, tu știi că eu nu acționez decât în conformitate cu directivele lui Dumnezeu și nu țin nicidecum cont de propriile mele opinii! De vreme ce cunoști acest lucru, cum îmi poți pune o asemenea întrebare, deși știi anticipat că ea nu poate conduce nicăieri?

12. Poți să accepți ce ți-am spus sau nu, dar nu îmi pune întrebări contrare voinței lui Dumnezeu care se manifestă prin mine!”

13. Muthael și-a dat seama că a comis o greșeală și l-a rugat pe Lameh să îl ierte. El a trimis imediat după fiul său, care a fost binecuvântat ca ghid al popoarelor de la șes.

14. După ce fiul lui Muthael a fost binecuvântat și uns ghid, Lameh le-a spus celor doi mesageri: „Iată: Domnul l-a predestinat pe acest tânăr să vă fie ghid, învățător și conducător! De aceea, vă va urma în orașul Hanoh, condus de Domnul, și acolo va face tot ce va fi necesar pentru a vă pune la curent cu voința divină!”

15. Mesagerii au căzut la picioarele noului lor rege, aducându-i astfel primele onoruri cuvenite. Apoi s-au ridicat și L-au preamărit pe Dumnezeu, după care s-au întors în orașul Hanoh în compania acestuia. Toate popoarele de la șes l-au primit cu mare bucurie pe noul suveran, care a fost condus în spațioasa și magnifica reședință regală.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 128
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 21:01 View PostDownload Post

Capitolul 128
Hanoheenii le idolatrizează pe cele două fiice extrem de frumoase ale defunctului Tubal-Cain. Uraniel este indecis. Refuzul Domnului. Uraniel se căsătorește cu cele două fiice.
(27 septembrie 1843)

1. Noul rege se numea Uraniel. Domnia lui a fost satisfăcătoare timp de zece ani, căci în el sălășluia Spiritul lui Dumnezeu, care îi transmitea în fiecare zi poruncile Acestuia.

2. În tot acest timp, cele două fiice ale lui Tubal-Cain, care înainte avuseseră o constituție foarte slabă, au crescut și au devenit mai puternice, ajungând la vârsta măritișului. Erau atât de frumoase încât toată lumea se prosterna în fața lor, adorându-le pe față, ca pe niște divinități, fără să se ascundă în vreun fel.

3. Din fericire, cele două fete erau foarte bine educate și îi mustrau întotdeauna pe cei care se comportau în acest fel. Acest lucru nu folosea însă la nimic, căci cu cât acestea își înmulțeau avertismentele, încercând să-i împiedice pe oameni să le aducă un cult aproape divin, cu atât mai adorate erau, la fel ca niște zeițe.

4. Cea mai bună dovadă a frumuseții lor este imnul elogios care urmează și care demonstrează perfect cât de mare era adorația al cărei obiect îl făceau cele două fete care trăiau la curtea regelui Uraniel.

5. Astfel de laude erau cotidiene și erau rostite încă de la prima oră a dimineții de cel puțin o mie de bărbați care așteptau în fața castelului. Iată cum suna imnul respectiv:

6. „O, soare, scaldă-te mai întâi în mare, în lacuri, râuri, pâraie și izvoare, pentru a nu te ridica impur pe cer, murdărind cu razele tale fețele divine ale celor ale căror nume sunt prea sublime și prea celeste pentru ca noi să îndrăznim să le pronunțăm!

7. Voi, slujitori leneși ai soarelui care răsare, purificați dimineața cu suflul vostru auriu, pentru ca ochii celor două fiice venite din cerul tuturor cerurilor să nu fie tulburați!

8. O, zori de zi, aveți grijă să nu deranjați aceste fiice ale cerului cu o căldură caniculară sau cu un frig excesiv!

9. Căci fețele acestor fiice ale cerului strălucesc mai intens decât o mie de sori, iar ochii lor luminează mai puternic decât stelele de pe bolta cerească, care sunt nevoite să clipească în fața strălucirii lor!

10. Ce muritor a văzut vreodată stelele de pe cer tremurând, înainte să apară aceste două ființe sublime?

11. Din strălucirea obrajilor lor s-a născut focul aurorei; gura lor reflectă armonia întregii creații, iar bărbia lor face orice ființă vie să viseze!

12. Lumina părului lor aurește tivul norilor; gâtul lor este sufletul florilor; pieptul lor dă viață pământului, care se aprinde de dor și dă naștere unor munți de foc ce se înalță către cer, venerând astfel cele două fiice celeste!

13. Brațele lor sunt mai delicate și mai dulci decât briza cea mai ușoară care se naște furtiv din crepuscul; corpul lor seamănă cu plenitudinea cerului, iar picioarele lor te trimit cu gândul la razele soarelui de dimineață, care mângâie printre vălurile zorilor câmpurile înflorite.

14. Huhora, huhora, huhora! Fie ca asupra celor două preafrumoase să se reverse de-a pururi venerația noastră, lumina, strălucirea, splendoarea și măreția!” –

15. Cam așa sunau omagiile aduse celor două fete dimineața. – Vai însă zilei care se anunța urâtă și întunecoasă, căci aceasta era blestemată și insultată de la început și până la sfârșit, ba chiar lovită cu niște vergele cu care bărbații loveau cu putere aerul!

16. Acest comportament nelalocul lui continua și în timpul nopții, de îndată ce răsăreau luna și stelele!

17. Cele două tinere trebuiau să apară la ferestre cel puțin o dată pe zi, fie dimineața, fie seara, pentru a le da satisfacție adoratorilor înnebuniți. În caz contrar, aceștia începeau să urle până când le sileau să iasă la vedere.

18. Văzând că acest comportament aberant a continuat timp de un an întreg, fără ca adoratorii să dea semne că ar dori să se oprească, Uraniel s-a adresat Domnului și L-a întrebat ce trebuia să facă pentru a-i pune capăt.

19. Domnul i-a răspuns: „De ce Mă întrebi acest lucru abia acum? Și cum se face că ți-ai lăsat propria inimă prinsă în mrejele farmecelor trupești ale acestor două fecioare?

20. Dată fiind situația, îmi este imposibil să îți dau vreun sfat fără a aduce atingere libertății tale spirituale!

21. Dacă voi alunga aceste fiice ale lumii, oamenii se vor năpusti asupra ta și te vor strânge de gât. Dacă le voi lăsa să își vadă de treabă, poporul se va comporta din ce în ce mai stupid. Dacă ți le dau de soții, veți deveni toți trei, în cel mai scurt timp, obiectul unei venerații divine. Dacă vei opta pentru a fugi înapoi în munți, bărbații se vor lupta între ei de dragul celor două tinere și se vor ucide unii pe alții din cauza geloziei!

22. În aceste condiții, judecă singur ce pot face Eu! – Mai bine cere-i sfatul inimii tale și apoi fă așa cum vei dori! Până una alta, lasă-Mă pe Mine în afara acestui joc; căci Eu sunt sfânt!”

23. Acest răspuns nu a fost tocmai pe placul lui Uraniel, care s-a gândit să fugă în secret însoțit de cele două fete. 24. Cu numai o zi înainte de fuga stabilită, circa o sută de bărbați cu reputație din oraș au venit însă la el și l-au sfătuit să le ia în căsătorie pe cele două fete.

25. Această propunere l-a încântat pe Uraniel și pregătirile pentru ceremonia maritală au început.

26. În ziua căsătoriei, Uraniel s-a însurat fără a-și mai informa tatăl din munți și fără a-i cere binecuvântarea.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 129
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 21:07 View PostDownload Post

Capitolul 129
Începutul bigamiei în Hanoh. Crearea unui stabiliment destinat înfrumusețării femeilor. Apariția comerțului cu oameni și a distincțiilor între clase.
(28 septembrie 1843)

1. Această căsătorie a mai redus ardoarea bărbaților din Hanoh, având în vedere că cele două fete nu mai erau disponibile pentru nimeni. Pentru a compensa acest gol, ei s-au dedat la alte fapte, mult mai rele: mai întâi de toate, fiecare bărbat care avea poftă de un trup feminin a decretat că are dreptul la două soții, una pentru mâna dreaptă și alta pentru mâna stângă. Regele a fost incapabil să îi împiedice să facă acest lucru, întrucât supușii săi i-au declarat că acționează în acest fel în cinstea lui! Drept urmare, regele, al cărui spirit devenise între timp foarte slab, nu a putut face nimic pentru a se opune acestui proiect.

2. Aceasta a fost prima mare nenorocire care s-a abătut asupra domniei sale, ale cărei consecințe spirituale nu pot fi nici măcar evaluate.

3. A doua nenorocire, încă și mai mare decât prima, s-a abătut asupra orașului Hanoh ca urmare a faptului că toți acești bărbați însetați de plăceri voluptoase doreau să-și ia soții cât mai frumoase, pentru a-și cinsti astfel regele! Cum ați spune voi: își făceau un titlu de onoare din a-și lua cele mai frumoase soții!

4. Dat fiind că, din fericire, numărul femeilor frumoase este de regulă mult mai mic decât al celorlalte femei, aceasta fiind inclusiv situația din Hanoh, bărbații au căutat diferite mijloace pentru a le înfrumuseța într-o manieră artificială.

5. Și cum cine caută sfârșește întotdeauna prin a găsi ceva, acesta a fost cazul și în situația de față. În cele din urmă, s-a creat un stabiliment destinat în mod special înfrumusețării femeilor. A fost ridicată o clădire mare, în care puteau intra mii de tinere fete recrutate din întregul oraș, din regiunile rurale și din celelalte orașe, încă de la cele mai fragede vârste, respectiv între 12-20 de ani.

6. În această casă, numit㠄În onoarea regelui”, fetele erau hrănite cu mâncăruri dintre cele mai delicate și cu băuturi dintre cele mai scumpe. Pielea le era masată cu uleiurile cele mai fine. În plus, primeau o educație în care nu aflau nimic despre Dumnezeu, la fel cum se întâmplă și în zilele noastre, în care educația religioasă a tinerelor fete în școli și în celelalte instituții educative este întotdeauna lăsată pe ultimul loc.

7. Unii cititori ar putea obiecta: „Și ce este atât de rău dacă aceste fete erau trimise într-un astfel de loc?” – Aveți puțintică răbdare și veți afla cât de curând!

8. De bună seamă, bărbații care doreau să își aleagă două soții dintr-un astfel de stabiliment trebuiau să plătească un tribut substanțial curatorilor și directorilor casei. Mai mult, ei aveau datoria să le înlocuiască pe cele două fete cu altele, pentru ca stabilimentul să nu rămână în deficit. Trebuiau de asemenea să le achite noilor fete întregul proces de educație și de înfrumusețare. În sfârșit, erau nevoiți să își asume angajamentul că nu își vor supune niciodată soțiile unei constrângeri oarecare, dat fiind că munca le-ar fi putut distruge frumusețea.

9. Pentru ca toți bărbații să fie constrânși să își ia soții exclusiv din cadrul acestor stabilimente, regele a dat un decret prin care nimeni nu mai putea apărea la curte fără o dovadă legitimă care să demonstreze că și-a luat soțiile din instituția aflată sub patronajul regal.

10. Așa s-au născut comerțul cu oameni și marile diferențe de clasă, care aveau să divizeze societatea, conducând-o la ură și la dispreț reciproc, ale căror consecințe vor deveni din ce în ce mai evidente în continuare.

11. Toate aceste efecte s-au datorat apariției bigamiei, care este fructul iubirii carnale, ale cărei consecințe spirituale dezastruoase sunt absolut imprevizibile (așa cum am mai remarcat de câteva ori), întrucât acest tip de iubire îi acordă cea mai mare libertate de acțiune dușmanului Vieții.

12. De aceea, toți cei care doresc să rămână pe calea cea dreaptă și să ajungă la Viața eternă trebuie să evite din răsputeri comerțul cu oameni. La rândul lor, femeile nu ar trebui să îi provoace pe bărbați dacă doresc să rămână fericite și să nu fie condamnate!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 13 of 37  [ 368 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 35, 36, 37  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !