Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 12:40
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 35, 36, 37  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 130
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 21:09 View PostDownload Post

Capitolul 130
Alte precizări cu privire la casele de înfrumusețare a femeilor. Începutul traficului cu femei.
(29 septembrie 1843)

1. În cazul în care vreun cititor ar dori să știe cât de mari erau efectele pe care reușeau să le creeze aceste stabilimente asupra femeilor pe care le recrutau, vă reamintesc mai întâi de toate că dușmanul Vieții oamenilor care locuiesc pe pământ nu neglijează nici un detaliu pentru a pune în aplicare astfel de proiecte; pe de altă parte, toată lumea știe din experiență directă cât de mult își poate transforma o femeie înfățișarea exterioară îmbrăcându-se într-un fel sau altul. Câte efecte iluzorii nu pot fi obținute și câte impresii false nu pot fi create printr-un stil de coafură sau altul, prin îmbrăcarea unor haine din mătase la modă, precum și prin numeroase alte astfel de instrumente satanice.

2. Dacă rasa umană de astăzi, care este extrem de slăbită, se mai poate lăsa și la ora actuală atrasă în capcana întinsă de Satan, vă puteți cu ușurință imagina ce se întâmpla în acele timpuri în care bărbații erau încă foarte viguroși și înzestrați cu o fantezie mult mai mare decât cei de astăzi, fiind extrem de atrași de astfel de artificii.

3. Pe de altă parte, dat fiind că inventivitatea oamenilor nu a cunoscut niciodată limite, ea era la fel de dezlănțuită și în acele vremuri. În fiecare an erau descoperite noi și noi procedee de înfrumusețare a femeilor. Era suficient ca o fată tânără să nu fie schiloadă (adică să aibă membrele drepte, ceea ce, în acele timpuri, era de departe regula generală) pentru a fi înfrumusețată după dorință.

4. Maeștrii specializați în arta înfrumusețării femeilor obișnuiau să spună: „Orice femeie sănătoasă poate fi cu ușurință îngrășată astfel încât să i se confere rotunjimile necesare. Pe de altă parte, o rochie care să se suprapună exact peste formele sale va genera un efect care nu poate fi ratat. În sfârșit, dacă fata face dovada unei educații corespunzătoare și rafinate, orice bărbat aflat în vecinătatea ei se va lăsa prins în mrejele sale”.

5. Chiar așa se petreceau lucrurile. O femeie nu mai avea nici un fel de valoare dacă nu era crescută și educată la institutul „În onoarea regelui”, caz în care se considera dezonorată și profund umilită!

6. Văzând că aceste sentimente nu le ajută cu nimic, femeile din această categorie făceau presiuni asupra maeștrilor specializați în arta înfrumusețării ca să facă ceva și pentru ele, în schimbul unei recompense cât mai bune, desigur.

7. Maeștrii artei înfrumusețării, care nu disprețuiau deloc veniturile suplimentare, au acceptat cu dragă inimă această propunere, primind în institutele lor inclusiv femeile mai vârstnice, pe care le puneau la îngrășat și le împodobeau într-o manieră de-a dreptul rușinoasă.

8. Povestea a mers chiar mai departe! Dacă o femeie ajungea să fie suficient de grasă, suprimarea ridurilor ei devenea un joc de copii pentru artiștii noștri!

9. În timp, institutul „În onoarea regelui” a devenit de zece ori mai mare, fapt care atestă considerația de care se bucura la acea vreme.

10. În numai 30 de ani, celelalte popoare, devenite între timp tot mai puternice, au aflat și ele că cele mai frumoase femei se aflau în regatul Hanoh, fapt care le-a determinat să își trimită agenții matrimoniali în orașul lui Uraniel.

11. Aceștia au fost primiți chiar de rege, pe care l-au rugat să îi lase să viziteze faimosul stabiliment. Regele a acceptat. Când au văzut superbele femei care defilau prin fața lor, aceștia au fost cuprinși de o adevărată nebunie.

12. Li s-a răspuns însă că toate femeile ajunse la maturitate erau disponibile contra unui preț stabilit.

13. Trimișii s-au grăbit să se întoarcă în țările lor de origine, unde au povestit ce au văzut. Fără să mai stea vreun pic pe gânduri, o mie de bărbați din aceste țări s-au îndreptat către Hanoh, încărcați cu daruri, și au cumpărat aici două mii de femei.

14. Acesta a fost începutul traficului cu ființe umane.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 131
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 21:16 View PostDownload Post

Capitolul 131
Purificarea munților sacri. Discursul lui Lameh adresat celor zece mii de femei care se pregăteau să coboare la șes. Tristețea lui Lameh și a lui Muthael. Cuvintele de consolare ale lui Noe.
(2 octombrie 1843)

1. În tot acest timp, munții sacri au fost purificați într-o măsură considerabilă, căci toți cei care aveau înclinații către rătăcire au plecat la câmpie.

2. În special bărbații erau foarte atrași de această migrație către pământurile mai joase, din cauza femeilor frumoase care trăiau acolo. Nici nu bărbat care apuca să guste măcar o dată din farmecele acestora nu se mai întorcea niciodată la frații și la surorile sale din munți, preferând să rămână așezat comod în brațele femeilor de la șes.

3. Așa se explică purificarea treptată a munților sacri. Din păcate, copiii lui Dumnezeu care trăiau aici au rămas fără vești de la șes, întrucât, așa cum spuneam, nici un bărbat plecat acolo nu se mai întorcea înapoi. Această poveste a durat un interval scurt de timp, de circa 50 de ani.

4. Lameh și Muthael conversau adeseori, întrebându-se ce se întâmplă în regiunile joase. Dat fiind că nu dispuneau însă de nici o informație precisă, erau nevoiți să rămână la simple presupuneri.

5. Căci Domnul nu dorea să le vorbească despre ceea ce se întâmpla la câmpie, iar mesagerii pe care îi trimiteau pentru a afla vești nu se mai întorceau după ce dădeau de viața confortabilă și de nenumăratele plăceri pe care li le oferea viața la șes, incomparabile cu condițiile dure de viață din munți.

6. Așa se face că nici Lameh, nici Noe – care era la acea vreme un bărbat în vârstă de 80 de ani – și cu atât mai puțin Muthael nu au putut obține nici un fel de vești din regiunile de la câmpie.

7. Într-o zi, Lameh a adunat zece mii de femei care trăiau fără bărbați în munți și care luaseră în secret decizia de a-și căuta bărbații plecați la șes, și le-a spus cu o voce puternică:

8. „Ce intenționați să faceți? – Ați căzut și voi în capcana întinsă de Satan?

9. Domnul mi-a vorbit și mi-a spus: ‚Lameh, nu le împiedica să plece pe cele care M-au uitat, căci atunci când vor ajunge la câmpie, vor obține recompensa credinței lor! Fiecare poate să acționeze după bunul său plac, dar Eu sunt Domnul și voi acționa la rândul Meu în conformitate cu intențiile Mele!’

10. Iată așadar ce mi-a spus Domnul în legătură cu voi! De aceea, nu doresc să vă rețin în nici un fel! Cele care doresc să rămână aici din iubire față de Dumnezeu să o facă, iar cele care doresc să coboare la câmpie nu au decât să acționeze așa cum cred de cuviință.

11. Evenimentele care vor urma ne vor arăta tuturor cu prisosință dacă vor mai putea să se întoarcă la fel de ușor cum au plecat!”

12. Auzind aceste cuvinte, femeile au scos strigăte puternice de bucurie și au plecat în fugă. Și-au luat cu ele merinde și au pornit apoi către câmpie.

13. Atunci, Muthael i-a spus lui Lameh: „Iată unde am ajuns! – Discursul care ar fi trebuit să le convingă să rămână în munți le-a împins pe toate să fugă la șes! Dacă lucrurile vor continua în acest fel, ne vom trezi singuri aici!”

14. Lameh a rămas foarte mâhnit ca urmare a acestei observații.

15. Dar Noe a luat cuvântul și i-a spus lui Muthael: „Dacă așa stau lucrurile, nu au decât să rămână astfel! Domnul nu se ocupă decât de copiii Săi, nu și de cei care îi sunt străini! Oare nu a creat El un cuplu unic la început, cu copiii căruia s-a umplut întregul pământ? De vreme ce noi, cei care i-am rămas credincioși, suntem ceva mai mulți decât un singur cuplu, sunt sigur că munții vor fi repopulați!”

16. Muthael și Lameh au fost satisfăcuți de acest comentariu, iar din acel moment nu s-au mai gândit deloc la oamenii de la câmpie. Toate eforturile lor s-au concentrat exclusiv asupra iubirii lui Dumnezeu, din ce în ce mai mult și mai presus de orice.

17. Din acest motiv, Domnul i-a onorat frecvent cu prezența Lui.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 132
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 21:21 View PostDownload Post

Capitolul 132
Sosirea celor zece mii de femei la șes. Politica comerțului cu ființe umane este încununată de succes.
(3 octombrie 1843)

1. Ajunse la circa o oră de mers de oraș, cele zece mii de femei au rămas o vreme pe loc, ca să se odihnească.

2. Ele au ajuns în aceeași seară la Hanoh și s-au campat aici.

3. Cetățenii orașului, care obișnuiau să se plimbe frecvent prin împrejurimi la căderea serii, au remarcat imediat această invazie de femei aflate pe punctul de a-și face o tabără și au alergat să îl informeze pe rege.

4. Uraniel i-a întrebat la ce număr estimau aceste femei.

5. Mesagerii i-au răspuns: „Mare rege, numărul lor este atât de mare încât nu îl putem pronunța! Puse unele lângă altele, aceste femei ar umple mai multe pogoane de pământ, ceea ce nu ni se pare deloc puțin lucru!”

6. Dar regele a dorit să afle mai multe informații: „Nu știți de unde provin aceste femei? Cum arată ele? Sunt încă tinere și cât de cât frumoase?”

7. Mesagerii i-au răspuns: „Mare rege, ne este imposibil să îți răspundem cu precizie! Atât cât ne-am dat seama trecând pe lângă ele, această armată de femei vine din munți și pare alcătuită mai degrabă din cele mai tinere reprezentante ale sexului lor. Cât despre frumusețea lor, nu ne-am putut face o părere precisă, din cauza întunericului. Am auzit însă numeroase voci extrem de plăcute, ceea ce ne face să credem că printre ele se numără destule fete frumoase!”

8. Regele a fost extrem de satisfăcut de aceste informații și a spus: „Nobili cetățeni ai orașului Hanoh! Așa cum se prezintă lucrurile, cu greu ne-am putea afla într-o situație mai favorabilă!

9. Vom conduce chiar astăzi această armată de femei la institutul nostru de înfrumusețare! Într-un singur an, le vom îngrășa suficient, iar pielea lor va fi lustruită, după care le vom putea vinde popoarelor străine contra unei averi considerabile. Știți foarte bine că aceste popoare își trimit reprezentanții cu sutele pentru a cumpăra excelenta noastră marfă!

10. Acum plecați și avertizați-i pe curatorii institutului de înfrumusețare să ia cât mai curând posibil toate măsurile necesare pentru a se ocupa de acest minunat trofeu!”

11. Mesagerii s-au grăbit să îndeplinească poruncile regelui și în decurs de numai o oră, două mii de bărbați se îndreptau deja cu pași grăbiți către tabăra femeilor pentru a le captura, lucru care s-a dovedit cât se poate de simplu chiar și fără a face uz de arme.

12. De ce credeți că a fost victoria lor atât de ușoară? – Deoarece femeile venite din munți au crezut că sunt întâmpinate de bărbații lor, veniți să le caute, pentru a-și regăsi soțiile, sau de cei celibatari aflați în căutarea unei logodnice.

13. Fericite la culme, ele au început să jubileze și s-au aruncat literalmente în brațele bărbaților veniți după ele; ba chiar, dacă se întâmpla ca două femei să nimerească peste același bărbat, ele ajungeau să se bată între ele pentru a pune mâna pe el.

14. Bărbații le-au tratat pe femei cu cea mai mare deferență posibilă, după care le-au condus fără nici o excepție la stabilimentul binecunoscut.

15. A doua zi, regele și-a trecut în revistă prada și s-a declarat în întregime satisfăcut, căci avea în față îndeosebi femei robuste, în marea lor majoritate tinere.

16. De aceea, le-a poruncit profesorilor de la institut să își consacre toate eforturile și întreaga artă pentru înfrumusețarea acestor femei.

17. Într-un an de zile, maeștrii institutului au făcut adevărate minuni, fapt care l-a mulțumit și mai mult pe rege, cu atât mai mult cu cât femeile respective erau compatrioatele sale, iar profitul care urma să fie obținut de pe urma lor nu avea să fie deloc neglijabil.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 133
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 21:26 View PostDownload Post

Capitolul 133
Consecințele încrucișării dintre femeile venite din munți și hanoheeni. Inventarea sticlei și a monedei bătute. Construirea unui zid de apărare în jurul orașului.
(5 octombrie 1843)

1. După circa un an și jumătate, când femeile au fost considerate suficient de grase, statura lor impozantă le-a plăcut atât de mult hanoheenilor încât aceștia nu au mai fost dispuși să le dea la schimb. Ei le-au păstrat pentru sine și le-au oferit în schimbul lor institutului pe propriile lor soții și fiice, adăugând și o sumă considerabilă în aur și în alte obiecte de valoare pentru a contribui astfel la întreținerea lor.

2. În continuare, bărbații din Hanoh au conceput copii împreună cu femeile venite din munți. Acești copii erau extrem de frumoși și aveau un spirit foarte inventiv, îndeosebi în domeniul mecanicii, al sculpturii, al chimiei și în o mie și unul de alte domenii.

3. Principala invenție a acestor copii (după ce au ajuns la maturitate) a fost sticla.

4. Acest fenomen de anvergură a dat orașului Hanoh o față nouă, fapt care s-a produs într-un interval de timp de numai 30 de ani.

5. Regele, care era din ce în ce mai bogat, a început să bată monedă, considerată un mijloc de schimb cât se poate de comod.

6. În acest fel, comerțul a înflorit în Hanoh, iar orașul a devenit din ce în ce mai magnific și mai întins.

7. Exploatarea aurului și a argintului a contribuit la rândul ei la înflorirea orașului, cu atât mai mult cu cât regele a dispus placarea în întregime cu aur a palatului său, după care și-a construit un al doilea palat, de o somptuozitate încă și mai mare, ornat atât de fastuos și folosind atâtea artificii artistice și comori ale naturii încât prinții din epoca actuală (N. ed. 1843) nu ar fi niciodată capabili să construiască ceva similar.

8. În decurs de numai 30 de ani, orașul Hanoh a căpătat un aspect atât de glorios încât locuitorii celorlalte orașe erau convinși că această metamorfoză nu s-ar fi putut face fără ajutorul unor ființe de sorginte superioară. Cum altfel s-ar fi putut transforma un oraș atât de sumbru într-unul atât de strălucitor, de dimensiuni atât de impresionante și de o măreție atât de inexplicabilă?

9. Pentru a vă face o idee mai clară în legătură cu măreția acestui oraș, trebuie să știți că în el existau circa o mie de clădiri suficient de mari pentru a găzdui fără prea mari probleme în interior între 10-15.000 de persoane, - fără a mai vorbi de miile de palate și case ceva mai mici!

10. Au fost construite de asemenea tot felul de școli și de centre educative, la care își trimiteau elevii inclusiv celelalte orașe, pentru a fi educați în schimbul unor sume considerabile.

11. Sfetnicii lui Enoh, care nu erau deloc lipsiți de viclenia specifică acestui gen de oameni, au remarcat însă în scurt timp că popoarele vecine, care erau la rândul lor foarte puternice, au început să invidieze imensa bogăție a orașului Hanoh, fapt care l-a determinat pe rege să poruncească construirea unui zid puternic care să împrejmuiască imensa metropolă.

12. La numai o zi după luarea acestei decizii, împrejurimile orașului au fost invadate de milioane de muncitori care desfășurau o activitate cât se poate de febrilă. După aproape doi ani, întregul oraș era înconjurat de un zid de apărare puternic, cu o înălțime de 30 de stânjeni și o lățime de 10 stânjeni. Lungimea lui număra 77 de leghe actuale1.

13. Zidul era înzestrat cu 170 de porți care permiteau accesul în oraș. Fiecare dintre ele avea trei batanți imenși din bronz, care o închideau, și era străjuită de statuia din bronz a unui războinic de dimensiuni colosale, în capul căreia se puteau ascunde circa 30 de soldați pentru a se proteja și care puteau arunca cu pietre prin deschizăturile ochilor și ale urechilor, precum și prin cea a gurii.

14. Unii cititori ar putea crede că o astfel de construcție nu ar fi putut fi ridicată niciodată în mai puțin de câteva sute de ani. – Nici vorbă! Este suficient să vă imaginați ce pot face un milion de brațe sub o conducere avizată pentru a înțelege cum a putut fi terminată o astfel de construcție ieșită din comun în circa șapte ani, și asta cu atât mai mult cu cât oamenii care trăiau în acea epocă dispuneau de o forță considerabil mai mare decât cei contemporani, de foarte mult entuziasm, și nu în ultimul rând de puternica influență a Șarpelui.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 134
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 21:31 View PostDownload Post

Capitolul 134
Consiliul de război și stratagema puternicelor popoare învecinate cu Hanohul. Cucerirea celor zece provincii ale Hanohului. Hanoheenii se pregătesc de apărare.
(6 octombrie 1843)

1. Puternicele popoare străine, alcătuite din urmașii bărbaților coborâți din munți și ai frumoaselor femei de la șes, au început să comploteze în noile lor orașe, care erau doisprezece la număr și se numeau: Lim, Kira, Sab, Marat, Sincur, Pur, Nias, Firab, Pejel, Kasul, Munin și Tiral. Iată ce au declarat reprezentanții acestora, întruniți într-un consiliu general care s-a desfășurat la Lim:

2. „Fraților, ce putem face în legătură cu Hanohul, acest străvechi oraș mincinos al rasei umane? De ce trebuie să-i plătim un tribut atât de mare, pentru ca locuitorii lui să se bucure de avantajele pe care le știm și de care am prefera să ne bucurăm singuri? De ce trebuie să-i considerăm pe hanoheeni seniorii noștri, noi nefiind altceva decât ultimii dintre servitorii lor? La urma urmelor, noi suntem copiii veniți din munți, chiar dacă unii dintre noi am fost procreați cu ajutorul femeilor de la șes!

3. Fraților, noi suntem uriași! Mușchii noștri sunt atât de puternici încât ne-am putea lupta fără probleme cu leii, tigrii, urșii și hienele, în timp ce hanoheenii nu ar putea învinge nici măcar un roi de muște!

4. Dacă ne vom uni cu miile și vom mărșălui către Hanoh, vom putea lua în posesiune acest oraș, cu toate bogățiile incalculabile de care dispune.

5. Este adevărat că orașul este înconjurat de un zid de apărare extrem de rezistent, înzestrat cu 170 de porți cu un triplu sistem de închidere, străjuite de uriași din bronz cu un aspect înspăimântător, dar la urma urmelor acestea nu sunt decât niște opere moarte, 1 Un stânjen măsoară circa doi metri. O leghe are aproximativ 4,5 kilometri executate de mâinile oamenilor, și nu vor reuși să îi apere pe hanoheeni de puterea noastră dezlănțuită!

6. De aceea, ne-am putea uni pentru a mărșălui împotriva Hanohului”.

7. Dar unul dintre consilieri s-a ridicat și a spus: „Fraților, ascultați-mă! Doresc să vă spun câteva cuvinte.

8. Iată, dacă vom încerca să atacăm în număr mare, hanoheenii vor remarca imediat intențiile noastre și vor închide porțile orașului de îndată ce ne vom apropia de el. Ce vom mai putea face atunci? Nimic altceva decât să ne întoarcem acasă cu coada între picioare, acoperiți de rușine, în sarcasmele dușmanilor noștri.

9. Pe de altă parte, dacă ne vom confrunta cu ei în număr mic, nu vom obține niciodată victoria!

10. De aceea, vă recomand următoarea strategie: dat fiind că cele zece mici orașe din vecinătatea Hanohului nu dispun încă de un zid de apărare și nu au un număr mai mare de 10-15.000 de locuitori, care dau dovadă de slăbiciune din toate punctele de vedere, ar fi extrem de ușor să îi cucerim și să punem astfel capăt traficului comercial pe care îl desfășoară cu Hanohul.

11. În acest fel, hanoheenii vor ajunge să depindă exclusiv de noi. Desigur, nu vom fi niciodată atât de proști încât să le cumpărăm produsele la prețurile exorbitante pe care le pretind; dimpotrivă, vom produce noi înșine tot ce ne va fi necesar.

12. Cât despre hanoheeni, nu au decât să urle de foame sub zidurile lor de apărare, atât timp cât vor dori, și să își vândă frumoasele femei celor dispuși să le cumpere, sau mai degrabă cumpărătorilor pe care îi vor mai găsi. Cât despre noi, care îi vom înconjura din toate părțile, nu vom cumpăra nimic de la ei, decât dacă vor fi dispuși să ne cedeze mărfurile lor la un preț extrem de redus, lucru pe care îl vor face, vă asigur, căci nu vor avea de ales!

13. Acționând în acest fel, căderea Hanohului nu poate întârzia prea mult, iar locuitorii săi vor trebui să accepte condițiile noastre, care, vă dați seama, nu vor fi deloc în dezavantajul nostru!”

14. Această propunere a obținut consimțământul general, iar în numai câteva zile, de două ori câte o sută de mii de bărbați înarmați până-n dinți și cu o constituție extrem de robustă au atacat simultan cele zece orășele din jurul Hanohului, pe care le-au cucerit practic fără nici o rezistență.

15. Aflând de această lovitură de forță, hanoheenii s-au mâniat și au început imediat să își confecționeze cele mai teribile mașinării de război. Într-un singur an, ei au ridicat o armată de un milion de bărbați, pe care i-au plasat sub conducerea unor șefi militari care i-au antrenat în mod regulat, pentru a-i putea conduce apoi la luptă împotriva puternicilor ocupanți.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 135
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 21:35 View PostDownload Post

Capitolul 135
Apărarea hanoheenilor. Discursul viclean al liderului învingătorilor. Negocierile de pace ale regelui Uraniel. Instaurarea unei piețe a fructelor în afara Hanohului. Consiliul celor o mie.
(7 octombrie 1843)

1. Așa se face că cei un milion de soldați au ieșit într-o bună zi din orașul Hanoh, înarmați cu sulițe, lance și spade, după care s-au despărțit în zece detașamente și au mărșăluit către cele zece orășele din apropiere, pe care aveau misiunea să le atace.

2. Dar popoarele invadatoare aveau spioni pricepuți, așa că știau deja de planul de atac al hanoheenilor, având suficient timp la dispoziție pentru a se pregăti de apărare. Ei au blocat porțile orașului și au pus de strajă arcașii cei mai bine antrenați, inclusiv la ferestrele și la balcoanele locuințelor lor.

3. Când hanoheenii s-au apropiat de orașe, scoțând strigăte puternice, ei au fost întâmpinați de o ploaie de săgeți cu vârfurile de oțel, care au căzut asupra lor cu viteza fulgerului. Mulți dintre ei au fost uciși sau grav răniți.

4. Dat fiind că hanoheenii nu cunoșteau aceste arme (halebardele), ei au crezut că aceste popoare străine aveau în solda lor spirite rele. Speriați, toți cei rămași în viață au luat-o la fugă, îndreptându-se către Hanoh, unde s-au ascuns în casele lor, temându-se ca spiritele rele care aveau forma săgeților să nu îi urmărească inclusiv în orașul lor.

5. Văzând spaima și confuzia pe care le-au provocat în rândul hanoheenilor, popoarele străine s-au decis să atace Hanohul.

6. Dar consilierul despre care am mai vorbit și care fusese numit comandantul-șef al acestor popoare le-a vorbit astfel reprezentanților celor zece orașe:

7. „Eu zic să renunțăm la acest proiect prea îndrăzneț! Avantajele de care dispunem acum sunt considerabile. Dacă vom porni însă către Hanoh și porțile orașului vor rămâne închise în fața noastră, nu vom face decât să ne expunem inutil în fața pietrelor aruncate de dincolo de zidul de apărare.

8. Nu vom putea cuceri niciodată acest oraș prin forță și ne vom trezi la fel de vulnerabili în fața zidurilor hanoheenilor cum au fost ei în fața baricadelor noastre. Vă reamintesc că mai mult de jumătate din armata lor a fost nimicită de săgețile noastre și că ne-au trebuit circa 15 zile pentru a le înmormânta toți morții.

9. Hanoheenii au primit o lecție dură din partea noastră, așa că își vor da seama că zidurile de apărare nu le vor folosi prea mult. Vor înțelege astfel că este de preferat să trăiască alături de noi, în calitate de prieteni și frați, decât să se izoleze cu ostilitate.

10. La ora actuală sunt asediați din toate părțile de trupele noastre și nu au nici o șansă de scăpare. Mai devreme sau mai târziu, foamea îi va determina să se arunce în brațele noastre, în calitate de prieteni. Vom putea atunci să le dictăm condițiile noastre, care, așa cum vă spuneam mai demult, nu vor fi deloc în dezavantajul nostru”.

11. Și această propunere a fost acceptată în unanimitate de membrii consiliului. De altfel, consilierul nostru nu s-a înșelat cu nimic, căci șapte săptămâni mai târziu, delegații regelui Uraniel s-au prezentat în fața liderilor străini cu oferte de pace, concepute desigur în propriul lor avantaj.

12. Învățați de consilierul nostru, comandanții celor zece orașe le-au răspuns astfel negociatorilor: „Este foarte limpede că noi suntem acum stăpânii voștri. De aceea, voi sunteți cei care trebuie să acceptați revendicările noastre! Dacă veți refuza, veți fi oricum constrânși să o faceți mai târziu, căci asediul nostru nu va fi ridicat până când toate pretențiile noastre nu vor fi acceptate.

13. Aceste condiții sunt cât se poate de simple: dorim să înființăm o piață de fructe în jurul zidurilor orașului vostru, iar voi aveți obligația să cumpărați aceste fructe de la noi la prețul corect. În plus, o mie de bărbați din rândurile noastre vor trebui să fie acceptați și plătiți de regele vostru în calitate de sfetnici personali.

14. Dacă aceste condiții vor obține consimțământul regelui vostru, întoarceți-vă la noi și comunicați-ne acest lucru. Dacă nu îl vor obține, nu aveți decât să muriți de foame în interiorul zidurilor voastre de apărare!”

15. Mesagerii de pace s-au întors la Hanoh și i-au transmis regelui condițiile asediatorilor. Regele nu a avut altă soluție decât să le accepte.

16. În continuare, mesagerii s-au întors în tabăra dușmanilor și le-au comunicat acestora acordul regelui. Chiar în ziua următoare a fost înființată piața de fructe, iar hanoheenii, care erau pe jumătate morți de foame, au fost nevoiți să le cumpere la orice preț.

17. În plus, cei o mie de sfetnici s-au stabilit la Hanoh, înconjurându-l pe rege și silindu-l practic să facă tot ce doresc ei.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 136
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 21:40 View PostDownload Post

Capitolul 136
Constituția impusă regelui
(10 octombrie 1843)

1. Cum credeți că s-au folosit cei o mie de sfetnici de această putere a lor asupra regelui Uraniel?

2. Ei i-au ordonat acestuia să construiască și în jurul celor zece orașe din vecinătatea Hanohului un zid de apărare, astfel încât întregul ținut să fie bine apărat.

3. Au acționat însă astfel încât în jurul orașelor lor să fie ridicate niște veritabile fortărețe, care concurau serios cu cea a regelui și a hanoheenilor, pentru a menține starea de inferioritate a acestora.

4. În continuare, cei o mie de sfetnici au căpătat o putere din ce în ce mai mare, devenind practic adevărații seniori ai Hanohului. Regele era forțat să facă tot ce doreau aceștia, fără să crâcnească.

5. Am asistat astfel la nașterea unei adevărate constituții între rege și poporul său, dar și la apariția unei clase nobiliare și la instaurarea unui sistem al castelor în care rolul cel mai de jos le revenea copiilor de la șes, îndeosebi bărbaților, care erau siliți să execute muncile cele mai inferioare.

6. Seniorii celor zece orașe au decretat în scurt timp că acești copii de sex masculin nu vor fi niciodată autorizați să se ridice mai presus de rangul lor.

7. Mai mult, ei au decretat că un bărbat aparținând castei sfetnicilor sau seniorilor nu va putea lua niciodată de soție o femeie aparținând claselor inferioare, din considerente de prestigiu.

8. Totuși, dacă o fată de condiție inferioară îi plăcea în mod deosebit unui astfel de senior, ea putea primi un titlu nobiliar de la rege. După sejurul de rigoare în cadrul institutului de înfrumusețare (care era încă foarte apreciat la acea vreme), ea era adoptată de către suveran și putea deveni în sfârșit soția seniorului căruia i-a căzut cu tronc.

9. Unul din avantajele cele mai apreciate ale acestui gen de adopție era acela că regele trebuia să îi acorde noii sale fiice o zestre considerabilă din averea sa personală, considerată absolut indispensabilă pentru desăvârșirea înnobilării ei.

10. Folosindu-se de astfel de mijloace, sfetnicii l-au deposedat în scurt timp pe rege de comorile sale, nemaiacordându-i acestuia decât o aparență a puterii regale.

11. După circa cinci ani de la marea bătălie, toate cele zece orașe dispuneau de puternice ziduri de apărare, iar după încă 10-15 ani Hanohul decăzuse atât de tare încât regele a început să plângă în fața celor o mie de sfetnici ai săi, cărora le-a spus:

12. „Fraților, ascultați-mă! Dacă aveți intenția să ne nimiciți complet, luați-vă armele și ucideți-ne. Luați apoi toate comorile care ne-au mai rămas! Felul în care ne distrugeți la ora actuală, martirizându-ne încetul cu încetul, dovedește că L-ați uitat complet pe Dumnezeu!”

13. Șeful sfetnicilor i-a răspuns: „Înțelegem ce vrei să spui, dar cum altfel am putea acționa noi, care suntem sfetnicii tăi și ai poporului? Oare nu are poporul drepturi mai înalte decât regele slab al orașului Hanoh?

14. Dacă dorești să îți vezi din nou orașul înflorind, cedează-ne întreaga putere. Cât despre tine, poți rămâne regele nostru oficial, ca un fel de ființă sacră, ascunsă și misterioasă! În acest fel, în scurt timp îți vei vedea orașul înflorind la fel ca odinioară!”

15. Regele s-a gândit în sinea sa: „Ce pot să fac? – Dacă aceasta este singura posibilitate de a-mi ajuta orașul, voi face acest sacrificiu!”

16. Într-adevăr, el a acceptat propunerea sfetnicilor săi, care au devenit astfel seniorii absoluți ai orașului Hanoh și ai celorlalte zece orașe, deci implicit ai întregii țări. Regele era silit să semneze toate decretele pe care le dădeau, fără să aibă măcar posibilitatea de a le citi.

17. De aceea, poporul era convins că toate deciziile seniorilor erau luate de rege. În realitate, acesta nu știa niciodată ce semna.

18. Consecința acestei constituții a fost apariția celei mai infame aristocrații cu putință.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 137
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 23:48 View PostDownload Post

Capitolul 137
Dominația noii aristocrații în Asia. Apariția coloniilor și a principatelor. Prinții regenți și preoții. Moartea regelui Uraniel.
(11 octombrie 1843)

1. Aristocrația câștiga astfel o putere din ce în ce mai mare, iar seniorii Hanohului au devenit din ce în ce mai despotici. Regatul lor s-a extins considerabil. Ei au fondat noi colonii și au construit noi orașe, populând practic întreaga Asie, cu excepția Sihinului.

2. Singurele regiuni care au scăpat de sub dominația lor au fost cele muntoase, greu accesibile. Chiar și acestea au fost acaparate însă de horadaliți, un popor războinic pe care îl cunoaștem din perioada lui Lameh. Acesta a luat în posesiunea hoardelor sale pajiștile montane.

3. Seniorii din Hanoh au fondat astfel o sută de colonii și de principate.

4. Ori de câte ori era construit un nou oraș în centrul unei colonii, ei trimiteau un prinț ales din rândurile lor. Acesta avea datoria să trimită la centru un tribut anual. În rest, era însă suveranul absolut al ținutului și al poporului său.

5. Un astfel de prinț avea simultan calitatea de regent și cea de legiuitor arbitrar, fiind totodată și singurul comerciant al orașului, respectiv unicul fabricant al tuturor produselor de care avea nevoie poporul său, care era nevoit să cumpere totul de la el.

6. Peste toate, exercita și funcția de mare preot, împotriva voinței Mele, desigur. De altfel, învățăturile religioase pe care le transmitea poporului nu aveau aproape nimic de-a face cu Mine, fiind mai degrabă un cult al personalității sale. Prințul le spunea oamenilor că orice ofrandă adusă lui reprezenta o ofrandă adusă lui Dumnezeu, întrucât el era reprezentantul legitim al lui Dumnezeu pe pământ. Mai mult, îi asigura pe oameni că depind întru totul de el pentru obținerea Vieții eterne a sufletului înainte sau după moartea corpului fizic.

7. Cu timpul, când populația unui astfel de principat devenea prea numeroasă, prințul ajungea să numească un fel de sub-preoți, care nu aveau însă altă autoritate decât de a predica tot ce afirma prințul, fără a comenta în nici un fel aceste afirmații. Astfel de libertăți au ajuns în scurt timp să fie chiar condamnate de către acești șefi de stat, iar cei care îndrăzneau să încalce poruncile stăpânilor lor erau supuși la cazne grele, pentru a își „răscumpăra” astfel păcatul mortal de care se făcuseră vinovați.

8. Printre aceste pedepse pe care le primeau cei vinovați se numărau: capturarea șerpilor sau uciderea unui anumit număr de tigri, de lei, de urși, de hiene și de alte animale. Uneori li se permitea condamnaților să își angajeze și ajutoare suplimentare.

9. Pedepsele mai mici constau din sacrificii, iar cazurile de incompatibilitate se soldau cu pedepse corporale.

10. În ceea ce privește femeile, acestea erau supuse unor legi mult mai ușoare, a căror încălcare nu era pedepsită decât prin lovituri cu vergeaua pe fesele goale.

11. Pedeapsa cu moartea nu era aplicată decât în orașul Hanoh. Condamnații la moarte erau atârnați întotdeauna cu capul în jos, cu picioarele prinse în lanțuri și agățate de niște stâlpi cu o înălțime de zece stânjeni, după care erau balansați o zi întreagă.

12. Dacă la sfârșitul zilei cineva mai dădea încă semne de viață, el dat jos și era eliberat. Dacă își revenea complet, putea pleca, iar dacă murea în timpul nopții, era înmormântat în dimineața următoare. Pe de altă parte, dacă murea în timpul supliciului, în timp ce era balansat între cei doi stâlpi, cadavrul său era aruncat animalelor sălbatice capturate și păstrate în cuști. Moartea survenită în timpul balansării dintre stâlpi era considerată o dovadă clară că cel condamnat și-a meritat sfârșitul.

13. Toți cei judecați și condamnați la moarte de către prinții vasali erau trimiși la Hanoh pentru a-și executa pedeapsa.

14. După câțiva ani, în Hanoh existau deja aproape o sută de astfel de balansoare ale morții și nu trecea o zi fără ca ele să fie puse în funcțiune.

15. Acest guvern de aristocrați a durat circa o sută de ani și s-a încheiat odată cu moartea regelui Uraniel, care avea în acel moment vârsta de aproape 300 de ani. El a murit într-o mare suferință, dar și-a regăsit starea de grație înaintea lui Dumnezeu, de care a stat atâta timp departe.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 138
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 23:52 View PostDownload Post

Capitolul 138
Educația primită de cei șapte copii ai lui Uraniel. Discursul Domnului adresat lui Uraniel. Hanohul și popoarele sale sunt oprimate de cei o mie de sfetnici. Cei doi fii ai regelui devin misionari. Moartea lui Uraniel.
(12 octombrie 1843)

1. În afara celor două soții ale sale, Uraniel a lăsat în urmă șapte copii, cinci fete și doi băieți. Toate fetele erau de o frumusețe ieșită din comun, iar băieții niște veritabili uriași. Toți cei șapte copii au fost crescuți în munți, nu la Hanoh.

2. Explicația acestei educații superioare este simplă: atunci când, într-un acces de mare tristețe, Uraniel s-a întors din nou către Dumnezeu, rugându-L să pună capăt suferinței orașului său, Domnul i-a răspuns:

3. „Ascultă, orbule, dacă Mi-ai fi adresat această rugăminte acum 70 de ani, aș fi putut să ți-o îndeplinesc. Din păcate, acum este prea târziu!

4. Este ușor să convertești un popor stupid și orb, așa cum era poporul lui Lameh la începuturi, căci în pofida orbirii oamenilor, inima lor era încă deschisă și pură. Dar un popor cu un grad atât de înalt de civilizație se consideră întotdeauna mai înțelept decât Mine. Da, el crede că nu mai are deloc nevoie de Mine, fiind convins că lumea s-a creat de la sine, dezvoltându-se treptat potrivit legilor care o guvernează, împreună cu toate lucrurile care se găsesc la suprafața ei. – Ce mai pot face Eu pentru un astfel de popor?

5. Copiii Mei au părăsit cu mult timp în urmă munții și s-au căsătorit cu femeile de la șes. Au conceput împreună cu acestea copii robuști, orientați întru totul către lumea exterioară și care, prin forța și inteligența lor, au devenit seniorii și stăpânii acestui pământ. Cum aș mai putea schimba Eu acum această stare de lucruri?

6. La fel stau lucrurile și în cazul tău. La ora actuală nu mai pot să te ajut, dar întrucât m-ai rugat timp de șapte ani să îți vorbesc și să te ajut, îți voi da un sfat pentru binele copiilor tăi!

7. Iată: în munții sacri mai trăiesc încă Metuselah, Lameh, fiul acestuia, Noe, precum și părinții tăi. Încredințează-le acestora educația copiilor tăi, căci dacă îi vei lăsa aici, vor fi uciși deopotrivă spiritual și trupește, dat fiind că sfetnicii tăi fac tot ce le stă în puteri pentru a te priva complet de putere.

8. Dacă îți vei trimite copiii în munți, acest gest le va fi pe plac sfetnicilor tăi.

9. În scurt timp îți vor lua întreaga putere de a guverna și te vor ține prizonier, ca o pasăre în colivie; dar Eu îi voi întări pe fiii tăi în munți, acolo unde mai domnește încă o stare de puritate generalizată, iar când tu vei părăsi acest pământ, îi voi trimite înapoi la câmpie în calitate de învățători înțelepți ai popoarelor de aici.

10. Dacă poporul tău va accepta să se convertească, nu îl voi pedepsi. Dacă va respinge însă această învățătură, îl voi judeca în totalitatea lui, deopotrivă pe cei mari și pe cei mici, pe cei tineri și pe cei bătrâni, ba chiar și animalele, și îi voi ucide pe toți. În final, voi crea o rasă umană nouă pe acest pământ purificat!”

11. După ce a ascultat această propunere, Uraniel și-a trimis de îndată copiii și cele două soții în munții sacri, într-o caravană condusă de prietenii săi cei mai apropiați.

12. Întreaga familie a fost găzduită în casa lui Muthael și a fost educată de mama Purista în spiritul iubirii și devoțiunii față de Dumnezeu. Lameh, care mai era încă în viață, și în special Noe, precum și fratele său Mahal, s-au ocupat foarte intens de educația copiilor lui Uraniel, pentru ca aceștia să ajungă la maturitate pe placul lui Dumnezeu.

13. Așa cum am precizat mai devreme, când regele Uraniel a murit, cei o mie de sfetnici ai săi s-au grăbit să își împartă între ei marele regat, oprimând îngrozitor poporul. Ei au creat noi principate și le-au cerut suzeranilor acestora un tribut exorbitant.

14. Scopul lor era să extindă atât de mult Hanohul încât cele zece orășele din vecinătate să fie încorporate în el.

15. Acesta a fost momentul în care i-am trimis pe cei doi fii ai lui Uraniel, deveniți între timp doi bărbați puternici, la câmpie, pentru a predica poporului.

16. Ei au fost însă imediat prinși din ordinul mai-marilor zilei, încarcerați, torturați și trimiși înapoi cu ordinul formal de a nu mai reveni niciodată, sub pretextul că poporul din Hanoh știa mai multe despre Dumnezeu decât cei doi munteni stupizi!

17. Cei doi mesageri ai Mei au fost amenințați că dacă vor mai călca vreodată în Hanoh, vor fi spânzurați.

18. Întristați la culme, cei doi fii ai lui Uraniel s-au întors în munți și le-au povestit celor de aici ce li s-a întâmplat.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 139
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.2.2019, 23:56 View PostDownload Post

Capitolul 139
Părinții patriarhi țin sfat cu scopul de a salva ținuturile de la șes
(14 octombrie 1843)

1. Puținii părinți patriarhi care au mai rămas în munți au aflat astfel cu oroare în ce hal au decăzut ținuturile de la șes, care au înflorit atât de mult timp sub conducerea înțeleaptă a lui Lameh, a lui Tubal-Cain și a lui Uraniel.

2. Lameh i-a spus fiului său, Noe: „Dacă cei doi fii ai lui Uraniel ar fi fost înzestrați cu forța sublimă a lui Enoh sau cu aceea cu care Domnul i-a înzestrat pe Kisehel și pe frații săi atunci când au fost trimiși pentru prima dată la șes, nu crezi că misiunea lor ar fi putut avea un alt succes decât în cazul de față, când nu s-au bazat decât pe forța cuvântului lor?

3. Fiul meu, eu știu că Domnul are o părere foarte bună despre tine și că îți îndeplinește întotdeauna rugăciunile, în timp ce mie nu mi le îndeplinește decât câteodată. Știu de asemenea că tu poți să îi vorbești oricând dorești, în timp ce eu trebuie să îl chem uneori zile la rând înainte de a-mi răspunde!

4. Ce-ar fi dacă te-ai adresa Domnului în inima ta pentru a-i împărtăși dorința mea? Crezi că ar consimți să mi-o îndeplinească?”

5. Noe i-a răspuns: „Dragul meu tată Lameh, nu cred că mai putem face mare lucru, căci din câte știu eu, în perioada în care Lameh de la șes era încă slujitorul Șarpelui, el era singurul locuitor din acele ținuturi care era complet pervertit. Își tiraniza poporul, care gemea sub jugul său, fiind ținut prizonier, dar cel puțin acesta din urmă aspira către eliberarea sa.

6. Singurul care trebuia convertit la acea dată era Lameh. De îndată ce acesta a făcut-o, restul populației s-a convertit instantaneu, odată cu el.

7. La ora actuală situația se prezintă însă cu totul altfel: practic, inimile tuturor oamenilor de la șes se află astăzi în situația în care se afla inima lui Lameh înainte de a fi convertită.

8. Lameh a fost judecat, iar această judecată a echivalat cu moartea. De aceea, el a trebuit să repare și să învie din nou, prin propriile sale eforturi și printr-o renunțare deplină la egoul său, tot ce a judecat și a ucis în el convertirea miraculoasă săvârșită de Domnul prin intermediul lui Kisehel.

9. Imaginează-ți ce dimensiuni ar trebui să aibă însă acest miracol la ora actuală, când ar trebui convertite milioane de ființe, care sunt de o sută de ori mai rele în inima lor decât a fost vreodată Lameh, chiar în perioada sa de maximă cruzime!

10. După părerea mea, ne-am putea declara satisfăcuți dacă am reuși să câștigăm de partea noastră câte un suflet ici și colo, prin puterea de convingere a cuvântului. Nici vorbă nu mai poate fi însă de o schimbare globală a comportamentului acestor popoare.

11. Acesta este motivul pentru care Domnul nu este dispus să îi înzestreze pe cei doi fii ai lui Uraniel decât cu puterea inteligenței, trimițându-i a doua oară în orașul Hanoh.

12. Dacă vor obține cât de cât niște rezultate pozitive, în pofida răutății și a relei voințe a majorității hanoheenilor, cu atât mai bine; dar dacă nu se va întâmpla așa ceva, va trebui să lăsăm totul în seama Domnului, care va ști cum să procedeze așa cum este corect și just! – Nu ești de acord cu mine?”

13. Lameh și-a dat seama că Noe are dreptate și a renunțat la proiectul său de a-i cere Domnului să îi înzestreze pe cei doi trimiși cu puteri miraculoase.

14. Cei doi au fost așadar înzestrați cu puterea inteligenței divine și au fost trimiși a doua oară în ținuturile de la șes.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 14 of 37  [ 368 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 35, 36, 37  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !