Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 15:27
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 35, 36, 37  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 140
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 25.2.2019, 00:00 View PostDownload Post

Capitolul 140
Cei doi misionari se angajează ca zidari. Ei avansează treptat, ajungând la funcția de consilieri ai celor o mie.
(16 octombrie 1843)

1. Înzestrați cu inteligența divină, cei doi s-au îndreptat așadar din nou către Hanoh. Ajunși aici sub acoperirea anonimatului, ei s-au angajat ca muncitori, participând la construirea centurii de legătură dintre Hanoh și celelalte zece orașe, considerate la acea dată niște cartiere rezidențiale ale marii metropole.

2. Această centură era alcătuită din construcții rectilinii care aveau forma unor case cu un etaj, situate de o parte și de alta a unui drum larg și protejate în exterior de ziduri de apărare.

3. Cel mai scurt din aceste drumuri necesita o jumătate de zi de mers pe jos, în timp ce cel mai lung necesita o zi întreagă.

4. Cei doi mesageri s-au angajat ca zidari la construcția acestui ultim drum mai lung, care făcea legătura cu orașul Uvrak și care era încă neterminat.

5. La drept vorbind, nu primeau nici un fel de salariu, căci la acea vreme munca în serviciul comunității era deja considerată obligatorie. Fiind însă zidari, aveau dreptul să își ia ajutoare. Cei o mie de seniori ai Hanohului le-au poruncit acestora din urmă, sub aceeași amenințare cu spânzurătoarea, să asigure alternativ hrana necesară pentru zidari, astfel încât aceștia să nu întârzie cu lucrările considerate atât de importante.

6. Așa se face că cei doi mesageri erau tratați ceva mai bine decât ajutoarele lor.

7. Ei au reușit să se distingă atât de rapid prin munca lor excepțională încât le-au atras atenția seniorilor veniți frecvent în inspecție, căci construcțiile înălțate de ei erau regulate și elegante, de parcă ar fi ieșit de pe o bandă rulantă modernă.

8. Seniorii le admirau de asemenea discernământul și folosirea judicioasă a materialelor de construcție, așa că în scurt timp i-au ridicat la funcția de șefi de șantier.

9. Când cei doi și-au luat în primire noua funcție, ei s-au ocupat de îndatoririle ce le reveneau cu atâta devoțiune și au dat dovadă de o cunoaștere atât de profundă încât casele pe care le construiau se dovedeau adevărate capodopere inginerești. Toată lumea se oprea să le admire și nu se mai sătura să le contemple frumusețea fără pereche.

10. Seniorii din Hanoh au regretat sincer că nu i-au cunoscut pe cei doi mai devreme, într-atât le apreciau talentul.

11. Dat fiind că mai exista încă o porțiune mare din drum de construit, cei doi au fost ridicați imediat la rangul de ingineri-șefi ai construcției, preluând sub conducerea lor întregul șantier. La fel ca și până atunci, tot ce făceau ei trezea admirația colectivă.

12. Când, după zece ani, această construcție gigantică a fost terminată, desigur, cu ajutorul mai multor milioane de brațe puse la lucru, timp în care mii de oameni au murit, unii din cauza foamei, alții din cauza relelor tratamente la care erau supuși sau a epidemiilor, cei doi mesageri ai noștri au fost imediat numiți în consiliul celor o mie de sfetnici, primind funcția de conducători supremi ai tuturor construcțiilor din Hanoh.

13. Datorită extinderii continue a orașului Hanoh, nevoile locuitorilor săi deveneau din ce în ce mai mari, așa că seniorii au fost nevoiți să le impună prinților din provincii să plătească un tribut din ce în ce mai greu. Când nu au mai putut să plătească tributul, prinții s-au revoltat. Unii dintre ei au trecut la violențe deschise, în timp ce alții au fugit în alte țări.

14. În urma acestei revolte, Hanohul a cunoscut o perioadă de mare sărăcie, căci nu mai dispunea de nici o resursă pentru a se apăra de foamete.

15. În acest moment, puternicii seniori i-au consultat pe cei doi consilieri principali, pe care i-au întrebat ce puteau face pentru a salva orașul.

16. Cei doi au cerut un răgaz de șapte zile, spunând: „O întrebare atât de importantă necesită o reflecție pe măsură. De aceea, avem nevoie de șapte zile pentru a putea veni cu un plan corespunzător”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 141
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.3.2019, 08:38 View PostDownload Post

Capitolul 141
Discursul celor doi mesageri în fața consiliului reunit
(17 octombrie 1843)

1. După trecerea celor șapte zile, seniorii s-au reunit din nou în consiliu, iar cei doi mesageri, în noua lor calitate de înalți demnitari, au apărut la tribună și au vorbit astfel, susținându-se reciproc:

2. „După o reflecție profundă, am ajuns la concluzia fermă că trebuie să modificăm constituția statului; ce-i prea mult e prea mult!

3. Orașul nostru, Hanoh, s-a extins colosal de mult. Era deja prea mare chiar sub domnia lui Uraniel. Dacă nu s-ar fi luat nefericita decizie de a-l înconjura cu aceste ziduri de apărare, orașul ar fi încă înfloritor!

4. La ora actuală, el se află foarte aproape de declinul absolut, deși este cel mai vechi oraș de pe pământ, lucru pe care îl cunoașteți la fel de bine ca și noi!

5. Să reflectăm: noi suntem practic o mie de regi care domnesc împreună! Fiecare dintre noi avem propria noastră curte alcătuită dintr-o mie de persoane de ambele sexe care se ocupă de îndatoririle noastre și ne aduc omagiul cuvenit, ceea ce dă un total de un milion de persoane! Nici una din aceste persoane nu muncește la câmp, dar toate doresc să trăiască confortabil!

6. În aceste condiții, vă întrebăm: cine poate furniza toată pâinea necesară pentru o mulțime atât de mare de oameni care nu muncesc?

7. Dar să continuăm! În fiecare din cele zece cartiere rezidențiale ale orașului trăiesc câte o sută de mii de stagiari, soldați și servitori inactivi ai înalților funcționari și ai numeroșilor aristocrați.

8. Nici unul din acești oameni nu ridică un deget pentru a lucra pământul, dar cu toții doresc să trăiască în condiții optime! Viața lor ar fi într-adevăr ideală, dar cine le-o poate asigura dacă nimeni nu lucrează pământul?

9. Să mergem mai departe! Noi dispunem de zece institute de înfrumusețare în marele nostru oraș; fiecare dintre ele este plin până la refuz, găzduind nu mai puțin de 10-20.000 de femei, la care se adaugă și miile de profesori și servitorii care deservesc institutele. Toți acești oameni au pretenția să mănânce cât mai bine, dar nu au habar cine le procură pâinea cea de toate zilele!

10. Nu ne vom opri nici aici! În acest imens oraș trăiesc, după calculele noastre, de două ori câte o sută de mii de familii nobile cu servitorii lor, ceea ce dă un total de aproape trei milioane de oameni. Nici aceștia nu au atins vreodată în viața lor pământul, dar doresc să se hrănească cu pâine din belșug!

11. Și lucrurile nu se opresc aici! Datorită acestei politici inutile de extindere continuă a orașului nostru, solul a fost distrus, căci oriunde se înalță o casă frumoasă, grâul nu mai poate crește.

12. Pe de altă parte, clădirile atât de magnifice îi atrag în oraș pe locuitorii mai înstăriți de la țară, care înainte lucrau la cultivarea pământului. Aceștia își cumpără case și locuiesc în ele, trăind din veniturile lor, dar nu mai dispun de un teren pe care să-l muncească și să își câștige astfel hrana, preferând să cumpere lucrurile de care au nevoie.

13. Nimeni nu poate contesta aceste fapte, dar dacă lucrurile vor continua în același fel, respectiv dacă 10 până la 20 de familii vor continua să se instaleze zilnic în oraș, de unde vom mai putea cumpăra pâinea necesară pentru susținerea lor, dacă toți oamenii de la țară vor deveni orășeni semi-aristocrați și leneși, sau cel puțin servitorii acestora?

14. Pe de altă parte, noi pretindem tribut după tribut de la vasalii noștri, atrăgând asupra noastră ura și disprețul acestora. Ei preferă să fugă în țări străine sau să se revolte în fața revendicărilor noastre.

15. Întrebare: cine ne poate livra în aceste condiții hrana de care avem nevoie?

16. După cum v-am demonstrat, nu mai putem continua să trăim pe baza constituției publice existente la ora actuală. În continuare, deliberați asupra acestor afirmații pe care le-am făcut în deplină cunoștință de cauză, după care vă vom oferi și soluțiile prin care poate fi remediată această situație dezastruoasă.

17. Atât am avut de spus, într-un deplin acord cu adevărul cel mai strict și cu tot respectul datorat înaltelor voastre funcții senioriale”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 142
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.3.2019, 08:42 View PostDownload Post

Capitolul 142
Planul de salvare al mesagerilor și punerea lui în aplicare
(18 octombrie 1843)

1. Când cei doi au încetat să mai vorbească, așteptând ca seniorii să delibereze pe marginea celor spuse de ei, întreaga adunare s-a ridicat în picioare și i-a implorat să continue; căci consilierii și-au dat pe loc seama de profunzimea adevărului conținut în declarațiile lor și doreau să afle mai multe, în special în ce constau mijloacele propuse pentru a remedia inevitabila catastrofă.

2. Atunci, cei doi au luat din nou cuvântul, vorbind la unison sau completându-se reciproc: „De vreme ce așa stau lucrurile, continuați să ne ascultați, o, voi, consilieri supremi! Vă garantăm cu propria noastră viață că ceea ce vă vom spune este întru totul adevărat: dacă acest proiect nu va fi pus imediat în aplicare, nu vor trece mai mult de 15 zile până când acest oraș va număra un milion de cadavre și va fi martorul unei revolte populare împotriva voastră cum nu s-a mai văzut vreodată pe pământ. Oamenii se vor ucide reciproc, iar noi vom fi primii uciși. Mulțimea nu se va opri până când nu se va sătura cu sângele și cu carnea noastră!

3. Pentru a evita, sau mai degrabă pentru a preveni aceste evenimente teribile pe punctul de a se declanșa, nu avem la dispoziție decât următoarele posibilități, și chiar și acestea doar pentru un timp extrem de limitat.

4. Prima măsură pe care ar trebui s-o luăm constă în a ne debarasa cât mai repede cu putință de aceste institute destinate înfrumusețării femeilor și care ne-au adus la ruină, prin trimiterea unor mesageri rapizi în toate direcțiile pentru a-i anunța pe oameni că pot obține gratuit toate aceste frumuseți, inclusiv o parte substanțială din comorile acumulate în aceste institute pentru traiul acestora.

5. Profesorii și artiștii trebuie să părăsească țara, însoțiți fiecare de cel puțin trei femei. Acestea vor putea lua cu ele ceva podoabe și merinde, și vor constitui proprietatea bărbaților care le vor lua cu ei. Pământul este mare, iar munții sunt aproape în întregime depopulați. De aceea, vor găsi cu siguranță din ce să trăiască.

6. În continuare, va trebui să dărâmăm aceste stabilimente uriașe, transformând marile suprafețe de sub ele în grădini fertile, care vor produce suficientă hrană într-un singur an pentru zece mii de persoane care nu se tem să muncească pământul.

7. Există în orașul nostru un număr uriaș de leneși care se consideră aristocrați, dar nu au nici o altă calitate decât limba lor mincinoasă. Aceștia trebuie alungați din oraș! Fiecăruia ar trebui să i se dea o femeie și câteva monede de aur, și astfel orașul nostru se va ușura cu câteva sute de mii de locuitori complet inutili.

8. Dacă ne vor întreba unde trebuie să se ducă, le vom indica drumul care duce către munți, iar ei se vor putea stabili acolo!

9. În mod similar, am putea reduce numărul gărzilor noastre de corp de la o mie la o sută. Celor disponibilizați le vom asigura provizii pentru o jumătate de an și vom goli astfel orașul de un mare număr de consumatori inutili. În acest fel, adevărații cetățeni ai orașului se vor putea aproviziona într-o manieră mult mai naturală.

10. Le vom explica însă acestor cetățeni că pentru a-și câștiga traiul va trebui mai întâi să transforme toate marile palate ale orașului în grădini fertile, în al doilea rând să planteze copaci fructiferi pe marginea străzilor cele mai spațioase, în al treilea rând să transforme în grădini inclusiv balcoanele caselor lor, în al patrulea rând să procedeze la fel și cu marele zid care împrejmuiește orașul și care poate produce fructe și legume pentru o sută de mii de persoane, în al cincilea rând să construiască cimitire în afara orașului și a câmpurilor cultivabile, iar în al șaselea rând să dărâme fiecare clădire inutilă și să transforme terenul de sub ea într-o grădină. Prin toate aceste transformări, vom reuși într-un singur an să ajungem la o situație economică pentru care alții ne-ar putea invidia!

11. Dacă veți fi de acord cu aceste propuneri, ne vom putea ocupa imediat de punerea lor în aplicare și vom vedea mai apoi ce se va întâmpla”.

12. Propunerile celor doi au fost aplaudate la scenă deschisă și s-a trecut la aplicarea lor chiar în aceeași zi. În numai 15 zile, aspectul orașului Hanoh s-a schimbat radical: el a fost golit de o mare parte a locuitorilor săi, astfel încât un observator venit din afară s-ar fi crezut într-o pădure de case părăsite. Populația rămasă, al cărei număr se ridica la două milioane de persoane, era alcătuită numai din cetățeni zeloși, care făceau tot ce le stătea în puteri pentru a transforma toate terenurile disponibile în grădini.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 143
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.3.2019, 08:53 View PostDownload Post

Capitolul 143
Alte propuneri de reformă ale mesagerilor. Cererea lor de a redeschide templele și de a reinstaura cultul lui Dumnezeu. Cearta din consiliul celor o mie.
(19 octombrie 1843)

1. În decurs de numai un an, ordinea a fost restabilită în Hanoh, iar o parte din prinții coloniilor au reînceput să trimită către metropolă un tribut moderat, fapt care a ajutat foarte mult populația din capitală, care era acum mult redusă. Aceste contribuții venite din exterior erau cât se poate de binevenite, îndeosebi atunci când grădinile locale nu dădeau suficiente legume și fructe. Atunci, consiliul celor o mie s-a reunit din nou, pentru a afla noile reguli de conduită propuse de cei doi mesageri.

2. După ce consiliul s-a reunit, cei doi au fost rugați să se pună în slujba interesului general și să vină cu noi proiecte care să fie examinate de membrii consiliului. Atunci, cei doi s-au ridicat în picioare și au spus:

3. „Dacă așa stau lucrurile, ascultați-ne din nou, eminenți consilieri ai orașului Hanoh! Așa cum v-ați putut convinge, tot ce am propus data trecută s-a realizat și proiectele noastre au fost încununate de succes. Acest succes va continua și va deveni din ce în ce mai mare dacă ceea ce am început va fi dus la bun sfârșit. De acest lucru puteți fi absolut siguri!

4. Vasalii noștri vor fi din nou gata să verse în cuferele noastre impozitele cuvenite, dar numai dacă le vom diminua progresiv, în măsura în care vom începe să obținem din ce în ce mai multe produse în spațiile cultivate din interiorul orașului, dublându-ne randamentul și asigurându-ne astfel parțial nevoile.

5. Pe de altă parte, noul nostru mod de viață, mult mai simplu, nu va mai atrage atât de mulți coloni în orașul nostru, ci doar cumpărători ai produselor noastre, în condițiile în care vom accepta să le vindem la un preț rezonabil, nu excesiv!

6. În acest fel, noi și descendenții noștri (dacă aceștia ne vor urma exemplul) ne vom putea păstra orașul – cel mai vechi și mai respectabil oraș din lume – într-o stare de prosperitate continuă, și nici un locuitor al său nu se va mai putea plânge vreodată că nu are ce mânca!

7. Mai mult, dacă vom renunța la dorința noastră de a ne îmbogăți pe socoteala popoarelor străine, iar acestea nu vor mai fi atrase de bogăția noastră, ci doar de activitățile noastre, care se vor rezuma la îndeplinirea cu bucurie a obligațiilor ce ne revin ca cetățeni ai orașului, nici un popor din lume nu va mai fi tentat vreodată să ne aservească și să ne fure comorile, pentru simplul motiv că nu vom mai dispune de astfel de comori. În caz contrar, vom fi tot timpul expuși atacurilor lor, în scopul de a ne prăda.

8. Toate aceste afirmații sunt calculate exact, iar fericirea orașului Hanoh stă scrisă cu litere de bronz!

9. Există totuși un factor pe care nu l-am menționat încă și de care depinde întreaga realizare a proiectului nostru. L-am păstrat pentru final pentru a ne încununa astfel spusele!

10. Acest factor se referă la întoarcerea noastră, cu cea mai mare seriozitate, către Dumnezeu cel atotputernic. Noi trebuie să îl recunoaștem pe acest Dumnezeu unic al strămoșilor noștri, dar mai presus de orice, trebuie să învățăm să îl iubim și să îl adorăm!

11. Fără El, chiar și cele mai înțelepte consilii ale noastre vor fi reduse la zero și vor fi suficienți doar câțiva ani pentru a ajunge într-o stare mai dezastruoasă decât cea din care tocmai am ieșit!

12. De aceea, va trebui să redeschidem cele două temple ale lui Lameh și să-i aducem în ele lui Dumnezeu, Domnul nostru unic, recunoștința și rugăciunile pe care i le datorăm!”

13. Auzind aceste propuneri, numeroși consilieri au început să facă scandal. Totuși, o parte considerabilă a consiliului a fost de acord cu cei doi, ba chiar a solicitat construirea mai multor temple.

14. Opozanții nici nu au vrut să audă de această idee și au propus ca inclusiv terenul de sub cele două temple să fie transformat în grădini. Neînțelegerile dintre cele două tabere au creat în curând o adevărată discordie în sânul consiliului.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 144
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.3.2019, 09:01 View PostDownload Post

Capitolul 144
Cei doi sfetnici înțelepți sunt consultați din nou. Proiectul de reformă adoptat de consiliu este orientat către lumea exterioară. Cei doi mesageri se întorc în munți.
(21 octombrie 1843)

1. A trecut un an întreg fără ca cele două tabere să ajungă la vreo înțelegere. De aceea, consilierii nu au găsit nici o altă soluție decât să îi cheme din nou în fața lor pe cei doi sfetnici înțelepți pentru a afla de la aceștia dacă există vreo cale de ieșire din acest conflict ce nu putea decât să degenereze.

2. Cele două tabere antagoniste căzuseră de acord că recunoașterea unui Dumnezeu, iar în caz de necesitate chiar a mai multor zei, era absolut necesară pentru păstrarea ordinii în rândul populației, dar consilierii nu își doreau o cunoaștere divină bazată pe o credință oarbă, care să se manifeste prin predici golite de semnificație, ci pe o credință bazată pe știința cea mai pură, adică pe cercetările făcute asupra naturii, în domeniul matematicii, al filozofiei și al unor reprezentări artistice demne de Dumnezeu!

3. În acest fel, populația putea obține o învățătură solidă și convingătoare, fără să se bazeze exclusiv pe o credință oarbă și întunecată, axată pe misticism și incapabilă să demonstreze în vreun fel existența lui Dumnezeu, pornind de la premisa că acest misticism nu putea dura decât atâta vreme cât propovăduitorii respectivei religii vor rămâne în viață. Dacă acești propovăduitori s-ar fi întors în țărâna din care s-au născut, luând cu ei toate doctrinele lor, populația s-ar fi simțit înșelată și privată de Dumnezeul ei. Dacă ea ar fi fost înșelată de mai multe ori în acest fel, după o vreme nimeni nu ar mai fi putut fi convins să creadă în Dumnezeu!

4. Marea majoritate a celor o mie de consilieri au căzut de acord asupra acestei perspective, dar nimeni nu știa cum putea fi pusă aceasta în practică într-o manieră adecvată. De aceea, marea adunare s-a adresat din nou celor doi înțelepți ai noștri.

5. Ajunși în fața seniorilor, aceștia au declarat: „Eminenți consilieri ai marelui oraș Hanoh! Acum un an, v-am prezentat un plan judicios, dar voi l-ați respins! Ce altceva am putea face pentru voi?

6. Indiferent de situație, există o singură perspectivă absolut justă și autentică; la fel stau lucrurile și în cazul lui Dumnezeu!

7. Noi v-am prezentat proiectul nostru, dar voi l-ați respins și ați adoptat un altul, pe care l-ați considerat mai justificat decât al nostru. În acest caz, puneți-l în aplicare după bunul vostru plac și convingeți-vă singuri de consecințele care vor decurge din el! Veți recolta astfel ce ați semănat!

8. În ceea ce ne privește, nu dorim să participăm în nici un fel la proiectul vostru, dar nici să vă împiedicăm în vreun fel să vă puneți în aplicare planurile.

9. Acționați cu învățătura divină la fel cum ați procedat în cazul prinților din coloniile voastre, cărora le-ați dat precepte diferite legate de Dumnezeu, pentru a-i deosebi mai ușor unii de ceilalți și pentru a vă percepe astfel mai comod impozitele și taxele, - și vi se va întâmpla exact ce vi s-a întâmplat cu vasalii voștri.

10. Până acum, ați avut suficient timp ca să vă convingeți că tot ce v-am spus era pe cât de ușor realizabil, pe atât de util pentru orașul vostru.

11. Nu ne-am înșelat niciodată și am acționat numai în interesul vostru, fără a menționa măcar un singur cuvânt care să fie în propriul nostru avantaj.

12. În același spirit, am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru a concepe planul referitor la cunoașterea și la venerarea lui Dumnezeu pe care vi l-am prezentat acum un an. Din păcate, voi l-ați interpretat în fel și chip, încă de la început, după care v-ați ciondănit între voi timp de un an de zile, iar în final ați ajuns la cea mai proastă soluție cu putință!

13. Noi nu cunoaștem nici un mijloc prin care planul vostru să poată fi pus în aplicare, așa că nu vă putem ajuta în nici un fel.

14. De aceea, faceți după bunul vostru plac. În ceea ce ne privește, timpul nostru în mijlocul acestui popor s-a scurs. Vă vom părăsi și nu vă vom cere nici un salariu, ca să vă dați astfel seama că tot ce am făcut a fost exclusiv pentru binele vostru.

15. Dacă cineva dintre voi dorește să vină împreună cu noi în munți, să o facă până nu va fi prea târziu!”

16. După care cei doi au părăsit marea sală a consiliului și, însoțiți de servitorii lor, s-au întors în țara lor de origine.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 145
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.3.2019, 09:07 View PostDownload Post

Capitolul 145
Întoarcerea mesagerilor. Ei povestesc ce li s-a întâmplat. Rugăciunea adresată de Lameh Domnului, care trimite zece mesageri către ținuturile de câmpie.
(23 octombrie 1843)

1. Când cei doi mesageri au ajuns pe platoul montan, ei le-au povestit lui Lameh, care era încă în viață, lui Noe și fratelui acestuia, Mahal, tot ce s-a petrecut în ținuturile de la șes. În final, i-au întrebat dacă s-a stabilit cineva în împrejurimi în ultimii trei ani.

2. Lameh le-a răspuns: „Dragii mei copii, răspunsul la întrebarea voastră nu este deloc dificil, căci în toată regiunea noastră, care se întinde suficient de mult pentru a nu putea fi parcursă decât mergând zile la rând, nu am întâlnit niciodată vreun suflet străin! Acesta este purul adevăr!

3. Povestea voastră merită însă întreaga noastră atenție, căci din ea rezultă în mod evident că, în cel mai scurt timp, întreaga populație din ținuturile de la șes va trece fie la idolatrie, fie la un ateism absolut.

4. O, Doamne și Părinte, binevoiește și sfătuiește-ne pe noi, copiii Tăi slabi! Învață-ne ce putem face pentru a readuce aceste popoare pe calea cea dreaptă!”

5. Atunci, Domnul i-a răspuns, și fiecare a putut auzi distinct cuvintele Sale: „Mergeți în regiunea de la Miazăzi! Acolo se află încă 107 familii dispersate. Aceștia sunt descendenții celor șapte bărbați pe care i-am trimis odinioară la Hanoh, în epoca lui Lameh, pentru a-i predica acelui oraș pierdut să se pocăiască.

6. Veți întâlni în rândul acestor familii zece tineri cu o constituție robustă, care nu și-au luat încă soții. Lameh, așează-ți mâinile pe ei în numele Meu, iar Eu îi voi umple cu un foc miraculos! În acest fel, oriunde vor face apel la puterea elementului foc atunci când se vor afla la câmpie, acesta le va asculta comanda și va distruge tot ce vor dori ei!

7. Odată înzestrați cu această putere, acești bărbați vor coborî la șes și vor predica pretutindeni doctrina căinței, vreme de șapte ani. În cazul în care cineva dorește să-i ia în captivitate, tot ce trebuie să facă va fi să se înconjoare de un cerc de foc, cu ajutorul căruia își vor putea îngenunchea dușmanii și le vor putea distruge armele.

8. Dacă populația de la șes se va converti în decursul acestor șapte ani, trimișii Mei vor rămâne acolo în calitate de preoți. Dacă populația nu se va converti însă, vor trebui să înconjoare templele Mele din Hanoh cu un cerc de foc imposibil de stins, după care se vor putea întoarce în munți! – Așa să fie!

9. Începând din acel moment, îmi voi întoarce fața de la oamenii de la șes, pentru a nu vedea ce li se va întâmpla! Amin”.

10. După aceste cuvinte, micul grup s-a ridicat și s-a îndreptat fără să mai întârzie către regiunea de miazăzi, pentru a-i căuta pe cei zece bărbați menționați.

11. De îndată ce i-au găsit, bătrânul Lameh a făcut ce i-a poruncit Domnul. Cei zece au simțit pe loc puterea ce le-a fost conferită și s-au îndreptat către câmpie, însoțiți de numeroasele binecuvântări ale celor apropiați.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 146
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.3.2019, 09:13 View PostDownload Post

Capitolul 146
Indicații referitoare la perioadele menționate în textele spirituale. Primirea mesagerilor la Hanoh.
(24 octombrie 1843)

1. Între momentul de întoarcere al celor doi fii ai lui Uraniel și cel de plecare al celor zece mesageri s-au scurs circa doi ani, deși relatarea de mai sus poate conduce cu gândul că totul s-a petrecut într-o singură zi.

2. Am indicat acest fapt pentru vă permite să înțelegeți mai bine suita evenimentelor, căci în limbajul spiritual faptele sunt menționate adeseori ca și cum s-ar fi produs într-o singură zi, chiar dacă, din perspectiva terestră, ele au fost separate de mai mulți ani.

3. Chiar și în sfânta Scriptură se menționează adeseori expresia: „Și în aceeași zi…”, deși evenimentul relatat a avut de multe ori nevoie de ani întregi pentru a avea loc.

4. Aceste câteva explicații au menirea să vă faciliteze mai buna înțelegere a relatării noastre.

5. Ce primire credeți că li s-a rezervat mesagerilor noștri la Hanoh, și cum au reușit ei să ajungă în acest oraș într-un timp atât de scurt?

6. De-abia ajunși la porțile orașului, ei au fost imediat arestați și chestionați în detaliu, potrivit reglementărilor în vigoare, pentru a afla care este locul lor de proveniență. Au fost întrebați chiar dacă aveau un pașaport valabil, căci la acea vreme, în Hanoh exista deja o poliție foarte bine organizată.

7. Dar mesagerii le-au răspuns autorităților: „Am fost trimiși de Sus pentru mântuirea voastră, iar pașaportul nostru este Dumnezeu, Domnul cerului și al pământului!

8. Am venit să vă predicăm cea mai strictă și mai severă penitență! Dacă nu veți dori să vă convertiți, inevitabila judecată a lui Dumnezeu vă va anihila complet cu toată forța mâniei Sale!”

9. Aceste cuvinte deloc măgulitoare au fost prea mult pentru forțele de poliție însărcinate cu paza zidurilor de apărare. Acestea i-au acuzat pe cei zece de ofensă adusă autorității marelui consiliu și i-au tratat ca pe niște agitatori ai poporului și ca pe niște partizani ai prinților străini.

10. Puterea focului le-a venit însă în ajutor, iar în clipa în care gărzile au încercat să pună mâna pe ei, din pământ au țâșnit flăcări care le-au silit să se retragă în mod rușinos către interiorul orașului, fapt care le-a permis mesagerilor noștri să intre fără probleme în oraș.

11. Între această poartă a metropolei și reședința placată cu aur a celor o mie de consilieri mai era încă aproape o zi de mers pe jos. Prinții avuseseră grijă să plaseze deasupra lor un rege fictiv, care nu avea nici un fel de putere reală, alta decât de a le confirma deciziile.

12. Dat fiind că mesagerii noștri nu puteau ajunge în aceeași zi la castelul placat cu aur, ei au fost nevoiți să înnopteze într-unul din numeroasele hanuri recent construite, urmând să încerce să se apropie de palat a doua zi.

13. Maniera în care au fost găzduiți în timpul acestei prime nopți a marcat punctul de plecare al unei lungi serii de primiri similare care le-au fost rezervate în timpul întregii lor șederi la Hanoh. Gărzile care au fugit din fața lor au avut grijă să povestească ce li s-a întâmplat, oferindu-le tuturor o descriere detaliată a celor zece mesageri. De aceea, nu-i de mirare că, odată ajunși la han, ei au fost întâmpinați cu foarte multă rezervă.

14. Când au cerut ceva de mâncare și un loc de cazare peste noapte, gazdele lor au luat-o la fugă, iar când au căutat singuri o cameră în care să doarmă, au constatat că toate porțile erau ferecate; căci oamenii se temeau că ei doresc să dea foc hanului.

15. Așa s-a petrecut primul lor contact cu marele oraș.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 147
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.3.2019, 09:19 View PostDownload Post

Capitolul 147
Impecabila organizare polițienească a statului Hanoh. Armata o ia la fugă în fața celor zece mesageri.
(25 octombrie 1843)

1. Așa cum probabil v-ați imaginat deja, gardienii de pe zidurile de apărare nu au fugit care încotro, ci s-au îndreptat glonț către palatul celor o mie de seniori.

2. Dacă circumstanțele ar fi fost altele, fuga lor nu ar fi fost necesară, căci organizarea polițienească a statului Hanoh era atât de bine pusă la punct încât, prin comparație cu ea, sistemele moderne de spionaj și de represiune nu reprezintă decât niște organizații de amatori.

3. Mai întâi de toate, fiecare proprietar de casă era obligat să întrețină pe cheltuiala sa polițistul care îi supraveghea locuința.

4. În al doilea rând, cetățenii orașului trebuiau să susțină financiar cele două sau trei secții de poliție plasate pe strada lor, al căror unic scop era de a aduna toate informațiile mai deosebite și de a le raporta la curte.

5. Toate străzile orașului aveau nume. Casele erau numerotate, iar proprietarii lor aveau două nume, unul specific casei și altul al lor personal.

6. În plus, fiecare stradă și fiecare loc avea propria sa culoare după care puteau fi recunoscute, iar locuitorii orașului trebuiau să poarte costume adecvate. Proprietarul unei case avea dreptul să își decoreze partea de sus a hainelor cu o bucată micuță de metal aurit pe care era înscris numărul locuinței sale. Ceilalți locuitori trebuiau să poarte numărul casei în care erau găzduiți pe o bucată de pânză albă fixată de hainele lor.

7. Aceste măsuri de precauție luate de polițiști le permiteau acestora să aresteze imediat (prin intermediul gardienilor străzilor) toate persoanele care au comis o infracțiune cât de mică, indiferent unde. Le conduceau apoi către casa în care locuiau, al cărei proprietar era obligat să plătească o amendă supraveghetorilor străzilor și o alta la biroul de supraveghere al locului în care fusese comis delictul.

8. Dat fiind că o treime din amenda plătită era reținută la secțiile de poliție, iar polițiștii aveau dreptul să stabilească în mod arbitrar ce acte erau contrare reglementărilor în vigoare și trebuiau pedepsite, vă puteți imagina fără prea mare greutate la ce excese se puteau deda aceștia. Practic, nu exista proprietar de casă care să nu fie nevoit să achite zilnic câte o amendă sau alta.

9. La rândul lui, proprietarul avea dreptul să ceară despăgubiri de la chiriașii săi, dar dacă aceștia rămâneau faliți, el putea aștepta mult și bine fără să mai primească ceva de la aceștia.

10. Dacă un hangiu oferea găzduire unor străini fără să informeze imediat autoritățile de supraveghere, se considera că a comis o infracțiune gravă, care trebuia imediat pedepsită.

11. Așa se explică de ce hangiul nostru a fugit de îndată la biroul de supraveghere, unde le-a povestit polițiștilor tot ce a remarcat la cei zece mesageri, inclusiv ce aflase despre ei de la gardienii de la poarta orașului.

12. Începând din acel moment, zvonurile referitoare la apariția unor oameni de foc s-au răspândit în întregul oraș. Gardienii care dăduseră bir cu fugiții au avut la rândul lor grijă să prezinte faptele într-un raport în care au exagerat cât au putut realitatea. Ca urmare a acestor evenimente, chiar de a doua zi în oraș a fost decretată starea de război, iar soldații au primit ordin să se îndrepte către hanul în care se odihneau mesagerii noștri.

13. În dimineața respectivă, mai multe mii de soldați înarmați cu sulițe și cu lance au asediat hanul, iar hangiul le-a spus oaspeților săi: „Ieșiți și apărați-vă, dacă puteți, împotriva acestor câteva mii de sulițe și de lance!”

14. Cei zece mesageri au simțit atunci că sunt întăriți, așa că s-au ridicat în picioare și au făcut apel la puterea focului. Instantaneu, din pământ au ieșit flăcări mari, care s-au răspândit pe strada din fața hanului, punând pe fugă soldații. Și astfel, mesagerii noștri au rămas singuri, preamărind atotputerea lui Dumnezeu.

15. Copleșit de uimire, hangiul a căzut la picioarele lor, căci era absolut convins că erau fie zei coborâți pe pământ, fie spirite ale focului care doreau să distrugă întregul oraș
.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 148
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.3.2019, 09:27 View PostDownload Post

Capitolul 148
Discuția dintre mesageri și hangiu. Cei zece se îndreaptă către palatul de aur. Al treilea miracol: incendierea zidurilor de apărare.
(26 octombrie 1843)

1. Dar cei zece i-au spus hangiului: „Ridică-te și nu ne lua drept ce nu suntem! Nu suntem nici zei, nici spirite ale focului, ci oameni la fel ca tine, care vin din munți. Dumnezeu ne-a înzestrat cu această putere exclusiv pentru binele vostru, ca să recunoașteți astfel în noi trimișii Lui autentici și pentru a vă converti la dreapta credință propovăduită de noi.

2. Dacă o veți face, veți fi scutiți de iminenta judecată a lui Dumnezeu. În schimb, dacă veți refuza, vă veți da seama prin intermediul forței care sălășluiește în noi că mânia divină a început deja să se abată asupra voastră; căci focul cu care suntem înzestrați este asemănător mâniei lui Dumnezeu!

3. Ieri seară, te-am rugat să ne dai ceva de mâncare. De ce nu ai făcut-o? Credeai cumva că nu ne vom plăti datoria?

4. O, ascultă, noi suntem purtătorii unor bogății celeste, și te-am fi răsplătit din plin!

5. În schimb, tu ți-ai baricadat ușa care dă la camera cu provizii. De aceea, ne vom baricada și noi camera comorilor pe care le posedăm. Rămâne de văzut în ce măsură vei mai putea primi bogățiile pe care ni le-a dat Dumnezeu Însuși pentru a le distribui din abundență asupra acestui oraș!”

6. Hangiul le-a răspuns: „Bine, dar nu vă cunoșteam, iar legile infame pe care suntem nevoiți să le respectăm ne cer să manifestăm cea mai mare prudență în privința străinilor. Chiar și cea mai mică neglijență din partea noastră atrage după sine cele mai crunte pedepse. De aceea, vă rog, fiți indulgenți cu mine, căci am fost forțat să acționez în acest fel față de voi, din cauza acestor legi pe care nu le puteam încălca!

7. De altfel, vă pot pregăti imediat ceva de mâncare. De acum înainte vă voi găzdui și voi avea grijă să nu vă lipsească nimic pe întreaga durată a sejurului vostru în orașul Hanoh; căci de când am văzut puterea de care dispuneți, nu mă mai tem de judecata autorităților. Întoarceți-vă în casa mea și veți primi aici mâncare și găzduire. Cele mai frumoase camere și cele mai frumoase paturi ale mele vă vor sta de acum înainte în permanență la dispoziție! Dar nu mă părăsiți după această amenințare, vă implor, dragii mei oaspeți, în numele iubirii Dumnezeul vostru atotputernic!”

8. Atunci, mesagerii i-au răspuns: „Dumnezeu, Domnul nostru, este plin de compasiune față de toți păcătoșii care se căiesc, își conștientizează cu oroare greșeala și își întorc pentru totdeauna fața de la ea!

9. De aceea, ne vom dovedi și noi la fel de concilianți. Te iertăm așadar pentru comportamentul tău și îți acordăm dreptul de a te bucura de comorile celeste.

10. Până una alta, nu ne putem instala însă la tine, căci trebuie să ne îndreptăm către seniorii orașului, care i-au îndepărtat pe oameni de Dumnezeu prin legile lor infame! În aceste condiții, ei sunt primii care trebuie convertiți!

11. Dacă vom reuși să facem acest lucru, ne vom întoarce la tine și vom accepta oferta ta, binecuvântându-te!”

12. Hangiul le-a răspuns: „O, dragii mei oaspeți! Acest oraș este incredibil de mare! Există aici mii de străduțe și de case! Cum credeți că îmi veți mai găsi hanul?”

13. Dar mesagerii i-au spus: „Nu-ți face griji în această privință, căci vom ști să-l găsim, la fel de ușor cum îl găsești tu! Ghidul nostru este Dumnezeu, iar El știe foarte bine unde locuiești tu!”

14. După ce au rostit aceste cuvinte și l-au binecuvântat pe hangiu, cei zece s-au îndreptat către centrul orașului, iar după o jumătate de zi de mers au ajuns la palatul din aur construit de Uraniel.

15. Nici vorbă însă să fie lăsați să intre în acesta, căci toate intrările erau deja baricadate și protejate de arcași bine antrenați.

16. Atunci, Domnul s-a adresat astfel mesagerilor: „Nu vă apropiați foarte mult de zidul de apărare și rămâneți aici până când vă voi croi Eu o cărare!”

17. Auzind aceste cuvinte, trimișii Domnului au rămas nemișcați. Instantaneu, flăcări puternice au izbucnit pe zidul de apărare al palatului, consumându-l în întregime, cu tot cu baricade, cu arme și cu soldații care nu au fugit suficient de repede.

18. Așa s-a petrecut cel de-al treilea miracol din orașul Hanoh, executat prin puterea focului.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 149
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.3.2019, 09:37 View PostDownload Post

Capitolul 149
Directivele Domnului înainte de intrarea mesagerilor în palat. Discursul celor zece adresat celor o mie de consilieri.
(27 octombrie 1843)

1. De îndată ce drumul care ducea către interiorul palatului a fost eliberat în această manieră miraculoasă, Domnul s-a adresat din nou mesagerilor Săi, cărora le-a spus: „Acum puteți avansa!

2. Nu obligați însă pe nimeni să se convertească cu forța! Predicați în numele Meu și încercați să-i determinați prin puterea convingerii să se căiască pentru greșelile lor! Solicitați deschiderea celor două temple și avertizați-i împotriva cultului idolilor și al imaginilor. Anunțați-i fără menajamente că, în caz contrar, judecata Mea se va abate asupra lor! Aceasta este misiunea pe care o aveți de îndeplinit aici!

3. Dacă cei de la curte se vor converti, rămâneți în Hanoh în calitate de preoți, așa cum v-am spus deja în munți. În cazul în care constatați însă că doar se prefac, demascați-le deschis impostura, apoi părăsiți imediat acest loc și plimbați-vă pe străzi și prin piețele publice, proclamându-le oamenilor numele Meu și cerându-le să facă penitențe serioase.

4. Nu vă temeți de armele celor neputincioși, căci voi avea grijă să îi nimicesc înainte de a încerca să vă ucidă!

5. Predicați în acest fel timp de trei ani în întreaga metropolă. Dacă veți constata că nu sunteți luați în seamă, părăsiți orașul și continuați să predicați în fața populației de la țară încă patru ani. Dacă cineva se va orienta sincer către Mine, trimiteți-l în munți; acolo, Mă voi ocupa personal de el și îi voi dărui tot ce are nevoie pentru a-și putea continua viața în această lume.

6. În schimb, dacă veți constata că oamenii nu doresc să se convertească, părăsiți-i și plecați în altă parte.

7. Nu rămâneți însă cu nici un chip mai mult de patru ani în regiunile rurale, iar când veți auzi chemarea Mea, plecați imediat către munții înalți, fără a vă uita înapoi.

8. Acum știți ce aveți de făcut! De aceea, intrați în palat, în numele Meu! Amin”.

9. După aceste cuvinte, mesagerii noștri au continuat să avanseze către interiorul palatului. Ei au găsit imensa sală de consiliu, în care erau adunați deja cei o mie de consilieri, în mijlocul cărora se afla regele lor de fațadă.

10. Toată lumea dezbătea gravele evenimente care aveau loc.

11. Tocmai când consilierii au terminat de pus la punct o strategie incredibil de ipocrită, și anume de a se preface că ascultă cu cea mai mare devoțiune mesajul divin și de a simula o conversație, timp în care ar fi urmat să încerce tot ce le stătea în puteri pentru a-i face pe mesageri să părăsească orașul, aceștia din urmă au pătruns în sala de consiliu, spre deplina teroare a marii adunări. Ei s-au adresat astfel acesteia:

12. „Pacea fie cu voi! Nu cu acest plan veți reuși să ne scoateți din acest oraș! Când timpul nostru se va scurge, vom pleca singuri, iar voi veți fi supuși pierzaniei! Nu vom pleca niciodată din cauza infamiei voastre, ci doar pentru a asculta de voința Celui care ne-a trimis la voi!

13. Încercați să înțelegeți aceste cuvinte și pregătiți-vă să ascultați vestea pe care v-am adus-o din partea lui Dumnezeu, Domnul nostru atotputernic! – Deschideți-vă așadar cât mai bine urechile și ascultați-ne! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 15 of 37  [ 368 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 35, 36, 37  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !