Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 22:01
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 35, 36, 37  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 180
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.5.2019, 06:51 View PostDownload Post

Capitolul 180
Ohlad în fața altarului, aproape de Domnul.
(12 decembrie 1843)

1. Odată intrat în templu împreună cu cei zece miniștri ai săi, Ohlad a căzut cu fața la pământ în fața altarului și l-a rugat pe Dumnezeu să se milostivească de cei 99 de frați ai săi, inclusiv de regele lor de paie.

2. Domnul i-a răspuns din mijlocul norului alb: „Ohlad, v-am privit, pe tine și pe frații tăi, și M-am bucurat că și-au întors inimile și sufletele către Mine. Mai am totuși încă o problemă cu ei, și această chestiune este de cea mai mare importanță pentru spiritul lor!

3. În ochii lumii exterioare, această chestiune pare justificată și oarecum inocentă; dar nu și în ochii Mei!

4. Despre ce este vorba? Ascultă-Mă!

5. Lor le place la nebunie să viziteze anumite familii pe care le cunosc, sub tot felul de pretexte, considerându-se prietenii acestora. Aceste familii sunt atât de numeroase încât aproape că nu mai au timp să le invite la rândul lor la ei acasă! Nici chiar Danel, deși este cel mai înțelept dintre ei, nu face excepție de la această regulă nefastă!

6. Bărbaților le face mare plăcere să primească vizita unor tinere drăguțe și se bucură peste măsură să le facă la rândul lor vizite.

7. Nici femeile nu se lasă mai prejos, savurând la maxim vizitele masculine pe care le primesc sau pe care le fac. Cu cât aceste vizite sunt mai frecvente, cu atât mai plăcute devin ele, și implicit cu atât mai mare devine dependența de ele.

8. La drept vorbind, femeile fac mai puține vizite bărbaților decât suratelor lor, dar trebuie să îți mărturisesc că întregul cer fierbe de mânie auzind toate prostiile pe care și le spun ele în astfel de ocazii!

9. Cu cât aceste bârfe sunt mai lipsite de bun simț, cu atât mai mare devine plăcerea pe care le-o provoacă ele; și cu cât comportamentul oaspeților devine mai extravagant, mai stupid, mai provocator și mai ridicol, cu atât mai mult îl apreciază femeile, cultivându-i cu o ardoare din ce în ce mai mare pe acești oameni.

10. Așa se face că în cadrul acestor reuniuni de salon care îmi provoacă o oroare atât de mare, femeile – deopotrivă cele tinere și cele bătrâne – au grijă să invite diverși tineri specializați în a le face curte și în organizarea a tot felul de jocuri amuzante de societate, special concepute pentru a le face pe plac gazdelor lor feminine. Mai mult, cu cât aceste jocuri sunt mai stupide, cu atât mai apreciate sunt ele de către femei, care abia așteaptă să le facă o nouă vizită acestor oameni.

11. Toate femeile celor 99 de frați ai tăi, ba chiar și copiii lor, corespund acestei descrieri. Iar cea mai rea dintre toți este soția lui Danel, fapt care îmi provoacă un dezgust maxim.

12. Aș prefera să țin un hoit în gură timp de o mie de ani decât să arunc măcar o privire de departe și timp de o singură secundă către o creatură pasionată de compania galantă!

13. Motivul este simplu: aceasta este cea mai sigură modalitate de a corupe și de a ucide spiritul care își are sursa în Mine. În timpul acestor reuniuni, femeile (dar și bărbații) învață în maniera cea mai sigură să uite de Mine și să se arunce în vârtejul plăcerilor lumești, respectiv în brațele înveninate ale Șarpelui.

14. Cine se mai gândește la Mine în timpul acestor reuniuni la care toată lumea joacă jocuri de societate, se amuză și râde, ținându-se de tot felul de cancanuri, în timp ce Eu Mă văd nevoit să le conserv viața tuturor?

15. De aceea, Eu blestem toate aceste vizite la care oamenii se întâlnesc exclusiv pentru a se amuza, și nu pentru a discuta despre Mine și pentru a se instrui în ceea ce Mă privește. Toate aceste vizite reciproce, fie ele ținute într-un cadru restrâns sau nu, sunt blestemate în ochii Mei, mai ales dacă la ele iau parte și copiii, fapt care le ucide încă de la naștere grăuntele de Viață pe care l-am implantat în ei.

16. Du-te așadar înapoi la frații tăi și împărtășește-le ce ți-am spus. La rândul lor, ei au datoria să le explice această învățătură soțiilor și copiilor lor. Spune-le de asemenea că Eu nu voi acorda grația Mea nici unui om până când nu-și va fi făcut ordine în propriul său cămin!

17. Dacă acest rău nu va fi smuls din rădăcină, voi trimite judecata Mea asupra tuturor celor care sunt pasionați mai degrabă de lumea exterioară decât de grația Mea! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 181
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.5.2019, 21:32 View PostDownload Post

Capitolul 181
Cererea absurdă a lui Ohlad. Un sfat important al Domnului: „Acolo unde mai mulți oameni se reunesc în numele Meu, Eu Mă aflu în mijlocul lor”
(13 decembrie 1843)

1. Profund smerit, Ohlad i-a răspuns astfel Domnului: „O, Doamne, slăvit fie de-a pururi numele Tău! Facă-se voia Ta, acum și pentru totdeauna!

2. Eu, sărman vierme în fața Ta, care mă târăsc în praful propriei mele nulități, doresc să îți pun totuși o întrebare, Ție, Părintelui meu preaplin de iubire, de compasiune și de răbdare. Sper că nu Te vei supăra pe mine pentru acest lucru”.

3. Domnul i-a răspuns din norul Său: „Ei bine, ridică-te și vorbește! Te asigur că îmi voi apleca urechea la cererea ta!”

4. Atunci, Ohlad i-a spus: „O, Doamne, spune-mi, dacă binevoiești: trebuie oare să nu ne mai vizităm niciodată vecinii și să nu ne mai distrăm niciodată împreună cu frații și cu surorile noastre, nici măcar într-o manieră cât se poate de respectabilă?

5. Oricum, noi nu suntem decât niște sărmane creaturi care nu găsesc prea multe distracții pe acest pământ arid. Dacă ar trebui să renunțăm inclusiv la vizitele reciproce pe care ni le facem și la bucuriile noastre nevinovate, nu ne-ar mai rămâne să ne îngropăm într-o peșteră și să murim de plictiseală!

6. De aceea, Doamne, doresc să Te rog, în numele fraților și surorilor mele, să îți modifici puțin voința în această privință! Îmi poți indica vreo regulă, poate chiar o lege, care să permită totuși acestor reuniuni să aibă loc?”

7. Domnul i-a răspuns astfel lui Ohlad: „Știam Eu că nici tu nu ești altceva decât un măgar atins de această boală. Numai așa se poate explica faptul că îmi ceri un lucru care contravine întru totul ordinii Mele!

8. Ascultă-Mă, om decăzut. Pe pământ cresc plante, arbuști, copaci și fructe care sunt fie binecuvântate, fie blestemate. Primele provin din cer, iar celelalte din infern. Fructele din a doua categorie sunt adeseori mult mai tentante decât cele din prima categorie. Nu cumva vrei să-Mi ceri: ‚Doamne, usucă Tu otrava lor ucigătoare, pentru ca noi să ne putem bucura de gustul acestor fructe, la fel ca și de cele binecuvântate’?

9. Dar Eu îți spun: niciodată nu voi face așa ceva! Oricum, v-am dăruit câte 30 de fructe binecuvântate pentru fiecare fruct blestemat, iar acest lucru ar trebui să vă ajungă!

10. În plus, nu ai decât să extermini complet plantele blestemate și să plantezi în locul lor plante binecuvântate. Nu-ți este suficient acest lucru?

11. Pe de altă parte, Eu i-am dăruit deja omului un tovarăș de viață și un ajutor (consortul său de sex opus)! Primul om de pe pământ a fost perfect satisfăcut de acest dar, iar voi doriți să aveți parte de mai mult decât primul cuplu de oameni de pe acest pământ?

12. În plus, oare nu dispune fiecare părinte de copiii lui?

13. Adam nu a avut decât o singură soție, care i-a dăruit mai târziu copii. El nu a avut servitori, și totuși se simțea perfect satisfăcut! De ce vă doriți voi mai mult decât a primit Adam, conform ordinii Mele?

14. O, ființe insațiabile, voi vă doriți mai mult pentru că Eu nu vă sunt suficient! Nu vă mulțumiți cu Mine, așa că vă căutați distracția în lumea exterioară! Doriți să râdeți, să vă țineți de cancanuri și de jocuri de societate, pentru că Eu vă plictisesc!

15. Adam era perfect mulțumit cu compania Mea, iar Eva se simțea copleșită de prezența lui Adam și a copiilor ei. De aceea, ei au trăit întru totul satisfăcuți timp de 930 de ani (Eva cu 30 de ani mai mult) fără jocuri de societate! De ce vă doriți voi mai mult decât ei?

16. Având în vedere că te-am uns deja rege, îți spun un lucru, și te sfătuiesc să îți apleci cu atenție urechea asupra lui: dacă vă veți vizita reciproc în numele Meu, așa cum făcea Adam cu copiii săi, fiecare reuniune de acest fel va fi binecuvântată; căci acolo unde doi sau trei oameni se adună în numele Meu, Eu Mă aflu în mijlocul lor!

17. Dacă vă veți aduna însă numai pentru a vă bucura de plăcerile lumești, Satan se va afla în mijlocul vostru și se va bucura de copiii lui, abuzând de ei după bunul lui plac!

18. Iar acum nu îmi mai pune întrebări, căci s-ar putea să fie ultimele pe care Mi le-ai pus vreodată. Mai bine du-te și grăbește-te să îmi îndeplinești voința! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 182
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.5.2019, 21:38 View PostDownload Post

Capitolul 182
Ohlad le transmite consilierilor voința Domnului. Danel se minunează de aparenta meschinărie a lui Dumnezeu.
(14 decembrie 1843)

1. După acest discurs, Ohlad și-a bătut pieptul cu pumnii, s-a înclinat până la pământ în fața altarului și a ieșit afară din templu, întorcându-se la frații săi. În acest moment, Danel s-a apropiat de el, iar Ohlad i-a povestit tot ce i-a spus Domnul.

2. Danel i-a replicat: „Adevăr îți spun, dacă nu mi-ai fi povestit aceste lucruri cu o mină atât de serioasă, nu aș fi crezut niciodată că marele Dumnezeu, atât de sublim și de sfânt, se poate coborî până într-atât încât să se ocupe de astfel de bagatele!

3. Bănuiesc totuși că această chestiune are importanța ei, de vreme ce Domnul este dispus să ne refuze grația Lui dacă nu vom renunța la acest viciu, supunându-ne pe toți unei judecăți severe!

4. De aceea, le voi comunica celorlalți voința Domnului! În ceea ce ne privește pe mine și familia mea, lucrurile sunt clare. Nu vom mai face niciodată invitații, decât în numele preasfânt al Domnului, adică așa cum dorește Acesta.

5. Cât despre ceilalți, nu pot garanta că vor proceda la fel”.

6. Ohlad i-a spus: „Mai bine să nu ne preocupăm de acest lucru deocamdată, căci Domnul va ști cu siguranță să se descurce cu fiecare în parte”.

7. După care Danel s-a întors către cei 99 de consilieri, inclusiv către soțiile și copiii lor, și le-a transmis voința Domnului împărtășită lui de Ohlad. 8. Bărbații s-au lăsat imediat convinși, dar femeile și fiicele lor devenite deja adulte au început să se vaiete și să plângă, proferând în sinea lor tot felul de blasfemii de genul:

9. „Este imposibil ca Dumnezeu să fi spus așa ceva! Este cu siguranță o invenție a lui Ohlad, a celor zece magicieni veniți din munți și a faimosului Danel, cel care își schimbă intențiile după cum bate vântul!

10. De ce nu ne-am lăsa iubite de cât mai mulți bărbați în timpul reuniunilor la care suntem invitate?

11. Ce rost are să ne facem frumoase și să existăm pentru un singur bărbat?

12. De ce să nu poată fiicele noastre să cunoască un număr cât mai mare de tineri, din rândul cărora să îl poată alege pe cel pe care îl preferă?

13. La fel, de ce nu ar avea fiii noștri dreptul să poată alege dintr-un număr cât mai mare de tinere? Oare trebuie să rămână fără nici o soție? Cum altfel ar putea face cunoștință cu tinerele fete dacă nu în cadrul acestor reuniuni mondene?

14. Oricum, noi nu frecventăm decât familii cinstite, care aparțin aristocrației și care ne vizitează la rândul lor.

15. Dacă ne cere așa ceva, Dumnezeu nu are cum să fie un înțelept! Dacă am face ceva rău, ar fi altceva, dar noi nu facem decât să ne distrăm în maniera cea mai inocentă din lume! Cum este posibil ca Dumnezeu să condamne comportamentul nostru?”

16. Dar Danel le-a răspuns: „O, femeilor! Văd că murmurați împotriva dispozițiilor lui Dumnezeu! Oare nu știți cum îi pedepsește El pe cei care se opun voinței Sale? Voi aveți impresia că ceea ce v-am spus este prea meschin pentru a proveni de la Dumnezeu, ba chiar aveți tupeul să afirmați că în aceste condiții, Dumnezeu nu poate fi un înțelept!

17. O, nebunelor și oarbelor! Cine a creat muștele și țânțarii, praful și fiecare fir de păr de pe capul vostru? Aceste aspecte ale creației par nesemnificative, dar Dumnezeu se ocupă de fiecare dintre ele în parte!

18. Cine știe cel mai bine ce este potrivit și ce nu pentru creația sa, dacă nu meșterul care a creat-o? Iar atunci când acest Meșter ne dăruiește regulile de viață pe care ar trebui să le respectăm, nu credeți că ar trebui să le acceptăm imediat și să le punem în practică, cu cea mai mare recunoștință?

19. Dacă vouă vi se pare că răul este minimal și derizoriu, mai ales că v-ați obișnuit deja cu el, asta înseamnă că la fel ar trebui să i se pară și lui Dumnezeu?

20. O, Dumnezeu nu se va supune niciodată imensei noastre nebunii. În schimb, noi, creaturile Sale, avem datoria sacră de a ne supune întru totul voinței Sale, căci numai El știe ce este cel mai bine pentru noi!

21. Nu este adevărat că o singură picătură de otravă poate face zece vedre de apă să devină toxice și imposibil de băut? În schimb, dacă adăugăm o picătură de apă la zece vedre de otravă, devine oare aceasta inofensivă?

22. După cum puteți constata, moartea este mai puternică decât viața, iar noi ne putem pierde cu cea mai mare ușurință propria viață! În aceste condiții, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să respectăm regulile și legile care ne sunt date, exact așa cum dorește Domnul Vieții! Înțelegeți ce vă spun și terminați cu protestele! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 183
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.5.2019, 21:45 View PostDownload Post

Capitolul 183
Femeile îl chestionează pe Danel. Minunatul răspuns al lui Danel referitor la întrunirile mondene și la influența lor nefastă asupra ființelor umane.
(16 decembrie 1843)

1. După ce Danel a tăcut, mai mulți tineri, precum și un anumit număr de femei, s-au apropiat de el și i s-au adresat astfel:

2. „Onorabil și foarte stimat tovarăș al soților și părinților noștri! Ți-am ascultat cu cea mai mare atenție discursul și am constatat că acesta a cuprins numeroase lucruri echitabile și corecte, dar și destule lucruri imposibil de înțeles!

3. De aceea, dorim să te întrebăm ce ai dorit să spui atunci când ai vorbit despre picătura de otravă din cele zece vedre de apă și invers, despre picătura de apă din cele zece vedre de otravă? Pe de altă parte, ni se pare greu de înțeles cum ne-am putea întâlni în numele lui Dumnezeu. Spune-ne mai multe despre aceste două aspecte importante, astfel încât totul să ne devină cât se poate de clar!”

4. Danel a cugetat o vreme, după care le-a răspuns: „Ei bine, ascultați-mă! Prin grația Domnului care mă iluminează din sanctuarul Său, vă voi explica lucrurile astfel încât să vă devină la fel de clare ca și lumina zilei atunci când soarele strălucește pe cer la amiază, chiar dacă la ora actuală cerul este întunecat din cauza fumului care iese din vulcanii din apropiere!

5. Voi sunteți ca niște vase în care se află o apă vie și sfântă, respectiv viața voastră, a cărei sursă se află în Dumnezeu. Reuniunile și jocurile de societate sunt o otravă pentru spiritul vostru viu, căci ele vă fac să îl uitați din ce în ce mai mult pe Dumnezeu, din cauza bârfelor și a plăcerilor la care vă dedați, adeseori cu prețul defăimării rușinoase a altor persoane inocente, precum și a jocurilor stupide care vă amuză atât de tare, făcându-vă să uitați de voi înșivă! Din cauza orgoliului stimulat de flatările celor din jur, voi ajungeți să credeți astfel că lumea exterioară este cauza care v-a dat naștere și că mântuirea umanității depinde direct de trăncănelile și de buna voastră dispoziție!

6. Iată, acest comportament al vostru se opune iubirii față de aproape, și deci ordinii divine, dovedindu-se implicit o otravă pentru viața spiritului vostru insuflat cândva de Dumnezeu, la fel ca o apă vie și sfântă!

7. O singură picătură din această otravă (care corespunde unei mici vizite aparent inocente) corupe cu ușurință spiritul, care devine astfel neputincios și slăbește în sufletul vostru. Lăsat liber, acesta din urmă se bucură din ce în ce mai tare de orgoliul său și încearcă să obțină recunoașterea propriei sale măreții din partea celor din jur.

8. Sufletul acționează în acest fel din cauza slăbirii spiritului otrăvit din inima sa. El nu mai este interesat de lucrurile sfinte și sfârșește prin a crede că el însuși reprezintă principiul dominant al vieții, fapt în întregime greșit, căci orice suflet care animă corpul vine de jos, spre deosebire de spirit, care vine de sus pentru a elibera sufletul decăzut de impuritățile sale în decursul acestei vieți pământești! Puțini oameni cunosc această învățătură secretă, dar extrem de importantă!

9. Această eliberare nu se poate produce decât prin grația lui Dumnezeu, care ne-o acordă numai în măsura în care nu facem tot ce ne stă în puteri pentru a ne corupe și mai puternic spiritul, ci dimpotrivă, ne organizăm astfel viața încât să fim la unison cu voința sfântă a Celui care ne-a dăruit-o pentru a ne bucura de ea în prezentul etern.

10. Cred că v-am explicat suficient de clar la ce se referea parabola cu picătura de otravă din cele zece vedre de apă.

11. În ceea ce privește cazul opus, nu cred că mai trebuie să adaug mare lucru! Atunci când omul este în întregime pervertit, cum l-ar mai putea ajuta o singură picătură de adevăr?

12. Așa cum nu poți stinge un incendiu uriaș cu o singură picătură de apă, la fel, nu poți schimba printr-un simplu avertisment o ființă coruptă de lumea exterioară.

13. Eu am lăsat deja multe picături de apă vie să curgă în inimile voastre, dar vechile voastre pasiuni continuă să mocnească în ele, căci nimeni nu le poate considera stinse. Ar fi probabil necesară o ploaie diluviană pentru ca marea voastră nebunie să se stingă! – Am fost suficient de clar?

14. În ceea ce privește singurele vizite justificate, care au loc în numele Domnului, cred că nu mai este necesar să vă vorbesc pe larg despre ele!

15. Analizați cu atenție aceste sfaturi și vă veți da rapid seama cum trebuie să ne vizităm reciproc în numele Domnului! Înțelegeți ce vă spun, în numele Celui care mi-a permis să vă vorbesc așa cum am făcut-o! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 184
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.5.2019, 21:51 View PostDownload Post

Capitolul 184
Ohlad îl laudă pe Danel pentru excelentul lui discurs și îl invită să îi mulțumească Domnului.
(18 decembrie 1843)

1. După acest discurs, Danel s-a întors către Ohlad și i-a spus: „Frate, tu, care ai fost uns regele nostru autentic și purtător al puterii și al grației lui Dumnezeu cel unic, care guvernează tot ce există și care este de-a pururi sfânt, sfânt, sfânt –, ai fost martor că le-am împărtășit soțiilor și copiilor noștri voința Domnului! Nu pot garanta însă că acest lucru va folosi la ceva!

2. Fie ca grația Domnului și puterea regală care ți-a fost conferită să facă mai mult decât am putut face eu!”

3. Uimit la culme să îl audă pe Ohlad vorbind în acest fel, Ohlad i-a răspuns: „Adevăr îți spun, eu însumi nu aș fi putut vorbi mai bine decât ai făcut-o tu atunci când te-ai adresat soțiilor și copiilor noștri, și indirect fraților noștri!

4. Cuvintele tale au fost atât de adevărate și de bogate în sensuri spirituale încât nu puteau proveni decât din gura Domnului.

5. Dacă astfel de argumente vor rămâne fără efect, numai judecata și pedeapsa cea mai severă mai poate face ceva pentru acești oameni!

6. Sunt însă absolut convins că nu ai vorbit în zadar, iubitul meu frate! Căci am văzut cum toate ascultătoarele tale s-au interiorizat puternic, îndeosebi atunci când le-ai dat exemplul cu picătura de otravă din cele zece vedre de apă curată, și invers!

7. Să le lăsăm acum să asimileze cuvintele tale, și sunt absolut sigur că le vor accepta și că se vor conforma în întregime lor atunci când spiritul care le-a animat le va lua în posesiunea sa.

8. El le-a impregnat deja cu drojdia sa. Atunci când Domnul va adăuga căldura iubirii Sale, aluatul pe care tocmai l-ai pregătit va începe să crească de la sine! Înțelegi ce îți spun?

9. Iar acum însoțește-mă până la poarta templului și îngenunchează în fața sfintei prezențe a Domnului, pentru a-i mulțumi din inimă pentru imensa grație pe care ți-a acordat-o făcându-te să vorbești cu atâta înțelepciune. De asemenea, roagă-te Lui pentru ca efortul tău să aibă succes!

10. Eu o voi lua înainte și voi face același lucru în fața altarului sacru, însoțit de miniștrii mei. Când Domnul te va chema, ridică-te și intră în templu cu o atitudine de respect maxim și cu iubirea cea mai umilă, iar Domnul îți va da indicațiile pe care va trebui să le urmezi în continuare. Iar acum, să trecem la fapte, în numele Lui sfânt! Amin”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 185
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.5.2019, 22:01 View PostDownload Post

Capitolul 185
Cuvintele adresate de Domnul lui Ohlad și Danel pe tema venerării juste a lui Dumnezeu. Ohlad și Danel sunt descendenții lui Kisehel. Domnul invită toate popoarele să se căiască.
(19 decembrie 1843)

1. De îndată ce a ajuns la poarta templului, Danel a căzut cu fața la pământ și a început să se roage, așa cum i-a recomandat Ohlad.

2. Acesta din urmă a intrat în templu și, plin de venerație, a îngenuncheat și el în fața tabernacolului, după care a început să se roage lui Dumnezeu în inima sa.

3. Părintele divin i-a răspuns din mijlocul norului Său: „Ohlad, îți spun, ridică-te, căci nu simt nevoia să te las să te umpli de praf în fața Mea!

4. Cel care Mă recunoaște în inima sa, plin de iubire, Mă adoră într-o măsură suficientă, la fel ca și cel care este plin de smerenie în sufletul său! Ceea ce faci cu corpul tău nu are nici o valoare în ochii Mei, întrucât nu reprezintă decât o ceremonie moartă care aparține vanității acestei lumi exterioare și nu simbolizează decât orbirea și nebunia oamenilor.

5. Ridică-te, așadar, și du-te să-i spui fratelui tău Danel să facă la fel. După ce se va ridica de la pământ, condu-l în interiorul templului și îi voi revela Eu Însumi ce va avea de făcut în continuare, în numele Meu!”

6. Ohlad s-a ridicat imediat în picioare și a plecat să îi transmită lui Danel voința Domnului. Cei doi s-au întors împreună în templu.

7. După ce au ajuns în fața altarului, Domnul i-a spus lui Danel:

8. „Danel, te cunosc foarte bine; tu ești un descendent al lui Kisehel, cel care i-a poruncit lui Lameh să construiască acest templu.

9. Contrar voinței Mele, strănepoții lui Kisehel au coborât la șes, iar tu ești al șaptelea membru în succesiune directă al descendenților săi.

10. Adevăr îți spun: dacă tu și Ohlad nu ați face parte din rândul descendenților lui Kisehel, templul nu s-ar fi deschis niciodată în fața voastră. Singurul motiv pentru care Mi s-a făcut o dată în plus milă de acest popor recalcitrant, astfel încât Mi-am propus să îl chem din nou la Mine, făcându-Mi cu putere auzită vocea, este faptul că voi doi sunteți urmașii credinciosului Meu Kisehel, ușor de recunoscut, cu toată îndărătnicia de care ați dat dovadă la început.

11. Ohlad, te-am uns rege, iar tu Mi l-ai adus în scurt timp pe fratele tău Danel și pe ceilalți 98 de frați. De aceea, suveranitatea ta asupra acestui oraș va fi asigurată de acum înainte, atât timp cât vei continua să acționezi urmând Cuvântul Meu. Cei zece martori care se găsesc aici vor avea datoria să te ajute întotdeauna, căci și ei sunt descendenții aceluiași Kisehel.

12. Cât despre tine, Danel, tu ești deja uns prin cuvintele pe care le voi rosti în continuare! Pune-ți mâinile pe frații tăi, pentru ca și ei să fie consacrați cu această ocazie!

13. După ce vom încheia această ceremonie, plecați în toate regiunile pământului și propovăduiți popoarelor adevărata căință. Dacă veți obține rezultate bune într-un loc, plecați mai departe și procedați la fel. Dacă nu veți obține rezultate satisfăcătoare, pregătiți-i pe oameni să se confrunte cu mânia Mea și cu judecata pe care le-am promis-o, care se va abate asupra lor dacă nu se vor converti în întregime! – Iar acum, primiți binecuvântarea Mea!”

14. După care Domnul l-a binecuvântat pe Danel cu o mână care a apărut din norul alb și pe care au văzut-o cu toții. În final, el i-a poruncit să treacă fără întârziere la treabă și i-a recomandat să utilizeze fără restricție puterea focului în cazul celor care idolatrizează această lume exterioară.

15. Danel a depus jurământ în fața Domnului că va face tot ce i-a spus, după care a plecat imediat să își îndeplinească misiunea, însoțit de Ohlad și de miniștrii săi.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 186
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.5.2019, 23:10 View PostDownload Post

Capitolul 186
Binecuvântarea celor 98 de mesageri. Lamentările femeilor și cuvintele de consolare ale unuia din cei zece miniștri.
(20 decembrie 1843)

1. Când micul grup a ajuns în curtea exterioară a templului, toți membrii săi i-au mulțumit Domnului din toată inima și L-au slăvit pentru bunătatea Sa nemărginită. În final, Ohlad a închis din nou templul, după care s-a îndreptat împreună cu Danel și cu cei zece miniștri către grupul foștilor consilieri, pentru a le împărtăși voința Domnului.

2. După ce întregul grup a aflat ce așteaptă Dumnezeu de la ei, dându-și consimțământul din toată inima să contribuie la această misiune, Danel și-a pus mâinile pe ei și cu toții au fost umpluți cu spiritul și cu forța lui Dumnezeu, pe care L-au slăvit din toată inima.

3. În timp ce continuau să îl laude pe Dumnezeu, ei au ieșit din curtea exterioară, unde îi așteptau cu nerăbdare soțiile și copiii lor, cărora le-au anunțat voința divină.

4. Auzind că soții și părinții lor urmau să plece în lumea largă, părăsindu-i pentru o lungă perioadă de timp, sau poate chiar pentru totdeauna, femeile și copiii au început să se vaite și să-și smulgă părul din cap. Unele au izbucnit în plâns, altele au început să urle de-a dreptul, sau chiar să profereze blasfemii împotriva lui Dumnezeu.

5. Atunci, cei zece miniștri s-au apropiat de ele și le-au poruncit cu toată severitatea să tacă, dacă nu doreau să fie pedepsite.

6. Aceste cuvinte imperative rostite cu o voce de tunet au avut un efect imediat asupra femeilor și asupra copiilor lor adulți, reducându-i pe toți la tăcere.

7. Când pacea a fost astfel restabilită, unul din cei zece miniștri s-a adresat astfel protestatarilor (îndeosebi femeilor):

8. „Fiți rezonabile! Cum v-ați putea opune voinței lui Dumnezeu? Cine contează mai mult: Dumnezeu sau voi, cu marea voastră nebunie?

9. Credeți că dacă soții voștri vor îndeplini voința divină, Dumnezeu vă va abandona?

10. Singura voastră preocupare de acum înainte ar trebui să fie aceea de a vă face agreabile în fața lui Dumnezeu. În rest, nu ar trebui să vă preocupe nimic altceva, căci Domnul se va ocupa de toate, mult mai bine decât voi!

11. Dacă soții și părinții voștri ar fi siliți să nu îndeplinească voința lui Dumnezeu din cauza voastră, Domnul ar arunca asupra pământului focul divin și ați pieri cu toții în flăcările mâniei Sale!

12. Spuneți-mi: ați prefera această soartă în loc să-i lăsați pe soții voștri să plece și să îndeplinească voința lui Dumnezeu, în timp ce Tatăl vostru ceresc se va ocupa de voi?”

13. Aceste câteva cuvinte le-au readus pe femei în simțiri. Ele și-au binecuvântat soții și s-au rugat Domnului să le îngăduie să se întoarcă bine sănătoși acasă atunci când va găsi El de cuviință.

14. Atunci, din cer s-a auzit o voce puternică, ce a spus: „Aceasta este voința Mea! Ceea ce este necesar se va întâmpla!”

15. După care toată lumea s-a întors acasă, iar a doua zi consilierii s-au pregătit de plecare, însoțiți de numeroase binecuvântări. Singur Midehal a fost nevoit să rămână în oraș, din cauza urechilor sale foarte lungi.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 187
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.5.2019, 23:17 View PostDownload Post

Capitolul 187
Cei trei ani de misionariat ai mesagerilor divini. Marele arc de triumf al recunoștinței. Mustrările Domnului.
(21 decembrie 1843)

1. Timp de trei ani, misionarii noștri au anunțat Cuvântul lui Dumnezeu în toate regiunile populate de oameni. Din când în când, ei au întâmpinat rezistență din partea unora dintre ei, dar de cele mai multe ori au reușit să-i determine pe oameni să se căiască, folosindu-se de puterile lor miraculoase.

2. În ceea ce privește orașul Hanoh, aici ordinea a fost restabilită într-un interval de timp mult mai scurt, chiar dacă locuitorii din cartierele rezidențiale au dat la început dovadă de o mare încăpățânare.

3. În cel de-al patrulea an, cei 99 de mesageri s-au întors acasă, vii și nevătămați, anunțându-i lui Ohlad vestea cea bună, cum că ordinea domnea din nou pe întregul pământ.

4. Ohlad și cei zece miniștri i-au oferit atunci un mare sacrificiu Domnului și întreaga populație a orașului a fost invitată la ceremonie.

5. Acest sacrificiu consta într-un arc de triumf uriaș, a cărui construcție a fost poruncită de Ohlad într-un loc din afara orașului. Înălțimea arcului era de aproximativ 100 de stânjeni (circa 188 de metri), iar lungimea și lățimea lui aveau aceleași dimensiuni. Arcul de triumf era construit din blocuri de marmură albă, frumos șlefuită.

6. Într-un singur an, această construcție cu o alură majestuoasă a fost terminată. La fel ca în cazul templului, în vârful arcului a fost plasat un altar din aur curat, pe care a fost ridicată o tăbliță din același material pe care era încrustat cu nestemate numele lui Iehova.

7. Mii de muncitori au lucrat la această construcție faraonică, la care au contribuit oameni din toate clasele sociale.

8. Când această operă (a cărei ridicare reprezenta în sine un act de recunoștință) a fost terminată, poporul a ieșit pe străzile orașului. În prezența unei mulțimi imense, Ohlad și cei zece miniștri ai săi, precum și de cei 99 de consilieri, și-au făcut intrarea triumfală în metropolă, lăudându-L și slăvindu-L cu voce tare pe Dumnezeu.

9. După această sosire triumfală, a cărei splendoare a depășit tot ce v-ați putea imagina pe pământ în aceste zile, Ohlad și tovarășii săi s-au îndreptat către templu și i-au adus Domnului o ofrandă vie de recunoștință în inimile lor.

10. Dar Domnul i-a spus regelui: „Ohlad! Ai făcut un lucru pe care nu ți l-am cerut Eu, urmându-ți propriul impuls interior!

11. Mi-ai construit un arc de triumf într-un elan de recunoștință profundă, iar Eu îți spun că ai procedat corect! Dar tu ai pus numele Meu la vedere, și aici ai greșit, căci numele Meu trebuie situat întotdeauna în zona cea mai intimă și mai secretă a inimii!

12. De aceea, du-te și, drept penitență pentru această greșeală, construiește un templu asemănător acestuia chiar în vârful monumentului, astfel încât numele Meu să se găsească în final în interior. În caz contrar, vei transforma sanctuarul într-un loc al idolatriei! Haide, du-te și fă ce ți-am spus! Amin”.

13. Plin de căință, Ohlad a ieșit din templu și s-a apucat de treabă chiar începând de a doua zi.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 188
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.5.2019, 23:28 View PostDownload Post

Capitolul 188
Noul templu situat deasupra arcului de triumf. Începutul păgânismului. Divergențele de opinie născute din egoism.
(22 decembrie 1843)

1. Într-un singur an, templul a fost terminat, fiind întru totul asemănător cu cel al lui Lameh. Locul din jurul edificiului a fost nivelat și înconjurat cu o balustradă aurită, astfel încât vizitatorii să nu riște să cadă de pe arcul de triumf.

2. Clădirea era magnifică și era vizitată zilnic de mii de persoane, spre deosebire de templul lui Lameh, care era puțin frecventat, parțial din cauza fricii și parțial pentru că nu se afla într-unul din locurile preferate de promenadă ale orașului.

3. În următorii zece ani, un întreg oraș s-a dezvoltat în jurul arcului de triumf, fiind constituit numai din hanuri în care se cazau numeroșii pelerini, în schimbul unei sume foarte modeste, dar cu atât mai echitabile.

4. Din păcate, în timp a apărut o nouă plagă, un fel de păgânism care îi separa pe oameni, făcându-i să se certe pentru a stabili în care din cele trei temple își manifesta cel mai pregnant Dumnezeu grația și iubirea Sa.

5. Nimeni nu prefera templul lui Lameh, din acoperișul căruia ploua tot timpul cu tunete și trăsnete, ceea ce îi făcea pe oameni să se teamă pentru viața lor.

6. În templul de pe munte vânturile erau prea puternice, așa că oamenii nu aveau senzația că Dumnezeu își distribuia cu prea mare generozitate grația.

7. În schimb, toată lumea adora noul templu, considerând că este de departe preferatul lui Dumnezeu. De aceea, se considera o datorie de onoare să te duci să i te închini lui Dumnezeu la acest templu!

8. În mod evident, această filozofie simplistă le displăcea profund locuitorilor din Hanoh care își aveau casele în jurul templului lui Lameh. Desigur, revolta lor nu avea nimic de-a face cu autenticitatea clădirii, ci doar cu slabele lor venituri rezultate din închirierea camerelor pentru pelerinii veniți la templu. Și totuși, ei știau foarte bine că Lameh a clădit acest templu în numai șapte zile, la porunca lui Dumnezeu.

9. Hotelierii care s-au stabilit în jurul muntelui pe care se afla templul înțelepciunii gândeau exact la fel: „La ce vă folosesc toate vizitele voastre la noul templu dacă rămâneți ancorați în prostia voastră? Pe muntele nostru este situat templul veritabil al lui Dumnezeu, pe care Acesta l-a vizitat de nenumărate ori și de unde își revarsă înțelepciunea asupra pelerinilor pioși! Mergeți și îl vizitați, căci numai aici veți putea obține înțelepciunea!”

10. Ohlad și miniștrii săi erau martorii acestui proces absurd, dar nu puteau să intervină, căci oamenii veneau în pelerinaj din toate colțurile lumii, erau foarte cucernici și se emoționau teribil atunci când vizitau locurile sacre, slăvind numele lui Dumnezeu cel unic. De aceea, regele era nevoit să asiste neputincios la această luptă între cele trei partide ale templelor, căci din punct de vedere exterior, fiecare își susținea propriile drepturi.

11. Tot ce a putut face Ohlad a fost să angajeze mai mulți ghizi la noul templu, care să le vorbească cu înțelepciune oamenilor, călăuzindu-i, dar această măsură nu a reușit să pună capăt gâlcevii.

12. Suita evenimentelor care vor urma va arăta fructele otrăvite care au apărut ca urmare a acestui dezacord.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 189
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.5.2019, 23:34 View PostDownload Post

Capitolul 189
Menținerea ordinii în Hanoh până la moartea lui Ohlad și a miniștrilor săi. Fiul lui Ohlad devine rege și începe să cârtească împotriva Domnului.
(23 decembrie 1843)

1. Atât timp cât Ohlad și miniștrii săi au rămas în viață, străduindu-se din răsputeri să mențină ordinea divină, împreună cu cei 99 de consilieri, totul a decurs relativ fără probleme. Totuși, ei nu au reușit niciodată să extirpe în întregime răul care mocnea într-un oraș de asemenea dimensiuni.

2. Dat fiind că teatrele, luptele de animale și reuniunile galante au fost interzise prin lege, iar vizitele reciproce nu mai erau permise decât pentru a discuta despre Dumnezeu, ele au fost înlocuite cu pelerinajele religioase, care au căpătat o adevărată alură mondenă. Oamenii se foloseau de aceste ocazii pentru a-și alunga plictiseala, fără ca altcineva să poată obiecta. Aceasta este una din perfidiile lui Satan, care se folosește de orice instrument pentru a-și atinge scopurile sinistre.

3. Oricum, așa cum spuneam mai devreme, aceasta era doar iarba rea din mijlocul recoltei bune, pe care, prin zelul și perseverența lor, Ohlad și miniștrii săi au reușit să o elimine în mare parte, atât cât era posibil.

4. Din păcate, fiul lui Ohlad, care i-a succedat la tron, era mult mai neglijent decât tatăl său.

5. Ori de câte ori îl invitam, în interiorul templului, la mai multă fervoare, îmi răspundea: „Doamne, dă-mi forța miraculoasă a miniștrilor tatălui meu, care au știut să conducă cu ajutorul ei toate popoarele pământului, și la fel voi proceda și eu, făcându-le încă și mai fericite! Totuși, Doamne, dacă ești de acord să îmi dăruiești această putere, nu o face doar pentru ziua de astăzi sau pentru cea de mâine, ci dăruiește-mi-o până la sfârșitul vieții, astfel încât să pot conduce popoarele fără ajutorul unor miniștri!”

6. Deși îl asiguram de fiecare dată că îl voi ajuta într-o manieră miraculoasă ori de câte ori va avea nevoie de ajutorul Meu, el nu înceta să îmi solicite această forță atotputernică, sub pretextul că ea îl va face să acționeze cu mai mult zel în favoarea menținerii ordinii juste.

7. Văzând că refuz în continuare să îi dăruiesc ce îmi cerea, el s-a supărat pe Mine și într-o zi Mi-a spus: „O, Doamne, dacă nu dorești să îmi conferi această putere și preferi să o utilizezi Tu Însuți în diferite circumstanțe extraordinare, deși eu Te rog de atâtea zile să mi-o dai, atunci nu ai decât să Te urci Tu Însuți pe tron și să domnești asupra popoarelor! Cât despre mine, scutește-mă de această misiune obositoare!”

8. Văzând că se află tot timpul într-un dezacord cu Mine pentru că nu îi dăruiesc puterea miraculoasă pe care și-o dorea atât de mult (nu atât de dragul popoarelor pe care le păstorea, ci mai mult dintr-o pasiune personală), acest descendent al lui Ohlad nu s-a preocupat decât într-o manieră extrem de superficială de treburile regatului.

9. Pelerinii au devenit din ce în ce mai numeroși, căci locurile de pelerinaj se înmulțeau pe zi ce trece. În acest fel, fostele reuniuni de salon au fost înlocuite cu cele fals religioase.

10. Idolatria s-a generalizat astfel în scurt timp. Oamenii nu Mă mai adorau pe Mine în inimile lor, într-o manieră directă și vie, ci se închinau cu ardoare tăblițelor aurite cu numele Meu.

11. M-am văzut astfel nevoit să pedepsesc poporul și pe rege trimițându-le tot felul de molime, dar este greu să mai trezești un spirit care a devenit călduț (pierzându-și ardoarea).

12. După fiecare pedeapsă, regele venea să Mă caute în templu, dar nu pentru a-Mi implora grația și compasiunea, ci numai pentru a se certa cu Mine și pentru a-Mi face tot felul de reproșuri.

13. În această perioadă, prostituția s-a răspândit într-o manieră devastatoare, motiv pentru care M-am văzut nevoit să trimit peste oraș o mică epidemie de ciumă, în timpul căreia au murit 200.000 de persoane. Din fericire pentru restul orașului, epidemia a rămas localizată doar într-o singură regiune a acestuia, restul cartierelor rămânând neatinse (întregul oraș număra 12 milioane de locuitori). În urma acestei noi molime, regele a venit la templu și Mi-a spus:

14. „O, Doamne, de ce ne torturezi atât de lent? Mai bine distruge acest oraș dintr-o singură lovitură, inclusiv pe mine, și astfel vei pune capăt mult mai rapid acestei situații absurde!”

15. Dacă îl pedepseam în timpul acestor întâlniri, regele îmi spunea: „Sigur, lovește-mă! Este o onoare pentru bietul rege al Hanohului să fie lovit de însuși Domnul și Dumnezeul său!”

16. Dacă îi trimiteam o boală, le poruncea servitorilor să îl transporte cu lectica până la templu și se lega de Mine într-o manieră plină de dispreț. Din când în când, îmi promitea să Mă asculte, dar au fost și cazuri în care M-a amenințat pur și simplu!

17. Într-adevăr, acest rege, pe nume Dronel, a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-Mi pune răbdarea la cea mai grea încercare! L-am lăsat totuși să domnească timp de 50 de ani, căci în afară de momentele sale de mânie, Mă iubea sincer în inima sa.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 19 of 37  [ 368 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 35, 36, 37  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !