Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:56
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 35, 36, 37  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 230
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 08:03 View PostDownload Post

Capitolul 230
Semnarea „Documentelor sacre”. Obiecția lui Gurat și refuzul său. Raporturile politice și morale stabilite între Hanoh și ținutul de sus. Plecarea regelui Gurat către Hanoh.
(23 februarie 1844)

1. Toate aceste condiții au fost gravate pe foi de aur cu o grosime de circa doi milimetri fiecare și citite deputaților hanoheeni.

2. După ce aceștia și-au exprimat întreaga satisfacție, lor li s-a cerut să semneze foile contractului cu numele lor scurt, și nu cu cel lung de câțiva stânjeni (încă mai exista obiceiul ca nobilii hanoheeni să își ia astfel de nume, din motive de vanitate).

3. După semnarea lor, documentele au fost ținute sub pază de gărzile celor zece și au primit numele onorific de „Documentele sacre”.

4. După adoptarea acestor legi sacre, s-a trecut la stabilirea sancțiunilor menite să pedepsească încălcarea lor, considerate absolut echitabile pornind de la premisa că muntenii nu l-au ucis pe trimisul lui Noe, fapt care le dădea o anumită autoritate divină.

5. De vreme ce hanoheenii s-au făcut vinovați de această crimă abominabilă, se considera că ei merită să fie pedepsiți pentru încălcarea legii lui Dumnezeu.

6. Gurat s-a adresat în taină unuia din cei zece și i-a spus: „Prietene! Atât timp cât veți trăi voi, acest ținut va rămâne cu siguranță infailibil! Mă întreb însă ce se va întâmpla atunci când locul vostru va fi luat de alți oameni, complet diferiți de voi, care vor ajunge – poate – să calce în picioare propriile voastre legi! Va mai rămâne oare acest ținut infailibil?”

7. Prințul interpelat i-a răspuns astfel: „Știm cu toții că un părinte poate comite erori față de copiii săi, dar rătăcirea sa nu se va transmite genetic asupra acestora din urmă. De aceea, copiii săi nu vor avea niciodată dreptul să își întrebe părintele: ‚Tată, de ce ai făcut asta și de ce ne-ai tratat în acest fel?’ Încă și mai puțin vor avea ei dreptul să își pedepsească părintele pentru greșeala comisă.

8. Vezi tu, același raport ca între un părinte și copiii său va trebui să existe între țara ta și a noastră! De acum înainte, noi vom fi pentru totdeauna părinții voștri, iar voi veți fi copiii noștri! Această relație permanentă va fi cu atât mai justificată cu cât este întru totul asemănătoare ordinii divine, căci Dumnezeu este de-a pururi Tatăl nostru, al tuturor, și domnește pentru totdeauna asupra noastră, care suntem copiii Lui. Această situație nu poate fi altfel decât justă, căci corespunde ordinii dorite de Dumnezeu pentru întreaga eternitate.

9. De altfel, ar fi imposibil ca cei zece suverani, care împărtășesc în întregime aceeași opinie, să dea greș, iar în cazul în care unul dintre ei moare, urmașul său nu va putea decât să meargă pe urmele predecesorului său. Și să vrea, el nu va putea instaura o ordine nouă, dacă nu pentru un alt motiv, cel puțin pentru acela că va avea tot timpul alături de el pe ceilalți nouă regenți mai vechi, sau cel puțin câțiva astfel de regenți (în cazul în care ceilalți ar fi murit între timp), care cu siguranță nu își vor apleca urechea la propunerile unui tânăr debutant ce va dori să instaureze legi noi.

10. De altfel, numărul zece este un număr divin, căci toate legile lui Dumnezeu sunt în număr de zece, așa cum precizează înțelepciunea din bătrâni. Rezultă că numărul prinților noștri reprezintă în sine o garanție a infailibilității noastre desăvârșite. Se poate întâmpla ca noi să comitem greșeli în calitate de indivizi izolați, dar niciodată atunci când vine vorba de deciziile noastre colective!”

11. Gurat a fost nevoit să se mulțumească cu această explicație. El a luat în posesiune bijuteriile coroanei și s-a îndreptat către Hanoh în noua sa calitate de rege al tuturor ținuturilor de la șes, însoțit de un mare preot și de o sută de delegați.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 231
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 08:03 View PostDownload Post

Capitolul 231
Gurat este primit la Hanoh. Legile bune date de el. Partidul marilor preoți rebeli se potolește.
(26 februarie 1844)

1. Când delegația a ajuns la Hanoh, marii preoți din clanul eroilor militari l-au întâmpinat cu mari onoruri pe noul suveran absolut și l-au prezentat tuturor mai marilor orașului. Ei i-au adus toate omagiile pe care i le datorau în calitatea lor de supuși și l-au urcat pe tronul lui Lameh, care se afla în vechile palate ale acestuia, în timp ce regele de fațadă își avea încă reședința în noul palat placat cu aur.

2. Gurat i-a chemat la el pe marii preoți care au luptat ca niște eroi în fruntea armatei lor și a decretat imediat o serie de legi noi, extrem de oportune pentru burghezia mondenă.

3. De pildă, dreptul la furt și la tâlhărie a fost interzis. Foștii proprietari de sclavi care nu și-au eliberat toți deținuții au fost condamnați mai întâi la o amendă, iar dacă recidivau, la închisoare pe viață.

4. Cum credeți că s-a comportat însă celălalt clan al marilor preoți în fața unui eveniment atât de neașteptat? Ei bine, în fața unei asemenea crime, ei au rămas înmărmuriți. De aceea, și-au adunat în grabă trupele de rezervă, care numărau 30.000 de soldați, și au dorit să se arunce asupra „sceleraților” (după cum îi numeau ei) din partidul opus.

5. Din fericire, un membru al clerului inferior, care avea capul pe umeri și tocmai era pe punctul de a fi numit mare preot, a avansat cu curaj în fața adunării alcătuite din viitorii săi colegi și li s-a adresat astfel:

6. „Ascultați-mă, puternici slujitori ai zeilor! Înainte de a vă lăsa mânați de dorința voastră de răzbunare, calculați raportul care există între cei 30.000 de soldați ai voștri și cei peste un milion de soldați ai dușmanilor voștri. Ar fi suficient ca aceștia să se uite la noi pentru a ne spulbera dintr-o singură privire!

7. Nu are rost să ne gândim la răzbunare atunci când aceasta nu este posibilă. Singurele soluții pertinente care ne stau la îndemână sunt exilul sau un aranjament amiabil.

8. Căci cel care deține puterea în mâinile sale este întotdeauna stăpânul. Cei care se află sub dominația sa nu au de ales decât să se supună ascultători sau să fug㠖 dacă mai au timp! Personal, sunt de părere că ar fi mai înțelept să alegem prima soluție, căci din câte am fost informat, toate porțile orașului sunt păzite cu grijă și ar fi extrem de periculos să încercăm să sărim zidurile de apărare.

9. În schimb, ar fi infinit mai ușor pentru noi să ne împrietenim cu noul rege! Mă voi ocupa personal de acest lucru, căci Gurat a fost cândva prietenul meu cel mai bun. Cu siguranță nu m-a uitat, și sunt convins că mă va asculta, recunoscându-vă funcțiile și acordându-vă tot felul de avantaje.

10. Dacă vă veți revolta acum împotriva lui, când el s-a instalat deja pe tron și domnește într-o manieră absolută, ne vom pierde cu toții viața. De aceea, vă întreb: la ce ne-ar folosi în acest caz planurile noastre de răzbunare?

11. La ce îi folosește omului să se înfurie împotriva fluviului care se revarsă din matca sa, devastând culturile sale? Cine este atât de nebun încât să se arunce în furia sa dementă împotriva cursului atotputernic al fluviului, încercând să îi blocheze cursul prin puterea mușchilor săi?

12. Situația în care ne aflăm nu diferă prea mult de cea metaforică pe care tocmai v-am prezentat-o! Cum ne-am putea opune noi marii puteri a lui Gurat? Dacă am încerca să o facem, regele și-ar dirija curentul impetuos al forței sale împotriva noastră, și noi am fi pierduți!

13. Aceasta este opinia mea fermă și sfatul pe care vi-l dau! Desigur, voi puteți face așa cum doriți!”

14. Aceste cuvinte au avut efectul unui duș rece asupra marilor preoți ce fierbeau de furie. Ei și-au regăsit pe loc calmul și, în loc să se mai răzbune, au preferat să se consulte pentru a stabili care ar fi maniera ideală de a-și prezenta omagiile lui Gurat.

15. Consilierul din clerul inferior le-a spus: „Lăsați-mă pe mine să mă ocup de această problemă. Chiar mâine, îi voi cere lui Gurat o audiență, și vă asigur că voi avea grijă ca el să nu modifice în nici un fel statutul de care vă bucurați și demnitatea pe care o meritați!”

16. Marii preoți s-au declarat satisfăcuți, iar consilierul s-a îndreptat către palatul regal.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 232
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 08:04 View PostDownload Post

Capitolul 232
Negocierea încununată de succes a preotului din clerul inferior cu regele Gurat.
(27 februarie 1844)

1. Când preotul delegat a ajuns în fața regelui, lucru care nu s-a dovedit foarte ușor, el a fost primit cu amabilitate și întrebat care este motivul venirii sale.

2. Preotul i-a răspuns astfel regelui: „Îți mai aduci cu siguranță aminte că în timpul tentativei lipsite de succes a hanoheenilor de a-i învinge prin forță armată pe cei din munți, clerul s-a împărțit în două clanuri rivale, din care unul te-a ales rege, în timp ce celălalt fierbe de furie numai la gândul că te-ai urcat pe tron!

3. Reprezentanții celui de-al doilea partid au dorit să adune o armată alcătuită din 30.000 de soldați bine antrenați, pentru a-i trimite împotriva ta și a te omorî.

4. Când am aflat de proiectul lor, m-am gândit în sinea mea: ‚Vechiul meu prieten, care este astăzi seniorul și regele Hanohului, dispune de o armată de 50 de ori mai mare, dar aceasta este cazată la o zi de mers în marele oraș și oricum nu s-ar putea desfășura pe străduțele înguste din jur, făcând astfel față unei forțe concentrate alcătuită din 30.000 de soldați bine antrenați’.

5. De îndată ce mi-am dat seama de pericolul care te amenința, mi-am spus: ‚Indiferent de prețul pe care voi fi nevoit să-l plătesc, îmi propun să le ofer sfatul meu marilor preoți, împiedicându-i pe cât posibil să continue cu acest demers periculos!’

6. Mi-am pus așadar proiectul în practică și le-am descris marilor preoți (într-un limbaj cât mai impresionant) toate pericolele la care se expun și eșecul lor previzibil. La început, ei m-au ascultat interziși, dar apoi dorința lor de răzbunare s-a răcit vizibil și în scurt timp am reușit să îi conving să negocieze cu tine prin intermediul meu, demonstrându-le că sunt cel mai bine plasat în această funcție datorită fostei prietenii care ne-a legat pe timpuri.

7. Venirea mea are așadar un triplu scop: să îți comunic ce s-a decis în privința ta, să îți ofer serviciile mele în cadrul procesului de negociere cu marii preoți dușmani și să îți declar că vechea mea prietenie în ceea ce te privește nu s-a stins deloc!

8. În această calitate, te sfătuiesc să îi păstrezi pe marii preoți ca slujitori ai lui Dumnezeu în fața poporului fără a le schimba prea mult statutul, dat fiind că se bucură încă de foarte multă considerație din partea celor pe care mai reușesc încă să îi impresioneze! Cât despre noi, ceilalți, noi vom ști întotdeauna să distingem adevărul de minciună, recunoscându-L pe adevăratul Dumnezeu.

9. Cred că înțelegi ce vreau să spun cu aceste cuvinte! Știi la fel de bine ca și mine că oamenii simpli și naivi trebuie făcuți să creadă în mai multe zeități supranaturale, pentru a ajunge astfel să se teamă de regele lor și să îl asculte orbește, pentru a nu fi pedepsiți de așa-zișii lor zei.

10. Din acest punct de vedere, marii preoți sunt făcuți pentru această funcție și se pricep de minune să întrețină iluziile poporului! De aceea, nu ar trebui să-i înlături din funcțiile lor!

11. Cât despre noi, cei inițiați, noi nu avem nevoie de ei, căci noi cunoaștem adevăratele forțe ale naturii și legile care le guvernează! Acesta este sfatul pe care am dorit să ți-l dau! Urmează-l și nu vei regreta!”

12. Marii preoți din clerul regal, care asistau la această întrunire, au început să murmure în semn de aprobare.

13. Atunci, regele a luat cuvântul: „Frate, dragul și vechiul meu prieten, îți voi rămâne îndatorat pe vecie! Îți voi asculta întru totul sfatul, și de vreme ce ai o minte atât de subtilă, îți acord fără întârziere dreptul de a stabili tu însuți schimbările pe care le consideri necesare în rândul castei marilor preoți. Când îmi vei prezenta propunerile tale, eu nu voi mai avea altceva de făcut decât să rostesc cuvintele care exprimă voința regală: ‚Așa să fie!’”

14. Consilierul i-a răspuns: „În acest caz, îngăduie-mi să plec și să deliberez cu ei! Răspund cu viața mea că mă vor asculta fără să crâcnească! Totuși, ar fi mai bine să își imagineze că au decis ei înșiși aceste modificări, astfel încât să devină într-adevăr fideli noii constituții!”

15. Gurat s-a declarat satisfăcut cu acest răspuns, iar consilierul s-a întors la ai lui.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 233
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 08:05 View PostDownload Post

Capitolul 233
Amăgirea marilor preoți rebeli de către prietenul regelui.
(28 februarie 1844)

1. Când consilierul regelui s-a întors în rândul marilor preoți, aceștia l-au asaltat cu o mie de întrebări. Din fericire, consilierului îi mergea gura ca o morișcă, așa că a putut răspunde la toate aceste întrebări cu o avalanșă de cuvinte.

2. Nimeni nu a înțeles însă o singură silabă din cele rostite de el, așa că marii preoți l-au rugat să vorbească mai distinct.

3. El le-a răspuns: „În acest caz, lăsați-mă să respir și nu-mi mai puneți o sută de întrebări dintr-o dată. Numai așa vă voi putea împărtăși vestea cea bună pe care regele Gurat m-a însărcinat să v-o transmit. Dacă vă aruncați toți asupra mea, sunt nevoit să vă răspund tuturor în același timp, astfel încât toată lumea să fie satisfăcută instantaneu. Nu mai contează dacă ceilalți au înțeles sau nu cuvintele mele!”

4. Atunci, marii preoți s-au liniștit și l-au rugat calmi pe consilier să le comunice cât mai distinct posibil veștile cu care s-a întors de la curte.

5. În sfârșit, consilierul s-a putut reculege, după care le-a spus preoților: „Ascultați-mă, slujitori ai zeilor!

6. Propunerile mele de pace și de reconciliere au fost primite cu multă amabilitate de rege, care a recunoscut de îndată înalta voastră demnitate de mari preoți, exact așa cum i-am prezentat-o eu! Desigur, va trebui să renunțați în mod natural la puterea voastră absolută asupra tuturor teritoriilor regatului, căci el este singurul suveran și rege al Hanohului și al întregului regat. Aceasta este una din schimbările pe care le-a decretat suveranul.

7. În plus, membrii înaltului cler aflați în serviciul regelui de fațadă trebuie să fie numiți mari preoți sau să își înceteze activitatea, lucru valabil și pentru rege. Căci noul nostru rege nu îi recunoaște decât pe marii preoți și pe preoții din clerul inferior!

8. De asemenea, este voința suveranului, și implicit o lege pentru noi, ca toate castele să fie abolite, căci el este singurul care ocupă la ora actuală toate funcțiile, deopotrivă cele temporale și cele spirituale.

9. Aurul și comorile din palatele noastre se află în prezent în posesia sa, putând fi folosite pentru susținerea afacerilor de stat. În schimb, regele garantează fiecărui funcționar din regatul său o soldă conformă cu rangul său, indiferent dacă serviciile sale sunt de ordin temporal sau spiritual. Toate aceste decizii sunt imuabile, așa că vom fi nevoiți să le dăm ascultare.

10. De altfel, el știe la fel de bine ca și noi că toate aceste culte ale zeilor pe care le-am instaurat noi nu reprezintă decât o iluzie menită să inducă în eroare poporul. De aceea, el își rezervă dreptul de a conduce el însuși acest cult, sau mai bine zis această himeră dorită de popor, prin instrucțiunile sale pe care ni le va transmite în secret. Altfel spus, noi nu vom fi decât executanții bine informați ai voinței sale.

11. În sfârșit, regele va plasa deasupra noastră un șef suprem al marilor preoți, căruia va trebui să ne supunem cu toții. Aceasta este voința de nezdruncinat a suveranului. Sunteți satisfăcuți?”

12. La început, marii preoți au rămas muți de indignare în fața acestor propuneri. După ce și-au mai revenit din uimire, ei au început să urle și să înjure, după care au fost cuprinși de o furie atât de teribilă încât aproape că au paralizat.

13. Dar interlocutorul lor le-a spus: „Ce rost are să reacționați în acest fel? Poate vreunul dintre noi să mai schimbe ceva din această stare de lucruri? Dacă doriți să fiți trași în țeapă și arși de vii, nu aveți decât să vă revoltați împotriva celui atotputernic! Căci se pare că așa are de gând să îi trateze pe cei recalcitranți!”

14. La auzul acestor cuvinte, marii preoți au capitulat și au acceptat să semneze un contract care cuprindea toate aceste puncte, ca și cum ar fi fost decise de ei personal.

15. Când documentul a fost redactat și semnat, preotul l-a luat și s-a dus să i-l prezinte regelui.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 234
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 08:05 View PostDownload Post

Capitolul 234
Relatarea noului consilier regal și satisfacția regelui Gurat, care îl numește prim consilier.
(1 martie 1844)

1. Când preotul delegat a ajuns din nou în fața regelui, acesta l-a întrebat cum au decurs lucrurile cu marii preoți.

2. Cel interpelat i-a răspuns bucuros regelui: „Măria ta, domnul și prietenul meu! Îți spun: lucrurile au decurs cum nu se poate mai bine! La ora actuală tu ești singurul stăpân pe care îl acceptă aceștia! Toate comorile lor îți aparțin. După cum știi, este vorba de o mie de palate care ascund fiecare câte 100.000 de livre de aur, o cantitate dublă de argint, pietre prețioase și un număr inestimabil de alte comori și obiecte de valoare, la care se adaugă numeroase arme și provizii. În aceste condiții, te întreb: ești satisfăcut?”

3. Gurat i-a răspuns: „Dacă așa stau lucrurile și ai obținut un astfel de rezultat numai grație elocinței tale, te numesc pe loc prim consilier al curții regale! Dar spune-mi: în ce relații te afli cu marii preoți?”

4. Noul consilier i-a răspuns regelui: „Măria ta, domnul și prietenul meu! Nu are nici un rost să îmi mai răcesc gura de pomană!

5. Iată, aici se află contractul cu toate punctele pe care le-am negociat cu marii preoți, scris pe foi aurite și semnat de toți membrii castei lor. Contractul conține într-o formă scrisă tot ceea ce ți-aș putea spune eu verbal. Ia acest document, care este de o importanță vitală, citește-l și vei găsi în el tot ce am negociat în numele tău! Cred că vei avea toate motivele să te simți satisfăcut!”

6. Atunci, Gurat a luat documentul și l-a citit cu voce tare în fața tuturor marilor preoți aliați.

7. Aceștia au izbucnit în urale și în aplauze, nevenindu-le să creadă cât de multe concesii a reușit să obțină acest preot viclean din partea dușmanilor lor.

8. Gurat l-a întrebat pe negociator: „Dar, prietene, nu mai departe de ieri îmi spuneai că ar trebui să-i lăsăm pe marii preoți să decidă ei înșiși condițiile, eu neavând decât dreptul de veto, în cazul în care condițiile lor nu corespundeau proiectelor mele regale! Și totuși, din lectura acestui document rezultă clar că tu le-ai dictat toate aceste condiții, iar ei nu au făcut altceva decât să accepte ce le-ai impus cu forța, împotriva voinței lor! De aceea, doresc să aflu de la tine care este starea lor reală de spirit, dincolo de cele scrise în acest document!”

9. Noul consilier i-a răspuns: „Ascultă! Dacă ești sincer preocupat de starea de satisfacție a marilor preoți, poți să abdici de pe acum, semnând în acest fel și moartea prietenilor tăi! Aceasta este singura manieră de a-i satisface pe deplin, și nu există o alta!

10. Prietene, învingătorul nu trebuie să îl întrebe niciodată pe cel învins: ‚Ești satisfăcut de victoria mea?’, căci nici un învins nu poate fi fericit că a pierdut lupta! De aceea, învingătorul trebuie să își dicteze întotdeauna condițiile, spunându-i celui învins: ‚Așa trebuie să stea lucrurile și nicidecum altfel!’ Cât despre cel învins, acestuia nu-i mai rămâne decât puterea rugăciunii!”

11. Acest discurs a declanșat o veritabilă furtună de aplauze din toate părțile, iar Gurat l-a numit instantaneu pe prietenul său ca șef al marilor preoți și prim consilier principal al curții și al consiliului secret.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 235
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 08:06 View PostDownload Post

Capitolul 235
Șeful suprem al marilor preoți se întoarce la colegii săi. Atacul ratat al rebelilor. Numirea tuturor preoților de rang inferior în funcția de mari preoți.
(2 martie 1844)

1. Regele a dispus pe loc confecționarea unui veșmânt onorific pentru șeful suprem al marilor preoți, după care a confirmat în scris numirea acestuia ca șef suprem al tuturor marilor preoți. Documentul, redactat pe foi aurite, a fost contrasemnat de toți marii preoți aliați, deveniți între timp consilierii săi.

2. Înarmat cu acest document, fostul preot de rang inferior s-a întors fără să mai întârzie în tabăra marilor preoți.

3. Văzându-l îmbrăcat în noile sale veșminte bogat brodate, aceștia au izbucnit în urlete de furie, strigând: „Aha, deci așa stau lucrurile! Te-ai folosit de noi! Indiferent de ce se va întâmpla în continuare cu noi, vei plăti această crimă cu moartea! Hei, voi, preoți de rang inferior, prindeți-l pe acest monstru și aruncați-l cu tot cu veșmântul lui aurit în focul autentic al Gheenei!”

4. Ca răspuns la acest îndemn, noul șef al marilor preoți a strigat cu o voce de tunet: „Opriți-vă, demonilor, căci acesta ar fi ultimul vostru gest înainte de condamnarea voastră definitivă!

5. Iată: acesta este documentul scris de rege și semnat de toți dușmanii care vă doresc pierzania! Potrivit acestui înscris, puterea mea asupra voastră, a tuturor, este deplină!

6. Sub acest veșmânt se află sabia regelui, care atestă faptul că noul nostru suveran mi-a conferit drept de viață și de moarte asupra vieților voastre mizerabile de ființe diabolice, fapt confirmat de altfel de acest document! Ați înțeles ce v-am spus, demoni ce sunteți?

7. În fața porților acestei săli sunt adunați 4000 de soldați înarmați până-n dinți! Este suficient să le fac un semn pentru a dispune tăierea voastră în bucăți chiar în această sală în care ați comis atâtea crime și în care v-ați conceput toate planurile voastre diabolice!

8. În calitatea mea de membru al clerului inferior, am fost nevoit să asist multă vreme ca simplu spectator al mașinațiunilor voastre infernale, dar s-a terminat cu dominația voastră. Până acum, v-ați comportat cu toții ca niște veritabili diavoli, dar de acum înainte lucrurile se vor schimba!”

9. După aceste cuvinte, generalul și-a scos arma de sub tunică, iar la semnul său sala a fost invadată de un mare număr de soldați cu săbiile scoase, care i-au împresurat pe preoți din toate părțile.

10. Atunci, generalul i-a întrebat pe un ton ironic pe marii preoți împietriți de teamă: „Ei bine, unde se află credincioșii voștri slujitori ai lui Satan, pentru a mă prinde și pentru a mă arunca în focul Gheenei?

11. Vă întreb: mai doriți acum să vă răzbunați pe acest ticălos ascuns printre voi? Hm, s-ar părea că ați început să ezitați! Cum se face? Doar mă aflu în continuare în mijlocul vostru!”

12. Marii preoți spumegau de furie, dar se temeau de moarte pentru viețile lor, considerându-se pierduți.

13. Generalul le-a spus însă: „Într-adevăr, nu ar fi fost deloc o idee proastă să vă tai în bucăți, dar sunteți mult prea diabolici ca să vă tai cu o sabie atât de nobilă! De aceea, voi inversa rolurile și vă voi transforma pe toți în preoți de rang inferior, în timp ce pe preoții din clerul inferior îi voi numi mari preoți! Așa să fie!”

14. Marii preoți au început să urle din nou de furie, în timp ce confrații lor de rang mai mic (deveniți între timp superiorii lor) exultau și îl înconjurau în urale pe generalul lor. Pe loc, marii preoți au fost nevoiți să facă schimb de haine cu foștii lor subordonați, fiind trimiși apoi la noile lor apartamente, în timp ce superiorii lor se îndreptau către locuințele lor.

15. Și astfel s-a încheiat acest episod.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 236
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 08:08 View PostDownload Post

Capitolul 236
Generalul-șef intră în castelul regelui de fațadă. Supunerea sângeroasă a marelui cler. Regele de fațadă este detronat.

1. După această operație, generalul a luat cu el câțiva soldați și s-a îndreptat către palatul regelui de fațadă, unde locuiau membrii „omniscienți” ai clerului de rang înalt. La fel ca și regele lor, aceștia se așteptau la tot ce putea fi mai rău.

2. De îndată ce a intrat în palat, generalul a cerut pe un ton imperios să fie condus la rege.

3. Marii preoți s-au opus însă acestei cereri, căci nu cunoșteau încă toate schimbările produse într-un timp atât de scurt la Hanoh.

4. Atunci, generalul le-a strigat cu dispreț: „Dacă nu mă veți conduce pe loc la regele vostru, veți fi tăiați în bucăți de acești soldați!”

5. Când membrii înaltului cler însărcinați cu paza regelui au auzit aceste amenințări, ei s-au înfuriat și și-au scos pumnalele de sub robe, strigând: „Răzbunare! Moarte celui care atacă divinitatea regelui!”, după care s-au pregătit să se arunce cu toate forțele asupra generalului.

6. Auzind aceste cuvinte, generalul a făcut un pas înapoi și le-a ordonat imediat puternicilor purtători de spade să taie în bucăți gărzile regelui.

7. Soldații s-au îndreptat către mica trupă de reprezentanți ai clerului și i-au despicat pe trei dintre ei de sus în jos, iar pe alți șapte i-au rănit grav cu săbiile lor bine ascuțite. Când cei 30 de preoți rămași în viață au văzut de ce era capabil generalul, au căzut la pământ și i-au implorat acestuia iertarea.

8. Generalul și-a chemat soldații și le-a spus celor care îl implorau: „Aruncați mai întâi armele, apoi deschideți-mi marea poartă pentru a mă duce la rege! Veți afla în camera regelui ce se va întâmpla cu voi!”

9. Auzind această poruncă imperativă, membrii înaltului cler și-au aruncat pumnalele și au deschis marea sală exact în momentul în care regele, îmbrăcat cu hainele sale aurite, se urca pe tron pentru a-și primi oaspeții și a afla ce doresc.

10. Când generalul a urcat apăsat treptele tronului, regele l-a întrebat, uluit de această îndrăzneală: „Tu, care nu ești decât un om, un animal muritor, ce dorești în insolența ta de la mine, zeul tău, domnul tău etern, al cărui tron din aur nu va pieri niciodată?”

11. Generalul i-a răspuns pe un ton cât se poate de sarcastic: „O, domnul și regele meu! Dorința mea este, nici mai mult nici mai puțin, decât ca tu să renunți la eternitatea și la divinitatea ta, și să redevii un animal muritor la fel ca noi, ceilalți! În ceea ce privește acest palat și tronul tău de aur etern, acestea aparțin deja unui alt rege! Haide, coboară un pic din înălțimile tale celeste! Schimbă-ți hainele aurite cu altele obișnuite și coboară printre ai tăi, în aer liber, pentru a te întreține cu ei!”

13. Fierbând de mânie, „zeul” i-a spus scrâșnind din dinți: „Ieși afară! În caz contrar, voi face să coboare asupra ta focul din cer!”

14. Zâmbind, generalul i-a răspuns: „O, dacă aș fi în locul tău, nu m-aș grăbi să fac așa ceva! Nu de alta, dar s-ar putea ca marea și pământul să ia foc, și asta ar fi ceva foarte rău! Iată, micuțule zeu în miniatură, ce ai putea face cu mânia ta! Haide, coboară repede de pe tronul tău, dacă nu dorești să dispun ca aceste duhuri rele să te ia pe sus!”

15. Regele a bătut o dată din picior și niște vrăjitori ascunși în spatele tronului au manipulat un aparat care scotea fum și arunca tăciuni aprinși în aer.

16. Generalul a izbucnit într-un hohot homeric de râs și le-a spus soldaților să îl ia pe sus pe micuțul zeu mânios de pe tronul său, poruncă pe care aceștia au executat-o pe loc. Văzând acest lucru, pirotehnicienii din spate și-au luat repede tălpășița, cu tot cu vasele lor cu tăciuni încinși.

17. Aceast㠄coborâre de pe tron” a făcut apoi obiectul unei ilarități care a durat multă vreme, povestea răspândindu-se din gură în gură în întregul oraș.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 237
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 08:14 View PostDownload Post

Capitolul 237
Interogarea celor 30 de preoți aparținând înaltului cler de către general și grațierea lor.
(5 martie 1844)

1. După ce l-a îmbrăcat pe rege în haine obișnuite, generalul s-a adresat celor 30 de preoți aparținând înaltului cler și le-a spus:

2. „Ascultați-mă! ‚Zeul’ vostru s-a spart și regele vostru a fost încoronat cu coroana burgheziei, care îi va sta mult mai bine pe cap decât cea amăgitoare care îl făcea să creadă sincer în propria lui importanță, deși nu era decât un bufon.

3. Problema este ce să facem cu voi, bătrâni mincinoși fără scrupule, care i-ați mințit atâta vreme pe oameni! Care să fie soarta voastră? – Vă voi pune o întrebare, și de răspunsul dat va depinde destinul vostru! De aceea, ascultați-mă cu atenție!

4. Iată în ce constă întrebarea mea: ați fost niște mistificatori ai poporului într-o manieră conștientă, sau doar într-una inconștientă, așa cum a fost cazul marionetei pe care ați pus-o să joace rolul regelui? Chiar ați crezut cu sinceritate că acest idiot este un zeu în viață, așa cum i-ați forțat pe oameni să creadă? Ați crezut vreodată cu sinceritate în vreun zeu, sau nu ați făcut decât să modificați vechile mituri din cărțile lui Kinkar, contrar propriilor voastre convingeri, pentru a-i amăgi într-o manieră rușinoasă pe oameni, modificând astfel adevărata lor semnificație?

5. Răspundeți-mi cât mai onest la întrebare! La cea mai mică ezitare sau disimulare din partea voastră, vă voi face să simțiți tăișul sabiei mele. Pentru prima dată în viața voastră, începeți să spuneți adevărul curat! Așa să fie!”

6. Auzind această întrebare, cei 30 și-au schimbat culoarea feței. De vreme însă ce orice ezitare i-ar fi putut costa viața, unul dintre ei i-a dat generalului următorul răspuns:

7. „Puternice senior și general! Tu, care ai aparținut clerului inferior, știi la fel de bine ca și noi cine erau adevărații noștri stăpâni! Știi foarte bine că am fost constrânși cu o mână de fier să susținem această înșelătorie. Ce șansă am fi avut să ascultăm de conștiința noastră?

8. Exigențele stomacului sunt mai presante decât cele ale inimii! O conștiință mizerabilă îți mai permite să trăiești, dar nu și un stomac gol! De aceea, am preferat cu toții să reducem la tăcere vocea conștiinței noastre, pentru a avea cu ce să ne umplem stomacul! De altfel, în calitatea ta de membru al clerului inferior, la fel ai procedat și tu, căci cu siguranță stomacul tău cunoaște aceleași necesități ca și stomacurile noastre!

9. La fel ca și noi, știai și tu ce se ascunde în spatele învățăturii despre zei! Știai foarte bine că această doctrină nu era altceva decât o înșelătorie grosolană la adresa poporului! De ce nu te-ai dus atunci, ca un mare filantrop ce te pretinzi, să le spui marilor preoți cât de revoltător este comportamentul lor?

10. La fel ca și noi, și tu ți-ai redus la tăcere vocea conștiinței pentru a-ți salva pielea și pentru a-ți umple stomacul! Eu și tovarășii mei ne-am spus adeseori în sinea noastră: ‚Este o rușine să vedem cât de amăgit este poporul cu concursul nostru!’, dar la ce ar fi folosit să dezvăluim adevărul? Crezi că am fi putut schimba ceva?

11. Chiar dacă ai reușit să înfrângi puterea marilor preoți și să te ridici la statutul de senior, gândește-te că și noi suntem ființe umane și că am fost obligați să acționăm așa cum am făcut-o!”

12. Generalul a fost satisfăcut de acest răspuns și a spus: „Perfect! Ați rostit adevărul, așa că am să vă cruț! Folosindu-mă de puterea pe care mi-a acordat-o noul rege Gurat, i-am transformat pe marii preoți în membrii ai clerului inferior, și invers. În calitatea mea de șef suprem al marilor preoți, vă numesc acum membri de prim rang ai clerului inferior. Așa să fie!”

13. Satisfăcuți, foștii reprezentanți ai clerului superior (care se așteptau să fie executați) s-au îndreptat către noile lor reședințe.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 238
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 08:17 View PostDownload Post

Capitolul 238
Negocierile dintre general și regele detronat, care pronunță un discurs cât se poate de stupid. Izgonirea forțată a regelui de fațadă. Predarea palatului său în mâinile regelui Gurat.
(6 martie 1844)

1. După îngenuncherea preoților din înaltul cler, generalul s-a adresat din nou regelui de fațadă, căruia i-a spus:

2. „Ei bine, așa cum ești îmbrăcat acum, nu mai ești decât un burghez. Pentru prima dată în viața ta, ai devenit ceva real, căci în calitatea ta de rege nu erai decât un biet om amăgit cu nerușinare, un instrument fictiv în solda marilor preoți, neavând nici măcar dreptul să respiri o gură de aer curat!

3. De vreme ce ai devenit însă un om respectabil, un cetățean liber al regatului Hanoh, poți decide singur unde dorești să îți stabilești locuința, fie în oraș, în interiorul zidurilor de incintă, fie la periferia înverzită, pe una din străduțele atât de frumoase din cartierele rezidențiale. Unde preferi să îți stabilești casa? Haide, spune-ne!”

4. Încă mânios, falsul rege i-a răspuns: „Ce întrebare este aceasta, om care ai comis un sacrilegiu la adresa sfințeniei mele? Oare nu îmi aparțin în întregime cerul și pământul? Ce rost are să îmi aleg o casă burgheză nesemnificativă? Pentru mine, chiar și acest palat de aur este o opțiune dezonorantă!

5. Trebuie oare ca eu, care sunt creatorul cerului și al pământului, care am locuit întotdeauna în temple făcute din stele, să locuiesc într-o colibă a unui burghez de rând? Nu, nu și nu! Un zeu nu ar accepta niciodată asemenea condiții! Mai degrabă vă va părăsi pentru a locui în palatul său solar și etern, trimițând asupra voastră judecata lui teribilă! Abia atunci veți învăța să recunoașteți că prima voastră impostură a fost de preferat celei de-a doua!

6. De aceea, refuz orice casă burgheză, precum și orice altă locuință, indiferent dacă aceasta se găsește în interiorul zidurilor cetății sau în exteriorul lor. Vă voi părăsi pentru totdeauna și vă voi lăsa pradă judecății mele implacabile!

7. Crezi tu, sărman vierme care trebuie să te folosești de o spadă din oțel pentru a-ți pune în aplicare proiectele, că un zeu are nevoie de arme? – O, nu! Este suficient ca el să facă un semn pentru ca cerul și pământul să dispară instantaneu!”

8. Regele-zeu a ajuns astfel la apogeul discursului său, pe care îl învățase cu greu pe de rost din cărțile lui Kinkar, alături de alte câteva pasaje menite să-l ajute în diferite ocazii, dat fiind că un zeu trebuie să vorbească mai inteligent decât oamenii obișnuiți.

9. Deși recitarea din memorie a discursului i-a ieșit de minune, de data aceasta ea nu i-a folosit din păcate la nimic.

10. Mai întâi de toate, generalul i-a râs în nas, spunându-i: „Haide, nu mai fii atât de răutăcios, căci dacă nu mă vei asculta, voi fi obligat să te arunc în stradă cu un șut în fund, lucru care ar fi mult mai dureros pentru tine! De aceea, arată-ți bunăvoința și urmează-mă, căci nimic nu mai poate schimba cursul lucrurilor!”

11. După care generalul le-a ordonat soldaților să îl prindă de brațe pe rege și să îl târască după ei, în cazul în care acesta ar fi refuzat să îl urmeze de bunăvoie.

12. Dar regele-zeu a refuzat categoric să își părăsească palatul. – Zadarnic însă!

13. Căci soldații l-au luat pe sus și l-au târât afară din palat, fără să-i mai aștepte pe marii preoți.

14. Văzând însă că vociferările și țipetele sale nu mai conteneau, generalul i-a ridicat poalele hainei și i-a tras câteva lovituri bine țintite la fund, fapt care a avut darul să îl potolească pe loc pe regele-zeu, care s-a resemnat cu soarta sa.

15. Timp de trei zile, generalul a supravegheat curățarea palatului din aur, după care s-a dus la Gurat și i-a povestit întreaga tărășenie, înmânându-i totodată cheile palatului. Este lesne de înțeles că Gurat a fost cât se poate de satisfăcut.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 239
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 08:18 View PostDownload Post

Capitolul 239
Gurat inspectează noile reședințe ale preoților. Întâlnirea regelui cu preoții. Excelentul discurs de avertizare al foștilor mari preoți.
(8 martie 1844)

1. În continuare, Gurat a stabilit o zi pentru inspectarea noilor reședințe ale clerului ordonate de general. A ales în acest scop ziua a patra.

2. În dimineața acestei zile, el și-a adunat întreaga curte și s-a îndreptat însoțit de acest alai și de generalul său către imensul palat al preoțimii, care avea atât de multe camere încât ar fi putut găzdui confortabil 500.000 de persoane.

3. Când Gurat a pătruns în interiorul imensului palat, care de altfel îi era extrem de familiar, el s-a simțit cuprins de o imensă fericire. Când a ajuns însă în fața reprezentanților clerului inferior, nimeni nu a făcut nici o mișcare și toți și-au întors capetele.

4. Gurat și-a dat seama ce se întâmplă și i-a întrebat cu toată seriozitatea pe preoții recalcitranți de ce se comportau în acest fel, deși știau că el era suveranul absolut al orașului Hanoh, precum și al întregului regat.

5. Preoții i-au răspuns: „Noi nu te recunoaștem ca suveran, ci ca rebel împotriva supremației noastre legitime, care ne-a fost acordată de zei! Suntem nevoiți să te ascultăm, căci ți-ai asigurat puterea necesară, dar nu te vom putea respecta niciodată, și cu atât mai puțin să te încoronăm ca rege!

6. Vom face ce ne vei porunci, dar fețele noastre se vor întoarce întotdeauna de la tine, iar inimile noastre vor fi de-a pururi pline de dispreț în ceea ce te privește!

7. Iar bătrânul Dumnezeu, care domnește asupra întregii realități, și noii zei, care nu sunt altceva decât forțele Sale în acțiune, se vor comporta față de tine exact la fel ca noi!

8. Noi dominam poporul respectând ordinea Lui. Dacă i-am luat aurul, a fost pentru că acesta reprezintă o otravă pentru viața interioară. L-am umilit în orgoliul lui cu ajutorul lanțurilor sclaviei și al interdicției de a vorbi. Marea noastră greșeală a fost că am păstrat acest metal perfid pentru noi! Aurul ne-a otrăvit mințile și ne-a orbit, așa că nu am mai fost capabili să dejucăm planurile dușmanilor noștri. Așa se face că am ajuns în această stare, căci nu am știut să apărăm interesele eterne ale bătrânului Dumnezeu!

9. Ceea ce ni se întâmplă la ora actuală este un simplu act de justiție și suntem fericiți că Dumnezeu și-a revărsat grația asupra noastră, încercându-ne astfel, dar mai ales pentru că suntem capabili să ne dăm seama că acesta este doar un test pe care ni l-a trimis! În ceea ce te privește, Dumnezeu te-a renegat complet, la fel ca și noi, și nu vei mai găsi niciodată drumul care conduce către El!

10. Nu pierderea măreției noastre de odinioară ne întristează, ci faptul că am fost opriți la jumătatea drumului, tocmai când eram pe punctul de a conduce din nou poporul către ordinea stabilită din vechime!

11. Din păcate, catastrofa s-a produs! Tu ai ucis orice spirit care se mai afla în oameni. Nimic nu mai trăiește în ei, cu excepția forțelor naturii pe care tu le consideri unica divinitate!

12. Recipientul de care Cain a auzit vorbindu-se și pe care Farak l-a prezis s-a umplut: judecata lui Dumnezeu bate la poarta noastră! Acesta este motivul pentru care te blestemăm, nu te binecuvântăm! – Acestea sunt ultimele cuvinte pe care ți le mai adresăm!”

13. Această primire i-a displăcut profund lui Gurat. Furibund, acesta a dispus biciuirea preoților și izgonirea lor pe malul unei mări îndepărtate, după care i-a înlocuit cu alți ecleziaști mai binevoitori la adresa lui.

14. Aceste evenimente au șters orice amintire referitoare la Mine, unicul și adevăratul Dumnezeu, din memoria oamenilor, iar păgânismul cel mai obscur a pus stăpânire pe întregul regat.

15. Cel puțin, bătrânii preoți M-au recunoscut în ultima clipă în inimile lor! La ora actuală, nimeni nu Mă mai recunoștea însă, căci marii preoți aliați ai regelui nu erau decât niște neofiți neinițiați în înțelepciunea celor din vechime, care nu știau nimic în ceea ce Mă privea!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 24 of 37  [ 368 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 35, 36, 37  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !