Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:33
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 35, 36, 37  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 250
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 10:34 View PostDownload Post

Capitolul 250
Mesajul trimisului lui Noe adresat muntenilor. Anunțul judecății. Domnul îi poruncește lui Noe să își construiască o arcă. Răgazul de 20 de ani.
(23 martie 1844)

1. Mesagerul lui Noe a fost primit cu mari onoruri de către cei zece prinți, care l-au întrebat ce trebuie să facă, respectiv dacă trebuie să promulge noua lege sau nu.

2. Trimisul le-a răspuns: „Nu adoptați noua lege, căci nu toate ieșirile din țara voastră au fost suprimate! Eu însumi sunt alcătuit din carne și oase, și totuși am putut găsi o cale de acces către voi! De ce nu ați găsi voi înșivă un astfel de drum, aflat într-o stare perfectă, pentru a ieși din valea voastră, în cazul în care acest lucru se va dovedi necesar?

3. De altfel, această țară este atât de mare încât ar putea să vă hrănească chiar dacă ați fi de o sută de ori mai numeroși!

4. Cine îi cunoaște capătul? Voi ați trimis din când în când exploratori, și fiecare din aceștia a văzut o anumită regiune, dar nimeni nu a văzut cu ochii săi întreaga sa întindere și nu a putut-o măsura!

5. Personal, am văzut întreaga voastră țară într-o viziune și am constatat că ea are o lungime de 50 de zile de mers către est și o lățime de 10 zile de mers către nord.

6. Este foarte adevărat că Gurat a blocat aproape toate ieșirile din această țară locuită de două milioane de suflete, făcând-o aproape inaccesibilă, dar acest lucru i-a provocat mari cheltuieli timp de zece ani și va continua să îi provoace în continuare. Oricum, țara voastră mai are o ieșire rămasă liberă, iar aceasta se află la înălțimea celei pe care trăiește Noe, stăpânul meu.

7. Dincolo de această culme se întind către vest ținuturi întinse, care nu sunt aproape deloc locuite. De aceea, veți găsi destule posibilități de a vă extinde, în cazul în care vă veți înmulți fără măsură.

8. Oricum, misiunea mea nu este să împiedic această măsură a voastră, ci să vă anunț iminenta judecată a lui Dumnezeu care îi va afecta pe toți oamenii de pe acest pământ care nu doresc să se întoarcă cu fața spre El și să respecte poruncile pe care le-a dat El încă de la început patriarhilor umanității și regilor de la șes.

9. Iată cuvintele pe care i le-a spus Domnul Dumnezeu stăpânului meu, Noe, acum o sută de ani: „Oamenii nu mai doresc să se lase conduși de Spiritul Meu; ei au devenit una cu trupul lor din carne. Totuși, le voi mai acorda un răgaz de 120 de ani!”

10. Domnul s-a adresat apoi din nou stăpânului meu și i-a spus: „Noe, trimite mesageri în toate regiunile pământului și anunță creaturile Mele de iminenta Mea judecată!”

11. Asta a făcut stăpânul meu în fiecare an, dar mulți dintre mesagerii trimiși de el s-au lăsat seduși de plăcerile cărnii și au uitat să le adreseze oamenilor mesajul pe care ar fi trebuit să li-l transmită.

12. Acum zece ani, un frate de-al meu a venit la voi, și un altul a fost trimis la Hanoh. Primul s-a întors printre noi viu și nevătămat, dar cel de-al doilea a fost ucis în marele oraș.

13. Începând din acel moment, Noe a trimis în secret câte un emisar la Hanoh în fiecare an, și alți 30 în diferite orașe ale regatului; din păcate, acești mesageri s-au lăsat seduși de idolii din Hanoh și au devenit una cu trupul lor.

14. Acesta este motivul pentru care Dumnezeu și-a pierdut răbdarea. Acum trei zile, El i-a vorbit din nou lui Noe și i-a spus: ‚Noe, du-te în pădure cu oamenii tăi. Tăiați împreună o mie de brazi înalți și puternici, curățați-i de crengi și lăsați-i să se usuce la sol timp de cinci ani! După ce se va scurge acest interval de timp, te voi învăța ce să faci în continuare!’

15. Tâmplarii s-au pus deja pe treabă! – Au trecut o sută de ani de la primul avertisment și umanitatea nu s-a schimbat deloc în bine. Acum, nu au mai rămas decât 20 de ani!

16. De aceea, întoarceți-vă cu toată seriozitatea cu fața către Domnul, dacă nu doriți ca judecata Lui să se abată și asupra voastră! Căci după ce vor fi trecut acești 20 de ani, începând din acest moment, Domnul va deschide marile ecluze și va îneca întregul pământ, omorând toate creaturile vii printr-un mare potop!

17. Acesta a fost mesajul pe care am fost însărcinat să vi-l transmit, iar fratele meu comunică același mesaj la Hanoh, chiar acum. Fericiți vor fi cei care vor acționa în consecință! Amin!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 251
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 10:49 View PostDownload Post

Capitolul 251
Stupefacția celor zece prinți. Mesagerul le oferă o alternativă. Concluzia nedemnă a consiliului convocat de prinți.
(26 martie 1844)

1. După ce au ascultat mesajul lui Noe, cei zece prinți l-au întrebat pe mesager, absolut stupefiați:

2. „Prietene, cuvintele tale sunt înspăimântătoare! Practic, tu ne anunți sfârșitul lumii! Ce putem face în aceste condiții? Cum trebuie să procedăm pentru a scăpa de această judecată? Ce crezi că va face Noe cu cele 1000 de trunchiuri de brazi?”

3. Mesagerul le-a răspuns: „În ceea ce privește prima voastră întrebare, știu foarte bine că voi îl cunoașteți pe bătrânul Dumnezeu care le-a vorbit părinților patriarhi și a apărut adeseori la Hanoh, ungându-i direct pe regi, fapt prezentat de Kinkar în cărțile sale! Aceste cărți vă sunt cunoscute și știu că le-ați citit pe când erați gardieni ai templului.

4. Pe de altă parte, ați auzit mii de mărturii orale ale sclavilor care au fost eliberați și care concordau întru totul cu tot ce știați despre Dumnezeul cel viu și autentic, Domnul cerului și al pământului. Așa se face că știți la fel de bine ca și mine care este voința lui Dumnezeu în ceea ce îi privește pe oameni, care ar trebui să fie modul nostru de viață și ce datorii avem de îndeplinit!

5. De altfel, acum zece ani, predecesorul meu v-a informat și v-a spus tot ce aveți de făcut! De aceea, nu pot să vă spun decât un singur lucru: acționați în consecință și veți fi scutiți de judecată!

6. Dacă veți refuza să respectați însă poruncile divine, dând legi inumane oamenilor, contrare iubirii lui Dumnezeu și ordinii Sale eterne, veți fi primii care veți cădea sub povara judecății!

7. Acesta a fost răspunsul la prima voastră întrebare. În ceea ce o privește pe cea de-a doua, v-am spus deja că Dumnezeu nu îi va indica lui Noe destinația acestor copaci decât la momentul potrivit. Nu mai am nimic altceva de adăugat. Acum știți tot ce știu și eu!

8. Când Noe va fi instruit de Dumnezeu ce trebuie să facă cu lemnul astfel adunat, voi reveni la voi și vă voi informa. Până atunci, trebuie însă să vă părăsesc! Reflectați la cuvintele mele și puneți-le în practică! Amin”.

9. După care mesagerul s-a îndepărtat atât de repede încât nimeni nu și-a dat seama unde și când a dispărut.

10. Cei zece prinți s-au apucat așadar să reflecteze cu seriozitate la ce aveau de făcut. Neputându-se pune de acord, ei au reunit marele consiliu și s-au sfătuit cu acesta în privința mesajului primit.

11. Dar liderii diferitelor comunități le-au spus: „Părerea noastră este că bătrânul Dumnezeu a fost inventat de la bun început, din motive politice!

12. Bătrânul vrăjitor din munți și-a pierdut demult poporul, așa că ar dori să devină din nou un domn puternic! Acesta este motivul pentru care se folosește de puterea lui magică pentru a ne speria. Din fericire, noi suntem mult prea avizați pentru a ne lăsa înșelați cu atâta ușurință!

13. De aceea, rămânem la prima noastră decizie, aceea de a promulga legea, și vom face acest lucru fără Dumnezeu și fără Noe! În ceea ce privește dispariția subită a mesagerului, să nu uităm efectul ierbii rândunicii: se știe că cine consumă o cantitate cât de mică din această plantă devine invizibil! Dacă am reuși să găsim și noi această plantă, am putea face același lucru!”

14. Aceste explicații li s-au părut rezonabile celor zece prinți, care au publicat noua lege și au dispus specialiștilor fitofagi să caute planta numită iarba rândunicii.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 252
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 10:49 View PostDownload Post

Capitolul 252
Mesagerul lui Noe în fața șefului suprem al marilor preoți din Hanoh. Domnia rațiunii.
(27 martie 1844)

1. La atât s-a limitat efectul produs de mesagerul lui Noe în rândul muntenilor. Să vedem acum ce rezultate a obținut celălalt mesager, trimis la Hanoh.

2. Mesagerul lui Noe a fost trimis imediat la șeful suprem al marilor preoți, care l-a primit în calitatea sa de curier al celor din munți.

3. Generalul l-a primit cu multă amabilitate și l-a întrebat politicos care era motivul vizitei sale.

4. Fără să ezite, mesagerul i-a transmis același mesaj pe care colegul său l-a comunicat locuitorilor de pe platoul muntos.

5. Generalul i-a răspuns însă: „Stimate prieten! Nu pari suficient de exersat în arta înțelepciunii și nu pari deloc obișnuit să cauți cauza profundă a lucrurilor!

6. Iată: tu vorbești despre Dumnezeu și despre o judecată, ba chiar de un veritabil sfârșit al lumii, și pretinzi că Dumnezeu i-a vorbit lui Noe acum o sută de ani, iar apoi încă o dată! Ce prostie fără margini să crezi așa ceva! Gândește-te puțin!

7. Afirmi că ești un fel de mesager care are misiunea de a anunța venirea judecății lui Dumnezeu și susții că Dumnezeu Însuși i-a transmis acest lucru stăpânului tău! Gândește-te însă: dacă ar fi existat într-adevăr un Dumnezeu atotputernic și omniscient, cu siguranță și-ar fi dat seama că un trimis de talia ta ne amintește de o picătură de apă în fața unei mări imense!

8. De altfel, Dumnezeu ar trebui să aibă înțelepciunea de a acorda o atenție ceva mai mare unui popor atât de puternic ca al nostru, și nu unui bătrân izolat care trăiește în munți! Se pare că Dumnezeul tău nu este interesat decât de cei lipsiți de putere și de prestigiu! Tocmai de aceea, cuvintele Sale nu interesează nici ele pe nimeni!

9. Ce fel de Dumnezeu este acela care nu știe să apeleze direct la potentații vremii și nu vine El Însuși ca să îi instruiască direct, convingându-i astfel să meargă într-o altă direcție?

10. Adevăr îți spun, stimate prieten, bătrânul tău Noe a văzut și a auzit un zeu tot atât cât l-am văzut și l-am auzit eu. Cu siguranță, el dorește să se folosească de vrăjitoria pe care a învățat-o din străbuni pentru a obține puterea asupra ținuturilor de la șes, scop în care a recurs la politică! Această politică din bătrâni nu mai folosește însă la nimic astăzi, căci între timp s-au inventat noi tactici, mult mai avansate, care au prins deja rădăcini în conștiința oamenilor.

11. L-ai auzit vreodată personal pe acest Dumnezeu? Sau, cel puțin, l-ai auzit vorbind cu Noe? Te-a înzestrat măcar cu o forță miraculoasă? – Văd că îmi răspunzi negativ la toate aceste întrebări!

12. Cum poți să crezi că un Dumnezeu cu adevărat înțelept s-ar folosi de un delegat atât de neînsemnat ca și tine pentru a anunța sfârșitul lumii unui popor de talia celui din Hanoh? Nu crezi că, dacă ar fi cu adevărat omniscient, El ar fi trebuit să știe anticipat că un astfel de trimis va stârni râsul unui popor de cinci sute de milioane de oameni mult mai bine informați? Nu știe Dumnezeul tău că o muscă nu poate răsturna un munte?! – Îți dai seama, dragă prietene, cât de stupid este mesajul tău?

13. Dacă ar exista într-adevăr un Dumnezeu extrem de înțelept, omniscient și omnipotent, El s-ar folosi cu siguranță de alte mijloace pentru a obține convertirea noastră, de niște mijloace mai eficiente și mai demne de un popor de talia noastră, și nu de străvechea politică ce nu mai este în vigoare în regatul nostru!

14. Iată: noi trăim aici într-o ordine perfectă! Nu ne războim cu nimeni și nu le cerem oamenilor impozite. În tot regatul nostru nu există sclavi. Legile noastre sunt la fel de blânde ca și lâna cea moale. Trăim cu toții fericiți, ca și cum am fi o singură inimă și un singur suflet! Iar motivul acestei vieți tihnite sunt chiar legile noastre. Spune-mi: ce Dumnezeu ar putea instaura o ordine atât de perfectă?

15. Toate legile noastre au la bază tot ce este mai bun în ființa umană, așa că toată lumea este de acord cu ele. Toți oamenii li se supun de bunăvoie și nimeni nu suferă de sărăcie! Spune-mi, stimatul meu prieten, crezi că poate exista o ordine mai bună decât aceasta și o guvernare mai remarcabilă?”

16. Mesagerul a rămas complet interzis și nu a știut ce să răspundă.

17. Atunci, generalul i-a spus: „Ascultă, tu ești un tânăr curajos și nu îmi pari deloc lipsit de talent! De aceea, îți propun să rămâi aici. Mă voi ocupa personal de educația ta și te voi ajuta să obții o situație respectabilă. Poți conta pe mine.

18. Desigur, nu te pot obliga să faci acest lucru! Dacă preferi să te întorci în munții tăi, ești liber să o faci. Mai întâi, ar trebui să te asiguri însă cu propriii tăi ochi că guvernarea noastră funcționează într-adevăr la perfecție! Haide, însoțește-mă la rege!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 253
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 10:50 View PostDownload Post

Capitolul 253
Mesagerul lui Noe în fața regelui Gurat. Regele reușește să-l seducă să rămână în Hanoh. Dorința mesagerului de a-și vedea sora.
(28 martie 1844)

1. Mesagerul și-a adunat tot curajul și l-a urmat pe general la rege.

2. Ajuns la curte, tânărul a fost primit cu aceeași considerație de rege, care l-a întrebat la fel de politicos care era motivul venirii sale.

3. Trimisul lui Noe s-a înclinat până la pământ în fața lui Gurat și i-a spus: „Mărite rege! Am primit ordinul să nu mă adresez decât generalului. I-am relatat acestuia scopul misiunii mele, iar el mi-a demonstrat cu atâta înțelepciune inutilitatea demersului meu încât nu mai îndrăznesc să repet mesajul cu care am venit!”

4. Regele a remarcat pe loc că mesagerul era un om inteligent, așa că i-a spus: „Ascultă, fiule! Îmi dau seama că ești un tânăr educat și înzestrat cu diferite talente. De aceea, te voi lua în casa mea, îți voi da profesori care te vor învăța să citești, să scrii și să calculezi, și care îți vor prezenta diferitele arte și științe.

5. După ce vei dobândi aceste cunoștințe, voi face din tine un mare senior al marelui meu regat. Te vei putea bucura astfel de o mare considerație și de o viață dintre cele mai agreabile. Vei avea întreaga lume la picioarele tale, căci vei putea fi util multor oameni în diferite privințe! Ești mulțumit de propunerea mea?”

6. Vizibil emoționat, mesagerul i-a confirmat regelui satisfacția sa, după care l-a întrebat: „O, mărite rege, de vreme ce ești atât de bun, de înțelept și de blând, aș dori să îți adresez o rugăminte!”

7. Regele și-a dat pe loc consimțământul, iar tânărul i-a spus: „O, mărite rege, ascultă-mă! Iată, tatăl meu se numește Mahal și este un frate al lui Noe. El are aproape 500 de ani, dar este la fel de robust ca un bărbat de 50. Eu însumi am 70 de ani, dar sunt cel mai tânăr dintre fiii săi și am numeroși frați și numeroase surori.

8. Nu despre ei doresc să-ți vorbesc însă, ci doar despre una dintre surorile mele care este cu un singur an mai în vârstă decât mine și de care sunt extrem de atașat. Dacă ar putea să locuiască și ea în acest ținut de vis, atunci aș fi de o mie de ori mai fericit și aș rămâne de drag în regatul tău, decât dacă aș fi privat de prezența unei surori de o frumusețe atât de divină!”

9. Regele i-a răspuns zâmbind tânărului: „Cum? Ai deja 70 de ani, deși nu pari decât un adolescent? Spune-mi, la fel stau lucrurile și în cazul sorii tale?”

10. Mesagerul i-a confirmat: „O, mărite rege, frumusețea ei este atât de delicată încât cu greu i-ai putea da chiar și 16 ani!”

11. Atunci, regele i-a spus generalului: „Hm, povestea devine într-adevăr interesantă! Fă în așa fel încât această femeie să vină aici, la fratele ei. Nu mai trebuie să-ți precizez că poți oferi orice recompensă celui care va reuși să o aducă aici!”

12. Auzind aceste cuvinte, generalul l-a invitat pe mesager să îl urmeze, după care a stabilit împreună cu el un plan îndrăzneț pentru a o aduce la Hanoh pe sora tânărului.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 254
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 10:51 View PostDownload Post

Capitolul 254
Planul viclean al criminalului angajat să o captureze pe sora lui Waltar. Agla își caută fratele.
(29 martie 1844)

1. În ce a constat acest plan? – Mesagerul, respectiv fratele femeii pe care dorea să o vadă alături de el, i-a împrumutat hainele sale unui criminal condamnat la moarte din cauza unei fapte foarte grave. Acesta din urmă a primit asigurarea că va scăpa cu viață dacă va reuși să o aducă pe sora mesagerului din munți în fața regelui din Hanoh.

2. Acest criminal fusese condamnat la moarte tocmai pentru că dorise să fure din vistieria regelui, delict în cursul căruia a fost prins.

3. Auzind nesperata propunere care i-ar fi permis să scape cu viață, tâlharul s-a bucurat peste măsură și a spus: „Aș putea aduce nu o singură femeie, ci o mie! Dacă nu este vorba decât de una singură, cu atât mai bine! La ce distanță se află locuința bătrânului vrăjitor din munți?”

4. I s-a răspuns: „La două zile de mers susținut de aici! La întoarcere, ai putea face chiar o zi și jumătate”.

5. Hoțul a spus: „Dați-mi unul sau doi oameni care cunosc bine drumul, pentru a evita orice întârziere inutilă, și mă veți vedea înapoi peste trei zile, cu tot cu pradă, dacă nu cumva chiar mai devreme!”

6. I s-a acordat pe loc tot ce și-a dorit, respectiv trei bărbați înarmați care cunoșteau bine traseul. Însoțit de aceștia, hoțul a pornit imediat la drum.

7. Pe drum, cei trei ghizi l-au întrebat pe răufăcător: „Cum trebuie să ne comportăm? Oare nu ne va zări imediat bătrânul magician și nu ne va distruge el, dacă vom încerca să ne apropiem de casa lui?”

8. Hoțul le-a răspuns: „Nu vă faceți probleme inutile! Dacă va fi cazul, voi ști să îl înșel chiar și pe Satan în persoană! Când vom ajunge la o distanță suficient de mică pentru a ne fi auzite vocile, începeți să strigați cu putere: ‚Waltar!’ Acesta este numele fratelui femeii pe care trebuie să o capturăm!

9. Dat fiind că își iubește fratele, ea va fi cu siguranță prima care va ieși în întâmpinarea acestuia! Eu mă voi îndrepta însă în direcția Hanohului, iar ea ne va urma, crezând că și-a recunoscut fratele, dat fiind că port veșmintele sale!

10. În acest fel, vom pune mâna pe ea fără ca magicianul să ne poată face vreun rău, căci fiica sa ne va urma de bunăvoie, din dorința de a-și vedea fratele. Știu dintr-o sursă absolut sigură că nici un vrăjitor nu poate face nimic împotriva liberului arbitru al celor de un sânge cu el!”

11. Așa a fost conceput planul capturării. De altfel, el nici măcar nu a mai trebuit pus în aplicare, căci Agla plecase deja în căutarea fratelui ei și s-a întâlnit cu cei patru bărbați la jumătatea drumului. Cei patru au identificat-o pe loc după frumusețea ei ieșită din comun, dar și după faptul că l-a strigat pe nume pe cel pe care îl considera fratele ei, de îndată ce i-a văzut hainele.

12. Bărbații i-au explicat că au venit în căutarea ei, pentru a o duce la fratele său, iar tânăra i-a urmat bucuroasă în marele oraș.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 255
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 10:51 View PostDownload Post

Capitolul 255
Gurat o cere în căsătorie pe Agla. Aceasta sondează iubirea fratelui ei. Waltar este înșelat.
(30 martie 1844)

1. Când Agla a ajuns în fața regelui, acesta a contemplat-o din cap până-n picioare, minunându-se la culme de frumusețea ei neasemuită. El l-a chemat imediat la el pe Waltar pentru a-i face cunoștință cu sora lui și pentru a se asigura că era într-adevăr vorba de ea.

2. Când Waltar și-a zărit sora, ochii i s-au umplut cu lacrimi de bucurie. El s-a aruncat în brațele ei, a îmbrățișat-o și a salutat-o ca pe o soră multiubită.

3. Dându-și seama că tânăra era într-adevăr sora lui Waltar, regele i-a spus acestuia:

4. „Ascultă-mă, dragul meu Waltar! Sora ta este o veritabilă minune a lumii! Frumusețea ei depășește orice imaginație, și când mă gândesc că această tânără delicată are 70 de ani, nici măcar nu pot să o consider o ființă umană, ci mai degrabă o zeiță din ceruri care nu îmbătrânește niciodată și care se bucură de o tinerețe eternă!

5. Ce crezi? Până în prezent nu mi-am luat niciodată o soție legitimă și nu am pus coroana regală pe capul nici unei femei. După ce am văzut-o însă pe sora ta, am ajuns să-mi doresc să o iau imediat de soție, să o îmbrac cu haine regale și să îi încununez capul cu o coroană minunată!

6. Spune-mi, Waltar, ești satisfăcut de această cerere în căsătorie? Îți dai seama de marile avantaje de care te vei putea bucura dacă sora ta ar deveni regina imensului regat al Hanohului?”

7. Bietul Waltar a rămas interzis. El a reflectat multă vreme, dar nu a știut ce să răspundă.

8. Aglei i-a plăcut însă mult mai mult propunerea, așa că i-a spus pe un ton ferm fratelui său: „Cum poți să te comporți astfel în casa celui care le poruncește la milioane de ființe umane? Binecuvântează-mă imediat și nu-ți tăia singur craca de sub picioare!”

9. Auzind aceste cuvinte din gura multiubitei lui sori, Waltar s-a simțit mai degrabă iritat, așa că i-a spus: „Nu doresc să te binecuvântez, ci mai degrabă să te blestem, văzând cât de repede s-a stins iubirea ta pentru mine, care aș fi fost gata să-mi dau și viața pentru tine!

10. O, rege, nu ai decât să o iei de soție pe această infidelă! O binecuvântez acum pentru tine și ți-o cedez în întregime; căci în ochii mei, ea nu mai are o valoare mai mare decât cea a prafului de sub picioarele mele!

11. Dacă ar fi ținut sincer la mine și mi-ar fi arătat ardoarea iubirii pe care mi-o poartă, nu aș fi împiedicat-o niciodată să se mărite, ba chiar m-aș fi bucurat enorm să pot face durerosul sacrificiu de a ți-o oferi, numai de dragul ei! Așa însă, m-a înșelat pe tot frontul, așa că nu-ți mai pot dărui decât ceea ce această infidelă ți-a oferit deja ea însăși!

12. Chiar dacă o binecuvântez pentru tine, o blestem în inima mea! Iar acum îngăduie-mi să mă întorc în munții mei, pentru a-mi plânge amărăciunea!”

13. Dar regele i-a răspuns: „Nici vorbă, dragul meu Waltar! Lucrurile nu pot rămâne astfel! Așteaptă puțin, și te voi îmbrăca inclusiv pe tine în haine regale, după care te voi conduce eu însumi în templul zeițelor mele. Dacă vreuna dintre ele îți va fi pe plac în noua ta calitate de vicerege, vei rămâne aici. Desigur, dacă nici una dintre ele nu îți va fi pe plac, te vei putea întoarce în munții tăi arizi!”

14. Waltar a acceptat pe loc propunerea regelui, lucru care a uimit-o la culme pe sora lui, a cărei iubire pentru el era încă foarte intensă. De fapt, consimțământul lui precipitat era mai degrabă o manevră pentru a afla ce simte ea, decât o aprobare fermă.

15. Propunerea regelui era cu atât mai oportună în ochii lui Waltar cu cât în acest fel putea să se răzbune pe Agla.

16. Gurat a dispus imediat îmbrăcarea celor doi cu haine regale.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 256
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 10:52 View PostDownload Post

Capitolul 256
Gurat și Waltar în grădina templului iubirii. Cele șapte zeițe ale frumuseții devin soțiile lui Waltar.
(15 aprilie 1844)

1. Gurat l-a chemat la el pe șeful suprem al marilor preoți și s-a îndreptat împreună cu noul său cumnat îmbrăcat cu haine regale către templul iubirii, însoțit de o întreagă escortă regală, de reprezentanții curții și de servitori.

2. Dat fiind că regele l-a avertizat pe general să trimită din timp un mesager la zeițele din templu, grupul a găsit totul pregătit în marele labirint din grădina zeițelor frumuseții feminine.

3. Sute de zeițe fremătau pe culoare, însoțite de semi-zeițele lor, conform descrierii pe care am făcut-o mai devreme. Unele dansau, altele stăteau în posturi voluptoase, cântau sau se plimbau în liniște.

4. Când impetuosul Waltar s-a trezit în fața acestui spectacol feeric, el a rămas complet debusolat, nemaiștiind ce să spună sau ce să facă.

5. Gurat a remarcat cu satisfacție acest lucru și i-a spus: „Prietene, din câte îmi dau seama, nu îți vei regreta prea multă vreme minunata soră!

6. Spune-mi, care dintre aceste zeițe îți place mai mult? Arată-mi una, iar eu ți-o voi da imediat de soție, cu toate semi-zeițele ei! Dacă îți plac mai multe, le poți lua pe toate de soție. Căci în regatul meu, orice bărbat are dreptul să își ia oricâte soții dorește, deși părerea mea este că o singură zeiță și semi-zeițele sale ți-ar fi de ajuns!”

7. Auzind aceste cuvinte, Waltar a început să privească mai atent tinerele femei din fața lui. Având în vedere însă că toate îi plăceau, el i-a spus lui Gurat:

8. „O, mărite rege! Dorința mea nu este să mi-o dai pe una dintre ele, sau o sută, ci să mi le dai pe toate! Căci aceste femei sunt prea minunate pentru a mă putea hotărî pentru una singură dintre ele! De aceea, dăruiește-mi-le pe toate, astfel încât nici una să nu se simtă ofensată pentru că nu am ales-o!”

9. Auzind acest răspuns, regele a răspuns și i-a spus: „Dragul meu prieten, ascultă-mă bine, căci sunt convins că vei ține cont de răspunsul meu!

10. Deocamdată am să-ți dăruiesc doar șapte zeițe! Poți trăi împreună cu ele timp de un an, în palatul meu! Dacă după acest răgaz îți vei mai dori și altele, vei putea alege oricâte dintre ele!

11. Pe de altă parte, dacă cele șapte îți vor fi de ajuns, vei putea rămâne cu ele, fapt care mi-ar conveni mai mult. Oricum, în calitatea ta de vicerege, toate aceste semi-zeițe îți stau la dispoziție oricând dorești, în schimbul unei ofrande moderate”.

12. Waltar a fost imediat de acord cu propunerea regelui și s-a decis să le ia cu el pe cele șapte zeițe recomandate. După ce acestea au fost îmbrăcate, el s-a întors la palat alături de Gurat, nebun de fericire.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 257
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 10:53 View PostDownload Post

Capitolul 257
Despotismul Aglei în calitatea ei de regină a Hanohului. Răzbunarea ei împotriva lui Waltar, care fuge, dar este ucis.
(16 aprilie 1844)

1. Când Agla, care rămăsese la palat, a văzut ce a făcut fratele ei, ea s-a înfuriat foarte tare. Ea i-a cerut imediat regelui să o ia de soție, ca să pună mâna pe coroana regală și pentru a se putea astfel răzbuna pe fratele ei, dar mai ales pe zeițele frumuseții, în noua ei calitate de regină și suverană a marelui regat.

2. Fascinat în continuare de frumusețea Aglei, Gurat a fost imediat de acord, în speranța că se va putea bucura astfel mai curând de fericirea care îl aștepta. Așa se face că Agla a devenit regina Hanohului la numai trei zile după ce fratele ei le-a luat acasă pe cele șapte zeițe.

3. Agla s-a dovedit teribil de despotică, și toți cei care îi ieșeau în cale trebuiau să se încline până la pământ în fața ei.

4. Această atitudine l-a contrariat în mare măsură pe Waltar, care a mers până acolo încât i-a cerut regelui să îi fie revocate toate funcțiile, pentru a se putea stabili pe un munte oarecare, unde să nu mai fie nevoit să audă de îngrozitoarea sa soră.

5. Dat fiind că Gurat era însă literalmente posedat de pasiunea sa arzătoare pentru Agla, el nu mai făcea demult ceva fără consimțământul ei. De aceea, el a întrebat-o ce părere avea despre decizia fratelui ei.

6. La auzul acestei întrebări, Agla s-a înroșit de furie, după care a dispus despărțirea fratelui său de cele șapte zeițe și aruncarea lui în închisoare. Toate aceste evenimente se petreceau la doar un an de la numirea ei ca regină a Hanohului. După toate aparențele, bietul ei frate nu a avut prea mult timp pentru a se bucura de fericirea conjugală.

7. La rândul său, generalul și șeful suprem al marilor preoți a fost foarte nemulțumit de faptul că Agla și-a aruncat fratele în închisoare fără nici un motiv, căci el fusese întotdeauna satisfăcut de serviciile lui Waltar, al cărui spirit era foarte trezit. De aceea, el a încercat să obțină clandestin eliberarea lui de către rege, sub legământul că nu-i va spune însă nimic soției sale, pentru a se proteja astfel de mânia acesteia.

8. Regele i-a spus generalului: „Propunerea ta mi se pare bună, dar cum să facem pentru a deschide porțile închisorii, dat fiind că Agla deține cheile acesteia și și-a plasat gărzile cele mai credincioase în fața clădirii?”

9. Generalul i-a răspuns: „Chestiunea nu este deloc ușoară, dar lasă-mă pe mine să o rezolv. Sunt absolut convins că o să mă descurc de minune! Însoțit de o mică trupă de soldați, voi surprinde gărzile în timpul nopții și voi deschide porțile închisorii cu forța. În acest fel, gardienii vor trebui să se supună!”

10. Gurat i-a dat consimțământul său, și chiar în acea noapte, Waltar a fost eliberat, după două luni de captivitate.

11. Marii preoți i-au propus să îl ia sub protecția lor, dar Waltar nu mai avea decât o singură dorință: să evadeze. De aceea, i s-a permis să fugă.

12. Când Agla a aflat ce s-a întâmplat, ea și-a trimis zbirii cu misiunea de a-i găsi fratele și de a-l ucide pe loc.

13. Sperând la o recompensă bună în schimbul acestui act, zbirii au pornit în toate direcțiile, l-au prins pe Waltar pe drum și l-au ucis pe loc.

14. Aceasta a fost răsplata lui pentru faptul că s-a îndepărtat de Dumnezeu. În plus, Hanohul a căzut pradă unui despotism de o cruzime fără precedent.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 258
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 10:54 View PostDownload Post

Capitolul 258
Recompensa zbirilor. Asasinarea soțiilor lui Waltar. Regelui i se face frică.
(18 aprilie 1844)

1. Pentru a fi siguri că își vor primi recompensa din partea reginei, zbirii i-au tăiat capul lui Waltar, l-au băgat într-un sac și i l-au adus suveranei lor.

2. Aceasta s-a înspăimântat la început, dar apoi și-a revenit și le-a spus zbirilor:

3. „Mi-ați dovedit fidelitatea voastră! Mi-ați nimicit cel mai crunt dușman! De aceea, vă meritați recompensa! Iată o sută de livre de aur. Luați-le, căci le-ați meritat cu prisosință!

4. Iar acum, luați capul și îngropați-l undeva în grădina zeițelor frumuseții! În acest fel, fostul lui purtător va putea să se delecteze la infinit cu cele pe care le-a preferat mai mult decât pe mine!

5. După ce veți îngropa capul, mergeți la cele șapte femei care locuiesc încă într-una din laturile acestui palat și aduceți-le la mine, cu tot cu cele 14 semi-zeițe ale lor!

6. Vă voi spune atunci ce veți avea de făcut în continuare. Dacă vă veți face bine treaba, veți avea parte de o nouă recompensă!”

7. Zbirii au luat imediat capul și l-au îngropat potrivit instrucțiunilor reginei.

8. Zeițele frumuseții au asistat la întregul spectacol și au rămas îngrozite, spunându-și în sinea lor: „Este un semn de rău augur, care ne privește pe toate! Cel mai bine ar fi să fugim chiar acum, dacă nu dorim să avem soarta acestui biet cap!”

9. O parte dintre ele și-au propus să vorbească însă cu șeful marilor preoți, dar acesta era prea ocupat cu proiectele sale de a o sabota pe Agla pentru a-și pleca urechea la spusele lor. Căci mânia sa împotriva reginei atinsese paroxismul. De aceea, zeițele au fost nevoite să rămână în palat și să aștepte speriate mersul evenimentelor.

10. Chiar a doua zi, zbirii reginei le-au înșfăcat pe cele șapte soții ale lui Waltar, pe care i le-au dus suveranei, cu tot cu semi-zeițele lor.

11. Când acestea au ajuns în fața reginei, Agla le-a întrebat: „Nu credeți că ar fi cazul să deplângeți moartea lui Waltar, care a fost ucis din ordinul meu?”

12. Atunci, femeile au început să plângă și să se lamenteze.

13. Dar regina le-a spus: „De vreme ce îi deplângeți atât de intens moartea, înseamnă că i-ați purtat o mare iubire! De altfel, iubirea mea pentru el a fost la fel de intensă, căci numai din iubire am dispus uciderea lui, astfel încât să nu mai fie al vostru!

14. Îmi dau seama cât de mult suferiți din cauza pierderii lui. De aceea, îmi propun să pun capăt acestei suferințe! – Gărzi! Dezbrăcați-le pe aceste femei și legați-le goale de coloanele din sala regelui!”

15. Soldații i-au executat imediat ordinul.

16. După ce femeile au fost solid legate de coloane, Agla a luat un pumnal ascuțit și l-a lipit de pieptul uneia dintre ele, spunându-i: „Deci aici bate inima care mi-a iubit fratele?”

17. După care a înfipt adânc pumnalul în inima femeii, spunându-i: „Aceasta să-ți fie răsplata, mizerabilo!” Și a continuat astfel cu toate celelalte zeițe.

18. Și astfel, Agla le-a ucis cu propria ei mână pe toate soțiile fratelui său, pentru a se răzbuna pe el.

19. Deși a auzit vestea chiar a doua zi, regele nu a îndrăznit să-i spună: „Femeie, ce ai făcut?”, atât de mult o iubea și se temea de ea.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 259
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 10:55 View PostDownload Post

Capitolul 259
Cele 21 de femei înjunghiate sunt expuse în templul iubirii. Șocul gărzii șefului marilor preoți în fața cruzimii reginei.
(20 aprilie 1844)

1. În continuare, Agla le-a poruncit zbirilor să înfășoare trupurile femeilor în lințolii negre și să le îngroape în aceeași grădină a zeițelor frumuseții. Înainte de a le îngropa însă, ei trebuiau să le expună trupurile dezgolite în templu timp de o zi întreagă, pentru ca zeițele să se delecteze cu acest spectacol sinistru.

2. Gărzile i-au răspuns reginei: „Mare și puternică suverană! Nu îndrăznim să facem ce ne-ai cerut, căci poporul este foarte atașat de aceste zeițe, iar dacă le vom speria și dacă le vom ofensa, consecințele ar putea fi nefaste pentru noi și pentru Măria ta!

3. Cine dorește să se folosească de cruzime trebuie să adopte o anumită politică, astfel încât nimeni să nu-și dea seama ce face. În caz contrar, el se expune unor mari pericole, iar posibilitățile sale de acțiune vor deveni în scurt timp extrem de limitate. De aceea, o implorăm pe Mărita ta să urmeze de această dată sfatul nostru și să dispună îngroparea în taină a cadavrelor. În acest fel, afacerea va fi lichidată fără ca poporul să afle!”

4. Ca răspuns la discursul lor bine intenționat, Agla a sărit în sus ca mușcată de șarpe și i-a amenințat cu pumnalul pe toți cei care nu erau pregătiți să îi asculte orbește ordinele.

5. Gărzile s-au văzut astfel nevoite să facă ce le-a poruncit regina lor.

6. Corpurile au fost desprinse de stâlpi și învelite în lințolii negre. Ele au fost transportate în plină zi pe 21 de cămile până la templul Naemei, unde au fost expuse goale.

7. După ce au îndeplinit porunca reginei, zbirii și-au luat grăbiți tălpășița și au lăsat totul baltă, inclusiv cămilele lor, spunându-și în sinea lor: „De data aceasta ne-am achitat de sarcină, dar data viitoare când va mai dori să omoare pe cineva, această scorpie de regină va trebui să-și caute alți oameni, căci noi unii nu o vom mai sluji! De altfel, nici pe rege!”

8. Între timp, generalul și șeful marilor preoți aflase deja ce s-a întâmplat, prin intermediul spionilor săi. De aceea, el a trimis o trupă de soldați bine antrenați la templul zeițelor.

9. Soldații i-au prins pe zbirii reginei chiar în timpul fugii lor precipitate și i-au încercuit pe loc. Ei i-au silit apoi să se întoarcă la locul faptei (la templu, acolo unde erau expuse cadavrele), în calitate de prizonieri.

10. Ajunși la templu înainte ca zeițele să poată vedea trupurile suratelor lor, șeful trupei i-a întrebat pe zbiri dacă ei au fost cei care le-au înjunghiat pe acele magnifice creaturi.

11. Cei interpelați le-au povestit însă tot ce s-a întâmplat.

12. Șeful trupei a strigat: „Pe toți zeii, și chiar pe Dumnezeul primordial! Această regină este însăși Satana, cea pe care o descriu cărțile lui Kinkar, căci o astfel de cruzime este nemaiauzită!

13. Ce putem face pentru a ne debarasa de acest șarpe veninos urcat pe tron și ale cărui porunci sunt ascultate de întregul infern? Viața în acest oraș va deveni în scurt timp insuportabilă, căci această femeie va înfricoșa chiar și hienele și tigrii!”

14. După care șeful trupei s-a întors către soldații săi și i-a spus unuia dintre ei: „Va trebui să protestăm deschis împotriva acestei povești! Chemați-i pe cei care se ocupă de îmbălsămări, căci doresc ca aceste cadavre să fie îmbălsămate pentru a nu se descompune, iar apoi expuse chiar în acest loc, în văzul tuturor, în niște sicrie de sticlă pe care să scrie: ‚Opera infernală a reginei’!

15. Cât despre voi, ceilalți, dezgropați imediat capul lui Waltar! După îmbălsămare, va fi expus și acesta într-o urnă de sticlă așezată între sicriele soțiilor sale, purtând aceeași inscripție!”

16. Soldații au ascultat pe loc ordinul ferm al superiorului lor.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 26 of 37  [ 368 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 35, 36, 37  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !