Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 21:39
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 35, 36, 37  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 270
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 11:11 View PostDownload Post

Capitolul 270
Discursul ipocrit al lui Drohuit. Satanica Agla cade în capcana întinsă de acesta. Recompensa generalului și a lui Drohuit sunt cele două surori ale Aglei.
(4 mai 1844)

1. Când Drohuit a părut să-și mai revină din disperarea sa prefăcută (demonstrație care i-ar fi făcut cinste chiar și celui mai genial actor), el s-a îndreptat cu timiditate către Agla, i-a sărutat rochia, după care l-a salutat pe Fungar-Hellan cu cel mai profund respect, spunându-i:

2. „Văzând că Gurat s-a prăbușit într-o disperare fără margini, i-am spus pentru a-l liniști: ‚Prietene, lasă-mă să te consolez! Ai încredere în zei și în prietenul cel mai sincer și mai nobil pe care îl ai! Bazează-te pe iubirea celestei Agla la fel cum te-ai baza pe un bloc de marmură și te vei convinge în curând că lucrurile stau cu totul altfel decât ți se pare ție, în imensa ta durere!’ Dar cuvintele mele au rămas fără nici un efect, căci el a continuat să se poarte ca un apucat.

3. După o vreme, i-am prins mâna în mâna mea și i-am spus: ‚Prietene, rege al acestui măreț regat, Gurat, ascultă-mă! Te înșeli în totalitate comparând caracterul nobil al celestei Agla cu caracterele noastre! Căci ea este o fiică a unui locuitor al munților sacri ce au fost populați cândva cu primii oameni de pe acest pământ, în timp ce noi nu suntem decât niște oameni simpli, de fapt, niște biete umbre ale umanității!

4. De aceea, trebuie să ne comportăm exact ca niște umbre în raport cu Agla, căci numai ea are o natură cu adevărat umană. Noi suntem niște sărmane umbre generate de soarele care apune și doar ne imaginăm că avem un caracter măreț, în timp ce prin comparație cu cel al Aglei nu însemnăm nimic!

5. Dacă dorim să aspirăm măcar către statutul de oameni adevărați, tot ce trebuie să facem este să o urmăm pe Agla ca niște umbre, fără să ne gândim însă vreodată că ea s-ar putea coborî la nivelul nostru!’

6. După ce a auzit aceste cuvinte, Gurat s-a mai calmat întrucâtva, dar suferea încă foarte intens, așa că a căzut în scurt timp într-o stare de tristețe care nu părea să aibă limite. Din când în când striga: ‚Agla este inima mea, iar Fungar-Hellan capul meu! Nu mă pot lipsi de nici unul dintre ei fără a-mi pierde viața; și totuși, îmi este limpede că nu îi pot avea pe amândoi! Fie o primesc înapoi pe Agla, fie pe Fungar-Hellan!’

7. Văzând cât de deșarte au rămas eforturile mele de a-l consola, am căzut eu însumi într-o stare de melancolie profundă!”

8. Ca răspuns la acest discurs improvizat și sută la sută mincinos, Agla s-a apropiat emoționată de oratorul încă aparent bulversat, i-a luat mâna, i-a apăsat-o pe pieptul ei și i-a spus:

9. „Te-ai dovedit un prieten credincios și te-ai bucurat întotdeauna de indulgența mea, dar niciodată nu am bănuit până acum că ne poți purta o asemenea fidelitate, mie, regelui și lui Fungar-Hellan! De aceea, te voi recompensa așa cum nimeni nu a fost recompensat vreodată până acum, în acest oraș!

10. Iată: eu mai am încă două surori, a căror frumusețe nu este cu nimic mai mică decât a mea! Le voi chema aici și îți voi dărui una ție și pe cealaltă lui Fungar-Hellan, astfel încât eu să pot rămâne soția lui Gurat. În acest fel, relația noastră de prietenie se va consolida și nimeni nu o va mai putea rupe vreodată!”

11. Într-adevăr, această propunere a avut darul să îi satisfacă pe toți, iar Agla a trimis de îndată mesageri în căutarea celor două surori ale ei, care locuiau încă în munții sacri.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 271
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 21:50 View PostDownload Post

Capitolul 271
Întâlnirea caravanei trimisă de Agla cu păstorii lui Mahal, tatăl reginei.
(6 mai 1844)

1. O caravană alcătuită din o mie de oameni a fost trimisă imediat în munți, cu misiunea de a le aduce pe cele două surori ale Aglei, care se numeau Pira și Gella.

2. La jumătatea drumului, caravana a ajuns pe o pajiște superbă pe care câțiva păstori își pășteau oile și caprele, apărându-le de animalele sălbatice. Păstorii își construiseră colibe și erau înarmați cu săbii, praștii și sulițe.

3. Șeful caravanei l-a întrebat pe unul din păstori dacă le cunoștea pe cele două fiice ale unui oarecare Mahal, respectiv pe Pira și pe Gella.

4. Păstorul i-a răspuns: „De unde veniți voi și cum se face că le cunoașteți pe frumoasele fete ale stăpânului nostru? De fapt, el a avut trei fiice și doi fii, dar a fost nevoit să îl trimită pe unul din băieți în ținuturile de la șes, pentru a propovădui acolo penitența și pentru a obține iertarea păcatelor oamenilor în fața lui Dumnezeu, respectiv pentru a le anunța iminenta judecată a Domnului dacă oamenii nu doreau să se căiască. Acest fiu nu s-a mai întors însă acasă.

5. La fel ca și în cazul lui, una din frumoasele sale fiice a dispărut fără urmă. Nimeni nu știe ce s-a ales de cei doi. Cine știe dacă fata nu a căzut în mâinile vreunei caravane ca a voastră, căzând astfel victimă celor de la șes! De aceea, spuneți-ne mai întâi de unde veniți și cine v-a trimis aici; abia apoi vă vom comunica unde se află Pira și Gella!”

6. Șeful caravanei i-a răspuns păstorului: „Ascultați-mă, cinstiți păstori ai stăpânului vostru! Cea care ne-a trimis la voi a fost Agla însăși, cu scopul de a le conduce la ea pe surorile sale! Agla a ajuns marea regină a ținuturilor de la șes și domnește cu o putere nelimitată asupra unei jumătăți a acestei planete! Noi înșine suntem servitorii ei. Fratele ei Waltar a murit, dar nimeni nu știe cum. Cert este că i-am văzut capul îmbălsămat într-o urnă de cristal expusă la templul marii zeițe Naeme”.

7. Atunci, primul păstor a spus: „Mi-am dat seama că ai spus adevărul! De aceea, puteți rămâne aici până mâine, când Mahal va veni cu cele două fiice ale sale și veți putea discuta personal cu el.

8. Dacă va afla din gura voastră că Agla a devenit o mare regină a unui oraș de la șes despre care noi nu știm nimic, va dori desigur să vă însoțească pentru a-și vizita fiica pe care a deplâns-o atâta vreme, crezând-o pierdută pentru totdeauna!”

9. Caravana a rămas așadar peste noapte alături de păstori, așteptând venirea lui Mahal și a celor două fiice ale sale, în dimineața următoare.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 272
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 21:51 View PostDownload Post

Capitolul 272
Ritualul devoțional matinal al păstorilor. Cuvintele Celui Preaînalt care le sunt adresate. Caravana se întâlnește cu Mahal și cu fiicele sale.
(7 mai 1844)

1. În timpul nopții, păstorii au fost nevoiți să se lupte, ca de obicei, cu animalele sălbatice care i-au atacat cu violență. Când soarele a început să răsară, ei au căzut însă în genunchi, slăvindu-L pe Dumnezeu și mulțumindu-i că i-a apărat și de această dată de ferocele fiare. În final, ei L-au rugat să le acorde și de acum înainte grația Lui.

2. Atunci, o voce s-a auzit din cer, la fel ca un tunet, spunând: „Conduceți această turmă bogată acasă și închideți-o în staulul slujitorului Meu Noe! Căci fratele său Mahal nu va mai avea nevoie de acum înainte de această turmă! El a luat astăzi decizia de a coborî împreună cu fiicele sale în ținuturile blestemate de la șes, pentru a-și încerca acolo norocul!

3. Noe vă va da de muncă, așa cum îi voi indica Eu. Dacă veți executa voința Mea, făcând ceea ce vă va cere Noe, nu veți simți mânia Mea în ziua judecății. Dacă veți murmura însă executând această sarcină, în momentele din urmă îmi veți simți mânia și vă veți blestema zilele! Așa să fie!”

4. După ce vocea a tăcut, păstorii au căzut cu fețele la pământ și s-au închinat lui Dumnezeu.

5. După ce s-au ridicat de la sol, șeful caravanei l-a întrebat pe unul dintre ei ce a însemnat acea voce ca un tunet și dacă a înțeles ce spunea ea, de vreme ce toți au ascultat-o cu atâta atenție.

6. Păstorul i-a răspuns: „Zgomotul pe care l-ați auzit nu a fost un tunet obișnuit, căci tunetele nu pot fi auzite atunci când cerul este perfect senin! Ceea ce ați auzit a fost vocea lui Dumnezeu, care ne-a vorbit și ne-a cerut să îndeplinim o anumită misiune. Ea ne-a avertizat că Mahal, cel care a fost stăpânul nostru până în prezent, va înceta să ne mai fie stăpân de acum înainte, căci se va stabili în ținuturile blestemate de la șes pentru a-și căuta acolo norocul. Dacă mai rămâneți aici, îl veți întâlni cu siguranță, împreună cu fiicele sale!”

7. După care păstorii au început să adune turma pentru a se îndrepta către Noe și au părăsit locul. Membrii caravanei au așteptat până seara, dar Mahal nu a apărut.

8. Atunci, șeful caravanei a spus: „De ce am fost atât de proști să-i lăsăm să plece pe acei păstori? Cine știe dacă nu cumva l-au atacat pe Mahal, dacă s-au întâlnit într-adevăr cu el? Cel mai bine este să o pornim la drum, pentru a-i ieși în cale. Poate că are nevoie de ajutorul nostru!”

9. După aceste cuvinte, caravana s-a pus din nou în mișcare, îndreptându-se către culmile muntoase.

10. După trei ore de mers, ei au zărit un întreg grup de oameni care se îndrepta către ei, în mijlocul cărora se afla Mahal, înconjurat de cele două fiice ale sale și de fiul său. După ce au aflat cu cine au de-a face, membrii caravanei i-au povestit lui Mahal tot ce trebuia să știe.

11. Aflând motivul venirii caravanei, Mahal și-a concediat escorta și a coborât vesel la șes, împreună cu străinii.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 273
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 21:51 View PostDownload Post

Capitolul 273
Mahal și caravana care îl însoțește ajung la templul iubirii. Marea recepție de la palatul regal.
(8 mai 1844)

1. Drumul care cobora din munți, aflat în stare proastă, căci era foarte rar frecventat, conducea direct către grădina zeițelor frumuseții și în apropiere de templul deschis. De aceea, călătorii noștri au trebuit să treacă prin această grădină funestă și în apropiere de edificiul cu pricina.

2. După aflarea evenimentelor care s-au petrecut în acest loc, vizitatorii templului erau mai numeroși ca oricând. Nu-i de mirare că membrii caravanei, mânați de curiozitate, și-au propus să urmeze și ei mulțimea, pentru a vedea ce se întâmplă acolo.

3. Dar șeful caravanei i-a spus lui Mahal: „Onorate bătrân și ilustru părinte al marii noastre regine! Ne-ar lua o oră ca să trecem prin toată această mulțime pentru a ne apropia astfel de templu! Deocamdată, nu dispunem de acest timp!

4. De aceea, mulțumește-te pentru moment să privești templul de departe. Dacă vei dori să îl vezi mai îndeaproape, o vei putea face fără probleme în compania regelui, căci atunci când apare acesta, poporul se retrage imediat și îi face cu respect loc!”

5. Mahal s-a mulțumit cu aceste explicații și a continuat să urmeze caravana.

6. Ajuns în oraș, uimirea sa nu a mai cunoscut limite. El s-a oprit în fața fiecărui palat, scufundat într-o stare de minunare din care nu mai reușea să iasă.

7. Cât despre copiii săi, aceștia erau de-a dreptul extaziați. Fiul său, pe nume Kisarell, întreba fără încetare dacă toate acele opere erau făcute de oameni.

8. Cele două fiice erau la fel de fascinate văzând toate mărfurile expuse pe tarabe și întrebau la tot pasul cui aparțineau acele lucruri minunate și dacă le puteau lua cu ele.

9. Șeful caravanei nu mai contenea cu explicațiile și a oftat ușurat atunci când, după patru ore, a reușit să ajungă la palatul regal.

10. Când caravana s-a oprit, regele, regina, Fungar-Hellan și Drohuit le-au ieșit în întâmpinare oaspeților, primindu-i cu cea mai mare amabilitate și conducându-i în interiorul reședinței regale.

11. Mahal era atât de fericit datorită faptului că și-a regăsit fiica preferată în circumstanțe atât de favorabile, după ce o plânsese atât de mulți ani, încât nu mai putea pronunța nici un singur cuvânt.

12. Cât despre Fungar-Hellan, acesta a început imediat să-i facă curte Pirei, pe care a plăcut-o din primul moment. El i-a pus numeroase întrebări, la care frumoasa Pira a răspuns cu toată naivitatea, fapt care l-a încântat pe general.

13. La fel, Drohuit și-a găsit fericirea alături de frumoasa Gella.

14. La rândul ei, Agla trecea când în brațele părintelui ei, când în cele ale fratelui său, fiind incapabilă să mai spună ceva, atât de fericită era.

15. Gurat a poruncit pe loc un festin somptuos și i-a îmbrăcat pe loc pe noii veniți cu haine regale.

16. Așa a fost primită această familie la Hanoh.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 274
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 21:52 View PostDownload Post

Capitolul 274
Hainele indestructibile ale lui Mahal. Încăpățânarea sa de a nu renunța la ele.
(9 mai 1844)

1. După ce meșterii-croitori au adus hainele regale, Gurat l-a rugat pe Mahal să își schimbe veșmintele de muntean cu cele confecționate dintr-o stofă mai moale.

2. Mahal și-a amintit însă de Dumnezeu și a spus: „Stimatul meu ginere! Eu am ajuns la o vârstă înaintată și am supraviețuit multor regi ai ținuturilor de la șes!

3. Fratele meu Noe a cunoscut epoca lui Lameh, iar eu pe cea a lui Uraniel, care i-a succedat lui Tubal-Cain. Au urmat apoi consiliul celor o mie și Ohlad, care a făcut cândva parte din consiliu și care a redeschis templul lui Lameh.

4. Această haină care îmi acoperă nuditatea mi-a folosit secole la rând și este practic indestructibilă, căci a fost țesută din materialul pe care li l-a dat însuși Iehova primilor oameni de pe pământ! De câtă ingratitudine aș da dovadă față de Dumnezeu dacă m-aș despărți de acest veșmânt care mi-a protejat corpul de căldură și de frig timp de aproape cinci secole, pentru a îmbrăca acest veșmânt regal atât de moale!

5. Desigur, haina mea nu este somptuoasă și nu are nici un fel de strălucire, dar este infinit mai prețioasă pentru mine decât toate veșmintele voastre țesute din fir de aur și pline de pietre prețioase! Căci veșmintele voastre se murdăresc și trebuie curățate, în timp ce haina pe care o port de mai bine de 400 de ani nu se murdărește niciodată și îmi păstrează intactă puritatea corpului!

6. De aceea, nu voi îmbrăca niciodată o haină care se murdărește și o voi păstra pe cea pe care o port, care nu numai că nu se murdărește, dar distruge chiar și impuritățile corporale, asigurându-i trupului meu sănătatea de care are nevoie!”

7. Gurat s-a minunat în fața acestei încăpățânări și a întrebat-o în taină pe Agla ce trebuie să facă.

8. Aceasta i-a răspuns: „Lasă-l să facă ce vrea! Eu una îl cunosc bine; dacă refuză astăzi să facă ceva, a doua zi se răzgândește și face ce îi spui tu! Acum face caz de bătrânul Dumnezeu, dar după ce îi trece această fază, păcătuiește la fel ca noi toți!

9. Până una alta, nu mai pomeni nimic de acest subiect, dacă nu dorești să se încăpățâneze și mai tare! Diseară, lasă-i însă veșmintele albe pe marginea patului, iar mâine și le va pune din proprie inițiativă, dacă nu direct pe piele, cel puțin deasupra hainei sale indestructibile!”

10. Gurat a întrebat-o de asemenea în secret dacă tot ce i-a povestit tatăl său despre viața sa de dinainte și despre haina sa este adevărat.

11. Agla i-a răspuns: „Îl poți crede întru totul pe cuvânt; căci avea deja 400 de ani când și-a luat pentru prima oară o soție! De altfel, îți poți da seama de acest lucru numai privindu-ne pe noi, copiii lui, care avem vârsta pe care o au bătrânii voștri, dar nu ne-am pierdut înfățișarea de adolescenți!”

12. „Așa este, i-a spus Gurat. Acum îl cred întru totul! Să înțeleg că haina sa este responsabilă pentru această longevitate?”

13. Agla i-a răspuns: „Nu, adevărata cauză este bătrânul Dumnezeu, care este singurul Dumnezeu care există și în afara căruia nu mai există nici un alt zeu! – Gata însă cu acest subiect, căci masa este deja servită! Mâine vei învăța să o cunoști pe adevărata ta Agla! Până atunci, să ne îndreptăm către sala de mese!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 275
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 21:53 View PostDownload Post

Capitolul 275
Mahal și familia lui la masa regală. Mahal întreabă unde este Waltar. Răspunsul evaziv al Aglei. Mahal se îmbracă cu hainele regale.
(10 mai 1844)

1. După aceste cuvinte, întregul grup s-a așezat la masă, în fața unor bucate foarte sofisticate. Singur Mahal a mâncat foarte puțin, căci cerul gurii sale nu era obișnuit cu asemenea bucate, iar stomacul lui robust de muntean încă și mai puțin.

2. În schimb, Pira și Gella s-au desfătat pur și simplu, căci curiozitatea le-a mânat să încerce din fiecare fel câte puțin.

3. După masă, oaspeții s-au întreținut cu gazdele lor și seara a trecut repede, într-o atmosferă de prietenie și bună dispoziție.

4. Singur Mahal a pus o serie de întrebări legate de Waltar, la care Agla a răspuns foarte evaziv, astfel încât tatăl ei nu a înțeles nimic concret.

5. În taină, Agla a dispus trimiterea unor servitori în grădina templului pentru a ascunde capul lui Waltar, mai precis pentru a-l cimenta într-o nișă a zidului de incintă al grădinii cât mai îndepărtat posibil, sub legământul unei tăceri absolute, a cărei încălcare era pasibilă de pedeapsa cu moartea.

6. În dimineața zilei următoare, ordinul reginei a fost executat până la ultimul detaliu și în cel mai mare secret, căci servitorii Aglei și-au spus: „Trebuie să îi ascultăm cu strictețe ordinele! Dacă nu l-a scutit nici măcar pe propriul ei frate, nu ne va scuti nici pe noi de pedeapsă! De aceea, va trebui să păstrăm o tăcere absolută!”

7. După ce s-au întors la palat, servitorii i-au explicat în detaliu Aglei ce au făcut și cum i-au ascuns capul lui Waltar.

8. Agla i-a recompensat și le-a poruncit încă o dată să tacă, inclusiv în fața regelui, a lui Drohuit și a generalului.

9. Servitorii i-au jurat pe tot ce aveau mai sacru că vor păstra tăcerea, după care au plecat la treburile lor.

10. Când toată lumea s-a reunit din nou în marea sală, cu toții au remarcat absența lui Mahal.

11. Au plecat imediat să îl caute.

12. Când au intrat în camera lui, l-au găsit încercând noile sale haine regale, pe deasupra veșmântului său indestructibil.

13. Mahal a fost felicitat din toate părțile și cu toții s-au grăbit să îl complimenteze în sala de mese, unde îi aștepta deja un mic dejun excelent.

14. Începând din acea zi, întreaga familie venită din munții sacri era îmbrăcată cu veșmintele regale, care le-au plăcut tuturor peste măsură.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 276
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 21:54 View PostDownload Post

Capitolul 276
Fungar-Hellan le cere de soții pe ambele surori. Generalul face un schimb cu Drohuit, care devine rege și o obține pe Agla drept soție.
(11 mai 1844)

1. După masa de dimineață, Fungar-Hellan s-a ridicat și i-a spus Aglei: „Agla, reprezentantă sublimă a frumuseții feminine ideale pe acest pământ! În afară de tine, singurele care îți egalează frumusețea sunt surorile tale! Gella îmi place la fel de mult ca Pira și nu reușesc să fac o alegere între ele!

2. Ca să fiu absolut sincer cu tine, aș prefera să le iau pe amândouă de soții, nu doar pe una singură! Dacă Drohuit mi-ar da aprobarea sa, ar găsi în mine un prieten devotat pentru totdeauna. Oricum, această decizie îi aparține numai lui!”

3. Auzind aceste cuvinte, Agla s-a întors către Drohuit și i-a spus la ureche: „Ai auzit ce dorește Fungar-Hellan, dragul meu Drohuit? Care este răspunsul tău?”

4. Drohuit i-a răspuns: „Am auzit, din păcate, dar ce pot face? Tot ce pot face este să renunț la o mireasă pe gustul meu din motive pur politice, mulțumindu-mă cu acest fruct amar și mimând satisfacția în fața acestui joc murdar! Singurul lucru care m-ar putea consola în fața acestei pierderi, o, divină Agla, ar fi certitudinea iubirii tale! În caz contrar, aș fi absolut disperat!”

5. Auzind aceste cuvinte din gura căpitanului ei preferat, care i s-au părut balsam pe rană, Agla i-a spus acestuia: „Da, Drohuit, îți vei găsi de o mie de ori consolarea în brațele mele! Acum, du-te însă la Fungar-Hellan și acordă-i ceea ce își dorește, și te asigur că totul se va termina cu bine!”

6. Drohuit s-a ridicat de la masă, s-a dus la general și i-a spus: „Prietene, sincer să fiu, aștepți foarte mult de la mine! Îmi propui să o sacrific pe aceea în schimbul căreia aș fi dispus să renunț la o lume întreagă! Pentru a-ți demonstra însă că tu reprezinți pentru mine mai mult decât întreaga lume, sunt dispus să accept acest sacrificiu de dragul prietenului meu intim, mai mare și mai puternic decât mine! În consecință, ți-o cedez pe aleasa inimii mele, mânat de un elan care provine din străfundurile acestei inimi, și te binecuvântez cu toată forța fericirii care credeam că îmi aparține deja!”

7. Auzind aceste cuvinte, Fungar-Hellan l-a luat în brațe pe Drohuit și l-a sărutat, spunându-i: „Drohuit, adevăr îți spun: acest sacrificiu îți va aduce avantaje la care nimeni nu a visat vreodată în întreaga lume; acest lucru este la fel de adevărat cum este faptul că eu mă numesc Fungar-Hellan și că dețin întreaga putere în mâinile mele!

8. Până atunci, îți spun un singur lucru: Drohuit, tu ești adevăratul rege, iar Gurat nu este decât un simplu figurant! În consecință, Agla îți aparține de drept! Lasă-l pe Gurat, care a îmbătrânit și a devenit slab, să se bucure de luxul lui și să reprezinte puterea regală în fața poporului. În ceea ce privește însă adevărata putere, aceasta ne va aparține nouă, mie și ție!

9. Aceasta este răsplata pentru datoria pe care o am față de tine și pe care ți-o acord în avans; viitorul îți va arăta ce îți va aduce!”

10. După aceste cuvinte, cei doi prieteni s-au îmbrățișat încă o dată. Drohuit a fost cât se poate de mulțumit cu promisiunea primită în schimbul sacrificiului său și a plecat imediat să o informeze pe Agla.

11. Atunci, Agla i-a luat mâna lui Drohuit, a apăsat-o la pieptul ei și i-a spus: „Acum, dorința mea cea mai intimă s-a îndeplinit! Tu îmi aparții!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 277
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 21:55 View PostDownload Post

Capitolul 277
Mahal solicită să fie informat. Răspunsul Aglei. Mahal este pus la curent cu situația infernală din Hanoh.
(13 mai 1844)

1. Se pare însă că la urechile lui Mahal au ajuns zvonuri legate de ceea ce se întâmpla și de faptul că ambele fiice ale sale erau promise unui singur bărbat. De aceea, el s-a îndreptat în grabă către Agla și i-a cerut explicații.

2. Agla i-a spus: „Ascultă-mă, dragul meu părinte! În munții noștri arizi era natural ca tu să decizi dacă și cu cine se puteau mărita fiicele tale, dar aici există o cu totul altă ordine a lucrurilor și va trebui să fii de acord cu ceea ce decid principalii trei potentați ai acestui regat.

3. Unul din acești potentați este exact cel care dorește să le ia de soții pe fiicele tale, iar aceasta este o mare șansă deopotrivă pentru ele și pentru mine. Al doilea potentat sunt chiar eu, fiica ta Agla, care sunt regina acestui mare oraș și a întregului regat, iar cel de-al treilea este Drohuit, acest tânăr înalt care vorbește cu Fungar-Hellan, șeful suprem al marilor preoți.

4. Încearcă să întreții relații de prietenie constante cu acești potentați dacă dorești să te bucuri de o viață agreabilă și fără griji. În caz contrar, s-ar putea să te confrunți cu mari dificultăți, chiar dacă ești tatăl meu! De aceea, păstrează tăcerea și afișează o bucurie cât mai mare în fața lui Fungar-Hellan pentru faptul că le-a ales pe ambele tale fiice pentru a-i fi soții, căci prin această alegere, câștigi și tu ca importanță în această țară!”

5. După ce a ascultat cuvintele Aglei, Mahal a început să-și cam dea seama ce se întâmpla în această casă. Gânditor, el s-a scărpinat după urechi și i-a șoptit cu voce joasă Aglei:

6. „Înțeleg ce vrei să spui și voi încerca să mă integrez în acest joc murdar, dar asta numai de dragul tău! Spune-mi însă: dacă tu, Fungar-Hellan și Drohuit sunteți primii trei potentați ai regatului, la ce mai folosește regele? Și ce se va întâmpla cu fiul meu Kisarell?”

7. Agla i-a răspuns: „Prietenia care îl leagă pe regele Gurat de Fungar-Hellan nu este una foarte profundă. Pe de altă parte, regele este foarte stupid! El poartă hainele regale și mimează rolul de rege, dar nu dispune de nici o putere! Drohuit este adevăratul suveran, iar eu sunt soția lui. În consecință, pe el va trebui să-l asculți de acum înainte!”

8. Încă o dată, Mahal și-a întrebat fiica: „Dacă așa stau lucrurile, la ce mai folosește puterea lui Dumnezeu? Nu îi cereți niciodată sfatul?”

9. Agla și-a indicat cu degetul propria frunte și i-a spus: „Iată, aici se află toate sfaturile lui Dumnezeu! Aceasta este partea pe care omul trebuie să și-o dezvolte și după ea trebuie să se ia el, caz în care acționează cu siguranță în conformitate cu sfaturile lui Dumnezeu, cel care l-a creat și care i-a dăruit pentru totdeauna acest cap! – Cunoști tu o cale mai bună?”

10. De data aceasta, Mahal a tăcut, dându-și în sfârșit seama că în ținuturile de jos domnea infernul cel mai deplin.

11. Cât despre Agla, aceasta s-a îndreptat glonț către general și a început o conversație de taină cu el.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 278
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 21:56 View PostDownload Post

Capitolul 278
Kisarell este numit șef al gărzilor pieței palatului. Profeția lui Mahal. Supărarea lui Mahal cauzată de moartea lui Waltar.
(14 mai 1844)

1. Convorbirea secretă dintre Agla și Fungar-Hellan avea drept scop numirea lui Kisarell într-o funcție publică oarecare. Generalul i-a propus reginei să îl numească pe fratele ei șef al gărzilor pieței palatului, post care i-ar fi deschis o mulțime de posibilități de avansare, care i-ar fi permis să avanseze în poziții din ce în ce mai înalte, în cazul în care ar fi făcut dovada unui talent real.

2. Auzind această propunere, Agla s-a grăbit către tatăl ei pentru a-i împărtăși noua veste și i-a spus: „M-ai întrebat mai devreme ce se va întâmpla cu fiul tău. Ei bine, pot să-ți spun că a fost numit deja șef al gărzilor pieței palatului, un post întru totul onorabil! Dacă își va exercita această funcție într-o manieră onorabilă și dacă va dobândi cunoștințe strategice profunde, va putea avansa treptat către poziții din ce în ce mai înalte! Ești mulțumit de această numire atât de avantajoasă pentru Kisarell?”

3. Mahal i-a răspuns: „Ascultă, fiica mea! Sunt întru totul satisfăcut, dar doresc să îți spun ceva. Sunt convins că nu ai uitat complet de Dumnezeul lui Adam, al lui Seth și al lui Enoh. De aceea, doresc să-ți transmit un lucru pe care toți locuitorii din munți îl cunosc.

4. Voi aceștia, marii potentați ai regatului, nu ar trebui să vă faceți prea mari iluzii în ceea ce privește proiectele voastre și avantajele de care vă bucurați, căci orice om cu bun simț care examinează starea de lucruri din regatul vostru își dă cu ușurință seama că nu veți mai putea exista mult timp, dat fiind că v-ați întors cu totul fețele de la Dumnezeu și că ați căzut într-o idolatrie totală, care venerează ființa umană mai presus de orice și pune pe primul loc cultul cel mai obscur al lumii, care nu are nimic de-a face cu doctrina sfântă a Domnului.

5. Adevăr îți spun: peste numai 17 ani nu va mai exista nici o urmă din grandoarea voastră și din mărețul vostru regat! De aceea, eu unul vă voi părăsi și mă voi întoarce la fratele meu Noe, în munții sacri. Totuși, înainte de a pleca aș dori să îl revăd pe Waltar!”

6. Agla s-a simțit impresionată fără să vrea, dar și-a revenit repede și i-a răspuns tatălui ei: „Fă cum dorești. Din partea noastră nu vei avea parte de dificultăți! În ceea ce îl privește pe Waltar, va fi imposibil să îl revezi, întrucât a plecat în lumea largă, dat fiind c㠖 fiindu-i sor㠖 nu i-am putut deveni soție!”

7. Mahal a intrat într-o stare de mare agitație interioară, și-a mușcat buzele și după câteva clipe i-a spus fiicei sale: „Înțeleg că Waltar e mort! – Agla, Agla, Domnul te va pedepsi cu severitate!”

8. După care și-a acoperit fața cu mâinile și a început să plângă în hohote.[/align]
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 279
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 21:57 View PostDownload Post

Capitolul 279
Mahal îi adresează generalului un discurs cu consecințe grele. Argumentele celui din urmă sunt sinonime cu criteriile acestei lumi.
(15 mai 1844)

1. Fungar-Hellan a remarcat imediat că bătrânul Mahal plângea. De aceea, el s-a îndreptat către el și l-a întrebat care este motivul tristeții sale.

2. Mahal i-a răspuns: „O, potentat al acestui regat, care te bucuri de atâta timp de grația și de compasiunea lui Dumnezeu, Domnul nostru, dacă ai ști ce știu eu, și tu ai plânge, la fel ca mine, lamentându-te teribil!

3. Vezi tu, Domnul mi-a dăruit adineauri o mare lumină interioară, iar în această lumină am văzut crimele pe care le-ați comis cu toții împotriva Lui, precum și pedeapsa care urmează și care va consta în distrugerea voastră completă! Cum aș putea să nu plâng?

4. Voi ați ucis spiritul fiului meu Waltar, care a fost trimis la voi ca profet al lui Dumnezeu, și cine știe dacă nu i-ați ucis și trupul…

5. Oricum, chiar dacă i-ați fi ucis de o mie de ori trupul, nu aș plânge, ci aș râde, căci aș ști că fiul meu a rămas viu din punct de vedere spiritual în fața lui Dumnezeu. De vreme însă ce i-ați ucis spiritul, el a murit pentru totdeauna!

6. Aceasta va fi soarta tuturor copiilor mei care se află aici! Agla este deja de trei ori moartă, iar Kisarell, Pira și Gella vor muri în scurt timp dacă își vor însuși felul vostru de a fi, în cazul în care nu veți lua decizia să pășiți pe urmele marilor regi din trecutul acestui regat, respectiv Lameh, Tubal-Cain, Uraniel și Ohlad, care și-au păstrat cu toții verticalitatea în fața lui Dumnezeu!”

7. După ce a ascultat cuvintele lui Mahal, care i-au fost inspirate acestuia de Dumnezeu însuși, Fungar-Hellan a reflectat câteva momente, după care i-a spus pe o voce cât se poate de calmă: „Poate că ai dreptate, căci știu bine că primii locuitori din munții sacri dispun de o înțelepciune primordială, pe care noi am pierdut-o, din păcate. Oricum, nici noi nu suntem atât de limitați cum ai impresia tu!

8. Este foarte adevărat că în regatul nostru idolatria se amestecă cu cunoașterea lui Dumnezeu. Totuși, nimeni nu poate spune că Ființa Supremă nu este bine reprezentată în credințele noastre. Prin arta noastră plastică, noi materializăm pentru populație exclusiv acele forțe care provin de la Dumnezeul cel unic ce domnește asupra întregii creații, și nu le venerăm decât pentru că sunt divine. Nici măcar Dumnezeu nu ar considera acest lucru un sacrilegiu!

9. Spune-mi: de ce i s-ar părea abominabil lui Dumnezeu, care este înțelepciunea eternă, faptul că noi dăm nume acestor forțe, reprezentându-ni-le într-o formă tangibilă?

10. Spune-mi: atunci când admiri somptuozitatea unui edificiu și îi lauzi frumusețea, oare nu îl lauzi implicit și pe cel care l-a creat? Ce elogiu reprezintă acela în care lauzi persoana creatorului, dar îi critici opera? Nici un constructor nu ar fi satisfăcut de un astfel de elogiu!

11. Cunoștințele noastre referitoare la Dumnezeu merg mână în mână cu maniera noastră de a ne guverna poporul. Te-aș putea conduce oriunde în regatul nostru și nu vei auzi nici măcar o singură plângere la adresa noastră, a conducătorilor lui!

12. După cum vezi, oamenii sunt fericiți! Nimeni nu cunoaște sărăcia, iar artele și științele sunt cât se poate de înfloritoare. Spune-mi: crezi că Dumnezeu și-ar dori mai mult de la noi? Dacă dorește să ne ucidă, nu are decât să o facă, căci suntem cu toții în puterea Lui! Cât despre justiția unui asemenea act… Mai bine să o lăsăm baltă!

13. Vino cu mine și îți voi arăta cine suntem noi cu adevărat și cu ce ne ocupăm noi. Abia după aceea îmi vei spune dacă ți se pare ceva reprobabil în felul nostru de a fi!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 28 of 37  [ 368 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 35, 36, 37  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !