Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 17:30
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 35, 36, 37  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 280
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 21:58 View PostDownload Post

Capitolul 280
Înțeleptul răspuns al lui Mahal și criticarea politicii folosite în regatul Hanoh.
(17 mai 1844)

1. După ce Fungar-Hellan a tăcut, Mahal i-a spus cu voce tare: „Dumnezeul meu și unicul meu Domn! Doar nu vrei să-ți abandonezi slujitorul, astfel încât să confunde noaptea cea mai adâncă ce domnește în acest ținut cu lumina?

2. Fungar-Hellan, tu crezi că rațiunea umană exterioară se poate măsura cu lumina interioară a spiritului? Crezi că ea poate lupta cu forța acestei lumini?

3. Din perspectiva exterioară a lumii, discursul tău a părut rezonabil, dar în urechile spiritului el rămâne o oroare!

4. Dacă mi-ai fi vorbit în mod serios și dacă ai fi exprimat adevărul cel mai pur, atunci cuvintele tale ar fi avut sens; dat fiind însă că starea voastră de spirit este complet diferită în esența ei de cea care pretinde că își dorește exclusiv bunăstarea poporului, nici nu se pune problema unei justificări în fața judecății spiritului!

5. Orice mi-ai arăta din operele voastre, nimic nu va putea schimba adevărul din spiritul meu, căci dincolo de frumoasa mască a concepțiilor voastre despre lume, eu văd scheletul oribil care se ascunde în spatele ei.

6. Ce viață justă și ordonată dorești să-mi arăți, când eu nu descopăr la tot pasul decât cadavre și spurcăciuni?

7. Ca să-ți demonstrez cât de clară îmi este starea voastră de spirit, îți voi spune că tu, Gurat și Drohuit, precum și mii de alți potentați la fel ca voi, nu credeți în absolut nimic, nici în Dumnezeul strămoșilor noștri, nici într-un Dumnezeu nou și nici în viața de după moarte! Cât despre zeii voștri, aceștia nu reprezintă decât o amăgire a poporului!

8. Dacă i-ați vorbi poporului de ceea ce credeți cu adevărat, măcar nu l-ați înșela pe față, ci ați fi onești în ceea ce îl privește, făcându-vă astfel mai puțin vinovați!

9. Dar singura voastră deviză este iluzia și politica! Voi spuneți cu totul altceva decât gândiți, iar faptele voastre nu urmăresc decât să atingă scopuri ascunse, care nu au aproape nici o legătură cu intențiile pe care le declarați!

10. De aceea, prietene, doresc să te întreb: Crezi că o astfel de stare de spirit i se poate părea justă unui Dumnezeu atât de înțelept, El – care reprezintă iubirea și înțelepciunea eternă, și implicit ordinea și justiția absolută?

11. De aceea, nu doresc să văd nimic din ceea ce vrei să-mi arăți, căci îmi dau seama care este motivul real care stă la baza intenției tale!”

12. Discursul lui Mahal l-a lăsat complet deconcertat pe Fungar-Hellan, întrucât punea degetul pe rană. De aceea, el s-a mulțumit să îi spună: „La urma urmelor, s-ar putea să ai dreptate! Te rog însă să vii cu mine, și îți vei schimba opinia!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 281
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 21:59 View PostDownload Post

Capitolul 281
Mahal îl conduce pe Fungar-Hellan în grădina templului iubirii.
(18 mai 1844)

1. Mahal i-a răspuns astfel generalului: „Bine, prietene, te voi urma! Nu mi-e deloc teamă de tine, căci Domnul mă însoțește! Vai ție însă în cazul în care cultivi în inima ta gânduri rele, căci îți vei da rapid seama că Domnul cerului și al pământului este de partea mea! Iar acum, să pornim la drum!”

2. Fungar-Hellan și-a adunat numeroasa gardă de onoare și s-a pregătit de plecare. În ultima clipă, lui i-a venit ideea de a-i lua cu el pe cele două fiice ale lui Mahal și pe Kisarell, gândindu-se că aceștia ar fi putut cădea cu ușurință pradă mâniei colerice a Aglei. De acea, el i-a cerut sfatul lui Mahal.

3. Mahal a fost de acord cu această propunere, spunând: „Te-ai gândit bine, căci nu este deloc prudent să îi lași pe frați în compania unei surori fratricide!”

4. Aceste cuvinte l-au înspăimântat în cel mai înalt grad pe Fungar-Hellan, care l-a întrebat pe Mahal: „Om misterios, de unde știi tu că Agla și-a ucis fratele, pentru a se asigura astfel de binele suprem al acestui regat? Sunt extrem de puțini cei care cunosc acest lucru!”

5. Mahal i-a răspuns: „Cunosc acest secret pentru că mi l-a dezvăluit Domnul. Voi, oamenii lipsiți de credință, sunteți incapabili să cunoașteți realitatea, căci v-ați adâncit prea mult în tenebrele acestei lumi, astfel încât vă aflați de fapt în infern, acolo unde nu strălucește nici cea mai mică rază de lumină, ci numai mânia lui Dumnezeu, noaptea spiritului și moartea!

6. Dar mai bine să plecăm. Ne vom îndrepta mai întâi de toate acolo unde mă va conduce spiritul meu. În final, te voi urma la rândul meu acolo unde vei dori să mă conduci!”

7. Fungar-Hellan i-a spus: „Bine, să pornim la drum! Sunt curios unde dorești să mă conduci, om plin de mister, tu, care nu cunoști deloc orașul nostru!”

8. Și astfel, Fungar-Hellan, Mahal, Kisarell, Pira și Gella au părăsit împreună palatul. Mahal l-a condus pe general direct către grădina fostelor zeițe ale frumuseții, fapt care l-a uimit în mare măsură pe acesta din urmă, întrucât bătrânul coborât din munți nu cunoștea deloc imensa metropolă, fapt care nu l-a împiedicat să găsească drumul cel mai scurt printre sute de străduțe.

9. Când au ajuns în grădină, Mahal l-a condus în linie dreaptă pe Fungar-Hellan către locul în care Agla a dispus zidirea urnei cu capul lui Waltar, cu o noapte mai înainte.

10. Când grupul a ajuns în fața zidului, Fungar-Hellan l-a întrebat pe Mahal: „Ei bine, prietene, ce ar trebui să fac eu aici?”

11. Mahal i-a răspuns: „Dispune spargerea acestui zid, dar cu cea mai mare atenție, pentru a te convinge astfel că lumina divină din interiorul inimii poate vedea mai bine decât întregul tău sistem de spionaj cu care controlezi acest oraș și pe locuitorii săi!”

12. Fungar-Hellan a făcut imediat ce i s-a spus. Când nișa ascunsă în zid a fost debarasată de recentul strat de ciment, în ea a apărut urna cu capul lui Waltar.

13. Generalul a rămas uluit și a strigat: „Pe toți diavolii! De unde ai știut unde se află urna?”

14. Mahal i-a răspuns: „Tocmai tu îmi pui o astfel de întrebare? Nu ar fi trebuit tu să fii la curent cu toate secretele regatului tău? Nu știai ce le-a poruncit ieri Agla servitorilor săi?”

15. Fungar-Hellan a făcut ochii mari, dar Mahal l-a invitat să îl urmeze într-un alt loc, în care urma să descopere noi secrete. Fungar-Hellan l-a urmat fără să mai scoată nici un cuvânt.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 282
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:00 View PostDownload Post

Capitolul 282
Fungar-Hellan în templul iubirii, ghidat de Mahal. Sinistra descoperire a abisului disimulat.
(20 mai 1844)

1. În continuare, grupul s-a îndreptat către templu. Când au ajuns în interiorul acestuia, Mahal a arătat cu degetul sicriele soțiilor lui Waltar.

2. „Iată, acesta este adevăratul motiv al morții fiului meu! Aceasta a fost cauzată de gelozia Aglei, fiica mea depravată, împotriva acestor nefericite. Ea însăși l-a ucis cu mâna ei, folosindu-se de un pumnal otrăvit!”

3. Auzind aceste cuvinte din gura lui Mahal, Fungar-Hellan a fost cuprins de frică, dar și de o mânie teribilă. El i-a spus lui Mahal: „Dacă este adevărat că Agla a comis această crimă din motivul invocat de tine, va muri chiar astăzi, ca o martiră!”

4. Mahal i-a replicat însă cu vocea calmă: „O, prietene, nu te ambala înainte să cunoști toate detaliile legate de comportamentul Aglei! Mai bine urmează-mă în continuare!”

5. Grupul a continuat să îl urmeze pe Mahal de-a lungul unui coridor care ducea la etajul trei al templului. Ajuns la capătul culoarului, Mahal i-a arătat generalului o poartă și l-a întrebat pe șeful suprem al marilor preoți, cu o privire scrutătoare: „Știi tu ce se află în spatele acestei porți aparent nevinovate?”

6. Generalul a ridicat din umeri, spunând: „De unde să știu? Nu am deschis această poartă nici măcar atunci când am dispus construirea acestei locuințe pentru cele mai frumoase femei din Hanoh. Spune-mi: ce se află dincolo de ea?”

7. Mahal i-a răspuns: „Spune-le gărzilor tale să o deschidă cu cea mai mare precauție și privește cu atenție dincolo de ea!”

8. Fungar-Hellan a dispus imediat deschiderea cu forța a ușii. La început, el nu a văzut dincolo de ea decât o cămăruță întunecată, cu o suprafață nu mai mare de un stânjen pătrat. În interiorul cămăruței se afla un divan confortabil.

9. Generalul: „Ei bine? Nu văd nimic ieșit din comun în această cameră!”

10. Atunci, Mahal s-a folosit de o lance pentru a apăsa cu vârful acesteia un buton ascuns lângă pat. Instantaneu, în podeaua camerei s-a deschis o trapă, iar privitorii uluiți au văzut o prăpastie fără fund aflată sub aceasta.

11. „Ce înseamnă toate acestea?” a strigat generalul.

12. Mahal i-a răspuns: „Aceasta ar fi trebuit să fie pierzania ta – ultima operă a Aglei! Ea dorea să te atragă aici, iar în timpul zbenguielilor voastre amoroase ar fi apăsat pe acest buton, trimițându-te în abis! – Cum îți place această instalație?”

13. Furia oarbă pe care o simțea generalul l-a împiedicat pe acesta să poată scoate măcar un singur cuvânt.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 283
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:01 View PostDownload Post

Capitolul 283
Mahal și Fungar-Hellan în pavilionul plăcerilor din grădina templului. Perna și acele otrăvite.
(21 mai 1844)

1. După ce a contemplat multă vreme prăpastia care ar fi trebuit să-i fie mormânt, Fungar-Hellan și-a regăsit darul vorbirii. Într-o stare de agitație indescriptibilă, el i-a spus lui Mahal:

2. „O, Mahal, prieten drag! Te mai rog un singur lucru: spune-mi, care crezi că este pedeapsa potrivită pentru crimele Aglei, această fiică a infernului? Nu crezi că ar merita moartea prin o mie de torturi? O, știu ce am de făcut! O voi face să treacă de o mie de ori prin spaima unei morți teribile, și abia apoi o voi ucide, în maniera cea mai crudă cu putință!”

3. Dar Mahal i-a spus: „Prietene, adevăr îți spun, în numele Dumnezeului meu și al unicul meu Domn: ferește-te de mânie și nu o judeca pe Agla până când nu vei afla toate faptele pe care le-a comis aceasta, sau cel puțin pe care le-a pus la cale! Când vei fi informat în întregime, vom putea discuta despre pedeapsa pe care o merită cea vinovată!

4. Iar acum, urmează-mă din nou; căci încă nu am descoperit tot ce a pus la cale Agla cu ajutorul căpitanului ei, pe care l-ai uns rege chiar astăzi! Haide așadar să mergem!”

5. După aceste cuvinte, Fungar-Hellan l-a urmat din nou pe Mahal în grădina templului, în interiorul unuia din numeroasele pavilioane ale plăcerii. Aici putea fi citită următoarea inscripție: „Acesta este locul plăcerilor regale și ale celor mai mari delicii ale regelui!” Pavilionul dispunea de un tron confortabil, rezervat exclusiv regelui, lângă care se afla un divan pentru noile sale cuceriri, desigur.

6. Fungar-Hellan l-a întrebat pe Mahal despre ce operă diabolică era vorba de data aceasta.

7. Mahal l-a condus pe general în apropierea tronului și i-a spus: „Vezi toate aceste mii de vârfuri de ace care ies din perna plasată pe tron? Ei bine, toate sunt otrăvite și provoacă moartea pe loc!

8. Efectul acestor ace îți este bine cunoscut, aceasta fiind, desigur, tot opera Aglei! Scopul ei este de a trimite pe lumea cealaltă toate persoanele care nu îi convin, inclusiv pe tine, care o incomodezi cel mai tare!

9. Acest sistem de ace otrăvite a fost inventat de Drohuit, cel care a plantat acel arbust pe care l-ai văzut în pavilionul de sticlă.

10. De unde crezi că a făcut însă rost de semințele acestei plante?

11. Ei bine, aceste semințe sunt un produs al infernului! Odată, pe când se afla pe drumul care duce către templul boului, construit pe fundul unei văi adânci pe care o cunoști foarte bine, lui i-a apărut în față un necunoscut care i-a dat aceste semințe și i-a explicat cum trebuie plantate ele în pământ, fără a uita să-i descrie efectele plantei ajunse la maturitate.

12. Drohuit a plantat semințele și după numai câteva zile a apărut această plantă sinistră, perfect dezvoltată! El i-a explicat efectele plantei Aglei, care s-a umplut de bucurie. Acum cunoști motivul consecințelor fulgerătoare ale acestor mici instrumente ale morții.

13. Ce părere ai de toate acestea? Constat că ești împietrit de oroare și de mânie! Dar îți mai spun ceva: lasă-te în continuare condus de mine și vei descoperi lucruri încă și mai rele!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 284
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:01 View PostDownload Post

Capitolul 284
O nouă descoperire: arma secretă a lui Drohuit.
(22 mai 1844)

1. Fungar-Hellan: „Ce rost mai are să continui să te urmez, numai ca să descopăr noile intenții criminale ale Aglei la adresa mea? Ceea ce am văzut mi se pare suficient și îmi este de ajuns pentru a o executa, chiar dacă ți-ar fi de o mie de ori fiică! Mai bine m-ai însoți pentru a-ți arăta operele mele!”

2. Dar Mahal i-a spus: „Este absolut necesar să mă mai urmezi încă o singură dată, căci ceea ce vei vedea este foarte important pentru a-ți salva viața!

3. Ce ai văzut până acum nu erau decât niște tentative ratate pentru a-ți lua viața; dar ceea ce vei vedea în continuare ți-ar putea anihila pe loc întreaga putere!

4. De aceea, grăbește-te să mă urmezi, pentru ca să nu ajungem prea târziu. Căci ceea ce doresc să-ți arăt nu se găsește în această grădină, ci într-un alt loc din acest oraș, ceva mai îndepărtat. Haide, să ne grăbim!”

5. Fungar-Hellan și-a adunat din nou numeroasa suită, care l-a urmat pe Mahal. Acesta a luat-o pe diferite străduțe, traversând întregul oraș, și după două ore de mers, au ajuns cu toții într-o mare piață deschisă, înconjurată de marele zid de incintă al orașului, loc care îi era complet necunoscut generalului.

6. Mahal l-a întrebat imediat: „Prietene, cunoști acest loc?”

7. Copleșit, Fungar-Hellan i-a răspuns: „Trebuie să recunosc că deși m-am născut și am crescut în acest oraș, nu am văzut niciodată acest loc și nu am auzit vorbindu-se vreodată de el! La ce ar putea folosi această piață uriașă, care ar putea găzdui cu ușurință un milion de soldați?”

8. Mahal: „Mai ai puțină răbdare, prietene, și îți vei da seama ce se întâmplă în acest loc! Privește cu atenție în punctul cel mai îndepărtat al pieții, care se află la o distanță de circa o oră de mers pe jos de aici, și vei zări în curând un mare număr de persoane aflate în mișcare!”

9. Fungar-Hellan a privit cu atenție în locul indicat și a văzut o mare armată alcătuită din soldați ce se îndreptau în direcția lor.

10. Atunci, Mahal l-a întrebat pe general: „Prietene, tu, care îți lăudai ceva mai devreme propria rațiune, fiind convins că știi tot ce se întâmplă în regatul tău, spune-mi: știai că un milion de soldați sunt antrenați aici în vederea detronării voastre, a regelui Gurat și a ta?”

11. Fungar-Hellan a roșit, iar furia care îl orbea l-a împiedicat din nou să rostească vreun cuvânt.

12. Mahal a adăugat: „Nu trebuie să fim descoperiți; în caz contrar, vom fi pierduți! De aceea, haide să ne întoarcem în centrul orașului, căci mai am încă lucruri importante să îți arăt! Vino, să ne grăbim, pentru a nu fi recunoscuți de Drohuit, căci chiar el se află în fruntea armatei sale!”

13. Fungar-Hellan și-a izbit mâinile deasupra capului, după care l-a urmat pe Mahal.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 285
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:02 View PostDownload Post

Capitolul 285
Conspirația secretă a celor 70.000 de mari burghezi.
(24 mai 1844)

1. Încă o dată, Mahal l-a condus pe Fungar-Hellan de-a lungul a numeroase străduțe izolate, oprindu-se în final în fața unei clădiri vechi de mari dimensiuni. El l-a întrebat pe general dacă avea idee ce se întâmpla în interiorul acelui edificiu.

2. Fungar-Hellan i-a răspuns: „Prietene, de unde aș putea să știu? De altfel, îți mărturisesc că văd această clădire pentru prima dată în viața mea! Cine ar putea să cunoască toate construcțiile dintr-un oraș atât de imens ca acesta? De aceea, te implor, tu, care știi totul în inima ta, spune-mi ce se întâmplă aici!”

3. Mahal i-a spus: „Ascultă-mă! În acest loc se adună circa 200.000 de nemulțumiți care doresc să se răscoale împotriva ta și a regelui Gurat. Această clădire imensă a fost cândva unul din acele stupide centre de înfrumusețare a femeilor, iar între timp a devenit un centru al revoluției!

4. Chiar în acest moment, 70.000 de mari burghezi din acest oraș sunt adunați în sălile acestui edificiu uriaș și țin un consiliu sub conducerea celor 70 de delegați și deputați trimiși de Drohuit și de Agla, cu scopul de a vă debarca de la putere, pe tine și pe regele Gurat.

5. Cu siguranță, ai dori să te convingi cu propriii tăi ochi de adevărul spuselor mele, dar nu te sfătuiesc să o faci!

6. Cel mai bine ar fi să ne ascundem în această casă aflată în ruină, care are o vedere foarte bună asupra marelui castel din fața noastră. Te asigur că nu va trebui să așteptăm mai mult de o jumătate de oră înainte ca întreaga congregație să părăsească palatul, astfel încât vei avea ocazia să vezi numeroase fețe familiare!”

7. După aceste cuvinte, întregul grup s-a ascuns în ruinele casei alăturate, în așteptarea sfârșitului întrunirii. După nici o jumătate de oră, marea poartă a palatului s-a deschis și o mulțime de oameni au început să defileze prin fața ochilor celor ascunși, timp de o oră și jumătate. În rândul ei, Fungar-Hellan a recunoscut foarte multe fețe familiare, inclusiv mai mulți mari preoți!

8. Generalul a reușit chiar să asculte ce spuneau unii din cei care treceau prin fața lor: „Nu mai rămâne decât un singur test de trecut: puterea de care dispune Fungar-Hellan trebuie să-i fie luată. Vicleanul vulpoi nu a căzut până acum în nici una din capcanele pe care i le-am întins pentru a-și pierde viața, dar acest lucru nu are nici o importanță, căci oricum se află în mâinile noastre! Înțeleapta Agla a reușit să îl convingă să îl numească rege pe cel mai crunt dușman al lui. Acesta este pe punctul de a aduna o armată imensă, așa că în numai zece zile întreaga afacere va fi clasată!”

9. Auzind aceste cuvinte, Fungar-Hellan l-a luat pe Mahal în brațele sale și i-a spus: „Abia acum recunosc în tine cel mai bun prieten pe care îl am. Acum știu totul și nu mai doresc să îți spun: ‚Vino cu mine, ca să-ți arăt cum știu eu să guvernez!’ Dimpotrivă, nu mai doresc altceva decât să mă sfătuiești ce am de făcut în continuare!”

10. Mahal i-a răspuns: „Fii convins că îți voi oferi sfatul meu, dar înainte doresc să-ți mai arăt ceva! De aceea, grăbește-te să mă urmezi, pentru a judeca tu însuți situația în care te afli”.

11. După care, Fungar-Hellan l-a urmat din nou pe Mahal.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 286
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:03 View PostDownload Post

Capitolul 286
Grupul se îndreaptă către castelul preoților și intră în apartamentul generalului.
(25 mai 1844)

1. Încotro credeți că s-a îndreptat grupul nostru și unde a fost nevoit Fungar-Hellan să îl urmeze pe Mahal, înainte de a primi sfaturile acestuia? – Nici mai mult nici mai puțin decât în castelul preoților și în marile apartamente ale generalului.

2. După ce au ajuns, Mahal l-a întrebat pe Fungar-Hellan: „Cred că cunoști bine această clădire, ale cărei dimensiuni se compară cu cele ale unui lanț muntos”.

3. Generalul i-a răspuns surâzând: „Așa este! Această clădire nu mi-e deloc necunoscută! Dar ce avem de făcut în propria mea casă?”

4. Mahal: „Haide să mergem mai întâi în apartamentele preoților, mai precis ale celor din clerul de rang inferior, și vei înțelege foarte rapid motivul prezenței noastre aici!”

5. După aceste cuvinte, grupul s-a îndreptat către reședința comună a preoților de rang inferior, unde i-au găsit pe aceștia foarte ocupați cu o activitate febrilă.

6. Cu ce se ocupau ei, mai exact? – Cu ascuțirea vârfurilor de lance, pe care le încălzeau apoi în flăcările unui foc, după care le scufundau în otrava despre care am mai vorbit!

7. Văzându-l pe Fungar-Hellan, preoții de rang inferior (cei care fuseseră cândva marii preoți ai regatului) s-au speriat atât de tare încât armele le-au căzut din mâini.

8. Când generalul i-a întrebat cu o voce de tunet: „Ce se petrece aici? Cine v-a dat ordinul să faceți acest lucru?” – nici măcar un singur preot nu a reușit să scoată vreun cuvânt, căci toți se considerați trădați și iremediabil pierduți.

9. Atunci, Mahal a spus: „Începe prin a-ți face ordine în propriul cămin! Cheamă-ți soldații și pune-i să se ocupe de această bandă de tâlhari, căci ei sunt cei care i-au montat pe Agla și pe Drohuit împotriva ta, făcând din ei cei mai mari dușmani ai tăi, numai din ură față de tine, ură pe care o cunoști atât de bine!

10. Acești preoți de rang inferior sunt cei care i-au corupt pe o parte din marii preoți și ei stau la baza marii revolte care se pregătește. Lasă-i să cunoască întreaga severitate a legii, dar ferește-te de aplicarea pedepsei cu moartea!”

11. Generalul a chemat pe loc câteva mii de soldați, care i-au legat pe preoți, după care i-au aruncat în temnițele umede și reci.

12. În continuare, Fungar-Hellan a dispus adunarea armelor otrăvite, pe care le-a depozitat într-un loc sigur.

13. Mahal l-a condus apoi pe general în propriile sale apartamente, iar în fața porții care dădea în prima cameră i-a spus:

14. „Cheamă-ți servitorii și dispune curățarea cu cea mai mare atenție a podelelor; în caz contrar, riscăm să ne lăsăm cu toții viața aici! Căci o parte din marii preoți care au trecut de partea colegilor lor de rang inferior au presărat solul cu tot felul de cioburi de sticlă otrăvite și cea mai mică zgârietură a picioarelor noastre ne-ar putea costa viața!”

15. Fungar-Hellan a executat pe loc ordinul lui Mahal, poruncindu-le servitorilor să curețe locul. Încălțați cu saboți cu talpa groasă, aceștia au măturat cu cea mai mare atenție întregul apartament al generalului.

16. Generalul i-a întrebat pe servitori: „De ce ați venit încălțați? Înseamnă că știați de acest atentat la viața mea?”

17. Auzind această întrebare, servitorii au rămas muți și au început să tremure în fața generalului.

18. Mahal i-a spus lui Fungar-Hellan: „Te asigur că au acționat sub constrângere! De aceea, tratează-i cu indulgență!”

19. Fungar-Hellan s-a adresat atunci din nou servitorilor: „Povestiți-mi cu fidelitate tot ce s-a întâmplat și nu vă voi pedepsi!”

20. Servitorii i-a povestit lui Fungar-Hellan niște lucruri atât de monstruoase încât bietului general i s-a făcut părul măciucă pe cap.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 287
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:04 View PostDownload Post

Capitolul 287
Confesiunea servitorilor. Fântâna, alimentele și ustensilele casnice otrăvite.

1. Servitorii erau mai înspăimântați ca oricând, căci porunca generalului îi plasa între ciocan și nicovală.

2. De aceea, cei doi șefi ai echipei de curățare au avansat și au spus: „Mare și puternice senior, domn al tuturor seniorilor! Dorim să îți spunem tot ce știm, dar numai dacă ești capabil să ne aperi de mânia dușmanilor tăi! Dacă nu ești capabil, atunci suntem pierduți! Căci dacă nu îți vom spune totul, ne vei ucide; iar dacă îți vom spune tot ce știm, vei asista la uciderea noastră de către dușmanii tăi pe care i-am trădat și care ne vor strânge de gât cu propriile lor mâini!”

3. Fungar-Hellan le-a răspuns: „Nu vă faceți griji! Așa-zișii voștri seniori, cei care v-au amenințat cu moartea dacă i-ați trăda, zac deja în temnițele mele! De aceea, îmi puteți spune fără teamă tot ce s-a întâmplat!”

4. După ce au auzit aceste vești din gura generalului, cei doi i-au spus: „O, dacă așa stau lucrurile, îți putem vorbi cu inima senină! Așadar, ascultă-ne!

5. Membrii clerului inferior îți sunt dușmani încă din perioada în care i-ai redus la acest rang, sub pretextul că așa ți-a poruncit regele. Ei au găsit în teribila noastră regină și în favoritul ei instrumentele perfecte ale răzbunării lor.

6. Regina aspiră la puterea absolută, iar Drohuit, acest veritabil taur în călduri, nu își dorește altceva decât să o posede pe femeia cea mai seducătoare care există și care, din câte se spune, nu poate fi alta decât regina noastră, deși noi nu putem garanta acest lucru, întrucât nu am văzut-o niciodată. Membrii clerului inferior le-au promis sub jurământ celor doi că vor face tot ce le vor spune aceștia, cu condiția ca regina să te ucidă, iar apoi să îi recunoască pe ei ca fiind singurii mari preoți autentici ai regatului! Acestea sunt motivele care îi împing pe cei numiți mai sus să îți dorească pierzania!

7. Dacă dorești să scapi de o moarte fulgerătoare, nu bea din apa fântânii aurite, căci este otrăvită. De asemenea, nu te atinge de nici un aliment din cămara ta, căci toate au fost otrăvite. Nu te culca pe propriul tău pat și nu te așeza pe nici unul din scaunele tale, căci toate sunt pline cu ace otrăvite, purtătoare ale morții! Podelele apartamentului tău sunt curate acum, dar ferește-te de tot ce se află în casa ta, căci toate lucrurile tale ascund un pericol de moarte. – Acum știi la fel de multe ca și noi! Acționează în consecință!”

8. Această relatare l-a făcut pe Fungar-Hellan să cadă într-o furie fără margini.

9. Dar Mahal i-a spus: „Prietene, calmează-te, căci mânia nu face decât să îl orbească pe om! Toate pericolele care te pasc ți-au fost revelate, astfel încât poți acționa cu discernământ!

10. Invită-ți toți dușmanii la un mare festin și servește-i cu aceste alimente otrăvite! După ce se vor așeza la masă, spune-le că tot ce se află pe ea provine din cămările tale! Dispune încarcerarea tuturor celor care vor refuza să mănânce din alimente, dar împiedică-i să o facă pe cei care vor dori să consume din ele!

11. La momentul potrivit, îți voi spune ce va trebui să faci în continuare! Așa să fie!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 288
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:06 View PostDownload Post

Capitolul 288
Revelațiile bucătarilor, pe care Mahal îi învață ce să facă. Recrutarea forțată a invitaților la banchet.
(29 mai 1844)

1. Drept urmare, Fungar-Hellan a dispus venirea imediată a bucătarilor săi și a tuturor șefilor cu aprovizionarea, cărora le-a poruncit să pregătească un mare festin pentru o mie de persoane. Apoi le-a spus servitorilor însărcinați cu servirea mesei: „Puneți farfuriile și tacâmurile de aur pe marile mese pentru oaspeți din sala de mese, apoi apropiați scaunele și divanele de aceste mese!”

2. Bucătarii, șefii însărcinați cu aprovizionarea și restul personalului s-au albit cu toții la față, crezându-se pierduți.

3. Fungar-Hellan a remarcat marea tulburare în care au căzut oamenii săi, altminteri foarte fideli, și i-a întrebat cu o voce fermă: „Ei bine, de ce ezitați? De ce vă este atât de teamă?”

4. Bucătarul-șef i-a răspuns: „Stăpâne, stăpâne, stăpâne! Nu este vina noastră! Am fost forțați să îi lăsăm pe cei din clerul inferior, sub conducerea mai multor mari preoți, să trateze toate alimentele tale, fântâna ta aurită și tacâmurile tale cu o otravă pe care le-a procurat-o căpitanul Drohuit.

5. Ei au hrănit cu aceste alimente otrăvite niște animale, care s-au prăbușit imediat în convulsii și au murit aproape pe loc.

6. Dacă tu și invitații tăi veți mânca din ele, veți muri cu toții! Noi nu îndrăznim nici măcar să atingem aceste alimente; cu atât mai puțin să le pregătim!”

7. Dar Fungar-Hellan i-a răspuns: „Știam tot ce mi-ai spus! De aceea, doresc să le ofer această masă tuturor celor care s-au ocupat cu atâta atenție de mine! Singurul prieten devotat pe care îl am, acest bătrân care a coborât din munți, vă va învăța cum trebuie să atingeți aceste alimente fără ca ele să vă facă vreun rău!”

8. Atunci, întregul personal s-a adresat lui Mahal, rugându-l să îi învețe cum să procedeze.

9. Mahal le-a spus oamenilor: „Ungeți-vă întregul corp cu ulei și oțet înainte de a atinge alimentele otrăvite! Voi, bucătarii, înfășurați-vă fața cu o pânză înmuiată în aceste două alimente, după care puteți pregăti fără grijă masa!”

10. Toți cei de față au urmat cu strictețe sfaturile lui Mahal și s-au apucat imediat de lucru.

11. În continuare, generalul și-a chemat heralzii și le-a poruncit să invite anumiți oaspeți la un mare festin.

12. Heralzii s-au grăbit să îi invite pe preoții indicați.

13. Fungar-Hellan și-a chemat de asemenea șefii gărzii personale și le-a cerut să pregătească întreaga sa mare armată de luptă.

14. Ordinele sale au fost executate cu promptitudine.

15. Invitații și-au dat însă seama ce se întâmplă și s-au scuzat, spunând că nu pot lua parte la festin.

16. Atunci, Mahal i-a spus lui Fungar-Hellan: „Trimite-ți soldații înarmați să îi cheme cu forța pe invitații tăi, să îi lege și să îi aducă aici!”

17. Fungar-Hellan a urmat imediat sfatul lui Mahal, și în interval de numai o oră, cei o mie de invitați, inclusiv Agla și Drohuit, erau aduși cu forța. Singur regele Gurat a venit de bunăvoie.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 289
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:08 View PostDownload Post

Capitolul 289
Impertinenta întrebare adresată de Agla generalului și răspunsul cât se poate de clar al acestuia. Subterfugiile deșarte ale Aglei. Agla și Drohuit sunt încarcerați.
(30 mai 1844)

1. Când a dat ochii cu Fungar-Hellan, Agla s-a îndreptat cu curaj către el, mimând bravura, și i-a spus cu o voce fermă: „Fungar-Hellan, ce intenții ai în ceea ce mă privește, dat fiind că m-ai tratat ca pe o sclavă de cea mai joasă speță? Există cumva obiceiul în acest regat de a lega o regină pentru a o aduce în fața tribunalului?”

2. Generalul i-a răspuns însă foarte limpede și cu o aparentă bunăvoință: „Iubită și grațioasă regină! Știi foarte bine că le-am luat pe surorile tale drept soții, așa că nu doresc altceva decât să îmi sărbătoresc nunta! Mi se pare cât se poate de normal să îmi invit rudele și prietenii la propria nuntă! De aceea, mi-am trimis heralzii ca să îi invit la nuntă pe cei pe care i-am ales. Mi-a fost imposibil să înțeleg cum se face că toți cei invitați au refuzat să-mi prezinte onorurile pe care le merit!

3. Atunci, mi-am spus: ‚Ce ar putea să însemne acest lucru? Mai că îmi vine să cred că toți prietenii mei dragi au complotat împotriva mea, de vreme ce refuză să îmi recunoască drepturile!’

4. Iată, acesta este motivul care m-a determinat să acționez în această manieră brutală, după ce prima mea tentativă a rămas fără succes! Am convingerea absolută că în calitatea mea de șef suprem al marilor preoți, merit să mă bucur de această onoare din partea voastră, dat fiind că bunăstarea voastră materială depinde în cea mai mare măsură de mine!

5. Pe de altă parte, toată lumea știe că la masa mea se servesc cele bune bucate din întregul regat, iar prietenii mei apropiați s-au dat întotdeauna în vânt după ele! De aceea, îmi vine cu atât mai greu să înțeleg de ce m-au refuzat tocmai acum!

6. Dacă ai un motiv să o faci, preafrumoasă regină, nu te sfii să mi-l spui, și te asigur că voi face tot ce îmi va sta în puteri pentru a șterge din frumoșii tăi ochi orice urmă de neîncredere în mine!”

7. Agla și Drohuit nu au gustat însă deloc acest discurs iscusit. Regina i-a răspuns cu tupeu generalului: „Fungar-Hellan, dacă ai avea măcar o fărâmă de respect la adresa mea, nu m-ai fi adus niciodată aici cu forța, pentru a lua parte la aceste festin. Oricum, doresc să-ți spun că nu mă simt bine și că nu pot mânca nimic, chiar dacă mi-ai oferi tot ce poate fi mai delicios pe lume!”

8. Fungar-Hellan i-a spus reginei: „O, te rog să mă ierți! Dacă aș fi știut acest lucru, nu ți-aș fi trimis și cea de-a doua invitație! Mă întreb însă de ce nu m-ai informat încă de la prima mea invitație?

9. Cel puțin vino în sala de mese și odihnește-te pe unul din divanele mele atât de confortabile. La întoarcere, voi dispune să fii condusă acasă pe unul din scaunele mele nu mai puțin moi”.

10. Tremurând din toate încheieturile, Agla i-a răspuns: „Fungar-Hellan, îmi dorești moartea? Nu pot nici măcar să respir aerul din încăperile tale! Simt că mă sufoc!”

11. Generalul: „Sărmană Agla, ce rău îmi pare să te văd într-o asemenea stare!”

12. Agla a părut că leșină, jucându-și foarte bine rolul.

13. Fungar-Hellan le-a spus servitorilor săi: „Aduceți repede apă din fântâna mea aurită și stropiți-i fața reginei!”

14. Dar Agla s-a ridicat urgent în picioare și a strigat, nervoasă: „Să nu aud de apă! Apa m-ar ucide cu siguranță!”

15. Atunci, Fungar-Hellan s-a adresat din nou servitorilor săi: „Lăsați-o! Dar aduceți-mi marea mea cușcă aurită! Vă asigur că aceasta îi va reda reginei noastre starea de sănătate! Aduceți-mi și cușca din oțel, în care îl vom introduce pe Drohuit, care nici el nu pare să se simtă prea bine!”

16. Cele două cuști au fost imediat aduse și deschise.

17. Generalul i-a spus Aglei: „Intră de bunăvoie în această căsuță confortabilă, dacă nu dorești să fii băgată cu forța! Iar tu, Drohuit, fă același lucru!”

18. Cei doi nu au dat însă semne de ascultare. De aceea, generalul a dispus încarcerarea lor cu forța și transportarea celor două cuști în marea sală de mese, unde au fost plasate chiar pe masa din mijloc.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 29 of 37  [ 368 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 35, 36, 37  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !