Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 23:20
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 35, 36, 37  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 290
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:09 View PostDownload Post

Capitolul 290
Marii preoți sunt grațiați. Teribila judecată a preoților de rang inferior.
(31 mai 1844)

1. După ce Agla și Drohuit au fost astfel încarcerați, Fungar-Hellan s-a adresat marilor preoți, spunându-le:

2. „Ei bine, prieteni, masa este servită! Ne vom îndrepta așadar cu toții către sala de mese, pentru ca adepții voștri să nu rămână fără companie! Vă invit să veniți de bună-voie, dacă nu doriți să folosesc forța și împotriva voastră!”

3. Ca răspuns la această invitație cu iz letal, unul din marii preoți i-a spus lui Fungar-Hellan: „Prietene de cel mai înalt rang și frate! Ascultă-mă! Dacă omul se lasă angrenat prin tot felul de tertipuri și de amenințări în capcana întinsă de altcineva, greșeala sa este umană, dar dacă se încăpățânează să dorească să rămână în ea, comportamentul său devine deja infernal!

4. Așa s-a întâmplat și în cazul nostru! Viclenii preoți din clerul inferior ne-au silit să ne comportăm în acest fel, cel mai adesea prin presiuni și amenințări teribile. Ni s-a vorbit de o putere de zece ori superioară celei de care dispui tu și am fost asigurați că ești deja prizonier și că dușmanii tăi erau acum stăpânii acestui oraș și ai întregului regat!

5. După ce am ascultat aceste afirmații de mii de ori, am fost obligați să deschidem apartamentele tale și să constatăm cu ochii noștri că dușmanii tăi au otrăvit tot ce se află în ele. În decursul acestei activități de cercetare, o sută din oamenii noștri și-au pierdut viața și am fost nevoiți să îi evacuăm în sicrie închise.

6. Așa stau lucrurile în cazul nostru. Iartă-ne pentru acest pas greșit și fii convins că de acum înainte dorim să-ți fim cei mai buni prieteni!”

7. După ce marele preot a tăcut, Fungar-Hellan s-a întors către Mahal și l-a întrebat ce ar trebui să facă.

8. Mahal i-a răspuns: „Fă-i prizonieri, dar nu ai temnițelor tale, ci ai inimii tale! Iartă-i și greșelile tale vor fi iertate la rândul lor! – În ceea ce îi privește însă pe membrii clerului inferior aflați deja în temnițe, dispune aducerea lor în sala de mese. Ei merită să fie așezați cu forța la masă și să consume alimentele pe care le-au otrăvit cu mâna lor, căci sacrilegiul lor este prea mare și își merită pe deplin moartea! Cât despre Agla și Drohuit, lasă-i să asiste la acest spectacol, pentru a-și da seama de consecințele profanării comise!”

9. Fungar-Hellan a făcut tot ce l-a sfătuit Mahal.

10. Și astfel, o mie de preoți de rang inferior au fost aduși cu forța în sala de mese și siliți să se așeze. Ei au încercat să opună rezistență, dar fără nici un succes. Cei mai mulți dintre ei și-au pierdut viața doar așezându-se pe scaune și au murit pradă unor convulsii oribile. Ceilalți au murit din cauza alimentelor, pe care au fost forțați să le înghită.

11. Cei doi martori care asistau la acest spectacol îngrozitor din cuștile lor au căzut leșinați din cauza ororii. Ei au fost conduși afară și treziți la viață cu ajutorul oțetului.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 291
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:10 View PostDownload Post

Capitolul 291
Mahal poruncește evacuarea și incinerarea palatului.
(1 iunie 1844)

1. După ce acest spectacol sinistru s-a încheiat, iar cei doi captivi și-au revenit din leșin, Fungar-Hellan l-a întrebat pe Mahal ce să facă cu cadavrele celor care au plătit cu viața sacrilegiul lor, precum și cu cei doi prizonieri aflați în cuști.

2. Mahal i-a răspuns: „Dispune imediat evacuarea comorilor din acest castel și incinerarea lui! Insist însă ca în trei ore palatul să fie golit. Tot ce nu va putea fi evacuat în acest interval de timp va cădea pradă flăcărilor. În caz contrar, judecata lui Dumnezeu se va abate chiar mâine asupra acestei case! De altfel, ceea ce nu va fi distrus de incendiu va putea fi folosit din nou după zece zile.

3. În ceea ce îi privește pe cei doi captivi, dispune transportarea lor în palatul regelui! Pe întreaga durată a incendiului, ei vor rămâne prizonieri în aceste cuști extrem de spațioase, exersând astfel virtutea răbdării și cea a umilinței! În final, îi vom judeca în funcție de maniera în care vor ști să treacă prin această probă a umilinței, întru mântuirea sufletelor lor!

4. Îți spun însă un lucru, Fungar-Hellan, și ție la fel, Gurat: vai vouă dacă o veți repune vreodată pe Agla, această fiică denaturată a mea, pe tronul ei! În acest caz, veți fi supuși amândoi unei judecăți teribile!”

5. După aceste cuvinte, Fungar-Hellan le-a poruncit tuturor servitorilor săi și marilor preoți care tocmai fuseseră eliberați (în total, 10.000 de persoane de ambele sexe) să golească cu precauție palatul de comorile sale timp de trei ore și să transporte obiectele prețioase în palatul regelui. După scurgerea intervalului de trei ore, ei trebuiau să dea foc în toate colțurile edificiului.

6. În acest scop, le-a recomandat să aprindă prima torță chiar în sala de mese, unde se aflau cadavrele preoților. Cât despre apartamentele generalului, acestea nu trebuiau golite deloc, indiferent de comorile din ele. În final, el le-a poruncit câtorva servitori să transporte cele două cuști la palat.

7. Planul a fost executat cu o precizie minuțioasă. În cele trei ore de dinaintea incinerării au fost transportate mai multe mii de chintale de aur, argint și pietre prețioase sub formă de obiecte și bijuterii, către palatul regal.

8. După scurgerea celor trei ore, mii de oameni înarmați cu torțe aprinse s-au grăbit să dea foc castelului preoților, și în numai o jumătate de oră, această fortăreață imensă (care avea o circumferință de două leghe și 30.000 de apartamente) a fost în întregime acaparată de flăcări. Văzând teribilul spectacol, întregul oraș al Hanohului a fost cuprins de o spaimă cum nu a mai trăit de pe vremea celor zece profeți ai focului coborâți din munții sacri.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 292
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:11 View PostDownload Post

Capitolul 292
Opiniile populare sunt împărțite în ceea ce privește incendiul. Discursul generalului reușește să calmeze revolta pe punctul de a se naște.
(3 iunie 1844)

1. Castelul a fost imediat încercuit de gărzi, care nu au permis nimănui să încerce să stingă incendiul. Pompierii au apărut la fața locului, dar numai pentru a împiedica extinderea focului la casele învecinate, aparținând micilor și marilor burghezi. Deși focul a fost bine izolat, el a provocat totuși numeroase scântei care au căzut pe casele din apropiere, expunându-i pe locuitorii lor unui mare pericol.

2. Hanoheenii își spărgeau capul să afle ce însemna acest eveniment nemaivăzut. Unii erau de părere că Fungar-Hellan a fost suprimat în acest fel de dușmanii săi, în timp ce alții credeau că generalul a fost acela care i-a atras pe rivalii săi în palat, după care i-a dat foc, pentru a-i transforma pe toți în cenușă. Căci acest mod de a acționa era întru totul compatibil cu șeful suprem al marilor preoți, vestit pentru șiretenia sa. Mai erau și unii care își mai aduceau încă aminte de cei zece profeți care controlau focul, crezând că unul dintre ei a coborât din nou din munți pentru a-i converti cu ajutorul puterilor sale miraculoase pe preoții care au uitat de bătrânul Dumnezeu să se întoarcă la Acesta.

3. Dat fiind că fiecare avea o cu totul altă opinie, foarte mulți curioși s-au adunat la fața locului, încercând să afle motivele care au stat la baza sinistrului incendiu. Dar gărzile au rămas mute, așa că nimeni nu a putut obține vreo explicație.

4. Atunci, Fungar-Hellan și-a făcut apariția în fruntea marii sale armate și s-a adresat astfel unuia din marii burghezi: „Ce doriți să obțineți prin toată această agitație? Restabiliți ordinea, dacă nu doriți să folosesc forța împotriva voastră! Nu sunt eu stăpân în propria mea casă și nu pot face eu orice doresc cu ea? De ce sunteți atât de curioși să aflați cum și de ce i-am dat foc? – Retrageți-vă imediat, dacă nu doriți să vă găsiți moartea în circumstanțe asemănătoare!”

5. Aceste câteva cuvinte ale generalului au avut un efect decisiv. Agitația populară s-a calmat pe loc și puțini au fost cei rămași să urmărească spectacolul flăcărilor până la stingerea lor completă.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 293
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:12 View PostDownload Post

Capitolul 293
Fungar-Hellan o tachinează pe Agla, încă închisă în cușca ei.
(4 iunie 1844)

1. În timpul celor zece zile cât a durat incendiul, Fungar-Hellan a rămas în palatul regelui și s-a ocupat de afacerile sale împreună cu Gurat, chiar în apartamentul în care se aflau închiși în cuști cei doi captivi. Nu de puține ori, Agla l-a implorat să o elibereze din rușinoasa ei închisoare sau să o ucidă; căci i se părea de neconceput să fie lăsată să vegeteze într-o astfel de cușcă, la fel ca un animal.

2. Generalul îi răspundea de fiecare dată cu o voce cât se poate de blândă: „Tu ești o mică păsărică cu penele extraordinar de frumoase, ceea ce nu te împiedică să fii de o răutate ieșită din comun. Nu doresc să te ucid, căci ești prea frumoasă, dar întrucât ești atât de perversă, prefer să te păstrez în această colivie din aur curat, așa cum obișnuiesc oamenii să păstreze păsările frumoase care ar putea deveni periculoase dacă și-ar recâștiga libertatea. Atât timp cât rămân în colivia lor, ele devin blânde și ascultătoare, și se lasă mângâiate. Cine știe? Poate că această cușcă aurită va avea același efect asupra ta!

3. Vezi tu, când erai liberă și te bucurai de o bunăstare desăvârșită, nu aveai altă preocupare decât să încerci să-i suprimi pe toți cei care nu îți erau pe plac! Dat fiind că eu însumi intram în această categorie, ai făcut tot ce ți-a stat în puteri pentru a mă trimite pe lumea cealaltă. Din fericire, adevăratul Dumnezeu nu a dorit ca vicleșugul tău să reușească, frumoasa mea păsărică! După cum vezi, eu am rămas la fel ca altădată, în timp ce tu nu mai ești ce erai, ci ai devenit micuța mea păsărică!

4. Mi-ar fi extrem de ușor să îți rup capul atât de frumos sau să îți înțep trupul cu unul din acele otrăvite pe care mi le-ai pus la dispoziție, dar eu nu sunt la fel de rău ca și tine, așa că nu voi face niciodată așa ceva! Nu am de gând însă nici să te eliberez până când nu mă voi convinge că am reușit să te îmblânzesc întru totul!

5. La urma urmelor, nu îți lipsește nimic în acest superb pavilion al plăcerilor! Ți se dă suficient de mâncat și de băut! Pentru nevoile tale naturale, ai chiar și un mic cabinet care este curățat de trei ori pe zi și care este închis ermetic, pentru ca nările tale delicate să nu fie ofuscate de mirosul neplăcut! În plus, te bucuri de un pat moale și confortabil. Dacă dorești, poți face chiar și o mică plimbare prin noua ta căsuță! Ce altceva mai dorești? Rămâi în cușca ta, căci nu ai nici un motiv să te plângi!”

6. Ori de câte ori îl ruga pe general să o elibereze, Agla obținea același răspuns, fapt care o înfuria la culme. Ea își disimula însă sentimentele, pentru a-l amăgi din nou pe Fungar-Hellan. Acesta devenise însă foarte prudent și asculta întotdeauna de sfaturile lui Mahal.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Re: Capitolul 293
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:13 View PostDownload Post

Capitolul 294
Comorile rămase după incendiu sunt adunate. Este hotărâtă reconstruirea palatului. Avertismentul misterios primit din cer.
(5 iunie 1844)

1. Când, după zece zile, incendiul s-a stins în mod natural, Mahal i-a spus lui Fungar-Hellan:

2. „Trimite-ți zidarii și tâmplarii la locul sinistrului și spune-le să caute eventualele obiecte prețioase rămase, îndeosebi în apartamentele tale, dar și în restul palatului.

3. La drept vorbind, toate obiectele din aur și din argint vor fi topite, dar acest lucru nu are nici o importanță. De asemenea, cuprul topit va trebui să fie adunat cu cea mai mare grijă, nu din cauza valorii sale, ci din alte motive pe care nu ți le pot dezvălui deocamdată! Ascultă sfaturile mele și totul se va termina cu bine!”

4. Fungar-Hellan a ascultat imediat directivele lui Mahal și a trimis chiar în acea zi o mie de zidari și tot atâția tâmplari pentru a aduna comorile rămase în ruinele palatului. Timp de zece zile la rând, aceștia au adunat nu mai puțin de 10.000 de chintale de aur și de argint, precum și o cantitate inimaginabilă de pietre prețioase – diamante, rubine și smaralde –, pe care le-au adus în marele palat regal.

5. Generalul a rămas stupefiat de imensa cantitate de aur și argint adunată de la locul incendiului. El și-a spus în sinea sa: „Pe Dumnezeul lui Mahal! Nu aș fi crezut niciodată că în palat a rămas atâta aur, argint și pietre prețioase, deși în cele trei ore de dinaintea incendiului a fost salvată o altă cantitate incredibilă de comori!”

6. Atunci, Mahal i-a spus: „Ascultă-mă bine: trimite-ți din nou muncitorii, și după ce vor îndepărta cenușa, vor mai descoperi încă pe atâtea comori!”

7. Fungar-Hellan și-a trimis din nou muncitorii, care au început să lucreze la îndepărtarea rămășițelor incendiului, descoperind în alte zece zile o cantitate încă și mai mare de aur, argint și pietre prețioase, pe care le-au adus de asemenea la palatul regal, lăsându-l literalmente cu gura căscată pe general.

8. Atunci, Mahal i-a spus: „Acum poți dispune reconstruirea palatului, căci temelia lui este încă bună!”

9. Fungar-Hellan s-a grăbit să dea noi ordine, iar antreprenorii au început imediat reconstrucția marelui palat.

10. În aceeași zi, s-au auzit însă o voce care a răsunat în întregul oraș, spunând: „Această activitate este inutilă!”

11. Nimeni nu a știut de unde venea această voce. Chiar și Mahal a rămas nedumerit, ca să nu mai vorbim de Fungar-Hellan, care era de-a dreptul deconcertat.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 295
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:13 View PostDownload Post

Capitolul 295
Mahal găsește explicația vocii miraculoase. Mânia și acuzațiile lui Fungar-Hellan la adresa lui Dumnezeu. Mahal nu știe ce să-i răspundă.
(7 iunie 1844)

1. Fungar-Hellan s-a dus imediat să îl întrebe pe Mahal cui îi aparținea misterioasa voce.

2. Mahal i-a răspuns: „Fungar-Hellan, prietene! Crede-mă, această voce nu a ieșit din gura vreunui om, ci din cea invizibilă a lui Dumnezeu! Semnificația sa este că Dumnezeu își va trimite în curând judecata asupra acestei lumi, o judecată cum nu s-a văzut vreodată pe pământ de când acesta este locuit de oameni! Acesta este motivul pentru care reconstrucția palatului tău este inutilă!”

3. Iritat la maxim, Fungar-Hellan l-a întrebat pe Mahal: „În acest caz, spune-mi ce dorește bătrânul Dumnezeu, care este tot timpul mânios, de la noi! Dacă îi displăcem atât de mult, deși El Însuși ne-a creat în acest fel, atunci să ne transforme, astfel încât să devenim așa cum dorește!

4. Îți spun cu toată seriozitatea că tot amenințându-ne cu judecata Lui teribilă, Dumnezeul tău nu face decât să trezească în noi o slăbiciune și mai mare, care va scoate la iveală întreaga noastră imperfecțiune! Dacă tot i-a creat pe oameni liberi, de ce a țesut apoi în jurul lor o întreagă pânză de legi care sunt împotriva naturii pe care le-a dăruit-o El Însuși, legi mai rele chiar decât moartea?

5. Dat fiind că ne este imposibil să respectăm tot timpul aceste legi, adeseori din cauza circumstanțelor exterioare, și ne facem reprezentări ale Sale și ale forțelor care derivă din Divinitatea Lui, punându-i pe oameni să le venereze, întrucât oricum nu au nici o altă concepție despre Dumnezeu – știut fiind că El nu li se arată niciodat㠖, se apucă imediat să ne pedepsească și ne amenință cu străvechea judecată, cu care l-a amenințat la vremea lui chiar pe Cain! Nu ți se pare că un asemenea comportament este nedemn de un Dumnezeu?

6. Dacă guvernarea mea îi displace atât de mult, să vină în persoană și să mă învețe cum să procedez, și te asigur că mă voi supune exigențelor Sale! El nu spune însă nici un cuvânt timp de un secol, timp în care se comportă de parcă nu ar exista deloc sau ca și cum ar dormi, fiind întru totul satisfăcut de noi toți! În tot acest timp, o mare parte din legile pe care le-a revelat cu mult timp în urmă oamenilor au căzut în uitare, după care vine și ne amenință din nou! Dar cui îi aparține de fapt vina, dacă nu chiar Creatorului Însuși, care nu este deloc constant?

7. Dacă se poate revela unui popor sub forma unui profet înțelept, de ce nu o face mai des? De ce nu vine să ne transforme? Iar dacă dorește să ne distrugă, să o facă, dar instantaneu, fără să ne mai sperie cu toate aceste amenințări cu judecata! Adevăr îți spun: eu unul m-am săturat!

8. Să luăm exemplul lui Waltar! Cum îi poate trimite un Dumnezeu plin de înțelepciune un asemenea profet unui popor cum este cel al Hanohului, pentru a-l converti? Oare nu ne-a depășit el pe toți în slăbiciune, deși se presupunea că era un trimis al lui Dumnezeu, înzestrat cu forța divină a Acestuia?

9. Spune-mi, cum se împacă toate aceste lucruri cu Dumnezeul tău atotputernic și plin de cea mai înaltă înțelepciune?”

10. Mahal a rămas însă absolut deconcertat de această tiradă și nu a știut ce să-i răspundă.

11. Dar Fungar-Hellan nu s-a lăsat și a continuat să îl hărțuiască, pentru a-l face să ia în sfârșit o poziție clară.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 296
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:14 View PostDownload Post

Capitolul 296
Rugăciunea lui Mahal este îndeplinită. Discursul său ferm adresat generalului și anunțul iminentei judecăți. Spaima lui Fungar-Hellan.
(8 iunie 1844)

1. Văzând că Fungar-Hellan devine din ce în ce mai insistent, Mahal și-a ridicat în cele din urmă mâna către cer și a spus: „Mărite Doamne! Privește-l pe vechiul și credinciosul tău slujitor, care se află în pericol! De aceea, ai milă de el și salvează-l și de această dată, în marea Ta grație și compasiune! O, Doamne, plasează în inima mea acele cuvinte potrivite care să obțină victoria în lupta cu acest rebel neputincios împotriva imensei Tale puteri, o, Dumnezeu suprem și Domn al întregii creații!”

2. Atunci, o rază de forță divină a pătruns în inima lui Mahal, care i-a mulțumit lui Dumnezeu și i-a adresat următoarele cuvinte lui Fungar-Hellan:

3. „O, ființă umană, vierme neputincios care te târăști pe acest pământ! Dorești să te cerți cu Dumnezeu folosindu-te de aceleași motive mincinoase care au la bază rațiunea ta măruntă? Tu îi atribui Celui Preaînalt și Celui Atotputernic toate slăbiciunile voastre umane! Cum crezi că te poți răzbuna pe înțelepciunea divină folosindu-te de slaba ta inteligență terestră?

4. Adevăr îți spun: mai bine ai tremura din cauza sacrilegiului tău împotriva sfințeniei inaccesibile a lui Dumnezeu! Căci pământul nu este suficient de solid pentru a te purta pe suprafața lui și aerul pe care îl respiri și care vine de la Dumnezeu va sfârși prin a te părăsi, căci tu ai adus atingere sfințeniei Celui Atotputernic în fața mea!

5. Dacă L-ai fi atacat pe Dumnezeu numai afirmând că nu este suficient de plin de compasiune și că nu dă dovadă de suficientă iubire pentru creaturile Sale, ți-ai fi dovedit natura umană și greșeala ți-ar fi fost iertată; dar tu ai atacat însăși înțelepciunea divină și ordinea naturală, și L-ai tratat pe Dumnezeu ca pe un idiot care nu proferează decât inepții și a cărui înțelepciune poate fi depășită de inteligența oricărui om!

6. Ai atacat astfel sfințenia divină și ai comis astfel un păcat de neiertat, care va atrage cu atât mai rapid și mai sigur judecata lui Dumnezeu asupra voastră, a tuturor!

7. Dacă ar exista în întregul vostru regat o singură inimă umană care să fie mai bună ca a ta, Dumnezeu v-ar acorda tuturor încă un răgaz de o sută de ani, în speranța că ceilalți vor face progrese sub influența ei!

8. Până acum, tu erai cel mai bun dintre toți, chit că nici unul din firele de păr de pe capul tău nu corespundea ordinii divine! Acum te-ai separat însă și tu de Dumnezeu prin afirmațiile tale pline de arțag, așa că judecata bate la ușa voastră! Adevăr îți spun: nu vor trece 20 de ani până când această lume va înceta complet să mai existe!

9. Adam a păcătuit împotriva lui Dumnezeu, iar Dumnezeu a judecat întreaga creație, trecând-o prin foc! Rocile acestei planete reprezintă cea mai bună dovadă în acest sens!

10. În perioada lui Ohlad, când acest regat s-a îndepărtat în întregime de El, Dumnezeu a trimis din nou o judecată prin foc pe pământ, iar munții și văile au fost spulberate de puterea ei! Marile prăpăstii care s-au căscat în munți reprezintă o dovadă în această direcție!

11. În timpul acestor evenimente, Dumnezeu nu a distrus umanitatea și nu și-a propus decât să le arate oamenilor cât de mărunți sunt ei prin comparație cu atotputerea Lui! Dar acum, Dumnezeu va ataca însăși rasa umană și o va distruge inundând-o sub potopul păcatelor voastre!

12. Iată, acesta a fost răspunsul pe care ți-l doreai! Nu-ți pot da altul, căci însuși Dumnezeu a vorbit prin gura mea, adresându-ți-l astfel, ție și poporului tău!”

13. Aceste cuvinte l-au cutremurat pe Fungar-Hellan, care a fost cuprins de o angoasă teribilă; căci ținea foarte mult la Mahal, așa că a început să se gândească cum să se împace cu el și cum să potolească mânia lui Dumnezeu.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 297
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:15 View PostDownload Post

Capitolul 297
Puternicul apel al lui Dumnezeu la penitență din sala tronului. Binecuvântarea adevăratei căințe. Ororile din ținuturile de la șes. Ordinul divin adresat generalului de a distruge toate templele falșilor zei.
(10 iunie 1844)

1. După ce Fungar-Hellan a reflectat îndelung asupra posibilităților pe care le avea pentru a-l potoli pe Dumnezeul lui Adam, al lui Seth și al lui Enoh, precum și al bătrânului său prieten Mahal, în marea sală a tronului s-a auzit o voce puternică. Alături de Fungar-Hellan, în sală se mai aflau Mahal, regele Gurat și tot felul de demnitari ai regatului. Și vocea le-a spus:

2. „Cel care simte în inima sa o căință justă pentru păcatele pe care le-a comis, căință născută din iubirea sa față de Dumnezeu, nu trebuie să-și piardă curajul! Căci Dumnezeu nu este ireconciliabil, așa cum este omul, ci dimpotrivă, nu așteaptă altceva decât să se reconcilieze cu creaturile Sale!

3. Cine se apropie de Tatăl cu iubire și căință în suflet nu trebuie să se teamă deloc, căci va obține iertarea păcatelor sale!

4. La drept vorbind, dacă întregul regat ar fi așa cum sunt câțiva locuitori ai Hanohului – atât de puțini, vai! –, Dumnezeu i-ar mai acorda încă o mie de ani, în speranța că va continua să se amelioreze! Dacă vă veți duce însă la vasalii voștri și în celelalte orașe ale regatului, nu veți întâlni decât orori peste orori, majoritatea nefiindu-vă aduse niciodată la cunoștință!

5. Este adevărat că voi i-ați scutit pe oameni de povara impozitelor, dar în schimb l-ați împovărat cu alte taxe nedefinite prin lege și aparent facultative; tocmai acest sistem le-a dat vasalilor voștri cea mai bună ocazie de a-și organiza impozitele astfel încât nimeni să nu poată scăpa de această povară devenită pe zi ce trece din ce în ce mai grea. Dacă guvernanții nu obțin de la oameni bunurile pe care le solicită, ei proferează cele mai cumplite amenințări la adresa lor, iar în final îi blestemă cumplit!

6. Nu trece apoi zi fără ca aceste blesteme să se îndeplinească, cu ajutorul ascuns al unor vrăjitori care folosesc tehnici de magie neagră, apelând la forțele naturii sau la cele ale infernului!

7. În aceste condiții, credeți că Dumnezeu mai poate avea mult timp răbdare, așteptând ca oamenii să se îndrepte?

8. Adevăr vă spun: numai în infern mai pot fi găsiți demoni de talia celor care domnesc la ora actuală pe pământ!

9. Chiar astăzi, Domnul și Dumnezeul cerului și al pământului i-a poruncit lui Noe, slujitorul Lui drept care trăiește în munți, să își construiască o arcă după planurile Sale, iar Noe a început deja lucrul la ea!

10. Aceia dintre voi care doresc sincer să fie mântuiți vor trebui să facă penitență în fața lui Dumnezeu, încercând să-i atragă și pe alții pe această cale. În acest fel, la momentul potrivit Domnul îi va conduce în afara acestei țări a pierzaniei, astfel încât să nu fie judecați alături de demoni!

11. Cât despre tine, Fungar-Hellan, dacă dorești ca sacrilegiul tău în fața lui Dumnezeu să îți fie iertat, pornește în fruntea armatei tale și distruge toate templele falșilor zei! Și ferește-te de cruzimea excesivă! Amin!”

12. Acest discurs, care părea să provină din aerul care umplea marea sală, i-a aruncat pe toți cei de față, inclusiv pe Mahal, într-o stare de uimire fără limite, amestecată cu teamă. Fungar-Hellan le-a poruncit imediat șefilor săi de armată să adune în trei zile toți soldații aflați sub arme.

13. Cât despre Mahal, acesta l-a asigurat că îl va urma pretutindeni, în numele Domnului.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 298
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:18 View PostDownload Post

Capitolul 298
Mobilizarea armatei. Gurat îi cere lui Fungar-Hellan niște funcționari. Noi dispoziții referitoare la cei doi prizonieri.
(11 iunie 1844)

1. Când șefii de armată, care au fost ei înșiși martorii extraordinarului mesaj primit în sala tronului, s-au grăbit să plece pentru a aduna plini de zel imensa armată, Gurat s-a apropiat de Fungar-Hellan și i-a spus:

2. „Prietene și frate! De acum înainte, tu te vei ocupa de marea ta armată și veți porni la drum, lipsind poate ani la rând din Hanoh! Voi rămâne așadar singur la putere! Această sarcină mi se pare foarte dificilă! Nu ești de acord să îmi lași câțiva dintre cei mai buni funcționari pe care îi ai, astfel încât să pot supraveghea și conduce poporul? Căci este imposibil ca un singur om să se poată ocupa de o astfel de misiune!”

3. Generalul i-a răspuns uimit: „Frate, ai în jurul tău circa 10.000 de funcționari de toate rangurile. Aceștia nu îți sunt de ajuns? Sfatul meu este să nu îi hrănești degeaba! Pune-i la treabă și ei vor face ce le vei porunci!”

4. „Da, dacă ar avea ceva în cap, i-a răspuns Gurat. Din păcate, există o problemă serioasă.

5. După cum știi foarte bine, încă de la început am fost obligați, pentru a ne asigura tronul, să îi atragem de partea noastră pe toți mai-marii regatului, dându-le un rang cât mai pompos!

6. Acești oameni erau destul de proști și înainte, dar prin politica pe care am dus-o, noi i-am îndobitocit și mai tare, deși am știut să ne folosim de alte personaje lucide, pe care le-am apreciat la justa lor valoare!

7. Iar acum, vrei să mă lași la guvernare cu acești idioți? O, prietene, acest regim ar sfârși prin a-l dezgusta până și pe Satan!

8. Cred că ești de acord acum că voi avea nevoie de câțiva funcționari avizați, pentru a putea guverna în absența ta!”

9. Mahal s-a adresat la rândul său lui Fungar-Hellan: „Haide, dă-i o sută de funcționari bine antrenați la școala ta! În acest fel, va putea să se descurce atât timp cât noi vom lipsi!”

10. Generalul nu a mai obiectat și i-a dat regelui o sută de mari preoți formați la școala sa, pentru a-l ajuta pe Gurat să poată guverna imensul stat.

11. Nu mai rămânea decât o singură problemă de rezolvat, și anume cea a Aglei și a lui Drohuit.

12. Mahal a luat din nou cuvântul și a spus: „Vor rămâne în actualele condiții până când ne vom întoarce noi! În caz de boală sau dacă vor da semne sincere de căință, vor putea ieși din cușcă, dar nici nu se pune problema să părăsească această sală înainte de întoarcerea noastră!

13. Mai presus de orice, cei doi trebuie despărțiți, eventual chiar întemnițați. Acest lucru trebuie să se petreacă chiar astăzi, în prezența noastră! Așa să fie!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 299
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:19 View PostDownload Post

Capitolul 299
Confesiunea smerită a Aglei, care imploră să fie eliberată sau ucisă. Alegerea între pumnal și cușcă. Agla este grațiată.
(12 iunie 1844)

1. După aceste cuvinte, Fungar-Hellan și Mahal s-au îndreptat, însoțiți de restul grupului, către sala în care se aflau cei doi captivi, sub o pază strașnică.

2. Imediat ce i-a văzut, Agla a strigat: „O, voi, primi demnitari ai regatului, și tu, părinte Mahal! Sunt cea mai mare păcătoasă în fața lui Dumnezeu și a voastră, căci am încălcat justiția lui Dumnezeu și a voastră, și nu merit altceva decât moartea! Îmi dau acum seama că această cușcă nu reprezintă decât o pedeapsă ușoară pentru mine! O cușcă incandescentă ar fi fost mult mai potrivită pentru păcatele mele!

3. Ce păcătos captiv nu tânjește însă după libertate, oricât de puțin atrăgătoare i s-ar părea aceasta? La fel stau lucrurile și în cazul meu. Îmi recunosc întreaga vină și crimele mele în fața lui Dumnezeu și a voastră, cu o sinceritate de care puțini păcătoși sunt capabili! Cu toate acestea, simt o dorință puternică de libertate, iar această cușcă binemeritată mi se pare un instrument de tortură insuportabil!

4. O, mai bine luați un pumnal și înfigeți-l în inima mea, și vă asigur că atunci voi fi fericită! Dar nu mă mai lăsați mult timp în această captivitate umilitoare, care mă împinge la disperare și la nebunie! Faceți cu mine orice veți dori, dar nu mă abandonați în această cușcă, pradă batjocurii și insultelor permanente ale gărzilor!

5. O, părinte Mahal, și tu, frate Kisarell, precum și voi, dragele mele surori, aveți milă de mine și de nefericirea mea! Considerați-mă o fostă prizonieră a forțelor infernale, orbită, sedusă și silită să comită tot felul de fapte rele, și aveți măcar atâta milă de mine încât să îmi dăruiți moartea către care aspir cu atâta ardoare!

6. Nu trebuie să credeți nici o clipă că aș putea să redevin periculoasă pentru voi, căci cea care vă imploră acum să o ucideți nu vă va cere niciodată să-i redați tronul înapoi!

7. O, Dumnezeule atotputernic, dacă păcatul meu nu ar fi atât de cumplit, m-aș ruga Ție să mă eliberezi! Îmi recunosc însă nevrednicia în fața Ta și nu îndrăznesc să fac apel la compasiunea Ta, o, Părinte preasfânt și preadrept! Înmoaie însă inimile acestor mai mari ai pământului și convinge-i să mă ucidă, astfel încât să nu mai fiu victima batjocurii acestor gărzi!”

8. După care, Agla a căzut leșinată la pământ, scoțând un geamăt prelung.

9. Fungar-Hellan a dispus imediat deschiderea cuștii, după care a scos-o pe Agla din ea. După o masă consistentă, aceasta și-a revenit în totalitate.

10. După ce Agla și-a venit în simțiri, generalul i-a spus: „Agla, vorbeai serios atunci când spuneai că ai prefera mai degrabă să mori decât să te întorci în cușca ta? Privește: acesta este un pumnal foarte bine ascuțit, iar acolo se află închisoarea ta! Ce anume preferi?”

11. Fără să ezite, Agla și-a descoperit pieptul și i-a răspuns cu o voce ușor tremurătoare: „Iată, în acest piept bate acea inimă amăgitoare care a înșelat atât de mulți oameni, făcându-i prizonierii ei! Fie ca mâna ta puternică să mă elibereze cu ajutorul acestei arme!”

12. Atunci, Fungar-Hellan a aruncat pumnalul și i-a spus lui Mahal: „Eu unul ți-am iertat complet fiica! – Nu mai depinde decât de Dumnezeu și de tine ce anume doriți să faceți cu ea!”

13. Mahal i-a răspuns: „De vreme ce tu ai iertat-o, o voi ierta și eu. Dar nu trebuie în nici un caz să rămână aici. Drept urmare, ne va însoți!”

14. Fungar-Hellan a fost întru totul de acord cu această propunere. Agla a căzut în genunchi în fața tatălui ei și a plâns de recunoștință, până când i-au slăbit din nou puterile.

15. Și toți s-au bucurat să îi vadă căința sinceră.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 30 of 37  [ 368 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 35, 36, 37  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !