Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 26.1.2021, 17:11
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 35, 36, 37  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 300
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.6.2019, 22:20 View PostDownload Post

Capitolul 300
Generalul ia măsurile necesare în ceea ce îl privește pe Drohuit. Excelentul discurs adresat de Agla tatălui ei.
(13 iunie 1844)

1. După ce Agla a fost eliberată, Gurat s-a apropiat de Fungar-Hellan și l-a întrebat dacă Drohuit trebuia eliberat la rândul lui în cazul în care se va căi la fel ca și complicea sa.

2. Dar Fungar-Hellan i-a răspuns pe o voce fermă: „Nu! Drohuit trebuie să rămână în această cușcă până la întoarcerea mea, sau până la cea a succesorului meu, în cazul în care eu îmi voi găsi moartea în luptă!

3. Nu trebuie să-i lipsească însă nimic! Dă-i să mănânce și să bea tot ce va dori!
4. Dacă își dorește una din femeile sale în această cușcă, acordă-i acest drept, dar sub obligația formală de a nu-i vorbi despre alte lucruri decât acelea pe care le spune un bărbat unei femei atunci când se află în pat împreună cu ea. Dacă își dorește o conversație mai elevată, nu are decât să discute cu femeile sale mai cultivate despre Dumnezeul cel autentic, de care s-a îndepărtat dureros de mult, la fel cum am făcut-o și noi!

5. Ori de câte ori se află în prezența uneia dintre femeile sale, el trebuie supravegheat cu cea mai mare atenție, inclusiv percheziționat. De vreme ce Agla se află din nou în libertate, el poate să rămână în această sală.

6. Dar insist: notează tot ce face în cușca sa, cu cea mai mare precizie, astfel încât la întoarcerea mea să pot lua măsurile necesare în favoarea sau în defavoarea sa. Dacă dorește să citească o carte sau alta din marea noastră bibliotecă, să i se acorde acest drept.

7. Acum știi exact cum trebuie să te comporți în privința lui Drohuit! Dacă vei urma întru totul instrucțiunile mele, vei acționa cât se poate de corect, deopotrivă față de noi toți și de tine însuți, ceea ce reprezintă cu siguranță voința unicului și adevăratului Dumnezeu!”

8. Mahal a adăugat: „Amin! Ai vorbit cum nu se poate mai bine! Așa să fie!”

9. Gurat a fost extrem de satisfăcut de instrucțiunile primite, căci Drohuit era vestit pentru șiretenia sa, dar și pentru dorința sa arzătoare de a pune mâna pe coroana regatului. De aceea, el a jurat că va executa cu cea mai mare strictețe ordinele primite.

10. Pentru a o pune la încercare, Mahal a întrebat-o în taină pe Agla dacă o mulțumeau dispozițiile referitoare la Drohuit.

11. Agla i-a răspuns: „O, tată, de ce continui să o pui la încercare pe sărmana și nefericita ta fiică, ce a fost supusă până acum la atât de multe tentații? Nu ți se pare că sunt destul de tristă? Eu sunt femeia cea mai demnă de dispreț în ochii tuturor, de care toată lumea se teme mai mult decât de șerpi! Sunt de asemenea sufletul cel mai abject în fața lui Dumnezeu, căci sângele fratelui meu strigă fără încetare, cerând răzbunare în inima mea!

12. O, te implor, nu mă mai tenta niciodată, căci nici un suflet de pe acest pământ nu poate fi mai nefericit decât mine! Chiar dacă voi m-ați iertat, fratele pe care l-am asasinat nu mă va ierta niciodată, și nici Dumnezeu! De aceea, o, părinte al meu, nu o mai tenta niciodată pe nefericita creatură din fața ta!”

13. Cuvintele Aglei au făcut senzație, și însuși Mahal a regretat sincer că i-a pus această întrebare fiicei sale. Cât despre ceilalți, cu toții s-au străduit să o consoleze și să o reconforteze atât cât era posibil în situația dată.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 301
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 14:13 View PostDownload Post

Capitolul 301
Discursul ipocrit al lui Drohuit și răspunsul lui Fungar-Hellan. Agla cere haine de doliu.
(5 iunie 1844)

1. Drohuit, care a auzit perfect măsurile ce trebuiau luate în privința lui, și-a propus să iasă și el din cușca lui, la fel ca și Agla, autoacuzându-se singur în fața lui Dumnezeu și a lui Fungar-Hellan de păcatele pe care le-a comis și implorându-i pe cei de față cu lacrimi în ochi, pe care a încercat să le facă să pară cât mai autentice cu putință.

2. Dar generalul i-a spus: „Acest cântec de pasăre îmi este bine cunoscut. El nu vine însă din inima ta, ci este un cântec învățat pe de rost! De vreme ce știm cu toții ce păsări sunt cu adevărat cântătoare, nu este greu să ne dăm seama dacă această melodie provine de la un graur, de la o mierlă sau de la o privighetoare!

3. Ei bine, eu am recunoscut pe dată acest cântec, care nu provine nici de la un graur, nici de la o mierlă și nici de la o privighetoare, ci de la cea mai teribilă pasăre de pradă, care încearcă să imite păsărelele cântătoare pentru a-și atrage prada în ghearele sale! Nici noi nu suntem însă complet lipsiți de minte!

4. De aceea, nu ai decât să plângi și să gemi oricât de mult vei dori! Vei continua să rămâi în căsuța ta cu gratii, așa cum spuneam mai devreme!

5. Îmi dau perfect seama că această pedeapsă este mult prea blândă pentru tot ce ai făcut și că ai fi meritat de o mie de ori moartea. Dacă am dat dovadă de atâta clemență în ceea ce te privește, acest lucru i se datorează în întregime lui Mahal, acest mare și veritabil profet al lui Dumnezeu!

6. Dacă nu ar depins decât de mine, ți-aș fi dat o cu totul altă pedeapsă! – Dar noi ne propunem să respectăm întrutotul voința lui Dumnezeu, lucru pe care am început și eu să îl fac, și asta mai presus de orice. De aceea, am acceptat ca această pasăre de pradă să fie tratată cu atâta blândețe, căci cel care mi-a cerut acest lucru a fost chiar profetul lui Dumnezeu! – Iar acum, să nu mai aud nici un cuvânt!”

7. Auzind aceste cuvinte, Drohuit a tăcut, a încetat să mai geamă și să mai plângă și nu și-a mai mărturisit în gura mare păcatele, în fața întregii societăți prezente, fapt care a stârnit ilaritatea tuturor, căci toți își dădeau seama că Fungar-Hellan a nimerit-o la fix.

8. Dat fiind că Agla purta încă hainele sale regale, ea s-a dus la Fungar-Hellan și i-a spus: „O, bărbat plin de noblețe, pe care l-am judecat atât de greșit până acum! Iată, eu, care sunt cea mai mare păcătoasă din lume în fața lui Dumnezeu, a ta și a regelui, a tatălui meu și a tuturor oamenilor, continui să fiu îmbrăcată în haine regale! De aceea, te implor să îmi dai în schimbul lor niște haine obișnuite de penitență, așa cum merită o femeie care a comis atâtea sacrilegii. Căci aceste haine strălucitoare îmi ard sufletul ca un foc violent!”

9. Atunci, Mahal i-a spus lui Fungar-Hellan: „Frate, dă-i ceea ce ți-a cerut!”

10. Generalul a acceptat pe loc sfatul lui Mahal.

11. Însoțită de tatăl ei, Agla s-a îndreptat către o cameră alăturată, s-a dezbrăcat de haine și a îmbrăcat în locul lor o robă cenușie de doliu, după care s-a întors în mijlocul grupului.

12. Văzând metamorfoza Aglei, Fungar-Hellan s-a bucurat sincer. La fel, toți ceilalți i-au lăudat comportamentul.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 302
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 14:13 View PostDownload Post

Capitolul 302
Mahal își întreabă fiica care din păcatele sale i se pare cel mai mare. Răspunsul corect al Aglei, căința și lamentările sale. Mahal îi mulțumește lui Dumnezeu. Agla este strânsă la piept de tatăl ei.
(17 iunie 1844)

1. Această căință sinceră a Aglei l-a determinat pe Mahal să o întrebe care dintre păcatele pe care le-a comis i se pare cel mai mare: moartea fratelui ei, pe care a ordonat-o, cea a soțiilor acestuia, pe care a comis-o cu mâinile ei, sau participarea sa la conspirația împotriva generalului?

2. Agla i-a răspuns: „O, tată, tu știi mai bine decât mine care din păcatele pe care le-am comis în fața lui Dumnezeu și a oamenilor este cel mai grav! Eu una, nu reușesc să-mi dau seama! Știu însă un singur lucru: că fiecare din aceste păcate mi-a ucis spiritul în fața lui Dumnezeu!

3. O, ce bine ar fi fost dacă nu m-aș fi făcut vinovată de aceste păcate! Dacă nu aș fi coborât în aceste ținuturi de la șes, aș fi fost și astăzi la fel de pură și de inocentă cum eram în munții sacri! Ce s-a întâmplat însă nu mai poate fi schimbat, iar eu nu mai pot șterge ce am făcut! De aceea, sunt de părere că ar fi o nebunie din partea mea să stabilesc o ierarhie a păcatelor mele!

4. Consider că fiecare păcat împotriva sfințeniei lui Dumnezeu are aceeași greutate și că efectele sale sunt identice cu ale celorlalte, respectiv moartea eternă a spiritului uman! De vreme ce acum sunt complet moartă din punct de vedere spiritual, nu mai pot să-mi dau seama care din păcatele mele a contribuit cel mai mult la această moarte. De altfel, nu văd de ce ar conta cât de mort ești, căci odată ce ai murit, nu mai poți muri a doua oară!

5. De pildă, eu am ordonat uciderea fratelui meu, și procedând în acest fel, mi-am ucis în întregime spiritul! Începând din acel moment, Agla nu a mai trăit; doar forțele sale vitale au continuat să acționeze prin intermediul spiritului ei mort, ceea ce explică de ce fiecare din actele sale a fost o oroare în fața lui Dumnezeu, precum și în fața oricărei ființe vii din punct de vedere spiritual. Cum altfel s-ar fi putut comporta ea? Căci moartea nu poate da naștere decât morții!

6. Rezultă că acțiunile care au urmat au fost mai puțin apăsătoare pentru conștiința mea, căci ele nu erau decât consecințele primului meu sacrilegiu! Dacă nu aș fi comis niciodată acest prim act împotriva ordinii divine, celelalte nu ar fi avut loc!

7. După primul pas pe care l-am făcut către ținuturile de jos, ar fi trebuit să fac imediat cale întoarsă. Mi-aș fi păstrat atunci viața, iar cei pe care i-am ucis ar fi fost astăzi în viață! Acum este însă prea târziu, și nu-mi rămâne altceva de făcut decât să mă căiesc pentru acel prim pas greșit, ale cărui consecințe au fost atât de apăsătoare!”

8. După aceste cuvinte, Agla a început să plângă și să se lamenteze cu amărăciune.

9. Atunci, Mahal a spus: „O, Dumnezeule mare, îți mulțumesc din toată inima pentru că mi-ai permis să îmi regăsesc fiica pe care o consideram pierdută!

10. Agla, vino la pieptul tatălui tău, căci mi-am recunoscut din nou fiica în tine! întoarce-ți inima către Dumnezeu și vei regăsi din nou grația Lui, a Tatălui nostru prea-plin de sfințenie!”

11. Agla s-a grăbit să se arunce în brațele credinciosului Mahal, ușurându-și inima prin lacrimile grele pe care le-a lăsat să curgă pe pieptul lui.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 303
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 14:14 View PostDownload Post

Capitolul 303
Discursul lui Fungar-Hellan referitor la nebunia strălucirii exterioare a lucrurilor. Înțelepciunea simplității. Mahal îl laudă pe general.
(18 iunie 1844)

1. În timp ce Agla încă mai plângea la pieptul tatălui ei, Fungar-Hellan i-a spus: „Agla, adevăr îți spun: așa cum ești acum, îmi placi mult mai mult decât pe vremea când erai îmbrăcată în hainele tale regale, care erau pe punctul de a te transforma într-o slujitoare perfectă a infernului! Rămâi în această stare de spirit și vei fi mult mai mult pe placul lui Dumnezeu și al nostru decât în timpul perioadei tale de măreție. Îți mărturisesc cu sinceritate că am fost întotdeauna adversarul cel mai neîmpăcat al oricărei splendori exterioare!

2. Cine dorește să-mi fie prieten trebuie să se debaraseze de tot ce strălucește și să se îmbrace în haine simple. Numai atunci îl voi considera un om pentru care bine poporului contează la fel de mult cum contează pentru mine!

3. Aurul și argintul ar trebui transformate în monede utile, având pe ele efigia regelui și a mea! În acest fel, ele vor sluji întregului popor! Dacă nu vom face decât să ne împodobim cu ele, aceste metale prețioase ne vor trage în jos sub greutatea lor, iar în acest fel nu vom avea nici un avantaj de pe urma lor, nici noi, nici poporul, și nu îi vom aduce astfel nici un serviciu lui Dumnezeu, Domnul întregii splendori!

4. Într-adevăr, atât timp cât nu ne vom putea îmbrăca cu o haină țesută din stele veritabile și cât pieptul nostru nu va fi decorat cu soarele autentic, întru slava Celui care ne-a creat, toate falsele ornamente ar trebui să dispară din ținuta noastră vestimentară! Căci ceea ce nu strălucește în sine, precum soarele și stelele, nu este decât un hoț de lumină, care nu poate face paradă de ea decât atât timp cât sublima strălucire divină continuă să îi confere forța sa divină; când aceasta dispare, acești hoți de lumină pe care noi îi prețuim atât de mult nu mai reușesc să se identifice decât cu murdăria dezgustătoare și cu gunoaiele infecte, devenind mai întunecați chiar decât acestea!

5. Numai ceea ce este folosit într-o manieră profitabilă este pe placul lui Dumnezeu, căci El a creat această lume pentru ca oamenii să se folosească de ea! Dacă ne folosim însă de aceste lucruri într-o manieră abuzivă, acțiunile noastre devin inevitabil o oroare în fața lui Dumnezeu, Cel care reprezintă însăși ordinea eternă și sfântă. De aceea, haideți să dispunem renunțarea la bijuterii și la nestemate în întregul nostru regat!”

6. După aceste cuvinte, Fungar-Hellan și-a smuls toate podoabele pe care le purta, fiind imitat imediat de rege și de ceilalți demnitari prezenți. Tot acest aur și tot acest argint a fost folosit pentru a bate monedă.

7. Mahal l-a lăudat îndelung pe Fungar-Hellan, după care a adăugat: „Fungar-Hellan, am impresia că Spiritul lui Dumnezeu a coborât asupra ta! Adevăr îți spun: pentru o clipă mi s-a părut că îl aud vorbind pe bătrânul Enoh prin gura ta! Vezi tu, de obicei o asemenea înțelepciune nu poate fi găsită în ființa umană!”

8. După care Mahal i-a mulțumit din nou lui Dumnezeu pentru toată grația pe care a revărsat-o asupra acestui om, căci toți cei de față se minunau de înțelepciunea sa!

9. La rândul lor, marii preoți i-au spus generalului: „La ora actuală, numai tu ești demn să ne fii superior!”

10. Întreaga adunare a pecetluit aceste cuvinte printr-un „Amin” colectiv.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 304
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 14:15 View PostDownload Post

Capitolul 304
Generalul le poruncește soldaților săi să atace templul zeului cuprului și pe slujitorii săi.
(19 iunie 1844)

1. Următoarele trei zile s-au scurs în această stare de spirit. În tot acest timp, șefii armatei i-au organizat pe soldați și i-au informat asupra campaniei pe care urmau să o ducă.

2. În seara celei de-a treia zile, primii șefi de trupă au venit să îl găsească pe Fungar-Hellan în palatul regal. Ei i-au comunicat că o mare armată alcătuită din două milioane de soldați era pregătită pe câmpul de manevră, perfectă echipată și gata să întreprindă orice misiune ar fi primit.

3. Fungar-Hellan le-a spus ofițerilor săi: „În acest caz, transmiteți-le soldaților următoarele ordine: cu trei ore înainte de răsăritul soarelui, întreaga armată trebuie să fie gata de plecare. Ea se va îndrepta mai întâi către templul consacrat zeului metalelor și al meșterilor fierari! Muncitorii care o însoțesc au misiunea să distrugă tot ce ține de idolatrie, începând chiar cu templul principal!

4. Dacă preoții și muntenii se vor opune intervenției voastre, dorind să-i împiedice pe muncitori, trimiteți o forță armată care să-i silească pe rebeli să se potolească, trecându-i prin tăișul sabiei pe cei mai recalcitranți dintre ei.

5. Dacă preoții și muntenii acceptă distrugerea templului și a idolilor fără a opune rezistență, aduceți-i imediat în cortul meu, pentru a-i pune la curent cu noua învățătură pe care vor trebui să o predice oamenilor, inclusiv cu ce au de făcut pentru a-și acoperi nevoile personale.

6. Mai întâi de toate, marea armată va trebui să încercuiască templul cu trei cercuri mari de soldați, astfel încât nimeni să nu poată scăpa din ea!

7. Aurul și argintul din templu vor trebui adunate și aduse la mine. Voi aduce personal o echipă de muncitori care vor bate monedă din aceste metale prețioase, transformându-le astfel în bani care vor sluji înainte de toate pentru plata soldei soldaților, iar apoi pentru restul populației.

8. Așa se va derula întreaga noastră campanie! Eu, Fungar-Hellan, vă ordon acest lucru, la fel ca și regele Gurat!”

9. După ce au aflat ordinele generalului, comandanții s-au retras și le-au împărtășit soldaților voința șefului lor suprem și a regelui lor!

10. Gurat a dispus echiparea a o mie de cămile și le-a poruncit la o mie de meșteri specializați în bătutul monedelor să își ia uneltele și să se alăture marii armate.

11. A doua zi dimineața, cu trei ore înainte de răsăritul soarelui, toți soldații erau în picioare. Cămilele au fost echipate și uriașa caravană a pornit la drum.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 305
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 14:16 View PostDownload Post

Capitolul 305
Avangarda generalului în fața templului. Respingerea ultimatului. Spectacolul demonstrativ al preoților și capacitatea lor de a manipula focul.
(21 iunie 1844)

1. Înainte ca marea caravană să apuce să se alăture armatei, aceasta s-a pus deja în mișcare, îndreptându-se către templul consacrat zeului metalelor, construit – după cum ați aflat deja – în onoarea lui Tubal-Cain, cel care a inventat procedeul de producere și de șlefuire a bronzului.

2. Când avangarda armatei a ajuns în fața solidului zid care proteja templul, ea s-a oprit și le-a cerut gardienilor să îi permită intrarea.

3. Dar paznicii le-au răspuns soldaților: „La această oră nimeni nu are dreptul să intre în templu! Numai niște oameni rău intenționați ar putea comite sacrilegiul de a cere așa ceva cu atâta înverșunare! Ce doriți să faceți atât de devreme în interiorul acestor ziduri sacre?”

4. Unul dintre ofițeri le-a răspuns cu asprime paznicilor: „Nu dorim altceva decât să distrugem în totalitate acest sanctuar și zidurile sale sacre, pentru totdeauna, conform ordinului pe care l-am primit de la Fungar-Hellan, supunându-i prin forță pe recalcitranți și omorându-i dacă este cazul, după cum preferă! Nu vă opuneți, căci o armată alcătuită din două milioane de soldați se află în drum către voi!”

5. Auzind aceste cuvinte, gardienii le-au răspuns cu mult mai multă blândețe soldaților: „Dacă așa stau lucrurile, avem datoria să îl avertizăm pe marele preot al acestui templu, pentru ca acesta să vă primească cu demnitatea cuvenită unor delegați ai marelui și puternicului Fungar-Hellan!”

6. Dar ofițerul le-a spus paznicilor: „Marele preot nu trebuie să afle nimic până când nu vom apuca să distrugem în totalitate templul! De aceea, deschideți imediat porțile, dacă nu doriți să pătrundem cu forța!”

7. Auzind aceste amenințări, gardienii au strigat: „O, ticăloși infami, veniți din infern! Deci asta uneltiți? De fapt, nu doriți decât să puneți mâna pe relicvele sacre ale templului, pe aurul și pe argintul din cuferele sale! O, așteptați puțin și vă veți primi răsplata cuvenită! De îndată ce marele preot va afla ce plănuiți, va avea grijă să primiți o serie de bastoane pe spinare așa cum nici măcar un diavol nu a avut parte vreodată!”

8. După care, câțiva gardieni au alergat și l-au informat pe marele preot de ceea ce se întâmpla.

9. Acesta a început să facă spume la gură, scrâșnindu-și dinții mai rău ca un tigru, după care și-a adunat oamenii și împreună cu aceștia, a început să pună în funcțiune mecanismele sale satanice.

10. Munții din jur au izbucnit imediat în flăcări (aprinse în realitate de oamenii săi) și întregul templu s-a transformat într-un imens cuptor. Flăcările izbucneau unde te așteptai mai puțin, inclusiv din anumite locuri special pregătite în zidurile de apărare ale templului. Și tot acest spectacol a fost pus la cale în mai puțin de o oră.

11. Când avangarda marii armate a văzut ce se întâmplă, soldații s-au retras în direcția marii armate, căci nu îndrăzneau să se aventureze împotriva unei asemenea mări de foc.

12. Între timp, caravana se alăturase marii armate, iar Fungar-Hellan s-a minunat teribil de spectacolul „înflăcărat” din jurul templului lui Tubal-Cain.

13. Dar Mahal i-a spus: „Lăsați-i să își facă demonstrația de forță timp de o zi! Mâine va veni rândul nostru să ne producem!”

14. Fungar-Hellan a transmis aceste cuvinte întregii armate, sub formă de ordin, iar soldații au rămas să contemple acest spectacol infernal timp de o zi întreagă.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 306
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 14:16 View PostDownload Post

Capitolul 306
Fungar-Hellan este refuzat de gardienii templului. Distrugerea zidului de apărare cu ajutorul explozivilor. Masacrarea celor 5000 de slujitori ai templului.
(22 iunie 1844)

1. În seara aceleiași zile, marea demonstrație a preoților a ajuns la sfârșit. În dimineața zilei următoare, generalul s-a îndreptat către marea poartă din cupru a templului, însoțit de escorta sa, și a cerut să fie lăsat să intre.

2. Fiind încă foarte devreme, paznicii au refuzat să îl lase să intre, spunând: „Atât timp cât afară este noapte, orice nebun poate susține că este șeful suprem al marilor preoți, cerând să fie lăsat să intre! Dacă ești într-adevăr marele Fungar-Hellan, întoarce-te în timpul zilei, iar noi îți vom deschide poarta și te vom recunoaște ca atare!”

3. Fungar-Hellan le-a răspuns: „Foarte bine, dar vă jur pe viața mea că atunci când voi intra în templul vostru, în timpul zilei, vă voi ucide pe toți, inclusiv pe membrii clerului superior și pe cei de rang inferior! Căci voi mă împiedicați să fac ceea ce mi-a poruncit bătrânul Dumnezeu al lui Adam, Al lui Seth și al lui Enoh! De aceea, vă veți găsi cu toții o moarte sigură!”

4. Gărzile au început să urle: „Aceste mijloace de intimidare ne sunt binecunoscu-te! Pleacă de aici, căci nu te vom lăsa să intri nici măcar în timpul zilei, indiferent dacă ești sau nu Fungar-Hellan! Nu ai decât să aștepți ani de zile în fața acestor ziduri!”

5. Auzind acest răspuns, Fungar-Hellan a fost cuprins de un val uriaș de mânie. El s-a întors către soldații săi și le-a poruncit minerilor să sape șase culoare subterane, începând de la o distanță de zece pași de la zidurile de apărare, iar apoi să depoziteze sub acestea saci mari cu un explozibil foarte violent, apoi să pună fitiluri și să le dea foc.

6. Dând curs poruncii sale, șase sute de mineri au trecut imediat la lucru. Ei au măsurat cu mare precizie distanțele și au început săpăturile. Când soarele a răsărit, ei au ajuns deja sub zidurile de apărare ale templului. În continuare, au plasat sacii cu explozibil sub ziduri și au dat foc fitilurilor. Câteva minute mai târziu s-a auzit o explozie formidabilă, în urma căreia cea mai mare parte a zidului de apărare s-a prăbușit, transformându-se în ruine. Soldații au avut astfel cale liberă, pregătindu-se să atace.

7. Văzând prăbușirea zidurilor lor sacre, preoții și numeroșii lor slujitori au încercat să fugă în munți, dar au căzut imediat în mâinile soldaților lui Fungar-Hellan, care i-au adus în fața șefului lor.

8. Generalul l-a întrebat în șoaptă pe Mahal ce trebuie să facă cu acești rebeli.

9. Mahal i-a răspuns: „Acești oameni sunt atât de infernali, încât cel mai bine ar fi să îți pui amenințarea în practică și să îi omori pe toți!”

10. Imediat, Fungar-Hellan a dispus executarea prizonierilor, aflați în număr de 5000. Nici măcar unul dintre ei nu a fost grațiat.

11. După încheierea acestei operațiuni, echipa de lucrători a trecut la distrugerea templului, la adunarea aurului și argintului și la transformarea lor în monede. Întregul proces nu a durat mai mult de trei zile.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 307
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 14:18 View PostDownload Post

Capitolul 307
Generalul și Mahal dau instrucțiuni delegației minerilor din minele de cupru. Propunerea lor ca oamenii să se întoarcă cu fețele către Dumnezeu este respinsă.
(25 iunie 1844)

1. Când vestea masacrului a ajuns la urechile meșterilor mineri care lucrau în minele din apropiere, aceștia s-au cutremurat și au trimis o delegație în tabăra lui Fungar-Hellan pentru a-l întreba cu cel mai mare respect care era semnificația acestor evenimente îngrozitoare.

2. Generalul le-a vorbit minerilor de adevăratul Dumnezeu și le-a explicat că toți acești idoli trebuiau distruși pentru a evita astfel judecata teribilă cu care bătrânul Dumnezeu îi amenința pe oameni încă de la începutul timpurilor, știut fiind că idolatria reprezintă în fața Lui o oroare absolută.

3. După ce Fungar-Hellan le-a prezentat faptele, Mahal le-a cerut oamenilor să revină la Dumnezeu. El le-a cerut să le povestească stăpânilor lor tot ce au aflat, cerându-le să se convertească. În caz contrar, vor fi amenințați cu o judecată inevitabilă. Singura cale pentru a scăpa de această judecată era întoarcerea la Dumnezeu prin căință și smerenie.

4. Minerii s-au întors la stăpânii lor, cărora le-au povestit tot ce au auzit.

5. Dar șefii minerilor au început să blesteme și să vocifereze, spunând: „Iată unde ne conduc capriciile seniorilor! La fiecare cinci minute, ei își schimbă legile și zeii! Nu a fost regele cel care a dispus construirea acestui templu, cheltuind sume uriașe de bani în acest scop? Nu a fost el cel care a ordonat toate aceste ceremonii religioase, care ne-au adus într-adevăr venituri uriașe?

6. Dar toată povestea nu a durat mai mult de zece ani, și iată că s-a și terminat! Se pare că ea nu le-a adus mai marilor suficiente venituri și că aceștia nu se mai pot lipsi de tot aurul și de tot argintul adunat în temple în această scurtă perioadă de timp!

7. Așa că ei s-au decis să ni-L bage din nou pe gât pe bătrânul Dumnezeu care nu valorează nimic, dat fiind că nu cere nici temple, nici bani, pentru simplul motiv că nu există! El nu are nevoie nici măcar de o imagine costisitoare care să îl reprezinte, căci el este vidul perfect, la fel de invizibil ca și aerul pe care îl respirăm!

8. Ascultați-ne cu atenție: anul acesta templele sunt distruse, iar bătrânul Dumnezeu care nu poate fi venerat decât în gând este reinstaurat, dar anul viitor comisarii însărcinați cu impozitele își vor face din nou apariția și ne vor cere un impozit mai mare, în numele regelui!

9. O, această viață terestră este într-adevăr satanică! De ce nu-și pot savura în liniște și în pace tihna și averile acești mai mari nesătui? De ce trebuie să răspândească tot timpul tot acest haos?

10. De-abia avem timp să respirăm că vântul își schimbă direcția! De unde nu te aștepți apare un nou impostor înfometat care se dă drept profet, făcând o demonstrație a puterilor sale magice, însoțit de tovarășii săi cu fața suptă, la fel de șireți ca și el! Este suficient apoi ca el să le spună acestor imbecili tot ce îi trece prin minte pentru ca ei să danseze după cum le cântă el!

11. De data aceasta însă, toți acești idioți nu au decât să ne pupe în f…d! Nu mai suntem dispuși să fim luați drept proști! Cât despre amenințările cu pedeapsa lui Dumnezeu, ne p…m pe ea!

12. De aceea, vom rămâne aici! Iar cei care nu doresc să rămână împreună cu noi, nu au decât să se ducă acolo unde vor dori! Noi le lăsăm libertatea de a alege. Nu au decât să li se alăture celor care gândesc la fel ca ei!”

13. Acest decizie a pus punct proclamării adevăratului Dumnezeu în rândul meșterilor mineri.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 308
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 14:18 View PostDownload Post

Capitolul 308
Atacarea templului boilor și distrugerea lui.
(26 iunie 1844)
1. După ce Fungar-Hellan a vorbit cu delegația meșterilor mineri, care făceau multe afaceri necurate, așa cum am menționat deja, el a dispus imensei armate să se retragă în acel ținut muntos în care era plasat templul boilor, cu misiunea de a proceda la fel ca în cazul celui al zeului metalelor.

2. Soldații și-au ridicat imediat tabăra și au început să mărșăluiască împărțiți în 200 de coloane de câte 10.000 de oameni fiecare, fără a mai număra și numeroasa escortă regală. În trei zile, ei au ajuns în regiunea în care se afla templul, așa că s-au oprit pentru a aștepta ordine mai precise.

3. De îndată ce Fungar-Hellan a apărut împreună cu suita lui, el a dispus construirea unui cort uriaș și și-a stabilit în el cartierul general. Când șefii săi de armată s-au prezentat pentru a-i afla ordinele, el le-a spus:

4. „Nu v-am ordonat deja să procedați la fel ca în cazul templului metalelor? Ce alte ordine mai precise așteptați de la mine? Știți foarte bine unde se găsește templul și cunoașteți perfect trecătoarea destul de îngustă care îl înconjoară.

5. Încercuiți templul cu trei rânduri de soldați, apoi dispuneți distrugerea lui, adunarea aurului și argintului, capturarea preoților și a servitorilor lor și aducerea lor la mine! – Aceasta este întreaga operație. Iar acum, duceți-vă să îndepliniți imediat ordinele!”

6. Comandanții au plecat și au transmis aceste ordine soldaților, care au trecut imediat la executarea lor.

7. Într-un interval de timp de numai zece ore, edificiul era încercuit, așa că detașamentul distrugătorilor s-a îndreptat către poartă și a cerut deschiderea ei.

8. Noaptea fiind însă destul de avansată, gardienii templului au refuzat să îi lase să intre.

9. Atunci, șeful detașamentului le-a spus paznicilor: „Dacă nu ne veți lăsa să intrăm pe loc, nici unul dintre voi nu va mai rămâne viu!”

10. În acea clipă, la poartă au sosit marii preoți, care i-au întrebat pe noii veniți care era motivul unei vizite la o oră atât de insolită.

11. Șeful detașamentului i-a explicat pe loc motivul vizitei.

12. Atât le-a trebuit însă celor o mie de oameni care locuiau în interiorul zidurilor de incintă. Aceștia s-au repezit furioși pe metereze și au început să arunce cu pietre în soldați.

13. Detașamentul s-a retras, iar minerii au început să-și facă datoria. Peste câteva ore, toți explozibilii erau plasați la locurile lor, așa că înainte de ivirea zorilor, zidul de apărare al templului era în întregime distrus.

14. Armata a pătruns în curtea interioară, a distrus templul și i-a luat prizonieri pe toți preoții, capturând inclusiv comorile lor.[/align]
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 309
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 14:19 View PostDownload Post

Capitolul 309
Conversația dintre general și prizonieri, care sunt eliberați.
(27 iunie 1844)

1. După distrugerea totală a templului, preoții și servitorii lor au fost aduși în fața cortului lui Fungar-Hellan și al escortei sale. Cât despre comorile din aur și argint adunate, acestea au fost transformate imediat în monede. Abia apoi a început generalul să îi interogheze pe prizonieri, cărora le-a spus:

2. „Cine a construit acest templu? Nu eu? – De vreme ce eu l-am construit, înseamnă că eu sunt proprietarul lui, așa că am dreptul de a-l distruge după bunul meu plac!

3. Dat fiind că acest drept îmi aparține întru totul, vă întreb: din ce motive v-ați opus ordinelor mele, aruncând cu pietre asupra trimișilor mei, din care ați ucis zece și ați rănit numeroși alții, mai mult sau mai puțin grav?”

4. Prizonierii i-au răspuns: „Mărite domn, dacă te-am fi putut vedea, am fi crezut că acest ordin a venit de la tine! Nevăzându-te însă în rândul soldaților și neauzindu-ți vocea pe care o cunoaștem atât de bine, am crezut că folosirea numelui tău nu era decât o viclenie infamă de care s-a folosit o putere cunoscută, dornică să pună mâna pe aurul și pe argintul tău, pe care le-am adunat exclusiv pentru trezoreria ta.

5. De altfel, fiind întuneric beznă, ne-a fost imposibil să distingem dacă veșminte-le și armele soldaților proveneau într-adevăr din Hanoh, sau din altă parte. De aceea, am apelat la pietre și am încercat să îți apărăm proprietatea cât de bine am putut! În aceste condiții, nu înțelegem cu ce am greșit în fața ta, căci un servitor fidel stăpânului său merită mai degrabă o răsplată decât o pedeapsă!”

6. Auzind aceste argumente cât se poate de juste, Fungar-Hellan le-a spus prizonierilor săi: „Bine, de vreme ce ați acționat astfel din fidelitate față de mine, aveți într-adevăr dreptul la o recompensă, și nu la o pedeapsă! De aceea, sunteți liberi. Timp de trei zile, puteți face orice doriți, cu condiția să părăsiți aceste locuri. După trecerea celor trei zile, întoarceți-vă aici, pentru a vă numi în noile voastre funcții!”

7. După aceste cuvinte, toți prizonierii au fost eliberați, fiind lăsați să plece oriunde doresc. Ei au luat drumul către munți, înarmați cu un permis de liberă trecere semnat de general.

8. Dar Fungar-Hellan a trimis spioni pe urmele lor, pentru a-i captura din nou, dacă nu vor fi dispuși să se predea.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 31 of 37  [ 368 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 35, 36, 37  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !