Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.9.2020, 14:39
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 320
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 14:27 View PostDownload Post

Capitolul 320
Tabăra generalului este instalată la poalele lanțului de munți. Amenințările lui Fungar-Hellan, care se îndoiește de Mahal. Teribila zguduitură a muntelui minat. Sfatul lui Mahal, de a încheia pacea.
(12 iulie 1844)

1. Locul în care muntenii intenționau să își croiască drum către ținuturile de la șes se afla la o sută de leghe nord-est de Hanoh și la 30 de leghe de lacul în mijlocul căruia era situată insula adoratorilor apei. Locul s-a dovedit a fi un deșert imens, în care nu creștea nici un fel de vegetație, cu excepția câtorva tufișuri de bace sălbatice. Acesta este exact ținutul pe care cei de la șes l-au transformat cândva în simpli pereți verticali, distrugând toate cărările practicabile pe o distanță de 20 de ore de mers și pe o înălțime de 30 de stânjeni, ceea ce făcea ca panta să fie imposibil de escaladat sau de coborât.

2. Fungar-Hellan a dispus înălțarea corturilor sale roșii și galbene la circa 150 de stânjeni de munte. După ce marea armată a fost organizată de-a lungul muntelui, iar soldații și-au instalat corturile, generalul i-a spus lui Mahal, care se pregătea de culcare:
3. „Prietene, ne-am instalat aici tabăra la sfatul tău, dar nu zăresc nici cel mai mic semn care să corespundă cu predicția ta! Nu cumva m-ai înșelat atunci când mi-ai spus să vin aici? – Adevăr îți spun: deși sunt prietenul tău cel mai bun, te avertizez că o asemenea înșelătorie te-ar putea costa foarte scump!”

4. Mahal i-a răspuns: „Ai grijă ca Cel de sus să nu te facă să plătești tu însuți foarte scump aceste bănuieli legate de mine! – În ceea ce mă privește, nu am nimic să-mi reproșez!”

5. De-abia a pronunțat Mahal aceste cuvinte că muntele s-a zguduit în întregime.

6. Toată lumea a ieșit afară din corturi pentru a vedea ce se întâmplă. Partea de sus a muntelui era învăluită de fum, care amintea teribil de cel produs de aprinderea explozivilor. Cu un zgomot de tunet, mii de avalanșe alcătuite din pământ și pietre s-au prăbușit în văile de dedesubt, închizând în întregime spațiul dreptunghiular dintre peretele stâncos vertical și ținutul cu aspect deșertic de la baza lui.

7. Datorită forței avalanșelor, peretele vertical a fost el însuși străpuns în câteva locuri, croind o breșă în acesta. Incapabil să împiedice catastrofa, Fungar-Hellan a fost nevoit să asiste cu tristețe la acest spectacol. Căci cine ar fi îndrăznit să împiedice avalanșele care se succedau într-un ritm din ce în ce mai precipitat?

8. Atunci, Mahal l-a întrebat pe Fungar-Hellan dacă încă mai consideră explicațiile sale o înșelătorie.

9. Generalul i-a răspuns: „O, teribil profet coborât din cerul lui Dumnezeu! De ce trebuie să ne anunți toate aceste evenimente înspăimântătoare cu o exactitate atât de exasperantă? De ce nu ne dai și vești bune, care să se dovedească la fel de exacte? Iar acum, spune-mi: ce putem face pentru a-i învinge pe acești munteni avizi de răzbunare?”

10. Mahal i-a răspuns: „Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să rămânem pe loc, căci simpla noastră prezență le va spune că o putere superioară ne-a ghidat exact către locul și în momentul în care urmau să își croiască un drum către ținuturile de la șes! Acest lucru le va inspira un mare respect în ceea ce ne privește, și în loc să intre în luptă, se vor arăta dispuși să înceapă cu noi tratative de pace!

11. Nu trebuie însă cu nici un chip să îi ataci atunci când vor coborî la vale. În schimb, poți desfășura o gardă puternică în fața corturilor noastre, astfel încât să le inspiri respect în fața forței de care dispunem!”

12. Fungar-Hellan a urmat cu strictețe sfaturile lui Mahal. În scurt timp, el a descoperit apariția primilor spioni, care verificau dacă pasajul croit printre stânci era suficient de lat.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 321
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 14:28 View PostDownload Post

Capitolul 321
Generalul îi poruncește armatei sale să intre într-un dispozitiv defensiv. Delegația muntenilor în fața lui Fungar-Hellan, care o masacrează cu propriile sale mâini.
Mahal trece în tabăra opusă. Cumplita bătălie. Exterminarea aproape completă a cinci milioane de soldați.
(15 iulie 1844)

1. După ce s-a convins personal de prezența spionilor coborâți din munți, Fungar-Hellan a dat ordin armatei sale să se concentreze în masă asupra punctelor de trecere și să se pregătească de atac pentru eventualitatea că dușmanul ar fi încercat o ofensivă. Totuși, le-a poruncit soldaților să nu acționeze ca o forță de atac, ci numai ca o forță de apărare și protecție.

2. Așa a sunat ordinul dat întregii armate, care a fost informată prin mesageri rapizi, ce și-au îndeplinit misiunea pe durata unei zile întregi, ceea ce a fost o veritabilă performanță.

3. De-abia a reușit armata să se mobilizeze conform ordinelor primite că o mulțime de soldați perfect instruiți de pe platoul muntos și-au făcut apariția, examinând fermitatea deschizăturilor formate prin spulberarea stâncilor. După ce s-au convins de soliditatea acestora, ei au avansat cu curaj către armata străină, ca și cum aceasta nu ar fi existat deloc.

4. Această apropiere îndrăzneață l-a impresionat pe Fungar-Hellan, care a dat ordin unui detașament alcătuit din 100.000 de oameni să atace și să respingă dușmanul dacă acesta s-ar fi apropiat la mai mult de zece de pași de el.

5. Nu s-a întâmplat însă așa ceva, căci armata inamică s-a grupat în pâlcuri compacte, după care a trimis trei soli către superbul cort al generalului pentru a-l întreba cât a costat cu totul marea operațiune de transformare a muntelui în pereți verticali, realizată cu zece ani înainte.

6. Generalul șef al muntenilor dorea să știe acest lucru, pentru a-și putea regla această mare datorie față de comandantul suprem al Hanohului. Pe scurt, ținând cont de toți banii cheltuiți și de cantitatea de muncă investită pentru acest proiect, locuitorii din munți nu doreau să rămână datori hanoheenilor!

7. Abia după ce își vor fi reglat această datorie aveau să le perceapă muntenii celor de la șes impozitul stabilit cu zece ani în urmă conform înțelegerii dintre primii și regele Gurat, precum și cu fostul membru al clerului inferior, Fungar-Hellan.

8. La auzul acestor propuneri sarcastice, generalul s-a enervat și le-a răspuns solilor: „Eu însumi sunt Fungar-Hellan și mă aflu aici în fruntea unei armate alcătuite din două milioane de soldați foarte bine antrenați! Eu sunt adevăratul domn al Hanohului și al întregului regat!

9. Sunteți dispuși să aduceți un sacrilegiu împotriva celui căruia Domnul cerului și al pământului i-a dezvăluit locul exact în care urma să străpungeți o breșă în peretele muntelui, devastându-l și părăsindu-vă astfel cuiburile de corbi?”

10. Emisarii i-au răspuns astfel generalului: „Afirmațiile tale par juste, dar nu credem o boabă din povestea ta legată de bătrânul și autenticul Dumnezeu! Iată ce ne-a spus același Dumnezeu prin gura unuia dintre profeții Săi:

11. ‚După ce vă veți croi un drum către ținuturile de la șes, în locul indicat de Mine și procedând așa cum v-am învățat Eu, veți întâlni acolo marea armată a Hanohului. O voi preda în mâinile voastre folosindu-mă de fratele lui Noe, care Mi-a devenit ostil din cauza copiilor lui! Totuși, nu îl pedepsiți nici pe el, nici pe copiii lui, căci Mă voi ocupa personal de acest lucru!’

12. Iată, așa a sunat profeția primită! Dacă dorești să eviți vărsarea inutilă de sânge, predă-te de bunăvoie. Dacă nu o vei face, nici o ființă umană nu va părăsi vie acest deșert, cu excepția fratelui lui Noe și a copiilor săi!”

13. Aceste cuvinte l-au enervat la culme pe Fungar-Hellan, care s-a aruncat asupra celor trei soli și i-a căsăpit cu propriile lui mâini!

14. Atunci, Mahal s-a ridicat, și-a luat copiii și a plecat, condus de o forță superioară, ce l-a mânat irezistibil către dușmanii lui Fungar-Hellan, pentru a le povesti acestora crima celui din urmă.

15. Acesta a fost semnalul unei bătălii care nu a avut egal în toată istoria umanității. Căci din întreaga armată a Hanohului nu au mai rămas decât o mie de oameni, iar din cele trei milioane de soldați munteni doar 3007 oameni.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 322
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 17:01 View PostDownload Post

Capitolul 322
Fuga lui Fungar-Hellan și relatarea marii bătălii în fața regelui Gurat. Generalul pune pe picioare o nouă armată, alcătuită din patru milioane de soldați.
(16 iulie 1844)

1. Printre supraviețuitori se număra și Fungar-Hellan, precum și doi șefi ai armatei. Aceștia s-au retras împreună cu puținii soldați care le-au mai rămas, fiind urmăriți pe o porțiune din drum de supraviețuitorii munteni.

2. Ajuns la Hanoh, Fungar-Hellan s-a grăbit să îl caute pe Gurat, care l-a primit cu brațele deschise. El i-a povestit regelui deznodământul catastrofal al bătăliei, după care i-a spus:

3. „Frate! Am pierdut totul! Disperați că nu au găsit nici o altă ieșire, locuitorii din munți și-au croit o trecere către un loc deșertic situat la circa 60 de ore de mers de marele lac, un loc pe care mi l-a indicat ticălosul de Mahal! Armata muntenilor era superioară celei de care dispuneam eu cu circa un milion de soldați.

4. Pe scurt, după ce bătrânul ticălos s-a îndepărtat de mine cu clica lui, într-o manieră pe care nu reușesc să o înțeleg nici acum, îndreptându-se către dușmanii noștri ca un veritabil trădător ce este, și după ce i-am strâns de gât cu propriile mele mâini pe cei trei soli impertinenți ai muntenilor, inamicul ne-a atacat în o mie de locuri!

5. A urmat o luptă feroce, care a durat trei zile și trei nopți. În cea de-a patra zi eram deja învins și nu mai dispuneam decât de 2000 de oameni, dintre care doar o mie erau soldați. Am fost nevoit să scap prin fugă, pentru a nu-mi sacrifica și ultimii oameni.

6. Dușmanii noștri au pierdut mai bine de două milioane de soldați! Îți spun: în cea de-a treia zi, ne băteam deja pe munți de cadavre! Cu siguranță, soldații mei s-au luptat cu mai mult curaj decât adversarii lor, căci au ucis aproape trei milioane dintre ei, în timp ce noi nu am pierdut decât două milioane! Superioritatea inamicului s-a dovedit însă prea mare pentru a-l putea învinge complet!

7. Acum, va trebui să adunăm o nouă armată de patru milioane de oameni, pentru a ne răzbuna pe orgolioșii prinți ai muntenilor, într-o manieră care nu a mai fost văzută vreodată pe pământ! Mai mult, va trebui să ne grăbim, pentru ca dușmanii noștri să nu ne-o ia înainte!

8. O, nenorocire vouă, ucigași ai poporului meu! Fungar-Hellan va deveni de astăzi regele tuturor diavolilor și vă va trata cu o cruzime care îl va înspăimânta chiar și pe prințul lor! Te blestem de o mie de ori, pământule, precum și toate creaturile care se găsesc pe suprafața ta! Eu voi fi cel care îți va da lovitura de grație! – Iar acum, să ne apucăm să adunăm noua armată, mai înspăimântătoare decât oricare alta!”

9. Gurat a fost atât de copleșit de acest discurs încât nu a reușit să pronunțe nici un cuvânt.

10. Fungar-Hellan l-a părăsit în grabă și a dispus imediat organizarea unei mari recrutări în rândul populației.

11. Într-un interval de numai o lună, o mare armată alcătuită din patru milioane de oameni era pusă deja pe picioare în împrejurimile Hanohului.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 323
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 17:05 View PostDownload Post

Capitolul 323
Adunarea unei noi armate de două milioane de soldați pe platoul muntos. Avertismentul încununat de succes al lui Mahal.
(17 iulie 1844)

1. La rândul lor, locuitorii de pe platoul muntos au pus și ei în scurt timp pe picioare o armată alcătuită din două milioane de soldați, după care au deliberat, în frunte cu cei zece prinți ai lor, care este maniera cea mai bună de a-i pedepsi pe hanoheeni.

2. Atunci, Mahal, care fusese primit cu multă căldură de cei zece prinți, împreună cu familia sa, le-a spus:

3. „Prieteni, efectivele voastre au scăzut cu trei milioane de oameni, potrivit propriilor voastre calcule, iar acum aveți suficient loc în acest mare ținut muntos care vă furnizează întreaga hrană de care aveți nevoie.

4. De aceea, sfatul meu este să renunțați să vă mai ocupați de Hanoh! Eu știu că dușmanii voștri adună acum o armată alcătuită din patru milioane de soldați, cu care își propune să vă atace, dar nu este cazul să vă faceți griji! Căci dacă voi nu veți coborî către ei, nu vor îndrăzni niciodată să urce până la voi. Ei știu foarte bine că o sută de luptători de la câmpie nu se pot măsura cu zece adversari ascunși printre stânci!

5. De aceea, aveți toate motivele să vă simțiți în siguranță aici. Pe de o parte, hanoheenii nu vor îndrăzni niciodată să se aventureze până aici, oricât de mare ar fi armata lor, iar pe de altă parte ei nici nu ar putea să o facă, întrucât în afară de pasajele pe care le-ați deschis chiar voi, nu mai există nici o altă trecere, cu excepția trecătorii care duce către munții sacri unde locuiește fratele meu Noe. Hanoheenii vor fi astfel nevoiți să abandoneze orice proiect de a urca până la voi, cu atât mai mult cu cât vor fi decimați în scurt timp de o epidemie de ciumă care le va lovi armata. În acest fel, acest loc va rămâne inaccesibil pentru ei, iar voi nu veți putea fi atacați în următorii 20 de ani.

6. În ceea ce privește munții sacri în care locuiește fratele meu Noe, aceștia se află sub înalta protecție a lui Dumnezeu, așa că ar fi inutil să încerce cineva să îi cucerească! De aceea, urmați sfatul meu și nu veți regreta!”

7. Aceste cuvinte i-au pus pe gânduri pe cei zece prinți, care i-au răspuns astfel lui Mahal: „Ai vorbit foarte bine, dar chiar crezi că mânia lui Fungar-Hellan ne va lăsa vreodată în pace? Nu crezi că avem toate motivele să ne temem că, mânat de spiritul lui redutabil de întreprinzător, acesta va face tot ce-i va sta în puteri pentru a descoperi o mie de alte posibilități de a ajunge la noi, din care poate că a descoperit deja o sută? Și dacă va reuși să ajungă în țara noastră, ce se va alege de noi?”

8. Dar Mahal le-a răspuns: „Nu vă faceți griji! V-am spus de la bun început cu ce se ocupă la ora actuală fratele meu Noe. Adevăr vă spun: înainte ca Fungar-Hellan să își termine de pus la punct cele o sută de planuri, Noe va termina de construit arca sa! Iar când acest proiect va fi încheiat, toate invențiile din lume nu-i vor mai folosi lui Fungar-Hellan la nimic! Căci Domnul va porni personal la luptă împotriva acestei lumi și nu va scuti nici o creatură, din cauza marii răutăți a oamenilor!”

9. Acest discurs i-a lăsat pe cei zece prinți foarte gânditori, și nici unul dintre ei nu a mai rostit vreun cuvânt timp de trei zile. Totuși, ei au urmat sfaturile lui Mahal.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 324
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 17:09 View PostDownload Post

Capitolul 324
Tristețea lui Gurat din cauza plecării lui Mahal și presentimentele sale pe care i le comunică lui Fungar-Hellan. Răspunsul corect al generalului. Construirea turnurilor de atac.
(18 iulie 1844)

1. În tot acest timp, Fungar-Hellan și-a organizat noua armată și a trimis un mare număr de muncitori în fața munților transformați în pereți verticali pentru a construi acolo turnuri înalte înzestrate cu scări. El s-a întâlnit apoi cu regele Gurat, pe care l-a găsit foarte trist, și l-a întrebat care este motivul tristeții sale.

2. Regele i-a răspuns: „O, prietene drag, când mă gândesc că nu mai putem conta pe acel om al lui Dumnezeu, mă simt cuprins de o mare tristețe, iar primul strigăt pe care l-am auzit de la tine atunci când te-ai întors din acea campanie militară nefericită: ‚Suntem pierduți!’ îi vorbește de la sine sufletului meu!

3. Ascultă-mă: la ce ne-ar fi folosit toată prudența noastră atunci când membrii clerului inferior din Hanoh conspirau împotriva noastră dacă am fi fost privați de înțelepciunea lui Mahal?

4. Din păcate, tu ai acționat cu cruzime, încălcându-i probabil sfaturile, iar el te-a abandonat și s-a dus la prinții din munți, pentru a le fi ghid spiritual!

5. Orice ai întreprinde împotriva acestor prinți, înțelepciunea lui Mahal va ști să îți anticipeze întotdeauna intențiile. Ea va face mereu să eșueze planurile tale și ne va anihila pe toți, așa cum ai procedat chiar tu, alături de el, atunci când ai distrus templele; căci toată puterea ta nu ți-ar fi folosit la nimic dacă nu l-ai fi avut alături de tine pe acest om al lui Dumnezeu!

6. De aceea, eu sunt convins că înălțarea acestor o sută de turnuri nu-ți va folosi la nimic, la fel cum noua ta armată, care ne costă zilnic 25.000 de livre de aur, nu ne va aduce vreodată înapoi nici măcar o singură monedă!

7. O, ce bine ar fi dacă Mahal s-ar întoarce printre noi, împreună cu copiii săi dragi; abia atunci ne-am simți în siguranță între aceste ziduri! Fără el, nu vom mai putea nici măcar să traversăm propriile noastre străzi, căci suntem complet orbi și nu distingem pericolele care ne amenință de pretutindeni!”

8. Afirmațiile lui Gurat l-au pus serios pe gânduri pe Fungar-Hellan, care nu a știut la început ce să-i răspundă.

9. După câteva momente, el și-a regăsit însă aplombul și i-a spus: „Rege și prieten drag, ai cu siguranță dreptate, și nu am ce obiecții să aduc discursului tău, dar dacă tot ne-am pus în mișcare, cel mai bine este să facem ceva pentru securitatea noastră, nu să rămânem inactivi!

10. Este adevărat că am jurat răzbunare împotriva prinților și a lui Mahal, dar mânia mea s-a mai potolit și nu mai doresc să-mi respect cu strictețe jurământul! Totuși, nu strică să fim înarmați, căci nu se știe când ne pot lovi muntenii!

11. Cu sau fără Mahal, va trebui să ne asigurăm cât mai bine poziția, dacă nu dorim să asistăm neputincioși la propria noastră distrugere!

12. De altfel, dacă Mahal s-ar întoarce la noi, l-aș primi eu însumi cu toată amabilitatea, la fel ca în trecut. Mai mult decât atât nu cred că ar putea face cineva ceva pentru el!

13. Dar cum s-ar putea întoarce aici? Cu siguranță, nu va dori niciodată să traverseze câmpul de luptă. De aceea, cred că turnurile mele ar trebui terminate cât mai rapid, pentru a-i putea trimite un mesager care să îl cheme înapoi la noi, dacă mai este încă în viață!”

14. Gurat a fost mulțumit cu acest răspuns și i-a sugerat generalului să ridice doar un singur turn în fața peretelui stâncos vertical.

15. Fungar-Hellan s-a ocupat imediat de acest lucru, cu cel mai mare zel posibil, și după numai 30 de zile, turnul era deja ridicat.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 325
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 17:13 View PostDownload Post

Capitolul 325
Delegația de pace în fața celor zece prinți și a lui Mahal.
(19 iulie 1844)

1. După construirea turnului pe amplasamentul principal care conducea către platoul muntos, într-o manieră atât de ingenioasă încât chiar și cămilele și măgarii puteau urca pe scările sale, Fungar-Hellan și Gurat au convocat o serie de oratori elocvenți și i-au trimis ca soli pentru a-l convinge pe Mahal să se întoarcă în Hanoh.

2. În câteva zile, delegația a fost pregătită, iar solii au îmbrăcat haine albe care simbolizau dorința de pace, după care au pornit către platoul muntos.

3. După o călătorie de cinci zile pe spatele cămilelor (se știe că un astfel de animal parcurge cu ușurință patru leghe pe zi), delegația a ajuns pe platoul muntos, unde a fost oprită de gărzi și condusă sub pază în fața celor zece prinți.

4. Unul dintre prinți i-a întrebat pe soli care era motivul care i-a mânat către propria lor pierzanie pe platoul muntos.

5. Principalul orator al delegației a răspuns: „Eminenți și înțelepți lideri ai poporului vostru! Nu am întreprins această călătorie costisitoare mânați de vreo intenție rea; dimpotrivă, am venit la voi cu intenții de pace!

6. Voi ați învins armata noastră și ați rămas învingători pe câmpul de luptă. De aceea, potrivit tuturor legilor războiului din lume, sunteți îndreptățiți să cereți un impozit de la cei învinși!

7. Pe de altă parte, noi știm că ați suferit și voi o pierdere grea, astfel încât probabil că nu mai aveți curajul să vă cereți drepturile, cu atât mai mult cu cât înțelepciunea voastră profundă trebuie să vă fi transmis deja că noi dispunem la ora actuală de o armată de rezervă de aproape cinci milioane de soldați.

8. Regele nostru ne-a trimis pentru a vă întreba în numele lui ce fel de impozit al învingătorului doriți, pentru ca el să vi-l ofere fără întârziere. De asemenea, el vă roagă să-i acordați pacea și prietenia voastră! În acest scop, a construit o sută de turnuri de comunicare, pentru a vă deschide astfel definitiv calea către Hanoh!

9. Acesta este scopul misiunii noastre, și tot ce v-am spus reprezintă adevărul curat! La drept vorbind, mai avem un mesaj pe care dorim să i-l transmitem lui Mahal, în cazul în care acesta se mai află încă în viață și se găsește printre voi!”

10. După ce au ascultat aceste afirmații, prinții i-au întrebat pe soli cum pot să-și dovedească adevărul spuselor lor.

11. Cei interpelați i-au răspuns: „Dacă Mahal se mai află încă printre voi, chemați-l, și el vă va confirma onestitatea noastră!”

12. Atunci, cei zece prinți au trimis după Mahal.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 326
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 17:17 View PostDownload Post

Capitolul 326
Mahal le adresează solilor și celor zece prinți un discurs plin de înțelepciune și cât se poate de grav.
(22 iulie 1844)

1. Când Mahal a intrat în sala de consiliu, solii s-au înspăimântat văzându-i gravitatea feței și nici unul dintre ei nu a îndrăznit să îi spună ceva.

2. După o lungă tăcere, Mahal a luat el însuși cuvântul: „De ce m-ați chemat? Mă considerați un fel de animal ciudat pe care dresorii îl trag de lanț, arătându-l mulțimii contra câtorva bani? Răspundeți-mi: de ce m-ați chemat?”

3. Unul dintre prinți i-a răspuns: „Om al lui Dumnezeu! Acești mesageri ne-au fost trimiși din ținuturile de la șes și au făcut diferite afirmații care justifică prezența lor aici! Te rugăm, spune-ne dacă este cazul să credem în afirmațiile lor”.

4. Mahal i-a spus: „Da, aveți toate motivele să credeți că lucrurile stau chiar așa cum au fost precizate ele de acești oameni. Totuși, nu impozitul de război este adevăratul motiv care i-a făcut să vină aici. Numai eu cunosc acest motiv!

5. Regele Gurat și generalul său, Fungar-Hellan, doresc să mă aibă din nou la curte, iar acești trimiși au misiunea de a mă convinge să mă întorc. Ce nu știu însă ei și stăpânii lor este că Mahal nu se lasă niciodată condus de oameni, ci numai de Dumnezeu!

6. De aceea, spuneți-le superiorilor voștri că nu mă voi întoarce la ei decât atunci când Dumnezeu îmi va da această poruncă! Spuneți-le de asemenea, în numele Domnului, că îi voi observa cu cea mai mare atenție, pentru a ști dacă se conformează propunerilor pe care le-au făcut celor zece prinți”.

7. După ce s-a exprimat astfel, Mahal s-a întors către cei zece prinți și le-a spus: „Lăsați-i pe acești mesageri să se întoarcă în siguranță în țara lor, căci v-au făcut o ofertă de pace. Vegheați însă să se țină de cuvânt și acordați-le un termen bine stabilit!

8. Căci atunci când cineva face o promisiune, el trebuie să se țină de cuvânt într-un interval bine stabilit de timp; în caz contrar, nu este decât un ipocrit și un mincinos. El își ia, chipurile, un angajament, dar de vreme ce nu fixează nici un termen pentru a-l îndeplini, cuvintele sale nu sunt altceva decât niște minciuni. El amână de-a pururi pentru mai târziu momentul trecerii la acțiune, speculând faptul că nu a stabilit un termen precis.

9. Nu este suficient să spui: ‚Voi face cutare lucru!’, ci trebuie să adaugi: ‚Voi face acest lucru astăzi sau mâine, sau într-un an de zile, dacă Domnul îmi va permite să trăiesc suficient de mult pentru a-mi îndeplini promisiunea!’

10. De aceea, cereți-le acestor mesageri un termen clar precizat, după care, așa cum v-am mai spus, lăsați-i să plece în pace!”

11. Cei zece prinți și-au dat seama de importanța acestor cuvinte și le-au acordat mesagerilor un răgaz de trei luni, după care i-au lăsat să plece fără probleme, întărind totuși garda din fața pasajului principal de intrare pe platoul muntos.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 327
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 17:19 View PostDownload Post

Capitolul 327
Gurat și Fungar-Hellan se simt prinși în capcană. Trimiterea unei a doua delegații și eșecul acesteia.
(23 iulie 1844)

1. Când delegații s-au întors la Hanoh și le-au împărtășit lui Fungar-Hellan și lui Gurat rezultatele misiunii lor, cei doi seniori ai regatului s-au înnegrit de supărare.

2. Totuși, Gurat i-a spus lui Fungar-Hellan: „Ei bine, ce putem face? Suntem obligați să ne îndeplinim propria promisiune, indiferent dacă ne convine sau nu! Va trebui să adunăm în trei luni 100.000 de măsuri de grâu și de orz, 20.000 de cămile, 40.000 de boi și 200.000 de oi. În caz contrar, ne vom afla într-o postură stânjenitoare în raport cu muntenii!

3. Totuși, de unde putem procura toate aceste bunuri într-un interval de timp atât de scurt? Da, de unde le-am putea lua fără a intra literalmente în război cu propriul nostru popor, spoliindu-l în întregime?”

4. Fungar-Hellan s-a scărpinat după urechi, după care a spus: „Prietene și frate, oricum am da-o, ne aflăm într-o poziție foarte nefericită! Părerea mea este că ar fi cazul să uităm de Mahal și să nu mai pomenim nimic de acest impozit de război!

5. Dacă muntenii ne-ar fi cerut aur și argint, le-am fi putut livra o cantitate de zece ori mai mare, dat fiind că dispunem de comori atât de mari încât am putea acoperi cu aceste metale prețioase întregul Hanoh! Dar să le dăm din rezerva noastră de cereale într-un an deja secetos, ca să nu mai vorbim de boi, cămile și oi, în condițiile în care acestea abia ne ajung pentru propriile noastre nevoi, acest lucru nu mi se pare deloc posibil, și cu atât mai puțin în trei luni!

6. Dacă locuitorii din munți ne-ar acorda un răgaz de zece ani, probabil că am mai putea face ceva, dar prietene, în numai trei luni acest lucru este de-a dreptul imposibil!

7. De aceea, îți propun să le trimitem o nouă delegație, pentru a negocia un răgaz de zece ani pentru plata acestui impozit de război. Dacă prinții vor accepta, ne vom ține de cuvânt, dar în caz contrar, nu au decât să facă ce vor dori!”

8. Gurat a fost mulțumit cu această propunere. O nouă delegație a fost trimisă pe platoul montan, dar și aceasta s-a soldat cu un eșec, căci prinții au rămas pe poziția lor, de pe care nu s-au clintit nici măcar cu un deget!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 328
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 17:21 View PostDownload Post

Capitolul 328
Eșecul celei de-a doua delegații îi înfurie pe Gurat și pe Fungar-Hellan. Planul lor de răzbunare prevede minarea tuturor munților din jurul platoului montan și aruncarea lor în aer.
(24 iulie 1844)

1. Când cea de-a doua delegație s-a întors la Hanoh și le-a descris lui Gurat și lui Fungar-Hellan eșecul ei, cei doi s-au înfuriat atât de tare încât au luat hotărârea fermă de a nu mai plăti nici un fel de impozit învingătorilor lor.

2. Generalul a declarat: „Nu au decât să vină să îl perceapă ei înșiși! Dacă o vor face, le vom rezerva soarta pe care o merită!

3. Noi știm că suntem descendenții lui Seth, în timp ce ei sunt cu toții urmașii lui Cain cel izgonit! Ce rost are să ne slăbim propria forță de dragul acestor sclavi plini de orgoliu?

4. Desigur, nu vom fi atât de nebuni încât să ne ducem după ei în munții lor, dar vom ști să-i atragem la șes, iar atunci când vor ajunge aici, vai lor, căci se vor bucura din plin de mânia noastră!

5. Știi ce vom face în continuare, prietene Gurat? Le vom trimite o a treia delegație, din considerente pur politice însă!

6. Le vom preda în aparență întregul regat al Hanohului, sub pretextul că nu îl mai putem guverna din cauza pretențiilor lor exagerate, care ne-au pus într-o postură imposibilă!

7. Căci fără a apela la violență ar fi imposibil să strângem într-un interval de timp atât de scurt o cantitate atât de exorbitantă de cereale și de animale! Dacă le-am impune concetățenilor noștri o asemenea constrângere, întregul regat s-ar ridica împotriva noastră și ne-ar linșa.

8. Dat fiind că ne dăm seama de neputința noastră, le vom spune că suntem dispuși să le dăruim întregul regat, în schimbul unei simple rente pe viață. Căci, în asemenea condiții, nu mai suntem dispuși să ne asumăm guvernarea și preferăm să trăim în pace, în locul unei agitații de nedescris!

9. Pentru a da greutate spuselor lor, solii vor trebui să le înmâneze celor zece prinți cheile și câteva imitații ale coroanelor Hanohului, invitându-i totodată să vină și să preia puterea în propriile lor mâini! Nu consideri că această idee este excelentă?”

10. Gurat i-a răspuns: „Prietene, nu uita că Mahal se mai află încă alături de cei zece prinți, astfel încât orice viclenie din partea noastră se va dovedi inutilă!

11. De aceea, părerea mea este că nu ar trebui să recurgem la acest plan, ci ar trebui să așteptăm până când muntenii se vor hotărî să negocieze cu noi. Abia atunci vom putea trece la ofensivă, distrugându-i pe toți cei care se vor apropia de noi!

12. Până atunci, în loc să construim cele o sută de turnuri, îți propun să minăm munții din jurul platoului, săpând în ei culoare la o adâncime de o mie de stânjeni și plasând în fiecare dintre ele câte 10.000 de livre de explozivi, cărora le vom da foc. În acest fel, vom stârni o mare confuzie în rândul orgolioșilor locuitori din munți!

13. Viitorul ne va arăta apoi cum să acționăm în continuare”.

14. Fungar-Hellan s-a declarat întru totul de acord cu această propunere și a trecut imediat la lucru.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 329
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 17:24 View PostDownload Post

Capitolul 329
Locuitorii de pe platoul montan deliberează, dar nu ajung la nici un acord. Neîncrederea lor față de Mahal. Profeția acestuia. Scepticismul prinților.
(26 iulie 1844)

1. Cei zece prinți de pe platoul montan au ținut și ei sfat pentru a stabili ce au de făcut în cazul în care hanoheenii nu își vor ține cuvântul. Deliberările lor au durat trei luni, dar ei nu s-au putut pune de acord.

2. Marea lor greșeală a fost de a nu-i cere părerea lui Mahal, cu atât mai mult cu cât îl bănuiau că este de partea hanoheenilor și că abia așteaptă să le comunice acestora deciziile lor, făcându-i astfel să cadă în mâinile dușmanilor.

3. Această neîncredere în Mahal deriva din faptul că celor zece prinți li se păruse că acesta i-a tratat pe delegați cu mult prea multă blândețe, în condițiile în care ei ar fi preferat să îi condamne pe aceștia la moarte.

4. Mahal și-a dat seama ce se întâmplă și a fost foarte nemulțumit.

5. După trei luni de deliberări în timpul cărora nu au ajuns la nici o concluzie, prinții l-au chemat pe Mahal și l-au întrebat ce trebuiau să întreprindă împotriva hano-heenilor, dat fiind că aceștia nu și-au ținut cuvântul și nu le-au plătit impozitul promis. Mahal le-a răspuns:

6. „Dragii mei prieteni, inima mea suferă pentru că ați apelat atât de târziu la serviciile mele, căci sfaturile mele nu vă vor mai fi acum de nici un folos! Ar fi fost de o mie de ori de preferat să îmi cereți sfatul la începutul deliberărilor voastre, care au durat trei luni și nu au condus nicăieri. În acel moment, v-aș fi putut da un sfat bun, dar acum este prea târziu!

7. Într-adevăr, hanoheenii, care sunt un popor foarte activ, au profitat de acest răgaz de a săpa nestingheriți o sută de tuneluri la o adâncime de o mie de stânjeni, pe care le-au umplut cu câte 10.000 de livre de exploziv fiecare! Chiar astăzi vor face să sară în aer munții voștri, provocând pierderi grele țării voastre!”

8. Auzind cuvintele lui Mahal, cei zece prinți au început să râdă și i-au răspuns cu sarcasm: „Prietene, dacă nu ai altceva să ne spui, putem să ne facem liniștiți siesta! Căci noi cunoaștem perfect efectul explozivilor și știm până la ce adâncime pot fi săpate tuneluri într-un interval de trei luni!

9. Dacă au ajuns la o adâncime de 40 de stânjeni în acest interval ar fi deja un miracol, căci roca în care trebuie să sape este foarte dură. De aceea, în nici un caz nu putem vorbi de o adâncime de o mie de stânjeni! În aceste condiții, nu suntem deloc îngrijorați!”

10. După care, cei zece prinți au continuat să râdă cu inconștiență și l-au părăsit pe Mahal.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 33 of 37  [ 368 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !