Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 16:00
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 34, 35, 36, 37  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 340
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 18:15 View PostDownload Post

Capitolul 340
Mahal se întreține cu Waltar, discutând despre dispariția Domnului. Mahal își dă seama de greșeala pe care a făcut-o și se căiește. Cuvintele de iertare ale Domnului ieșite din norul luminos.
(9 august 1844)

1. Când Mahal și-a dat seama că Domnul nu se mai afla printre numeroșii mesageri ai cerurilor, el l-a întrebat pe Waltar ce s-a întâmplat.

2. Waltar i-a răspuns: „O, Mahal, Domnul s-a ascuns de tine, exclusiv din cauza imensei Lui bunătăți și a iubirii Sale infinite! Căci dacă s-ar fi aflat încă într-o formă vizibilă în fața ta, tu ai fi fost judecat de atotputerea prezenței Sale, care te-ar fi atras către El cu o forță indescriptibilă! În acest fel, ai fi fost privat de întreaga libertate de care te bucuri la ora actuală, iar spiritul tău ar fi murit!

3. Știind toate acestea, Domnul a preferat să dispară din fața ochilor tăi! Căci există o diferență infinită între Creatorul tuturor lucrurilor și creaturile Sale, iar această diferență este comparabilă cu cea dintre zi și noapte, sau dintre viață și moarte!

4. Soarele dă viață întregului pământ cu razele sale, căci spiritele vieții care își au sorgintea în el pătrund cu ușurință în domeniul organic de pe acest pământ, stimulând toate spiritele moarte să își amplifice activitatea liberă a organelor lor. În acest fel, solul înverzește și înflorește, luând tot felul de forme plăcute vederii, care sunt în totalitate opera spiritelor proaspăt trezite la viață din interiorul pământului!

5. Pe de altă parte, dacă soarele ar lumina continuu cerul și ziua nu ar fi înlocuită din când în când de noaptea absolut necesară odihnei care trebuie să urmeze după orice activitate, ce s-ar întâmpla cu ființele de pe suprafața pământului? Ele s-ar deshidrata și ar muri!

6. Iată: în mod similar, prezența vizibilă constantă a Domnului ar avea efecte asemănătoare, dar infinit mai puternice, și nici o ființă vie nu și-ar mai putea păstra viața!

7. Noi înșine, care trăim în spirit în regatul luminii eterne a lui Dumnezeu, suntem în cea mai mare parte a timpului privați de prezența Lui vizibilă! Deși percepem în permanență lumina vie în care trăiește, nu îl putem percepe și pe El, la fel cum tu nu poți percepe decât lumina emanată de soare, nu și soarele propriu-zis, care este învăluit în această lumină.

8. Acest lucru nu demonstrează altceva decât bunătatea și iubirea infinită a Domnului, care se străduiește constant, prin intermediul înțelepciunii și a atotputerii Sale, să își educe constant copiii, întărindu-i astfel în libertatea lor, pentru ca într-o bună zi să poată suporta în întregime prezența Sa vizibilă, fără ca astfel să le fie alterată în vreun fel independența. O, Spune-mi, nu ți se par juste aceste dispoziții ale Domnului în ceea ce ne privește?”

9. Auzind aceste cuvinte, ochii lui Mahal s-au umplut cu lacrimi, căci el și-a dat în sfârșit seama de imensa injustiție de care s-a făcut vinovat în fața Domnului. El a început să plângă în hohote, strigând: „O, Părinte de o bunătate eternă, oare îmi vei putea ierta vreodată aroganța colosală cu care m-am comportat în fața Ta?”

10. Atunci, o voce s-a auzit dintr-un nor luminos: „Fiul Meu, Eu te-am iertat chiar înainte să fi păcătuit! De aceea, liniștește-te și iubește-Mă pe Mine, Părintele tău preaplin de sfințenie!”

11. După care norul luminos s-a îndepărtat către răsărit și a devenit invizibil. Și toți îngerii, la fel ca și oamenii prezenți pe culmea muntelui, au slăvit măreția inefabilă a lui Dumnezeu!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 341
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 18:17 View PostDownload Post

Capitolul 341
Discursul lui Waltar referitor la ultimele tentative ale lui Dumnezeu de a salva umanitatea de potop. Misiunea lui Mahal. Plecarea îngerilor către ținuturile de la șes.
(10 august 1844)

1. După acest gest sublim de adorare a Celui Preaînalt, îngerul Waltar i-a spus lui Mahal: „Iar acum, Mahal, tu, care ai fost cel care mi-a procreat trupul pe vremea când am trăit pe acest pământ, a sosit din nou vremea să punem în aplicare cuvintele: ‚Duceți-vă și îndepliniți voia Mea!’ Nu cred că trebuie să îți mai dau explicații suplimentare despre ceea ce avem de făcut, căci Domnul Însuși ți le-a oferit mai devreme, spunându-ți de ce a trebuit să coborâm din cerurile noastre!

2. Aceasta este ultima tentativă extraordinară de salvare a locuitorilor acestui pământ! Dacă și ea va da greș, Domnul va permite ca oamenii să își găsească judecata și pierzania din cauza propriei lor răutăți. Acest proces se va dovedi o învățătură spirituală pentru spiritele afundate în materie, cărora le va demonstra că spiritele înzestrate cu o libertate atât de mare de către Dumnezeu nu trebuie să intervină niciodată într-o manieră atât de insensibilă, de inconștientă și de distructivă în marea ordine divină!

3. Căci Dumnezeu Însuși a plasat acești munți pe pământ, în beneficiul umanității; sub ei, El a plasat bazine extrem de profunde, care conțin de o sută de ori mai multă apă decât cea a mărilor de la suprafață. Dintr-un anumit punct de vedere, aceste ape subterane reprezintă însuși sângele pământului, care trebuie să circule prin canalele sale uriașe, contribuind astfel la asigurarea mișcării pământului, potrivit ordinii divine, și asigurând astfel viața organică interioară a acestei planete. Căci inclusiv planetele au o viață proprie, pe care trebuie să și-o păstreze pentru a putea susține viața de la suprafața lor.

4. Pe de altă parte, dacă oamenii distrug munții, săpând la rădăcina lor ca niște viermi canale de mii de stânjeni lungime, după care deschid venele pământului, spune-mi, cui îi aparține vina pentru judecata care va urma și care va provoca distrugerea acestor nebuni loviți de orbire?

5. Dacă ai plasa tu însuți un rezervor cu apă în pământ, iar viermii l-ar distruge, oare nu va ieși această apă la suprafață, înecând viermii care au ros învelișul ei?

6. Exact așa se vor petrece lucrurile cu oamenii, iar din cauza lor, și cu celelalte animale de pe acest pământ! Acesta este recipientul menționat de vechea profeție, care va deveni o judecată pentru toate creaturile atunci când își va revărsa asupra lor conținutul, spălând astfel nenumăratele lor crime!

7. Rolul tău este de a rămâne aici și de a-i instrui pe aceia care îți vor cere ajutorul, în cazul în care se vor găsi astfel de oameni. Totuși, pedepsește sacrilegiile folosindu-te de fulgere și de grindină!

8. Acum știi cum stau lucrurile! De aceea, nu te mai certa cu Domnul! Trăiește din nou așa cum ai făcut-o dintotdeauna și vei fi salvat împreună cu fratele tău, în acord cu planurile înțelepte ale Tatălui ceresc!”

9. După acest discurs, îngerii au adăugat: „Amin”, după care au părăsit culmea muntelui și s-au îndreptat către ținuturile de la șes.

10. În capitolele următoare, vă voi descrie amănunțit ce au făcut ei în cei cinci ani care au precedat potopul și cum au adus ei animalele și hrana necesară lor pe arca lui Noe.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 342
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 19:04 View PostDownload Post

Capitolul 342
Activitatea celor 12.000 de îngeri în ținuturile de la șes. Waltar îi instruiește pe regele Gurat și pe Drohuit.
(12 august 1844)

1. Care credeți că au fost rezultatele intervenției acestor mesageri extraordinari în ținuturile de la șes?

2. Cei 12.000 de îngeri s-au îndreptat mai întâi către Hanoh, unde i-au întâlnit pe regele Gurat și pe căpitanul Drohuit, care fusese eliberat de ceva vreme. Cei doi bărbați tocmai citeau rapoartele lui Fungar-Hellan, care relatau demersurile făcute de acesta împotriva ordinii lui Dumnezeu.

3. Mesagerii celești s-au răspândit în întregul oraș, și doar o sută dintre ei s-au îndreptat către palatul regelui. Gurat a lăsat deoparte raportul referitor la starea de război și i-a primit pe delegați cu curtoazia sa obișnuită, întrebându-i cărui motiv le datorează această vizită.

4. Îngerul Waltar a avansat către el și i-a spus: „Gurat, nu îl recunoști în mine pe viceregele tău asasinat, pe Waltar, fratele Aglei?”

5. Auzind aceste cuvinte, regele s-a înspăimântat, iar Drohuit s-a speriat chiar mai tare. Căci cei doi l-au recunoscut imediat pe Waltar, dar nu știau cum să interpreteze această apariție.

6. După câteva momente, regele l-a întrebat pe Waltar: „Ce tot spui? O, Waltar, oare nu ai fost asasinat de zbirii surorii tale? Cum este posibil să mai fii în viață? Doar asasinii ne-au adus capul tău, pe care sora ta Agla l-a îmbălsămat!”

7. Waltar i-a răspuns: „Da, Gurat, eu sunt într-adevăr Waltar, dar acum trăiesc în eternitate într-un corp spiritual nou și indestructibil, care este spirit pur și cu care sunt una! M-am prezentat în fața ta ca mesager al lui Dumnezeu și vin direct din ceruri, la fel ca și toți cei care mă însoțesc, precum și numeroși alții, care s-au dispersat prin oraș pentru a predica poporului și a-i anunța iminenta judecată a lui Dumnezeu, pe care v-o anunțăm la rândul nostru. Vă aflați cu toții doar la un singur pas de pierzanie!

8. Căci războaiele voastre împotriva muntenilor v-au pregătit inevitabil propria pierzanie. Cercetările voastre v-au permis să descoperiți o armă care poate distruge munții, ca și cum ar fi vorba de niște simple mușuroaie de cârtiță. Dar voi nu știți ce se află sub acești munți!

9. Ascultă-mă: munții nu sunt decât niște capace așezate pe niște imense rezervoare de apă subterană. Conform ordinii lui Dumnezeu, ei sunt alcătuiți din roci dure, tocmai cu rolul de a nu permite acestor ape subterane să iasă la suprafață și să înece pământul!

10. Acum, voi distrugeți însă aceste baraje naturale care vă protejează de apele subterane, astfel încât acestea vor ieși la suprafață și vă vor îneca pe toți, căci vor acoperi până și culmile munților!

11. La 25 de leghe de aici, circa 20 de fluvii recent apărute au început deja să transforme câmpia într-un lac, și chiar astăzi li se vor mai adăuga alte cinci fluvii! Iar această proporție va continua să crească în fiecare săptămână! – Spune-mi, care crezi că va fi soarta voastră?”

12. Auzind aceste cuvinte, Gurat a căscat ochii mari și s-a înspăimântat foarte tare. Atunci, Waltar l-a sfătuit să fugă imediat pe înălțimile sacre și să ceară acolo azil, în cazul în care va dori să-i urmeze sfatul.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 343
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 19:08 View PostDownload Post

Capitolul 343
Răspunsul lui Gurat. Incredulitatea acestuia. Ultimul avertisment al lui Waltar. Sfaturile îngerilor rămân zadarnice.
(13 august 1844)

1. După ce a ascultat recomandarea îngerului Waltar, regele Gurat i-a spus acestuia: „Prietene venit din cer, sau cine știe, poate din vreun loc ascuns al pământului! Sfaturile tale amicale sunt probabil bine intenționate, dar se întâmplă ca afirmațiile pe care le-ai făcut să fie extrem de naive, părând mai degrabă un complot pus la cale de munteni împotriva noastră! Voi vă dați drept mesageri celești, incitându-mă să fug, fapt care v-ar permite cu cea mai mare ușurință să puneți mâna pe puterea din Hanoh!

2. Vezi tu, dragul meu Waltar numărul doi, noi hanoheenii nu suntem atât de proști încât să credem de la prima strigare tot ce ar dori să ne facă să credem niște vagabonzi coborâți din munți! La prima vedere, a fost într-adevăr o surpriză să constatăm asemănarea ta cu Waltar, dar ascultându-ți avertismentele, mi-am dat seama – călăuzit de un spirit bun – că pe pământ mai există și gemeni, ca să nu mai vorbim de unele asemănări ieșite din comun! Cu siguranță, acesta este și cazul tău, care pretinzi că ești un fel de Waltar mistic. Probabil că ai auzit vorbindu-se ce s-a întâmplat cu el, iar acum încerci să mă convingi că ești spiritul lui. De altfel, spiritele nici nu au un corp, așa cum ai tu!

3. La drept vorbind, v-aș putea arunca pe toți în închisoare, datorită ipocriziei voastre, dar cruzimea nu a fost niciodată punctul meu forte. De aceea, vă voi lăsa să plecați așa cum ați venit, căci avertismentele voastre păreau cel puțin să fie prietenoase. Nu voi crede însă în ele decât atunci când va trebui să traversez superba câmpie a Hanohului cu barca! Abia atunci voi urma instrucțiunile voastre! – Iar acum, plecați în pace!”

4. Waltar i-a răspuns: „Gurat! Știi tu ce doresc să-ți mai spun? Un singur lucru: atunci când se va circula prin Hanoh și prin împrejurimile sale cu barca, și când ne vei vedea transportând un mare număr de animale pe care le vom duce pe arca lui Noe pentru a putea trăi mai târziu pe un pământ nou, ei bine, atunci va fi prea târziu pentru tine!

5. Căci atunci când vaporii din interiorul pământului vor începe să iasă la suprafață și să se concentreze în atmosferă, transformându-se în ploi puternice, Noe și familia lui se vor afla deja în marea lor arcă și nimeni nu va mai fi primit în ea. Orice suflet de om care va îndrăzni să se apropie de ea va fi ucis cu ajutorul trăsnetelor și al grindinei!

6. Acum știi tot ce aveam să-ți spun, așa că misiunea mea extraordinară în ceea ce te privește s-a încheiat. Fă ceea ce dorești și crede ce vrei, căci este voința Domnului ca nimeni să nu fie constrâns în nici un fel!”

7. După aceste cuvinte, îngerii au plecat și s-au îndreptat fără zăbavă către regiunea în care opera Fungar-Hellan, pe care l-au pus de asemenea în gardă.

8. Dar generalul i-a amenințat, spunându-le: „Noe locuiește într-un ținut prea înalt pentru gustul meu. De aceea, chiar anul viitor voi dinamita și munții lui, coborându-le astfel înălțimea și aruncând o privire de jos asupra arcei sale”.

9. Atunci, îngerii nu i-au mai adresat nici un cuvânt; căci era evident că inima lui Fungar-Hellan se împietrise complet, orientându-se în întregime împotriva lui Dumnezeu.

10. De acolo, îngerii au plecat să predice în regiunile de la țară, dar în pofida miracolelor pe care le-au făcut, nimeni nu i-a ascultat și nu i-a crezut. De aceea, ei au renunțat la aceste activități și au început să adune animalele.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 344
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 19:14 View PostDownload Post

Capitolul 344
Explicații referitoare la adunarea și întreținerea animalelor destinate să urce în arcă. Avertismentele extraordinare de dinainte de producerea marilor catastrofe.
(14 august 1844)

1. Se înțelege de la sine că cei 12.000 de mesageri celești au adunat fără probleme animalele necesare, inclusiv hrana lor.

2. Voi descrie mai detaliat acest eveniment, pentru ca spiritele critice să nu se mai întrebe cum a reușit Noe să adune toate aceste animale și să le hrănească pe toate.

3. De vreme ce Eu, Domnul, pot întreține în fiecare zi imensa menajerie a acestei lumi, cu siguranță nu aveam de ce să nu o pot întreține pe cea a lui Noe timp de o jumătate de an!

4. Faptul că îngerii Mei s-au ocupat de întreținerea piosului Noe și a tuturor animalelor, având grijă să nu le lipsească nimic, nu trebuie să vă mire, căci exact aceasta este ocupația lor de bază, căreia îi sunt devotați zi și noapte, indiferent dacă sunt vizibili sau nu pentru voi.

5. Dacă oamenii care trăiesc la ora actuală ar fi la fel de pioși ca și Noe, ei ar putea vedea cu ochii deschiși multitudinea de îngeri care lucrează în permanență pentru a întreține imensa Mea menajerie terestră. Din păcate, datorită simțurilor lor grosiere și orientate exclusiv către lumea exterioară, oamenii de astăzi au ajuns chiar mai răi decât cei din vremea lui Noe, așa că nu au cum să-i vadă pe îngeri!

6. Dacă cineva va obiecta: „Cum se face că acei oameni răi din vremea lui Noe i-au putut vedea pe îngeri conducând animalele și transportând hrana necesară lor, în cantități foarte mari?”,

7. Îi voi răspunde: „Acesta a fost rezultatul compasiunii Mele, care acționează întotdeauna în acest fel înaintea unei mari catastrofe care implică întreaga lume, generată de prostia oamenilor! Înaintea și în timpul oricărei calamități de acest fel, oamenii sunt avertizați prin intermediul unor semne precursoare extraordinare să părăsească locul respectiv și să își plaseze cu încredere soarta în mâinile Mele, care îi vor călăuzi în siguranță la adăpost de orice nenorocire. Din păcate, în calitatea lor de fericiți proprietari ai diferitor bunuri materiale, oamenii rămân de regulă orbi și surzi în fața acestor avertismente, dovedindu-se de cele mai multe ori chiar mai proști decât animalele. Ei preferă să cadă pradă marelui cataclism, în loc să își canalizeze atenția asupra semnelor care le sunt arătate, încredințându-se pe loc voinței Mele protectoare!

8. Dacă permit apariția unor asemenea semne precursoare chiar și în timpul micilor catastrofe locale, vă puteți imagina cât de mari trebuie să fie semnele pe care le trimit înaintea unui cataclism cu efecte la nivel mondial, așa cum s-a întâmplat în timpul lui Noe! Așa se face că îngerii cerului au devenit în acea epocă vizibili pentru oameni!

9. La drept vorbind, un astfel de eveniment ieșit din comun, care îi anunță dinainte la ce trebuie să se aștepte, reprezintă inclusiv o judecată pentru oameni, dar atunci când ai de ales între două dezastre, este normal să îl alegi pe cel mai mic, sperând că îl vei evita astfel pe cel mai mare, la fel cum o rană minoră se vindecă mult mai ușor decât una majoră! Pe de altă parte, dacă răul mai mic nu se dovedește eficient, ești nevoit să îl îngădui pe cel mai mare, pentru a pune astfel capăt dezordinii!

10. Cred că v-am explicat în termeni suficient de clari motivul activității vizibile a îngerilor pe pământ, fapt care îmi permite să revin la istoria noastră.

11. În Capitolul următor, vom vorbi de efectele provocate de îngerii care au traversat orașul Hanoh cu animalele adunate!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 345
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 19:18 View PostDownload Post

Capitolul 345
Cortegiul îngerilor conduce animalele pe străzile orașului Hanoh. Ultimul avertisment adresat hanoheenilor și regelui lor. Întoarcerea mesagerilor celești în munții sacri.
(16 august 1844)

1. Când, după patru ani, mesagerii extraordinari au sosit la Hanoh cu animalele pe care le-au adunat, sosirea lor a făcut literalmente senzație, căci fiarele sălbatice se aflau în libertate și nu erau ținute în cuști, așa cum se obișnuia în acele vremuri. Dar faptul care le-a atras în cea mai mare măsură atenția hanoheenilor a fost acela că toate aceste animale, de o varietate incredibil de mare, mergeau într-o ordine perfectă, la fel de docile ca și mieii.

2. Mesagerii divini au parcurs astfel toate străzile orașului Hanoh, strigând către spectatori: „Vă mai este acordat doar un răgaz foarte scurt! Convertiți-vă la credința în adevăratul Dumnezeu, Domnul vostru, și însoțiți-ne cu încredere în munții lui Noe! Toți cei care vor veni cu noi vor fi salvați, indiferent cât de mare va fi numărul lor!

3. Căci noi nu suntem oameni la fel ca și voi, fapt care ar trebui să vă fie evident văzând comportamentul acestor animale atât de diferite între ele, care ne urmează la fel ca și mieii, deși printre ele se numără fiarele cele mai feroce, alături de elefanți și de viermi!

4. După cum puteți vedea, ni s-a acordat o mare putere! Nu contează că Noe, folosindu-se de legile naturale, a construit o singură arcă, ce nu poate salva decât câteva mii de oameni! Chiar dacă ați veni cu milioanele, noi suntem capabili să construim într-o singură clipă 100.000 de arce identice pentru a vă salva, iar acestea vă vor putea transporta într-o siguranță deplină către noul pământ regenerat!

5. Ascultați-ne, căci acesta este ultimul apel pe care vi-l facem! Părăsiți tot ce aveți și urmați-ne, căci peste exact un an de azi înainte, toate casele voastre și toate proprietățile voastre rurale vor fi acoperite de 300 de stânjeni de apă și de noroi!”

6. Dar nici acest apel nu a fost ascultat de nimeni. Hanoheenii s-au amuzat copios pe seama acestor magicieni și dresori de animale, lăsându-i să își continue drumul.

7. Drept urmare, îngerii s-au mai dus o dată la rege, invitându-l să îi urmeze.

8. Dar Gurat nu și-a dat nici măcar osteneala să le mai răspundă, făcându-i să plece așa cum au venit.

9. Întristați, mesagerii cerului au părăsit orașul Hanoh și s-au întors în munții sacri cu animalele lor.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 346
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 19:21 View PostDownload Post

Capitolul 346
Sosirea mesagerilor și a turmei de animale în fața lui Noe. Instrucțiunile îngerilor referitoare la maniera în care trebuie găzduite animalele. Termenul final acordat oamenilor care vor căuta protecție.
(17 august 1844)

1. După ce acești trimiși extraordinari au sosit pe înălțimile sacre împreună cu animalele capturate, Noe și fratele său Mahal le-au ieșit în întâmpinare, rămânând uluiți în fața varietății incredibile a animalelor, care aveau comportamente la fel de variate ca și formele lor.

2. Atunci, îngerii i-au spus lui Noe: „Deschide poarta arcei, pentru ca noi să plasăm fiecare pereche de animale în încăperea care îi corespunde. Vom depozita de asemenea acolo și hrana de care au nevoie, astfel încât să o poată consuma după nevoile lor!

3. Singurul lucru pe care va mai trebui să-l faci va fi să te ocupi de aprovizionarea lor cu apă, lucru care nu va fi deloc greu. Dat fiind că arca va fi scufundată pe jumătate în apă, tot ce va trebui să faci va fi să străpungi o gaură la etajul din mijloc, pe care să o conectezi la un robinet precum cele folosite la butoaiele voastre! Ori de câte ori vei deschide acest robinet, vei avea la dispoziție toată apa de care vei avea nevoie.

4. Atât timp cât Domnul nu va da drumul marilor ploi, lasă marea poartă deschisă, astfel încât animalele să poată ieși și intra singure, astfel încât să își poată căuta hrana de care au nevoie. Totuși, marchează cu atenție celulele fiecăruia, căci este foarte important să nu le repartizezi altfel decât am făcut-o noi acum!

5. Cât despre actuala repartiție, nu-ți face probleme, căci noi am depozitat hrana necesară fiecărei specii în fiecare celulă, ceea ce le va permite animalelor să o recunoască instantaneu.

6. Nu trebuie să te preocupi nici de curățarea celulelor, căci vom avea noi grijă de ea!

7. De acum înainte, lasă fereastra din acoperișul arcei în permanență deschisă, astfel încât păsările să poată intra libere în arcă. De hrana lor ne vom ocupa tot noi. Tot ce va trebui să faci tu va fi să le dai de băut.

8. Domnul te va anunța personal când va trebui să închizi arca, sigilând poarta cu smoală!

9. Dacă oamenii vor dori să se adăpostească în arca ta înainte de începerea ploilor, lasă-i să intre! După ce va începe însă să plouă, nimeni nu va mai putea fi admis în arcă!

10. Acum știi tot ce trebuie să știi! Fie ca Domnul să vegheze asupra ta! Amin”.

11. După care îngerii au dispărut, iar Noe s-a îndreptat către familia sa, slăvindu-L pe Dumnezeu.

12. Fiind un naturalist înnăscut, Mahal a continuat să observe curios comportamentul animalelor, la fel ca și familia sa, iar vederea acestei imense menajerii i-a provocat o mare bucurie.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 347
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 19:27 View PostDownload Post

Capitolul 347
Mahal murmură și se revoltă împotriva îngerilor și a lui Dumnezeu. Agla îl consolează și este răpită subit de îngerul Waltar.
(19 august 1844)

1. După ce L-a slăvit pe Dumnezeu, Noe s-a întors în arcă pentru a vedea cum erau repartizate animalele. În final, el a căutat un loc potrivit, la etajul din mijloc, pentru a face cepul necesar și a plasa robinetul pentru apă.

2. După ce a terminat, el s-a urcat la etajul al treilea și l-a găsit aici pe fratele său Mahal, care tocmai se plângea copiilor lui de faptul că îngerii nu i-au adresat nici măcar un singur cuvânt, nevorbind decât cu Noe. Mahal era extrem de mânios din cauza acestei omisiuni, dar și de faptul că Noe a primit numeroase indicații referitoare la întreținerea animalelor, dar nici una referitoare la el însuși și la familia sa.

3. Ascuns după peretele unei celule, Noe l-a auzit spunându-le copiilor lui: „Însemn eu oare mai puțin în ochii Domnului decât toate aceste animale? Toate speciile au câte o celulă și hrană din abundență, dar ce putem spune despre noi înșine?

4. De altfel, îngerii au vorbit fără încetare de tot ce va fi necesar pentru satisfacerea nevoilor lui Noe și a familiei lui, dar nu au pomenit nimic despre noi! Ce altceva ar fi dorit să ne facă să înțelegem decât că arca nu a fost construită și pentru noi, ci numai pentru Noe, pentru familia lui și pentru animale!

5. Dar eu știu ce am de făcut! Au mai rămas încă destule lemne afară, așa că mă voi adresa lui Noe și servitorilor lui, rugându-i să îmi construiască și mie o arcă, în care să avem suficient loc, astfel încât Noe să poată locui singur pe marea lui barcă!

6. Dacă Domnul va dori să ne păstreze în viață, totul va fi perfect. Dacă nu va dori însă, eu unul nu îl voi ruga să o facă, căci o viață trăită în asemenea condiții mă dezgustă de-a dreptul!”

7. Atunci, Agla i-a strigat: „O, tată, mi se pare că vorbești mult prea mult! Îți reamintesc să deși l-am văzut și eu pe Waltar, acesta nu te-a consolat decât pe tine, fapt care nu m-a făcut însă să mă revolt împotriva Domnului! De ce te comporți în acest fel, deși Domnul Însuși te-a consolat personal, în maniera cea mai sublimă cu putință?

8. Eu una îmi spun în forul meu interior: ‚O, Doamne, acționează în ceea ce mă privește așa cum consideră necesar imensa Ta compasiune, căci eu sunt cea mai mare păcătoasă în fața ta!’ Și chiar dacă voi cădea pradă morții, Domnul fie lăudat!”

9. Mahal s-a minunat auzind-o vorbind astfel pe Agla, ai cărei ochi înotau în lacrimi. În acel moment, Noe s-a apropiat de micul grup și a lăudat-o pe Agla pentru faptul că a pronunțat cuvinte atât de drepte în fața lui Dumnezeu.

10. Tot atunci, un înger de lumină a apărut în fața Aglei, căreia i-a spus: „Agla, ascultă-mă! Tu nu vei cădea niciodată pradă morții, ci doar Vieții eterne! – Ia-mă de mână și urmează-mă, căci eu sunt fratele tău Waltar!”

11. Agla l-a luat de mână pe înger și a dispărut instantaneu. În urma ei nu au mai rămas decât hainele sale și puțină cenușă în interiorul acestora.

12. Această dispariție i-a lăsat stupefiați pe cei prezenți, care nu au înțeles ce s-a întâmplat.

13. Numai Noe a înțeles adevărul, așa că a căzut cu fața la pământ, slăvindu-L pe Dumnezeu din toată inima.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 348
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 19:33 View PostDownload Post

Capitolul 348
Cuvintele de avertizare adresate de Noe lui Mahal. Construirea unei mici arce pentru fratele său și pentru familia lui.
(20 august 1844)

1. După ce Noe L-a slăvit pe Domnul timp de o oră pentru grația pe care a revărsat-o asupra fiicei pierdute a fratelui său, pe care a primit-o în împărăția Vieții eterne a spiritelor, el s-a ridicat și s-a adresat fratelui său, căruia i-a spus:

2. „Frate, nu simți din nou nevoia să te cerți cu Domnul pentru că a dat dovadă de atâta grație față de tine? Din câte îmi dau seama, întreaga ta ființă este alcătuită exclusiv din orgoliu mascat!

3. Ascultă! Ceea ce te supără pe tine în secret este faptul că Domnul m-a ales pe mine pentru construcția arcei, și nu pe tine, inclusiv faptul că nu te preferă pe tine de fiecare dată!

4. Mai bine te-ai întreba în ce măsură este just comportamentul tău față de Acela care te-a numit acum patru ani ‚fiul Său’! Chiar crezi că Domnul se va lăsa provocat de tine?

5. Satan îl sfidează pe Domnul din timpuri imemoriale, și ce a avut de câștigat până acum? Domnul nu acționează niciodată așa cum vrea acest spirit! Rezultă că Cel Rău va rămâne de-a pururi sclavul propriei sale încăpățânări, care este rezultatul nebuniei sale, în timp ce Domnul va rămâne în eternitate Domnul și va face numai ce va dori, fără să se preocupe de strigătele lipsite de bun simț ale celor orientați către lumea exterioară!

6. Frate, ți-e chiar atât de greu să te umilești în fața Tatălui preasfânt și preaplin de iubire, respectând ordinea Lui sacră?

7. Până acum, Domnul ți-a arătat în mod explicit că nu a închis niciodată pentru tine arca iubirii, grației și compasiunii Sale! Așadar, știi foarte bine că aceasta îți este deschisă!

8. Dacă dorești să te excluzi singur din ea, mânat de o furie secretă, chiar crezi că Domnul te va trage de păr pentru a te salva cu forța? O, renunță la această nebunie și nu mai pune răbdarea divină la o încercare atât de grea! În acest fel, se va găsi și pentru tine un loc pe această arcă”.

9. Acest sfat bine intenționat nu l-a impresionat deloc pe Mahal, care a continuat să reclame o arcă numai pentru el singur.

10. Atunci, Noe a acceptat dorința fratelui său și a dispus construirea unei mici arce cu o lungime de patru stânjeni și o înălțime de doi. În interiorul acesteia nu se afla nici o celulă.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 349
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2019, 19:37 View PostDownload Post

Capitolul 349
Noe îi dă micuța arcă lui Mahal. Revendicarea încăpățânată a fratelui său în fața Domnului. Răpirea celor trei copii ai lui Mahal de focul mâniei lui Dumnezeu.
(21 august 1844)

1. Când Noe a terminat micuța arcă destinată lui Mahal, el i-a spus fratelui său: „Ei bine, arca încăpățânării tale este gata! Ai grijă însă ca Domnul să o binecuvânteze pentru tine și pentru cei trei copii ai tăi, căci în caz contrar nu îți va oferi prea multă securitate!

2. Eu unul am binecuvântat-o când am construit-o, dar această binecuvântare a mea va rămâne fără efect în lipsa binecuvântării Domnului! De aceea, roagă-te lui Dumnezeu, acordându-i omagiul pe care i-l datorezi, să binecuvânteze arca ta pentru a te purta în siguranță”.

3. Dar Mahal i-a răspuns: „Vorbești fără să știi ce spui, căci nu cunoști agitația interioară în care mă aflu! Oare nu sunt și eu un om la fel ca tine, și nu avem noi aceiași părinți? Domnul ți-a poruncit să construiești această arcă după niște măsuri precise, ca să te poată salva, în timp ce tu nici măcar nu i-ai cerut acest lucru! În schimb, pe mine m-a lăsat să rătăcesc pe pământ ca o fiară sălbatică, din cauza copiilor mei, și nu mi-a spus să construiesc nimic pentru a-mi salva viața!

4. Desigur, mi-a vorbit prin intermediul sentimentelor mele și mi-a arătat ce trebuie să fac în ținuturile de la șes, iar eu am acționat întotdeauna în funcție de sfaturile Sale; dar nu mi-a vorbit niciodată de o acțiune de salvare, deși eram la fel de pur ca și tine!

5. Aceasta este cauza tristeții și confuziei care domnesc în inima mea! De aceea, nu mai doresc să fac nimic până când nu va lua o poziție clară față de mine. Dacă va dori să-mi vorbească, voi acționa respectându-i întocmai cuvintele! Dar nu doresc să-L forțez pe Domnul în nici un fel, nici rugându-mă Lui, nici oferindu-i un sacrificiu! Prefer mai degrabă să pier decât să aduc atingere libertății Sale în ceea ce mă privește!

6. Dacă dorește să binecuvânteze această arcă pentru mine, o va face și fără să-L rog eu, la fel cum ție ți-a poruncit să construiești această arcă fără să-L fi rugat înainte. Dacă va refuza să o facă, nu voi utiliza deloc această arcă și voi înfrunta cu curaj trista soartă a milioane de oameni! În acest fel, voi fi martorul manierei în care cei răi își plătesc crimele! Amin”.

7. După care Mahal s-a ridicat și a plecat însoțit de cei trei copii ai lui. Micul grup s-a oprit într-o pădure, unde Mahal a așteptat cu nerăbdare ca Domnul să se manifeste.

8. Timp de trei zile, Domnul nu a dat nici un semn, dar în cea de-a patra, cerul a început să se acopere de nori.

9. Atunci, Mahal s-a mâniat împotriva Domnului, certându-se violent cu El, pe un ton pe care nimeni nu ar fi îndrăznit vreodată să i se adreseze lui Dumnezeu!

10. Când Mahal și-a pierdut complet mințile și a ajuns să profereze tot felul de calomnii la adresa Domnului, din norii aflați deasupra capului său au coborât flăcări, care s-au oprit chiar deasupra lui, și din acest foc s-a auzit o voce spunând:

11. „Mahal, fiu rătăcit! M-am săturat de calomniile tale! De vreme ce nu consideri că sunt demn de a fi slăvit, Eu, Domnul și Stăpânul tău, nu te mai consider nici Eu demn de a fi salvat!

12. De aceea, nu ai decât să rămâi aici și să fii martorul mâniei Mele, care se va abate în curând asupra întregului pământ și a ta! În ceea ce îi privește însă pe copiii tăi, dat fiind că aceștia nu îți împărtășesc opinia, ți-i voi răpi, astfel încât să înveți să Mă cunoști în mânia Mea, de vreme ce nu ai dorit să o faci în iubirea Mea! Așa să fie!”

13. Instantaneu, focul a coborât asupra celor trei copii ai lui Mahal și i-a consumat în întregime. Mahal a rămas singur, împietrit de spaimă.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 35 of 37  [ 368 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 34, 35, 36, 37  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !