Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 27.2.2021, 00:14
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Aromoterapia si rezonanta


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
AliceInWonderland
Discipol
Discipol

AliceInWonderland is offline

Joined: 21 Mar 2006
Member: #65
Posts: 79
Country Flag: Romania
Style: Unique3 (223)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Aromoterapia si rezonanta
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.4.2007, 05:38 View PostDownload Post

Terapia cu uleiuri volatile se practica din cele mai vechi timpuri stiindu-se ca un anumit parfum poate genera un anumit efect asupra organismului datorita principiului rezonantei. Anumite uleiuri volatile actioneaza atunci când sunt inspirate extrem de rapid asupra sistemului nervos provocând aproape imediat efecte benefice de relaxare putând constitui un remediu excelent în tratarea nevrozelor si a insomniilor. Continutul viselor poate fi strâns legat de dispozitia de dinaintea adormirii si determina astfel aparitia unui continut placut sau neplacut al visului. Astfel un anumit parfum poate genera un anumit gen de vise datorita principiului rezonantei descpre care s-a amintit mai sus.
Exemple: Parfum de mosc, ulei volatil de trandafir, flori de câmp, tamâie degajate în atmosfera cu ajutorul unei lampi de aromoterapie.
În caz de insomnie se poate consuma un extract de macerat din sunatoare combinat cu trei linguri de tinctura lavanda, trei linguri tinctura sulfina si trei linguri tinctura de talpa gâstii.
În caz de cosmaruri se poate consuma o ligura rasa de pulbere de sunatoare (“iarba spaimelor”- tocmai pentru ca are proprietatea de a alunga “spaimele”). Planta se tine sub limba 10 minute apoi se înghite cu apa.
În camera aerisita cu asternuturi proaspete, parfumurile de levantica, sânziene, iasomie, lamâita, busuioc etc. însotite de o lumânare (aprisa pe unsuport special pentru a înlatura eventualele pericole) atrag rezonanta cu lumile astrale mai ales daca exista în camera si sunete care stârnesc imagini arhetipale precum un CD cu sunete din natura, sunetul ploii, o muzica clasica placuta care sa induca starea de candoare, sunete care ne pot transpune într-un trecut îndepartat al copilariei, al vietilor anterioare sau într-un prezent paradisiac în care spiritul colinda liber.Este important ca dumneavoastra sa va recomandati muzica sau aromele dupa cum simtiti ca vi se potriveste sau în functie de anumite stari.

Uleiul de menta - este indicat mai ales în zilele foarte calduroase deoarece da senzatia de racoare, de prospetime. Este de asemenea recomandat persoanelor mai “încinse” deoarece este asemenea unui dus racoros diminuând iritabilitatea si nervozitatea.
Uleiul de busuioc – este indicat mai ales persoanelor foarte obosite sau astenice deoarece combina într-un mod nemaiîntâlnit efectul de relaxare cu cel de revitalizare si chiar cu cel de stimulare.

Uleiul de lamaie – este preferat de persoanele care sufera de pe urma traiului sedentar deoarece are o aroma care confera prospetime, limpezime si claritate creând o stare de destindere asociata cu buna dispozitie.

Uleiul de portocala – produce o stare de multumire, de intimitate usureaza somnul.

Ulei de lavanda – calmeaza tensiunile psihice si favorizeaza trecerea gradata catre starea de somn. Acest ulei este preferat mai ales de femei deoarece are o aroma foarte rafinata, diafana.

Uleiul de trandafir – folosit în doze mici confera o stare placuta de confort, înlatura tensiunea psihica si musculara, creeaza o predispozitie spre reverie. Este probabil cea mai rafinata aroma cu efect relaxant.

Ulei de brad – la fel ca si uleiul de pin transmite vigoare, confera un sentiment de siguranta si stabilitate. Este recomandat pentru persoanele care e simt slabite, fara vlaga.

http://www.elixir.ro/domenii.php?l1mnu=3&mnu=103&inc=terapii/aromoterapia.php&divmnu=103
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Aromoterapia
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !