Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 12:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Cele 7 LEGI UNIVERSALE


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Unique
Gazda
Gazda

Unique is offline

Joined: 13 Feb 2005
Member: #2
Posts: 359
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Cele 7 LEGI UNIVERSALE
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 17.3.2005, 20:00 View PostDownload Post

Cele 7 LEGI UNIVERSALE- Legea Kybalionului

Hermetismul este prezentarea unui sistem de legi care guverneaza intregul Univers, legi holistice, care se manifesta in cele trei sfere: materiala, mentala si spirituala. Cele 7 Legi Universale sunt esenta intregii filozofii hermetice, sunt "Legea a tot ce este", Legea lui UNU. Denumirea de hermetism vine de la numele lui Hermes Trismegist, unul din marii intelepti, initiati in tainele lumii spirituale, si care este considerat parintele formei actualizata a legilor. Cele sapte Legi sunt simbolice si nu pot exista una fara alta. Ele se regasesc zi de zi, in mic sau mare, in fiecare civilizatie si in tot ce este: Principiul Divin, Spiritul Infinit, Absolutul Invizibilul, Intangibilul Imaculat, Intelepciunea Infinita, Inteligenta Atotcunoscatoare, Esenta Realitatii, sau alte denumiri aparute printre popoare si in istorie. El este Legea si se manifesta in tot si in toate doar pentru ca la un moment dat sa renasca "EU SUNT".

1. LEGEA MENTALISMULUI: "Totul este spirit, Universul este mental"

Aceasta lege este prima fiindca ea explica natura universului si a creatiei. Spiritul se manifesta ca si intentie, apare energia formei gand, iar energia manifesta planul fizic. Altfel spus, energia se condenseaza si formeaza materia. La inceput a fost cuvantul...Aceasta lege explica faptul ca totul este realitate substantiala, aflandu-se in toate manifestarile si aparentele ei exterioare pe care le cunoastem sub denumirea de universuri materiale, fenomene ale Vietii, Materie, Energie - intr-un cuvant, tot ceea ce este perceput de simturile noastre materiale, este spirit. Acest spirit nu poate fi explicat si definit, dar poate fi considerat si gandit ca un spirit universal, infinit si viu. El explica Adevarul ca fiind Lumea. Universul nu-i decat o creatie mentala unica, acea "unitate in diversitate". Prin urmare, in acest spirit noi traim, actionam si suntem noi insine.

2. LEGEA CORESPONDENTEI: "Ceea ce este sus este si ceea ce este jos, ceea ce este jos este si ceea ce este sus"

Corespondentele ne ajuta sa decriptam tainele universului. Ceea ce este jos, adica in planul fizic (pe pamant), este ca si ceea ce este sus, adica in spirit (in ceruri). Ceea ce este in mic este si in mare. Aceasta lege ne ajuta sa intelegem ca totul se leaga, si acea disociere care se face uneori intre spirit si materie este falsa, fiindca spirit si materie una sunt. Asa se face ca materia sau mai bine zis corpul nostru fizic exprima la randul sau mentalul, spiritul. Minte sanatoasa in corp sanatos. Aceasta a doua lege explica faptul ca exista o armonie, un raport constant, o corespondenta intre diferitele planuri de manifestare ale Vietii si Fiintei - respectiv planul material, mental si spiritual. Aceste planuri sunt asemanatoare, diferenta intre ele fiind doar de grade si - niveluri de vibratii aparent diferite.

3. LEGEA VIBRATIEI: "Nimic nu este in repaus, totul se misca, totul vibreaza"

Viata, universul, totul traieste. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Armonia universului se manifesta sub forma unui echilibru dinamic. De aceea nu exista repetitie, de fiecare data parametrii energetici se schimba. Un adevarat maestru simte vibratia, schimbarea permanenta a universului si este in armonie cu ea. Aceasta lege este cea mai importanta pentru cunoasterea si intelegerea fenomenelor mentale si spirituale. Aceasta explica faptul ca miscarea se manifesta pretutindeni in Univers, ca nimic nu este in stare de repaus, ca totul se misca, totul vibreaza. Diferentele care exista intre variatele manifestari ale materiei, energiei si sufletului, se datoreaza gradului diferit de vibratie. Totul si toate vibreaza, cu cat este mai intensa vibratia, cu atat este mai inalta pozitia pe scara. Vibratia Spiritului este atat de intensa si atat de rapida, incat, practic, pare in repaus, la fel cum o roata care se invarte cu viteza foarte mare pare oprita, iar la cealalta extremitate a scarii sunt formele materiei, ale carei vibratii sunt atat de lente incat parca nici nu ar exista, la fel cum sunt unele sunete de mica frecventa pe care urechea umana nu le percepe. Intre acesti doi poli opusi exista o infinitate de grade diferite de vibratii.

4. LEGEA POLARITATII: "Totul este dublu, orice lucru are doi poli, totul are doua extreme, asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie, polii opusi au o natura identica insa de grade diferite, extremele se ating, toate adevarurile nu sunt decat semiadevaruri, toate paradoxurile pot fi conciliate"

Fiecare lucru are o fata vazuta si una nevazuta. Nu exista bine si rau, sunt polaritati ale unei energii si impreuna formeaza monada. Bucuria si tristetea sunt polaritati ale senzatiilor, dar pacea, detasarea, inseamna echilibru. Aceasta lege arata ca in orice lucru sunt doi poli, doua aspecte opuse, iar contrariile nu sunt in realitate decat doua extreme ale aceluiasi obiect, intre care sunt intercalate grade diferite. Caldura si frigul, desi par opuse, in realitate sunt acelasi lucru, distingandu-se doar prin diferenta de grade. La fel, dragostea si ura, binele si raul, toate depind doar de vointa noastra de a le transforma dintr-una in alta.

5. LEGEA RITMULUI: "Totul se scurge inauntru sau in afara, orice lucru are durata sa, totul evolueaza, apoi degenereaza, balansul pendulei se manifesta in toate si masura oscilatiei sale la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei sale la stanga, ritmul este constant"

Aceasta lege ne aminteste ca totul creste si apoi descreste. Un lucru generat se manifesta si dupa aceea se consuma. Tot universul se manifesta ritmic: noapte si zi, expansiune dupa care urmeaza concentrare. Daca reusim sa percepem aceasta ritmicitate vom intelege mai bine ce beneficii ne aduce organizarea si crearea unor ritmuri in activitatea noastra zilnica. Aceasta lege explica faptul ca in orice lucru se manifesta o miscare masurata de plecare si de venire, un flux si un reflux, o balansare inainte si inapoi, o miscare asemanatoare unei pendule. Exista intotdeauna o actiune si o reactiune, un progres si un regres, un maxim si un minim.

6. LEGEA CAUZEI SI A EFECTULUI: "Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza, totul se intampla conform Legii, hazardul nu este decat un nume dat unei legi necunoscute, sunt numeroase planuri ale cauzalitatii insa nimic nu scapa Legii"

Altfel spus, orice  actiune are si o reactiune. Este bine sa constientizam ca atunci cand generam o forta, o actiune intr-un sens, va aparea o reactiune. Aceasta lege este mai bine cunoscuta sub forma populara: "ceea ce semeni, aia culegi." Tot ceea ce se intampa in viata noastra este efectul cauzelor pe care noi le-am generat. Singura problema in intelegerea acestei legi o consta faptul ca uneori intre cauza si efect se scurge ceva timp (se poate sa fie chiari cateva incarnari), si de aceea unele lucruri par de neinteles, sau lipsite de logica. O alta fateta a acestei legi o constituie faptul ca nimic nu este gratuit, sau "totul se plateste". De aceea un metafizician este atent sa pastreze echilibrul karmic. Mai ales in Romania, asa de multi oameni au senzatia ca pot profita de pozitii sociale sau de alte aspecte ale unui moment si asta chiar se numeste "smecherie reusita", si este motiv de lauda.

Un alt aspect al acestei legi este acea imagine a faptului ca atunci cand facem un lucru in "exterior" acest se va intoarce la noi inapoi amplificat. Asa se si explica de ce toate marile scoli de metafizica promoveaza respectul fata de viata, fraternitatea cu toate formele de viata, deci se pune accent pe morala si bineinteles la nivel alimentar consumul de carne este exclus. Unitate cu universul se manifesta prin fapte. Cine greseste va fi nevoit sa-si repare greseala sau sa plateasca pentru ea. Aceasta lege explica faptul ca totul se intampla conform Legii, ca niciodata nu se intampla ceva neprevazut, accidental, ca hazard nu exista, deoarece exista planuri diferite alee cauzei si efectului, iar planul superior domina intotdeauna planul inferior. Un eveniment este ceea ce survine, se produce, ceea ce se intampla ca rezultat sau ca o consecinta a unui gind, cuvint sau alt eveniment precedent. O fapta creeaza prin ea o alta fapta, ea constituie o veriga in marele lant al evenimentelor ordonate.  Exista o continuitate intre toate evenimentele precedente, rezultate si urmatoare.

7. LEGEA GENULUI: "Este un gen in toate lucrurile, totul are principiile sale, masculin si feminin, genul se manifesta pe toate planurile"

Genul se manifesta in toate planurile  si acest lucru este mai dificil de perceput pentru cei care se confunda cu imaginea corpului fizic. Masculinul (Yang) inseamna actiune, expansiune, extrovertire, iar Femininul (Yin) inseamna repaus, introvertire, acceptare. Este mai mult vorba despre valente energetice si de modalitatea in care se exprima o forma energetica. Cel mai simplu se poate clarifica prin caracteristici astrologice: Berbecul este Yang, Taurul -Yin, Gemenii -Yang, Racul -Yin si tot asa intr-o alternanta ritmica. Aceasta lege explica faptul ca Genul se manifesta in orice lucru, ca principiile Masculin si Feminin sunt totdeauna prezente si active in toate fazele unui fenomen, pe oricare plan de existenta sau viata. Cuvantul "gen" deriva dintr-o radacina latina care inseamna zamislire, procreare, a face sa se nasca, "a se produce". Creatia, are o semnificatie mai larga si mai generala decat cuvantul "sex", care defineste deosebirile existente intre fiintele vii (de sex masculin si feminin). Rolul principiului Masculin este de a dirija catre principiul Feminin o anumita energie inerenta, la fel si invers si de a pune astfel in miscare Procesul Creatiei. Unul sau altul, luate separat ca principii, sunt incapabile sa creeze, sa dimanizeze, sau sa existe: cu alte cuvinte sunt doua jumatati. "Si cand doi vor deveni UNUL, iata OMUL".


sursa: http://geealife.go.ro/002-1-legile_universale.htm
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dumnezeu este UNIC !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Religiile lumii
   -> Hermenism, Generalitati Hermetism
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !