Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 08:38
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Fitoterapia energetica


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Home
Discipol
Discipol

Home is offline

Joined: 24 Mar 2005
Member: #22
Posts: 96
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Fitoterapia energetica
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 27.7.2007, 02:21 View PostDownload Post

Fitoterapia energetica

Pentru cei care au mare incredere in puterea plantelor - dar si pentru sceptici, cu scopul de a-i convinge - prezentam o noua forma de fitoterapie, arta folosirii plantelor cu beneficii pentru sanatate.
Tratamentele pe baza de plante, clasica fitoterapie, se perfectioneaza printr-o noua tehnica, pusa la punct prin medicina traditionala chineza. Este vorba de asa-numita "fitoterapie energetica", folosita si de catre specialistii romani in medicina alternativa.

Pe scurt, teoria care sta la baza noii forme de fitoterapie presupune incadrarea plantelor in "loje energetice", in functie de cele cinci elemente din natura: foc, pamant, apa, metal, lemn. Pe baza acestei incadrari, plantele se recomanda in afectiuni reumatismale, in alergii, oboseala cronica, anxietate, unele forme de depresie etc.

Terapia este aplicata de cateva zeci de medici specialisti, scoliti de Centrul de Perfectionare al Medicilor si Farmacistilor. Ea poate trata dureri functionale, care nu-si gasesc nici un substrat organic, stari de indispozitie, oboseala, insomnie, provocate de stres. Ca si acupunctura, fitoterapia energetica este o notiune care provine tot din medicina traditionala chinezeasca si se bazeaza pe legea celor cinci elemente.

Medicii recomanda sa nu se abuzeze de nici o planta, pentru ca pot sa apara probleme.
"Totul este simbolizat prin cele cinci elemente din natura: focul, pamantul, apa, metalul, lemnul. Si plantele folosite in terapie au fost clasificate in aceste cinci loje energetice", explica dr. Carmen Badea, medic specialist Medicina de familie, cu competente in acupunctura, fitoterapie si apifitoterapie, cabinet medical individual in Dispensarul Floreasca din Bucuresti, unul dintre medicii care aplica si aceasta forma de tratament.

Tratament pentru alergii, anxietate si rheumatism
Lista afectiunilor care se pot trata cu ajutorul fitoterapiei energetice este foarte vasta. Este vorba de afectiuni reumatismale, alergii, tulburari "moderne", cum sunt oboseala cronica, anxietatea si unele forme de depresie.

"Nu se pot trata prin fitoterapie energetica afectiuni foarte grave cu afectare organica profunda. Spre exemplu, nu se poate rezolva o osteoporoza avansata. In cazul cancerelor, nu pot spune ca se vindeca, dar asta nu inseamna ca nu as putea sa ajut un pacient cu o astfel de boala. Daca-i deschid portile de eliminare a toxinelor, deja am facut ceva pentru el. In plus, il pot ajuta sa suporte mai bine citostaticele. Trebuie insa folosite tratamente combinate - daca fitoterapia nu are efect, se merge pe homeopatie", mai afirma dr. Carmen Badea.

Plantele europene, diferite de cele chinezesti
Aplicarea in Europa a principiilor fitoterapiei chinezesti ridica totusi un mare inconvenient. In timp ce chinezii si-au clasificat foarte bine plantele in functie de cele cinci categorii de elemente, cele europene nu se suprapun peste cele chinezesti si nu sunt clasificate riguros. Un numar de plante medicinale europene se gasesc si in China, de exemplu sunatoarea, rostopasca, traista ciobanului, troscotul, papadia, menta, lemnul dulce, iarba mare.

Toate acestea le folosesc si chinezii, insa putin altfel: la ei dozajele sunt mult mai mari decat la noi, asa ca efectele sunt diferite. In plus, chinezii combina altfel plantele, asa ca este cam greu sa construiesti o prescriptie de medicina traditionala chineza folosind doar plantele pe care le avem noi.

Medicii spun ca solutia pentru aplicarea fitoterapiei energetice este gandirea diagnosticului in termeni de medicina traditionala chinezeasca si adaptarea retetelor.

Cu ce difera de fitoterapia clasica?
Intre fitoterapia obisnuita si cea energetica exista diferente semnificative. "Fitoterapia normala tine cont de principiile din plante, de substanta chimica sau biochimica. Practic, totul este stiintific si trecut prin laboratoare de cercetare, toate efectele plantelor au fost minutios analizate. Fitoterapia energetica aplica principiile energetice chinezesti.

De fiecare data cand se recomanda o planta, se tine cont de cele cinci elemente amintite", mai explica dr. Badea. Tratamentul trebuie individualizat.

Text: Iulia Marin


sursa: http://www.e-sana.ro/index.php?a=982
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Fitoterapia
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !