Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:14
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Fitoterapie - scurta prezentare


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Home
Discipol
Discipol

Home is offline

Joined: 24 Mar 2005
Member: #22
Posts: 96
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Fitoterapie - scurta prezentare
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 27.7.2007, 01:59 View PostDownload Post

Fitoterapie


Fitoterapia - utilizarea plantelor medicinale în scop terapeutic - are o vechime de mii de ani și o eficiență deja dovedită. Ea folosește plantele sub formă de extracte totale, spre deosebire de medicina alopată care recomandă doar substanțe extrase din plante.

Printre avantajele ei se numără accesibilitatea (plantele sunt ușor de procurat și ieftine), acțiunea blândă și lipsa efectelor adverse (când se respectă dozele adecvate), tratarea bolnavului ca întreg (plantele au efecte fizice și psiho-emoționale și echilibrează organismul la toate nivelele).

Plantele medicinale se pot folosi în paralel cu medicamentele alopate (cu câteva mici excepții, la care trebuie să se țină seama de antagonismul dintre unele medicamente - de exemplu anticoagulantele - și unele plante). Fitoterapia modernă studiază compoziția chimică a plantelor în laboratoarele farmaceutice și argumentează științific utilizările tradiționale ale unor plante.

Tratamentul cu plante medicinale dă rezultate foarte bune în afecțiunile ușoare, funcționale sau în stadiile incipiente ale bolilor. În bolile cronice, în care a apărut deja afectarea organică, fitoterapia are un rol adjuvant și poate contribui la o parțială reversibilitate a simptomelor sau leziunilor.
Aceste afirmații se aplică la modul general, deoarece se constată în practica medicală că important este pacientul și nu boala (diagnosticul), căci adeseori dorința bolnavului de a se vindeca poate face adevărate minuni, în pofida statisticilor nefavorabile ale bolii de care acesta suferă.

De asemenea, există practicieni ai medicinei naturale care au demonstrat, prin studii efectuate în clinici, că bolile grave pot fi vindecate; a se consulta în această direcție cartea doctorului Dean Ornish - Revoluție în terapia bolilor de inimă (apărută și la noi în țară), în care acesta arată cum leziunile coronariene grave sau ateroscleroza sunt fenomene reversibile dacă se urmează un program de tratament naturist, sau lucrarea doctorului Max Gerson Terapia cancerului. Există și practicieni naturopați nemedici care aduc numeroase mărturii ale unor cazuri vindecate prin terapii naturale (ex. Rudolf Breuss – Modalități de tratare a cancerului, leucemiei și a altor boli aparent incurabile ș.a.m.d.).

În general, răspund bine la tratamentul fitoterapeutic următoarele boli:
- alergiile, astmul bronșic, reumatismul (unele forme), bolile de piele
- bolile psihosomatice, nevrozele, insomnia, tulburările de memorie la vârstnici
- infecțiile cronice microbiene, parazitozele, unele afecțiuni virale
- stările de stres și epuizare, carențele în anumite vitamine și minerale
- intoxicațiile cronice, hipercolesterolemia
- ulcerul gastro-duodenal, dischinezia biliară, enterocolita, colonul iritabil

Atenție! Efectele plantelor se instalează în timp și necesită o administrare prelungită - de la 2-3 săptămâni la câteva luni, în funcție de gravitatea și vechimea bolii, reactivitatea organismului și perseverența bolnavului în a urma tratamentul. În cazul bolilor foarte grave, tratamentul poate dura și 2-3 ani, urmând o schemă terapeutică indicată de medic.

Contraindicațiile fitoterapiei:
Nu vom apela la fitoterapie în situațiile urgențelor medicale (cu foarte mici excepții) sau chirurgicale și nici în cazul bolilor infecțioase grave (ex. septicemii, meningite etc.).

sursa: http://www.sanatateata.com/terapii/fitoterapia.htm
Back to top See my Info
Home
Discipol
Discipol

Home is offline

Joined: 24 Mar 2005
Member: #22
Posts: 96
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Fitoterapie - prezentare
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 27.7.2007, 02:18 View PostDownload Post

Apropierea de natura, evadarea din climatul artificial creat de societatea de astazi trebuie sa fie primul pas în adoptarea unui nou stil de viata mai sanatos, mai liber, mai deplin. Dar comoditatea si obisnuinta vor sta mereu în calea practicilor naturale si nu vor putea fi înlaturate decât prin constientizarea efectelor benefice, tamaduitoare ale curelor si tratamentelor naturiste. Cultura si cunostintele în domeniul nutritiei si fitoterapiei pot fi dobândite foarte usor doar prin interes personal si prin experienta proprie. În sprijinul tuturor acelora care doresc sa cunoasca mai multe privind aceste domenii vin în ajutor în ziua de astazi tot mai multe publicatii si emisiuni televizate. Exista de asemenea tot mai multe organizari de seminarii si cursuri pe aceste teme, multe dintre acestea fiind chiar gratuite. De asemenea magazinele specializate în comercializarea produselor naturiste se înmultesc si prospera. Iata doar câteva dintre produsele pe care acestea le ofera:
În primul rând alimente sau surse de proteine, considerate înlocuitori ai carnii datorita aportului de proteine vegetale de o calitate deosebita cum ar fii soia, nautul sau lintea. Se stie ca boabele de soia au cel mai ridicat potential nutritiv vegetal continând de doua ori mai multe proteine decât carnea de vaca. Una dintre prejudecatile puternice ale consumatorilor de carne este faptul ca, continutul proteinei rezultata din carne nu poate fi substituit cu cel vegetal, întrucât aceasta nu contine toti aminoacizii esentiali, indispensabili vietii. Orice nutritionist poate confirma însa ca soia contine absolut toti aminoacizii esentiali si în plus nu provoaca formarea acidului uric care se produce la consumarea carnii (în special carnii de porc), iar în ceea ce priveste mineralele soia contine de doua ori cantitatea continuta în legume, de trei ori mai multe decât pastele fainoase si de cinci ori mai multe decât carnea si ouale. Toate acestea alaturi de un continut ridicat de vitamine fac din soia un adevarat izvor de sanatate. În magazinele naturiste, soia poate fi gasita sub forma de boabe sau texturata. Soia texturata se poate gasi mai nou si la magazinele alimentare sub forma de semipreparat pentru snitele, droburi, chiftele sau sarmale. Din soia boabe se pot prepara o multime de alte produse conexe ca laptele de soia, untul de soia sau faina de soia.
Asemanator cu soia este nautul care se poate folosi cu succes în prepararea sarmalelor chiftelelor sau pilafurilor fiind un bun înlocuitor pentru carne dar mult mai gustos decât soia. Nautul poate constitui chiar un înlocuitor pentru cafea. Prajite si macinate, boabele de naut au un puternic efect stimulent digestiv si nervos. Din naut si cicoare se poate realiza o cafea naturala buna pentru copii, pentru a le da pofta de mâncare, iar apa de naut realizata prin strecurarea boabelor este un adevarat elixir de sanatate. Consumarea a câte un pahar pe zi este recomandata în timpul iernii combatând raceala si dând o stare de vioiciune si vitalitate. Apa de naut este foarte apreciata ca revigorant masculin, marind rapid potenta.
Uleiul, un alt aliment foarte des folosit în toate gospodariile se poate gasi în aceste magazine sub forma de ulei presat la rece, care este net superior prin continutul de fibre, spre deosebire de cele cunoscute, fibrele fiind absolut necesare pentru realizarea unui trafic intestinal normal. Acestea actioneaza ca o matura în intestin absorbind toxinele si angrenând substantele nocive. În cantitati mai mari aceste fibre se pot gasi în cereale. Tot în aceste magazine veti gasi din abundenta cereale sau produse pe baza de cereale, cum ar fi germenii de grâu. Acestia sunt considerati cel mai alcalin aliment. Elimina toxinele din organism având totodata proprietati energostimulante si revitalizante. Prin germinare grâul îsi mareste continutul de vitamine, minerale si enzime necesare pentru mentinerea functiilor celulare. Germenii de grau contin octacosanol ce imbunatateste forta musculara, scazand durerea care poate sa apara dupa exercitiu fizic intens. Este recomandat în convalescenta, astenie. Medicina traditionala recomanda utilizarea lor in diabet, astm bronsic, reumatism, gastroenterite, constipatie, hemoroizi, litiaza biliara si renala, sindrom premenstrual.
Alaturi de cerealele cunoscute ca ingrediente în diferite retete culinare, se poate gasi meiul care are calitati alimentare asemanatoare cu grâul dar are un gust placut, dulce. Datorita compusilor pe care îi contine meiul este recomandat anemicilor, convalescentilor, femeilor gravide, batrânilor si studentilor în perioada examenelor.
Susanul, o alta cereala mai putin folosita în retetele traditionale are proprietati afrodiziace, stimulent intelectual si sexual, dar si proprietati emoliente motiv pentru care este folosit si în cosmetica. Sarea de mare este un alt produs destinat sa înlocuiasca sarea de bucatarie, având un continut ridicat de minerale, roscovele din care se poate obtine cacaua pentru prepararea deserturilor si multe alte produse se pot pot gasi în aceste magazine, sau mai bine spus farmacii naturiste.
Fitoterapia va pune la dispozitie apoi o multitudine de produse naturale ca înlocuitori sau complementari ai medicamentelor clasice, care se stie foarte bine sunt realizate pe cale chimica. Aceste produse sunt deseori comparate sau asociate cu leacurile babesti sau cu practicile spirituale ne-ortodoxe necunoscându-se fundamentul stiintific care sta la baza realizarii lor. Preparatele pe baza de plante, fara nici o prelucrare chimica descurajeaza de multe ori prin efectul tardiv pe care îl au în comparatie cu medicamentele clasice. Efectele lor nu pot fi însa tagaduite, în fapt, chiar acest aspect reprezentând cheia vindecarii eficiente si complete prin eliminarea completa a cauzelor care produc boala. Dintre acestea aloe-vera si spirulina au o vasta aplicare, acceptare si chiar sustinere din partea medicilor tocmai datorita efectelor vizibile pe care le produc într-un timp scurt. Efectele benefice, tardive ale medicinei naturiste Ayurvedice nu sunt vazute si acceptate în totalitate asa cum efectele daunatoare, tardive ale medicamentelor traditionale sunt ignorate de multe ori.
Chiar de aceea este bine ca orizontul fiecaruia sa fie largit prin disponibilitati de tot felul astfel încât alegerea sa nu mai fie conditionata de lipsa de informatii, de lipsa diversitatii în alegerea modului propriu de viata, caci apropierea de natura trebuie sa constituie însasi modul de viata al fiecaruia. Ramâneti întotdeauna cu natura. Gasiti tot ceea ce este natural deoarece în ne-natural va simtiti tensionati, nelinistiti, neconfortabil. Nimeni nu se poate simti bine într-o situatie nenaturala si cu toate acestea societatea creeaza în jurul nostru numai situatii de acest gen.

sursa: http://www.elixir.ro/domenii.php?mnu=107
Back to top See my Info
Home
Discipol
Discipol

Home is offline

Joined: 24 Mar 2005
Member: #22
Posts: 96
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Fitoterapie - scurta prezentare
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 27.7.2007, 02:20 View PostDownload Post

Fitoterapia

Fitoterapia este utilizarea plantelor pentru vindecarea bolilor – o traditie in majoritatea societatilor si o terapie “alternativa” populara in ultimii ani . Multe medicamente din medicina moderna deriva din plantele utilizate de naturisti . Insa fitoterapeutii folosesc intreaga planta – sustinand ca eficienta deplina implica utilizarea tuturor ingredientelor sale.

Omul a utilizat dintotdeauna plante pentru vindecare si aproape imediat ce a invatat sa scrie el a consemnat descrieri ale propietatilor curative ale acestora in “tratate despre plante” . Primul tratat despre plante cunoscut a fost scris in urma cu aproape 5000 de ani de imparatul chinez Chi’en Nung ( sau sub auspiciile lui ). Se numea Pen Tsao si contine descrieri ale utilizarilor medicinale a peste 300 de plante . Desi textul nu a supravietuit , stim despre existenta acestei lucrari din referinte intalnite in alta parte .

Prin 2000 I.Hr. , egiptenii antici utilizau plante in medicina , in cosmetica si in imbalsamare . Grecii si romanii au perfectionat cateva dintre aceste tehnici si au dezvoltat altele noi propii . Am aflat despre studiile lor din scrierile lui Hipocrat din secolul al V-lea iHr si din cartile “De Materia Medica” a lui Dioscoride si “Naturalis Historia” de 37 de volume a lui Pliniu cel Batran ( ambele din secolul I dHr ) .

Traditii de utilizare a plantelor

In Evul Mediu in Europa de vest existau doua traditii de fitoterapie . Una era superstitioasa : unele plante faceau parte din leacurile populare deoarece se credea ca seamana cu anumite parti ale corpului uman . De exemplu , iarba plamanului are frunze in forma de plamani si astfel era folosita pentru tratare tusei : aceasta este cunoscuta ca “doctrina semnaturilor” . Cealalta traditie naturista se baza pe experimente stiintifice si la inceput au fost efectuate de calugari in gradinile manastirilor .

In secolul XIII , Londra a devenit un centru comercial important pentru plante si condimente ; plante medicinale originale si cvasi-originale se gaseau de vanzare peste tot. Plantele cu propietati medicinale , luate individual , erau numite “simple”; combinatiile de doua sau mai multe plante erau numite “medicamente”.

In secolele XVI si XVII , popularitatea fitoterapiei a dus la infiintarea primelor gradini botanice dedicate in principal speciilor de plante medicinale ,unde se efectuau cercetarile si invatau studentii . Prima a fost infiintata in Pisa in 1543 si a fost urmata de una din Padova in 1545. Dupa aceea raspandirea lor a fost constanta – la Leiden in 1587 , Copenhaga in 1600 , Londra 1606 , Paris 1635 , Berlin in 1679 , Tokyo 1684 si Calcutta in 1787 .

Multe progrese mari au fost facute in cea de-a doua jumatate a secolului al XVIII-lea , prin activitatea a doi mari oameni de stiinta suedezi , botanistul Carl Linnaeus (1707-1778) si chimistul Carl Wilhelm Scheele (1742-1786). In 1753 Linnaeus a introdus un nou sistem de nomenclatura pentru plante : aceasta a ajutat la identificarea cu exactitate a plantelor si a deschis calea spre compilatia dintre farmacopee , carti oficiale care enumera medicamentele si descriu modul lor de preparare . Scheele a izolat din plante multi acizi organici, care de atunci sunt utililzati in medicina conventionala .

Medicamente pe baza de plante

In medicina moderna , aproximativ un sfert din medicamentele prescrise de medicii conventionali sunt derivate din plante . Urmatoarele sunt unele dintre cele mai cunoscute exemple .

Scoarta de chinina ne da chinina , un alkaloid incolor , inodor si foarte amar utilizat pentru vindecarea malariei si a febrei .

Sucul matragunei (“Atropa belladonna”) contine atropina , care este foarte otravitoare daca este mancata , dar este utilizata in medicina moderna ca midriatic ( dilatator al pupilei ) . Cu sute de ani in urma , cand se considera ca pupilele larg dilatate sunt atragatoare matraguna era folosita de femei in doze atent controlate in scopuri cosmetice .

Dioscorea , o varietate ignama , ne da diosgenina , care este punctual de pornire pentru prepararea mai multor steroizi , inclusiv al cortizonului antiinflamator .

Steroizii pot fi obtinuti mult mai usor si mai ieftin din plante decat din tesutul animal .

Cornul secarei , o ciuperca ce afecteaza gramineele (in special secara ), ofera compusi utilizati pentru oprirea sanerarii la nastere si pentru atenuarea migrenei .

Degetarul comun ( Digitalis ) este sursa unuia dintre medicamentele standard pentru tratarea problemelor de inima .

Pervinca de Madagascar ( Catharanthus roseus ) contine alcaloizi utilizati pentru tratarea bolii lui Hodgkin si a leucemiei la copii .

Macul de gradina , o floare din genul Papaver , intalnita in lanurile de grau , contine opiu , medicamnet narcotic din care se obtine morfina , un analgezic ( medicament imotriva durerii ) puternic.

Genul de plante Scopolia ne da scopolamina , utilizata ca medicament hipnotic si ca antispasmodic pentru reducerea contractiilor gastrointestinale .

Iarba sarpelui ( Rauwolfia serpentina ) apartine familiei merisorului ( Apocynum ) si este utilizata de mai multe secole in India in tratarea insomniei si ca sedativ pentru cei muscati de sarpe . Din 1949 reserpina , constituentul activ al ierbii sarpelui , a fost larg utilizata in medicina occidentala pentru controlul hipertensiunii si ca tranchilizant .

Radacina de wourali ( Strychnos taxifera ) contine curara . Indienii din America de Sud o pun in varfurile sagetilor pentru a-si paraliza vanatul , iar medicii conventionali o utlilizeaza ca relaxant pentru muschii scheletici , in timpul interventiilor chirurgicale .

Fitoterapia moderna

Toate aceste medicament sunt derivate din plante . Insa adevaratul naturist este cel care incearca sa vindece boli folosind plante intregi , si nu doar un constituent extras izolat .

Unele leacuri ne sunt cunoscute tuturor ,si pot fi aplicate fara preparare . De exemplu sugerea cuisoarelor atenueaza durerea de dinti , iar intepaturile provocate de urizici se freaca cu frunze de macris ( Rumex ) . Fitoterapeutii cred ca multe alte plante au utilizare medicinala pot fi administrate intern fara probleme .

Exemple sunt : ehinacea ,pentru accelerarea vindecarii ranilor ; semintele primulei de seara ( Oenothera ) , pentru atenuarea eczemei , a artritei reumatoide si a bolilor cardiovasculare ; usturoiul , pentru scaderea nivelului de colesterol , subtierea sangelui si ca antibiotic slab ; radacina odoleanului ( Valeriana oficinalis ) , are un efect tranchilizant usor si este utilizata pentru atenuarea tensiunii nervoase si a insomniei .

Fitoterapeutii pot sa prescrie diferite forme de ceai preparate din obtinerea unor infuzii din flori sau frunze in apa fiarta : ceaiul facut din frunze de menta , de exemplu , atenueaza indigestia si gazelle , in timp ce ceaiul facut obtinut din flori de musetel atenueaza crampele stomacale si menstruale ranile ulceroase si aftele .


sursa: http://www.referatele.com/referate/biologie/online12/Utilizarea-plantelor-pentru-vindecarea-bolilor---Medicamente-pe-baza-de-plante-Fitoterapia-moderna-r.php
Back to top See my Info
Home
Discipol
Discipol

Home is offline

Joined: 24 Mar 2005
Member: #22
Posts: 96
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Fitoterapie - scurta prezentare
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 27.7.2007, 02:35 View PostDownload Post

Fitoterapia

Autor: Dr. Adam Evelina Data: 22-05-2006


ADMINISTAREA SISTEMATICA A PLANTELOR MEDICINALE, O MODALITATE SIMPLA SI USOARA PRIN CARE CEI INTELIGENTI VOR AJUNGE SA FIE PERFECT SANATOSI SI FERICITI.

Plantele medicinale sunt niste adevarate mini sisteme de rezonanta, care capteaza din univers anumite energii specifice, care le fac sa fie unice si ireproductibile.
De altfel si compozitia chimica a plantelor medicinale este foarte complexa si difera extraordinar de mult de la o planta la alta, atat in constituenti cat si in proportia acestora (aspecte studiate in fitochimie).
Asa cum noi nu suntem numai niste organe, tot astfel acesti constituenti sunt “asezati” in organismul plantei astfel incat sa functioneze ca un tot perfect (caci Natura nu poate fii decat perfecta) atat in dezvoltarea plantei dar si mai departe, atunci cand ea este ingerata, in actiunea terapeutica.

Daca va ganditi de exemplu sa administrati o planta medicinala care v-a fost recomandata de medicul terapeut, trebuie sa stiti ca aceasta planta va aduce in universul launtric anumite energii, va va pune in rezonanata cu una sau mai multe idei forta care sunt complexe si UNICE si va fi o modalitate simpla si accesibila de a va imbogati universul launtric cu energii care sunt TAINICE pentru majoritatea oamenilor din ziua de astazi.
Plantele medicinale sunt scaldate in razele soarelui, isi extrag seva din solul proaspat si sunt mangaiate de vant pana cand culegatorii cunoscatori le vor recunoaste si le vor culege. Urmeaza sa fie uscate, dar aceasta nu inseamna ca isi vor pierde calitatile lor extarordinare. Intreaga lor putere si energie vor ramane inmagazinate pe o perioada de aproximativ doi ani. Fotografiile Kirlian, dar si stiinta moderna au evidentiat o aura stralucitoare in jurul plantelor, chiar si a celor uscate, ceea ce le face superioare medicamentelor atunci cand sunt alese pentru un tratament, caci ele pot interveni si la nivel energetic spre deosebire de medicamentele de sinteza care nu sunt decat niste formule chimice care actioneaza strict pe structurile fizice si adeseori cu urmari negative secundare importante.
O planta ajunge sa aiba o anumita forma si culoare care sa-i permita sa capteze o energie specifica, fiind indrumata in subtil de spiritele naturii care o ocrotesc. La nivelul speciilor sunt entitati angelice care ingrijesc cresterea plantelor si exista idei forta care sunt specifice tuturor plantelor dintr-o anumita specie.

Sa luam un exemplu: Trandafirul de Damasc pe care toata lumea il cunoaste. Pentru multi este o planta ornamentala dar sa stiti ca ea are chiar virtuti terapeutice.

Iata cati constituenti minunati contine. Ei vor coopera toti la sanatatea si bunastarea dumneavoastra. Este ca si cum in loc sa se roage o singura persoana (cum este cazul produselor de sinteza care contin o singura subtanta activa sau a suplimentelor alimentare care contin mai multe extracte izolate) pentru sanatatea si fericirea dumneavoastra, s-ar ruga 50 de persoane si toate apartin aceleiasi familii. Dar daca administrati un amestec de 5 sau 10 plante, va dati seama ce beneficiu imens aveti, ce ajutor imens va aduce Natura?
Florile de trandafir conțin ulei volatil (0,06% în petale și 0,01% în restul părților florale). Uleiul de trandafir este format în proporție de 80% din alcooli terpenici alifatici liberi: citronelol, geraniol, nerol, eugenol, linalol, aldehide terpenice; restul de 20% este format din stearoptene. Petalele mai conțin taninuri catechice, derivați de natură flavonoidă, cianozid, cianidină (aglicon), ceară, zaharuri.

Ia uite ce actiuni au aceste flori la care unii nici nu s-ar gandi ca la niste plante medicinale. Sa stiti ca plantele medicinale consacrate si studiate de medicinile traditionale din Romania, dar si din Orient, China, India, Himalaia au de 10 sau 20 de ori mai multe actiuni cunoscute.

Trandafirul este Antibacterian, antidiareiec, antifebril, antifungic, antimicotic, antiseptic, aromatizant, astringent, bacteriostatic, bactericid, cicatrizant, dezinfectant, laxativ bland, purgativ, vermifug.

El este recomandat in afectiuni oculare (blefarita, conjunctivita, oboseala oculara), dermatologice (micoze, eczeme, urticarie), cardio-respiratorii (astm bronsic, dispnee, bronsectazie), gastro-intestinale (constipatie, dureri de stomac), febra, lipotimii, intarirea sistemului imunitar (viroze, dizenterie, TBC) etc.

Trandafirul este considerat floarea iubirii.
Administarea sublinguala a 1g de pulbere uscata de planta de 4 ori pe zi, timp de 5-7 luni, inlatura stresurile afective, cicatrizeaza ranile sufletesti, trezeste Anahata chakra si amplifica puterea de a iubii, amplifica feminitatea in cazul femeilor, ajuta chiar la sublimarea menstruatiei, amplifica tandretea in cazul barbatilor facindu-i mai iubitori.

Maceratul din petale de trandafir, poate fi folosit extern si ingrijeste tenul sau intern avand efectele enumerate mai sus.

In baza de date exista cunostinte coplexe despre aproximativ 2000 plante medicinale. Acestea in formule inspirate si corect stabilite pentru fiecare in parte va vor putea ajuta sa fiti, dupa dorinta, mai sanatosi, mai charismatici, debordand de virtalitate, mai relaxati, veseli si plini de optimism, mai interiorizati, mai rezistenti la stres, mai focalizati si cu o putere mai mare de concentrare si de focalizare mentala, misteriosi caci sursa acestor transformari isi are originea in minunatele plantute medicinale pe care ni le pune la dispozitie Natura Mama si vointa noastra si ajutorul pe care ni-l acorda Dumnezeu Tatal de a fi consecventi in administrarea sistematica a acestor remedii..
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Fitoterapia
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 4 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !