Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:15
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Meloterapia


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Home
Discipol
Discipol

Home is offline

Joined: 24 Mar 2005
Member: #22
Posts: 96
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Meloterapia
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 27.7.2007, 03:07 View PostDownload Post

Meloterapia


Înainte de anul 1900, inginerul și muzicianul Gogu Constantinescu elaborase pe baze matematice o teorie a acordurilor muzicale. Astăzi, această teorie e utilizată în proiectarea și construcția sintetizatoarelor de sunet și instrumentelor muzicale electronice. Ulterior, inginerul român își extinde cercetările și asupra altor vibrații. De aici și până la SONICITATE nu a mai fost decât un pas. S-a stabilit în Anglia în 1910. Îi plăcea să numească noua științ㠄o fiică a armoniei muzicale”. În modestia sa, afirma că sonicitatea înglobeaz㠄doar o mică parte din materialul vast de cunoștințe profunde, de artă, de clarviziune, de spirit de pionier, de facultate de invenție, de hotărâre, de inspirație, experiență și mai presus de orice, de credință în victoria finală”. Spunea c㠄înrudirea este cam neașteptată, deoarece ar părea că muzica n-are ce căuta în chestiuni de mașini, locomotive, automobile și alte aplicații ale științei sonice. Sunt, dealtfel, mulți care obișnuiesc a separa arta de știință și sunt și mai mulți cei care pretind că, pentru a fi om de știință, trebuie neapărat să stai închis într-un laborator cu sticle sau mașini, iar dacă vrei să studiezi o problemă de fizică-matematică, nu e absolut necesar să te ocupi de Haydn, Beethoven sau Mozart”.

În presa occidentală a vremii, inginerul Gogu Constantinescu apărea în rândul deschizătorilor de drumuri ai secolului XX alături de Edison, Marconi, Einstein, Kelvin. Era un pacifist, deși, datorită războiului, Amiralitatea Britanică îi construise un laborator propriu numit „Uzinele Sonice” unde se executau și comenzi militare ale americanilor și englezilor. După cum declară contemporani ai primului razboi mondial, acestor invenții și aplicații ale sonicității i se datorează superioritatea aviației aliate asupra celei germane. Cercetările în sonicitate au putut fi publice de-abia după 1918, datorită caracterului secret.

Am ținut și eu în mână pe când eram student și am răsfoit un manuscris „SONICITATEA”. M-au trecut fiori, știind că ecuațiile de acolo au ridicat nivelul de trai al planetei de câteva ori în ultimul secol. Există 120 invenții ale inginerului Gogu Constantinescu legate de sonicitate. Sonicității i se întrevăzuse inclusiv capacitatea de a acționa favorabil asupra organismului, de a pătrunde în lumea invizibilului și de a transporta la mare distanță sunete și imagini în domeniul medical: ECOGRAFIA MODERNǍ.

Cântecul (meloterapia, muzicoterapia) activează în om centrii energetici care, la rândul lor, acționează asupra organelor importante legate în mod vital de ei. Este vorba aici atât de muzica clasică, cât și de cea ambientală. Temperamentelor fierbinți (sangvinicilor si colericilor) li se potrivesc piesele muzicale în tonalitate minoră, iar temperamentelor reci (melancolicilor si flegmaticilor) – cele în tonalitate majoră.

Dacă este să ne amintim și de istorie, atunci Pitagora a tratat multe boli ale sufletului și corpului cu ajutorul cântecelor. Dimineața, în Universitatea sa cursurile începeau cu un cântec (pentru activizarea minții și curățarea ei după somn), iar seara se încheiau tot cu un cântec (pentru calmare si relaxare înainte de somn).

Meloterapia nu are doar o influență emoțională asupra omului, ci și un efect de rezonanță a notelor cu diferite organe și cu diferite zodii. Acum se poate constata mai mult decât oricând, de ce un anumit concert a fost simțit și compus în Mi Minor și altul în Sol Minor. Tubul intestinal are frecventa de rezonanță a notei Fa, a cărei frecvență superioară contribuie la eliminarea din organism a substanțelor toxice. Nota Do ajută la tratarea psoriazisului, iar combinația de note Si, Sol și Do ușurează tratarea afecțiunilor oncologice.

Potrivit observațiilor cercetătorilor și medicilor, vibrațiile sunetelor muzicale trezesc mecanismele vegetative ale activității nervoase superioare, provoacă răspunsuri vibrante în subconștientul persoanei bolnave. Au loc reacții care contribuie la o însănătoșire mai rapidă a pacienților.

Astrologii contemporani au descoperit o strânsă interdependență între semnele zodiacale și notele muzicale:

Berbecul
   nota Do și tonalitatea Do major;
Taurul
   Do diez (este în același timp și Re bemol);
Gemenii
   nota Re, de asemenea cheia Re în tonalitatea Re major;
Racul
   Re diez sau Mi bemol;
Leul
   nota Mi și tonalitatea Mi major;
Fecioara
   nota și cheia Fa și tonalitatea Fa major;
Balanța
   Fa diez sau Sol bemol;
Scorpionul
   Sol și tonalitatea Sol major;
Săgetătorul
   Sol diez sau La bemol;
Capricornul
   nota La și tonalitatea La major;
Vărsătorul
   La diez sau Si bemol;
Peștii
   nota Si și tonalitatea Si major.

În primul rând, muzicoterapia obține succese în tratarea diferitelor tipuri de tulburări nervoase: psihoze (în combinație cu mijloace psihotropice), stări depresive, schizofrenie. Ea este de foarte mare ajutor și în terapia multor afecțiuni psihosomatice, după cum a observat doctorul american Allan Vitenberg.

O însemnătate deosebita li se acorda sunetelor în India și China, unde cu ajutorul lor se tratau cele mai diverse afecțiuni.

Cercetările contemporane confirmă proprietățile terapeutice ale sunetelor pronunțate, creează de asemenea niște registre deosebite ale acțiunii lor, care coincid în general cu recomandările care existau în antichitate în Orient. De exemplu:

sunetul I
   curăță nasul și vindecă ochii;
sunetul U
   fortifică gâtul și corzile vocale;
sunetele V, N, M, E
   îmbunătățesc activitatea creierului;
prin sunetele T, C, S, I
   se tratează urechile;
sunetele U, I, H
   îmbunătățesc respirația;
prin sunetele O, A, C, M, I
   se tratează afecțiunile inimii.

Proprietăți nu mai puțin binefăcătoare au și diversele tipuri de îmbinări de sunete, așa-numitele mantre:

OM
   scade presiunea sangvină;
AI, PA
   scad în intensitate durerile de inimă;
AP, AM, AT, IT, UT
   corectează problemele de vorbire.

Toate acestea se bazează pe acțiunea terapeutică a alternanțelor care apar atunci când sunt pronunțate.

Legătura glasului, a oricărui sunet, a vibrației acustice cu centrii nervoși este cunoscută încă din antichitate și se folosea foarte mult în practica terapeutică a Orientului. În zilele noastre s-a stabilit că o deosebită însemnătate are și intensitatea de pronunțare a sunetelor. Astfel, ea trebuie să fie scăzută sau medie în tratarea afecțiunilor inimii sau ale plămânilor, mai înalt㠖 în terapia organelor interne.

De la mantrele aducătoare de sănătate trecem în mod logic la cuvinte și îmbinări de cuvinte, care poartă în ele o încărcătură energetică și terapeutică. Cercetătorii ruși au evidențiat că secvențele de cod din ADN sunt echivalentul cuvintelor din limba respectivă, iar prin limbaj ne programăm ADN-ul. Se știe de foarte mult timp că unele cuvinte, propoziții spuse pe un anumit ton nu pot fi înlocuite de medicamente. Pe această bază sunt construite toate proverbele și zicerile existente în vorbirea populară. Cea mai mare forță magică o dețin rugăciunile create și șlefuite de secole, care poartă în ele nu numai o valoare semantică, ci și o energie pozitivă reală a cuvintelor și îmbinărilor de cuvinte.

De asemenea, după cum vom vedea ulterior, energia undelor acustice ce se propagă în mediul apos intern al organismului (70 % apă) se poate transforma în alte forme de energie, precum energia elecrică sau magnetică.

Pentru relaxare

       * Claude Debussy - Sonata pentru pian și harpă
       * Nicolo Paganini - Concert nr. 4 în Re Minor
       * Piotr Ilici Ceaikovsky - Uvertura operei "Frumoasa din padurea adormită"

Pentru liniște interioară

       * Ludwig van Beethoven - Concertul imperial nr. 5 (Adagio din sonata pentru violoncel și orchestră în Sol Minor)
       * Franz Schubert - "Rosamunda", "Ave Maria"
       * Piotr Ilici Ceaikovsky - "Lacul lebedelor"
       * Robert Schumann - "Reverie"
       * Wolfgang Amadeus Mozart - Concert nr. 21 pentru pian și orchestră

Pentru reglarea nivelului tensiunii arteriale

       * Wolfgang Amadeus Mozart - "Don Juan"
       * Franz Lizst - "Rapsodie maghiară"

Pentru surmenaj intelectual

       * Johann Sebastian Bach - "Fugile"

Pentru ameliorarea unor dureri fizice

       * Ludwig van Beethoven - "Pastorala"
       * Maurice Ravel - "Bolero"
       * Frederick Chopin - Concert nr. 1 în Mi Minor

Pentru stimularea și energizarea organismului

       * Giuseppe Verdi - Marșul din opera "Aida"
       * Johann Sebastian Bach – Brandenburgicele

Energia sunetelor este preluată și transformată în organism în primul rând prin intermediul sufletului. Plantele nu au sistem nervos și cu toate acestea reacționează pozitiv la muzică. Apoi sunetul pătrunde în interior prin analizatorul auditiv pentru a fi conștientizat de calculatorul central, creierul. Și prin analizatorul tactil energia sunetului e preluată de organism (anumiți corpusculi foarte sensibili de sub piele). Aceștia preiau vibrațiile foarte fine și transmit energia mai departe. De asemenea, direct, mediul apos al organismului transmite sunetul cu o viteză de 3 ś 4 ori mai mare decât prin aer. Reacția organismului ca întreg, cu muzica, este tot biorezonanță. După ultimele descoperiri, multe din moleculele organismului sunt cristale lichide. Acestea au anumite proprietăți printre care și efectul piezoelectric. La anumite deformări mecanice, vibrații, se polarizează. Energia mecanică este transformată în energie electrică. De aici succesul și eficiența unor tehnici precum presopunctura, masajul, reflexoterapia, kinetoterapia, terapia prin sunete și ultrasunete etc. Sunetele și ultrasunetele au avantajul că pot pătrunde în profunzimea țesuturilor moi în mod neinvaziv și deblochează circuitele electromagnetice ale organismului.

Cristalele lichide sunt grupări aromatice, ușor polarizabile (celulele membranare, lipidele, proteinele, enzimele, acizii nucleici, acidul hialuronic, colesterolul, cf. Collins P.J., Princeton University). Proteinele din citoschelet reprezintă partea hardware din microcalculatorul biologic numit CELULĂ.

Cristalele lichide prezintă grupări de lanțuri scurte, cu legături duble sau triple, flexibile conformațional (izomere), care alcătuiesc partea rigidă a moleculelor de cristal lichid.

Forma moleculelor cristalelor lichide este alungită, prezentând părți plane. Moleculele au un trunchi rigid, format din legături duble sau triple care le definesc axa lungă.

Cristalele lichide au structură de dipoli electrici permanenți, ceea ce face ca forțele de atracție intermoleculare să fie suficient de puternice pentru a menține orientarea paralelă a moleculelor.

Între cristalele lichide organice apar anumite deosebiri care le grupează în liotrope (transparente la lumină la o anumită concentrație homeostatică) și termotrope:

   * nematice (de la grecescul: nema = fir), având o structură asemănătoare cu șirurile pe care le formează firele de ață (figura 1a);
   * smectice (de la grecescul smectos = săpun), având o structură stratificată, asemenea soluției de săpun (figura 1b), moleculele straturilor fiind dispuse în diverse forme;
   * colesterice, care sunt distribuite în straturi plane, paralele și echidistante (distanța dintre două planuri - comparabilă cu lungimea de undă a luminii - numindu-se „pas”), pe care moleculele de cristal lichid sunt dispuse în diferite moduri (figura 1c).


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Fig. 1


E la fel ca la monitoarele LCD (subțiri) de calculator, numai că în tehnică grosimile cristalelor lichide sunt de cel puțin 10 ori mai mari ca în biologie. Proprietățile piezoelectrice se manifestă printr-o polarizare electrică determinată de tensiunile mecanice externe (energie acustică, tactilă, alte forme) asupra cristalelor lichide membranare (nematice), cu apariția unui potențial de acțiune electric preluat de sistemul nervos.

CD audio: Acordurile naturii - Telecomed

Veți găsi în structura acestui CD editat și produs de firma noastră, următoarele:

  1. Forma
     cele 17 piese muzicale respectă în general, cu mici modificări ale aranjamentului orchestral, partiturile originale ale compozitorilor: Modest Musorsski, Claude Debussy, Antonio Vivaldi și George Cobb.
  2. Conținutul
         * genul: muzică electronică - de data aceasta tehnica e utilizată pentru a introduce în casele noastre natura și nu pentru a o înlocui cu ceva artificial.
         * respectând principiile meloterapiei, ca ramură a medicinii complementare, pe acest CD veți găsi și piese în tonalitate majoră, minoră, pentru temperamente reci (melancolici și flegmatici) respectiv temperamente fierbinți( sangvinici și colerici).
         * CD-ul e editat pe baza unor sunete originale, îmbogățite cu armonici din natură.
  3. Ordinea expunerii
     trecerea se face treptat, de la piese liniștitoare, distribuite spațial echilibrat și îndepărtat, cu efect în relaxare, spre piese și sunete cu o mare putere de pătrundere prin mediile apoase ale organismului.


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

CD audio: Acordurile naturii - Telecomed
Denumire Preț (Lei) Cumpărare
CD Acordurile naturii 24,00


sursa: http://aparatura-de-laborator.ro/meloterapia.html
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Muzicoterapia (meloterapia)
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !