Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 11:27
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
AGASTYAR - maestrul spiritual al lui Babaji


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Unique
Gazda
Gazda

Unique is offline

Joined: 13 Feb 2005
Member: #2
Posts: 359
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
AGASTYAR - maestrul spiritual al lui Babaji
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 21.3.2005, 01:47 View PostDownload Post

AGASTYAR

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Agastyar, patronul sfant din Tamil Nadu, sudul Indiei, a devenit o figura de mitologie. El este inconjurat de diferite legende din toate timpurile. Referinte despre el se gasesc atat in literatura tamililor dravidieni cat si in cultura rigvedica din nordul Indiei. In Rig Veda este prezentat ca unul dintre cei mari 7 rishi ai perioade vedice. Multe imnuri vedice sunt atribuite lui.

Coform legendelor vedice, Mitra, dumnezeul iubirii si al armoniei, si Varuna, domnul marilor, au avut o intrecere pentru a castiga iubirea frumoasei Urvasi. Ei nu au putut face mai mult decat sa depoziteze samanta lor fertila: Mitra intr-un vas si Varuna in apa. Agastyar s-a nascut in vas si Vasistha, unul dintre cei 7 reputati rishi, in apa. O interpretare corecta a acestor legende inca se mai asteapta. Sunt foarte multe indicatii ca Agastyar a existat ca o persoana reala, istorica.

Traditia Tamil spune ca in timpul mariajului dintre Shiva si Parvati, multimea prezenta de zei si zeite a fost atat de mare incat echilibrul planetei a avut de suferit. Pentru a reechilibra balanta, Domnul Shiva i-a cerut lui Agastyar sa plece din muntele Kailas catre sudul Indiei. Din punct de vedere geografic, plecarea lui Agastyar din sudul Indiei se divide in 3 etape distincte. In prima etapa il gasim pe Agastyar in Agastyasrama, la cateva mile nord de Nasik, vechiul Pancavati, la limita nordica a padurii Dandakaranya. Mariajul sau cu Lopamudrai, fiica regelui Vidharba, precum si intrevederea cu Rama, a avut loc aici. Agastyar este unul dintre cei mai faimosi oameni sfinti din sudul Indiei. El este considerat un mare intelept si yoghin ascetic precum si cel mai vechi invatator al vremurilor stravechi. Desi era mic de statura el a fost un luptator si un faimos vanator si arcas care a triumfat asupra dusmanilor barbari.

A doua perioada a pelerinajului catre sud al lui Agastyar incepe cu sederea sa la Malakuta, trei mile est de Badami (vechiul Badapipura), in districtul Kaladgi.

In timpul celei de a treia perioade sunt mentionate multe istorisiri legate de prezenta lui in zona muntilor Pothigai. In timpul sederi sale in centrul zonei Tamil Nadu, el a infiintat academia Tamil sau Sangam si a scris multe lucrari despre gramatica, medicina, farmacie, alchimie, botanica, yoga, filosofie, religie, misticism, exorcism si chiar magie.

Conform traditiei, in alte doua stagi el a traversat marea catre insulele indoneziene. Se spune ca el ar fi locuit o perioada mai mare de timp in Malayezia. In a cincea perioada el a ajuns in Thailanda si Cambogia. Aici el a trebuit sa se casatoreasca cu o frumoasa localnica, Yasomati. Copilul lor Yasovarma a fost un renumit rege.

Se spune ca Agastyar a avut 12 discipoli, pe care i-a invatat diferite arte si stiinte, si care au fost indrumati de el sa instruiasca oamenii. Alti proeminenti discipoli sunt Thiruvalluvar si Babaji Nagaraj, sustinatorul Kriya Yoga in epoca moderna. Influenta acestora in lumea din zilele noastre este deosebita. Agastyar este un mare intelept care a condus la o fuziune intre cultura arienilor nordici cu cea a dravidienilor din sud. Ashramul sau din Agastyasrama a constituit un punct care a permis atingerea armoniei, dand posibilitatea fiecarui vizitator de a se inchina Absolutului, fiecare in felul sau. Acolo au fost temple separate, dedicate diferitelor zeitati. Mesajul de nemurire precum si tehnologia spirituala a Kriyei Yoga, care a fost transmisa lui Babaji pot constitui lucruri esentiale in epoca moderna pentru o integrare culturala de care este mare nevoie intr-o lume in care telecomunicatiile si tehnologia computerelor formeaza un interdependent “oras mondial”.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dumnezeu este UNIC !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Maeștrii și învățătorii spirituali ai planetei, BABAJI
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !