Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 11.7.2020, 07:06
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Copacii care se roagă


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (76)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Copacii care se roagă
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 29.11.2008, 00:11 View PostDownload Post

Copacii care se roagă


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
În urmă cu peste 50 de ani, în India, la Faridpore, se petrecea un fenomen miraculos, care atrăgea mii de pelerini. De fiecare dată când clopotele templului din Faridpore anunțau rugăciunea de seară, un copac (având numele științific de Phoena Sylvestris) își apleca crengile până la pământ, ca și cum s-ar ruga. Oamenii de știință s-au interesat îndeaproape de acest caz, dorind să-i găsească o explicație plauzibilă. Astfel, profesorul Jagadis Chandra Bose a inventat un aparat care, afirma el, ar fi putut să explice misteriosul fenomen. Au existat mulți indieni care s-au opus montării acestui aparat, deoarece considerau că puterile miraculoase ale arborelui vor dispărea la contactul cu instrumentele profanatoare de tip occidental. Dar s-au lăsat înduplecați când au aflat că aparatul a fost conceput și construit pe pământul sacru al Indiei, de către un indian și va fi montat de mâinile binecuvântate ale unui brahman.

Din nefericire, la un an după experimentele lui Bose, copacul a murit. Presa a făcut mare vâlvă; în ziare au apărut titluri de genul: „Tragedie în lume”. Bineînțeles, s-a considerat că vinovatul nu era altul decât profesorul J.C. Bose, savantul profanator. Acestuia nu i-a fost greu să demonstreze că arborele era bătrân și ar fi murit oricum. În plus, a adăugat el, nu poate fi singurul copac din lume care se „roagă”. În data de 13 decembrie 1811, ziarul „Liverpool Mercury” menționa cazul unei sălcii din Shipton, al cărei trunchi avea un diametru foarte mare și care „se întindea uneori la sol pe toată lungimea sa, pentru ca puțin mai târziu să revină la poziția sa verticală”. În Africa de Sud, un plantator de cocotieri a remarcat că în fiecare dimineață, o parte dintre cocotierii săi erau înclinați; ei ajungeau în această poziție oblică din cauza vânturilor puternice de peste noapte. Cocotierii care rămâneau în poziție verticală se aplecau singuri seara, „pentru a ușura culegerea fructelor.”

Pe de altă parte, studiile asupra copacului din Faridpore au revelat lucruri extrem de interesante. Cercetările au dovedit faptul că și trunchiul arborelui (care avea aproximativ 25 cm în diametru) –  nu doar coroana – se mișca efectiv. Extremitatea lui superioară parcurgea, înclinându-se, o distanță de aproximativ 2,5 m. Partea superioară era concavă dimineața, iar până seara devenea convexă. Frunzele care dimineața priveau spre cer, până seara coborau cu mai mult de 10 metri.

Profesorul Bose și-a continuat cercetările. El a îmbinat rezultatele studiilor sale cu tradiția spirituală autentică, revelată de marii maeștrii ai țării sale. Bose a început să studieze un domeniu relativ necunoscut, cel al animației plantelor, al sensibilității lor. Cele mai celebre invenții ale sale au fost crescograful – un aparat capabil să amplifice de 10 mii de ori viteza de creștere a plantelor - și crescograful magnetic – capabil să o amplifice de 100 milioane de ori. În urma cercetărilor sale, el a concluzionat că firele de praf, pământul, plantele, animalele – toate sunt vii și sunt sensibile”. „Am văzut în ele o expresie a unității profunde manifestată în tot ceea ce există, în atomii undelor luminoase, în viața roditoare a pământului, în soarele care luminează deasupra noastră; am intuit atunci, pentru prima oară în viață, mesajul transmis, în urmă cu multe milenii, de înțelepții de pe malul Gangelui: cel care vede Unitatea dincolo de toate diferențierile din Univers, acela cunoaște Adevărul etern”.

Articol preluat din Revista Misterelor nr. 33

sursa: yogaesoteric
mai 2008
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Misterele lumii
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !