Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 06:23
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Alimentele prelucrate industrial cu aditivi alimentari sunt de două ori mai cancerigene decât tutunul


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Alimentele prelucrate industrial cu aditivi alimentari sunt de două ori mai cancerigene decât tutunul
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.12.2008, 13:01 View PostDownload Post

Alimentele prelucrate industrial cu aditivi alimentari
sunt de două ori mai cancerigene decât tutunul

de Violeta Bucur


Alimentele prelucrate industrial cu aditivi alimentari sunt cancerigene! Conform unui studiu al Comitetului pentru Cancer din Suedia (SOU), pe primul loc între  factorii care cauzează cancerul, cu un procent de 30%, se află hrana procesată industrial. Tutunul se situează pe locul doi cu numai 17%.  Ar trebui oare ca de acum înainte să se menționeze pe toate cutiile de conserve ,,A mânca înseamnă moarte”, ,,A mânca înseamnă cancer”, așa cum scrie pe pachetele de țigări?

Același studiu afirmă că tutunul este cancerigen în primul rând datorită tratamentelor chimice, unele mai aberante decât altele. Și cu toate acestea tutunul, (care are și efecte subtile extrem de nocive) este mult mai puțin cancerigen, afirmă cercetătorii suedezi, decât hrana pe care o îngurgităm. Dacă să fumezi înseamnă moarte sigură, să mânânci  înseamnă moarte și mai sigură. Oricât de uimitor ar putea să pară, dacă analizăm tratamentul chimic aplicat alimentelor, începem să înțelegem de ce tutunul a trecut pe locul doi în lista factorilor care duc la apariția cancerului. Vom da doar trei exemple în acest sens.
Laptele industrial

Produs rezultat în urma creșerii animalelor într-un mediu de tip industrial, unde vacile primesc o alimentație bogată în produse chimice: antibiotice precum flavofosfolipolul (E712) sau monensinsodiumul ( E714), antioxidanți ca ascorbatul de sodiu (E 301), alfatocoferolul de sinteză (E307), buthilhidroxitoluenul (E321) sau ethoxiquina (E324), emulsifianți ca algitatul de propyleneglycol (E405) sau polietilen glicolul ( E496), conservanți ca acidul tartric (E334), acidul propionic (E 280) și derivații ai săi ( E281 și E284), compuși azotați chimici precum ureea (E801) sau diuredoisobutanul (E803), agenți de legătură ca stearatul de sodiu, coloranți ca E131 sau E142 și, în cele din urmă, stimulatori pentru poftă de mâncare, cum este glutamatul de sodiu pentru ca vacile să poată să mănânce toate acestea. Adăugați la toate acestea vaccinarea intempestivă a vacilor și stresul biologic al animalului crescut în acest mod...

Uleiurile industriale

Sunt extrase cu ajutorul solvenților ca acetona, apoi rafinate prin acțiunea acidului sulfuric, spălate la cald, neutralizate prin baie de sodă, decolorate cu bioxid de potasiu și parfumate la 160 grade C cu clorură de zinc. În final sunt încă o dată colorate cu curcumină.

Cireșele industriale

De-a lungul anului, cireșilor li se aplică între zece și paisprezece tratamente cu pesticide. În conservare, cireșele sunt decolorate cu anhidrid sulfuros și, pentru a avea o culoare uniformă, se folosește acid carminic sau erythrocin. Sunt cufundate apoi într-o soluție ce conține sulfat de aluminiu; la scoatere li se adaugă conservant, sorbatul de potasiu (E202) și în final se adaugă zahărul din sfeclă roșie care, ca și grânele, și-a primit doza de îngrășăminte și pesticide. Zahărul a fost extras în prezența varului și a anhidridului sulfuros, apoi decolorat cu sulfat de sodiu, rafinat cu norit și alcool isopropylic. În final este azurat cu albastru antrachinonic. La toate acestea trebuie să mai adăugăm iradierea la care sunt supuse numeroase alimente: piciorușele de broască la raze gama, aripile de pui la cobalt 60, căpșunile și caisele la cesium 137 ( cobaltul 60 și cesium 137 sunt amândouă elemente radioactive).

Farfuriile noastre sunt așadar pline de produși chimici, alimentele sunt adesea iradiate, totul se scaldă în câmpuri electromagnetice nocive născute din modernismul menajer. Pentru a perfecționa normele sanitare, a răspunde regulilor de marketing, a calibra, a conserva alimentele și pentru propriul nostru ,,confort”, pur și simplu am făcut ca apa, aerul, solul și tot ceea ce consumăm să devină insalubre. Trăiască progresul!

sursa: yogaesoteric
30 iulie 2008
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea în diferite contexte, Alimentația și Spiritualitatea
   -> Alimentația și Spiritualitatea, Alimente, substante si actiuni nesanatoase si daunatoare in domeniul alimentar
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !