Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 19:37
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Locuitorii si copii din Remeti, decimati de boli dubioase. Antena GSM plantata chiar in curtea scolii


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Neo
Invatacel
Invatacel

Neo is offline

Joined: 17 Jul 2007
Member: #265
Posts: 52
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Locuitorii si copii din Remeti, decimati de boli dubioase. Antena GSM plantata chiar in curtea scolii
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.2.2009, 17:42 View PostDownload Post

Locuitorii si copii din Remeti, decimati de boli dubioase. Antena GSM plantata chiar in curtea scolii - 6 Feb, 2009  

Articolul propriuzis:

SS s-a adresat Asociatiei www.AsistentaPentruConsumatori.ro si Senatorului Urban Iulian cu aceasta sesizare :
Buna ziua , am citit un articol pe site-ul /blogul dumneavoastra despre o demolare de antena GSM, as dorii sa aflu mai in amanunt ce trebuie sa fac si unde sa apelez pentru a intenta acelasi lucru si la mine in comuna , vreau sa precizez ca am facut o petitie la presidintia romaniei si am obtinut un raspuns in aceasta privinta sau mai bine zis am fost plasat autoritatilor judetene competente  de unde in loc sa primesc unraspuns concret am fost criticat si mustrat pentru o cauza inexistenta, fapt care m-a convins ca ma bat cu un vant prea puternic pt mine ,

As dori sa precizez in mare ce se petrece de fapt cu aceasta antena , ea se afla in curtea Scolii Generale cu clasele I-VIII din comuna Remeti judetul Maramures, si in apropierea casei mele si aparintilor mei (cca 100m), tin sa precizez ca multi dintre vecini de ai mei s-au imbolnavit si chiar murit de boli dubioase printre care si tatal meu la varsta de 59 de ani de o boala care i-a incapacitat jumatate din creier  ; si nu numai parca s-a bagat cancerul in vecini, eu inca nu locuiesc acolo pt ca sunt in strainatate dar intentionez sa revin cat de curand si as dori sa ma sfatuiti ce as putea sa fac ; am inteles ca s-ar fi actionat in trecut la aceasta ssituatie dar fara nici un rezultat ,cel mai revoltator fapt este ca ca cea mare parte din copilasi poarta ochelari iar durerea de cap adevenit ceva comun in scoala aceaia si nu numai .

Va rog din suflet ajutati-ne macar print-o indrumare spre calea demolarii acestui monstru!Eu aici unde ma aflu (Portugalia) as sti cum sa reactioneza si la cine sa apelez ,dar in romania bat la usi inchise si nu ne ajuta nimeni!

Multumesc anticipat ! Astept un raspuns!

As mai dori sa va anexez cateva fotografii sa observati despre ce am vorbit.


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

Si acum comentariile unor persoane (scuzati termenii mai putin decenti folositi de unii utilizatori. Le-am lasat asa cum sunt pentru a fi cat mai curat mesajul lor). Sesizati cum sunt intercalate si mesaje de la agenti ai structurii care au ca scop denaturarea unor astfel de semnale de alarma si anunturi in favoarea romanului. censored  :

Quote:

VIOREL URBAN said
am February 6 2009 @ 3:40 pm

http://urbanviorel.ro/2008/07/13/un-bucurestean-din-sectorul-6-cere-in-justitie-inlaturarea-antenei-gsm-de-pe-bloc-din-cauza-radiatiilor-emise/

http://urbanviorel.ro/2009/01/10/daca-nu-sunt-nocive-ratiile-acestor-antene-de-ce-asemenea-sporuri-pentru-ca-sunt-cu-adevarat-nocive-nu-iradiere-pe-bani-angajatii-directiei-finantelor-publice-iasi-cer-spor-la-leafa-pentru-ca/

admin said
am February 6 2009 @ 3:40 pm

http://www.urbaniulian.ro/2009/01/21/instalare-antena-gsm-impotriva-vointei-mele/

Cristian Mateescu said
am February 6 2009 @ 4:26 pm

Buna ziua,

Aceasta este o falsa problema, care a fost luata in discutie de nenumarate ori. Intamplator lucrez in domeniu si stiu despre ce vorbesc. S-a dovedit stiintific ca aceste antene nu afecteaza in nici un fel sanatatea, puterea de amisie fiind extrem de mica. Sunt multe alte lucruri in jurul nostru mult mai nocive decat aceste amarate de antene pentru comunicatii mobile.

Cu stima

Aurel said
am February 6 2009 @ 4:31 pm

Nu vrem sa fim cobaii muistilor si ai firmelor de telefonie mobila !

CatalinHN said
am February 6 2009 @ 5:26 pm

Pt. Cristian Mateescu:

Problema nu e deloc falsa, cum sustineti dvs. Intr-adevar, antenele GSM sunt extrem de nocive pt. sanatate. Desigur, conteaza si organismul celui expus la microunde (cat este de sanatos, ce sensibilitati are etc.). Iar daca “lucrati in domeniu” nu este obligatoriu sa va si pricepeti - (poate sunteti portar etc.); sau poate va pricepeti dar aveti tot interesul sa afirmati ca nu exista nici un pericol (interes dat tocmai de faptul ca lucrati in domeniu).
Personal m-am ocupat in 1998 de problema radiatiilor emise de antenele GSM (eram tanar cercetator stiintific pe atunci) si pot sa va spun, in deplina cunostinta de cauza, desi nu “lucrez in domeniu !” ca valorile acceptate ca sigure pt. telefoane mobile (ma refer la puterea de emisie a antenei telefonului si distanta fata de capul / corpul subiectului) sunt simple pacaleli. In realitate, pt. a fi sigur, un telefon ar trebui sa emita de cel putin 10 ori mai putina radiatie (decat valoare minima declarata sigura) iar distanta fata de capul celui care il foloseste sa fie mult mai mare decat 30 cm (distanta considerata sigura) - peste 1,5 m, ceea ce desigur ar face imposibila utilizarea telefonului. In realitate TOATE telefoanele mobile (nu doar ale noastre, ci si ale celor din imediata noastra vecinatate) si TOATE antenele GSM (aflate la o distanta mai mica de 1 km ) reprezinta un pericol pt. sanatate. Unele persoane pot avea un organism robust si pot rezista fara probleme la aceste radiatii. Altii, cu organisme mai sensibile, se pot imbolnavi grav (cancere, probleme psihice, afectiuni ale inimii etc.). De retinut ca scaderea rezistentei organismului in fata microundelor (telefoane, antene GSM) este generata si de alti factori: alimentatie necorespunzatoare, stres, poluare etc.
Faptul ca nu s-a dat publicitatii nici un studiu asupra acestor aspecte este ca NU SE DORESTE acest lucru; in joc sunt bani foarte multi (la fel ca in cazul bauturilor energizante, la fel de periculoase pt. organism dar din alte motive).

marius said
am February 6 2009 @ 5:33 pm

Domnule Cristian Mateescu…Intamplator sunt Inginer Fizician si stiu despre ce vorbesc. Ati auzit cumva de rezonanta paramagnetica electronica? Este un fenomen din fizica care are loc atunci cand mai multe molecule ale unei substante (de ex. apa) sunt plasate in camp electromagnetic cu frecventa in domeniul microundelor (este un fenomen specific microundelor). Stiti ce inseamna rezonanta paramagnetica electronica in creierul uman?…..cancer. Stiti ce inseamna rezonanta paramagnetica electronica in umoarea apoasa a ochiului?…..orbire.

P.S. cea ma ieftina antena de GSM are putere de 20 W. Aceea care apare in poze poate ajunge si pana la cateva sute de W. Nici ca exista un lucru cu care sa ne intalnim zi de zi, mai daunator

Stefan GHIOC said
am February 6 2009 @ 5:37 pm

Problema antenelor este atat de strigenta si atat de NEREZOLVATA incat ea dovedeste inca o data incapacitatea NOASTRA de a rezolva o problema.

Nu poti sa fi OBIECTIV daca lucrezi in domeniu, cand acest domeniu ESTE domeniul de unde î?i câ?tigi pâinea (pentru unii) iar pentru altii este ca un BULGARE de AUR.

STATUL este cel care trebuie sa plateasca un STUDIU, comandat unor cercetatori asupra carora nu pot sa planeze nici un fel de DUBII (si se gasesc si OAMENI de acest fel), si care vor da verdictul asupra NOCIVITATII sau nonNOCIVITATII.

DAR…

Acest studiu trebuie facut IN TERITORIUL NOSTRU pentru ca ESTE posibil ca ANUMITE DISTORSIUNI NATURALE ale campurilor de energie de care suntem înconjurati, SA MAREASCA sau SA ANIHILEZE influenta acestor UNDE.

DECI NU ESTE O PROBLEMA SIMPLA.

SI ATUNCI?

O lege trebuie sa prevada protejarea POPULATIEI chiar si de INFLUENTA PSIHICA a prezentei acestor antene, cu atat mai mult de influenta fizica a lor.

Deci ceva se poate face cu conditia ca sa nu se puna BANUL deasupra intereselor OAMENILOR (mai ales in cazul cand se constata o crestere a ratei MORBIDITATII in zona respectiva).

Cu stima,

SG

Stefan GHIOC said
am February 6 2009 @ 5:39 pm

Problema antenelor este atat de strigenta si atat de NEREZOLVATA incat ea dovedeste inca o data incapacitatea NOASTRA de a rezolva o problema.

Nu poti sa fi OBIECTIV daca lucrezi in domeniu, cand acest domeniu ESTE domeniul de unde iti castigi pâinea (pentru unii) iar pentru altii este ca un BULGARE de AUR.

STATUL este cel care trebuie sa plateasca un STUDIU, comandat unor cercetatori asupra carora nu pot sa planeze nici un fel de DUBII (si se gasesc si OAMENI de acest fel), si care vor da verdictul asupra NOCIVITATII sau nonNOCIVITATII.

DAR…

Acest studiu trebuie facut IN TERITORIUL NOSTRU pentru ca ESTE posibil ca ANUMITE DISTORSIUNI NATURALE ale campurilor de energie de care suntem înconjurati, SA MAREASCA sau SA ANIHILEZE influenta acestor UNDE.

DECI NU ESTE O PROBLEMA SIMPLA.

SI ATUNCI?

O lege trebuie sa prevada protejarea POPULATIEI chiar si de INFLUENTA PSIHICA a prezentei acestor antene, ,cu atat mai mult de influenta fizica a lor..

Deci ceva se poate face cu conditia ca sa nu se puna BANUL deasupra intereselor OAMENILOR (mai ales in cazul cand se constata o crestere a ratei MORBIDITATII in zona respectiva).

Cu stima,

SG

vali_bob@usa.com said
am February 6 2009 @ 7:37 pm

D-le Mateescu,…escu….!
E un id oarecare,pariez ca nu e real!
Daca lucrezi in domeniu,vezi sa nu patesti ca dr ginecolog la care se prezinta intr-o zi la control o tiganca,insotita de tiganul eiTiganca,rusinoasa,nu desface picioarele,enervandu-l pe dr!
La care tiganul ia pozitie,si o indeamna pe piranda:
-Lasa-l,fa,sa bage mana in pi_da,ca de acolo mananca si el o bucata de paine!
D-ta de unde-ti mananci painea,d-le …escu?

avraam said
am February 6 2009 @ 7:48 pm

Cristian Mateescu este tîmpit de radia?iile la care este supus la locul de munc?.

Thobescu said
am February 6 2009 @ 7:50 pm

Consideratii privind instalarea antenelor GSM
pe acoperisul locuintelor si o modalitate practica
de diminuare a efectului lor extrem de nociv
asupra organismului oamenilor

1. EFECTUL NOCIV AL ANTENELOR GSM
manifestat, in imediata lor apropiere, cca. 15-20 m,
ASUPRA FIINTELOR VII, IN SPECIAL ASUPRA OAMENILOR

Prin montarea unui sistem de antene GSM si a unui dulap RBS direct pe planseul apartamentelor locuite permanent de oameni, se incalca recomandarea 1999/519 a Consiliului Europei in ceea ce priveste asigurarea unui nivel ridicat de protectie tuturor persoanelor si animalelor prin masurile privind cimpurile electromagnetice.

Efectele directe ale radiatilor sistemului de antene GSM produce efecte ireversibile asupra corpului uman al cetatenilor din apartamentele situate imediat sub planseul pe care sunt instalate antene GSM, inclusiv tulburari de comportament, afectarea nervilor si a fatului, cataracta, modificari ale chimiei singelui si scaderea imunitatii organismului.

Montarea si punerea in functiune a unor antene GSM pe acoperisul apartamentelor locuite permanent de oameni, cauzeaza cetatenilor romini multiple traume fizice si morale, le produce mari suferinte psihice si le creeaza sentimente de frustrare si de inferioritate lor si copiilor acestora.

De regula, este necesara o expertiza tehnica care sa dovedeasca si sa garanteze ca in timpul functionarii acestui sistem de antene nivelul radiatiilor in apartamentele situate la ultimul nivel va fi sub un miliwatt/mp, pentru a nu pune in pericol sanatatea copiilor si adultilor care locuiesc in aceste apartamente. Pentru expunerea persoanelor si animalelor la radiatii neionizante, ICNIRP (International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection) a stabilit ca nivelul de expunere acceptat sa fie de 50 de ori mai mic decit nivelul la care s-a stabilit ca exista efecte nocive, iremediabile asupra sanatatii.

Conform studiilor stiintifice in domeniu, energia undelor electromagnetice este absorbita de organismele vii, iar acest lucru poate determina o incalzire a tesuturilor, numita efect termic al undelor electromagnetice. Aceleasi studii evidentiaza si alte tipuri de efecte ale undelor electromagnetice, numite efecte non-termice.

Interactiunea unui tesut biologic cu o sursa de cimp electromagnetic depinde de frecventa sursei. Razele X, undele radio si undele EMF, de la liniile de inalta tensiune, sunt toate parti ale spectrului electromagnetic si caracterizate de frecvente proprii.

Antenele GSM lucreaza la o frecventa de lucru de 900 MHz sau de 1800 MHz.

La aceasta extrem de inalta frecventa, caracteristica razelor X, particulele electromagnetice au suficienta energie pentru a rupe legaturile chimice din interiorul organismelor vii cum sunt oamenii si animalele. Asa se explica faptul ca razele X distrug materialul genetic al celulelor si cresc foarte mult probabilitatea aparitiei cancerului sau a nasterilor mutante.

Experimentele efectuate de cercetatori pe sobolani au demonstrat ca genele ADN pot fi deteriorate de radiatiile electromagnetice, iar celulele sunt iremediabil afectate. Aceasta este explicatia pentru aparitia tumorilor in cazul subiectilor expusi la radiatii electromagnetice.
Un recent studiu american mentioneaza ca dintre efectele directe asupra corpului uman sunt tulburari de comportament, afectarea nervilor si a fatului, cataracta, modificari ale chimiei singelui si scaderea imunitatii organismului.

In Rominia, reglementarile in vigoare privind limitele admisibile si metodologia de masurare sunt prevazute de Ordinul Ministerului Sanatatii Nr. 1193/2006 publicat in Monitorul Oficial Parte I nr. 895/03.11.2006, limite ce sunt armonizate la nivel international.

Tinind cont de aceste reglementari precum si de studiile Institutului de Sanatate Publica, in urma expertizelor efectuate atit in Bucuresti, cit si in alte orase din tara, privind riscul asupra sanatatii asociate statiilor de baza GSM din retelele operatorilor de telefonie mobila, pentru a proteja publicul contra efectelor nocive adeverite pentru sanatate, care pot surveni in urma expunerii la cimpuri electromagnetice, Guvernul Rominiei a recunoscut nocivitatea antenelor GSM si faptul ca Antenele de telefonie mobila amplasate pe imobilele de locuinte pun in pericol viata si sanatatea locatarilor.

Astfel, Guvernul Rominiei recunoscind nocivitatea radiatiilor electromagnetice neionizante emise de antenele de telefonie mobila, prin Ordonanta nr. 2/2006 din 12/01/2006, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 57 din 20/01/2006, privind reglementarea drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pentru anul 2006, prevede:

Art. 16. - (1) Spor pentru conditii vatamatoare, de pina la 10% din salariul de baza, se acorda functionarilor publici care desfasoara activitate in autoritatile si institutiile publice in care functioneaza instalatii care genereaza cimpuri electromagnetice de radiofrecventa produse de emitatori pentru comunicatii, instalatii de microunde, instalatii de curenti de inalta frecventa.

De altfel este imperativ sa fie respectata Recomandarea Consiliului Europei 1999/519/EC care prevede limitarea expunerii persoanelor si animalelor la cimpurile electromagnetice de la 0 la 300 GHz, asigurind un nivel ridicat de protectie a sanatatii contra expunerii la cimpuri electromagnetice.

In Uniunea Europeana, bine inteles ca si in FRANTA, tara a carei legislatie suntem convinsi ca este cunoscuta foarte bine in Rominia de catre operatorii de retele GSM, sunt reglementari clare in privinta amplasamentului antenelor GSM. In FRANTA protectia sanatatii populatiei este nu doar o simpla gluma, cum se pare ca se considera de catre unele organizatii din state dezvoltate tehnologic si care au sucursale in Rominia. In Franta si in alte tari din Uniunea Europeana legislatia prevede amplasarea antenelor la minim 150 de metri departare fata de scoli, spitale, institutii publice si interzice amplasarea acestora pe blocurile de locuinte.

Guvernul german, la initiativa ministrului mediului, a introdus un program de protectie a cetatenilor fata de efectele negative ale radiatiilor electromagnetice, initiat de Sigmar Gabriel, care impune o serie de masuri guvernamentale privind masuri de protectie la nivelul fabricantilor de tehnologie Wi-Fi, precum si in cazul instalarii antenelor GSM in apropierea locuintelor.
Se cere de catre Ministerului Mediului german populatiei sa evite produsele tehnologiilor Wi-Fi” si “Ori de cite ori este posibil, utilizatorii de telefoane mobile trebuie sa prefere telefonia fixa si sa vorbeasca la mobil cit mai putin timp si numai daca este strict necesar”. Acest raport privind protectia cetatenilor impotriva radiatiilor electromagnetice a fost aprobat de guvernul cancelarului Angela Merkel.
Guvernul de la Berlin avertizeaza ca telefonia fara fir, folosita in multe cazuri in mod nejustificat, precum si aparatura de interconectare, respectiv antenele GSM ale releelor de telefonie mobila, creeaza un adevarat “electrosmog”, in care traim si ne imbolnavim fara sa ne dam seama de ce. Recomandarile Guvernului german propun revenirea “de urgenta” la tehnologiile conventionale, prin fir, pentru a evita dezvoltarea unor grave maladii la copii si adolescenti.

Pentru o intelegere mai simpla a pericolului extrem de mare la care sint supusi locatarii din apartamentele situate imediat sub planseul pe care sunt instalate antene GSM, va supunem atentiei si urmatoarele considerente:

Majoritatea dintre dumneavoastra, care cititi aceste rinduri, aveti un cuptor cu microunde.
Frecventa la care lucreaza cuptoarele cu microunde este de 1000 Mhz. Frecventa la care lucreaza antenele GSM este de regula 900 MHz. Oricum cu cit frecventa creste, efectul distrugator al radiatiilor asupra celulelor corpului uman sunt mult mai distrugatoare, vezi radioscopiile.
Cuptorul cu microunde este special construit pentru a impiedica radiatiile produse sa ajunga in exterior.
Antenele GSM sunt special concepute ca sa radieze cit mai eficient energia malefica produsa in exterior.
Daca introduceti floricele in cuptorul cu microunde, destul de repede acestea fac POC, POC.
La fel se intimpla si cu celulele din creierul dumneavoastra, de altfel din tot organismul omenesc, fac POC, POC, mai incet, dar sigur.

O alta problema mult mai grava este ca instalarea unor centre de comunicatii pe planseele apartamentelor locuite de cetatenii romini, transforma aceste locatii civile in obiective militare ce vor fi distruse in primele secunde ale unui eventual conflict militar de catre rachetele cu raza lunga de actiune, lansate eventual de inamic impotriva tarii noastre. De peste 2000 de ani, orice comandant militar cauta sa distruga la inceputul unui conflict militar centrele de comunicare ale dusmanului. Nu cred ca NATO isi pune problema protejarii celor care locuiesc in apartamente pe acoperisul carora sunt instalate sisteme de comunicare GSM.

Considerentele expuse mai sus se completeaza cu prevederile constitutionale, art. 34 – dreptul la ocrotirea sanatatii, precum si cu art. 2 – Dreptul la viata consacrat prin Conventia Europeana a Drepturilor Omului ratificata de Rominia prin Legea nr. 30/1994. In acest sens, Hotarirea Curtii Europene din 18 iunie 2002 – cauza Oneryildiz contra Turciei, prin care incalcarea dreptului la viata a fost abordata si in raport de probleme legate de mediul inconjurator, in domenii ce pot da nastere unui risc serios pentru oricare dintre componentele dreptului la viata, reiterind obligatia pozitiva a statului prin autoritatile nationale de a examina aceste riscuri si de a instaura reguli de protectie si un sistem real, eficace, de control al respectarii acestor masuri de protectie.
Protocolul nr. 14 la CEDO, semnat de ROMINIA la data de 13.05.2004, cu ocazia reuniunii Comitetului Ministrilor al Consiliului Europei, introduce un nou criteriu de admisibilitate, adaugind conditiilor precedente pe cel al existentei unui dezavantaj semnificativ – respectiv in cazul de fata crearea de discriminari tocmai acolo unde s-a urmarit tratarea egala si nediferentiata a tuturor celor care sunt posesorii unui drept recunoscut de Statul Romin printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Este absolut necesar avizul de mediu, in cazul instalarii antenelor GSM pe acoperisul locuintelor si in temeiul urmatoarelor hotariri CEDO, in care se reitereaza obligatia pozitiva a statului, prin autoritatile nationale, de a examina aceste riscuri de mediu si de a instaura reguli de protectie si un sistem real, eficace, de control al respectarii acestor masuri de protectie:

? Hotarirea CEDO din data de 18 iunie 2002 – cauza Oneryildiz contra Turciei;
? Hotarirea CEDO din data de 08 iulie 2003 – cauza Hatton contra Marii Britanii;
? Hotarirea CEDO din data de 20 ianuarie 2004 – cauza Ashworth contra Marii Britanii;
? Hotarirea CEDO din data de 10 noiembrie 2004 – cauza Taskin contra Turciei;
? Hotarirea CEDO din data de 16 noiembrie 2004 – cauza Moreno Gomez contra Spaniei;
? Hotarirea CEDO din data de 02 noiembrie 2006 – cauza Giacomelli contra Italiei.

In acest sens se poate consulta si practica judiciara, respectiv Decizia DEFINIVA si IREVOCABILA, pronuntata la data de 21.09.2007 in dosarul nr. 4061/114/2006 de catre Curtea de Apel Ploiesti in cauza in care reclamanti au fost: Barbu D. si altii, iar intimati piriti SC Orange Rominia SA, Primaria Comunei Greabanu si Consiliul Judetean Buzau. Instanta a decis demolarea antenei de telefonie mobila deoarece SC Orange Rominia SA nu a avut acordul vecinilor pentru montarea antenei si in plus NU A FOST OBTINUT ACORDUL DE MEDIU, precum si urmatoarele decizii definitive si irevocabile:

In sprijinul sustinerilor mele de mai sus invocam si practica judiciara:
Decizia civila nr. 3/R din data de 03.01.1996, Curtea de Apel Galati;
Decizia civila nr. 838/R din data de 03.05.1996, Curtea de Apel Galati;
Decizia civila nr. 1482 din data de 12.04.2002, Inalta Curte de Casatie si Justitie;
Decizia civila nr. 1219 din data de 01.11.2007, Curtea de Apel Ploiesti.

In drept, instalarea antenelor GSM pe acoperisul apartamentelor locuite permanent de oameni este ilegala in temeiul urmatoarelor dispozitii legale:

Constitutia ROMANIEI – art. 34:

(1) Dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat.
(2) Statul este obligat sa ia masuri pentru asigurarea igienei si a sanatatii publice.

Codul Civil – art. 480: ” Proprietatea este dreptul ce are cineva de a se bucura si dispune de un lucru in mod exclusiv si absolut”,

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr 195/2005 privind protectia mediului, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobata cu modificari si completari prin Legea 217/2006:

CAPITOLUL I: Principii si dispozitii generale

Art. 1 Obiectul prezentei ordonante de urgenta il constituie reglementarea protectiei
mediului, obiectiv de interes public major, pe baza principiilor si elementelor strategice care conduc la dezvoltarea durabila a societatii.

Art. 5 Statul recunoaste oricarei persoane dreptul la un mediu sanatos si echilibrat ecologic, garantind in acest scop:
c) consultarea in procesul de luare a deciziilor privind dezvoltarea politicii si legislatiei de mediu, emiterea actelor de reglementare in domeniu, elaborarea planurilor si programelor;
d) dreptul de a se adresa, direct sau prin intermediul organizatiilor pentru protectia mediului, autoritatilor administrative si/sau judecatoresti, dupa caz, in probleme de mediu;
e) dreptul la despagubire pentru prejudiciul suferit.

Art. 11
(1) Solicitarea si obtinerea acordului de mediu sunt obligatorii pentru proiecte publice sau private sau pentru modificarea ori extinderea activitatilor existente, inclusiv pentru proiecte de dezafectare, care pot avea impact semnificativ asupra mediului.
(2) Pentru obtinerea acordului de mediu, proiectele publice sau private care pot avea impact semnificativ asupra mediului, prin natura, dimensiunea sau localizarea lor, sunt supuse, la decizia autoritatii competente pentru protectia mediului, evaluarii impactului asupra mediului.
(4) Acordul de mediu se emite in paralel cu celelalte acte de reglementare emise de autoritatile competente, potrivit legii.

SECTIUNEA 3: Obligatiile persoanelor fizice si juridice

Art. 94
(1) Protectia mediului constituie o obligatie a tuturor persoanelor fizice si juridice, in care scop:
a) solicita si obtin actele de reglementare, potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta si a legislatiei subsecvente;
b) respecta conditiile din actele de reglementare obtinute;
c) nu pun in exploatare instalatii ale caror emisii depasesc valorile limita stabilite prin actele de reglementare;
e) asista persoanele imputernicite cu activitati de verificare, inspectie si control, punindu-le la dispozitie evidenta masuratorilor proprii si toate celelalte documente relevante si le faciliteaza controlul activitatilor ai caror titulari sunt, precum si prelevarea de probe;
f) asigura accesul persoanelor imputernicite pentru verificare, inspectie si control la instalatiile tehnologice generatoare de impact asupra mediului, la echipamentele si instalatiile de depoluare a mediului, precum si in spatiile sau in zonele aferente acestora;
h) se supun dispozitiei scrise de incetare a activitatii;

Legea nr. 50/1991 privind Autorizarea executarii sau desfintarii constructiilor, cu modificarile si completarile ulterioare:
Art. 5 alin. (1) emitentul autorizatiei are obligatia …obtinerii…avizelor legale necesare autorizarii, pentru:
lit. c) prevenirea si stingerea incediilor, apararea civila, protectia mediului si a sanatatii populatiei.
Anexa nr. 1, Continutul cadru al proiectului pentru autorizarea executarii lucrarilor de contructii:
2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale in vigoare, exprimat in forma autentica, pentru constructiile noi, amplasate adiacent constructiilor existente sau in imediata lor vecinatate, in cazul amplasarii de constructii cu alta destinatie decit cea a cladirilor invecinate.

Legea nr. 114/1996 a locuintei cu modificarile si completarile ulterioare, care reglementeaza aspectele sociale, economice, tehnice si juridice ale constructiei si folosintei locuintelor pe baza urmatoarele principii:

Accesul liber si neingradit la locuinta este un drept al fiecarui cetatean.

CAPITOLUL 4 - Administrarea cladirilor de locuit
Art. 35. - In cladirile de locuit cu mai multe locuinte, proprietarul raspunde de asigurarea conditiilor de functionare normala a locuintei aflate tn proprietate exclusiva si a spatiilor aflate in proprietate indiviza.
In acest scop, proprietarii se vor constitui in asociatii cu personalitate juridica.

Art. 36. - In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica cu buna stiinta si sub orice forma folosirea normala a imobilului de locuit, creind prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, la solicitarea proprietarilor cladirilor sau a reprezentantului legal al acestora, instanta va hotari masurile pentru folosirea normala a imobilului.

Hotarirea Guvernului nr. 400/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari:

Art. 1 (1) Prezentele norme metodologice au ca obiect punerea la dispozitie asociatiilor de proprietari si autoritatilor administratiei publice centrale si locale a cadrului general pentru organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, exploatarea si administrarea cladirilor - blocuri de locuinte - condominiu, precum si exercitarea controlului financiar-contabil si gestionar asupra activitatii asociatiilor de proprietari in aplicarea prevederilor Legii locuintei nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale O.G. 85/2001 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, aprobata cu modificari prin Legea 234/2002.
(2) In intelesul prezentelor norme metodologice, prin bloc de locuinte - cladire - condominiu, denumit in continuare condominiu, se intelege o proprietate imobiliara din care unele parti sunt proprietati individuale, reprezentate din apartamente sau spatii cu alta destinatie decit cea de locuinta, iar restul, proprietate comuna indiviza. Prin asimilare, poate fi definit condominiu si un tronson, cu una sau mai multe scari, din cadrul cladirii de locuit, in conditiile in care se poate delimita proprietatea comuna.
Art. 6 (1) Administrarea condominiilor are ca obiect utilizarea cladirilor in scopul pentru care au fost construite, in conditiile mentinerii pe toata perioada de existenta a performantelor functionale, tehnice si calitative pentru care acestea au fost realizate.
(2) In acest scop activitatea de administrare a condominiului trebuie sa asigure:
… c) aducerea la cunostinta tuturor persoanelor care locuiesc in cladire despre conditiile generale de functionare a instalatiilor si dotarilor cladirii, precum si despre regulile de folosire a instalatiilor si dotarilor care se utilizeaza in comun;
… f) preluarea sau reconstituirea cartii constructiei potrivit prevederilor legale si evidentierea tuturor modificarilor aduse, in conditiile legii, la partile comune ale cladirii.
(3) Schimbarea destinatiei locuintelor si/sau a spatiilor cu alta destinatie decit cea de locuinta, situate in cladiri colective, se poate face numai cu acordul proprietarului cladirii sau al asociatiei de proprietari si, in mod obligatoriu, cu aprobarea proprietarilor cu care se invecineaza pe orizontala si pe verticala, indiferent daca proprietarul care intentioneaza sa faca aceasta schimbare este sau nu este membru al asociatiei de proprietari.

Legea nr. 7/1996 din 13 martie 1996, a cadastrului si a publicitatii imobiliare locuintei cu modificarile si completarile ulterioare:

Art. 44. - Mai multi proprietari nu pot fi inscrisi in aceeasi carte funciara decit daca se gasesc in cazul coproprietatii, caz in care se va arata partea indiviza a fiecarui proprietar.
Art. 45. - (1) Daca un imobil cu constructie - condominiu -, din care unele parti sunt comune indivize iar restul sunt individuale, se intocmeste o carte funciara colectiva pentru intreaga constructie, si cite o carte funciara individuala pentru fiecare proprietate individuala care poate fi reprezentata din apartamente sau spatii cu alta destinatie decit cea de locuinta; prin asimilare, poate fi definit condominiu si un tronson cu una sau mai multe scari, din cadrul cladirii de locuit, in conditiile in care se poate delimita proprietatea comuna.
(2) Dreptul de proprietate comuna fortata si perpetua pe partile comune ale unui imobil se valorifica numai impreuna cu dreptul de proprietate exclusiva care poarta asupra acestuia sau a unei parti determinate din acesta. In cladirile de locuit cu mai multe locuinte, proprietarul raspunde de asigurarea conditiilor de functionare normala a locuintei aflate in proprietate exclusiva si a spatiilor aflate in proprietate indiviza.

Pentru ca instalarea antenelor GSM pe acoperisul apartamentelor locuite permanent de oameni sa fie cit de cit legala este necesar sa existe cel putin:

1. Acordul proprietarilor de la ultimul etaj, indiferent daca sunt sau nu membrii ai Asociatiei de proprietari, cum prevede art. 6. alin. (3) din Hotarirea Guvernului nr. 400/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
2. Acordul definitiv de mediu. Primaria competenta din aria administrativa respectiva trebuie sa cunoasca si sa respecte art. 5, art. 11 si art. 94 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr 195/2005 privind protectia mediului, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobata cu modificari si completari prin Legea 217/2006.
3. Actul de dezmembrare al proprietatii comune, indivize, in sensul art. 44 si 45 din Legea nr.7 din 13 martie 1996 a cadastrului si a publicitatii imobiliare.
4. Acordul vecinilor, prevazut de art. 6. alin. (3) din Hotarirea Guvernului nr. 400/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
5. Acordul vecinilor, prevazut de pct. 2.5.6. din Anexa 1 din Legea nr. 50/1991 privind Autorizarea executarii sau desfiintarii constructiilor, cu modificarile si completarile ulterioare.

2. METODE DE PROTECTI PASIVA IMPOTRIVA EFECTULUI NOCIV AL ANTENELOR GSM ASUPRA FIINTELOR VII,
in special asupra oamenilor, manifestat in imediata lor apropiere

Pentru a diminua efectul nociv al antenelor GSM asupra oamenilor e recomandabil sa reconfigurati, in masura posibilitatilor locuinta, astfel incit in punctul cel mai indepartat de sistemul de antene GSM sa se afle in ordine descrescatoare:

- camera copiilor;

- camera in care locuiesc persoane in virsta de peste 60 de ani;

- dormitorul adultilor;

- sufrageria;

- bucataria.

Paturile trebuie asezate astfel incit picioarele omului sa fie mai aproape de sistemul de antene GSM decit capul.

O protectie extrem de eficienta, dar relativ scumpa, cca. 70 lei/mp, se realizeaza prin montarea pe acoperisul cladirii aflata in imediata apropiere a unui sistem de antene GSM, a unui invelis protector din tabla ondulata de cel putin 2mm grosime. Foile de tabla trebuiesc zincate sau vopsite, pentru protectie anticorosiva (fig. 1 si fig. 2).

Fig. 1 Folii de tabla cutate de 2 mm grosime, zincate sau vopsite

Fig. 2 Folii de tabla cutate de 2 mm grosime, zincate sau vopsite,
imbinate cu suruburi autofiletante de 6 mm

Foile de tabla, de 2m x 1m, pentru a fi usor de manipulat, se imbina folosind suruburi autofiletante de 6mm ( fig. 3 ). Nu se recomanda sudarea lor daca nu se poate asigura o protectie anticoroziva eficienta a sudurii. Oricum sudura trebuie facuta de un specialist, avind in vedere grosimea relativ mica a foii de tabla.

Fig. 3 Imbinari cu suruburi autofiletante de 6 mm

Daca nu exista posibilitate fixarii foilor de tabla de suport, si ma refer la blocurile de locuinte cu izolatia acoperisului asigurata cu membrane bituminoase aditivate pentru hidroizolatii, se vor folosi blocuri de beton de 500 x 500 x 100 mm, pentru fixare ( fig. 4 ).

Fig. 4 Fixarea foilor de tabla cu ajutorul unor blocuri de beton

In final fiecare foaie de tabla va fi legata, de foaia sau foile alaturate, cu cablu electric tip FY 10 mm sau echivalent ( fig. 5 ).

Fig. 5 Legarea electrica a tableor intre ele
Tot sistemul trebuie legat la priza de impamintare a blocului printr-un sunt care sa asigure o rezistenta a ansamblului fata de priza de impamintare de 3,5-3,8 ohmi, fara a depasi in nici un caz 4 ohmi.

Eficienta intregului de sistem de protectie depinde de asigurarea unei rezistente de maxim 4 ohmi intre tablele imbinate prin suruburi autofiletante de 6 mm si legate intre ele cu cablu electric FY 10 mm si priza de impamintare a blocului sau a cofretului, in cazul unor locuinte din zone rezidentiale.

Capetele cablurilor electrice se vor fixa de tabla cu suruburi de 8 mm cu piulita, saibe plate de 15-20 mm si saibe tip grover corespunzatoare, apoi se vor proteja cu silicon contra ploilor acide, care cad de regula in toate orasele in care sunt montate sisteme de antene GSM ( fig. 6 ).

Fig. 6 Protejarea cu silicon a legaturilor electrice

Sistemul a fost realizat pe mai multe acoperisuri de blocuri din Bucuresti, sector 6, pentru a asigura protectia locatarilor de efectul nociv al sistemelor de antene GSM Orange instalate fara acordul celor care locuiesc in apropierea lor.

Efectul a fost imediat, disparind durerile permanente de cap, somnolenta, lipsa de pofta de mincare, starile de lesin si lipsa accentuata de imunitate manifestata prin imbolnaviri frecvente, in special ale copiilor si a persoanelor de virsta a treia, de care se plingeau locatarii imediat dupa instalarea sistemului de antene Orange.

Lt. col. Thobescu Theodor

marius said
am February 6 2009 @ 8:13 pm

Dle Thobescu….intre 900 MHz si 1800 MHz sunt microunde toata ziua (or fi raze X cand eu oi fi presedintele SUA); frecventa razelor X este de ordinul petahertzilor adica vreo 10 la puterea 15 Hz.

Romania plina de specialisti.

P.G. said
am February 6 2009 @ 8:40 pm

Antene NU dar telefoane mobile cate trei in buzunar!
Daca nu aveti semnal ii injurati pe cei de la mobile ca nu ofera calitate. De ce nu acceptati compromisul: mai multe antene cu radiatii mai mici? S-a plans deja cineva pe vremuri ca releele de televiziune ii deranjeaza? Nu. S-au plans numai ca nu prind posturile curate. Moda este acum “celularele” care va imbolnavesc. Alta idee din vest este ca si cablurile sunt nocive sanatatii “ELEKTRO SMOG”.

Alin said
Nelamuritul said

am February 7 2009 @ 8:36 am

Nu sunt un specialst in domeniu. Dar, ma intreb daca montarea acestor antene, intr-un loc sau altul, nu necesita niste avize (capitol la care pe noi nu ne bate nimeni)
Daca DA, atunci sunt doua spete clare:
- antenele nu sunt nocive si pot fi instalate fara rezerve, oriunde;
- antenele sunt mai mult sau mai putin nocive si “periculozitatea ” acestora se poate regla pecuniar.
Ca asa-i la noi. Ce nu-i permis… se cumpara!

alip said
am February 7 2009 @ 9:09 am

Sunt curios, in afara tarii (Germania, Austria, etc.), cum sunt amplasate aceste antene? Am fost si eu mai demult in Germania si nu imi amintesc sa fi vazut antene prin oras/e. Nu cumva aceste antene trebuie amplasate cu mult in afara localitatilor? Dar cum trebuie mai mult teren cumparat (caci trebuie mai multe antene afara decat una sau doua in mijlocul localitatii), energie electrica trasa la locurile respective, unde mai pui ca nimeni nu-ti vinde 5 mp de pamant dintr-un ditamai lotul (caci efectiv ii strici tot businesul ce-l poate avea), .., si multe alte dezavantaje pentru operatorii gsm, atunci e mult mai simplu sa “umble la viciul” parlamentarilor pentru a-si putea face de cap.
Cat despre dl Mateescu..,eu personal cred ca este convins de ce spune (poate a avut si dumnealui la inceput dubii, dar probabil dupa multe training-uri si spalaturi de creier s-a lasat convins).

P.S.:Nu uitati!, Viitorul nu-i Aici! (straduiti-va ca in tot ce faceti, sa faceti bine, si nimeni si nimic nu va poate atinge)

P.G. said
am February 7 2009 @ 9:24 am

In Germania si in toata Europa antenele sunt plasate in orase, pe case si cladiri mai inalte, asa ca fiecare sa acopere ca. 5km². De aici vine si numele de celular. Vedeti de exemplu harta alaturata:

P.G. said
am February 7 2009 @ 9:25 am

http://gsm.yz.to/karte.php?x=346127&y=548529&zoom=6&hz=90000&rhz=1&resx=800&resy=800&ehz=16641&ghz=1&kr=1

Ion said
am February 7 2009 @ 10:15 am

Maaa… astea-s povesti nemuritoare! Ia intrebati-l pe remetanu’ ala, cati copii sunt in Remeti cu probleme inca de la nastere. Probleme datorate casatoriei intre neamuri, de aici si problemele prezentate de el, care n-au nici o treaba cu undele radio.

marius said
am February 7 2009 @ 2:21 pm

Domnule Alin….. e plina Romania de vorbitori. Cacofoniile erau problema spinoasa a omenirii(ironie). Daca tot nu este corecta folosirea lor, de ce exista 3 permise? Adevaru’ e ca daca dumneata te apuci sa mai citesti cate ceva(dar nu ambalajele de la sticlele cu bere), ai sa vezi ca cacofoniile :)) nu sunt greseli gramaticale ci pur si simplu sunt evitate datorita cuvantului “cacat”.

P.S. Aceeasi problema este prezenta si la pronuntiile adiacente (de ex. capu’ la peste) care nu mai este o cacofonie ci o …… Astfel de constructii gramaticale nicidecum nu sunt greseli gramaticale ci constructii nefericite. In sfarsit…..Inainte sa te contrazici mai treci pe la scoala.

marius said
am February 7 2009 @ 2:24 pm

Apropo….Ti-ai pus vreodata intrebarea, de ce de multe ori atunci cand sunt scrise, cacofoniile sunt separate prin “,”? De ex. “fizica, care are”.

constantin said
am February 7 2009 @ 5:16 pm

Dle C. Mateescu, daca antenele sunt atat de gingase si dragalase, de ce nu iti montezi dumneata cate una in fiecare camera, sa ai parte de ele ca tare iti sunt dragi. Imi pare rau dar esti inca unul din cei spalati pe creier de rahaturile de multinationale jecmanitoare din Romanica……..Jet!

CristiM said
am February 8 2009 @ 6:44 pm

Intamplator ma cheama si pe mine ca pe domnul care a iscat dezbaterea forumului (adica CristiM).

Pentru toata lumea care nu pricepe dezbaterea inalt stiintifica de mai sus (sau ma rog cu termeni stiintifici). In general toata lumea stie ca microundele sunt alea care incalzesc mancarea :). Bun , si care-i legatura. Pai spre ex. stiati ca exista instructiuni precise ca nu ai voie in cazul in care sunt pornite sa stai in fata antenei la mai putin de 1,5 metrii? De ce? Pt. ca te prajeste si devi o friptra in sange.

Mediul inconjurator este evident scaldat in mod natural de unde radio…numai ca nu sunt microunde ci sunt unde lungi. Spectrul microundelor este absorbit mult mai usor decat cel al undelor lungi. De unde si densitatea de mare de antene.

Se stie spre ex. inca de cativa zeci de ani ca cei care locuiau in jurul releelor de retransmisie radio aveau tulburari de sanatate. Si atunci se lucra mai putin cu frecvente in spectrul microundelor. Deci nu frcventa in sine e totul, ci puterea.

Ce nu au spus ceilalti forumisti a fost faptul ca in cazul undelor electromagnetice se aplica o lege mult mai comuna decat chestiunile legate de molecule si interactiile lor, si anume legea inductiei electromagnetice. Concluzia acesteia in cazul de fata este ca in interiorul corpului unui om sau a celorlalte obiecte sau organisme care conduc curentul electric (sangele e un bun conducator doar e sarat) va aparea un curent electric care va face ce va crede el de cuviinta adica va provoca tulburari la nivelul neuronilor “ametindu-i”.

Trebuie sa stiti ca acesti curenti apar si ca urmare a consumului casnic de electricitate. Insa frecventa fiind infinit mai mica ca si puterea radianta in jurul conductorulul ,nu au exact acelasi efect.

De fiecare data cand raspundeti la telefonul mobil ganditi-va ca va bagati capul intr-un cuptor cu microunde.

Nu stiu ce solutie s-ar putea gasi in cazul scolii cu pricina ca nimeni nu recunoaste acest efect, cu toate ca se stie bine ca exista si sunt dovezi in acest sens.

Sa auzim de bine

marius said
am February 9 2009 @ 8:51 am

Tare curentul asta electric indus. Circula printr-un circuit deschis. Adevarul este ca rezonanta paramagnetic electronica este singurul efect produs de microunde, in corpul uman. Electronii a doua sau mai multe molecule,aflati pe aceleasi nivele energetice intra in rezonanta absorbind o energie mare de la acel camp. Trec pe alte nivele energetice(mai mari) astfel crescand energia vibrationala a moleculei. Dupa aceasta molecula va rupe legaturile intermoleculare cu celelalte molecule. Acesta mai este numit si cancer in medicina.

Sa auzim de bine


sursa: http://www.urbaniulian.ro/2009/02/06/locuitorii-si-copii-din-remeti-decimati-de-boli-dubioase-antena-gsm-plantata-chiar-in-curtea-scolii/
Back to top See my Info Personal Gallery of Neo
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Revista presei - Manipularea - Informații cenzurate - Dialog cu persoanele publice si invitatii Forumului Unique
   -> Cenzura, Informatii cenzurate
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !