Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 17:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Uleiul de susan


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Dr Unique
Colaborator
Colaborator

Dr Unique is offline

Joined: 21 Dec 2008
Member: #420
Posts: 54
Country Flag: France
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Uleiul de susan
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 23.5.2009, 19:10 View PostDownload Post

Uleiul de susan

Susanul (sesanum indicum) este o planta originara din India ale carei seminte sunt folosite in mod curent in patiserie si cofetarie. Putina lume stie insa ca planta are si proprietati terapeutice deosebite. Semintele de susan, de exemplu, au o valoare energetica mare si stimuleaza virilitatea. Ele pot fi folosite ca atare, in alimentatie, presarate pe cornuri si pâine sau sub forma de halva de calitate superioara, in amestec cu miere. Din seminte de susan alb, prin presare la rece, se obtine un ulei cu valoare terapeutica mare care are efecte afrodiziace, fiind folosit in masaj.

Creste fertilitatea

Susanul este recomandat si in tratamentul insomniilor sau ca aport proteic in diferite afectiuni de nutritie. Semintele de susan sunt bogate in arginina, un aminoacid care contribuie la intârzierea aparitiei tumorilor, ajuta la detoxifierea ficatului si rinichilor si la intarirea sistemului imunitar. Tot arginina ajuta spermatogeneza, de unde si efectul de crestere a fertilitatii.

Se considera, de asemenea, ca susanul are efecte antireumatice si anticanceroase. In industria farmaceutica, uleiul de susan se foloseste la fabricarea Iodinolului si Brominolului. In stomatologie, datorita efectului antifungic si bactericid, uleiul se utilizeaza la tratamentul afectiunilor gingivale: afte bucale si gingivita. Pentru prevenirea parodontozei se aplica seara pe gingii, dupa spalarea normala a dintilor, doua-trei picaturi de ulei de susan. Se maseaza usor si se repeta tratamentul in fiecare seara, timp de minimum trei luni. Uleiul de susan are si efecte laxative. Uleiul rafinat are proprietati antioxidante, motiv pentru care se foloseste in industria cosmetica, la fabricarea sapunurilor.

Turtele ramase dupa presare la rece sunt bogate in elemente nutritive. De aceea, se pot adauga in pâine in anumite proportii, pentru a-i mari valoarea alimentara.

Stiati ca...


In China antica susanul era folosit la fabricarea tusului?
Uleiul de susan se adauga in furajele vitelor, pentru cresterea fertilitatii?
Din seminte se poate obtine si faina, foarte bogata in aminoacizi si cu un continut de calciu de trei ori mai mare decât intr-o cantitate egala de lapte?
Florile de susan contin substante aromate care se folosesc la fabricarea parfumurilor in cosmetica?
Material realizat in colaborare cu dr. Cristina Pirsoi, Centrul Naturist TERRA-QI Chengguang Craiova, str. Sf. Dumitru, nr. 3

Uleiul de susan este un ulei maret cu un trecut nobil si prestigios, la fel ca si cel de masline. Cu reflexe pamantii si stralucire balaie, el are un parfum usor si un gust plin. Semanand cu un sos de o calitate impecabila, el va darui tonus platourilor dvs.
Utilizare. Datorita gustului sau tipic, uleiul de susan va da multa personalitate alimentelor dvs. Este perfect pentru bucataria orientala, dar si pentru legumele sote, carnea de pasare si fructele de mare.

Uleiul de susan suporta foarte bine caldura si de aceea va fi extrem de potrivit pentru a praji in ulei legumele, carnea gatita pane. Fara sa fie folosit la gatit, este savuros in sosurile pe baza de otet pentru o salata de spanac si nuci, salata de broccoli sau de bobi.

Beneficii. Nu numai ca uleiul de susan ofera o extraordinara paleta de gusturi, dar iti daruieste un echilibru excelent de acizi grasi, ceea ce il face unul dintre uleiurile cele mai pline de virtuti.

Nivelul sau de acizi grasi saturati este suficient de scazut pentru a permite acizilor poli-nesaturati si mono-nesaturati sa coabiteze in armonie. Consumul sau duce la diminuarea colesterolului in sange si creste in acelasi timp nivelul colesterolului bun.
Uleiul de susan este destul de rezistent la oxidare. Cu toate acestea, datorita faptului ca nu se intareste la frig, este recomandat sa se pastreze in frigider.
Acizi grasi poli-nesaturati  44%
Acizi grasi mono-nesaturati  41%
Acizi grasi saturati  15%

Caracteristici:

•bogat în vitamina E , lecitina și minerale ;
•antiviral , antifungic , antioxidant , antiinflamator ;
•produs 100% natural  .

Proprietati terapeutice:

•contribuie la deblocarea arterelor de colesterol ;
•inhiba cresterea melanoamelor maligne ;
•inhiba multiplicarea celulelor canceroase în cancerul de colon ;
•combate congestia nazala si contribuie la vindecarea sinuzitei, sub forma de picaturi ;
•reduce tensiunea arteriala , daca este utilizat în mod curent la gatit ;
•un excelent produs de întretinere pentru piele ;
•combate matreata , distrugand bacteria care o genereaza .

Specialistii in medicina populara chineza afirma ca susanul poate proteja pielea impotriva arsurilor solare. Cercetatorul american dr. Marianne Berwick, de la Memorial Sloan-Kettering Cancer Centre New York, a demonstrat in 1998 ca utilizarea cremelor de protectie solara poate creste riscul aparitiei cancerului cutanat.

Persoanele care utilizeaza creme de protectie solara sunt predispuse la aparitia afectiunilor cutanate si a cancerului de piele, afirma Adrian Florea, specialist in medicina chineza traditionala.

In vederea protejarii epidermei impotriva radiatiilor solare, medicina traditionala chineza recomanda folosirea uleiului de susan sau a unei creme din untura de porc, in care au fost fierte plante cum ar fi musetelul, salvia sau arnica.

In cazul producerii leziunilor si arsurilor solare, medicina traditionala chineza recomanda aplicarea pe piele a unui suc macerat din felii de dovleac. Dovleacul este lasat la macerat intr-un vas de lut ingropat in pamant pentru 10 zile, solutia rezultata avand un puternic efect calmant si cicatrizant.

Uleiul de susan prajit

Uleiul de susan este un ulei foarte bogat in proteine, vitaminele B1, B2, E, calciu, fier si grasimi. Ca si caracteristica speciala, este cel mai rezistent ulei la oxidare, este cel mai fluid ulei, are un punct de fierbere foarte ridicat (200C) si un punct scazut de inghetare (-7 C).
Uleiul de susan are un continut mare de acid linoleic si vitamina E. Acidul linoleic ajuta la reducerea colesterolului in sange. Efectul final al consumului de ulei de susan este cresterea rezistentei si energiei. Este suficient un consum de 10 g ulei de susan pe zi.
Uleiul de susanul prajit este obtinut din seminte de susan care au fost prajite, si apoi presate. Uleiul de susan are gustul semintelor de susan prajite.

Uleiul de susan reduce tensiunea

Datorita continutului bogat de vitamina E, lecitina si minerale, uleiul obtinut din susan are efecte antivirale, antifungice si antioxidante. Contribuie la deblocarea arterelor, inhiba multiplicarea celulelor canceroase in cazul cancerului de colon, combate congestia nazala si contribuie la vindecarea sinuzitei. De asemenea, uleiul de susan reduce tensiunea arteriala, daca e folosit la gatit.

Sanatate - Simona TUDOR


sursa
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Mens sana in corpore sano !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea în diferite contexte, Alimentația și Spiritualitatea
   -> Alimentația și Spiritualitatea, Generalități Alimentația și Spiritualitatea
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !