Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 3.3.2024, 10:22
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Campania mediatică împotriva MISA


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: InvisionBlue (574)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Campania mediatică împotriva MISA
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 17.4.2010, 19:28 View PostDownload Post

Campania mediatică împotriva MISA declanșată de trustul Media Pro se vede și pe Acasă TV
„Întâmplător”, în aceeași săptămână în care Pro TV a dat startul seriei de  emisiuni anti-MISA,
postul Acasă a completat campania cu două reportaje calomniatoare

de Maria Nicola


În data de 9 februarie și 11 februarie, postul Acasă TV a difuzat în cadrul emisiunii „Poveștiri adevărate” cele două părți ale unui reportaj năucitor, prin lipsa de logică, intitulat „Copil evacuat de MISA?”. Acesta pornește de la o situație înduioșătoare – și, probabil, adevărat㠖 o familie are un copil, de câțiva ani bolnav de o boală extrem de rară, iar părinții nu-și pot permite costul operației. Pentru a adăuga un plus de tragism situației, familia respectivă este pe cale de a rămâne fără locuință, pentru că urmează să fie evacuată dintr-o boxă sărăcăcioasă, în care locuiește acum.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

Familia locuiește într-un demisol unde sunt multe alte boxe, iar acest demisol a fost, cu șase ani în urmă, în luna martie 2004, teatrul desfășurării unor descinderi brutale ale jandarmilor, care au spart ușile și au devastat boxele aparținând MISA, unde erau depozitate în principal cărți și cursuri de yoga. Așa că reportajul profită de acest prilej pentru a da secvențe obositor de lungi și repetitive (foto, mai jos) care ilustrează foarte bine violența evenimentelor din martie 2004, evenimente care însă nu au nicio legătură cu telenovela care se desfășoară în prezent.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

Din moment ce tot am revăzut – obsesiv – imagini terifiante de la descinderile din martie 2004, e momentul să ne reamintim că autoritățile nu au dat încă nicio clarificare, iar presa nici atât, privind marele fiasco al acelor descinderi. E drept că Adrian Năstase a declarat că ele au fost o eroare, e drept că Ion Cristoiu a afirmat că e vorba de o diversiune, „diversiunea MISA”. Dar asta nu îndreaptă lucrurile pentru cei ale căror drepturi au fost călcate în picioare și a căror viață a fost dată peste cap.

Remarcăm montajul extrem de ingenios, în sens manipulator, al acestei emisiuni. Alternând imagini ale copilului bolnav pe păturica lui, cu imaginile loviturilor brutale asupra ușilor boxelor, în timp ce pe ecran este afișat titlul „copil evacuat de MISA?”, mai că-ți vine să crezi că yoghinii sparg cu berbecele ușa camerei în care locuiește copilul. O imagine valorează cât o mie de cuvinte, iar aceste imagini ne plantează în creier imaginea violenței îndreptate împotriva copilului, tocmai de către cei care au fost victimele brutalității autorităților.

Și manipularea nu se oprește aici. Comentariul din off afirmă cu aplomb: „Constantin locuiește chiar în blocul în care au fost descoperiți de jandarmi, în urmă cu mai bine de șase ani, mai mulți adepți MISA. Chiar dacă atunci yoghinii lui Bivolaru au fost împrăștiați, Constantin crede că unii dintre ei își mai fac și astăzi veacul prin acele subsoluri.” Limbajul folosit te duce cu gândul că yoghinii trăiesc prin subsoluri și au fost „descoperiți” aici de autorități, ca niște infractori. Chiar dacă în cazul altora acest lucru, că locuiesc în condiții mizerabile, ar stârni mila (la urma urmei, e chiar subiectul reportajului!) – yoghinii, dacă ar locui în aceste condiții, „și-ar face veacul” și oricum ar trebui tratați ca șobolanii sau gândacii. Mai contează oare adevărul? Că în boxele respective nu locuia nimeni, ci erau depozitate cărți (fapt care se vede chiar în imaginile din reportaj!)?!

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

Oricum, să ne întoarcem un pic la povestea relatată de Acasă TV. Ce aflăm când analizăm reportajul din 9 februarie? Că omul cu copilul bolnav urmează să fie evacuat, deducem, pentru că fosta președintă a asociației de locatari este acum funcționară la Primărie și nu-i are la inimă pe locatarii din demisol. Și alți locatari sunt în proces cu ea, deci femeia este clar personajul negativ. Se insinuează că aceasta ar vrea să dea boxa celor de la MISA și că de aceea vor fi evacuați sărmanii și mai ales copilul, care are o boală extrem de rară. Și se arată imagini de la descinderile din martie 2004. Nu pricepem nimic. De unde până unde și care este legătura cu MISA care ar evacua copilul???

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

Am urmărit să înțelegem de unde până unde reporterii Acasă au creat o falsă legătură între MISA și povestea tristă a acestei familii. Iată ce se spune în reportaj la minutul 02.45: „de altfel există bănuiala printre vecini că doamna președinte ar încerca să evacueze familia lui Constantin pentru a le face loc yoghinilor.” Dincolo de faptul că este o dovadă de lipsă de profesionalism să întemeiezi un întreg reportaj pe o bârfă, observăm cu uimire că reporterii nu au făcut nici măcar minima verificare a celor afirmate. Adevărul este că asociația de proprietari a dat în judecată familia lui Constantin și a cerut evacuarea sa, dat fiind că locuitul în acele boxe nu respectă normele igienico-sanitare. Ne întrebăm din nou, de unde până unde MISA evacuează copilul bolnav? De ce oare reporterii Acasă nu au pomenit nimic de tragicul accident care a avut loc în aceea zonă, într-o boxă asemănătoare de la subsolul unui bloc vecin, unde un incendiu datorat instalațiilor improvizate și condițiilor improprii de locuit a omorât patru copii?

Mai mult, precizăm în mod clar, pentru a nu lăsa loc interpretărilor, că MISA nu este în niciun fel interesată să achiziționeze vreo boxă în acel subsol de bloc, datorită condițiilor precare de depozitare pe care le oferă. „Misterul” ar fi fost lămurit dacă reporterii postului Acasă s-ar fi sinchisit să contacteze Biroul de Presa al MISA, pentru a cere, conform normelor deontologice, punctul de vedere al școlii de YOGA.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

În 11 februarie, Constantin revine mult mai virulent susținând că MISA e vinovată de situația sa tragică. Chiar bate la ușa unei locatare, pe care o acuză că face parte din MISA și, deși dânsa spune că nu e așa, reporterii Acasă consideră dialogul relevant, probabil pentru că se repetă de multe ori cuvântul MISA și astfel încearcă fără succes să justifice titlul halucinant ce apare pe ecran. Apoi, este filmată o sărmană bătrână, locuitoare și ea precum Constantin, a unei boxe de la subsolul acelui bloc, pe care culmea o acuză că ar fi membră MISA. Femeia neagă, dar ceea ce auzim din nou, de mai multe ori este MISA, MISA, MISA, fără totuși a exista vreo legătură reală între situația acelor oameni și școala de YOGA.

Nu putem să nu remarcăm schimbarea de atitudine a lui Constantin, de la un reportaj la altul. Dacă în prima parte cea vinovată de posibila sa evacuare era în mod cert fosta președintă a asociației de locatari, lucrurile stau altfel în cea de-a doua parte a reportajului: vinovată este MISA. Suntem convinși că situația în care se află familia lui Constantin este una tragică, dar asta nu îi dă dreptul să se folosească de numele școlii noastre de YOGA pentru a-și face auzită povestea. Probabil că această schimbare de atitudine a lui Constantin a venit la sugestia reporterilor Acasă, care și-au făcut treaba în a calomnia MISA cu ajutorul său. Oare ar mai fi fost ei interesați de acest subiect dacă boxa lui Constantin nu era la subsolul unui bloc unde MISA are depozitate cărți și cursuri de YOGA?

Revenind la Constantin, iată ce declară pe 9 februarie la min 1.26: „Femeia asta (n.n. – fosta președintă a asociației de locatari) mie mi-a vrut numai răul; și mie și la familia mea și poate și la acest bloc. Le e frică de ea, că lucrează în primărie.” El face această afirmație după ce reporterul Acasă afirmă în clar că doamna respectiv㠄vrea să-l evacueze”. În ce privește legătura cu MISA, Constantin declară la minutul 1.54: „Eu nu am nimic cu organizația aceea (n.n. – MISA) și chiar nu mi-a făcut rău. E vorba de MISA sau cam așa ceva, nu știu cum îi cheam㔠și la minutul 3.48 „Nu mă interesează pe mine de ce fac ei, în definitiv”, iar apoi la minutul 4:09 răspunde la întrebarea reporterului dacă crede că MISA are legătură cu evacuarea sa astfel: „eu neavând tangență cu ei, sunt nici nu, nici da”.

Sesizați schimbarea de atitudine din declarațiile făcute pe 11 februarie. La minutul 1.46 spune: „Poate am și o teamă. Eu sunt singur, înțelegeți? Ei (n.n. - ei, adică yoghinii) sunt… mulți! Dar până la urmă trebuie dezvăluit tot, poate așa încearcă și asociația să mă ajute și să spună ce este aici.”

Nu putem să nu sesizăm tonul instigator al reporterului, care de fiecare dată când pune o întrebare aduce vorba despre MISA. În concluzie, iată cum un fapt divers este folosit pentru a denigra, din nou, Școala de YOGA MISA și a trezi sentimente negative puternice publicului larg la adresa yoghinilor. Nu contează adevărul, nu contează legea, nu contează dreptatea. Să ne mai mirăm?!

yogaesoteric
19 februarie 2010
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Școli și orientări spirituale contemporane si Anunturi cu tematica ezoterica si grupuri spirituale, Școli și grupări spirituale din România -> MISA - Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut, Invățătura spirituală prezentată în cadrul MISA
   -> Prezentari texte, Anunturi
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !