Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.4.2024, 22:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Intrebari, nelamuriri din Biblie


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
OM
Aspirant
Aspirant

OM is offline

Joined: 20 Mar 2006
Member: #64
Posts: 10
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Intrebari, nelamuriri din Biblie
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 21.4.2010, 16:30 View PostDownload Post

Salutare tuturor!

Citesc de ceva timp din materialele postate pe acest site, si ma gandeam de mai demult sa deschid un topic in care sa discutam despre anumite pasaje din  Biblie pe care nu le intelegem indeajuns, sau care ne sunt neclare, samd...

De exemplu, eu am niste nelamuriri legate de cartea Genezei.

Ce reprezinta acolo "pomul vietii" si ce reprezinta "pomul cunostintei binelui si raului"?

De ce a poruncit Dumnezeu omului sa nu manance din acel pom, spunand ca va muri in acest caz? (Adam oricum nu stia ce e moartea, deci...care e sensul?) Si nu se intelege de fapt ce a insemnat acea "moarte". Din moment ce povestea continua cu Adam facand copii, samd...

Apoi, de ce spune Dumnezeu: "Si a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele și răul. Și acum nu cumva să-și întindă mâna și să ia roade din pomul vieții, să mănânce și să trăiască în veci!..."  

Ce reprezinta acel "Noi"?

Si de ce a vrut Dumnezeu sa pazeasca pomul vietii de Adam?


Nu va ascund faptul ca am citit intr'una din cartile lui Jan van Helsing o interpretare de genul ca sarpele nu a fost de fapt un personaj negativ in aceasta poveste, pentru ca a dorit sa ofere oamenilor o cale spre libertate...Se spunea acolo ca de fapt numele "Domnul Dumnezeu" din Vechiul Testament a fost tradus de multe ori gresit, fiind un nume propriu al unei fiiinte anume, mai degraba decat un titlu generic...
Aici e de discutat si care e substratul "istoric" al faptelor din Geneza, pentru ca trebuie sa existe si acesta dimensiune, zic eu.

Cam atat deocamdata.

Astept pareri ale celor care considera ca stiu si pot oferi mai multe...

OM-ul
:)
Back to top See my Info
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Secretul creatiei
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 23.4.2010, 07:20 View PostDownload Post

Iti recomand cu multa caldura cartile lui Jakob Lorber. Gasesti acolo informatii de la cea mai inalta sursa. Despre secretul creatiei si geneza poti afla intr-o anumita masura direct din cartea "Casa Domnului". Sunt prezentate acolo informatii despre Adam si toti cei care i-au urmat. Volumul 1 il gasesti partial chiar aici pe forum.

In opinia mea acel Noi este o referire la Dumnezeu si cele doua aspecte ale lui Sale, Intelepciunea Sa si Iubirea Sa. Informatia e putin naucitoare si cel mai bine ar fi sa studiezi inainte textul amintit mai sus. Iata un mic fragment:1. Acela care are urechi de auzit, să audă, iar acela care are ochi de văzut, să vadă. Vă voi revela un mare secret din care veți putea înțelege cum Tatăl vostru preasfânt și plin de iubire se înfățișează vouă ca un frate, dându-vă posibilitatea de a-L cunoaște și de a vă bucura de El, față în față. Căci copiii trebuie să cunoască marea casă a Tatălui, pentru totdeauna.

2. Divinitatea a fost în eternitate puterea care a permis infinității să existe; Ea a fost, este și va fi infinitatea însăși. Adânc, în centrul Ei, Eu am fost în eternitate Iubirea și însăși viața Ei; dar am fost orb ca un embrion în matcă. Divinitatea însă cunoștea iubirea clocotitoare din inima Ei, și plăcându-i aceasta, a strâns-o cu putere, ca într-o îmbrățișare. Iar Iubirea devenea din ce în ce mai fierbinte, și tot mai multe straturi ale divinității o asaltau cu puterile și forțele lor colosale.

3. Apoi s-a înălțat un murmur mare, un freamăt și un vuiet, și Iubirea s-a temut și a tremurat în adânc sub apăsarea grea pe care o simțea din toate părțile. Atunci, Iubirea a devenit conștientă de Ea Însăși și sunetul din inima Ei a devenit cuvânt, iar cuvântul spunea: “Să se facă lumină!” Și flacăra din inima Iubirii arzătoare a început să strălucească, iar acea strălucire a devenit apoi lumină și s-a răspândit în toate spațiile infinității.

4. Dumnezeu a văzut marea glorie a Iubirii din El, și Iubirea a fost întărită cu puterea Divinității. Astfel, Divinitatea s-a unit cu Iubirea pentru totdeauna, iar lumina a apărut din căldura îmbrățișării lor.

5. Iubirea a văzut în Divinitate toate gloriile al căror număr nu are sfârșit, iar Divinitatea a văzut cum toate acestea se revarsă în interiorul Ei prin Iubire. Iubirea și-a văzut în Divinitate toate gândurile și s-a bucurat nespus de acestea. După aceea, Iubirea din nou s-a aprins și puterile Divinității s-au strâns în jurul Ei. Gândurile emanate de Iubire au devenit ele însele iubire, și nesfârșit era numărul lor.

6. Divinitatea a văzut cum Gloria și Iubirea Sa îi simt puterea. Și iubirea din interiorul Divinității a spus: “Să strângem iute gândurile de glorie și să le facem să iasă în afară pentru ca ele să fie libere și să Ne poată percepe; atunci, ele vor deveni conștiente de felul în care Noi le percepem pe ele și de felul în care le-am perceput mai înainte ca lumina să le lumineze formele!”

7. Apoi, Cuvântul a trecut în Divinitate și s-a făcut Iubire. Și iată, Divinitatea a vorbit întâia oară, spunând: “Așa să fie!” Atunci, o mulțime fără număr de scântei de spirit au Țâșnit libere în afara Divinității, și Iubirea s-a văzut pe Sine înmulțită de nenumărate ori și a văzut infinita Sa frumusețe în perfecțiune.

8. Totuși, toate cele ce existau nu erau încă vii și nu puteau încă percepe, căci ele nu erau decât forme fixe ale Divinității, în afara Iubirii.

9. Și iubirea a simțit compasiune pentru ele și a început să vibreze în adâncurile Ei. Această vibrație s-a înălțat în interiorul Divinității și Divinitatea a dăruit Iubirii acele creaturi captive, permițându-i să facă cu ele ce dorește. Și iată, formele neînsuflețite au căpătat viață și au început să se privească una pe alta, minunându-se și încălzindu-se la flăcările ce țâșneau din Iubirea divină, și de atunci ele au primit independența și capacitatea de a se mișca. Dar ele nu se cunoșteau încă pe ele cine sunt.

10. Atunci, Iubirea a vorbit din nou: “Să le facem să se recunoască pe ele însele, să le dăm voie să Mă cunoască pe Mine, și prin Mine, să Te cunoască pe Tine”.


Aceasta viziune a lui Jan van Helsing cum ca sarpele este un personaj pozitiv este o ineptie in opinia mea. Citeste atent Cartea Domnului si vei intelege de ce eu personal cred asta. Mai revin, cand mai am ceva timp liber.  hello
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
OM
Aspirant
Aspirant

OM is offline

Joined: 20 Mar 2006
Member: #64
Posts: 10
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Re: Intrebari, nelamuriri din Biblie
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 26.4.2010, 13:00 View PostDownload Post

Salut

Am citit partial "Casa Domnului", vol 1, o am si acasa pe hartie.

Stiu ca acolo se spune de exemplu legat de ispita sarpelui ca a venit tot de la Dumnezeu, ca un fel de incercare, sau ceva de genul.
Cartea mi se pare destul de abstracta pe alocuri, si cu cu unele chestii nu sunt de acord. De exemplu cu infierarea dansatorilor...Or fi si dansatori/dansuri dizarmonioase sau indracite, dar de aici si pana la respingere in bloc...

O sa mai citesc si eu, poate mai apar lucruri noi la lumina....
Back to top See my Info
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Re: Intrebari, nelamuriri din Biblie
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 26.4.2010, 21:02 View PostDownload Post

OM @ Luni 26 Apr, 2010 13:00 wrote:
Stiu ca acolo se spune de exemplu legat de ispita sarpelui ca a venit tot de la Dumnezeu, ca un fel de incercare, sau ceva de genul.

Asta nu inseamna ca rau este opera lui Dumnezeu, ci poate cel mult ca El a lasat libertatea fiintei de a alege, de a discerne intre bine si rau si apoi de a alege binele. Inainte ca Adam si Eva sa aleaga intre bine sau rau, a existat o alta fiinta care a fost in ipostaza de a alege aceasta, iar acest asa zis sarpe, sau Lucifer.

Quote:
Cartea mi se pare destul de abstracta pe alocuri, si cu cu unele chestii nu sunt de acord. De exemplu cu infierarea dansatorilor...Or fi si dansatori/dansuri dizarmonioase sau indracite, dar de aici si pana la respingere in bloc...

Spre deosebire de alte texte ale lui Lorber, Casa Domnului este destul de greu de "digerat" si inteles, dar cu toate acestea contine informatii extraordinare chiar si pentru mintea si constiinta omului obisnuit.

Dar nu inteleg de ce spui respingerea in bloc a ideii de dans. Unde e acel pasaj de care vorbesti, ca eu nu am intilnit asa ceva. Apropos, ideea de dans exprima intr-o anumita masura o suita de pozitii statice asezate una dupa alta. Astfel, asa cum exista diferite efecte fizice si subtile functie de pozita corpului fizic (a se vedea aceasta realitate initiatica in cazul sistemului Hatha Yoga), la fel se petrece si in cazul acestor suite de pozitii numite generic: dans. Daca aceste dansuri contin pozitii, gesturi si atitudini ce pun fiinta in rezonanta vibratorie energetica cu energii subtile si lumi si entitati benefice, divine, aceste dansuri sunt benefice si divine, insa daca dansul contine pozitii, gesturi si atitudini negative, perturbatoare sau chiar malefice, atunci acel dans este nociv si directionat catre lumile si entitatile demoniace, sau dracesti cum e spui tu.

Quote:
O sa mai citesc si eu, poate mai apar lucruri noi la lumina....

De fiecare data cind este recitit un astfel de text initiatic si revelator apar noi intelegeri care, aparent inexplicabil, la prima sau la a doua citire nu le intelesesem. "Secretul" este ca mintea si vibratia noastra launtrica este deja superior transformata si poate capta si cuprinde aspecte ce anterior nu puteau fi cuprinse si intelese datorita vibratiei mai lente a energiei noastre aurice si nivelului nostru de constiinta. Mie personal la inceputurile mele pe calea spirituala nu puteam sa inteleg cum de asa ceva e posibil, cum de nu am inteles inca de la inceput acele "secrete", caci eram tot eu, eram acelasi... ziceam eu atunci, dar tocmai asta era marele secret initiatic, la a doua sau a treia citire nu mai eram tot eu, cel de la prima citire sau citirile anterioare. Cine a trecut si el prin asa ceva stie ce vreau sa spun.

Si daca nu te superi, iti mai pot oferi un sfat din experienta mea directa si personala. Cind te apuci sa studiezi un domeniu de activitate, daca nu esti cu totul daruit si acorzi increderea ta totala acelui domeniu, reusita ta in asimilarea sau invatarea si intelegerea acelui domeniu iti va fi mult limitata fata de situatia in care te daruiesti cu totul fara restrictii si cu maxima incredere si credinta. Asimilarea si intelegerea acelui domeniu este direct proportionala cu aceasta atitudine mai sus descrisa.

Ca sa fiu mai usor inteles dau citeva exemple.

Daca vrei sa studiezi yoga trebuie s-o faci cu toata fiinta, fara neincredere retinere sau indoieli. Astfel, efectele practicii spirituale prin aplicarea tehnicilor yoga sunt de zeci, sute sau mii de ori mai puternice si mai profunde si eficiente daca o faci cu credinta si incredere in acest sistem spiritual milenar. Eu personal am verificat si inteles aceasta prin propria mea experienta. La inceputul practicii mele cind inca nu aveam incredere in existenta energiilor subtile, a chakrelor si a altor realitati subtile "invizibile", eficienta mea era mult redusa.

Ca sa fiu mai bine inteles, voi incerca sa ofer o analogie mai tehnicista. Daca am putea considera in mod simbolic ca in timpul practicarii unei asanas specifice energia subtila acumulata la nivelul acelui centru de forta asupra caruia actioneaza acea asanas era de exemplu de 100 unitati pe minut, iar dupa 10 minute de executie a acelei asane se acumula in aura mea 1000 unitati de energie, dupa ce starea mea de incredere si daruire s-a amplificat, puteam asimila in aura mea chiar si 1000000 de unitati in doar 2-3 minute. In faze avansate acea "cantitate" de energie se poate obtine chiar si instantaneu, tocmai datorita credintei nezdruncinata, acea credinta de care Iisus spunea ca muta pina si muntii (de energie) din loc.

Evident ca ideea de "unitati de energie" nu exista, dar am facut apel la aceasta analogie pentru a putea fi mai usor inteles in ceea ce vreau sa spun.

Un alt exemplu este acela de a studia o anume filozofie, sau o anume materie/stiinta, sau un anume text dintr-o carte, reusita noastra in asimilarea acelui obiect de studiu este direct proportionala cu deschiderea noastra launtrica.

Daca am fost bine inteles, atunci se va putea intelege cum trebuie studiata chiar si biblia sau nu conteaza ce alt text initiatic, spiritual, filozofic sau spiritual. Acelasi lucru este valabil chiar si in domenii asa zis "lumesti", cum ar fi de exemplu o anume materie de specialitate de la liceu sau facultate sau profesionala, ba mai mult, chiar si un sport, o arta etc. Cei asa zis "talentati" sint in mod inefabil atrasi si deschisi catre acel domeniu in care ei deja exceleaza si ajung sa fie considerati niste talentati sau experti sau genii in acel domeniu.

Eu la inceputuri nu intelegeam mai nimic din Biblie, ba mai mult, luam si la misto unele lucruri expuse acolo, evident prin prisma unei viziuni demonizate cum este integrata in textul "bibliei hazlii". In alta vreme demult apusa ii luam peste picior pe cei care vorbeau de deochi sau energii subtile, etc. Acum insa, cind ma confrunt personal cu aceasta realitate a energiilor subtile si a centrilor de forta (chakras), nu mai pot nega aceasta realitate pe care o traiesc si o experimentez personal. Paradoxul este ca dupa ce am inceput sa practic tehnicile yoga pina si Biblia incepea sa-mi arate pas cu pas secretele si informatiile ei spirituale. Asta nu inseamna ca numai asa poti intelege Biblia sau ca indemn pe cineva catre yoga ca sa priceapa mai bine Biblia sau alte texte sacre, ci le amintesc fiecaruia ca urmind o cale spirituala specifica lui personal el isi poate expensiona constiinta si astfel capacitatea lui de intelegere va fi din ce in ce mai mare. Ganditi-va la o analogie in care constiinta voastra este asemenea unei sfere, iar suprafata aceastei sfere este "palpatorul" cu care voi simtiti si intelegeti realitatea inconjuratoare. Cu cit suprafata acestei sfere este mai mare cu atit puteti intelege si cuprinde o mai mare parte din realitatea cosmica infinita. Altfel spus, capacitatea de a intelege Adevarul este direct proportionala cu aceasta suprafata a sferei constiintei voastre. Lumeste vorbind, oameni sint cu atit mai prosti si ignoranti si unor de prostit si manipulat cu cit sfera lor de constiinta este mai mica, iar oamenii sint cu atit mai inteligenti, inspirati si intuitivi cu cit aceasta sfera a constiintei este mai mare, sau cum se mai spune cu cit ai o constiinta mai inalta, sau mai elevata, sau mai dilatata, etc ... termeni care in fapt prezinta una si aceiasi realitate.

Iarta-ma daca am fost prea "pedagogic" sau am folosit termeni mai "grei" sau mai putin cunoscuti.  roll
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
OM
Aspirant
Aspirant

OM is offline

Joined: 20 Mar 2006
Member: #64
Posts: 10
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Re: Intrebari, nelamuriri din Biblie
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 27.4.2010, 10:18 View PostDownload Post

1%

Quote:
Dar nu inteleg de ce spui respingerea in bloc a ideii de dans. Unde e acel pasaj de care vorbesti, ca eu nu am intilnit asa ceva.

Aici: http://new.unique.ro/viewtopic.php?p=3777#3777

Textul e acesta:

Spune-le deschis dansatorilor că toți sunt mântuiți de către Satan. Satan îi apucă de picioare și-i învârte până când îi amețește atât de tare că ei nu mai pot nici sta, nici merge, nici dormi, nici odihni, nici vedea, auzi, mirosi ori gusta, nici simți - ceva - vreodată, pentru că ei sunt cu toții morți, și morți fiind, nu pot primi nici sfat, nici ajutor. Și chiar de vor dori să se întoarcă la Mine, vor simți că mâini puternice le Țin strâns picioarele și îi învârt mai departe. Și de vor privi în sus, la cer, ei nu vor vedea soarele, ci numai un fulger orbitor care îi va face să închidă ochii și să nu mai dorească să vadă nimic niciodată. (Capitolul 1:6)

Quote:
Si daca nu te superi, iti mai pot oferi un sfat din experienta mea directa si personala. Cind te apuci sa studiezi un domeniu de activitate, daca nu esti cu totul daruit si acorzi increderea ta totala acelui domeniu, reusita ta in asimilarea sau invatarea si intelegerea acelui domeniu iti va fi mult limitata fata de situatia in care te daruiesti cu totul fara restrictii si cu maxima incredere si credinta. Asimilarea si intelegerea acelui domeniu este direct proportionala cu aceasta atitudine mai sus descrisa.

Sunt intru totul de acord.
Mai adaug ca...la inceput cel mai adesea pornesti din "minte", sau din "matrice" ca sa folosesc o analogie cu filmul Matrix.
Si increderea se intampla pe parcurs. Cam ca indragosteala... :)

In rest, nu mai am ce sa comentez, caci sunt de acord cu tine.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Religiile lumii
   -> Crestinism, Generalitati Crestinism
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 5 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !