Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.4.2024, 22:28
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Sfaturi de suflet - Valeriu Popa


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Yin Yang
Aspirant
Aspirant

Yin Yang is offline

Joined: 10 Jan 2008
Member: #342
Posts: 22
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Sfaturi de suflet - Valeriu Popa
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.6.2010, 20:52 View PostDownload Post

Valeriu Popa - Sfaturi


Frica micsoreaza diametrul vaselor de sânge, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina în sânge. Acest fapt duce la o subalimentare a tuturor organelor, ceea ce cauzeza boli organice, cum ar fi boala coronariana (ischemia), hepatita, impotenta si frigiditatea sexuala, boli de piele, nevroze si psihoze.

Când cineva te jigneste nu te razbuna pe el, nu-l urî si nu te supara pe el întrucât aceasta jignire este un dar de la Dumnezeu. Daca n-o accepti urmeaza ca purificarea sufletului sa se înfaptuieasca prin boli si nenorociri, iar daca nu esti pregatit nici pentru aceasta ea vine prin moarte Aceasta forma de purificare ne este data prin intermediul celor apropiati, de aceea în masura în care reusim sa-i iertam, în aceeasi masura sunt posibile schimbari interioare de profunzime.

Se cuvine sa iertam nu numai în gând ci si cu sufletul. Cel mai mult ne leaga de trecut supararile neiertate.

Iertând un om care ne-a jignit sau ne-a suparat ne putem vindeca de o boala grava. Roaga-te în permanenta ca toti cei din jurul tau sa fie fericiti, sanatosi si întreaga lume sa fie binecuvântata. Aceasta rugaciune v-a iradia atât de multa iubire catre întreaga lume încât iubirea se va întoarce la tine din belsug.

Cum daruiesti asa primesti. Razbunându-te te faci egal cu adversarul. Iertându-l te arati superior. Iertând ne eliberam pentru a ne putea înalta. Sa fim constienti ca iertând îi eliberam pe cei care ne-au gresit, deci iertând oferim libertate. Sa alegi calea iertarii, pentru ca numai ea desface rana înclestata în timp. Ca de nu iertati voi, nici Tatal vostru nu va va ierta voua greselile.

Dependenta naste frica, îndoiala, depresia si supararea. Nu cautati plata, nici lauda si nici o rasplata, orice ati face. Savârsind ceva bun noi pretindem imediat recompensa. Aceste dorinte aduc ca rezultat suferinta. Cu cât veti intensifica dorintele omenesti cu atât va creste nivelul de agresivitate si se va întari programul de autodistrugere.

Orice dorinta când se agata de tine devine stapânul tau.

Când esti mânios, mânia devine stapânul tau, te acapareaza complect. Astfel mânia ta, în aceasta stare, va face lucruri pe care mai târziu le vei regreta.

Dependenta naste agresivitatea. Iar agresivitatea produce boala. Boala purifica sufletul omului si îi fortifica sistemul imunitar. Dependenta de dorinte, frica, depresia si supararea atrag gelozia. Cu cât este mai puternica dependenta de persoana iubita, cu atât mai numeroase sunt pretentiile noastre fata de ea. Cearta, mânia, nerabdarea emit în tacere o mare forta destructiva.Numai prin iubire poate seca izvorul rautatilor

Sa nu vorbiti despre nenorocirile traite pentru ca ele pot prelungi durata lor. Când nu vorbim cuiva despre problemele noastre noi ne îndepartam de ele. Îndepartarea de ele este primul pas pentru depasirea acestora. Esential este când vorbiti despre problemele si emotiile dvs. sa nu cautati mila sau compatimiri. Tântarii si furnicile apar când este prezenta trufia. Când tântarul va înteapa este o umilinta pentru dvs. El este de mii de ori mai mic decât dvs. si reuseste sa va întepe simtitor. În aceasta situatie daca nu va enervati trufia descreste. Deci tântarii ne pot ajuta la ameliorarea destinului si micsorarea trufiei..

Daca aveti o mare suparare sau tristete încercati sa nu aduceti sentimente acasa. Iesiti în strada- cu deosebire în locurile înverzite – si plimbati-va. Nu faceti din casa dvs. o groapa de gunoi energetic. Daca locuiti de câtiva ani si a-ti saturat spatiul cu regrete, suparari si spaime, amintiti-va momentele în care v-ati certat si suparat, asezati-va în acel loc, iertati, anulati agresivitatea fata de iubire, rugati-va.

Daca vorbim la telefonul mobil în primele 30 de secunde energia organismului blocheaza influentele negative, ulterior începe sa cedeze lent. O convorbire telefonica ce dureaza mai mult de un minut se poate rasfrânge negativ asupra sanatatii. De altfel, oricât ar parea de straniu, cel mai puternic patimeste nu zona capului, ci zona sistemului genito-urinar. Dupa o convorbire de trei minute are loc deformarea câmpului în zona capului, în zona sternului (adica are loc slabirea sistemului imunitar) si, de asemenea, în zona primei chakre. O convorbiretelefonica care depaseste un minut este de nedorit.

Mâncatul este un serviciu divin si, ca atare, nu trebuie sa se desfasoare într-o atmosfera apasatoare. Mancarea ne poate da energii superioare daca este binecuvântata de Dumnezeu si este gatita cu devotament spiritual. Cea mai buna mancare, cel mai sanatos meniu natural, se transforma în otrava în corpul dvs. Daca atmosfera în care gatiti (gândurile si sentimentele)si mancati este tensionata.

Munca nu trebuie sa ne omoare, ci sa ne dezvolte. Înseamna ca supraîncarcarile nu trebuie sa fie permanente si în fiecare ocupatie sa gasim placerea. Daca nu exista placere, orice activitate se poate transforma într-o suprasolicitare si va dauna sanatatii.

Daca un om fura si însela pe altii o viata întreaga, el va fi pedepsit sa suporte si pagubele pe care le-a facut altora. În concluzie,cel care a facut bine va recolta binele, iar cel care a facut un rau fizic sau spiritual va recolta raul fizic sau spiritual.

Atasamentul înseamna alipirea sufletului de ceva sau cineva (parinti, persoana iubita, copii, profesie, obiecte, daruri etc). Atasamentul fata de cele pamântesti produce un urias rau lucrului de care ne atasam, în acelas timp sufera si cel ce se ataseaza.

Daca omul se ataseaza sufleteste de: hrana, placeri sexuale, casa, avere, bani etc. sufletul lui este cuprins de lacomie, de ura si frustare. În aceasta situatie el trebuie sa piarda toate bunurile pentru a-si purifica sufletul. Omul stie foarte bine ca nu va lua nimic cu sine în mormânt. Cu cât suntem mai atasati de stabilitate cu atât mai greu suportam schimbarile vremii si suntem mai bolnaviciosi.

Atasamentul fata de dorinte duce la destramarea relatiilor familiare si a acelora din afara familiei.

În dragostea omeneasca trebuie întotdeauna sa existe o detasare de omul iubit. Cu cât aveti mai multe pretentii, iritari si nemultumiri fata de omul apropiat cu atât mai mult creste dependenta de el.

Dependenta de valorile umane ne va omorî încetul cu încetul si spiritul si sufletul.

Când casatoria este bazata numai pe sentimente sexuale, ea nu poate fi îndelungata. Când sentimentele slabesc intervine înselarea, iar casnicia se destrama.

Familiile care sunt întemeiate în primul rând pe prietenie si respect sunt fericite si dureaza mult. Un sot trebuie sa evite sa o transforme pe sotie într-o copie fidela a sa. Fiecare om are personalitatea lui proprie si astfel de tentative sunt împotriva firii, ducând în timp la destramarea cuplului. Nu-l considerati pe celalalt ca fiind un obiect destinat sa va serveasca, ci ca pe o fiinta divina, cu individualitate si cerinte proprii.

Violenta în famile vine din nevoia de a-l controla si domina pe celalalt. Fiecare încearca astfel sa aiba controlul si sa ramâna deasupra întregii situatii. Cînd controlezi o alta fiinta îi iei energia, îti faci plinul pe socoteala altuia. Astfel devii vampir energetic. Ori de cîte ori cadem în acest prost obicei ne deconectam de la sursa si intram în suferinta. Racirea relatiilor dintre doi parteneri se datoreaza cresterii nivelului de agresivitate interioara. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ura. O agresivitate subconstienta fata de barbati / femei se transforma într-un program de autodistrugere. Daca doi parteneri abuzeaza fizic sau emotional unul de celalalt, atunci ei nu merita sa ramâna împreuna.. Femeile din viata ta sunt doar începutul experientei tale cu ele. Daca te parasesc ia-le asa cum sunt si multumeste-le ca te-au parasit

Casatoria trebuie studiata întâi cu ochiul, apoi cu microscopul si în sfârsit cu telescopul. Cu cât ne concentram launtric asupra vietii îmbatrânim si ne despartim repede de viata.

Gelozia de regula provoaca scaderea vederii, auzului, scleroza în placi, traumatismele capului, diabet, inflamatii articulare. Daca gelozia este grevata de trufie, atunci este de doua ori mai periculoasa.

Atunci când sotia este geloasa îsi critica în permanenta sotul si e nemultumita de acesta, atunci ea amplifica brusc în propria persoana si în copiii sai posibilitatea aparitiei unor afectiuni. Gelozia si supararea unei femei genereaza tocmai acele afectiuni care ne scurteaza viata, apropiind batrânetea. Uneori la femeie gelozia, supararile si pretentiile pot fi atât de profunde încât sotul poate muri sau se poate îmbolnavi grav.

Barbatii gelosi si femeile geloase nici nu banuiesc ca ei mutileaza în primul rând sufletele copiilor lor si ca omoara copiii care înca nu au aparut pe lume. Pentru ca sa se nasca un copil armonios barbatul si femeia trebuie sa se iubeasca unul pe celalalt.

Femeia geloasa si suparacioasa ataca în plan subtil pe sotul sau. În aceasta situatie sotul fie se va îmbolnavi în permanenta, fie va deveni alcoolic, fie va divorta.

Daca sunteti gelos si va amplificati sentimentele agresive de profunzime, atunci puteti avea probleme cu orice animal, veti putea avea si alergie si boli contactate de la ele. De asemenea, veti putea deveni obiectul agresiunii din partea animalelor.

Este mai bine sa plângeti decât sa urâti. Daca n-ati reusit sa va învingeti pe dvs. însiva, agresiunea se acumuleaza în mod inevitabil. Atunci când plîngeti agresiunea aparuta se distruge

Dragostea are o mare putere de vindecare fizica, mentala, emotionala si spirituala. Placerea de a bârfi, minti si rani alti oameni provoaca efecte karmice devastatoare pentru sufletul care critica. El se condamna singur sa traiasca în închisoarea nelinistii interioare.

Adevarata cauza a narcomaniei si alcoolismului este un nivel scazut de iubire. Aceasta apare din cauza unor puternice frustari, a reprimarii dragostei fata de oameni. Omul trebuie sa înceteze sa mai poarte suparare pe lumea din jur, sa intre în armonie cu ea.

Gândirea noastra dispune de cea mai puternica forta creatoare din întregul univers. Gândul este cel care aduce pacea si linistea în sufletul nostru. Gândul este cel care atrage binele sau raul în existenta noastra. Toate gândurile emise plutesc în aer ca niste mine amenintatoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs. O gândire sau o actiune negativa este resimtita dureros de mii de organisme. De aceea exista o lege a naturii si a stiintei conform careia raul pricinuit altora ne face rau si noua însine.

De aceea straduinta de a ierta dusmanii si de a îndrepta spre ei numai gânduri de pace si iubire constituie un act protector pentru noi.

Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosfera, din punct de vedere vibratoriu: gânduri, vorbe, dorinte, fapte, sentimente etc. se întorc la noi producand efecte perturbatoare în câmpul nostru energetic. De aceea nimeni nu poate face rau altuia fara sa plateasca. De aceea oricând aveti gânduri negative despre o persoana sa va rugati în permanenta pentru sanatatea ei. Când ne gândim la cineva se creeaza instantaneu o punte energetica între noi si omul la care ne gândim. De aceea, orice gând rau reprezinta un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacam si ne omorâm unul pe altul în mod inconstient, de multe ori fara sa ne dam seama de acest lucru.

Orice expresie dura, afirmata pe un ton categoric poate provoca un rau atât siesi cât si unui alt om.

Imaginatia are puterea de a crea realitatea. Câmpul parintilor începe sa distruga câmpul copilului si acesta se va naste bolnavicios, fricos, obsedat.

Faptele mamei si comportamentul în timpul sarcinii determina soarta si sanatatea viitorului copil. Parintii le transmit copiilor o informatie completa a comportamentului lor si al stramosilor lor. Aceasta informatie sta la baza formarii destinului copilului, a corpului, caracterului si spiritului acestuia. Principala informatie ereditarase transmite nu numai genetic, dar si prin intermediul câmpului. Mama este indisolubil legata prin câmp de copilul sau si, de aceea, trairile emotionale ale mamei îl influenteaza activ pe acesta. Daca este vorba de ura, de separare de omul iubit, acest lucru va însemna o adevarata catastrofa pentru copil. Structura negativa a câmpului femeii determina multe din viitoarele nenorociri ale copilului.

O ura puternica, nutrita în timpul sarcinii actioneaza asupra copilului care se va naste suparacios sau pot aparea tulburari ale vederii sau auzului. Daca o femeie îsi reprima sentimentele de iubire fata de sotul ei, acest lucru se va rasfrânge neîntârziat asupra copilului. Sa nu uitati ca atunci când ucideti iubirea înfaptuiti o crima.

Supararea este una din cele mai raspândite încalcari ale legilor universului,care poate determina diferite neplaceri în viata, atât a celui pe care te superi, cât si în propria ta viata. Supararea copilului pe parintii sai, a parintilor pe copii creiaza ruperea si deformarea celor mai fine structuri energetice, cu consecinte din cele mai grave. Pentru ca sa se nasca un copil armonios barbatul si femeia trebuie sa se iubeasca unul pe celalalt. În timpul sarcinii femeia trebuie sa fie linistita si rabdatoare si nu trebuie sa se supere sau sa traiasca sentimente negative.. Ea trebuie sa accepte cu seninatate realitatea, asa cum este si sa nu admita parerile de rau în legatura cu trecutul sau sa grabeasca viitorul.

Femeile gravide sa nu vizioneze filme care raspândesc violenta, întrucât agresivitatea lor subconstienta devine necontrolabila, cu efecte devastatoare asupra psihicului si trupului viitorului copil. De aceea oamenii adulti si copiii ar trebui sa vizioneze numai opere de arta, al caror nivel de agresiune subconstienta este negativ. Nasterea cu picioarele înainte si prin cezariana reprezinta o trufie ridicata a mame copilului. Nasterea prematura înseamna umilirea mândriei. Copiii nascuti prematur sunt deosebit de slabi si bolnaviciosi, iar aceasta înseamna aceasi blocare a mândriei.

Când parintii aleg numele copilului acesta se fixeaza în karma copilului si îi influenteaza structurile câmpului.

Numele se întipareste în câmpul bioenergetic si depinde de karma celui al carui nume îl poarta copilul. Înainte, nu întâmplator, copiilor li se dadeau nume de sfinti. Karma luminoasa, pura a sfintilor se unea cu karma copilului, îl proteja si actiona în favoarea lui.

Dându-i copilului numele unei rude riscam, deoarece greselile si viciile sale va trebui sa le ispaseasca cel care a luat odata cu numele si o parte din karma, adica copilul. O bunica în anii sai de tinerete a iubit un om, însa nu a dorit copilul si a facut avort. Pentru uciderea iubirii si a copilului a trebuit sa plateasca fica si nepoata, adica urmasii ei. În cazul unei lovituri cu pumnul sufera unul singur – vinovatul, în cazul lovirii bioenergetice întrucât omul este la nivelul biocâmpurilor, într-o conecsiune directa cu toate rudele sale, cu copii sai, lovitura traverseaza întregul lant de rudenie. Si ca recul, vine pedeapsa împotriva agresorului si a familiei acestuia. O femeie si-a sfatuit prietena sa faca un avort, la rândul lui barbatul a insistat ca sotia sa avorteze. Aceasta dorinta exprimata în cuvinte sau în gând de a nimici viitorul copil este o încalcare a legilor pentrucare omul plateste cu sanatatea si cu soarta sa. O femeie si-a abandonat copilul în spital. Prin aceasta ea a savârsit o crima atât de mare încât nimeni n-o putea absolvi de pedeapsa. Dragostea fata de copii face parte din cele mai înalte legi ale universului si de aceea orice forma de încalcare a acestei iubiri, exprimata prin renegarea copilului, refuzul de a avea copii sau de a purta o sarcina, ne mai vorbind de avort, în special în fazele înaintate, renegarea omului iubit si nu numai cu faptele, cu vorba, ci chiar si cu gândul, poate duce la urmari din cele mai grave.

Sub nici un motiv sa nu spui unui copil: esti lenes, nu esti bun de nimic, esti prost etc. fiindca aceasta creeaza în el cusurul ce i se reproseaza. Mama care spune copilului: uite daca ai sa fii cuminte, daca ai sa înveti bine îti cumpar cutare lucru face din copilul sau un sclav al carui stapân va fi lucrul promis. Daca parintele îndeplineste toate capriciile copilului si începe sa depinda de acesta, copilul se transforma într-un tiran si poate muri.

Daca copilul este ocrotit în permanenta el se va deprinde a nu se mai pazi singur si în acest mod îsi va pregati primejdii în viitor. Mamele care se sacrifica pâna la umilinta pentru binele copiilor lor sfârsesc într-o mare amaraciune. La fel si copiii, de a caror nastere parintii nu s-au bucurat, sunt profund nenorociti, întrucât traiesc într-un chin spiritual.

Copiii tratati cu asprime nu devin buni. Ei vor vedea în parintii lor adevarati dusmani, cand acestia întrebuinteaza continuu pedepse si amenintari.

Raul nimicitor si total vine atunci când copiii majori si capabili de munca continua sa traiasca lânga mama lor, sa se bazeze pe ea, iar ea, la rândul ei, permitând sa fie exploatata din toate punctele de vedere. În acest mod strazile se umplu în permanenta de copii neajutorati, incapabili de a se îngriji pe ei însasi.

Sa multumesti parintilor ceea ce esti tu astazi, iar copiii tai tie îti vor multumi pentru ceea ce vor fi ei mâine.

Egoismul, cruzimea închid canalele energetice de legatura cu Dumnezeu si omul respectiv nu mai primeste energia necesara întretinerii vietii. În aceasta situatie el este nevoit sa ia energia de la alti oameni, devenind vampir energetic. Acest lucru distruge sistemul de protectie al copiilor sai. Copii încep sa fie bolnavi, pot avea tulburari psihice si alte probleme. Când simtiti ca cineva va fura energia,rugati-va ca aceluia sa-i fie daruita iubirea divina si energia care-l va schimba, îi va purifica sufletul si-L va uni cu Dumnezeu.

Egoismul si interesul personal ne izoleaza de restul oamenilor si acest simt al separarii îi face pe oameni insensibili la nevoile altora. O persoana egoista manifesta un atasament excesiv pentru ea însasi, este o plaga sociala. Egoistii au foarte putini prieteni. Câteva cunostinte si relatii superficiale le umplu viata. Contactele cu ceilalti sunt limitate. Prin felul de a gândi se închid în lumea lor strâmta. Prin gândurile voastre puteti sa schimbati un egoist facându-l generos. Sa se emita spre el numai vibratii de generozitate si bunavionta.

Dispretul fata de noi si profunda nemultumire fata de sine constituie o agresiune fata de Dumnezeu. Dispretul si blamarea omoara înainte de toate iubirea fata de un alt om. Orice ticalosie ar comite un om împotriva noastra noi nu avem dreptul sa respingem iubirea fata de el.

Barbatul care dispretuieste femeia se degradeaza spiritual, începe sa sufere de diferite boli si îmbatrâneste mai repede ca de obicei. Trebuie sa va schimbati atitudinea fata de femei si fata de situatiile legate de ele.

Trufia si dispretul fata de oameni genereaza lipsa dorintei de a trai, sentimentul pierderii sensului vietii.

Ura este o forta care te leaga de persoana pe care o urasti. Ancorarea de întelepciune da nastere dispretului.Acesta începe de la cap. De aceea se blocheza biocâmpul în regiunea capului.. În curând dispretul se întoarce împotriva propriei persoane. De aceea, se deterioreaza câmpul în jurul rinichilor si apare distrugerea acestora.

Nimeni nu poate strânge bani daca-i dispretuieste. Zgârcenia si economia aduc boala si dezastre.

Multumesc Doamne pentru Tot ceea ce imi daruiesti!
Deci secretul armoniei este ... sa ne imaginam iubire !!!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Echilibrul Yin Yang e cheia existentei
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, De la suflet la suflet
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !