Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.4.2024, 22:32
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Glosar Astrologic


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Thunder
Practicant
Practicant

Thunder is offline

Joined: 16 Jul 2005
Member: #48
Posts: 162
Country Flag: Romania
Style: Unique4 (6)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Glosar Astrologic
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 10.9.2010, 22:23 View PostDownload Post

GLOSAR ASTROLOGIC


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Careul în T – Configurație planetară alcătuită dintr-o opoziție și două cuadraturi. Planeta care face aceste cuadraturi cu cele două planete aflate în opoziție poartă numele de „planetă-focar”, fiind cea mai puternică planetă a temei respective.

Cădere – Situația în care o planetă se află în Semnul zodiacal opus aceluia în care ea este exaltată (vezi și Exaltare).

Configurațiile planetare – Relațiile dintre cel puțin trei planete, care acoperă întreaga suprafață a cercului zodiacal, angrenând cel puțin trei Semne zodiacale (sau trei Case astrologice) și care formează un model geometric bine definit.

Conjuncția – Două sau mai multe planete între care distanța este cuprinsă între 0° și ± 8°.

Cuadratura – Două sau mai multe planete aflate la distanță de 90° una de cealaltă, într-un orb de ± 8°.

Domiciliu diurn – Semnul zodiacal de polaritate pozitivă, masculină, YANG, în care planeta guvernatoare și, la modul general, orice planetă care îl tranzitează se manifestă solar, emisiv, dinamic.

Domiciliu nocturn – Semnul zodiacal de polaritate negativă, feminină, YIN, în care planeta guvernatoare și, la modul general, orice planetă care îl tranzitează se manifestă lunar, receptiv, contemplativ.

Exaltare – Situația în care o planetă se află într-un Semn zodiacal în care influența ei subtilă este întărită (amplificată) de energia predominantă a Semnului respectiv. Spre exemplu: Soarele este exaltat în Semnul Berbecului, Luna este exaltată în Semnul Taurului, Venus este exaltată în Semnul Peștilor etc.

Opoziția – Două sau mai multe planete aflate la 180° distanță una de cealaltă, într-un orb de plus/minus 8°.

Orb – Toleranța de grade (plus sau minus) față de punctul de maxim al unui aspect făcut de două sau mai multe planete aflate în relație directă.

Recepția mutual㠖 Situația în care două planete se află, fiecare, în Semnul (sau domiciliul) celeilalte.

Septilul – Două sau mai multe planete aflate la 51°42’ (mai precis 360°/7) distanță una de cealaltă, într-un orb de plus/minus 1°. El anunță de regulă un eveniment care poate fi eventual diminuat ca intensitate prin intermediul unor anumite acțiuni sau integrări spirituale, dar care este extrem de dificil de evitat.

Sextilul – Două sau mai multe planete aflate la distanță de 60° una de cealaltă, într-un orb de plus/minus 4°.

Trigonul – Două sau mai multe planete aflate la distanță de 120° una de cealaltă, într-un orb de plus/minus 8°.

STELELE FIXE

Alcor – Stea fixă de magnitudine 4 din constelația Ursa Major (15°52’ Fecioară). Nu este o stea remarcabilă, dar a fost folosită de către arabii din deșert ca test al unei vederi bune, deoarece ei obișnuiau să privească spre Canopus ca spre cea mai de sus și spre Alcor ca spre cea mai de jos stea pe scara vizuală. Este numită de către Al Biruni „femeia cea pioas㔠și amintește de povestea germană a sărmanului Hans Dumkin care, în ciuda sărăciei sale, i-a oferit găzduire lui Iisus. Deoarece și-a dorit toată viața să călătorească, Iisus l-a răsplătit pe Hans Dumkin – spune povestea – dăruindu-i steaua Alcor să-l poarte prin toată lumea, permițându-i totodată să rămână de-a pururi un clarvăzător. Astfel, Alcor pare a fi de natura relației Jupiter-Venus, conferind o natură compasivă, liniștită, prudentă, controlată, răbdătoare.

Asterion – Stea fixă de magnitudine 4,3 din Beta Canes Venatici (17°42’ Fecioară) de natura relației Saturn-Venus. Influxul său conferă o minte pătrunzătoare, relații stabile, inteligență.

Biham – Stea fixă de magnitudine 3,7 din Theta Pegasus (06°50’ Pești), de natura relației Marte-Mercur. Denumirea ei este de origine arabă și înseamn㠄cel (mai) tânăr dintre animalele domestice”. Se spune că este o stea norocoasă. Influența ei trebuie considerată în ansamblul general al constelației.

Deneb Kaitos – Stea fixă de magnitudine 2,2 din Beta Cetus (2°35’ Berbec), de natura relației Saturn-Marte-Mercur. Numele ei înseamn㠄coada balenei îndreptată spre sud”. Se spune că ar cauza tulburări mentale, auto-distrugere prin forță brută, boală, dizgrație, transformări care nu mai pot fi amânate, inhibiții și limitări atât psihologice, cât și fizice. În relație directă cu Jupiter, conferă poziții ecleziastice oficiale înalte, dar predispune totodată la pericole provenite din trădări ale unor dușmani ascunși.

El Koprach – Stea fixă de magnitudine 3,8 din Chi Ursa Major (03°40‘ Fecioară) de natura planetei Marte. Se spune că ar predispune la o natură liniștită, prudentă, controlată, dar și la suspiciune, neîncredere, mânie. Denumită simbolic „Sfântul Graal” sau „Cupa lui Iisus”, ea conferă idealism, putere psihică, inteligență, onoare și bogăție, acestea fiind văzute însă mai degrabă ca forme de elevare spirituală atunci când ființa trece prin anumite purificări KARMA-ice care o pregătesc pentru Eliberarea spirituală.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Facies – Stea fixă de magnitudine 5,9 din M22 Săgetător (8°18’ Capricorn), de natura relației Marte-Soare. Denumire de origine latină provenită din verbul „a face”. Are o reputație rea printre astrologi, deoarece, când este activă într-o temă, ea predispune la orbire, accidente și moarte violentă. În aspectul ei psihologic, steaua indică ființe care trebuie să-și concretizeze credințele și punctele de vedere prin efort personal. Pot trece prin multe eșecuri, pot fi foarte ușor rănite dar, în final, ele se vor simți recompensate de valoarea propriilor lor acțiuni, convingeri, aspirații.

Gienah (din Cygnus) – Stea fixă de magnitudine 2,6 din Epsilon Cygnus (27°45‘ Vărsător), de natura planetelor Venus-Mercur. Este numită așa (Gienah din constelația Lebedei) ca să se deosebească de Gienah din constelația Corbul. Se spune că ar conferi o natură contemplativă, visătoare, cultivată și adaptabilă, atrasă de apă și de sporturile nautice. Totodată, ea predispune și la o anumită instabilitate emoțională care face ca talentele artistice ale nativului să se dezvolte mai greu.

Kerb – Stea fixă de magnitudine 4,6 din Tau Pegasus (01°03‘ Berbec), de natura relației Marte-Mercur. Deși face parte dintr-o constelație foarte importantă în schimbările meteorologice, se spune uneori că, atunci când ea își manifestă influența, cuplurile de îndrăgostiți în care iubirea nu este îndeajuns de profundă se desfac.

Kochab – Stea fixă de magnitudine 2,1 din Beta Ursa Minor (13°19’ Leu) de natura lui Saturn, una dintre cele mai strălucitoare din constelație. Numele ei înseamn㠄steaua” și se spune că este simbolul stabilității (constanței). Se pare că, în mileniul precedent erei noastre, Kochab ar fi avut rolul de stea polară.

Kraz – Stea fixă de magnitudine 2.8 din Beta Corvus (17°22 Balanță) de natura relației Marte-Saturn. Influența ei pare a fi una contradictorie (și de aceea foarte complexă), deoarece (în funcție de modul în care ea este reflectată de natura noastră interioară) conferă răbdare, pasiune, capacitatea de a trezi conștiințele, dar și egoism, răzbunare, minciună, agresivitate.

Mufrid – Stea fixă de magnitudine 2,8 din Eta Bootes (19°20‘ Balanță), de natura relației Mercur-Saturn. Denumirea de origine arabă înseamn㠄steaua singuratică a lăncierului”, deoarece în vechime era considerată ca fiind în afara constelației. Babilonienii o numeau, împreună cu Arcturus, „păstorul turmelor cerești” sau „păstorul vieții din Cer”, ambele formând una dintre perechile de stele astronomice, despre care se spunea că funcția lor celestă este aceea de a veghea ca mișcarea de rotație a Cerului (Firmamentului) să nu înceteze niciodată. Are o influență benefică și de lungă durată, susținând eforturile grele, acțiunile colective, transformările profunde, modificarea totală a societăților.

Nodus I, Nodus II – Stele fixe de magnitudine 3 din zeta Draco (3°23‘ Balanță), de natura relației Saturn-Marte. Arabii le-au numit „lupoaicele” sau „cele două hiene” care așteaptă puiul de cămilă (acesta fiind reprezentat de mica stea Al Ruba ce este „protejat㔠de „cămilele-mam㔠reprezentate de stelele mari Alwaid, Etamin, Kuma și Grumium). Influența lor trebuie considerată în ansamblul general al constelației.

Polis – Stea fixă triplă variabilă de magnitudine 3 din Mu Sagittarius (3°13’ Capricorn), de natura relației Jupiter-Marte. Astrologia egipteană o numește „mânzul”. Ea a făcut parte din asterismul cunoscut ca „întoarcerea struților” sau „păsările deșertului”, care traversa Calea Lactee. Polis conferă ambiție, abilități marțiale și în arta călăriei, percepții chinetice, face ca nativul să fie demn de încrederea celorlalți. Ea se găsește adesea în tema natală a oficialităților din lumea spirituală sau a unor teologi renumiți. Bine aspectată, dar nu în conjuncție cu Soarele, sau localizată oriunde, dar nu în Casa a X-a, Polis indică o persoană ale cărei interes și cunoaștere în domeniul spiritual pot fi deopotrivă impresionante și deosebit de profunde.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Sadalabchia – Stea fixă de magnitudine 4 din Gamma Aquarius (6°43‘ Pești), de natura relației Venus-Mercur. Denumirea ei (de origine arabă) înseamn㠄steaua norocoasă a corturilor” deoarece, imediat după răsăritul ei, primăvara, corturile nomazilor se ridicau din nou pe pășunile înverzite. Cealaltă semnificație, „steaua norocoasă a lucrurilor ascunse”, vine din faptul că, odată cu răsăritul ei, tot ceea ce înainte era ascuns sau greu de văzut devenea vizibil, mai ales șopârlele și animalele periculoase din deșert. Influența ei se manifestă, în astrologia orară, ca abilitate de a descoperi ceea ce este ascuns. Altfel, ea indică timpul cel mai bun pentru modificări ce pot fi încununate de succes, dacă este bine plasată și bine aspectată în temă.

Seginus (Haris) – Stea fixă de magnitudine 3 din Gamma Bootis (17°40‘ Balanță), de natura relației Mercur-Saturn. Numele ei provine din cuvântul grecesc „theguius”, „plugarul”, iar numele ei arab, Haris, înseamn㠄paza” sau „cel care protejează”, și el indică asterismul timpuriu „lupoaicele” sau „hienele”, în vremea când arabii încă nu adoptaseră sistemul grecesc al constelațiilor. Unii astrologi afirmă că influența acestei stele se manifestă atât ca rafinament mental, cât și ca pierderea unor valori de diverse naturi din cauza prietenilor. Alții susțin că ea ar conferi o înzestrare deosebită pentru scris și oratorie.

Sualocin – Stea fixă de magnitudine 3,9 din Alpha Delphinus (17°23‘ Vărsător), de natura relației Mercur-Jupiter. Conferă un aspect plăcut, plăcerea de a face sport, aptitudini pentru viața ecleziastă și pentru călătorii, dar și predispoziții către suferințe generate de starea de ingratitudine.

Zaniah – Stea fixă de magnitudine 4 din Eta Virgo (4°31’ Balanță), de natura relației Mercur-Venus. Este o stea foarte interesantă ca semnificație, dar și ca „funcție” celestă: ea marchează în mod exact linia ecuatorului ceresc. Numele său arab înseamn㠄unghiul”. Chinezii îi spuneau „Tso Chih Fa”, „cea care cu mâna stângă păstrează Legea”. În cultura sumeriană străveche, Zaniah, împreună cu o altă stea fixă, Zavijava, o simbolizau pe Ninsar, „Zeița plantelor”. Această stea se spune că trezește și amplifică rafinamentul, onoarea, ordinea, afectivitatea elevată, capacitatea de a media eficient și chiar de a rezolva într-un mod înțelept și drept litigiile și de a aduce astfel pacea între oameni. Asocierea ei, într-o temă astrală, cu o planetă, pare să-i amplifice influența, „colorând-o” (modulând-o) cu natura planetei respective.


sursa: yogaesoteric
24 august 2010
Back to top See my Info Personal Gallery of Thunder
Display posts from previous:   
   Board Index -> Arte inițiatice - Științe oculte, Astrologia
   -> Zodiacul, Zodiacul european
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !