Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.4.2024, 21:33
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Prezentarea detaliată a temei astrale a momentului de maxim al hiatusului solar de anul acesta (2010)


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Thunder
Practicant
Practicant

Thunder is offline

Joined: 16 Jul 2005
Member: #48
Posts: 162
Country Flag: Romania
Style: Unique4 (6)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Prezentarea detaliată a temei astrale a momentului de maxim al hiatusului solar de anul acesta (2010)
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 10.9.2010, 22:37 View PostDownload Post

Prezentarea detaliată a temei astrale a momentului de maxim al hiatusului solar de anul acesta (2010)


Opoziția Uranus-Saturn

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Ori de câte ori aceste două planete își combină într-o astrogramă influențele subtile astrale în relație directă una cu cealalt㠖 cum este și cazul momentului de hiatus solar din anul acesta (2010) – suntem implicit avertizați că urmează să facem alegeri foarte importante pentru existența noastră, fiind necesar să fim atenți la diferite opțiuni și alternative, care doar aparent sunt egale valoric și că urmează să îmbinăm în mod armonios unele tendințe contrare, dar deopotrivă necesare în noua etapă de evoluție personală sau colectivă.

La momentul de maxim al hiatusului solar din august 2010 aceste două planete se află matematic în aspectul de opoziție (aspectul de 180°), ceea ce evidențiază tendințele contradictorii și posibilele confuzii care ne marchează în prezent și pe care este necesar să le rezolvăm într-o manieră matură, înțeleaptă și optimistă. Această opoziție este însă ceva mai specială, deoarece ea nu se produce pe Semne zodiacale opuse (aflate tot la 180° unul față de celălalt), ci pe Semne zodiacale aflate în aspectul de inconjuncție (150°): Uranus este chiar la sfârșitul Semnului zodiacal Pești, în vreme ce Saturn se află la începutul Semnului zodiacal Balanță. Astfel, într-un mod foarte interesant, influențele celor două planete pot fi considerate și ca un semn sau un mesaj divin prin care suntem asigurați că, oricât de dificile ar putea fi lecțiile de viață ce vor urma pentru noi în intervalul august 2010 – august 2011, vom avea mereu atât susținerea lui Dumnezeu, cât și Grația și Iubirea Marii Puteri Cosmice Tripura Sundari. Energia subtilă astrală specifică acestui aspect poate fi privită în acest context și ca un fel de ultimatum (ceva de genul „acum ori niciodată”), care trebuie să ne facă să acționăm într-o manieră de „totul sau nimic”.

O altă informație foarte prețioasă oferită de relația specială de opoziție dintre guvernatorii Ascendentului momentului de hiatus solar este aceea că unele grupuri mari de oameni (în special cele realizate pe baza afinităților lor spirituale) pot avea revelația bruscă a destinației lor comune – desăvârșirea divină ultim㠖 și vor putea să facă pași mari, împreună, în vederea fuzionării lor într-o comunitate bazată pe o autentică stare de fraternitate și de cooperare spirituală, care să acționeze la unison pentru salvarea planetei de la anumite pericole iminente – fie ele catastrofe naturale sau mașinații diabolice ale unor organizații de orientare satanică (spre exemplu, Francmasoneria). Este posibil ca acest fenomen să se producă lent sau anevoios, dar odată produs, el va acționa perioade mari de timp și cu eficiență maximă.

Casa a X-a pe semnul zodiacal Scorpion

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Casa a X-a este una dintre cele mai importante Case ale unei astrograme, deoarece ea arată ce direcție va lua, la modul general, energia pe care Ascendentul o oferă unei ființe umane, unei colectivități sau unui eveniment. Cu alte cuvinte, către ce ne-am putea orienta, îndrepta, proiecta în anul care va urma de acum încolo. Astrologia tradițională numește această Casă a X-a „Casa destinului, a onorurilor, a faimei, a imaginii publice, a realizărilor”. Cu alte cuvinte, această Casă arată, pur și simplu, cum vom fructifica ceea ce vine de la Dumnezeu prin influxul astral al Semnului Ascendentului.

La momentul de maxim al hiatusului solar de anul acesta, Casa a X-a este ocupată de către Semnul zodiacal Scorpion, semn al transformărilor de tot felul, al regenerărilor, al sexualității și al morții.

Semnificativ și în același timp de bun augur este că planeta Marte (care este guvernatorul tradițional al Casei a VIII-a) se află situat în Casa a VIII-a (care este Casa transformării spirituale), fapt care indică o evoluție spirituală crescută precum și angrenarea conștientă și tot mai plenară a oamenilor către un țel spiritual suprem. În contextul marilor transformări planetare care deja se derulează, și al celei de a treia profeții de la Fatima, este posibil ca acest aspect astrologic să determine, în anumite condiții, ca întreaga planetă să acționeze la unison, implorând Grația și Iubirea Tatălui Ceresc (Dumnezeu) să ne ocrotească și să ne călăuzească prin aceste dificile timpuri din urmă, în care rasa umană se confruntă cu atât de multe probleme și pericole – ce sunt însă, în esență, semnele premergătoare și vestitoare ale noilor ere spirituale.

Casa a X-a pe Semnul zodiacal Scorpion atrage atenția că realizările acestui an solar (intervalul de un an care este cuprins între două hiatusuri solare consecutive) au în vedere: tot ceea ce ne poate regenera sau reorienta lăuntric, anumite rezolvări neașteptate de natură financiară, unele teste existențiale și spirituale legate de amplificarea (sau dimpotrivă, de lipsa) puterii personale, practicarea continenței sexuale ca un mod superior de viață și de accelerare a evoluției spirituale etc., precum și capacitatea de a ne transforma fundamental existența prin trecerea de la materialismul cel mai feroce la spiritualitatea cea mai elevată prin angrenarea hotărâtă pe o cale de evoluție spirituală autentică. La nivel planetar, este posibil ca anumite surse tainice de revelații spirituale autentice să fie descoperite sau scoase la lumină, spre a fi redate astfel omenirii. Ceea ce avem de făcut în toate aceste cazuri este să acceptăm plenar înnoirile și transformările și să fim cât mai perseverenți în practica noastră spirituală care, dincolo de susținerea pe care ne-o acordă școala inițiatică în care suntem integrați sau grupurile din care facem parte, depinde în totalitate de noi – de perseverența noastră, de credința fermă în Dumnezeu și în Ghizii spirituali care ne îndrumă. Această informație este dată de prezența guvernatorului modern al Semnului zodiacal Scorpion, și anume Pluto care este situat în Semnul zodiacal Capricorn (asociat cu responsabilitatea) și în Casa a XI-a. Saturn, Guvernatorul tradițional al Ascendentului se află în zodia Balanței și are o condiție energetică deosebită. Marte, guvernatorul tradițional al Scorpionului se află în exil în Semnul zodiacal al Balanței. Acest fapt arată că forța subtilă astrală a acestor două planete va acționa în mod armonios și profund transformator asupra noastră numai dacă vom urmări cât mai constant să devenim adevărate „relee” superioare prin care Dumnezeu va impregna cu energii divine, sublime, mediul uman și social în care ne aflăm. Cu alte cuvinte, Dumnezeu va lucra pentru fiecare dintre noi, în fiecare dintre noi, cu fiecare dintre noi și prin fiecare dintre noi. Fiecare dintre noi va putea deveni în acest fel un canal perfect și pur al lui Dumnezeu pentru toți ceilalți și va putea trăi din plin, în aceste condiții, starea de iubire, de empatie sau chiar de comuniune telepatică față de aproapele nostru, în primul rând față de cei care ne iubesc și pe care îi iubim.

MC pe Săgetător

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Mijlocul Cerului (MC) este punctul cel mai înalt din horoscop raportat la locul în care se petrece un eveniment sau, altfel spus, gradul cel mai elevat al Semnului zodiacal care poate fi văzut proiectat pe înaltul Cerului. Importanța sa se definește în raport cu Ascendentul și cu Casa a X-a, și reprezintă aspirația cea mai puternică, realizarea cea mai înaltă pe care o dorește o ființă umană sau o colectivitate.

Modalitatea de calcul folosită pentru a stabili Mijlocul Cerului face ca acest punct foarte important al unei teme astrale să fie localizat fie în Casa a IX-a, fie în Casa a X-a, fie în Casa a XI-a. Cu alte cuvinte, am putea spune că semnificația sa, raportată la direcția de împlinire, de desăvârșire, pe care o poate lua energia Ascendentului, poate fi:

-„în urma” Casei a X-a (în sensul că, de-a lungul acelui an sau al acelei vieți, ființa umană/colectivitatea va tinde către împlinirea plenară a realizărilor spre care este direcționată de către energia Ascendentului);
-„în pas cu” energia Casei a X-a (în sensul că, de-a lungul acelui an sau al acelei vieți, ființa umană/colectivitatea va fi în deplin acord sau chiar va concretiza împlinirile/realizările spre care este direcționată de către energia Ascendentului);
-„înaintea” Casei a X-a (în sensul că, de-a lungul acelui an sau al acelei vieți, ființa umană/colectivitatea va face mult mai mult, fie cantitativ, fie calitativ, fie atât cantitativ cât și calitativ, decât poate genera energia Ascendentului).

MC în Săgetător arată faptul că Dumnezeu prin Grația Sa oferă tuturor celor care sunt deschiși lăuntric șansa de a descoperi și a pune în practică Adevărul fundamental pentru întreaga noastră existență, că în viață esențială și prioritară este evoluția spirituală și nu doar succesul cu orice preț în plan material și puterea iluzorie conferită de bani sau alte bunuri materiale care sunt obținute prin neglijarea sau chiar ignorarea completă a evoluției spirituale.

La nivel individual, fiecare ființă umană, în funcție de aspirațiile, idealurile și credința ei, poate primi sau se poate bucura de Grația directă a Ghidului ei spiritual într-un fel sau altul, fiind astfel călăuzită, protejată sau ocrotită într-un mod special pentru ca ea să poată face pași importanți în direcția trezirii ei spirituale, a amplificării aspirației, a depășirii unor obstacole sau pentru trecerea cu bine a anumitor teste spirituale ori lecții de viață.

Condițiile planetare generale sunt deosebit de benefice și de favorabile la momentul de maxim al hiatusului solar

La momentul de maxim al hiatusului solar din anul acesta, aproape toate planetele beneficiază de condiții energetice deosebite, acesta fiind încă un semn al generozității divine care ne dăruiește, prin intermediul lor, susținere, protecție, succes în acțiunile bune pe care intenționăm să le realizăm, optimism etc. și ne facilitează accesul telepatic în lumile subtile paralele superioare. Vom mai beneficia de asemeni de o deosebită eficiență realizatoare în tot ce întreprindem de natură benefică, de iubire necondiționată și, mai ales, de Grație Divină. Iată acum, foarte succint, care este poziția astronomică și aspectarea generală a planetelor în momentul de maxim al hiatusului solar:

• Mercur se află în domiciliul său nocturn (Semnul zodiacal Fecioară);
• Venus se află în domiciliul său diurn (Semnul zodiacal Balanță);
• Saturn se află în exaltare în Semnul zodiacal Balanță, deși formează opoziție cu Uranus aflat foarte aproape de cuspidă (linia de demarcație dintre zodiile Pești și Berbec);
• Jupiter, în mișcare retrogradă aparentă, se află în trigonocrație în Semnul zodiacal Berbec – adică se află într-o zodie din același element (foc) cu zodia pe care o guverneaz㠖 Săgetător.
Jupiter (principiul expansiunii) și Saturn (principiul contracției) realizează aspectul de opoziție pe Semnele zodiacale Berbec-Balanță.

Prin această opoziție complexă între Saturn pe de o parte și Uranus, Jupiter și Luna de cealaltă parte, Providența divină ne atrage atenția că, dacă până acum omenirea a avut nenumărate ocazii să se lase călăuzită către noile timpuri marcate de o profundă stare de spiritualitate, acum a venit timpul pentru anumite teste spirituale majore prin care ni se oferă încă o dată șansa trezirii spirituale autentice. Aceste teste spirituale sunt legate de manifestarea de către fiecare dintre noi a discernământului spiritual. Această conjunctură arată faptul că este posibil ca, într-un timp foarte scurt, chiar pe neașteptate sau fulgerător să fim puși în situația de a ne angrena liberul-arbitru și de a face în mod necesar anumite alegeri foarte importante în viața noastră, alegeri care nu mai pot fi amânate sau evitate și care ne vor influența și hotărî evoluția noastră spirituală de acum încolo.

Astfel, putem alege să pierdem șansele deosebite și momentele de Grație ce ni se oferă și să refuzăm să ne transformăm prin ignorarea repetată a acestor oportunități datorită închistării, prejudecăților și încăpățânării cu care unii dintre noi încă se mai confruntă.

Totodată, prin angrenarea liberului-arbitru putem alege în mod divin, conștient și responsabil să ne transformăm fundamental existența și să ne trăim viața într-un mod profund spiritual, având ca principiu de călăuzire în viață ideea forță că menirea noastră spirituală și scopul nostru esențial în această existență este acela de a-L descoperi cât mai profund pe Dumnezeu, mai întâi în propriul nostru univers lăuntric. Prin experimentarea acestui adevăr fundamental în propria noastră ființă vom fi capabili apoi să integrăm într-un mod armonios și celelalte aspecte ale existenței noastre: prosperitatea, fericirea, sănătatea, etc.

Deoarece Grația lui Dumnezeu, care ni se oferă tuturor în acest an, este foarte mare, e posibil ca măcar un Ghid spiritual (acest aspect este corelat îndeosebi cu prezența planetei Jupiter pe Semnul zodiacal Berbec) să susțină (sau mai exact, Însuși Dumnezeu să susțină prin ființa acelui Ghid spiritual) cu o forță impresionantă, efortul individual al ființelor umane care aleg în mod divin, conștient și responsabil să-și transforme condiția existențială obișnuită, profană, într-o condiție divină, sacră (acest aspect este corelat îndeosebi cu prezența planetei Saturn pe Semnul zodiacal Balanță).

O altă calitate foarte importantă ce este specifică opoziției Jupiter-Saturn și pe care o avem de conștientizat, de asimilat și de utilizat în mod cât mai constant este simțul măsurii și al armoniei în tot ceea ce gândim, rostim sau realizăm.
Planetele Mercur și Venus au și ele o importanță deosebită, deoarece se află fiecare în domiciliu.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Aspectarea globală a planetelor ne va ajuta să învățăm și să asimilăm anumite lecții importante – chiar majore – de viață. Spre exemplu, configurarea Casei a IX-a poate indica iminența unei lecții spirituale planetare care, fiind asociată Semnului zodiacal Balanță va fi cel mai probabil de natură socială sau colectivă. O altă lecție va fi de natură relațională (aceasta fiind indicată de conjuncția dintre Venus-Marte în zodia Balanței), în care femeile vor avea un rol principal (deoarece Marte se află în exil iar Venus se află în domiciliul ei diurn, YANG). La modul general, va fi necesară din partea fiecăruia dintre noi multă perseverență, seriozitate și responsabilitate (aceste elemente fiind indicate de aspectarea particulară a planetei Saturn) și va fi deosebit de importantă, în acest context, transformarea noastră sub îndrumarea competentă a unui Ghid spiritual autentic (acest aspect fiind indicat de faptul că planeta Saturn, care este guvernatorul tradițional al Ascendentului, se află în exaltare în Semnul zodiacal Balanță și în Casa a VIII-a). Poate să fie vorba însă și de o lecție individuală, puternic transformatoare (aceasta este indicată de configurarea Casei a VIII-a), care să implice din partea noastră mult spirit de sacrificiu, umilință, abnegație, altruism necondiționat (toate acestea fiind indicate de suprapunerea Casei a VIII-a pe Semnul zodiacal Fecioară) în vederea obținerii unei înțelegeri superioare, înțelegere care se referă în primul rând la spiritualitate în general, la binomul elementelor complementare moarte-sexualitate precum și la trezirea și amplificarea puterii oculte (în special a puterii oculte generate de cunoașterea inițiatică, ezoteric㠖 această indicație este oferită de faptul că planeta Mercur se află într-o mișcare retrogradă aparentă).

Mai ales această din urmă lecție poate să fie extraordinar de importantă, dacă avem în vedere statutul aparte al planetei Mercur (spre deosebire de toate celelalte planete) în tema momentului de hiatus de anul acesta: în afară de faptul că se află în domiciliul său nocturn (Semnul zodiacal Fecioară), la momentul de hiatus Mercur se află aproape complet neaspectat, precum și în mișcare retrogradă aparentă. Lecția esențială pe care el o oferă este lecția renașterii spirituale totale, în spiritul învățăturilor tradiționale milenare, dar și lecția serviciului dezinteresat și a ajutorării pline de abnegație a celor care au mare nevoie.

Ar mai trebui menționat aici faptul că o planetă aflată în mișcare retrogradă aparentă semnifică de regulă activarea unei anumite acumulări karma-ice care urmează a fi rezolvată, aceasta nepresupunând neapărat aspecte sau evenimente tensionante, grave sau dificile. Situația respectivă poate solicita însă din partea noastră foarte multă atenție, spirit de observație și prezență de spirit, pentru ca astfel acele reziduuri karma-ice să fie soluționate și definitiv depășite.

Recepția mutuală Uranus-Neptun pe Semnele zodiacale Pești-Vărsător

Această configurație astrologică se produce o dată la aproximativ 167 de ani și durează aproximativ 7-8 ani. În momentul de față, ea acoperă intervalul 11.03.2003-12.03.2011.

Perioadele caracterizate de această combinație planetară și zodiacală creează adesea impresia că ne mișcăm în două lumi, ambele accesibile sau, dimpotrivă, că ne simțim cumva „ne-la-locul” nostru în timpul și spațiul prezent. Ea susține trezirea spirituală colectivă, grupurile și confreriile spirituale planetare, acțiunile sociale de caritate, nașterea unei noi și net superioare conștiințe morale, nevoia anulării tuturor constrângerilor și a prejudecăților limitative, compasiunea nesfârșită pentru toate făpturile, revenirea la (re)sursele energetice pure și primordiale ale vieții, dinamizarea și amplificarea conștiinței superioare de grup, conștientizarea și împlinirea marilor noastre idealuri existențiale.

Din punct de vedere social, dacă energia subtilă astrală a acestei recepții mutuale este folosită sau integrată în mod armonios, atât națiunile, cât și întreaga planetă pot ajunge la adevărate revelații de natură divină, la înțelegeri superioare cu privire la originea lumii și a Universului, la redescoperirea și actualizarea înțeleaptă sau chiar genială a învățăturilor ezoterice tradiționale străvechi. De asemeni, pe durata acestei recepții mutuale, este posibil ca marii inițiați și Ghizi spirituali să contribuie într-un mod decisiv la revelarea unor noi învățături spirituale, apte să scoată omenirea din impasul general în care ea se află în momentul de față.

Deoarece această recepție mutuală este de lungă durată, particularitățile și specificitățile ei anuale sunt date de Casele pe care ea le ocupă. Astfel, în momentul hiatusului solar din august 2010, recepția mutuală Uranus-Neptun se produce în Casele I (a personalității) și a II-a (a valorilor și a bunurilor dobândite prin efort propriu). Din punct de vedere practic, concret, aceasta înseamnă că ceea ce ne va preocupa în mod deosebit la nivelul personalității (Casa I), va fi conținutul Casei a II-a (valorile și bunurile materiale). Aceste preocupări apar în primul rând deoarece viața ne va cere să ne redefinim sistemul de valori în ansamblul său; ne vor afecta vizibil (Casa I) absolut toate valorile (Casa a II-a), indiferent dacă aceasta înseamnă că ne vor lipsi bani, necesități zilnice, calități, înzestrări speciale etc. Unii vor fi nevoiți să-și rezolve prin efort propriu problemele materiale; alții, dimpotrivă, vor fi determinați să-și rezolve urgent problema valorilor lor spirituale. Unii vor trebui să-și conștientizeze iluziile legate de propria persoană, în vreme ce alții vor trebui să facă ceva cu înzestrările speciale pe care Dumnezeu le-a pus în ființa lor pentru ca ei să-și ajute semenii. Unii vor trebui să realizeze că harurile divine nu sunt o cale de îmbogățire, în vreme ce alții vor constata că Dumnezeu i-a înzestrat cu abilități care le pot permite să-și rezolve într-un mod perfect onest și spiritual cele necesare traiului zilnic. În toate aceste situații, conștientizarea profundă poate constitui o importantă și foarte rapidă și directă modalitate de transformare lăuntrică și de evoluție spirituală.

Lilith în Semnul zodiacal Pești

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Lilith ne indică unele dintre „umbrele” noastre sau, altfel spus, anumite lecții de viață pe care încă nu reușim să le asimilăm și care se manifestă de regulă prin diferite greșeli comportamentale pe care tindem să le repetăm cu inconștiență mereu și mereu, de nenumărate ori.

În egală măsură însă, situarea lui Lilith în Semnul zodiacal Pești în tema momentului de hiatus solar de anul acesta poate fi înțeleasă și în sensul că aceia care au aplicat în mod constant cunoașterea spirituală pe care au asimilat-o de-a lungul timpului au acum șansa să descopere forța și eficiența inițierilor spirituale primite, urmând astfel să culeagă roadele lor bune pe toate planurile, inclusiv în viața socială, deoarece ei și-au dezvoltat capacități și abilități deosebite care le vor permite să aibă mari și numeroase succese, inclusiv pe plan profesional.

La nivelul întregii societăți, această configurație astrală poate fi indicatorul unei crize profunde a valorilor, ce îi poate însă determina în același timp pe foarte mulți oameni (inclusiv pe cei aflați în situații de disperare extremă) să implore cu sinceritate și dăruire intervenția mântuitoare a lui Dumnezeu în viața lor.

Predominanța conjuncțiilor influxurilor subtile planetare

Aspecte deosebit de puternice din punct de vedere energetic, conjuncțiile par a nu-și greși niciodată ținta, avertizând, mai ales în cazul evenimentelor colective, asupra capacității grupurilor umane mari de a acționa la unison. Astfel ele avertizează și asupra faptului că omenirea actuală poate traversa o criză existențială de proporții, care o va îndrepta fie către o fărâmițare extremă a conștiinței de grup, fie către o înțelegere profundă a necesității de a acționa ca un singur om în momente care cer fermitate, curaj, stabilitatea scopului propus, ori chiar sacrificiu personal în scopul unei veritabile resurecții morale și spirituale de proporții pe care să se poată clădi o nouă societate, mult superioară. Iată în continuare care sunt aceste conjuncții:

Conjuncția complexă Uranus-Jupiter-Lună pe Semnele zodiacale Pești-Berbec și în Casa a II-a

Extrem de complexă, această conjuncție atrage atenția că valorile sociale acceptate de omenirea actuală sunt foarte aproape de punctul lor critic, că omenirea trece în momentul de față printr-o profundă criză a valorilor și că instituțiile fundamentale ale statului nu mai constituie factori de ocrotire a colectivității, ci mai degrabă de controlare și de subjugare a cetățeanului. Sănătatea, cultura, educația, legislația, serviciile publice, alimentația sunt domenii care au obligatoriu și urgent nevoie de restructurare, de revitalizare. De asemenea, serviciile bancare se pot trezi într-un impas și mai mare decât cel actual, ca urmare a crizei sociale care deja afectează grupuri sau categorii tot mai largi de oameni. Pe acest fundal, conflictele dintre generații pot atinge apogeul, aceasta și din cauza absenței unor reale modele civice și spirituale care să-i ajute pe cei tineri să adere la valori morale și spirituale autentice și pe cei în vârstă să se simtă în siguranță.

Ca ființe care urmează conștient o cale de evoluție spirituală autentică, este posibil ca în noul an solar să fim foarte mult solicitați de diferite probleme umane majore, aceasta putându-i determina pe unii să se implice tot mai mult în acțiuni caritabile sau de ajutorare a categoriilor sociale defavorizate. În felul acesta, învățătura spirituală pe care am primit-o va putea fi răspândită global în cadrul societății, ea putând deveni astfel o formă de spiritualitate extrem de dinamică, eficientă și transformatoare.

Conjuncția Marte-Venus pe Semnul zodiacal Balanță și în Casele a VIII - și a IX-a

Această conjuncție evidențiază importanța relațiilor de cuplu sau a relațiilor sincere de iubire, care pot susține sau chiar genera salturi spirituale reale. Nu în ultimul rând, o societate în care relațiile de dragoste au în vedere și idealurile spirituale este o societate sănătoasă, puternică și ferm orientată atât către viitor, cât și către cele mai valoroase și mai elevate aspecte ale trecutului. Pentru cei înzestrați cu un nivel superior de cunoaștere spirituală, această conjuncție este o indicație a șansei multor cupluri de a se trezi cât mai complet față de Iubirea Divină sau de a dobândi starea androginală glorioasă ca urmare a unei practici spirituale perseverente, constante, ce este realizată în cuplu.

Conjuncția Neptun-Chiron pe Semnul zodiacal Vărsător și în Casa I

Asteroidul Chiron, care orbitează între planetele Saturn și Uranus, indică în astrologia contemporană acțiunea spirituală eficientă a unui Ghid spiritual autentic, ce unifică și armonizează conservatorismul și nonconformismul, vechiul și noul, tradiția și inovația, lentoarea și iuțeala, rutina și spontaneitatea etc.

Neptun, care este a doua dintre planetele considerate moderne (deoarece ele nu sunt indicate explicit în astrologia tradițională), indică aici necesitatea urmăririi unui ideal profund spiritual, urgența de a conștientiza valorile spirituale de care avem nevoie, imaginația creatoare și rafinamentul artistic, adevărurile divine care ne hrănesc ființa.

Prezența acestei conjuncții în Casa I (a personalității) în momentul de maxim al hiatusului solar din anul acesta, în condiția în care Chiron se află în mișcare retrogradă aparentă, semnifică urgența transformării noastre conștiente, prin alegerea unor modele spirituale desăvârșite ca puncte de reper în creșterea noastră interioară și prin apelarea permanentă a Grației Divine și a susținerii Ghidului nostru spiritual, singurul care ne poate călăuzi pe Calea ce conduce cel mai repede la Dumnezeu. Este posibil să conștientizăm acum faptul că nu am urmat ori am nesocotit de multe ori sfaturile înțelepte pe care Ghidul nostru spiritual ni le-a dat de-a lungul timpului, din cauza lipsei noastre de încredere, ori a complacerii într-o stare gregară, sau din cauza unor orgolii exacerbate etc. Pe de altă parte, acum avem șansa să putem experimenta (poate pentru prima oară cu adevărat) abandonarea totală față de Dumnezeu și față de îndrumarea plină de înțelepciune a Ghidului nostru spiritual, iar beneficiile spirituale ce vor rezulta de aici ne vor apărea cel mai adesea ca fiind de-a dreptul miraculoase.

Dintr-un alt punct de vedere, conjuncția Neptun-Chiron atrage atenția asupra faptului că unii dintre noi vom putea fi puși de multe ori, în acest an solar (respectiv, până la viitorul moment de hiatus solar – cel din anul 2011) în postura de îndrumători spirituali. Faptul de a deveni canale tot mai desăvârșite de manifestare a energiilor divine, înseamnă de fapt a urma Calea Inimii și a Iubirii divine, depășindu-ne astfel în mod natural, firesc și gradat toate limitările.

Absența aspectului de sextil

La momentul de hiatus de anul acesta, dintre relațiile pe care planetele le fac între ele lipsește cu desăvârșire aspectul de sextil. Energia pe care acest aspect ne-o conferă este cea a comunicării, a schimburilor și a medierilor de orice fel, între oricare două energii, procese, evenimente, ființe etc. (inclusiv procesul respirației, fuziunea amoroasă sau chiar relația Ghid spiritual-aspirant). Este vorba deci, în esență, de un aspect care dirijează energiile atât dinspre interior către exterior (de la noi către ceilalți), cât și invers.

Absența aspectului de sextil va face ca în tot acest an solar (intervalul de un an care este cuprins între două hiatusuri solare consecutive) să ne putem confrunta cu dificultatea de a realiza orice fel de schimburi sau cu dificultatea de a comunica, ceea ce poate genera probleme majore de asimilare, de eliminare ori de fortificare a ființei noastre, pe toate planurile.

Din punct de vedere spiritual însă, anul solar care începe odată cu momentul de hiatus se anunță a fi deosebit de benefic. Calitatea pe care o putem accesa și folosi cel mai ușor, ca urmare a absenței aspectului de sextil, este pratyahara (retragerea din universul senzorial, în ființa noastră profundă) și posibilitatea de a atinge stări foarte profunde de meditație (dhyana). Odată cu dinamizarea și dezvoltarea acestor calități, este de așteptat să ni se amplifice și intuiția spirituală, percepțiile premonitorii, empatia, capacitățile telepatice etc., toate acestea putând fi privite și ca forme de pregătire a ființei noastre pentru timpurile ce vor urma.

Absența sextilelor face ca momentul de hiatus solar din anul acesta să fie oarecum paradoxal: sextilul este în legătură, la modul fundamental, cu planeta Mercur și cu Semnul zodiacal Gemeni, el indicând facilitatea de a învăța, de a comunica, de a interacționa; absența sextilului ar putea avertiza deci și asupra unei crize a cunoașterii. Dacă ținem cont însă de condiția specială a lui Mercur (care este neaspectat), atunci această situație paradoxală în aparență nu trebuie să ne mire, deoarece ea vizează susținerea noastră către introspecție și auto-cunoaștere, către discernământul divin și maturizarea spirituală.

Din nou, septilul

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Septilul se produce, la momentul de maxim al hiatusului solar de anul acesta, între asteroidul Junon (aflat pe Semnul zodiacal Leu și în Casa a VI-a) și planeta Saturn (aflată pe Semnul zodiacal Balanță și în Casa a VIII-a). Este un septil armonios, deoarece angrenează în energiile sale două Elemente compatibile, amândouă de predominanță yang: focul și aerul. Lecția de viață pe care o anunță acest septil este aceea a relațiilor de iubire profundă, care vor elimina blocajele și orgoliile de orice fel ce pot să apară în cadrul cuplului. De asemenea, cuplurile care au ajuns deja la o experiență relațională profundă vor putea mult mai ușor să intre în stare de rezonanță ocultăź cu diferite entități spirituale din lumile subtile paralele, care le vor accelera astfel evoluția spirituală.

Aceste tipuri de încercări (în care iubirea joacă rolul esențial) pot să prezinte uneori un ridicat grad de dificultate, deoarece fiecare dintre cei doi iubiți se poate confrunta uneori cu diferite atitudini rigide, cu închistări, cu tendințe dominatoare sau intens posesive, cu diferite frici subconștiente, cu unele răutăți etc.

Cuadratura – marea provocare

Astrologia tradițională privește acest aspect ca pe unul deloc favorabil sau plăcut, iar în astrologia modernă el mai este numit chiar „aspect malefic”. Prin complexitatea și profunzimea sa, cuadratura marchează cu toate acestea un salt evolutiv necesar, care trebuia să se producă de fapt de mult timp și în fața căruia noi am ezitat, ne-am blocat, nu am avut curaj sau am fost prea orgolioși ca să-l acceptăm (cu alte cuvinte, l-am refuzat); acum însă valul energetic evolutiv este foarte mare și vom fi efectiv nevoiți să acționăm, fiindcă altă soluție nu mai este. Din acest motiv, termenul de „aspect dinamic” ar putea fi mult mai potrivit pentru aspectul de cuadratură. Prudența, autocontrolul, înțelepciunea, intențiile profund benefice, acceptarea plenară a Voinței Divine, ne pot ajuta să trecem cu succes prin astfel de momente și chiar să obținem mari realizări și transformări sufletești.

Alături de aspectul de conjuncție, aspectul de cuadratură este „alimentatorul” energetic de bază al momentului de hiatus solar din anul acesta (și totodată al întregului an solar care urmează până la următorul hiatus anual al Soarelui). „Piesa” cea mai importantă a acestui alimentator este planeta Pluto, care este angrenată în patru aspecte dinamice (cu Luna și cu planetele Jupiter, Saturn, Uranus), întocmai ca un virtuoz care ar cânta concomitent la patru instrumente. Privite dintr-o perspectivă spirituală, toate aceste cuadraturi ar trebui înțelese ca etape pregătitoare care ne ajută să ne adaptăm la vibrațiile subtile cosmice foarte elevate ce „înnoiesc”, într-un anumit sens, întregul nostru sistem planetar, aceasta reflectându-se în mod firesc și asupra noastră.

Elementele esențiale ce caracterizează cuadraturile acestui moment astral sunt:

Cuadratura Uranus-Pluto

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Această cuadratură este resimțită mai degrabă sub forma unor atitudini tensionante, pe fondul unei dorințe nerăbdătoare de a se modifica mai repede ceva în viața noastră. Este posibil să trăim datorită acestei influențe subtile astrale stări foarte complexe, de la revelații spirituale autentice până la exaltări de moment sau chiar depresii; este de asemeni posibil să avem numeroase senzații de „deja-vu”, intuiții, premoniții etc. Astfel spus, este foarte probabil să simțim adeseori o atât de acută stare de sațietate față de situația actuală încât (deși putem resimți o anumită teamă sau nesiguranță interioară față de transformările generale care urmează să apară) le vom cere totuși cu multă intensitate, din dorința profundă ca lucrurile să se așeze pe un nou făgaș și ca noi să ne regăsim echilibrul lăuntric.

Aceste atitudini indică de fapt o profundă criză de sistem, de care devenim din ce în ce mai conștienți. Legile, ierarhiile și ierarhizările impuse în mod artificial, convențiile sociale, mentalitățile învechite și închistate în prejudecăți absurde sau stupide nu mai sunt deloc compatibile cu etapa transformatoare actuală pe care o traversează omenirea în ansamblul ei. Sistemul educațional, sistemul medical, sistemul bancar, sistemele economice etc. se află deja într-un grad foarte mare de entropie (dezordine și destrămare). Criza de timp generează la rândul ei crize de tot felul – mai ales crize valorice. Oamenii nu mai au timp pentru cultură, pentru artă, pentru spiritualitate, nu mai au timp să se relaxeze profund, iar era computerizării, a realității virtuale și a internetului face ravagii la nivel relațional și ne face să devenim tot mai „robotizați”, deși în aparență avem acum mult mai multe posibilități de a fi „împreun㔠(în spații virtuale) unii cu alții. Am putea spune că întotdeauna, acolo unde există o criză de sistem există de fapt, în profunzime, o acută criză a valorilor, care este o consecință a faptului că ființa și-a pierdut legătura cu Centrul Divin din inima ei, însă ea conștientizează totuși aceasta și începe să-L caute.

Cuadratura Saturn-Pluto

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Nu orice generație este contemporană cu un astfel de aspect, care este realizat, am putea spune, de membrii aceleiași „familii” planetare: așa-numita familie a planetelor karma-ice, între care Saturn și Pluto dețin un fel de condiție de regalitate: relația lor de cuadratură indică la modul general „sfârșitul vechilor timpuri”, dar și „numărătoarea invers㔠ce anunță o nouă perioadă de Grație Divină, transformarea iminentă care va urma după ce vom pierde tot ce este vechi și depășit. Pe de altă parte, este posibil și să pierdem tot ceea ce am avut și nu am prețuit, tot ceea ce ni s-a dat și nu am folosit, tot ceea ce ni s-a încredințat spre binele nostru și am deteriorat: de la bunuri de orice fel la situația socială, sănătate, relații cu alte ființe umane etc. până la inițieri spirituale excepționale și la șanse spirituale unice.

Relația de cuadratură dintre aceste două planete poate fi percepută din această cauză și ca o lipsă de perspectivă sau de reușită, ca un fel de stopare totală, dublată de frica față de un viitor care la prima vedere nu se anunță deloc bun. Toate acestea nu sunt însă decât aparențe, în realitate lucrurile nu sunt deloc așa: de fapt, energia subtilă astrală specifică acestei cuadraturi ne reechilibrează, ne armonizează și ne ajută să aprofundăm cunoașterea pe care am dobândit-o până în prezent – fie ea profesională, socială, umană, artistică sau spiritual㠖 pentru a găsi în această cunoaștere practică tot sprijinul de care avem nevoie. Cumpătarea, credința fermă în Dumnezeu Tatăl, încrederea în forțele proprii, răbdarea, reconsiderarea valorilor trecutului și a marilor tradiții spirituale autentice, iubirea necondiționată și mai ales conștientizarea faptului c㠄SUNTEM, CU TOȚI, FIII ACELUIAȘI TATĂ CERESC (DUMNEZEU)” – toate acestea ne vor ajuta să percepem cu claritate calea către o evoluție spirituală mult accelerată.

Cuadratura Jupiter-Pluto

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Nici această cuadratură nu este lipsită de o anumită, am putea spune, spectaculozitate, deoarece ea pune într-o relație de durată cea mai mare planetă (Jupiter) și cea mai mică planetă (Pluto) a sistemului nostru solar sau, în termenii mitologiei grecești, stăpânul Olimpului sau al Culmilor spiritualității (regele tuturor zeilor, Jupiter/Zeus) și stăpânul Infernului sau al abisurilor (Pluto/Hades). Aceste două planete în relație de cuadratură reprezintă de fapt dinamismul subtil fundamental ce are menirea de a ne trezi din starea de letargie și de ignoranță, ele ne ajută totodată să acceptăm adevărul despre noi înșine și să dobândim gradat conștiința ordinii și a organizării înțelepte a Universului. În acest context, influența corelată a celor două planete poate fi interpretată și ca un adevărat ultimatum referitor la resursele planetare care ne sunt indispensabile vieții de zi cu zi – apă, căldură, energie de orice fel – și care este posibil să fie de acum încolo, pentru o lungă perioadă, din ce în ce mai deficitare.

Cuadratura Lună-Pluto

Ca o continuare la ceea ce am afirmat cu privire la cuadratura anterioară, această cuadratură între planeta astrologică cea mai rapidă (Luna) și planeta cea mai lentă (Pluto) ca mișcare aparentă pe cer, poate să indice anumite confruntări majore, care ne-ar putea chiar întoarce cu brutalitate la un mod de viață arhaic pentru care nu se știe dacă suntem pregătiți (mai ales din punct de vedere psihic). Controlul emoțional, sănătatea fizică, redescoperirea tradiției înțelepciunii, reconsiderarea spirituală a femeii, reconsiderarea valorică a etniilor și a popoarelor, reconsiderarea granițelor interstatale, realitatea demografică a lumii și, nu în ultimul rând, „genocidul” alimentar planetar cauzat de diferiții aditivi alimentari atât de nocivi, de manipulările genetice etc., pot deveni obiective și probleme majore pentru populația planetei, deoarece toate acestea constituie adevăruri care ne privesc pe toți. Cele din urmă ar putea fi comparate, pe drept cuvânt, cu niște „otrăvuri” instituționalizate, care distrug sistematic existența umană (inclusiv propria noastră ființă) precum și dreptul divin la viață pe această planetă.

Trigonul – un aspect demn de luat în seamă anul acesta

Alături de sextil, aspectul de trigon este considerat a fi foarte benefic. El semnifică atât înzestrările și abilitățile speciale cu care ne-am născut și pe care le folosim în mod conștient, la voință, cât și semnul unei Grații Divine de care ne putem bucura pe perioade mari din viață sau chiar pe durata întregii noastre existențe pământești. Dacă aspectul de sextil are, la modul fundamental, natura planetei Mercur, el fiind, în esență, reprezentativ pentru aptitudinile și înzestrările legate de învățare și comunicare, aspectul de trigon are la modul fundamental natura relațiilor benefice dintre Venus și Jupiter, acestea fiind reprezentative pentru armonia și coerența în gândire, vorbire și acțiune, ca și pentru șansa care ne-a fost dată, la venirea noastră pe lume, de a ne bucura de anumite facilități și oportunități. Iată acum elementele esențiale ce caracterizează aspectele de trigon ale acestui moment astral:

Trigonul Venus-Neptun

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Acesta susține și amplifică în ființă devoțiunea și iubirea de Dumnezeu. El ne pune în rezonanță cu cele mai elevate influxuri subtile astrale ale zodiei Peștilor (Neptun este guvernatorul zodiei Pești, iar Venus este în exaltare în acest semn zodiacal). Totodată, acest trigon ne ajută să ne manifestăm din plin creativitatea, simțul estetic, aspirația intensă către Bine și Frumos în calitate de componente esențiale ale vieții.

Trigonul Lună-Junon

Acest trigon susține și amplifică starea de feminitate, sensibilitatea rafinată precum și toate celelalte calități feminine ale sufletului care sunt esențiale în relațiile noastre de cuplu: blândețea, bunătatea, empatia, tandrețea, pasionalitatea armonioasă, dăruirea necondiționată, iertarea, armonia, transfigurarea etc.

Trigonul Soare-Pluto

Acesta susține și amplifică starea de masculinitate în esența ei sublimă, activă, permanent dinamică, mereu gata să acționeze cu promptitudine și luciditate în situațiile dificile ale vieții sau să depășească într-un mod eroic și (dacă este cazul) chiar prin unele sacrificii, orice condiționări, aducând în viața noastră un nou suflu vital, o nouă calitate existențială, o nouă șansă de reușit㠖 atât individuală, cât și colectivă. Din punct de vedere spiritual vorbind, acest trigon anunță manifestarea din ce în ce mai evidentă a aspectului esențial și divin din ființa uman㠖 Sinele Suprem (Atman), la care este cel mai bine să ne raportăm chiar înaintea meditației din momentul de hiatus solar, pentru ca astfel să putem intra într-o cât mai profundă stare de rezonanță ocultăź benefică, armonioasă, sublimă, cu sferele gigantice de forță din Macrocosmos care ne vor susține în noul an energetic, în tot ceea ce vrem să transformăm, în mod creator și benefic, în ființa noastră.

Configurații planetare speciale: Careul în T cardinal-mobil

În momentul de maxim al hiatusului solar de anul acesta, cercul zodiacal este dominat de un singur model planetar: Careul în T cardinal-mobil, pe care l-am mai putea numi și „bateria energetic㔠a acestei astrograme. El reprezintă de fapt un cumul de careuri ce este datorat opoziției dintre Saturn și conjuncția complexă Uranus-Jupiter-Lună, astfel încât avem, în realitate, trei careuri:

1. careul în T cardinal-mobil alcătuit din opoziția Uranus-Saturn (pe Semnele zodiacale Pești-Balanță) și planeta-focar Pluto (situată pe Semnul zodiacal Capricorn), care este în relație de cuadratură cu fiecare dintre ele;
2. careul în T cardinal alcătuit din opoziția Jupiter-Saturn (pe Semnele zodiacale Berbec-Balanță) și planeta-focar Pluto (situată pe Semnul zodiacal Capricorn), care este în relație de cuadratură cu fiecare dintre ele;
3. careul în T cardinal alcătuit din opoziția Lună-Saturn (pe Semnele zodiacale Berbec-Balanță) și planeta-focar Pluto (situată pe Semnul zodiacal Capricorn), care este în relație de cuadratură cu fiecare dintre ele.

Modul vibratoriu cardinal (a cărui energie este predominantă în acest cumul de careuri, deoarece el caracterizează majoritatea Semnelor zodiacale implicate: Berbecul, Balanța, Capricornul) conferă dinamism relațional, în vreme ce modul vibratoriu mobil (ce caracterizează Semnul zodiacal Pești) predispune la schimburi și modificări, la călătorii, comunicare, adaptabilitate. Aceasta ne atrage atenția asupra unor posibile crize relaționale sau chiar la nivel de sistem social, asupra unor conflicte extrem de puternice (inclusiv de ordin colectiv). Atât la nivel individual, cât și în cadrul grupurilor din care facem parte, avem de rezolvat și de transformat diferite slăbiciuni și greșeli pe care le-am „moștenit” din vieți anterioare.

Această configurație planetară complexă ne ajută să conștientizăm și să eliminăm (datorită forței pe care o are Pluto ca planetă-focar) tot felul de tendințe reprimate, obsesii ori suferințe, dar și să ne împlinim aspirații, idealuri sau speranțe pe care le păstrăm de ani sau chiar de vieți la rând undeva în profunzimile sufletului nostru. Nevoia de putere, setea de mărire socială sau goana după alte asemenea lucruri efemere fac și ele parte dintre „zațurile” ce trebuie eliminate definitiv dintre obiectivele și scopurile noastre. Cei care nu au avut niciodată cu adevărat în vedere aspectul spiritual al vieții lor se pot confrunta cu experiențe de viață dificile sau chiar foarte dure din punctul lor de vedere, care le vor zgudui din temelii întreaga existență, dar care îi vor ajuta să realizeze că Dumnezeu este o Realitate și nu o simplă idee teoretică sau o conveniență socială.

Prezența impresionantă a stelelor fixe la momentul de hiatus

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Este foarte interesant că, în momentul de hiatus de anul acesta, absolut fiecare planetă și fiecare punct sensibil al temei astrale se află într-o relație directă cu cel puțin o stea fixă (după cum se știe, stelele sunt numite „fixe” deoarece, în raport cu planetele, ele au o mișcare extrem de lent㠖 1 grad la 72 de ani). Pentru a beneficia de influența unei stele fixe sau pentru a fructifica energia ei este necesar ca planeta sau punctul sensibil respectiv al temei să se afle la cel mult 1 grad distanță față de steaua fixă cu care intră, pe o durată limitată, în aspect. Menționăm că aspectul cel mai puternic pentru relația dintre planete și stelele fixe este aspectul de conjuncție.

O altă particularitate este aceea că fiecare stea fixă dobândește, în cadrul astrogramei, caracteristica planetei care intră în aspectul de conjuncție cu ea. Acest fapt se datorează naturii lor predominant mercuriene, ceea ce face ca importanța și totodată influența planetei Mercur să se amplifice considerabil pe durata noului an solar, iar domeniile Casei a VIII-a (Casa în care se află Mercur în cadrul acestei astrograme) să capete și ele o importanță deosebită. (Pentru înțelegerea mai profundă a aspectelor asociate acestei Case astrologice recomandăm recitirea semnificațiilor ezoterice ale Semnului zodiacal Fecioar㠖 care este corelat, la modul fundamental, cu Casa a VIII-a, aspecte care au fost prezentate în Programul spiritual al Simpozionului Internațional de Yoga – Costinești 2008).

Stelele fixe care sunt implicate în tema momentului de maxim al hiatusului solar din anul acesta sunt în număr de 17, ceea ce ne îndreptățește să credem că, pe parcursul acestui an solar, simbolic vorbind, Dumnezeu „va deschide Cerurile” Sale spre a Se manifesta așa cum nu a mai făcut-o până acum, oferind omenirii daruri spirituale copleșitoare. Am putea chiar afirma în acest sens că sunt anunțate astfel sincronicități cu totul aparte, alegerile noastre fiind susținute și accelerate din plin, în concretizarea lor, de energii cosmice colosale. La modul general, aceste 17 stele fixe amplifică în mod predominant rezonanța ocultăź a momentului de hiatus cu sferele subtile de forță ale planetelor Marte și, în mod deosebit, Mercur.

Iată acum aceste relații dintre planetele/punctele sensibile ale momentului de hiatus și stelele fixe, cu o sumară creionare a interacțiunii dintre ele (o descriere foarte succintă a semnificației stelelor fixe implicate în această astrogramă este dată în glosarul atașat):
• Ascendentul în conjuncție cu steaua fixă Sualocin, care pune în rezonanță întreaga astrogramă (și, prin intermediul ei, momentul de hiatus însuși), cu calitățile planetei Mercur);
• Neptun și Chiron în conjuncție cu steaua fixă Gienah, care amplifică spectrul energetic al planetei Neptun, accentuând totodată (atât la nivel individual, cât și la nivel de grup) necesitatea îndrumării spirituale ce este realizată de un Ghid spiritual autentic;
• Luna Neagră conjunctă cu stelele fixe Sadalachbia și Biham, Biham fiind un simbol al adolescenței (calitate mercuriană), iar Sadalabchia fiind, în contextul momentului de hiatus, una dintre cele mai importante stele fixe, atât în simbolistica ei, cât și pentru că accentuează calitățile Lunii Negre;
• Jupiter conjunct cu stelele fixe Kerb și Deneb Kaitos, poate singurele stele fixe care „ies” într-o anumită măsură din caracteristicile planetei aflate în conjuncție cu ele: niciuna nu amplifică și nici nu accentuează sfera de forță planetară a lui Jupiter;
• Asteroidul Junon conjunct cu steaua fixă Kochab, stea fixă care amplifică stabilitatea relațională, cu atât mai mult cu cât Junon se află la momentul de maxim al hiatusului în Casa a VII-a – Casa relațiilor umane în general și a relațiilor de cuplu în particular;
• Soarele conjunct cu steaua fixă El Koprach, stea foarte importantă în contextul momentului de hiatus, deoarece ea conferă Soarelui o rezonanță specială cu o anumită stare de plenitudine;
• Mercur conjunct cu stelele fixe Alcor și Asterion, care amplifică puterea de observație, puterea de pătrundere mentală, inteligența;
• Saturn conjunct cu stelele fixe Nodus I și Zaniah, stele fixe care accentuează atât calitățile lui Saturn, cât și rigoarea caracteristică naturii saturniene;
• Marte conjunct cu stelele fixe Kraz și Seginus, stele fixe care amplifică natura marțiană în aspectul ei solar elevant, prima aducându-i și o nuanță ușor uraniană;
• Venus conjunct cu steaua fixă Mufrid, care amplifică rezonanța ocultăź cu Semnul zodiacal Balanță, domiciliul diurn al planetei;
• Pluto conjunct cu steaua fixă Polis, care amplifică în mod special calitățile pe care planeta le are atunci când ea se află în domiciliul său: Semnul zodiacal Scorpion;
• Nodul lunar Nord conjunct cu steaua fixă Facies, stea care amplifică puterea de realizare a aspirațiilor noastre profunde și care facilitează împlinirea menirii noastre spirituale (dharma).

Citiți în continuare:
GLOSAR

sursa:  yogaesoteric
24 iunie 2010
Back to top See my Info Personal Gallery of Thunder
Display posts from previous:   
   Board Index -> Arte inițiatice - Științe oculte, Astrologia
   -> Zodiacul, Zodiacul european
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !