Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 27.3.2024, 08:19
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Paramhansa Yogananda – Legea Vietii


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Paramhansa Yogananda – Legea Vietii
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.9.2010, 16:00 View PostDownload Post

Paramhansa Yogananda – Legea Vietii


Un vizitator i-a pus următoarea întrebare lui Yogananda: “Nu este puțin cam limitator să-L definim pe Dumnezeu ca o bucurie, o beatitudine și să asimilăm căutarea umană a lui Dumnezeu cu dorința de a cunoaște fericirea? A-ți îndeplini datoria este, adeseori, mult mai important decât a căuta să-ți realizezi propriile aspirații. Dumnezeu este un concept atât de important, încât eu nu pot să mi-L imaginez doar ca o simplă exaltare de fericire. Am citit undeva despre minunata solemnitate a vieții trăite în prezența lui Dumnezeu. Trebuie să recunosc că găsesc acest concept mult mai satisfăcător”.

Paramahansa Yogananda a răspuns: “Ti-ar place să trăiești în această minunată solemnitate, pentru eternitate?” “Da, dar eu încă nu pot să-mi imaginez eternitatea” – a admis vizitatorul. “Și trebuie să recunosc că aș aștepta încă ceva mai mult”.

“Vezi” – i-a răspuns Yogananda – “trebuie să-L căutăm pe Dumnezeu cu devoțiune, cu dăruire, cu aspirație. Dar, oare am dori și am căuta ceva ce este abstract pentru mintea noastră, ceva ce chiar ne înfricoșează? Oamenii îl țin pe Dumnezeu la distanță atunci când ajung să-L privească cu frică. Ei merg la biserică având sentimentul unei datorii solemne și-și pun fețe serioase ca și cum ar merge la o înmormântare. Adevărul este că, de fapt, găsindu-L pe Dumnezeu, participăm la înmormântarea tuturor suferințelor noastre.

În fața Tatălui celest, trebuie să ne comportăm ca niște mici copii; aceasta este atitudinea pe care El o iubește. Teribilele responsabilități ale Universului îi sunt suficiente; totul îi aparține; El știe tot; El este atotcunoscător și atotputernic.

Dragostea noastră este singurul lucru care îi lipsește. Ceea ce așteaptă de la noi este dragostea noastră, încrederea noastră în El, bucuria noastră în bucuria Sa infinită.

El nu cere de la noi definiții teologice laborioase, El nu dorește rugăciuni formulate perfect ca să nu-I rănească augustele-I urechi. Ceea ce dorește de la noi este să-L iubim în totală simplitate, la fel ca niște copii”.

Iata ce interesant este ceea ce spune Yogananda despre dizarmonie:

Ce este răul?”, a întrebat într-o zi un discipol.

“Răul”, i-a răspuns Yogananda,” este absența armoniei, a binelui. Aceasta ne face să ne simțim rău. Putem noi spune că un tigru face un rău când își omoară victima? A omorî este însăși natura tigrului, este ceea ce însăși Dumnezeu i-a dăruit. Legile naturii sunt impersonale.

Răul apare atunci când o ființă nu mai are posibilitatea de a accede la starea de armonie. Tot ceea ce ne separă de această stare reprezintă răul pentru noi, pentru că ne îndepărtează de la înțelegerea naturii noastre autentice, de înțelegerea țelului pe care trebuie să-l urmărim în viață. Din acest motiv, scrierile religioase iau atitudine împotriva luxului și a orgoliului. Aceste comandamente sunt dăruite pentru binele omului și nu pentru cel al lui Dumnezeu. Ele îl avertizează pe cel imprudent că, deși anumite atitudini și acțiuni pot să pară la prima vedere satisfăcătoare, ele sfârșesc prin a conduce ființa nu spre fericire, ci spre suferință și durere.



Legea vieții are ca finalitate armonizarea ființei atât cu natura sa interioară, subiectivă, cât și, bineînțeles, cu cea exterioară ei, obiectivă. Dacă vă veți atinge cu degetele de o plită încinsă vă veți arde. Durerea fizică este advertismentul Naturii, pe care-l primim pentru a înțelege ce trebuie să evităm pentru a ne păstra integritatea corporală. Dacă îi tratați pe cei din jurul dumneavoastră cu răutate, cu siguranță că Viața vă va trata într-un mod asemănător, iar în final inima voastră va împietri și viața voastră va deveni tristă și searbădă. Prin astfel de exemple, Natura vă avertizeză că, printr-o atitudine dizarmonioasă, ajungeți să vă răniți propriul Sine. Dacă recunoașteți existența acestei legi și aliniați ei toate acțiunile voastre, vă veți bucura de o fericire durabilă, de o sănătate de fier și de o perfectă armonie, atât în universul nostru lăuntric, cât și în relațiile noastre cu întreaga creație.

“Dacă noi suntem cu adevărat copiii lui Dumnezeu și el ne iubește, de ce există atunci atâta suferință?”

Suferința a fost creată pentru ca ființa umană să înțeleagă că această lume nu este adevărata ei casă. Dacă lumea pe care o percepem cu ajutorul simțurilor ar fi perfectă, câți dintre noi am urmări să-l descoperim pe Cel Transcendent? Chiar și așa, în lumea aceasta plină de suferință și bucurii iluzori, nu vedeți cât de puțini sunt cei care îl caută în mod autentic pe Dumnezeu? Cum spune Krishna: “din o mie de oameni, poate unul”.

Legea Vieții este aceasta: cu cât trăim în mai puțină armonie cu adevărul nostru interior, cu atât mai mult suferim. Dacă respectăm însă această lege divină, nici una din vicisitudinile vieții nu ne va mai influența negativ ființa și nu ne va mai putea răpi sublima stare de beatitudine a Sinelui nostru Suprem.


Un membru al organizației noastre l-a întrebat pe Paramhansa Yogananda: “Unii susțin că este nepotrivit să fi fericit când există atâta suferință în lume. A fi preocupat de obținerea fericirii personale nu implică o lipsă de compasiune față de nefericirile celor din jurul tău? Iisus este descris ca un sfânt ce a suferit și nu ca un înțelept al bucuriei.” “Iisus pe care eu l-am cunoscut”, i-a răspuns maestrul, “este plin de fericire. Nu are nici o umbră de tristețe. E adevărat că el deplânge suferințele omenirii, dar această stare de compasiune nu are nimic de-a face cu nefericirea.

Cei care au cunoscut beatitudinea divină pot să manifeste compasiune pentru cei din preajma lor, iar acest fapt nu diminuează în nici un fel intensitatea trăirii lor interioare.

Fericirea este de fapt panaceul pe care toți îl căutăm, fie că suntem conștienți sau nu. Cu cât o ființă este mai fericită, cu atât mai mult dorește să împartă această stare sublimă cu cei din jurul ei.

Fericirea divină provine din conștientizarea Sinelui, iar suferința provine din ignoranță, din nesesizarea adevăratei noastre naturi divine. Doar un om care a atins nivelul de conștiință al comuniunii cu Dumnezeu, de identificare cu Sinele Suprem, poate să manifeste cu adevărat o autentică stare de compasiune.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Maeștrii și învățătorii spirituali ai planetei, YOGANANDA
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !