Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 3.3.2024, 10:16
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Paramhansa Yogananda – Despre Reancarnare


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: InvisionBlue (574)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Paramhansa Yogananda – Despre Reancarnare
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.9.2010, 16:08 View PostDownload Post

Paramhansa Yogananda – Despre Reancarnare


De ce se naște un copil infirm?

Legea reîncarnării este singura care poate da o explicație satisfăcătoare. Oamenii consideră copilul ca pe un mic bebeluș inocent, dar dacă acesta s-a născut infirm acesta arată că într-o viață anterioară a încălcat legea divină. Această nesocotire a legii divine l-a privat de șansa ca, în existența aceasta, să aibe picioare sănătoase. Acesta este motivul – datorită faptului că Spiritul modelează corpul – pentru care atunci când a revenit într-un corp fizic, această persoană nu a fost capabilă să-și creeze o pereche de picioare sănătoase și, drept urmare, s-a născut infirm.

De ce anumite persoane se nasc inteligente și altele nu?

Dumnezeu ar fi fost cu adevărat nedrept, nu crezi, dacă ar fi lăsat ca aceste lucruri să se producă la întâmplare, fără sens! Dar toate acestea au o cauză. Ceea ce suntem noi în prezent este, de fapt, rezultatul acțiunilor noastre din diverse momente ale trecutului nostru. Spiritele noastre sunt nemuritoare, dar ființa noastră nu poate revendica dreptul să fie conștientă de această imortalitate înainte de a elimina complet imperfecțiunile umane.

Munca asupra propriei persoane este comparabilă cu munca unui sculptor ce cioplește și polizează în piatră o statuie până când imaginea ce se ascundea în acea piatră se revelează în întreaga sa perfecțiune.


Un nou venit l-a întrebat pe Yogananda: ”De ce trebuie să ne reîncarnăm? Dacă cu toții venim din Dumnezeu, atunci după moarte de ce nu ne întoarcem în El?”

Paramahansa Yogananda i-a răspuns:” Noi putem face aceasta dacă individualitatea – ego-ul nostru – va fi dezintegrată în momentul morții. Dar ego-ul este cel care menține corpul fizic. El este cauza și nu efectul nașterii fizice. Ego-ul este un element și al corpului astral și el continuă să existe și după moartea fizică.

Corpul fizic nu este decât o proiecție a ego-ului în această lume materială. Simplul fapt că noi murim nu este suficient pentru a ajunge să-l cunoaștem pe Dumnezeu. Este ușor să mori, dar este tare dificil să atingi nivelul de conștiință în care Spiritul se cufundă din nou în Infinitul Divin.

Ce ar face ființele care sunt preocupate de lumea fizică dacă li s-ar ivi o astfel de posibilitate? Ce ar face aceste ființe chiar și în paradis? Ele nu ar fi mulțumite de nimic, ar continua să se contrazică și să se lupte precum făceau pe Pământ și, în final, nu ar reuși decât să transforme paradisul însăși într-un fel de infern.

După moarte, tendințele fundamentale ale naturii unei ființe rămân identice cu cele pe care le avea în timp ce trăia pe Pământ.

Al Capone nu va deveni subit un înger în momentul în care va părăsi planul fizic. Criminalii își păstrează tendințele negative până în momentul în care ei însăși se transformă; probabil este nevoie de multe reîncarnări și de multe lecții dure primite de la viață până când avariția unora se va transforma în dorință de a-i ajuta pe ceilalți, delicvența, în dorința de a respecta legea, cruzimea, în generozitate față de toate ființele.

Noul venit a continuat să întrebe:”Ce determină ego-ul să se reîncarneze?”

“Dorința este cea care direcționează energia. Atât timp cât o persoană dorește lucrurile de pe Pământ, ea trebuie să se reîntoarcă aici, singurul loc în care toate dorințele sale pot fi împlinite. Dacă ea tânjește după țigări, mașini, bani etc, lumea astrală nu-i poate oferi aceste lucruri. Ea trebuie să se reîntoarcă pe Pământ, unde toate aceste dorințe se pot împlini.

Un alt discipol îl întrebă pe Maestru: “Trebuie să înțelegem că toate dorințele pe care le avem pe Pământ trebuie să le îndeplinim aici?”

Yogananda îi răspunse:”Nu dorințele pline de puritate. Nu, de exemplu, dorința de a audia o muzică elevată, de a admira peisaje minunate, de a avea relații armonioase. Aceste dorințe pot fi mult mai bine îndeplinite în lumea astrală decât în acest plan fizic imperfect. În nenumărate cazuri, dorința de a crea frumusețe aici, pe Pământ izvorește din impregnările subconștiente generate de contemplarea frumuseții și armoniei planurilor astrale superioare.”


Un vizitator îl întrebă pe Yogananda: “Cât timp petrece sufletul experimentând viața astrală? Rămâne în planul astral mulți ani după ce a părăsit planul fizic?”

Maestrul a răspuns: “Aceasta depinde de gradul de evoluție spirituală. Sufletele materialiste – utilizez cuvântul suflet folosind sensul pe care tu i l-ai dat; este vorba aici de fapt de conștiința ego-ului care este condusă în lumea astral㠖 suflete care sunt atât de hipnotizate de materie vor considera această lume ca unică realitate, ele nefiind sensibile la planurile de manifestare mai subtile. După moarte, ele vor cădea într-o stare de somn profund și, în momentul în care se vor trezi, ceea ce nu este întotdeauna cazul, se vor găsi o perioadă de timp într-o stare de obscuritate, un fel de văl gri și nu vor știi unde se află. Dacă viața lor pe Pamânt a fost orientată negativ, vor avea coșmaruri și vor fi foarte dezorientate.

După o perioadă de timp, vor renaște într-un nou corp, reluându-și ascensiunea către iluminarea spirituală.

Atunci când tendințele spirituale au fost dezvoltate mai mult, apare un anumit nivel de intuiție și acțiunile și inclinațiile lor în plan astral sunt orientate pozitiv. Ele sunt, în consecință, mult mai sensibile față de această lume și pot să se bucure conștient de frumusețea ei. Elevându-și propriul nivel de vibrații prin gânduri și acțiuni juste, ele sunt atrase de vibrațiile extrem de subtile ale acestei lumi astrale.

Sufletele care în această lume au făcut meditație, chiar dacă nu foarte multă, vor merge în locuri de o extremă puritate după moarte. Cei care au prețuit și respectat legea divină și adevărul în această existență vor ajunge într-o lume foarte elevată.

Vizitatorul a continuat să întrebe: “Soldații care au murit pe câmpul de bătălie se vor duce în paradis?” Maestrul a răspuns: “Doar dacă au murit făcându-și datoria și apărând adevărul.”

“Cum arată paradisul?”, a întrebat vizitatorul în continuare.

“Sunt două tipuri de paradis. Unul, la care se referă în mod normal oamenii, este format din astralul superior; dar adevăratul paradis este acela la care se referea adesea Isus când vorbea despre starea de fuziune cu Dumnezeu.

Paradisul astral, precum Isus la descris, are nenumărate “camere” sau nivele de vibrație și este similar acestei lumi fizice, pentru că, de fapt, lumea fizică este proiecția sferelor subtile.

Dar paradisul astral nu prezintă numărul foarte mare de imperfecțiuni al planului noastru de existență, care este mult mai grosier. Paradisul nu se află sus, cum își imaginează oamenii; el ne înconjoară de pretutindeni. Se găsește dincolo de câmpul de percepere al omului obișnuit. Eu îmi petrec mult timp acolo și pot să vă spun că este un univers foarte vast, compus din culori minunate, sunete și lumini diafane. Culorile planului fizic sunt terne în comparație cu aceste culori. Frumusețea celestă s-ar putea compara cu cel mai frumos peisaj, sau cu cel mai frumos apus de soare pe care voi l-ați văzut și încă ceva mai mult. Există o infinitate de variații în lumea astrală. Acolo anotimpurile pot fi schimbate la voință de sufletele evoluate. De obicei, acolo este primăvară și soarele strălucește permanent. Când ninge, zăpada dăruiește pace și frumusețe, dar nu aduce cu ea frigul. Când plouă, ploaia coboară lent în lumini multicolore. În astral, și sentimentele sunt mult mai rafinate și mai intense decât cele pe care le trăiesc oamenii în lumea fizică.

Lumea astrală nu este un loc pentru trântori, locuitorii săi sunt foarte activi. Toate vibrațiile acestui univers sunt controlate de îngeri. Ființele astrale superioare, deși sunt foarte active, sunt într-o permanentă stare de meditație și beatitudine.

Uneori, în compasiunea lor față de umanitate, ele vizitează oamenii în vis sau în viziuni și îi inspiră cu gânduri minunate.

Cât de mult va rămâne o ființă în lumea astrală depinde de modul în care a trăit pe Pământ. Cei cu o karmă pozitivă pot să rămână în astral timp de secole. Discipolii preocupați de dorința lor de a evolua și a atinge eliberarea pot să aleagă să se întoarcă pe Pământ mai devreme pentru a continua eforturile lor spirituale, pentru că ei intuiesc că lumea astrală nu este decât un văl ce ascunde perfecțiunea eternă a Divinului.


Un discipol l-a întrebat pe Yogananda: “Maestre, dacă un om are prejudecăți rasiale, în special față de negri, atitudinea sa va determina ca acesta să se nască negru într-o altă existență?”

Paramahamsa Yogananda a început să râdă și a răspuns: “Aversiunea este o forță magnetică la fel de puternică ca și forța de atracție. Dumnezeu nu este foarte influențat de prejudecățile umane. Adeseori putem întâlni familii ai căror membrii nu fac decât să se lupte între ei. Au fost dușmani în altă viață și acum s-au născut în aceeași casă pentru ca să se întâlnească zilnic și să fie astfel forțați să pună capăt urii lor.

O să vă povestesc acum o întâmplare ce a avut loc la începutul acestui secol, într-o biserică dintr-un stat din sudul Americii.

Doar oamenii albi puteau participa la slujbele ce se oficiau în această biserică. Jim, un tânăr de culoare, își dorea foarte mult să asculte slujbele de duminică dimineață.

“Jim”, i-a spus preotul, încercând să-i explice, “m-aș bucura dacă ai putea asista cu noi la slujbe, dar dacă aș face acest lucru mi-aș pierde slujba.” Într-o noapte, Jim s-a rugat cu tot sufletul lui Isus spunându-i: “Doamne Isuse, de ce nu pot să merg și eu la slujbă alături de oamenii albi?”. După o perioadă de timp a adormit și i-a apărut Isus Christos într-o lumină srălucitoare, zâmbindu-i plin de compasiune:” Fiul meu”, i-a spus Isus, “nu fii supărat pentru atâta lucru, pentru că timp de 20 de ani am încercat chiar eu să intru în acea biserică și nu am reușit.”


“Maestre, de ce nu pot să-mi amintesc existențele anterioare?”

“Este mai bine așa. Oamenii s-ar descuraja foarte repede dacă ar știi toate acțiunile negative pe care le-au comis în alte exstențe. Dumnezeu le oferă șansa de a încerca din nou, fără să-i lase să fie obsedați de geșelile lor trecute și să se identifice cu acestea. În meditație, cu cât ești mai detașat de corpul tău, cu atât mai clar îți vei aduce aminte existențele trecute.”

Pentru cei mai mulți dintre noi este inutil să ne amintim viețile trecute.

Observați cât de multe persoane cad în sclavia obișnuinței. Eu numesc aceasta “antichități psihologice”. Puteți prevedea tot ce vor face în viitor; chiar și melodiile fredonate sunt stereotipe. Cu cât îmbătrânesc, cu atât ei se stabilesc tot mai solid în modul lor de comportare, exterior sau interior. Aceste ființe au nevoie de șansa de a uita ceea ce au făcut sau ce au fost pentru a putea porni de la zero. De aceea li se oferă o nouă viață.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Maeștrii și învățătorii spirituali ai planetei, YOGANANDA
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !