Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 10.12.2022, 02:42
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Atingeți Suprema Fericire prin practica YOGA


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (579)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Atingeți Suprema Fericire prin practica YOGA
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 15.10.2010, 14:26 View PostDownload Post

Atingeți Suprema Fericire prin practica YOGA

de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Să căutăm fericirea în afara noastră, sau, dimpotrivă, adevărata fericire se află în mod surprinzător pentru unii în noi înșine? Care este, așadar adevărata fericire a unei ființe umane? Vom urmări să vă prezentăm răspunsul unic, deși spus de-a lungul timpului sub forme diferite, răspuns la care au ajuns mulți căutători ai Adevărului, majoritatea personalități recunoscute ale istoriei umanității.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.„A fi numai cu EL (ABSOLUTUL): iată suprema fericire. Din momentul în care sufletul se aprinde de iubire frenetică pentru EL (ABSOLUTUL), nu poate să nu-L simtă cât mai des și să nu fie cu EL (ABSOLUTUL), chiar dacă va continua să se ocupe cu altceva. Nu trebuie să păstreze nimic pentru el, nici bine, nici rău, pentru a-l primi numai pe EL (ABSOLUTUL) în ființa sa. Să presupunem că sufletul are șansa de a simți apărând în el, sau mai curând să-i simtă prezența când nu-l mai interesează bucuriile prezente și când s-a pregătit, elevându-se și făcându-se mai frumos și mai asemănător LUI (ABSOLUTULUI), atunci el îl simte dintr-o dată apărând în ființă. Nimic altceva între EL (ABSOLUTUL) și el. Nu mai sunt doi, ci unul singur. NU mai este posibilă nici o distincție atâta timp cât EL (ABSOLUTUL) este acolo (înlăuntrul ființei). Nu-și mai simte trupul acum, pentru că este în EL (ABSOLUT). Sufletul îl caută, merge în întâmpinarea LUI (ABSOLUTULUI) când apare și nu-l mai trăiește decât pe EL (ABSOLUTUL). Cine este el ca să simtă? Nu mai are timp să se gândească la aceasta.Nu l-ar schimba pentru nimic în lume și este gata să ofere cerul întreg pentru că este convins că nu există nimic mai bun pe lume. Mai sus de atât nu se poate urca, iar celelalte lucruri sau ființe l-ar forța să coboare. Unde se găsește mai mult adevăr decât în Adevărul Suprem? Ceea ce spune există, deci, și o spune în liniște. Bucuria pe care o încearcă nu este falsă, nu este o iluzie. Sufletul disprețuiește tot ceea ce-i făcuse plăcere până atunci, totul în comparație cu acesta (ABSOLUTUL) este minuscul și nesemnificativ. Recunoaște ca autentică doar fericirea aceasta (a ABSOLUTULUI). Ar recunoaște-o dacă ar întâlni ceva mai bun? Nu se teme de nici un rău atât timp cât este cu EL (ABSOLUTUL). Și îl simte.Dacă ar fi să dispară totul în jurul lui, ar consimți cu bucurie pentru a putea fi numai cu EL (ABSOLUTUL). Iată suprema Fericire!”- Plotin, „Enneades”

Marele yoghin eliberat RAMANA MAHARISHI scrie despre sublimele sale revelații privitoare la perceperea Sinelui Suprem Individual (ATMAN) în ființă, deschizând prin această introspecție gradată o cale de cunoaștere spirituală ATMA VYDIA (cunoașterea de sine).

„Cunoașterea de sine este un lucru ușor, cel mai ușor lucru care există. Sinele este cel mai real lucru, chiar și pentru omul cel mai comun. S-ar putea spune că apa din căușul mâinii este o iluzie în comparație cu EL (SINELE). Sinele care strălucește ca un soare înlăuntrul inimii este real și atotcuprinzător. El se revelează de la sine de îndată ce falsa gândire este distrusă, nemairămânând nici o urmă din ea. Căci această gândire este cauza apariției formelor false, corpul și lumea, care par a fi obiecte reale în dauna Sinelui care rămâne ferm: EL care nu se schimbă, diamantin ca însuși adevărul.Când soarele strălucește tenebrele se risipesc. Suferința încetează și nu rămâne decât Beatitudinea. Gândul c㠄eu sunt corpul” este firul pe care sunt înfășurate diverse gânduri precum perlele. Deci, adâncindu-se profund în căutarea răspunsului la întrebările fundamentale „cine sunt eu?” și „de unde vin?”, gândurile dispar. Atunci conștiința de Sine strălucește ca sublimul Eu-Absolut înlăuntrul cavității inimii (ANAHATA CHAKRA) oricărui aspirant. În aceasta este Cerul, Tăcerea, reședința Beatitudinii. La ce bun să cunoști totul în afară de Sinele Absolut (ATMAN). Ce-i mai rămâne cuiva de cunoscut atunci când Sinele este cunoscut? Realizând Sinele în propria ființ㠖 EL care este singurul luminând prin EL însuși în miliarde de ființe – lumina Sinelui va străluci clar în interiorul nostru. Fără îndoială, aceasta este adevărata manifestare a grației, moartea egoului și manifestarea supremei Beatitudini. Pentru ca legăturile destinului și toate ramificațiile lor să poată fi în sfârșit dezlegate și pentru a putea fi eliberați de teribilul ciclu al nașterii și morții, această cale este mai necesară ca oricare alta. Fiți deci liniștiți, apoi faceți să tacă limba, mentalul și corpul. Atunci LUMINA autocreată (ATMAN) se va trezi înlăuntru. Aceasta este experiența supremă. Atunci teama va înceta. Aceasta este zarea fără limite a perfectei Beatitudini.”

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Părticica, scânteia din ABSOLUTUL UNIVERSAL MACROCOSMIC, existente în entitățile cauzale, marile puteri cosmice, în zei, îngeri, demoni, spiritele naturii, forțele satanice, în oameni, animale, plante, minerale, asimilată, de fapt, cu ABSOLUTUL subiectiv (ABSOLUTUL OBIECTIV fiind Spiritul Infinit Macrocosmic), existent deci la nivelul oricărei manifestări individuale, are ca atribute: pura conștiință, pura existență, pura beatitudine, atotputerea, atotcunoașterea, nemurirea, DIVINUL care prin realitatea sa nepieritoare și perfectă depășește limitările și suferința existențială.

Referitor la SINELE ABSOLUT, un străvechi text al înțelepciunii milenare BRIHADARANYKA UPANISHAD, menționează:
„ATMAN cel plin de beatitudine depășește foamea și setea, suferința, tulburările minții, bătrânețea, neputința și moartea”. Tot cu privire la ATMAN găsim unele clarificări semnificative în discuția inițiatică pe care o are înțeleptul VAJNA VALKYA în India cu iubita sa MAYTREYI (tipul legendar al femeii însetate de cunoașterea Adevărului Absolut): “Într-adevăr, acest ascuns martor divin ATMAN nu piere niciodată, El e de o natură nepieritoare. EL este de neînțeles, pentru că este absolut și misterios, e de nesurpat, pentru că nu se poate surpa, nu se priponește pentru că este de nepriponit, nu este legat, nu se clatină, nu îndură răul, face ca totul să fie cu putință.”

În anumite condiții speciale ATMAN poate fi scos temporal din corp pentru a fi transferat în nu contează ce lume sau stare de manifestare, făcând astfel posibil un perfect transfer al conștiinței, ce asigură experimentarea instantanee a nu contează ce condiție, permițând în anumite cazuri anticiparea directă printr-o sui generis „trăire efectiv㔠a nu contează ce ipostază din lanțul devenirii evolutive. Informațiile acumulate atunci sunt transmise instantaneu, telepatic, devenind experiență perceptibilă la nivelul centrilor de forță (CHAKRA-e), direct proporțional cu gradul de conștientizare al acestora.

ATMAN (SINELE ABSOLUT) este cel mai mare mister al ființei. Prin revelarea efectivă a SINELUI ABSOLUT, ființei umane TOTUL ÎI ESTE CU PUTINȚĂ. În situația ignorării lui ATMAN, chiar dacă ființa umană poate extraordinar de mult și deține aparent bogății uriașe sau parvine la cele mai înalte funcții sociale, dobândind o putere temporară fără egal, toate aceste „REALIZĂRI” se dovedesc a nu fi de ajuns niciodată. Revelarea SINELUI ABSOLUT în ființa umană are ca efect „moartea față de realitatea efemeră, parțială, ternă, iluzorie și nașterea glorioasă într-o realitate adevărată, plenară, beatifică, eternă, nemuritoare, infinită, divină.

Genialul nostru poet Mihai Eminescu are unele versuri semnificative, din care transpare în mod surprinzător revelarea Sinelui Suprem în anumite stări de inspirație. Cităm în acest sens două rostiri pline de inefabil care sunt greu de înțeles pentru cel care nu are „cheia” dezvăluirii lor:

[align=center]„Nu credeam să-nvăț a muri vreodată
Pururi tânăr, înfășurat în manta-mi
Ochii mei înălțam visători la Steaua Singurătății.”
„Poți să ai totul fără a avea nimic
Și poți să nu ai nimic având totul”.


Citiți și:
YOGA: un mod de viață, o știință milenară, o tradiție practică universal valabilă
AICI și ACUM: repere fundamentale în practica yoga

sursa: yogaesoteric[/align]
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Yoga
   -> Yoga, Generalitati Yoga
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !