Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.4.2024, 22:26
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Eveniment Kriya Yoga - Yogananda


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
petcu_elena
Aspirant
Aspirant

petcu_elena is offline

Joined: 12 Nov 2010
Member: #636
Posts: 3
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Eveniment Kriya Yoga - Yogananda
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 12.11.2010, 16:55 View PostDownload Post

Paramahansa Yogananda (1893-1952)
- maestru yoghin, mistic -
"Celor ce mă cred aproape, le voi fi aproape"
"Realizarea de sine este cunoașterea - prin toate părțile corpului, minții și sufletului - că acum deja te afli în Împărăția lui Dumnezeu; că nu trebuie să te rogi ca Ea să vină la tine; că Atotcunoașterea lui Dumnezeu este și a ta; și că tot ce trebuie să faci este să-ți îmbunătățești această cunoaștere divină."- De ce tot fotografiezi această imagine muritoare? Cunoaște-mă în meditație. Atunci mă vei cunoaște mult mai bine. Dacă vei continua să te concentrezi atât de mult asupra acestui corp, nu vei ajunge niciodată să mă cunoști cum sunt cu adevărat." (Conversații cu Yogananda,  nr 364)

PROGRAM IN ROMANIA
NOIEMBRIE 2010

CONFERINTA, MARTI,23 NOIEMBRIE, 20 -21.30, la Cafeneaua Actorilor - Tineretului
SEMINAR, SAMBATA, 27 NOIEMBRIE, 09.00-18.30, la Cafeneaua Actorilor  - Tineretului


“THE ART OF SELF-REALIZATION -  THE SCIENCE OF KRIYA YOGA"
“ARTA REALIZARII SINELUI – STIINTA KRIYA YOGA”

bazata pe invataturile lui Paramahansa Yogananda si
ale discipolului sau direct, Swami Kriyananda
prezentata de Nayaswami Shivani de la  Ananda Europa

Paramhansa Yogananda, unul dintre cei mai mari maestri spirituali din toate timpurile, a fost primul maestru Indian care a adus cu sine in Occident tehnicile stravechii stiinte yoga. Yogananda a fost primul Guru indian stabilit definitiv în Occident, cu o lungă și intensă activitate.   I-au urmat mulți alții, dar nu toți cu statura sa spirituală. Maestrul îl considera pe Isus primul din linia de Guru-și în Kriya-yoga, din care mai fac parte, în ordine cronologică, Babaji, Lahiri Mahasaya, Sri Yukteshwar. Yogananda a rămas un model incontestabil de mentor, emanând forță și iubire divină. A fost invitat sa tina un discurs la un important congres religios in Boston, in 1920, ramanand in Statele Unite pana in 1952, cand a parasit acest plan fizic. Cunoscut datorita cartii sale „Autobiografia unui yoghin”, Yogananda a daruit cunoasterea stiintei kriya yoga zecilor de mii de discipoli.

Discipolul sau direct, Swami Kriyananda s-a nascut in 1926, in Teleajan, Romania, parintii sai fiind americani. Si-a petrecut copilaria si adolescenta in Romania si, de asemenea, in scoli din Elvetia si Anglia. La inceputul razboiului, familia s-a intors in America. In 1948 a citit cartea Maestrului Yogananda, “Autobiografia unui yoghin”, a plecat imediat in California si a devenit discipolul sau. Urmatorii 14 ani i-a trait alaturi de maestru in ashram, unde a fost instruit de acesta sa duca mai departe invataturile sale si sa acorde initieri in Kriya Yoga.
In 1968 a pus bazele "Ananda World Brotherhood Village” (miscare globala bazata pe invaturile lui Yogananda, care a aratat modul in care fiecare poate gasi pe Dumnezeu in viata lor de zi cu zi ca o realitate tangibila, iubitoare).
Maestrul Swami Kriyananda isi va sarbatori cea de-a 85-a aniversare vara viitoare in Centrul Ananda Assisi si, pentru scurt timp, va veni in Romania pentru a participa la filmarea unei pelicule despre viata sa, incercarile si cautarile rostului in viata, anii sai cu Yogananda.

Stiinta Kriya Yoga este o tehnica avansata de evolutie spirituala care isi are originile in perioade indelungate de iluminare spirituala. Se constituie ca o parte a stravechii stiinte Raja Yoga la care se refera Patanjali in “Yoga Sutra” si Sri Krishna in “Bhagavad Gita”. Invataturile si practica acestei stiinte s-au pierdut in era neagra a materialismului, cunoscuta in India sub numele de  Kali Yuga. In secolul al XIX-lea, Maha-sidhha Babaji, maestrul nemuritor care si-a transcens karma si a ramas in planul eteric pentru a ghida aspirantii pe calea desavarsirii spirituale, a considerat ca a sosit momentul ca oamenii sa redescopere Kriya Yoga. Incepand de atunci el s-a aratat multor fiinte evoluate spiritual, printre acestea numarandu-se si Shyama Charan Lahiri of Benares.
Yogananda este un descendent spiritual direct al lui Babaji si a lui Lahiri Mahasaya. El a fost instruit de maestrii sai pentru a aduce tehnicile Kriya si cunoasterea adevarurilor eterne si universale (cunoscute in India sub denumirea de Sanatan Dharma) in Occident.

Nayaswami Shivani Lucki a fost langa Swami Kriyananda inca de la fondarea comunitatii Ananda. In 1985 ea a venit in Italia, unde si-a petrecut ultimii 25 de ani ajutand la dezvoltarea miscarii Ananda in Europa. Este co-fondator al Academiei de Yoga din Europa si al Centrului Ananda de Autovindecare Spirituala. Poarta si titlul de yogacharya si, prin intermediul Academiei, instruieste adepti in tehnici de meditatie si Raja Yoga. Calatoreste in toata Europa sustinand conferinte, seminarii si acorda initieri in Kriya Yoga.

DETALII CONFERINTA/SEMINAR


CONFERINTA

„THE ART OF SELF-REALIZATION -  THE SCIENCE OF KRIYA YOGA"
(23 noiembrie, 20.00 – 21.30)

Va include o prezentare a Kriya Yoga de catre Nayaswami Shivani avand doua valente: atat cale spirituala cat si o cale practica spre Realizarea Sinelui. Va fi o sedinta de intrebari si discutii cu participantii, un scurt film despre meditatie si beneficiile acesteia si secvente de film cu Yogananda din 1936. Va vorbi in engleza dar vom avea translator pentru dvs.
INTRAREA ESTE LIBERA.
LOCATIA:CAFENEAUA ACTORILOR (Parcul Tineretului, langa lac)SEMINARUL
„THE PATH OF KRIYA YOGA - BASIC PRACTICES: ENERGY RECHARGING AND MEDITATION”
(27 noiembrie, 09.30-18.30)

Va fi ceva deosebit, va cuprinde practici de baza ale stiintei Kriya: meditatie si reincarcari energetice. Va incepe la ora 09.30 (inscrierea participantilor va incepe la ora 9.00) si va continua pana la 13.00. A doua parte va incepe la 14.30 si se va incheia la 18.30. In pauza de pranz puteti fie sa alegeti un restaurant din apropiere, fie sa aduceti fiecare cate ceva si se va incropi un picnic mai nonconformist dar care va apropia participantii.
Initierea in Kriya nu se va acorda la acest seminar, ci in viitor, studentilor care sunt pregatiti spiritual sa o primeasca.
Se va organiza o Ceremonie pentru primirea ca discipoli a celor care doresc sa urmeze Calea Kriya sub ghidarea lui Yogananda si descendentilor sai spirituali.
TAXA DE PARTICIPARE: 60RON
LOCATIE: CAFENEAUA ACTORILOR (Parcul Tineretului, langa lac)

PENTRU DETALII si REZERVARI SEMINAR: 0755.023.943 – ELENA PETCU
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Arte inițiatice - Științe oculte, Generalități arte inițiatice - științe oculte
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !