Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.4.2024, 21:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Evanghelia lui Petru


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Evanghelia lui Petru
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 17.11.2010, 02:12 View PostDownload Post

Evanghelia lui Petru

I

1 Si pentru ca nici unul dintre iudei n-a vrut sa-si spele mâinile nici Irod, nici judecatorii - Pilat s-a ridicat în picioare.
2 Atunci regele Irod a poruncit sa-l ia pe Domnul zicându-le: "Faceti totul precum v-am zis!".

II

3 Acolo se afla si Iosif din Arimateea prietenul lui Pilat si al Domnului Stiind el ca au de gând sa-l rastigneasca s-a dus la Pilat si a cerut trupul Domnului ca sa-l îngroape.
4. Pilat a trimis la Irod sa-i ceara trupul
5 Si Irod i-a zis: "Frate Pilat daca nu l-ar fi cerut nimeni noi însine l-am fi îngropat, caci se apropie ziua sabatului si în Lege sta scris ca soarele nu trebuie sa apuna peste vreun cadavru" Asadar l-au încredintat poporului iudeilor cu o zi înainte de sarbatoarea azimilor

III

6 Iar acestia luând pe Domnul îl tot înghionteau în fuga si ziceau: "Sa-l schingiuim pe Fiul lui Dumnezeu caci toata puterea lui este acum în mâinile noastre!"
7 Dupa aceea l-au îmbracat în purpura si l-au asezat pe scaunul judecatorului zicându-i: "Sa judeci cu dreptate Rege al Israelului!"
8 Cineva a luat o cununa de spini si a pus-o pe capul Domnului.
9 Si unii care se aflau acolo îl scuipau în ochi altii îl loveau peste fata iar altii îl tot împungeau cu o trestie ranindu-i trupul Câtiva îl biciuiau zicând: "Asta-i cinstirea ce i se cuvine Fiului lui Dumnezeu!".

IV

10 Apoi au luat doi raufacatori si i-au crucificat de-o parte si de alta a Domnului Iar Domnul tacea ca si cum n-ar fi simtit nici o durere
11 Si ridicând crucea în picioare au scris pe ea: "Acesta este regele Israelului!"
12. I-au pus vesmintele în fata crucii apoi le-au luat unul câte unul si le-au tras la sorti
13 Dar unul dintre cei doi raufacatori a strigat la ei certându-i: "Noi suferim chinurile mortii pentru relele pe care le-am facut; cu ce v-a gresit însa Mântuitorul oamenilor?".
14 Atunci au prins si mai cumplita ura pe El si au poruncit sa nu i se zdrobeasca picioarele ca sa moara în chinuri.

V

15. Era în miezul zilei când întunericul a cuprins Iudeea. Atunci s-a stârnit o mare zarva si toti se temeau sa nu apuna soarele caci Iisus traia înca Doar în Lege sta scris ca soarele nu trebuie sa apuna peste un cadavru
16. Atunci unul dintre ei a zis: "Dati-i sa bea fiere cu otet!" Si dupa ce le-au amestecat i-au dat sa bea
17 Au savârsit de toate si s-au umplut pâna peste cap de pacate
18 Multi umblau cu faclii aprinse crezând ca s-a facut noapte
19 Si Domnul a strigat: "Puterea mea puter ea mea, acum m-ai parasit! " Zicând acestea a fost ridicat la cer.
20. Atunci catapeteasma Templului s-a rupt în doua

VI

21 Dupa aceea au smuls cuiele din palmele Domnului si i-au asezat trupul pe pamânt Iar pamântul s -a cutremurat si spaima mare s -a facut
22 Când a iesit soarele au vazut ca era ceasul al noualea
23. Iudeii s-au bucurat foarte tare si au dat trupul lui Iosif din Arimateea ca sa-l îngroape Acesta vazuse tot binele pe care l-a facut Iisus.
24. Luând pe Domnul l-a spalat l-a înfasurat într-o pânza de in si l- a astrucat în propriul lui mormânt cunoscut sub numele de Gradina lui Iosif"

VII

25 Atunci iudeii batrânii si preotii dându-si seama ce rau si-au facut singuri au început sa se loveasca cu pumnii în piept si sa se tânguie: "Vai de pacatele noastre; iata se apropie judecata si sfârsitul Ierusalimului!"
26 Eu sufeream laolalta cu ai mei dar ne tineam ascunsi cu toata durerea din inima noastra Caci eram cautati ca raufacatori si ca unii care vroiau sa dea foc Templului

VIII

27 Dupa aceea am tinut post ne-am asezat si am jelit toata ziua si toata noaptea pâna la sabat
28. Atunci s-au adunat doctorii fariseii si batrânii caci auzisera ca poporul murmura si se loveste cu pumnii în piept zicând: "Daca la moartea lui s -au întâmplat atâtea minuni sa stiti ca e un mare sfânt".
29 Înspaimântati batrânii s-au dus în graba la Pilat si l-au rugat:
30 "Da-ne câtiva soldati care sa pazeasca mormântul aceluia pentru ca nu cumva ucenicii lui sa vina si sa-i fure trupul iar poporul sa creada ca el a înviat din morti si sa se razbune pe noi"
31. Pilat l-a trimis pe centurionul Petronius împreuna cu mai multi soldati ca sa pazeasca groapa Doctorii si batrânii iudeilor i-au însotit
32 Toti cei de acolo împreuna cu centurionul si soldatii au rasturnat o piatra uriasa peste intrarea mormântului.
33 Apoi au lipit pe ea sapte peceti si încropindu-si un adapost au ramas de straja

IX

34. În ziua sabatului, dis-de-dimineata o multime de oameni din Ierusalim si din împrejurimi a venit sa vada mormântul pecetluit
35 În noaptea de dinaintea duminicii pe când soldatii faceau de straja câte doi s -a auzit un glas puternic în cer.
36 Si au vazut cerurile deschizându-se iar doi barbati stralucitori ca soarele au coborât din ele si s- au apropiat de mormânt.
37 Si piatra care fusese asezata la intrare s-a dat singura la o parte; atunci descoperindu-se mormântul, cei doi tineri au intrat în el.

X

38 Vazând soldatii una ca asta s-au dus si i-au trezit pe centurion si pe batrâni
39. Tocmai le povesteau ce vazusera când iarasi se arata de data aceasta trei barbati iesind din mormânt - doi dintre ei sprijinindu-l pe al treilea - si-n urma însotindu-i, o cruce,
40 iar capetele primilor doi ajungeau pâna la cer în timp ce capul Aceluia pe care-l tineau de mâini trecea dincolo de ceruri
41 Si au auzit un glas de sus zicând: "Ai dus vestea celor adormiti?"
42. "Am dus-o" a venit raspunsul dinspre cruce

XI

43 Atunci toti cei de fata au început sa se sfatuiasca între ei daca sa mearga sa-l înstiinteze pe Pilat
44 Si pe când discutau ei iata ca din nou se deschid cerurile si un om coboara si intra în mormânt
45 Îndata cei din preajma centurionului au parasit mormântul pe care-l pazeau au alergat în toiul noptii la Pilat s i i-au povestit tot ce vazusera Iar la sfârsit au zis cu glas cutremurat: "Într-adevar era Fiu al lui Dumnezeu"
46 Si raspunzându-le Pilat a zis: "Eu nu m-am patat cu sângele Fiului lui Dumnezeu Voi singuri ati hotarât asa"
47 Dupa aceea s -au apropiat cu totii si l-au rugat staruitor sa porunceasca centurionului si soldatilor sa nu vorbeasca despre ce-au vazut
48 "caci ziceau ei mai degraba sa avem de ispasit un pacat mare în fata lui Dumnezeu decât sa cadem în mâinile iudeilor si sa fim omorâti cu pietre".
49 Iar Pilat a poruncit centurionului si soldatilor sa nu vorbeasca

XII

50 În zorii zilei de duminica Maria Magdalena ucenica Domnului care nu facuse la mormântul Domnului cele ce faceau de obicei femeile în amintirea mortilor dragi si asta numai de frica iudeilor -
51 a luat cu ea câteva prietene si s-a dus la locul unde a fost asezat trupul lui Iisus.
52 Dar se temeau ca nu cumva sa le vada iudeii si ziceau: "Daca n-am putut plânge si jeli în ziua când l-au rastignit macar s-o facem acum, la mormânt.
53 Cine însa ne va da la o parte piatra de pe gur a mormântului pentru ca noi intrând sa putem sta lânga el si împlini cele de cuviinta?
54 Caci uriasa mai era piatra aceea si ne temem sa nu ne vada careva Daca nu vom reusi s-o urnim din loc macar sa punem la intrare tot ce-am adus întru pomenirea lui si sa bocim lovindu-ne cu pumnii în piept pân-o trebui sa ne întoarcem la casele noastre"

XIII

55 Si când au sosit au gasit mormântul deschis S-au apropiat si privind cu luare-
aminte înauntru au vazut în mijlocul mormântului un tânar minunat la înfatisare îmbracat într-un vesmânt stralucitor care le- a zis:
56. "De ce-ati venit? Pe cine cautati? Pe Cel care-a fost rastignit? A înviat si s -a dus. Iar daca nu credeti aplecati-va si vedeti ca nu mai este pe locul unde a fost întins Caci a înviat si s -a întors acolo de unde a fost trimis".
57 Atunci femeile au fugit înspaimântate

XIV

58 Sosi si ultima zi a azimilor Multi începura sa se întoarca la casele lor caci sarbatoarea era pe sfârsite
59 Noi cei doisprezece ucenici ai Domnului plângeam si eram tristi Ne-am întors acasa zdrobiti de cele întâmplate
60 Iar eu Simon Petru si fratele meu Andrei am luat navoadele si ne-am îndreptat spre mare Cu noi se afla si Levi fiul lui Alfeu, cel pe care Domnul... (continuarea s-a pierdut)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Scrieri apocrife
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !