Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 9.8.2020, 08:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Din secretele tainice ale eficienței spirituale


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Din secretele tainice ale eficienței spirituale
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 23.3.2009, 14:38 View PostDownload Post

DIN SECRETELE TAINICE ALE EFICIENȚEI SPIRITUALE

MOTO: Marile adevăruri sunt simple DAR TREBUIE ÎNȚELESE


SIMPOZIONUL INTERNAȚIONAL DE YOGA - COSTINEȘTI 2008 - CONFERINȚĂ DIN 3 SEPTEMBRIE 2008

Să începem prin a ne gîndi la efectele următoarelor acțiuni
1. Ce se întîmplă cînd ne astupăm complet nările?
2. Ce se întîmplă cînd ținem ferestrele închise și cu draperiile trase o perioadă foarte lungă de timp?
Răspunsurile sunt simple:
1. Nu mai avem aer pentru a respira și e strict necesar să ne deschidem nările pentru a inspira aerul ce ne ține în viață.
2. Nu avem lumină și aer și pentru a putea viețui în cameră e strict necesar să deschidem geamurile și să tragem draperiile pentru a intra lumina soarelui și aerul atît de binefăcătoare.

Întrebările de acest gen pot continua și sunt nenumărate, de exemplu:
Ce se întîmplă și la ce ne poate folosi o biblioteca excepțional dotată, cu cărți rare și foarte prețioase dacă e închisă?

La ce ne poate folosi toată informația sacră expusă la cursuri, conferințe sau stările model exemplificate daca nu există DESCHIDERE LA TOATE NIVELELE FIINȚEI pentru a putea înțelege, asimila și folosi în mod eficient tot ce vine către noi? Deci tema de bază a acestei expuneri este - STAREA TAINICĂ DE DESCHIDERE CE NE PERMITE OBȚINEREA UNEI EFICIENȚE ULUITOARE ÎN PRACTICA SPIRITUALĂ.
Ați concluzionat de la început ce înseamnă starea de închidere prin opoziție cu starea de deschidere imaginîndu-vă oprirea fluxului respirator și cît de dramatică poate fi continuarea acestei stopări ducînd chiar la axfisiere și deces.

DESCHIDEREA ÎN PRACTICA SPIRITUALĂ

Ce se întîmplă insă în practica spirituală și de ce unii dintre noi au o mai mare eficiență în ceea ce fac și de ce alții nu au, sau chiar în mod surprinzător pentru unii, dar totuși foarte clar pentru cei înțelepți - de ce nu apar rezultate remarcabile în urma unui tapas ?… Diferența în eficiență se datorează stării noastre interioare de deschidere ce există în momentul de practică. Deschiderea interioară fața de realitătile subtile ale Universului la unii este mai mare iar la alții mai mică și din păcate la multe ființe pline de ignoranță poate lipsi cu desăvîrșire. Analogic vorbind starea de deshidere e asemenea unui întrerupător de la lumină ce odată conectat ne oferă lumina ce ne permite să avem o viziune clară a ceea ce se află într-o cameră sau continuînd analogia, deschiderea subtilă e asemenea deschiderii unui robinet ce permite curgerea apei necesare, curgere ce apare și în ființa umană dar de energii subtile față de care ea se deschide în mod plenar.

Goethe spunea că nu lumea zeilor și a entităților angelice e moartă ci sufletele celor ce nu o percep. Noi însă ca ființe mult inițiate putem percepe existența la absolut orice din Univers dacă ne deschidem pe frecvențele specifice de vibrație a ceea ce dorim să percepem, insist și subliniez, orice din Univers inclusiv existența eternă și absolută a lui Dumnezeu Tatăl.

Și totuși există oameni ce au o existență banală, anostă, seacă, plictisitoare în timp ce alții au o viață plină de entuziasm, iubire, bucurie și împlinire - în mod uimitor chiar, cei din prima categorie pot fi situați financiar mai bine decît ceilalți. Nu trăim toți în același Univers ? Nu avem toți la dispoziție aceleași energii la care să ne putem racorda prin rezonanță ? Ei bine, răspunsul este următorul: viețuim toți în același Univers mirific și încîntător, creație magică a lui Dumnezeu Tatăl și avem oricînd la dispoziție toate darurile și bogățiile pe care El ni le oferă neîncetat și nelimitat. Totul depinde de noi înșine și de gradul și intensitatea stării noastre de deschidere fața de Dumnezeu Tatăl și fața de ceea ce el manifestă cu atîta măreție, generozitate și iubire către și pentru noi. Aceasră stare de deschidere e o stare de putință a ființei umane căreia nu îi ajunge ce vede și aude ci își dorește din tot sufletul și uneori chiar și cu disperare să patrundă dincolo de firea obișnuită a lucrurilor, e o sete fierbinte de cunoaștere, perfecțiune, împlinire și completare totală și absolută. Însă deschiderea nu poate apare dacă viețuim în mod călduț….

Ce înseamnă să fii călduț ?

Înseamnă să vrei, dar să fii și să faci prea puțin pentru a ajunge la Absolut. . . chiar si Isus a spus-„fiți fierbinți căci Eu îi voi vomita pe cei călduți din gura Mea”. Adevărata eficiență și realizare a aspirațiilor noastre apare doar în urma unei stări de deschidere maximă față de realitatea tainică a lui Dumnezeu Tatăl ce se manifestă și o putem percepe în cele mai diverse moduri și diferite forme și chiar în mod magic și misterios prin uimitoare sincronicități ce par a fi cuvintele, mîinile sau glumele lui Dumnezeu pe Pămînt. .

Deci ce presupune de fapt deschiderea spirituală-
ATENȚIE
ÎNCREDERE ABANDON
CURAJ


Incluse toate cele 4 într-un cerc de IUBIRE, DE ASPIRAȚIE PLINĂ DE IUBIRE.
Fără aceste componente nu se poate vorbi de o deschidere completă, conștientă și eficientă care să producă cu adevărat rezonanța plenară cu aspirațiile noastre de împlinire.

Ajunși aici, vă mărturisesc că cea mai eficientă modalitate de deschidere e cea față de ghidul spiritual pe care l-am ales și față de care avem starea de încredere și siguranță că are ca singur scop evoluția noastră spirituală. Datorită acestei stări de deschidere în relația maestru-discipol poate să apară o stare de unitate ce va permite accesul la realizăriile Maestrului ce vor deveni acum și ale noastre.

Să dăm acum 3 modele și exemple de deschidere:
Să zicem că un prim discipol e atent la ce-i spune Maestrul său, are o deschidere mentală față de informațiile primite dar, doar atît … inima lui este rece și nedeschisă … Care va fi eficiența sa spirituală dacă el pe lîngă înțelegerea și atenția sa intelectuală nu are și încrederea și abandonul necesare pentru a face cu multă iubire ceea ce a fost îndrumat și rămîne doar la o fază sterilă de realizare??? Evident rezultatele sale vor fi mai degrabă mentale, incomplete spiritual pentru că fără trezirea inimii nu se ajunge prea departe.

Să luăm acum al doilea model de deschidere, al unui discipol plin de încredere ce se abandonează cu dăruire dar nu prea e atent și nu înțelege mare lucru pentru că deschiderea sa mentala nu e suficientă și nu va reuși să facă în detaliu și cu precizie ce a fost îndrumat, va avea el eficiență spirituală? Va avea desigur într-o oarecare măsură pentru că starea lui de deschidere a inimii contează foarte mult, dar eficiența sa nu va fi completă pentru că neînțelegând profund și corect e foarte probabil să facă unele greșeli chiar destul de grave uneori.

Ce concluzie putem trage ? Că doar o deschidere și a minții și a inimii în mod total poate duce la o eficiență completă, integrală și fără de lipsuri. Starea de minte în inimă și de inimă în minte e cea mai completă descriere a modului ideal de deschidere. Sincer vă mărturisesc că recunosc cum mi-a lipsit deseori o reală deschidere pentru că nu de puține ori mi s-a întîmplat să înțeleg ce a vrut de fapt Grig să spună și după cîțiva ani să realizez sensul ascuns și profund al spuselor sale pe care le vedeam într-o altă lumină pe măsură ce deschiderea mea se amplifica.
De exemplu indicațiile de a urmări o amplificarea stării de vitalitate și de iubire pentru primul discipol care nu a înțeles profund și cu inima ce a fost sfătuit vor face să apară remarci de genul - X e foarte vital dar nu e prea iubitor sau la cel de-al doilea discipol ce a inteles cu inima dar nu și cu mintea s-ar putea spune: X e foarte iubitor dar, vai, e atît de slab…. Dar pentru un al treilea aspirant ce a dat dovadă de o înțelegere mentală corectă si nu doar pe jumătate de o deschidere sufletească profundă îi va fi cu putință ca să aplice coerent, corect și eficient cele recomandate și în mod evident despre el se va spune - Doamne, ce ființă minunată, e și vitală, e și iubitoare, într-adevăr a avut succes cu tapasul său….

De asemenea vă doresc din tot sufletul să vă deschideți pentru a înțelege și a aplica corect în mod trasformator tot ceea ce cunoașteti și să obțineți o eficiență extraordinară cu rezultate remarcabile și uluitoare în practica continenței sexuale, învățătură de bază și esențială la școala noastră de yoga.

Ce ne mai este necesar în obținerea unei autentice stări de deschidere ?

Am spus că abandonul, cum apare el ?Avînd o stare de puritate interioară specifică stării de copil putem trăi la modul fundamental starea de deschidere. Cu toții am văzut copii mici cum își ridică de la mica lor înălțime ochii și își saltă mânuțele către mamele lor pentru a fi luați în brațe sau de mînă și astfel pot merge mai departe ghidați cu protecție maternă și în siguranță. Ființa copilului e complet deschisă față de mama sa și ea nu are decît de cîștigat pentru că va obține îngrijirea, protecția, hrana și tot ceea ce-i este necesar existenței sale. Astfel și noi printr-o asemenea deschidere putem obține în mod foarte eficient rezultate optime de exemplu în adorarea reală și plină de deschidere a unei mari puteri cosmice - nu rostind mecanic o mantră sau raportîndu-ne doar mental, rece și rațional la informațiile despre acea Mare Putere Cosmica ci prin completa și totala deschidere a întregii noastre ființe.

La fel cum printr-o fereastră ce poate fi închisă, întredeschisă sau complet deschisă aerul și lumina intră în consecință așa și în ființele noastre în funcție de cît de deschiși suntem se vor revărsa grația și darurile divine. E necesar să înțelegem că totul în viața noastră depinde de alegerile pe care le facem cu ele ne construim prezentul și viitorul. O alegere proastă ce o luăm datorită ignoranței, prejudecăților, încăpățînării noastre poate constitui o frînă serioasă în evoluția nostră spirituală sau poate avea chiar grave consecințe karmice pe cînd o alegere bună poate fi o trambulină ce ne grăbește evoluția. Totul depinde de noi înșine și de alegerile pe care le facem clipă de clipă. O ALEGERE BUNĂ E DE FAPT O DESCHIDERE BENEFICĂ FAȚĂ DE ASPECTE DIVINE, ELEVATE, ARMONIOS INTEGRATE ÎN ORDINEA UNIVESULUI ȘI ÎN MOD EVIDENT NE OFERĂ EFICIENȚĂ SPIRITUALĂ. Suntem creatorii astfel ai propiului nosru univers și de aceea cauzele a tot ceea ce trăim sunt în noi și depind în totalitate de noi și de alegerile noastre.

Dar să vedem
Ce ne poate împiedica să ne deschidem ?

Evident influența nefastă a egoului ne poate face rigizi, încăpțînați, refractari și astfel cu stupiditate să respigem, să ne opunem chiar cu o uimitoare îndîrjire, din cîte mi-a fost dat să văd, față de ceea ce e benefic, sublim, transformator și eficient spiritual.
Cum poate avea eficiență spirituală cel ce refuză cu înverșunare ceea ce, culmea, îi e mare ajutor ?

Vă relatez acum un episod la care am fost martoră cu mulți ani în urmă și care m-a uimit profund, - un cursant al cărui ego nu a suportat cele ce i se spuseseră, plin de mînie și mare indignare s-a răstit la Maestru spunîndu-i: De ce să fac eu ce spui tu? - Răspunsul plin de compasiune a venit cu înțelepciune și mare bun simț: Eu ți-am spus să faci ceea ce-ți face bine, dacă tu vrei să faci aceasta sau nu, e alegerea ta, eu nu te oblig să faci nimic.

Mai poate exista eficiență spirituală pentru o asemenea ființă care în mod egotic refuză să se deschidă față de învățătura care vine spre ea ca să o ajute? Chiar se spune că atunci cînd discipolul regresează Maestrul dispare, și din păcate avem destule exemple în acest caz…

Egoul este un mare dușman al stării de deschidere spirituală pentru că știe că eficiența care va apare îi va aduce în mod sigur sfârșitul, dar ce ne poate oferi o viață trăită în mod egoist - o mare limitare de percepție și simțire, suferințe, necazuri, neîmpliniri, neînțelegeri, mari tensiuni și conflicte interioare. N-ar fi mult mai simplu să ne deschidem de exemplu față de starea de armonie și chiar să ajungem să fim astfel armonioși?

Ființele care trăiesc o foarte mare stare de deschidere pot adesea să obțină datorită acestei deschideri în mod spntan și imediat stări uimitoare și de neînțeles pentru alții. În astfel de cazuri nu efortul e cel ce dă eficiență ci pură și plenară stare interioară de deschidere față de un anumit aspect divin din Macrocosm și astfel se produce un transfer benefic și intens de energie specifică. Deci, aveți acum revelată o cheie magică și simplă totodată pentru o abordare mai vie, mai intensă și de mare eficiență pe care să o folosiți în mod consecvent în practica dvs. spirituală de acum încolo și chiar și în viața de zi cu zi, atunci cînd e cazul, și cu mult discernămînt, pentru a nu pierde diferite ocazii unice și extraordinare ce vi se pot ivi sau pentru a trăi o viață mult mai plină și satisfăcătoare.

Și acum vă pot oferi ca model de abordare spirituală și completă de deschidere o modalitate de obținere a stării de vitalitate, evident puteți aplica acest model pentru orice altceva doriți:
Înainte de orice tehnică realizata pentru dinamizarea lui muladhara chakra urmariți să vă deschideți în totalitate ființa față de energiile specifice acestui centru de forță într-un mod volitiv și pe deplin CONȘTIENT. Pentru că de exemplu nu pot oferi eficiența unei stări ample de deschidere reală și totală față de această energie macrocosmică care ne stă la dispoziție oricînd și fără efort, POATE NICI SĂPTĂMÎNI, LUNI CHIAR ANI DE ZILE DE PRACTICĂ A UNOR METODE ȘI TEHNICI SPECIFICE pe MULADHARA CHAKRA,  ce sunt realizate doar mecanic și în mod steril. Să nu înțelegeți acum, mai ales unele firi leneșe, că nu mai e nevoie de practică, ea e în mod fundamental mult mai eficientă aplicînd-o cu o stare de deschidere. Astfel putem folosi de acum încolo o autosugestie benefică înainte de realizarea oricărei tehnici, ca de exemplu în cazul realizării lui Paschimotanasana executată corect și însoțită eventual de rostirea mantrei specifice, spunem cît mai clar, ferm și cu o maximă deschidere următoarea formulă: “Sunt plenar și permanent deschis față de starea de vitalitate”. Rostim această formulă și păstrăm ca suport-fundal această idee forță pe tot parcursul execuției asanei. Veți observa cu uimire cum veți simți în ființa dvs. efecte mult amplificate și diversificate față de o execuție banală și fără prea mare eficiență.

CU SIGURANȚĂ VĂ DAȚI SEAMA CĂ ASTFEL DE SUGESTII BENEFICE SE POT FORMULA ȘI FOLOSI PENTRU A OBȚINE ABSOLUT ORICE STARE BENEFICĂ ȘI DIVIN INTEGRATĂ. Asemenea formulări conștiente ne crează o programare de frecvență și ele se pot folosi nelimitat pentru absolut orice stare ce dorim să o asimilăm și să o amplificăm în aură. De exemplu cînd lucrăm pe Manipura putem intra prin deschiderea noastră conștientă și volitivă în rezonanță directă cu energiile curajului, fermității, încrederii în sine, bunăvoinței armoniei echilibrului etc. E suficient să știți ce calități specifice are fiecare centru de forță și ce dinamizează pentru a formula corect ideile-forță.

Astfel, înaintea unei meditații, asane, dimineața, seara etc se poate realiza o punere în rezonanta specifică prin deschiderea noastră plenară, conștientă și volitivă folosind această formulă. Veți remarca cum viața dvs. se transformă miraculos atunci cînd veți începe să cultivați cu discernămînt și iubire, zi de zi o stare de deschidere față de tot ce bun frumos adevărat și înălțător.

Discernămîntul în starea de deschidere presupune să fim conștienți permanent față de ce și cine ne deschidem. Pentru că a aplica starea de deschidere în mod prostesc față de persoane demoniace, aspecte ciudate sau perverse, nefavorabile evoluției noastre spirituale este în mod evident o mare greșeală. Trebuie să ne deschidem doar față de ce ne poate ajuta să evoluăm și să manifestăm această stare doar către aspecte divine, armonios integrate, respectînd yama și nyama în totalitate. Pentru că nu putem obliga pe nimeni să se deschidă față de nimeni și nimic. Acestă stare e o trăire interioară foarte profundă și misterioasă și ea este de fapt o manifestare a grației divine în universul nostru lăuntric și ea ne oferă o evoluție rapidă și eficientă.

O altă metodă extraordinar de eficientă e practicarea stării de samyama, identificarea perfectă, cu maestrul spiritual făcînd aceeași asană, tehnică, meditație pe care noi o realizăm urmărind că prin deschiderea noastră astfel proiectată să trăim aceeași stare de focalizare, centrare și trăire a efectelor asemenea maestrului în momentul în care realizează respectiva tehnică. De exemplu evocăm cît mai puternic ființa maestrului realizînd Laya yoga cu mantra care ne-am propus să lucrăm și ne deschidem plenar față de ființa maestrului nostru spiritual și urmărim să ne identificăm plenar cu modul și starea lui de a face acea meditație. Indiferent ce realizăm ne imaginăm că Maestrul spiritual e chiar lîngă noi și facem împreună la unison ce ne-am propus să facem. Acest mod de abordare va produce o stare de universalizare a tot ceea ce realizați. De cîte ori am făcut acest lucru am trăit starea că fiecare gest pe care îl fac e macrocosmic, că parcă întreg Universul realizează de exemplu PADAHASTASANA SAU ORICE ALTCEVA IAR TRĂIREA INTERIOARĂ SINCER VĂ SPUN SINCER ERA UNIVERSALIZATĂ ȘI DE O INTENSITATE COPLEȘITOARE.
ACEASTĂ METODĂ LE VA OFERI UIMITOARE REZULTATE CHIAR ȘI ACELORA CE SIMT PREA PUȚIN SAU DELOC EFECTELE SPECIFICE TEHNICILOR ABORDATE.


E foarte important de subliniat că inconștiența, lipsa de înțelegere mentală, lipsa de discernămînt și atenție îi poate face pe unii să mai aibă încă deschidere față de aspecte gregare ce nu sunt neapărat demoniace dar care pot deveni obstacole în evoluția spirituală-deschidera față de diverse petreceri zgomotoase, mondenități banale și superficiale, muzică mediocră sau de joasă frecvență este un mod penibil de a înțelege starea de deschidere. De asemenea lipsa de discernămînt spiritual e valabilă și atunci cînd nu există deschidere, dar de data aceasta fața de aspecte ce chiar daca nu par totuși ne ajută să evoluăm pentru că Dumnezeu îi trimite celui aflat pe o cale spirituală diferite mijloace și oportunități, dar stă doar în măsura lui de deschidere fructificarea oricărei șanse evolutive. Dacă înțelegem bine zicala că fiecare are ce merită vom realiza că se poate mai bine formula că, fiecare are lucrurile față de care el e deschis și astfel prin acest canal de rezonanță personal în viața sa intră aspectele respective față de care chiar el a cultivat o stare de deschidere inspirată sau la unii din nefericire neinspirată. Aici este evident vorba de legea atracției mai popular spus „ce semeni cu deschidere aceea culegi în mod inevitabil”.

Deschiderea noastră lăuntrică e chiar pasul nostru către Dumnezeu și deschiderea porții prin care el va revărsa grația celor 10 pași ai Săi îndreptați către noi imediat și nemijlocit. Ea e canalul nostru de primire-recepție a tot ceea ce Dumnezeu ne dăruie permanent și neîncetat iar noi nu putem primi dacă suntem închiși, încrîncenați și închistați egotic. Poarta noastră trebuie să fie complet deschisă nu întredeschisă sau pe jumătate deschisă. Această deschidere a noastră e echivalentă atunci cînd e totală cu saltul în neant, în necunoscut, ÎN MISTERUL FIRII ȘI CREAȚIEI PENTRU CA ASTFEL SĂ-L PUTEM PĂTRUNDE ȘI TRĂI ÎN NOI ÎNȘINE.

Fără deschidere nu există mister, nu ni se revelează nici o taină divină în Inima noastră prin trezirea sufletului și mai apoi prin revelarea Sinelui.
Am să vă ofer acum o invocație ce ne-a fost dăruită mai demult într-o revistă, ea are valoare magică și facilitează deschiderea maximă față de Dumnezeu Tatăl cu care putem intra astfel în comuniune plenară. Rostită de 21 ori pe zi ea ne va transforma viața printr-o integrare deosebită în voința, ordinea și armonia divină:

ASPIR PLIN DE UMILINȚĂ
SĂ PRIMESC GRAȚIA LUI DUMNEZEU
ASPIR SĂ PRIMESC CU TOATĂ FIINȚA MEA
CUVÎNTUL CARE IESE DIN GURA LUI DUMNEZEU
NU MAI ACCEPT NICI UN MOTIV OMENESC
PENTRU CARE AR TREBUI SĂ MĂ ROG
DE ACEEA EU NU MĂ ROG ACUM
PENTRU A OBȚINE VREUN LUCRU DIN ACEASTĂ LUME
EU ASCULT CU ATENȚIE VOCEA TA DOAMNE,
EU AȘTEPT SĂ VIBREZE ÎN MINE
CUVÎNTUL TĂU DOAMNE


Vă dați seama că pentru aceia care s-au îndepărtat de scopul suprem al existenței umane și anume eliberarea supremă din limitare și iluzie și comuniunea cu Dumnezeu această invocație le va fi mai greu de rostit dar ținînd cont de aspectul efemer al aspirațiilor noastre lumești prin comparație cu realizarea ultimă merită din plin să urmăriți folosirea ei plină de eficiență spirituală pentru că dacă nu-i acordăm primul loc lui Dumnezeu înseamnă că de fapt nu-i acordăm nici unul.

Dumnezeu se revelează fiecărei ființe umane în funcție de capacitatea acesteia da a primi și simți de aceea deschiderea noastră ne oferă practic hrana noastră cea de toate zilele și prin analogie e asemenea ciocului deschis al puilor de pasăre care primesc hrană doar dacă îl au deschis.

Deschiderea noastră necondiționată față de Dumnezeu va permite să descoperim că profunzimile infinite, indescriptibile și misterioase ale universului se regăsesc chiar în noi înșine.

De aceea e imperios necesar să înțelegem că orice aspect al realității ne va apare exact după cît de deschiși îl privim și vom descoperi că cu cît deschiderea noastră e mai profundă cu atît ajungem mai adînc în realitatea ultimă a lui Dumnezeu Tatăl. Puritatea stării de copil și curajul divin de a ne deschide plenar sunt condiții esențiale pentru ca în inima noastră să poată intra energii rafinate, elevate și să vibreze astfel la unison cu inima lui Dumnezeu. Realizați astfel că starea de transfigurare este de fapt capacitatea noastră de deschidere foarte elevată ce ne permite să vedem și să simțim ceea ce e dincolo de vizibil și cognoscibil prin cele 5 simțuri limitatoare, e puterea noastră de a pătrunde în zona din spatele imaginii, iluziei și e ceea ce ne asigură cu adevărat eficiența spirituală. De o importanță deosebită este și tehnica Paratrăznetului ce ne deschide ființa față de energia sacră a voinței divine ce o putem resimți chiar în propria noastră ființă dacă ne deschidem astfel față de ea șă ca urmare eficientă vom fi integrați prin manifestarea ei într-o deplină stare de armonie și unison divin.

Citatul preferat al Maestrului nostru este ”Cînd iubirea este infinită, imposibilul devine cu ușurință posibil” iar în lumina a ceea ce a fost pînă acum expus ne dăm seamă că el, citatul, e completat astfel: Cînd deschiderea noastră față de Dumnezeu Tatăl e infinită, noi putem rezona cu iubirea sa infinită care va face ca totul să devină cu putință, dacă este în mod evident e și permis. De asemenea și spusele lui Iisus vin să completeze în mod și mai clar această idee a maximei deschideri ce oferă eficiență: „Cine are i se va mai da, iar cine n-are i se va lua și ce are”, deci reformulat – cine are deschidere față de energiile benefice din Macrocosmos va intra în deplină rezonanța cu ele și astfel va beneficia de dinamizarea și expansiunea lor în propia sa aură, iar cine se închide față de ele va pierde complet rezonanțele benefice și va fi tot mai puțin înzestrat cu aceste energii ca în cele din urmă dacă el persistă în starea sa egotică de închistare să piardă complet orice înzestrare și susținere benefică.

De exemplu:
Cum putem avea o extraordinară stare de încredere în Sine cînd mai tot timpul suntem pesimiști, timizi în abordarea spirituală, neîncrezători în putere infinită a lui Dumnezeu Tatăl, cîrcotași și respingători oprind astfel prin aceste stări inferioare deschiderea noastră față de manifestarea manifestarea magică a Sinelui nostru în viața noastră? Este evident că vom merita o existență marcată de tot felul de temeri, neîncredri penibile chiar și față de aspecte benefice, ezitări pline de confuzii psihice și comportamentale etc

Mai simplu spus, eficiența spirituală apare în urma unei decizii foarte stabile, clare și ferme care apare după ce ne punem în mod tranșant următoarea întrebare: Ori vrei, ori nu vrei cu adevărat să evoluezi spiritual? și vom acționa apoi nepregetînd nimic și vom învinge obstacolele ce în mod inerent apar, cu o forță nebănuită ce ne vine de la deschiderea noastră față de energia aspirației, fermității și voinței de a atinge suprema realizare chiar în această viață și nu mai tîrziu, după ce ne-am rezolvat efemerele și iluzoriile aspirații umane.

DESCHIDEREA ȘI STAREA DE SĂNĂTATE

Un impact fundamental asupra vieții noastre spirituale îl are starea noastră de sănătate și în funcție de starea noastră de deschidere față de aspecte benefice și armonioase, ea e bună sau nu. Reluăm întrebarea de mai sus, dar cu adăugarea de rigoare: Vrem sau nu să fim sănătoși, vitali, armonioși ??? E foarte important să înțelegeți că avînd o stare de sănătate precară evoluția noastră e mult îngreunată. E mult mai ușor să evoluezi într-un corp fizic sănătos decît într unul deteriorat. Suferința e într-adevăr un bun maestru, dar de ce să suferim dacă putem evita aceasta? Durerile și greutățile externe sunt întotdeauna oglinzile suferințelor și temerilor interioare. Aceasta ne arată că trebuie vindecate și transformate aspecte din conștiința noastră. E foarte important să înțelegem că vindecarea trebuie să se producă și în corpul emoțional, și în cel mintal și în cel fizic pentru că echilibrarea și armonizarea apar cînd în toate corpurile noastre se produc mutații benefice. Nu există doar vindecare fizică pentru că ființa umană e un complex de vibrații și informații în adevărata ei structură și e necesar să se opereze cu metode specifice fiecărui corp în parte, de aceea tot ceea ce suntem trebuie armonizat-gînduri, emoții, dorințe, aspirații, sentimente, organe fizice etc. E deci imperios necesar să ne remediem starea de sănătate și dacă vom avea o reală stare de înțelegere și de deschidere față de sănătate vom realiza că e strict necesar să facem ceea ce ne reface și ne restabilește total starea de sănătate. Astfel nu mai facem fițe și nu spunem cu repulsie după ce am luat o plantă benefic㠓vai ce amară e planta asta, cred că, trebuie să iau o savarină, să-mi treacă gustul acesta groaznic”. Evoluția nu presupune să punem mai presus chefurile, gusturile și tendințele noastre, ea presupune echilibru și armonie în tot ceea ce facem, de la a mînca, gândi, vorbi, acționa pînă la a medita la comuniunea cu Dumnezeu. Astfel DORINȚA NOASRTĂ de sănătate va duce dacă ea e fermă si clară la deschidera noastră față de alimentele sattvice, față de plante, tincturi și remedii binefăcătoare care să ne echilibreze doshasurile, față de regimurile de purificare: oshawa, postul alimentar, față de tehnici eficinte ca Vamana, Shankprashalana etc. Deschiderea maximă și ferm orientată față de sănătate va face cu putință eliminarea unor slăbiciuni de caracter cum ar fi: lipsa de voință, inerția, indolența, lipsa de discernămînt sau chiar prostia ce ne-au dus la pierderea armoniei și echilibrului și ne-au agravat starea de sănătate. Corpul fizic e barca ce ne trece de pe un mal pe altul și nimeni nu vrea o barcă găurită, deteriorată. Vă vorbesc din experiență și știu cît de rău e să fii bolnav și cît de dificilă și îndelungată poate fi recuperarea și refacerea, dar ce nu te doboară te face mai puternic și zic eu mai conștient în a prețui și a alege corect. Unii dintre noi încă mai au probleme de sănătate, dar cu siguranță în urma înțelegerii aceste revelații vor trăi o stare de deschidere mai mare față de tehnicile yoga, de purificare, alimente sattvice, plante ce le vor remedia cu eficiență sănătatea și nu vor mai duce o existență letargică și ineficientă. Asanele, pranayama, Laya yoga sunt metode spirituale eficiente ce de fapt echilibreză și amonizează în primul rînd corpurile subtile prin rezonanțele ce se aduc în noi și tocmai de aceea și în planul fizic apar efectele atît de mult dorite. Foarte multe traume, suferințe, dezechilibre și chiar implementări negative din subconștient dispar tocmai pentru că în corpurile subtile se produc procese de ardere, purificare și descărcare emoțională și mentală negativă și sunt înlocuite cu energii de înaltă frecvență, benefice ce ne anulează înregistrările și încărcătura nefastă. Ființele inițiate știu că de fapt cancerul, o cumplită boală a acestor zile, e de fapt o mare traumă a corpului emoțional și de aceea în acest corp e necesară vindecarea pentru că altfel nici un medicament nu va fi cu adevărat eficient. În momentul unei deschideri reale vom primi din Univers o susținere magică ce ne va însufleți. Ne va da putere, entuziasm și consecvența de a face exact ceea ce ne e de mare folos și ajutor. Va dispare respingerea față de ce ne e favorabil și de exemplu nu vom mai spune - Vamanaaa, vai dar n-o suport - ci vom spune - Vamana, păi, așa m-am vindecat în mod total și eficient. O ființă inteligentă nu mai stă după fițele egoului care spune: DAR NU-MI PLACE, dar ce gust groaznic are, dar ce greu e, ci va spune: Dacă îmi e de mare folos ALEG CU PUTERE SĂ FAC, plăcerea nu e o opțiune ci doar eficiența singură mă interesează. Pentru că acțiunea e superioară non-acțiunii și decît o viață penibilă de suferință mai bine un efort major și totul se rezolvă în mod eficient. Consider că merită să vă deschideți față de tot ce vă va ajuta să vă restabiliți starea de sănătate fie făcînd ceea ce vă ajută și vă e de mare folos, fie renunțînd la ceea ce nu e bun și nefast (aici se pot include ființe, locuri, medii de lucru, alimente, plăceri gregare obositoare etc. )

DESCHIDEREA ÎN RELAȚIILE AMOROASE]/b]

În ultima parte a expunerii noastre vom aborda importanța majoră a stării de deschidere în relațiile amoroase și de cuplu. În acest domeniu STAREA DE DESCHIDERE ARE VALENȚE MULT MAI COMPLEXE, MAI NUANȚATE ȘI MAI DIVERSE.
O să încep cu aspecte ce trebuie evitate pentru că datorită unei stări nefavorabile de deschidere pot apare grave probleme în viața noastră și chiar pierderea parțială sau din nefericire chiar totală a eficienței spirituale.

Și acum vă prezint modele de deschidere nefastă:
Unele ființe fie femei, fie bărbați prezintă o stare de deschidere atît de mare față de fuziunea amoroasă încăt în mod penibil uită de cel mai important și strict necesar aspect pentru a realiza aceasta: starea de iubire profundă și reciprocă ce terbuie să existe între cei 2 iubiți, astfel unii ajung să nu mai știe numărul și numele partenerilor avuți ceea ce e de-a dreptul îngrozitor.

Vă voi oferi acum un citat excepțional din Mare evanghelie a lui Ioan referitor la importanța iubirii ce duce la trezirea sufletului și chiar la revelarea Sinelui:

„PUNEȚI-VĂ MÎINILE PE PIEPT ȘI VEȚI VEDEA CUM INIMA BATE FĂRĂ ÎNCETARE, ZI ȘI NOAPTE. DE ACTIVITATEA EI DEPINDE VIAȚA CORPULUI ȘI DACĂ INIMA SE OPREȘTE, S-A SFÎRȘIT ȘI VIAȚA CORPULUI FIZIC. DACĂ OPRIREA INIMII FIZICE ESTE ÎN MOD CERT SEMNUL MORȚII CORPULUI FIZIC, OPRIREA INIMII SUFLETULUI ESTE MOARTEA SUFLETULUI.
INIMA SUFLETULUI SE NUMEȘTE IUBIRE ȘI PULSAȚIILE SALE SE EXPRIMĂ PRIN MANIFESTARE INTENSĂ ȘI ADEVĂRATĂ A IUBIRII.
NEÎNCETATA MANIFESTARE A IUBIRII CORESPUNDE ACESTEI PULSAȚII A INIMII SUFLETULUI, CARE NU OBOSEȘTE NICIODATĂ. CU CÎT INIMA SUFLETULUI BATE MAI CU FERVOARE, CU ATÎT MAI INTENSĂ ESTE VIAȚA SUFLETULUI. ASTFEL INIMA ATINGE UN ÎNALT GRAD DE TRĂIRE SIRITUALĂ ȘI SE DESCHIDE CĂTRE VIAȚA DIVINĂ A SPIRITULUI. ACEST SPIRIT CARE ESTE VIAȚA CEA MAI PURĂ, DEOARECE REPREZINTĂ SUPREMA ȘI NEOBOSITA ACTIVITATE, SE SE REVARSĂ ÎN SUFLETUL CARE, PRIN MANIFESTAREA PLENARĂ A IUBIRII, DEVINE ASEMĂNĂTOR LUI. , ȘI ASTFEL VIAȚA VEȘNICĂ ÎȘI GĂSEȘTE ÎNCEPUTUL ÎN ACEST SUFLET” am încheiat citatul, din care rezultă destul de frumos și clar că nu trebuie niciodată să încetăm a iubi, chiar și fără obiect, pentru că astfel sufletul moare și nu vom putea experimenta extazul nici într-o relație nici în mod individual prin trezirea Inimii. Aveți acum cei ce încă mai sunteți singuri și nefericiți motivul pentru care deși sunteți vii de fapt sufletul vostru e mort și viața voastră e lipsită de manifestările divine ale SINELUI. Un mod de viață lipsit de iubire e autodistructiv și nu veți reuși nicodată să evoluați astfel. E foare important să înțelegeți că înainte de a cere să fiți iubiți e necesar SĂ IUBIȚI.

Revenim acum la elementele ce ne facilitează trăirea stării de deschidere - iubire, abandon, încredere, atenție și puritatea de copil. Într-o relație toate acestea sunt în mod fundamental necesare pentru că de exemplu a trăi o stare de abandon, mai ales unele pentru unele femei foarte sensibile, dar lipsită de atenție și discernămînt poate duce la deziluzii, suferințe și chiar regres spiritual. [b]Deschiderea plină de atenție va duce la apariția unei conștientizări empatice ce va face cu putință să percepem în mod clar și neînșelător ființa față de care ne-am deschis și astfel vom realiza în mod real adevăratele intenții, gînduri și dorințe ale persoanei respective.
Deci, dacă unele persoane au fost rănite, înșelate în așteptări, trădate în iubirea și încrederea lor, e pentru că au uitat cu desăvîrșire în deschidera și abandonul lor să fie și atente și cît mai conștiente de realitatea ființei față de care s-au deschis. Acest tip de deschidere, atentă și conștientă, ne scutește de multe suferițe, de timp irosit pentru că a fost investit acolo unde nu se merita și evităm astfel eșecurile amoroase și lipsa de eficiență spirituală care apare în astfel de cazuri. Ridicarea și prețiozitatea nivelului nostru de deschidere va face cu putință o evoluție de grup pentru că ființele ce sunt acum egoiste, orgolioase, taciturne, dezagreabile vor fi obligate să se auto-obiectiveze și să se perfecționeze pentru ca vor realiza că altfel vor rămîne sigure și nefericite ținăndu-și în brațe doar egoul cel efemer și limitat. Încă o dată deci, mare atenție, deschideți-vă doar față de ființele care merită și nu vă aruncați mărgăritarele, și astfel eficiența dvs. va fi mult amplificată. Pentru că a avea o relație erotico-amoroasă cu persoane care fumează, beau, înjură, ejaculează, se prostituează, au tendințe inferioare vizibile și în mod evident degradante înseamnă să existe în mod stupid o deschidere față de aspecte infernale ce ne pot face viața un infern iar cei, cele ce încă se mai complac într-o astfel de situație trebuie să cîntărescă în balanța discernămîntului spiritual ce e mai important cu adevărat pentru ei, o astfel de relație sau relația cu Dumnezeu. Există de exemplu femei ce au relații cu bărbați ce nu pactică continența sau bărbați ce au relații cu femei lipsite de spiritualitate și fără aspirații elevate și înălțătoare și care din păcate, atît femeile cît și bărbații, vor fi în mod evident vor fi influențați negativ și vor pierde eficiența spirituală. Este evident că în asemenea cazuri trebuie făcută o alegere plină de discrnămînt pentru a depăși acest test spiritual și a nu cădea pradă energiilor descendente ce ne frînează evoluția. Cei ce se confruntă cu asemenea situații au mare nevie de o autoevaluare a propriei situații și de o mare forță interioară pentru a se smulge din această condiție limitatoare și nefavorabilă evoluției lor spirituale. Vă spun cinstit că și eu m-am confruntat cu o asemenea stare și mă rugam astfel : „Doamne Dumnezeule dacă această ființă pe care o iubesc atît de mult nu e favorabilă evoluției mele spirituale ia-o Tu din calea mea pentru că eu nu pot să o las”. Atașamentul pe care îl aveam era atît de mare încît doar cu această rugăciune și conștiență că e necesar să o fac am ieșit dintr-o situație disperată ce m-a tras mult în zone joase de frecvență și rezonanță nefastă.
Există și o altă capcană ce împiedică apariția eficienței spirituale într-o relație de cuplu ca de exemplu o gîndire lipsită de sacralitate, sunt unele ființe, fie bărbați, fie femei care vorbesc foarte urît despre femei și respectiv despre bărbați, în acest caz deschiderea față de aspectul macrocosmic al lui Shakti sau Shiva este doar o vorbă. Există într-adevăr ființe ce nu manifestă aceste aspecte divine dar nu e cazul să ne raportăm la ele pentru că de fapt deschiderea noastră e autentică dacă ea e față de aspectele elevate, rafinate, înălțătoare ce pot aduce în ființa noastră trăiri interioare spirituale ce facilitează starea de androgin dacă raportarea la partea polar-opusă e corectă. Altfel viața unor asemenea ființe mai mereu respingătoare, lipsite de iubire, transfigurare e plină de amărăciune și singurătate pentru că cel mai important aspect care trebuie înțeles e acela că starea androginală la care e esențial să aspirăm cu toți e scopul sublim al uniunii aspectului masculin și feminin chiar în propria noastră ființă.

Vă relatez acum răspunsul Maestrului care atunci cînd a fost întrebat cum simte el dragostea față de femei a fost foarte tranșant și a subliniat că raportarea nu e tocmai corectă pentru că el trăiește o stare de adorare a eternului feminin, aspectul macrocosmic Shakti. De aceea atît femeile cît și bărbații prin adorarea arhetipului universal etern masculin și respectiv feminin vor reuși să asimileze în propria lor ființă chiar aspectul la care se raportează cu iubire și dăruire plină de adorare și în mod miraculos vor vedea cum și în planul fizic al relației lor cu o ființă umană se vor produce transformări uimitoare.

Discutînd odată cu o prietenă necursantă, o femeie din zodia Scorpionului, foarte plăcută, dezinhibată și foarte tranșantă în relațiile ei cu bărbații, mi-a spus că ea admiră aspirațiile mele spirituale dar că nu prea înțelege cum fac eu meditații și stau așa cu gîndul la Dumnezeu pentru că ea e mai practică și că ei îi plac bărbații în carne și oase, eu i-am răspuns că și mie îmi plac chiar foarte mult bărbații dar că nu-și dă seama cît de fascinant e cel ce i-a făcut și-i susține pe toți bărbații, adică Dumnezeu în ipostaza de Shiva. La fel e și pentru bărbați care prin raportarea la esența lui Shakti pot trezi în universul lor interior starea de androgin. Trezirea Bărbatului interior la o femeie va face cu putință ca ea să devină mai fermă, mai plină de voință și independență, solară în mod armonios depășindu-și astfel excesele de tip yin specifice unor stări de slăbiciune feminină, ea va fi tot mai puternică și tot mai lucidă și plenar conștientă de forța sa interioară. Trezirea Femeii interioare la un bărbat va face cu putință ca el să devină sensibil ȘI SĂ-ȘI DEPĂȘEASCĂ EXCESELE YANG SPECIFICE UNEI DURITĂȚI MASCULINE, ASPECT FOARTE DIZARMONIOS DE ALTFEL, romantic, plin de blîndețe, tandrețe și rafinament sexual. El va deveni pe deplin empatic, intuitiv și în mod superior înțelegător fiind tot mai conștient de sufletul său și de aspectul lui feminin care există în toți bărbații și care trebuie doar accesat prin deschidere și dorință intensă de comletare a propriei ființe prin această polarizare interioară. Cînd am trăit pentru prima dată această trezire a bărbatului interior am avut copleșitoare stare de împlinire feminin-masculin în propria mea ființă, eram și femeie și bărbat în același timp, era uimitor pentru mine ca femeie să simt în propria mea ființă starea de forță, putere chiar virilitate atît de specifice sexului masculin. Stările de androgin au continuat și le trăiesc în mod frecvent la nivelul lui Ajna chakra. Simțind mereu acea stare de a fi complet, un întreg unitar.

Vă mărturisesc că am trăit stări extatice foarte profunde la meditațiile făcute la conferințele cu fetele de la Costinești și de la Herculane. La exemplificarea cu tema „Sinteza tuturor fuziunilor amoroase” la prima conferință am simțit o stare de o blîndețe și tandrețe masculină ce izvora din propriul meu suflet și cum o ființă masculină interioară mă iubește exact așa cum îmi doresc să fiu iubită și-mi dăruiește exact ce mă împlinește, AM TRĂIT O STARE DE FUZIUNE AMOROASĂ ÎN INTERIORUL PROPRIEI MELE FIINȚE ȘI ACEASTĂ STARE NU SE ASEMANA CU NICI O FUZIUNE AVUTĂ ÎN PLANUL FIZIC. Starea era atît de sacră și împlinitoare încît am conștientizat că trăiam o fuziune supremă cu bărbatul interior cel la care am întotdeuna acces și care este în permanență cu mine. Mă simțeam ca un pui ținut în căușul palmei cu tandrețe infinită, cu o căldură, atenție și protecție divină ce mă topeau în această esență. A fost o stare atît de mîngîietoare și alintătoare încît îmi doream să rămîn așa, în această fuziune, în eternitate. Aceeași meditație reluată la Herculane a avut un grad de profunzime și mai mare, evocînd trăirea deja avută am simțit cum trăiesc o fuziune amoroasă supremă, înălțătoare chiar cu lumina, făceam dragoste chiar cu LUMINA CONȘTIINȚEI însăși, eram energie și conștiință unite extatic în mod indisolubil, eram lumină și iubire infinită într-o stare de totalitate, de unitate divină perfectă. Îi sunt profund recunoscătoare Maestrului pentru aceste exemplificări de adevărat miracol divin și vă mărturisesc că într-adevăr e un mare mister al polarizării interioare Shiva-Shakti, care face ca femeia să-și trezească bărbatul interior iar bărbatul să-și trezească femeia interioară. O ființă ce-și trezește pe deplin în universul său interior partea polar-opusă devine irezistibilă pentru că ea e totală, ea nu mai are nevoie de altcineva pentru a se simți bine și completă ci ea dăruie din preabinele ei altuia. Acesta e chiar dezideratul unei ființe spirituale și misterul unei relații amoroase foarte împlinitoare cînd vrem să dăruim din preaplinul nostru de iubire și extaz și altcuiva care e deschis și pregătit să primească de la noi și în mod evident să dăruiască și el, ea în mod reciproc nouă. O relație devine astfel plenară atunci cînd între cei doi iubiți circulă în mod liber energii tot mai intense și tot mai înalte ca frecvență de vibrație, e vorba de acel tip de free energy ce se manifestă tot mai profund pentru că fiecare dintre cei doi e deschis în propriul său univers față de aspectele înălțătoare ale iubirii și nu așteaptă nimic de la celălalt pentru a se completa pentru că cea mai mare savoare a sa e să se dăruie pe sine. Un asemenea cuplu e cel ce produce transformări uriașe acolo unde se află și e o adevărată manifestare a idealului Shiva-Shaki pe Pămînt. În civilizațiile antice spirituale jocul amoros era o acțiune de o importanță cosmică, în cadrul căreia cuplul acționa la unison cu imense energii benefice creatoare ce aveau ecou armonic, sublim în întreg Universul și acesta e de fapt modul ideal de realizare a oricărui joc amoros cu adevărat înălțător prin starea sa de universalizare pe care o oferă datorită energiilor imense ale iubirii și sublimării intense care apare astfel. Recunoaștem că din păcate realitatea dintre majoritatea dintre noi este diferită, dar nu ne împiedică nimic să aspirăm să ne transformăm pe noi înșine și apoi întrega lume astfel prin sfințirea locului acolo unde se află un cuplu sfînt. Cuplurile actuale în marea majoritate sunt diversificate pe diferite frecvențe pentru că ele conțin iubiți cu nivele diferite de evoluție spirituală tocmai pentru a apare acel salt spiritual, de aceea e foarte foarte importantă deschiderea completă față de cel, cea ce cu mare dragoste se dăruiește pe sine și ne îndrumă chiar ajutîndu-ne astfel. E necesar deci să fim deschiși la a fi modelați în mod divin și neinteresat de iubita, iubitul nostru care de altfel e expresia vie și materializată a propriului nostru Sine ce ne facilitează astfel, datorită deschiderii noastre spirituale, evoluția. Nu e cazul să fim naivi, ci să avem discernămînt și ca mijloc de verificare, dacă să ne deschidem sau nu față de ce ni se spune, e răspunsul la întrebarea următoare: Mă ajută acest sfat, idee, acțiune reomandată să mă apropi de Dumnezeu, sau mă îndepărtează, răspunsul vă va oferi direcția către care sunteți îndreptați și cine are de fapt de cîștigat cu adevărat și dacă e cazul să vă deschideți sau nu. Atunci cînd influența egoului e foarte mare chiar și într-un cuplu e cu neputință să apară deschidere și de multe ori se ratează șansa de a se evolua alături de o ființă excepțională cu reale înzestrări și calități doar pentru că, cu mare încăpățînare demoniacă unul spune: Nu vreau eu să fac ce spui tu, fac ce vreau eu …. , un astfel de comportament nu e benefic ci chiar e lipsit de eficiență spirituală. Asemenea cazuri sunt dramatice iar pentru ființa mai evoluată care iubește sincer, e chiar uimitor să vadă cum cealaltă se degradează datorită unui ego exacerbat la care nu poate renunța, deși nu-i aduce nimic bun în viață, ci îl menține într-o stare de închistare și de blocare. În acest caz doar iubirea și răbdarea infinită mai pot menține un cuplu pentru că unul din cei doi deja are o realizare spirituală ce-l face complet în sine însuși pentru că altfel nu mai există șanse de evoluție pentru niciunul dintre cei doi.

De exemplu mai există încă ființe închistate care refuză fuziunile amoroase transformatoare și spiritualizante din motive ciudate, penibile datorate și unei karme restrictive la acest nivel și în mod nefast unii evită și fug exact de lucrul care le este cel mai de ajutor și de folos în evoluție. În acest caz e necesar pe lîngă deschiderea ce trebuie să apară și un efort susținut de ardere a karmei restrictive și de transcedere a tendințelor egotice. Fuziunea amoroasă bazată pe iubire reciprocă, trasfigurare, consacrare și continență e de fapt cea mai intimă întîlnire a noastră cu Dumnezeu.

În cuplu e foarte util să ne deschidem totodată și față de o altă realitate diferită de a noastră ce ne poate poate îmbogăți foarte mult percepțiile, trăirile și cu un alt punct de vedere și simțire ce nu ne e specific dar care e foarte frumos și elevat. Mulți, e necesar, să înțeleagă că nu tot ce e diferit de noi e și rău sau trebuie respins și refuzat, e doar un alt mod de a viețui în univers, pe o altă rază de percepție și manifestare. Sunt unii bărbați care au ajuns la o neputință de a asimila de ex, aspectele lui Shakti și au ajuns adevărați misogini, pentru ei este evident că blocajul karmic în care se află e imperios necesar să fie depășit cît mai grabnic și să se deschidă față de grația lui Shakti pentru a putea evolua, altfel vor trăi stări tot mai exacerbate ale unui orgoliu masculin cu care nu cred că pot face un cuplu prea spiritual, ci din contră se vor izola într-o lume seacă, anostă lipsită de zîmbet și iubire.

Evident nu e cazul să ne deschidem și să asimilăm un alt mod de a trăi și a simți care e defectuos, lipsit de spiritualitate, mă refer în mod evident la a asimila benefic de exemplu structurile zodiacale în aspectul lor calitativ pentru a putea ajunge la starea de om cosmic. E util să urmărim să asimilăm mai cu seamă aspectele ce sunt deficitare în structura noastră dar care de exemplu le avem ca mod de manifestare la iubita, iubitul nostru. De exemplu iubita noastră e foarte expansivă, intuitivă entuziastă, optimistă, veselă iar noi, ca bărbați, suntem mai pesimiști, mai taciturni, mai închistați, este evident că e foarte indicat să urmăm modelul net mai benefic de a fi al iubitei și să nu fim cei care după ce că nu-i putem face mare bine îi mai stricăm și ei starea de bine cu urîciunile noastre. De asemenea femeile e util să asimileze anumite modele mai practice sau cumpătate de la iubiții lor. Acestea sunt doar modele pentru că în unele cupluri situația poate fi invers față de cea de mai sus. Totul e să fim deschiși față de bogăția de spirit a celuilalt.

În cuplu se poate experimenta cea mai plăcută deschidere și anume deschiderea erotică dar nu e deloc indicat doar ca să facem pe placul cuiva iubit să ne deschidem față de experiențe ciudate, nefavorabile, sado-maso, fără continență etc. ci doar față de aspectele ce ne rafinează, ne îmbogățesc în mod elevat experimentarea sexualității. De asemenea reciprocitatea deschiderii erotice unul față de celălalt e fundamentală pentru că altfel nu e normal, de exemplu dacă el își dorește și sex oral dar nu e dispus să facă același lucru e clar că aceasta e o manifestare absolut egotică lipsită de iubire reciprocă.

Vă readuc aminte regula de aur a fericirii care spune să faci tot mai mult altora din ceea ce ți-ar place să ți se facă și ție și realizați cît de bine se aplică în relațiile amoroase aceasta. Deschiderea față de fuziunea cu aspectul polar-opus va face ca pentru cei doi iubiți să apară rezonanța tot mai intensă și plenară cu starea de androgin ceece va da o eficiență spirituală deosebită celor doi iubiți. Ca model de atingere a acestei stări cel mai bine ar fi să nu mai așteptăm apariția stării de orgasm pe care toți ne-o dorim, ci să urmărim s-o producem chiar în ființa noastră ca mai apoi s-o putem dărui în mod extatic și altcuiva. Evident aici este vorba despre ceea ce deja v-am expus, despre trezirea interioară a aspectului polar-opus în propria noastră ființă ceea ce ne conferă o extraordinară stare de independență în a trăi în propriul univers starea de beatitudine. Din cîte știți exemplificările cu stările de orgasm pe diferiți centrii de forță nu se fac în fuziunile amoroase ci fiecare în mod individual acolo unde se află și fiecare resimte în mod personal, lăuntric în propria sa ființă respectiva stare de orgasm, aceasta dacă are suficientă deschidere față de aceste exemplificări, acesta este exact nivelul la care trebui să ajungem, să trăim prin deschiderea față de aspectul polar-opus starea de orgasm chiar în universul nostru interior. Astfel gradul de așteptare și chiar și de atașament față de celălalt e net diminuat pentru că starea cea mai intensă care o vom reasimți va fi aceea de a dărui din propriul nostru extaz și altuia. Fuziunea amoroasă cu o astfel de ființă ce a obținut capacitatea de trăi stări de orgasm în propria sa ființă datorită stării sale de deschidere față de energiile macrocosmice polar-opuse este o șansă deosebită ce ne va deschide și în ființa noastră canale subtile de rezonanță cu sferele de beatitudine din univers. O asemenea ființă e un model pentru starea de deschidere și merită să-i urmăm exemplul pentru a ajunge și noi să trăim stări înălțătoare și sublime de beatitudine.

Pentru a ilustra faptul că starea de deschidere are grade și nivele de profunzime ce diferă de la caz la caz chiar în propria noastră structură am să vă relatez următorul aspect :
Am fost mai demult întrebată de o prietenă de ce cu unul din iubiții ei simte mai mult și mai intens decît cu celălalt, deși amîndoi erau vitali și iubitori, răspunsul e simplu: deschiderea ei era diferită, poate pe unul sau chiar mai multe dintre corpurile ei subtile, de aceea e bine să înțelegeți și să rețineți că întotdeauna vom simți mai mult față de ce și cu cine avem deschidere mai mare și vă sfătuiesc să vă deschideți plenar față de cele mai elevate aspecte și ființe din viața dvs., de exemplu față de cele 10 mari puteri cosmice, față de diferiți maeștri spirituali cu realizări minunate etc.

Mai sunt cîteva aspecte ce sunt necesare în a fi menționate:
- Cum putem face de exemplu ca o ființă să se deschidă față de noi ?, e simplu-eliminăm din comportamentul nostru în totalitate manifestările egotice, antiromantice, dizarmonioase și suntem mereu plini de iubire. Dacă remarcăm că deși noi am atins un asemenea mod minunat de a fi totuși deschiderea nu se produce în cealaltă ființă e clar că nu există reciprocitate, nu e cazul să mai insistăm pentru că înțelepții nu bat la porți închise și ne reorientăm cu mai multă intuiție și urmărim ca să atingem succesul în cele din urmă, evident în mod armonios și divin integrat.

- Ce mai e necesar în cuplurile deja stbile și orientate către realizarea țelurilor spirituale împreună? Deschiderea față de nivele de comunicare tot mai profunde care să faciliteze obținerea eficienței spirituale tot mai mari în relația amoroasă deja existentă și totodată deschiderea permanentă față de energia eternului început pentru ca astfel să existe prospețime și atracție mereu.

- De ce totuși unele femei resping cu desăvîrșire chiar și ideea de relație între două femei? Lipsa de deschidere în acest caz se poate datora unei educații restrictive și limitate, unei proaste înțelegeri a misterului feminin, sau datorită unui ego feminin exacerbat. Unele dintre aceste femei pot fi lipsite de rafinament, gingășie, delicatețe și deseori sunt foarte critice și cîrcotașe. Printre primele lucruri pe care mi le-a spus Maestrul a fost unul referitor la starea de deschidere și anume: Prietenii și iubiții ți-i aleg, adică nu le obligă nimeni pe femei să aibă relații cu alte femei dacă nu simt aceasta în mod armonios dar e strict necesar să nu vorbească urît față de cele ce simt acest lucru și să aibă o atitudine deschisă pentru că nu se știe niciodată peste ce femeie irezistibilă vor da în viață și nu e cazul să se opună din prostie chiar și atunci cînd vor trăi acest sentiment. Oare e chiar atît de greu să se deschidă față de aspectul divin al lui Dumnezeu sub forma unei femei. Ce vine de la o femeie către o altă femeie și e frumos de fapt vine de la Dumnezeu. Merită să fim închise față de Dumnezeu? Cine știe ce experiențe unice și revelatoare pierdem, DECI FETELOR FIȚI DESCHISE, N-AVEȚI NIMIC DE PIERDUT. Nu e nimic pervers, urît într-o relație dintre 2 femei ci e o armonioasă amplificare a elementului feminin Shakti ce face să se rafineze în fiecare dintre cele 2 femei aspectele personale și să se îmbogățească și cu aspectele celeilalte de asemenea.

Odată mi s-a atras atenția de către o femeie căreia i-am pus mîna pe picior într-un mod pur afectiv fără cea mai mică conotație sexuală că sunt prea expansivă uimită n-am știut ce să-i mai spun, că e poate ea prea închistată și lipsită de deschidere sau să-i cer scuze pentru că nu o puteam obliga la reciprocitatea stării și sentimentelor afective dacă ea nu le simțea. Asemenea aspecte sunt foarte delicate și de aceea e necesară foarte multă atenție, intuiție, empatie și diplomație iar deschiderea noastră față de nevoile, necesitățile și aspirațiile persoanei iubite, fie că e într-un cuplu femeie-bărbat, sau de 2 femei, ne va ajuta să ne perfecționăm relațiile.

Aș dori ca ultime sugestii să rețineți că starea de deschidere are misterele ei și că dacă ea e orientată corect spre aspecte divine ne va oferi o eficiență spirituală mult mărită în tot ceea ce facem. E foarte indicat și util să ne deschidem mai ales față de aspectele ce nu le manifestăm plenar sau chiar mai deloc pentru a aduce în ființa noastră exact ceea ce ne lipsește și poate avem mare nevoie pentru a putea trece la un alt nivel, superior de evoluție spirituală. De ex o persoană foarte mînioasă e strict necesar să fie permanent deschisă față de energiile stării de pace și calm profund, o persoană mai rece din fire e strict necesar să simtă datorită deschiderii sale cum căldura sufletească îi inundă ființa și să treacă pe un alt palier de a-și trăi viața, un pesimist să se deschidă față de optimism, o ființă rigidă către starea de acceptare a fluxului spontan al vieții, o ființă orgolioasă către starea de altruism și abandon în fața voinței divine etc exemplele pot continua dar cu siguranță fiecare dintre noi, e necesar pentru a evolua, să se auto-obiectiveze și să conștientizeze ce-i lipsește, ce are nevoie să amplifice în propria structură și să se deschidă plenar către aspectele respective și deși poate la început îi va fi greu să-și depășească propriile limite, să nu renunțe pentru că victoria le aparține celor ce continuă pînă ating succesul.

Ca ajutor divin vă puteți autobinecuvînta să trăiți capacitatea de deschidere față de aspectele ce vă sunt necesare pentru a deveni cu adevărat eficienți în practica dvs. spirituală și în tot ceea ce realizați benefic în viață.

În încheiere vă doresc o cît mai mare capacitate de deschidere spirituală cît mai elevată și vă mulțumesc pentru deschiderea pe care ați avut-o de a audia și participa la această expunere.

ACEST MATERIAL POATE FI TRIMIS ȘI OFERIT TUTUROR ACELORA CARE SUNT INTERESAȚI DE EFICIENȚA SPIRITUALĂ. PRACTICAREA CONSECVENTĂ A METODELOR EXPUSE VĂ OFERĂ O MĂRIRE A EFICIENȚEI, rostirea sugestiilor și ideilor-forță înainte de practica efectivă, identificarea cu Maestrul în timpul practicii efective, rostirea invocației oferite de 21 de ori și evident asimilarea plenară a stării de deschidere la toate nivelele ființei față de tot ce e benefic și divin.
VĂ DORESC CU MULTĂ IUBIRE ȘI DORINȚA DE A REALIZA TOT CE VĂ PROPUNEȚI, FOARTE MULT ȘI NEÎNTÎRZIAT SUCCES.
CU DRAG, COLEGA VOASTRĂ : Zavaliche Liliana Gabriela, an 18, București
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> Școli și orientări spirituale contemporane si Anunturi cu tematica ezoterica si grupuri spirituale, Școli și grupări spirituale din România -> MISA - Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut, Invățătura spirituală prezentată în cadrul MISA
   -> Prezentari texte, Conferinte publice, prezentari initiatice, invataturi spirituale - texte
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !