Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.9.2019, 07:20
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Descinderi cu mascați la o mănăstire din Câmpulung


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (72)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Descinderi cu mascați la o mănăstire din Câmpulung
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 13.5.2008, 16:42 View PostDownload Post

Descinderi cu mascați la o mănăstire din Câmpulung

12 călugări au dispărut peste noapte. Explicațiile oficiale nu lămuresc nimic


de Angela Anghel


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
În primăvara anului 2003, un grup de comando al trupelor antiteroriste a descins la mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel. 12 călugări au dispărut peste noapte și nimeni nu a dat o explicație coerentă. Un singur ziar local din Argeș a avut curajul să relateze faptele și să înceapă o anchetă. După mai bine de patru ani, acest caz este tot învăluit în mister.

Evenimentele s-au petrecut la scurt timp după lansarea „Proclamației Mișcării Ortodoxe de Reînviere Monahală”. Această misterioasă mișcare alcătuită, după declarațiile care circulă pe Internet, din 500 de călugări, călugărițe, stareți, preoți ortodocși și având susținerea unor călugări de la muntele Athos, protestează împotriva unor hotărâri ale celor care conduc acum Biserica Ortodoxă Română. Ecumenismul este demascat ca erezie de Proclamația care atacă, de asemenea, prezența masonilor în fruntea Bisericii.

Comando la mănăstire. Fenomene paranormale sau conspirație?

Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel a fost ctitorită în 1215 de domnitorul Radu Vodă. În 2003 aici își duceau viața 12 călugări, conduși de starețul Vichentie Punguță.

Într-o noapte din Săptămâna Luminată (săptămâna de după Sărbătoarea Paștelui), trupele Departamentului de Intervenții Antiteroriste (DIA) iau cu asalt mănăstirea. Toți călugării sunt îmbarcați în forță, fără nici o explicație, în dubele parcate în fața porții. Destinația? Necunoscută. În ziua următoare este adus în mănăstire un grup de măicuțe, care susțin cu tărie că ele sunt acolo de la întemeierea mănăstirii. Acest lucru este infirmat chiar de prezentarea făcută pe Internet a mănăstirii Negru Vodă, în care se afirmă că aceasta este o mănăstire de călugări.

După o săptămână, câțiva dintre cei luați pe sus de mascați în plină noapte apar la mănăstirea Curtea de Argeș, însă au „interdicție de a vorbi”. Despre părintele Vichentie se spune că a plecat în America „în pelerinaj”. Dar călugării ortodocși nu merg în America în pelerinaj, deoarece nu există locuri sacre pentru ortodocși acolo.

Minciuna măicuțelor, cum că ar locui dintotdeauna la Mănăstirea Negru Vodă, era totuși prea gogonată. Mult mai târziu, reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului au dat câteva declarații oficiale, dar nici versiunea lor nu lămurește ce s-a petrecut. Explicațiile lor, date în 2006 unicului ziar care a avut curajul să investigheze subiectul, sunt însă cusute cu ață albă și pline de contradicții. Poziția oficială a Bisericii, care ar fi trebuit să protejeze călugării de abuzurile autorităților statului, dovedește din contră implicarea acesteia în evenimente.

Fostul stareț de la Mănăstirea Negru Vodă, expediat sau autoexilat în străinătate, reușește să trimită de acolo un material cutremurător despre descinderea din 2003. Acest material a circulat din mână în mână și poate fi citit acum pe Internet.

Versiunea oficială: la mănăstirea Negru Vodă s-au făcut... reparații?! curățenie?!

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Purtătorii de cuvânt ai Episcopiei Argeșului și ai Episcopiei Muscelului, ca și episcopul Calinic Argeșeanul admit, în cele din urmă, trei ani mai târziu, că a avut loc o mutare a comunității de călugări. Însă una temporară, se dezvinovățesc ei. „În urmă cu trei ani, la Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung au fost executate niște lucrări de reparație. Cu acea ocazie au fost mutați călugării la alte lăcașuri de cult din județ,” declară în 2006, pentru un ziar electronic argeșean, consilierul episcopal Ovidiu Vlăsceanu.

Protopopul de Muscel, Eugeniu Matei, vrea să îi țină isonul, dar vorbește despre o acțiune de curățare a mănăstirii: „În perioada ianuarie-septembrie 2003, călugării de la Mănăstirea Negru Vodă au fost repartizați la alte lăcașuri de cult din județ, deoarece în cadrul complexului monahal s-a făcut curățenie. În toată această perioadă, la Negru Vodă au fost aduse măicuțe pentru a pregăti masa muncitorilor și a face rânduiala așa cum se cuvine într-un sfânt lăcaș.” De ce nu puteau face călugării de mâncare muncitorilor și a fost necesar să fie aduse măicuțe, practică nemaiîntâlnită în nici un alt caz de renovare a unei mănăstiri, rămâne un mister. La fel cum, vorbind de o perioadă de câteva luni în care s-a făcut mutarea, Eugeniu Matei abate atenția de la faptul că toți cei 12 călugări au fost mutați într-o singură noapte și nu s-au  mai întors apoi la mănăstire.

MIREM, Mișcarea Ortodoxă de Reînviere Monahală

„Curățenia” de care vorbesc reprezentanții episcopiei este însă una simbolică. Mascații au intervenit în forță întrucât se credea că la Negru Vodă se afla un nucleu al Mișcării Ortodoxe de Reînviere Monahală (MIREM). Aceasta este, conform propriului statut: „una din reacțiile născute la ultimele evoluții din interiorul Bisericii Ortodoxe Române, și la hotărârile luate de capii acesteia care sunt total contrare învățăturilor lăsate de Sfintii Părinți ai Bisericii.”

Proclamația lansată în primăvara anului 2003 de Mișcarea Ortodoxă de Reînviere Monahală probabil că a venit ca o lovitură pentru Biserica Ortodoxă Română (BOR). Această proclamație afirmă că peste 500 de călugări, călugărițe, preoți, stareți sunt „înmărmuriți” de hotărârile capilor Bisericii, care vin în contradicție cu credința seculară ortodoxă și sunt, de altfel, veritabile erezii. Proclamația cere Patriarhiei retragerea BOR din Consiliul Ecumenic și cere ca Biserica să ia poziție împotriva politicilor de globalizare, precum și împotriva intrării României în UE.

Este foarte posibil ca evenimentele de la Mănăstirea Negru Vodă din primăvara anului 2003, evenimente care au survenit la o săptămână de la lansarea Proclamației, să nu fie deloc singulare. Este de asemenea foarte posibil ca Patriarhia să fi cerut sprijinul serviciilor secrete pentru a depista componența MIREM și a extermina această Mișcare. Cert este că nu s-a reușit anihilarea ei. După trei ani și jumătate, aceasta continuă să existe și înțelegem discreția care o înconjoară pe de o parte ca prudență a celor care fac parte din MIREM și ca mușamalizare, din partea oficialităților.

Acțiunile MIREM sunt cu precădere orientate împotriva masonizării și ecumenizării Bisericii Ortodoxe Române. Printre altele, a luat poziție împotriva introducerii în România a noilor cărți de identitate cu microchipuri. L-a demascat, înainte de alegerea noului patriarh, pe mitropolitul Daniel al Moldovei ca fiind francmason. A organizat proteste publice la Patriarhie în acest sens și a postat afișe în principalele orașe. Presa a relatat destul de puțin despre aceste acțiuni, ridiculizând și minimalizând importanța acestei mișcări alcătuită din 500 de călugări, așa cum face de fiecare dată când are de-a face cu cei ce nu sunt recunoscuți de masonerie.

Biserica trebuie totuși să dea explicații pentru cazul Negru Vodă

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Revenind la cazul de la mănăstirea Negru Vodă, s-au cerut, dar nu s-au oferit, explicații. Cităm câteva fragmente din materialul care a circulat pe Internet: „La cererea noastră de a face cunoscută părerea avizată a oficialilor episcopali în legătură cu dispariția nocturnă a obștii de la Negru Vodă, am fost respinși cu cuvintele: «Nu avem nimic de declarat». Asemenea fapte sunt de netolerat, de neînchipuit, de netrecut sub tăcere! Este clar un abuz, o încălcare flagrantă a drepturilor de viețuire într-o țară ortodoxă, dar de cine îngăduită? De cine pusă la cale? Cine șade în spatele întregii regii, căci actorii îi cunoaștem? Să fi fost acolo sălașul vreunui cuib terorist ce pregătea atentate la adresa Ortodoxiei și care doar cu trupe super-specializate a putut fi anihilat? Greu de închipuit!  Nu vrem să ne lansăm în afirmații neîntemeiate, dar ca o coincidență, descinderea a avut loc cam la o săptămână după lansarea Proclamației Mișcării Ortodoxe de Reînviere Monahală. Dacă mercenarii au crezut că în Negru Vodă este centrul Mișcării s-au înșelat amarnic. Ceea ce ne stârnește pricini de neliniște este tocmai modul comunisto-securist de operare ce amintește întrucâtva de sinistrul an ‘59, când călugării și monahiile au fost evacuați „legal“ din mănăstiri prin decretul 410 (ce luați aminte, nu a fost încă abrogat!) semnat de liftele roșii în acordul și sprijinul cât disimulat, cât manipulat al prelaților vremii.

Problema ce o ridicăm este însă de conștiință:

• Ce-ați face dumneavoastră, da, chiar oricare dintre cititorii acestor rânduri – monahi sau nemonahi - de ați fi puși în situația de a fi declarați de oficiali pur și simplu dispăruți sau chiar nenăscuți, și să vă treziți înghițiți de beciurile Securității pentru oarece bănuieli de propagandă ortodoxă antiecumenistă? Să fiți condamnați pentru aceasta, conform decretului x, la temniță sau internați în vreun ospiciu pentru „acțiuni teroriste de destabilizare a României“!
• Ce-ați face de veți afla apoi că toți v-au uitat, că nimănui nu-i pasă, că tuturor le e frică de represalii și tac mâlc, că cei responsabili nu vor să bage de seamă.
• Ce-ați face dacă v-ar dispărea peste noapte duhovnicul - cică ar fi plecat să-i încreștineze pe eschimoși?

Cât despre cele ale credinței, ortodocșii și Ortodoxia din România se manifestă în plin spațiu totalitar. La orice cuvânt anti-eres de-al nostru, Big Brothers au pregătit mii de contre, unele chiar în formă de bâtă. Dar cui îi e frică de beci, de lanțuri, de mărturisire? Bătrânii cercați au sfătuit cam așa: „Vremea noastră a cam trecut, voi sunteți cei ce trebuie să duceți până la capăt nestinsă flacăra Ortodoxiei. Noi am înfundat temnițele comuniste, tocmai ca voi, cei ce ne urmați, să nu mai treceți prin iadul acela. Nu vă siliți spre eroisme gratuite. Nu denigrați arhiereii apostați. Încă nu a venit timpul.“ Dar când plinirea vremii va sosi, vom cunoaște lămurit aceasta, căci atunci „urâciunea se va trufi pe față în locașurile sfinte“. Pentru monah este o normalitate a afirma adevărul fără să se bată cu pumnul în piept; poți ajuta poporul fără a crea dizidență, panică și răzvrătire și făr㠄a arunca cu pietre“ în ierarhie. Pentru monahismul contemporan, anihilarea obștii Mănăstirii Negru Vodă este doar un nor ce prevestește furtuna ce va să vină. Așadar, oare cine urmează?”

Oare cine va urma?

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Așa se încheie, în mod aproape profetic, materialul care dezvăluie abuzurile din 2003. În mediile ortodoxe se cunosc astăzi mai multe cazuri „care au urmat”. Cel mai recent este cel de  la mănăstirea Petru Vodă din Bucovina, unde starețul Iustin Pârvu a fost înlocuit cu un mason. Acest lucru a dat naștere unor ample proteste din partea călugărilor și credincioșilor, care au fost înăbușite cu ajutorul poliției. Se urmărește chiar eliminarea din rândul monahilor „recunoscuți” a celor care nu sunt de acord cu masonizarea și ecumenizarea Bisericii Ortodoxe.

Un alt caz este cel al părintelui Calistrat de la mănăstirea Bârnova, care a îndrăznit să îl „mustre” în public pe Daniel, mitropolitul Moldovei (pe vremea când acesta încă nu era Patriarh), trăgându-l chiar în glumă de barbă, fapt care a făcut să fie interzis de la cele sfinte pe termen nelimitat.

Părintele Amfilohie Brânză de la schitul Diaconești din Bacău, discipol al lui Cleopa, este și el amenințat cu caterisirea (răspopirea) deoarece i-a spus în public unui episcop că trebuie „să ascultam mai mult de Dumnezeu decât de conducătorii de tot felul”. Și cum acesta nu a fost de acord cu această afirmație,  Amfilohie l-a întrebat în mod inevitabil:  „Prea-sfinția voastră sunteți mason?”. Iar episcopul, lăsând la o parte orice menajamente i-a răspuns: „Băi băiatule, tu nu știi ce e asta, ia cel mai mare mason și îmbracă-l în veșmintele arhierești și se topește tot răul din el”. Părintele Amfilohie nu s-a lăsat: „Dacă sunteți mason, Prea-sfințite nu vă mai pomenesc la sfintele slujbe, că mulți sfinți și sinoade au condamnat masoneria!”

În timp ce astfel de preoți și călugări, care iau poziție împotriva masoneriei, sunt marginalizați, persecutați sau puși sub interdicții de tot felul, vedem cum tot mai mulți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe nu se dau în lături să participe fățiș la ritualuri masonice. Recent am putut vedea cum la înmormântarea lui Florian Pittiș ritualul masonic a primit binecuvântarea unui preot ortodox. O ceremonie de numire a unor cavaleri de Malta s-a desfășurat la Arad într-o catedrală ortodoxă și o alta a fost oficiată la Suceava cu participarea unui preot ortodox.

***

Modul de acțiune ca și amploarea forțelor utilizate în descinderea de la Mănăstirea Negru Vodă din 2003, total disproporționate față de numărul și modul de viață al celor atacați, sunt similare cu cele din „Operațiunea Christ” demarată un mai târziu împotriva Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut. O altă bizară asemănare este faptul că descinderile au avut loc, în ambele cazuri, în preajma Sărbătorii Paștelui. Chiar denumirea aleasă pentru această operațiune este semnificativă. De asemenea, există nenumărate similarități cu cazuri petrecute în alte țări. Toate acestea dovedesc că este vorba de acțiuni concertate organizate împotriva oricăror curente spirituale care nu se lasă îndoctrinate și controlate de Francmasonerie.

sursa: yogaesoteric
decembrie 2007
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Revista presei - Manipularea - Informații cenzurate - Dialog cu persoanele publice si invitatii Forumului Unique
   -> Manipularea, Manipularea - generalități, prezentări, tendințe, exemple, desconspirări
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !