Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.4.2024, 22:37
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
CUPLUL CONTINENT ȘI SEXUAL, ȘCOALĂ A VIEȚII ÎMPLINITE PRIN IUBIRE TRANSFIGURATOARE


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
CUPLUL CONTINENT ȘI SEXUAL, ȘCOALĂ A VIEȚII ÎMPLINITE PRIN IUBIRE TRANSFIGURATOARE
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 27.1.2011, 04:16 View PostDownload Post

CUPLUL CONTINENT ȘI SEXUAL,
ȘCOALĂ A VIEȚII ÎMPLINITE PRIN IUBIRE TRANSFIGURATOARE


      Pentru a desăvârși armonia într-un cuplu care realizează continența amoroasă, este foarte important să reflectăm adânc și cât mai detașat asupra trecutului nostru amoros, conștientizând apoi, prin comparație cu prezentul minunat, avantajele uriașe pe care le remarcăm. Prin această analiză lucidă, vom ajunge să ne eliberăm gradat de toate lanțurile familiale aberante și închistatoare care ne-au limitat sub forma prejudecăților prostești în trecutul nostru amoros și vom putea să devenim din ce în ce mai conștienți de comportamentele nostre amoroase, reușind să stăpânim astfel mecanismele noastre interioare de protecție psihomentală și de idealizare, pentru a instaura cât mai repede, împreună cu ființa iubită, o comuniune veritabilă, resimțită empatic pe toate planurile. Aceasta ne va ajuta totodată să înțelegem, împreună cu iubitul sau iubita diferențele predominante (specificitățile masculine și feminine caracteristice fiecăruia). Deschiderea permanentă și deplină față de Toleranță, Transfigurarea ființei iubite, Comuniunea cu energiile subtile benefice din Macrocosmos, Revelarea Dimensiunii Sacre a Iubirii, Dragostea sublimă și Necondiționată, iată primele roade ale acestei opere profund spirituale, care face să se instaleze o stare de fericire copleșitoare.

      Marea majoritate dintre noi suntem prizonieri în noi înșine și tocmai de aceea ne apare ca fiind stranie și plină de mistere lumea celuilalt. În mod obișnuit, fiecare ființă umană are, datorită specificităților sale vibratile (care fac să apară rezonanțe diferite), o viziune total subiectivă și individuală asupra realității. Tocmai de aceea yoghinii afirmă că frumusețea, ca și urâțenia, se află în ochii privitorului. Adeseori noi trăim înconjurați și "întemnițați" mai mereu de un zid alcătuit din ansamblul experiențelor trecutului nostru, educația primită, "programarea" inoculată prin influența ambianței familiei, cât și de "pecetea" sufletului neamului și a istoriei țării în care trăim, culoarea pielii, clasa socială căreia îi aparținem și, mai ales, din apartenența noastră la un sex sau celălalt. Astfel, de fiecare dată când privim o anumită ființă umană sau un eveniment, toate aceste condiționări (cel mai adesea nebănuite) sunt simultan prezente și ne împiedică, datorită acestor "filtre", să vedem clar și obiectiv realitatea acestui eveniment sau a acelei ființe. Datorită acestui proces fulgerător, noi rămânem mai mereu "prizonieri" în iluzie! Prin urmare, atâta timp cât încă nu am atins starea de înțelepciune eliberatoare, noi trăim fiecare închiși în propria "carapace" mai subțire sau mai groasă. Zidul iluziei în care ne aflăm "întemnițați" ne marchează cel mai adesea realitatea obiectivă. Tocmai de aceea, pentru a putea cu adevărat să intrăm într-un contact empatic profund cu ceilalți, trebuie să urmărim ferm să disipăm în întregime această iluzie închistatoare.

      Astfel, datorită îmbunătățirii constante a stării noastre de rezonanță empatică cu ceilalți, vom putea ajunge să intrăm fulgerător în "carapacea" celuilalt, pentru a-i percepe astfel, grație acestei inefabile "consonanțe", propria sa lume interioară predominantă, percepția sa subiectivă asupra realității, condiționarea sa astrală datorată zodiei în care s-a născut și ascendentului pe care îl are. Datorită acestei inefabile EMPATII care, în fazele de măiestrie poate să fie extraordinar de profundă și complexă, vom putea mult mai bine să comunicăm cu ceilalți, reușind totdeauna să găsim cuvintele potrivite pentru a-i influența în sens benefic fără a-i răni. Abia atunci vom putea simți cu adevărat cum și cât de mult suntem iubiți și ne vom putea îndrepta plini de dragoste către ceilalți, fuzionând plenar empatic cu ei, atunci când acceptăm să ne deschidem amoros propria noastră lume lăuntrică față de universul fascinant al unei anumite ființe umane pentru care simțim dragoste. Pentru a reuși să ne deschidem cât mai bine față de iubire, fiecare dintre noi trebuie să se elibereze cât mai repede și pe deplin de toate aceste lanțuri închistatoare, realizând că numai astfel ne putem în sfârșit cunoaște altfel și îmbogăți cu adevărat, prin fuziunea amoroasă cu o ființă umană. Tocmai de aceea este atât de important să învățăm să-i privim, mai ales pe cei pe care îi iubim, fără idei preconcepute, fără clișee și, mai ales, fără să le cerem (prin impunere despotică) să corespundă imaginii FANTASMAGORICE pe care ne-am format-o noi despre ei. Iar aceasta ne poate învăța cel mai bine relația de cuplu iubit-iubită!

Capcana idealizării fantasmagorice

      Trăind mai mult timp în doi (cuplu), ne lovim destul de repede de diferențele dintre punctele noastre de vedere. La începutul oricărei relații de dragoste, fiecare îl idealizează și îl transfigurează cât poate de mult pe celălalt, structurând cel mai adesea, prin proiecție psihomentală fantasmagorică, un fel de "sosie" iluzorie a celuilalt, care nu corespunde deloc cu originalul obiectiv. În loc să se stabilească un schimb empatic plenar, o comunicare profundă reciproc angrenată în toate straturile ființei, sentimentul amoros (al unuia dintre cei doi sau chiar al amândurora) se bazează, în mod obișnuit, pe așa numita "dragoste la prima vedere", pe violența pasiunii care ne subjugă și ne orbește. Fără să cunoaștem aproape deloc intuitiv și empatic ființa din fața noastră, noi proiectăm cel mai adesea fantasmagoric asupra ei toate aspirațiile amoroase și dorințele noastre. Ea devine astfel, datorită acestei transfigurări preponderent fantasmagorice, cea mai frumoasă, cea mai feminină, cea mai continentă, cea mai virilă, cea mai inteligentă, cea mai tandră, într-un cuvânt, cea mai extraordinară! În realitate însă, obiectiv vorbind, de cele mai multe ori noi nu vedem aproape deloc ființa iubită așa cum în mod obiectiv ea este, ci doar imaginea fantasmagoric reflectată a ființei umane pe care "ideal" vorbind ne-ar place s-o întâlnim și de care dorim să fim iubiți. Acest tip curent de dragoste, predominant pasională, ne va arunca atunci într-o iluzie care, în mod inevitabil, ne va conduce mai devreme sau mai târziu la dezamăgire.

      Un asemenea început fantasmagoric pentru un drum lung de străbătut împreună, care este viața în doi, nu a fost și nu este niciodată de bun augur! Dimpotrivă, un asemenea început este un cerc penibil și periculos, în care egoul se poate chiar amplifica foarte mult, mai ales în situațiile în care știi că ești iubit de cineva cu totul excepțional (nu întâmplător, referitor la acest tip inferior de iubire, mulți oameni de spirit au afirmat că el este o formă de "egoism în doi"). Chiar noi înșine ne umflăm în pene și devenim atunci, în proprii noștri ochi, un personaj cu totul ieșit din comun, mai ales pentru că am putut să trezim intensa iubire a acelei ființe de excepție! În această situație, iluzia este totală, pentru că noi nu avem decât egoul propriu drept bază de transfigurare, iar trezirea la realitate riscă să fie dureroasă. Aspectul divin, pe care am putea să-l intuim sau să-l revelăm atunci în noi prin celălalt dispare și este înlocuit cu niște aspecte egotice.

      În societatea noastră actuală, starea de iubire este prezentată adeseori în mass-media ca fiind sinonimă doar cu fericirea. Cel mai adesea, se uită că iubirea se consolidează prin comuniunea amoros-polară perfectă realizată în sferele vitală, mentală, spirituală și sufletească, iar în cazul yoghinilor avansați, prin respectul și transfigurarea constantă proiectată asupra celuilalt și, de asemenea, prin acceptarea companiei sale, pe fundalul unei stări de iubire nesfârșită datorată continenței sexuale perfecte (realizată în cuplu) și a sublimării armonioase a energiilor uriașe rezultante.

       Cuplul perfect continent, care s-a angrenat să practice YOGA, descoperă, grație iubirii infinite, ce minunată școală a vieții este dragostea și astfel el descoperă mult mai repede și plenar valorile sublime, autentice care îl vor deschide permițându-i să acceadă la IUBIREA DIVINĂ NECONDIȚIONATĂ pe care, în stare potențială, o avem cu toții în noi, fiind prezentă într-o stare mai mult sau mai puțin latentă, în funcție de nivelul nostru individual de evoluție spirituală.

       Odată ce starea noastră de iluzie este pe deplin spulberată, rămâne numai să acceptăm să vedem cât mai lucid și obiectiv realitatea și să "înfruntăm" cu discernământ propria noastră imagine în oglindă, pe care acum ne-o reflectă ființa iubită. Înainte de a ne grăbi să-i reproșăm ființei iubite că, de fapt, ea nu este așa cum în mod fantasmagoric am crezut noi, trebuie mai întâi să ne dezvoltăm suficient de mult toleranța, dragostea, puterea de transfigurare obiectivă și respectul profund pentru ea. Tot ceea ce adeseori ne exasperează la iubita sau iubitul nostru nu este decât reflexia unuia dintre propriile noastre defecte. Trăind mai mult timp zi de zi împreună, celălalt ne va indica, adeseori inconștient, dar totuși foarte precis pentru noi, întocmai ca o oglindă, toate temerile noastre anterioare sau actuale. Datorită acestui aspect, ne vom da până la urmă seama că tocmai de ceea ce ne este cel mai frică nu vom scăpa.

Schemele amoroase ale părinților care ne condiționează

       În cazul unui cuplu de yoghini care sunt amândoi continenți sexuali, odată ce a fost refuzată acea idealizare fantasmagorică și superficială (care predomină în general), mai rămâne încă un aspect de realizat înainte de a putea fundamenta o adevărată relație de cuplu profundă, fericită și durabilă. Cu toții, înainte de a practica YOGA, am avut o anumită copilărie care, mai mult sau mai puțin, prin intermediul ambianței familiale s-a imprimat, adeseori foarte profund, în ființa noastră. În fața bebelușului - și mai apoi a copilului - care fiecare dintre noi am fost atunci, trăia cuplul arhetipal al părinților noștri. Vreme îndelungată, pentru noi acest cuplu a fost singura noastră referință, singura noastră normă. Tocmai de aceea el va rămâne pentru noi cuplul primordial sau, altfel spus, va fi cuplul lui Adam și Eva, reprezentând cuplul nostru parental, care este prezent în subconștientul ființei noastre.

      Viața părinților noștri ne-a marcat atunci insidios și ne-a influențat în bine sau în rău foarte puternic; ori, atâta timp cât noi nu ne vom da seama, lucid și detașat, de impactul lor negativ asupra vieții noastre amoroase, trecute și prezente, nu ne vom putea desprinde de acele condiționări nefaste pentru a fi cu adevărat liberi să iubim intens, plenar și armonios, așa cum în realitate ne-am dori, pentru a fi fericiți.

      Copilul receptiv care eram fiecare cândva, și-a cristalizat singur, fără ca măcar să știe, concluziile sale de bază referitoare la dragoste, privindu-și curios părinții, trăind cu ei împreună multe situații semnificative legate de viața lor de cuplu sau auzindu-i cum vorbesc despre dragoste.

      Chiar și un copil singur, părăsit, fără unul dintre părinți sau fără amândoi, își cristalizează în cele din urmă propria sa filosofie care va înlocui sau va reprezenta pentru el mai mult sau mai puțin trunchiat povestea de dragoste a părinților săi. În urma acestor acumulări de informații și stocări de evenimente exterioare, semnificative din acest punct de vedere, el va decide în forul său interior că, de exemplu, bărbații părăsesc femeile sau că femeile își abandonează copilul, că soțul trebuie să-și domine totdeauna soția sau că soția trebuie în mod insidios să-și domine soțul.

      Existența și experiența sa de atunci va fi astfel deja puternic influențată de exemplul propriului său cuplu parental. El va ajunge, de exemplu, să resimtă o mare și constantă teamă față de căsătorie sau va fi înclinat să nutrească o stranie frică de abandon (mai ales dacă el însuși a fost în copilărie abandonat de către unul dintre părinți sau de către ambii). În toate aceste situații traumatizante, el va fi condiționat de tot ceea ce a văzut, simțit sau intuit în cuplul părinților săi și mai mult decât atât, el va fi profund modelat, chiar și de tot ceea ce și-a imaginat sau a interpretat singur (în bine sau în rău), în calitate de martor bebeluș al vieții tatălui și mamei sale. Cunoscând toate aceste aspecte, (nebănuite de ceilalți oameni), tocmai de aceea este urgent necesar să ne reîntoarcem atenți, lucizi și detașați la starea și timpul copilașului care am fost fiecare atunci când își privea curios și inocent părinții și să ne reamintim pentru a conștientiza programările ce s-au cristalizat gradat în noi, în cursul interferențelor cu cuplul parental arhetipal. Printr-o asemenea conștientizare obiectivă, putem realiza că toate temerile și reticențele noastre, toate închistările și suspiciunile, imensa noastră nevoie de iubire, aspirația de a dărui necontenit dragoste, dorința de a fi mai mereu încurajat, recunoscut, fericit, împăcat, toate acestea și multe altele vin adeseori nebănuite de la copilul care am fost fiecare. Lui i-a fost atunci teamă, a devenit neîncrezător, n-a vrut să fie respins sau abandonat, ori și-a văzut tatăl abandonat de soția sa, sau mama abandonată de soțul ei. De asemenea, este foarte important să regăsim și să delimităm cum se reflectă, chiar și acum în noi atitudinea de atunci a părinților noștri unul față de celălalt. Dacă noi înșine ne arătăm nedrepți, cruzi, violenți, ironici, geloși, disprețuitori, țâfnoși, egoiști, autoritari, este foarte probabil că unul dintre părinții noștri acționa adeseori astfel în relația sa de cuplu.

      Toate acestea decurg, de asemenea, și din faptul că, cel mai adesea, ne lipsește complet ori nu angrenăm imaginația creatoare în viața amoroasă de cuplu. În asemenea situații, mereu perpetuate, noi alegem inconștient repetarea obsesivă a schemei parentale (programate când eram copil), fără s-o analizăm absolut deloc și mai ales, fără să ne punem deloc întrebarea: "Oare eu cu adevărat doresc să trăiesc același tip de relație amoroasă, nefericită și închistată ce exista pe când eram copil între părinții mei?"

      Această imaginație puternică, benefică, stăpânită, creatoare, înseamnă de fapt să crezi mereu, ferm și plenar, în tine însuți și în puterea subtilă, benefică pe care o captezi din MACROCOSMOS prin REZONANȚĂ și cu ajutorul căreia poți gradat să-ți controlezi destinul alegându-ți astfel singur modul de viață cel mai armonios și dătător de fericire. Imaginația pozitivă creatoare înseamnă să ai totdeauna o cât mai mare încredere în tine și în aspectele sublime latente, care trebuie să fie trezite și dinamizate la maximum și să oglindești în propriul tău univers lăuntric, infinit îmbogățit prin iubirea cu continență, realitatea obiectivă a manifestării lui Dumnezeu.

Puterea imaginației creatoare

       Ce este pentru fiecare dintre noi imaginația creatoare? Ea reprezintă, deși nebănuită, principalul nostru aspect subtil "motor", iar mentalul coordonat de inteligență este instrumentul de comandă al acestei forțe uriașe. Imaginația creatoare este de fapt capacitatea noastră de a vizualiza la comandă, cât mai clar, ore în șir, imagini, idei și aspecte care ne pun în rezonanță cu anumite energii subtile din MACROCOSMOS și de a anticipa evenimentele prin proiecție mentală fermă și benefică. Imaginația creatoare ne transformă gradat în ființe umane benefic gânditoare, deschise, gata mereu să iubească și să evolueze. Ea ne trezește și ne amplifică măiestria amoroasă și ne diversifică puterea de a crea, oferindu-ne posibilitatea de a evada fulgerător din realitatea individuală prin intermediul vizualizării mentale dirijate. Energia subtilă a imaginației creatoare ne dinamizează capacitatea de a concepe uimitoare teorii științifice sau de a revela simbolismul ascuns inerent realității și ideile forță ale lui DUMNEZEU.

      Grație imaginației creatoare, perfect controlate, noi elaborăm descoperiri geniale și concepem proiecte îndrăznețe pe care apoi, cu anticipație, le putem vizualiza CLAR. Fără imaginația creatoare, care facilitează REZONANȚA cu o mulțime de energii subtile, benefice, creatoare din MACROCOSMOS, oamenii ar trăi ghidați numai de dorințele și impulsurile primare. Întotdeauna noi începem prin a ne imagina, în mod creator și benefic, o anumită transformare, apoi, dinamizați lăuntric de energiile subtile din MACROCOSOMOS cu care intrăm în REZONANȚĂ, urmărim să o realizăm cu ajutorul capacității noastre de gândire și a inteligenței, după care, la un moment dat, în cazul succesului constatăm că totul se transformă așa cum noi ne-am imaginat anterior. Imaginația creatoare benefică devine o putere realizatoare uriașă, mai ales în cazul celor perfect continenți sexual și ne permite să creăm cu cea mai mare ușurință imagini profund dinamice și idei geniale noi. Fără imaginația creatoare, care este amplificată extraordinar de mult în cazul continenței sexuale perfecte realizată în cuplu ne-am fixa definitiv în prejudecăți, inerție, obișnuințe nocive, intoleranță, gelozie, răutate, rasism și ne-am complace în anumite atitudini rigide, dogmatice și sectare, care perpetuează neselectiv și fără înțelepciune tradițiile trecutului, refuzând evoluția și adaptarea armonioasă.

      Imaginația creatoare benefică, dublată de angrenarea continenței sexuale perfecte în cuplu și însoțită de sublimarea armonioasă a energiilor rezultante, ne vor ajuta să transcendem gradat toate programările nefaste instalate în ființa noastră în perioada copilăriei. Prin intermediul imaginației creatoare benefice, dublată de angrenarea unei perfecte continențe sexuale în cuplu, vom descoperi cu mult îmbogățită adevărata stare de fericire oceanică și vom sesiza cum crește în noi dorința de a oferi, celor care merită, o iubire infinită, intuind totodată modul cel mai adecvat de a realiza acesta. Grație acestui salt ce este posibil să fie făcut cu ușurință prin continența sexuală perfect realizată în cuplu, ne vom elibera de toate temerile de a iubi sau de a ne lăsa iubiți. Vom putea astfel crede din nou, cu toată tăria, în întâlnirile amoroase predestinate și în cazurile de reușită amoroasă și fericire perfectă. Vom tinde atunci spontani și plini de dragoste, către libertatea divină și vom întrona independența plină de inteligență și bun simț în gândire și vom sfărâma pentru totdeauna PREJUDECĂȚILE. Vom putea atunci să repunem sub semnul întrebării, datorită conștiinței noastre pure și mult lărgite (expansionate grație energiei sexuale sublimate armonios), tot ceea ce am acceptat orbește sau am preluat neselectiv ori am învățat mai înainte. Această energie mentală urișă, pe care ne-o pune cu ușurință la dispoziție continența sexuală în cuplu, ne ajută să reflectăm rapid și profund asupra a tot ceea ce consideram adeseori cu o vană mândrie că am învățat și, totodată, ne ajută să ne focalizăm atent și lucid asupra a tot ceea ce ni s-a impus să credem în decursul timpului.

      Grație forței mentale gigantice ce apare prin sublimarea în sferele superioare ale ființei a energiei amoroase noi putem acum să alegem și să stabilim noi concepții pline de înțelepciune și credințe (REZONANȚE) mult mai largi și mai cuprinzătoare despre fericirea și reușita amoroasă în cazul cuplului ce stăpânește perfect continența sexuală.

      Să urmărim acum să luăm în considerare cuplul nostru arhetipal (parental) și să-l analizăm lucid și detașat, conștientizând tot ceea ce a rămas în noi de atunci, având doar grijă să nu-l idealizăm, dar nici să-l respingem plini de oroare (fiindcă aceasta va genera în cazul unei asemenea stări o nouă TRAUMĂ). Prin urmare, nu trebuie decât să-l privim pur și simplu detașați și obiectivi, urmărind totodată să descoperim ce anume din acest cuplu ne-a influențat și încă ne influențează în comportamentul nostru amoros-intim.

      Trebuie deci să ne dăm seama ce anume ne-a speriat și, mai ales, ce anume am integrat noi total din el, parte care a rămas definitiv în noi ca o "normă". De asemenea, noi trebuie să conștientizăm că avem întotdeauna în interiorul nostru acel copil care reacționează prompt și foarte impulsiv atunci când se simte lezat suficient de mult în convingeri și prejudecăți. Acest copil straniu din noi este adeseori acela care, în mod irațional, vrea să fugă atunci când se cristalizează relația noastră de iubire. Tot el este acela care, fățiș sau nu, sabotează o relație amoroasă, ori se agață cu o ciudată disperare de ființa umană care constant îl respinge și tot el este acela care, paradoxal, ne face să nu o vedem pe acea ființă umană plină de dragoste și minunată, care ne-ar putea oferi fericirea. Nouă înșine ne revine acum misiunea de a găsi și elimina definitiv adevăratele motive ale eșecurilor noastre amoroase pentru a ne elibera de iluzii și pentru a trăi, în sfârșit, plenar conștient, relația fericită de cuplu în cadrul fuziunii amoroase în care continența sexuală este perfect realizată. Relația amoroasă în care continența sexuală este perfect realizată ne ajută să pătrundem ușor și profund în miezul problemei. Concomitent, ea ne permite să rezolvăm în scurt timp, chiar în această viață, tot ceea ce era sau este deranjant și perturbator în relațiile noastre cu ființele umane de sex opus.

      Într-o relație dizarmonioasă de cuplu defectul nostru major, care întreține și alimentează problemele acelei legături, se exacerbează gradat. Într-o asemenea relație, vrând-nevrând, te descoperi cel mai mult, iar celălalt, care este armonios și lucid, te vede cum reacționezi în stări emoționale negative intense. El ajunge astfel să-ți cunoască toate slăbiciunile și devine progresiv conștient de forțele sublime sau de suferințele tale ascunse; de asemenea, el poate să vibreze la unison cu visurile tale neîmplinite. Este foarte ușor SĂ PARI fericit, destins, fără probleme, cu niște prieteni buni la o petrecere, ori cu colegii de muncă, sau cu niște cunoștințe într-un week-end. În cazul cuplului unor yoghini continenți, relația amoroasă devine din ce în ce mai profundă și plenară, astfel încât unele ființe umane ajung gradat să-și cunoască mai bine iubita (iubitul) decât pe ei înșiși. Dacă ție singur îți este oarecum mai dificil să reflectezi asupra ta însăți, celălalt, grație ENERGIILOR SALE COMPLEMENTARE polar opuse, este mai mereu acut prezent pentru a trezi în tine emoții, stări, sensibilități și trăiri complexe pe care tu le resimți EMPATIC și TELEPATIC datorită continenței sexuale perfect realizate. În cadrul unei relații amoroase, cel care are mai mereu tendința de a domina, de a poseda, o persoană căreia îi este greu să se afirme ori căreia îi este permanent teamă să-și asume responsabilități, își va manifesta continuu aceste predominanțe, amplificate prin rezonanță nefastă, în cadrul cuplului. În cazul relațiilor dizarmonioase cuplul va funcționa preponderent după o schemă precisă, cum ar fi aceea a bărbatului-tată dominator și a femeii-copil, timidă și influențabilă. În alte cazuri vor interacționa femeia protectoare și foarte geloasă cu bărbatul inconstant sau infidel ori femeia-mamă și bărbatul-etern adolescent etc.

      Atâta timp cât cei doi iubiți nu-și vor analiza detașat și în profunzime schemele comportamentale amoroase ei nu-și vor putea conștientiza lucid și creator defectul sau defectele majore și vor continua astfel să trăiască scufundați în iluzia că sunt un cuplu perfect, fără probleme. Ei riscă mai ales atunci să se confrunte fulgerător, într-o zi, cu o ruptură aparent bizată sau, în alte cazuri, au tendința să atribuie iubitei sau iubitului întreaga responsabilitate pentru un eventual eșec amoros și conjugal.

      O relație profundă de dragoste se trăiește totdeauna în doi și tocmai de aceea responsabilitatea fericirii și armoniei depline revine amândurora!

Ce-mi spune cuplul în care mă aflu eu despre mine însumi?

      Dacă mai mereu avem tendința de a ne impune despotic punctul de vedere, dacă îl împiedicăm pe celălalt să se exprime, dacă îi refuzăm ființei iubite dreptul elementar de a vedea lumea dintr-un alt punct de vedere decât acela al nostru, efortul principal în relația noastră de cuplu va trebui să fie urgent orientat în direcția respectului plin de afecțiune față de celălalt. Vom căuta cât mai des să EMPATIZĂM cu el, urmărind să-l înțelegem, pentru a învăța cât mai mult din ceea ce se produce benefic în noi; pentru aceasta este necesar să-l lăsăm să fie el însuși, mai ales în dragoste și să se exprime plenar și liber. Acționând astfel îl vom lăsa pe celălalt să-și aleagă singur modul de viață, fără a-i impune o direcție particulară, dar cu toate acestea îl vom putea transforma gradat în sens benefic, prin puterea exemplului personal. Aceasta implică, fără îndoială, ca forța noastră interioară să fie ceva mai mare în respectiva direcție, fiindcă este bine cunoscut faptul că, dacă vrei să-i transformi și să-i revoluționezi pe ceilalți, trebuie ca, mai întâi, să te transformi și să te revoluționezi pe tine însuți.

    Dacă, dimpotrivă, suntem o persoană nehotărâtă, fragilă, lipsită de inițiativă, care preferă constant ca ceilalți să hotărască asupra opțiunilor și responsabilităților sale, va trebui să luptăm cu tenacitate cu noi înșine și să reușim să ne transformăm radical din acest punct de vedere, amplificând în noi suficient de mult spiritul de inițiativă înainte de a ne angrena într-o relație amoroasă de tip copil-părinte (în care copilul suntem noi) cu ființa iubită cu care ne vom uni viața. În cazul în care, fără să ne transformăm radical ne lăsăm totuși angrenați într-o asemenea relație (copil-părinte), mai devreme sau mai târziu vom ajunge să ne plângem că suntem dominați, însă vom putea conștientiza, dacă vom reuși să ne privim cu detașare și sinceritate, că de fapt, în mod inconștient, noi înșine îi dăm celuilalt tot concursul și toate motivele pentru ca el permanent să ne domine. Ca yoghini într-un cuplu continent, este bine să știm că cea mai bună relație amoroasă este aceea în care bărbatul este privit ca fiind SHIVA iar femeia este privită ca fiind SHAKTI. Într-o asemenea relație (de tip SHIVA-SHAKTI) noi suntem alături de el (ea) pentru a învăța să ne afirmăm cu tot ceea ce este mai bun, minunat și divin în noi, iar el (ea) este alături de noi pentru a învăța să ne respecte pentru aspectele sublime pe care le transfigurează (și care în mod obiectiv există în noi) și, atunci când este cazul, să ne sfătuiască plin de afecțiune, impunând prin autoritatea sa, fără să ne domine despotic.

    Există desigur multe alte scheme comportamentale cu care se confruntă, adeseori inconștient, cele mai dese cupluri. Pentru a conștientiza lucid și detașat schema comportamentală dominantă a relației noastre amoroase, fiecare dintre cei doi trebuie să analizeze profund modul în care funcționează cuplul său. Unul dintre cele mai bune mijloace de a privi din exterior, în mod detașat, relația de cuplu și mai ales conflictele care apar și adeseori riscă, în decursul timpului, să antreneze dizarmonii în sfera încrederii și comunicării depline între cei doi iubiți, este să conștientizăm lucizi evenimentele cotidiene negative, detașându-ne astfel de emoțiile rele resimțite, analizând profund și obiectiv motivele acestor conflicte.

Un exercițiu YOGA care asigură detașarea față de evenimentele cotidiene negative

       Pentru a deveni din ce în ce mai conștienți și obiectivi în ceea ce privește schemele noastre comportamentale, recomandăm un exercițiu YOGA simplu, care poate fi practicat seara, chiar înainte de a adormi:

      1) Mai întâi, cu ochii închiși, într-o stare de semireverie, lăsăm să se deruleze pe ecranul minții filmul tuturor evenimentelor zilei care tocmai a trecut. Cu această ocazie ne vom aminti cât mai clar toate momentele importante și, odată cu acestea, dificultățile sau problemele relației noastre, pe care le-am întâmpinat, cu ființa iubită de noi.
      2) Ne imaginăm apoi, cât mai clar posibil, ca fiind proiectat(ă) deasupra cuplului și îl contemplăm lucid(ă) și cât mai detașat(ă), de undeva de sus.

      * Conștientizăm astfel că ne detașăm complet de scena respectivă.
      * Căutăm prin evocare și reamintire să simțim EMPATIC și să înțelegem cât mai bine tot ceea ce a resimțit celălalt în timpul conflictului; urmărim totodată să remarcăm dacă el sau ea nu a reacționat cumva emoțional la o anumită situație, care îl (o) raporta la o stare traumatizantă și dureroasă ce provine din trecutul sau prezentul său.
      * Ne vom întreba apoi cu toată detașarea și obiectivitatea dacă el (ea) a avut într-adevăr motiv real pentru a reacționa astfel și, dacă prin tot ceea ce știm noi OBIECTIV despre el (ea), despre caracterul, sensibilitatea și viziunea sa specifică asupra realității și a lumii (viziune evident diferită de a noastră) el (ea) a reacționat într-adevăr așa cum ne-am fi așteptat.

      3) În continuare, imediat după aceasta, ne vom privi lucid și detașat pe noi înșine și vom realiza cu obiectivitate în ce context a apărut acest eveniment. În urma acestei analize vom trage concluziile. Cum ne simțim acum în final: slăbiți, agresați, indiferenți, într-o stare de inferioritate sau de superioritate. În ce fel de emoții ne-am lăsat antrenați atunci? Emoțiile negative au fost cele care ne-au dominat și manevrat atunci sau, dimpotrivă, în acea situație evocată, noi am fost cei care am ajuns să le stăpânim și să le canalizăm (sublimăm)?

      Acest exercițiu simplu ne permite să devenim gradat conștienți de propriile noastre slăbiciuni sau defecte și ne ajută totodată să ne stăpânim și să devenim din ce în ce mai lucizi, de fiecare dată când emoțiile rele vor mai avea tendința să ne stăpânească. Prin exersarea consecventă a acestui exercițiu, vom constata că atunci când apar noi situații similare vom putea să le depășim, controlându-ne cu luciditate și înțelepciune, fără a fi deloc afectați.

      Această analiză eficientă este bine să fie făcută DE AMÂNDOI de fiecare dată când o problemă gravă apare în cadrul cuplului. Acest procedeu realizat corect ne va permite depășirea rapidă și completă a tensiunii respective și totodată va deschide către ființa iubită puntea comunicăriii amoroase adevărate.

Conflicte petrecute în existențele anterioare

      Unele cupluri se alcătuiesc din nou în această viață (reîncarnare) pentru a compensa într-un anumit mod o anumită KARMA comună acumulată tot împreună în viețile anterioare. Ele tocmai de aceea nu reușesc deloc să se separe (ATÂTA TIMP CÂT NU VOR UZA FERM DE LIBERUL LOR ARBITRU) și în asemenea cazuri mai mereu unul dintre cei doi îl va face pe celălalt să sufere, iar acesta va accepta și se va complace în această situație fără să se răzvrătească. Este foarte important în asemenea situații ca problemele grave de cuplu să fie pe deplin rezolvate chiar în această viață, deoarece în caz contrar exact aceași problemă va putea să apară din nou într-o viitoare încarnare. În cazul cuplurilor de yoghini perfect continenți care își sublimează în mod armonios energia rezultantă, arderea acestui gen de KARMĂ prin iubire transfiguratoare, este extraordinar de rapidă. Tocmai de aceea, în această direcție este necesar să aplicăm perceptele acestei extraordinare școli a vieții care este cuplul armonios. Ieșind în întâmpinarea celuilalt, cu nesfârșită dragoste, acceptându-l și transfigurându-l intens și constant întocmai așa cum el este (NU FANTASMAGORIC!) și ajutându-l plini de dăruire să se focalizeze către SINELE DIVIN (ATMAN) din el, să se elibereze din închisorile sale interioare, ne eliberăm simultan pe noi înșine de propriile noastre acumulări KARMA-ice negative. Dacă în anumite situații, în cadrul cuplului, unul dintre cei doi iubiți nu urmează același drum spiritual și datorită unor tendințe demoniace ori satanice inconștiente își împiedică cu desăvârșire iubitul (iubita) să-și urmeze mai departe evoluția sa spirituală accelerată, cel obstrucționat se va confrunta cu următoarea dilemă: trebuie oare să-ți părăsească iubitul (iubita) care nici măcar nu acceptă să realizeze gradat continența sexuală pentru a forma un alt cuplu infinit mai armonios continent sexual, dătător de fericire și mai dinamic? Sau trebuie să se mulțumească doar să realizeze din când în când această extatică comuniune spirituală cu persoane exterioare, menținând în același timp cuplul, în ciuda sacrificiilor pe care trebuie să le facă?

      Adesea, un cuplu armonios se formează la o vârstă foarte tânără iar unul dintre cei doi este ostil sau nu urmărește deloc să realizeze aceeași evoluție spirituală accelerată împreună cu celălalt. În asemenea situații iubitul nu-și pune asemenea întrebări fundamentale despre viață, Dumnezeu, rostul său pe acest pământ, iubire, eliberare spirituală, ca și celălalt. Într-un asemenea caz ființa în cauză trebuie să analizeze lucid și profund această situație și trebuie URGENT să opteze ferm pentru a evita completa sa stagnare spirituală, urmându-și mai departe drumul spiritual ales chiar cu prețul unei separări dureroase, dar bogate în învățăminte dacă ea este realizată în sensul respectului față de sine însuși și a iubirii față de Dumnezeu. Dacă ne simțim suficienți de puternici lăuntric și SUNTEM PE DEPLIN CONȘTIENȚI CĂ CEEA CE NU NE DISTRUGE NE FACE MAI PUTERNICI, putem opta să rămânem, în ciuda dificultăților, alături de ființa iubită urmărind constant să-i deschidem noi și noi orizonturi spirituale și perspective sublime datorită forței noastre spirituale colosale și vom urmări să-i accelerăm indirect evoluția spirituală prin simpla noastră prezență radioasă și benefic copleșitoare. Prețul plătit pentru aceasta poate părea greu, dar mai ales în situația în care suntem extraordinar de puternici mental și spiritual fiind înzestrați cu o deosebită luciditate și discernământ, NUMAI ATUNCI (altfel nu avem șanse să reușim) această alegere se poate dovedi O PROBĂ TRECUTĂ CU BINE care va fi profund îmbogățitoare în experiențe interioare.

      În special pentru cei care cred apatici în modul fatalist, prostesc, că aceasta este KARMA lor de suferință și mizerie pe care trebuie să o suporte, decizia fermă a rupturii le este mult mai dificilă și le indică false sau serioase probleme de conștiință. Fiecare trebuie, mai ales atunci, să își urmeze "glasul inimii" care sub forma propriei intuiții sau altfel spus vocii interioare, îl va călăuzi. KARMA poate uneori să însemne chiar luarea unei decizii de încetare a unei legături amoroase care reține sau încetinește ființa umană din înaintarea rapidă pe calea spirituală urmată. Tot KARMA proprie  poate să însemne alteori a-l ajuta cu o sinceritate deplină pe celălalt să devină cât mai repede conștient că iubirea transfiguratoare și continența sexuală dezvăluie gradat în cuplu că există o viață spirituală, într-o asemenea situație noi putând să fim pentru celălalt chiar și sprijinul său de nădejde în această direcție. Singura persoană care poate realiza această enigmă este aceea care, fiind suficient de puternică și înțeleaptă se confruntă cu problema și o depășește cu cea mai mare ușurință. Dacă ea își urmează glasul intuiției, și alege, fiind plină de dăruire față de Divin și fiind sinceră cu ea însăși, atunci fie că ea va găsi destul de repede (GRAȚIE  MENTALIZĂRII CREATOARE) pe altcineva cu care va putea forma un cuplu complementar mult mai armonios și mai fericit dacă amândoi realizează continența sexuală, fie, datorită continenței sexuale perfect realizate în cuplu, iubitul (iubita) se va armoniza treptat și se va integra ca o parte POLAR NECESARĂ (în cadrul cuplului), pentru a putea primi, de la ființa iubită, cel mai frumos și cel mai valoros cadou din lume: orietarea spirituală prin iubire transfiguratoare și continență sexuală. Acest minunat dar îi va dezvălui tainele iubirii infinite prin care imposibilul devine cu ușurință posibil.

      Cuplul yoghinilor perfect continenți este un miniatural microcosmos fuzionat și armonios polarizat, care reprezintă în mic Totul sau MACROCOSMOSUL. Relația noastră profund fericită și armonioasă într-un cuplu perfet continent amoros, devine reflexul și modelul relațiilor amoroase pe care le stabilesc între ele toate ființele umane ce alcătuiesc UMANITATEA. Cristalizându-ne și modelându-ne propriul nostru cuplu perfect continent, deschis, armonios și fericit, participăm din plin și eficient la stucturarea unei lumi noi, ale cărei valori sunt Iubirea, tansfigurarea, fericirea, divinizarea, bucuria, pacea și respectul față de celălalt. Noi contribuim astfel activ în cuplu la intrarea rapidă a întregii omeniri în cei "o mie de ani de pace" despre care se vorbește în Apocalipsă sau, altfel spus, impulsionăm cu putere trecerea într-o nouă epocă elevată și profund spirituală în care oamenii ÎI VOR IUBI CU ADEVĂRAT PE CEI APROPIAȚI LOR ÎNTOCMAI CA PE EI ÎNȘIȘI (noua SATTYA YUGA despre care se vorbește adeseori în tradiția orientală).

Ființa umană masculină (+) și feminină (-), energia subtilă solară (+) și energia lunară (-), YANG-ul (+) și YIN-ul (-)

      Dacă copilul și, mai târziu adultul, se agață excesiv de mult de identitatea sa feminină sau masculină, el riscă totodată să se separe cu toate consecințele pe care aceasta le implică de o importantă parte POLAR OPUSĂ, COMPLEMENTARĂ a ființei sale. De teama de a nu fi cumva diferit, de frica de a nu mai putea să aparțină unui anumit grup, pesupunând că el își va pierde identitatea și că va fi după aceea respins de către persoanele de același sex, el riscă să își refuleze permanent o mare parte din el însuși. Se știe în prezent atât de către yoghini cât și de către majoritatea oamenilor de știință că ființa noastră psihică este bisexuată. Conform tradiției secrete a înțelepciunii orientale fiecare persoană are simultan în ea (universul său lăuntric sau MACROCOSMOS) atât energie lunară (THA(-)) cât și energie solară (HA(+)); atât YIN (-) cât și YANG (+); atât o parte feminină cât și una masculină. Dacă una dintre aceste două părți ale aceluiași întreg devine prea puternică în comparație cu cealaltă, rezultă un dezechilibru energetic care, printre altele, va angrena gradat diverse maladii psihosomatice și o stare generală proastă. Medicina și psihologia occidentală au neglijat multă vreme ideea că ființa umană este în realitate bisexuată. Medicina clasică ("ortodoxă") nu ia în cosiderare cel mai adesea decât corpul fizic (care nu este decât materie și reprezintă totodată un mijloc de reproducere a ființei fizice) și uită aspectul vital, energetic și mental care este impalpabil, imaterial și mai ales SPIRITUL care nu are sex și care este însăși esența ultimă a ființei noastre. Nu este mai puțin adevărat că societatea noastră predominant materialistă revine treptat la cunoștințele tradiționale pierdute sau uitate în timpul secolului XIX.

      La ora actuală s-a redescoperit și s-a confirmat cu ajutorul științei moderne teoria bisexualității primordiale.

      Au apărut numeroase lucrări tratând problemele integrării preponderente cu feminitatea sau cu masculinitatea,există de asemenea scrieri despre noțiunea de maternitate, etc. Secolul XX descoperă cu uimire paternitatea,delicatețea și afectivitatea masculină, androginia, căsătoria din dragoste, conviețuirea armonioasă în relație de cuplu "neoficializat", și libertatea sexuală.

      Bărbatul își descoperă propriul YIN(-) și, odată cu acesta, delicatețea, nevoia de iubire (mai puțin de sex dacă nu este perfect continent) și, mai mult, de tandrețe; aspirația de a fi din nou ca un copil inocent.

      Femeia descoperă la rândul ei, odată cu energia sau aspectul YANG(+), tendințele către acțiune, creativitate, expresie, expansiune, inițiativă, setea de învățare și cunoaștere, dorința de aventură, înclinația de a trăi plenar și liber și în exteriorul căminului și de asemenea nevoia ei de putere, ca și violența altădată negată împreună cu independența.

      Unele femei au ajuns chiar să-și trezească și să-și dezvolte un YANG(+) excesiv de puternic refulându-și în același timp și înăbușindu-și YIN-ul(-) și feminitatea. Altele au ajuns să confunde virilitatea cu libertatea. Dacă ești femeie, este foarte important să-ți trezești și să-ți eliberezi în mod armonios aspectul YANG(+). Această energie activă și complementară în ființa noastră permite luarea unor decizii ferme, accederea la o reușită socială, însă nu trebuie pentru aceasta (ca femeie) să-ți înfrânezi sau să-ți reprimi energia complementară feminină. Aspectul YIN(-) corespunde intuiției dar și creativității, corespunde de asemenea oricărui aspect, stare sau fenomen care survine din profunzimile psihicului nostru, din gestația subconștientului nostru, din meditațiile și reveriile pe care le realizăm. Femeia ignorantă care se rupe aproape total de aspectul său YIN(-), este la fel de dezechilibrată ca și bărbatul rupt aproape total de aspectul săuYANG(+), și care se închide (închistează) prostește într-o pasivitate și o stare de indecizie și oscilație aproape patologică.

      Bărbații care vor să-și asume plenar și armonios personalitatea lor complementară YIN(-), și femeile care doresc să-și trăiască în profunzime aspectul lor complementar YANG(+), trebuie să-și urmărească atent și lucid echilibrul și polarizarea acestor două energii fundamentale, complementare ale ființei lor și fiecare dintre cei doi va întâlni astfel o ființă umană potrivită și de sex opus cu care va putea realiza o viață de cuplu creatoare, armonioasă, plină de dragoste și infinit mai fericită dacă vor transmuta integral potențialul sexual în energie prin continență amoroasă.

      Pentru aceasta, printre altele, nu trebuie decât să ne eliberăm complet de temeri, pentru a nu mai provoca în celălalt reacții de suspiciune sau de închistare. Pentru aceasta este de ajuns să avem o încredere deplină în noi înșine, să iubim foarte mult și să avem de asemenea încredere în celălalt pentru care simțim dragoste.

      Atunci când întâlnim o anumită ființă umană minunată de care să ne îndrăgostim profund și cu care să aspirăm să fim fericiți, este mult mai important, cel mai adesea, să căutăm să comunicăm cu ea psihic și mental, empatic adresându-ne mai mult eului său divin profund (ATMAN) decât doar persoanei sexuate. Procedând astfel nu vom mai "regla conturile" cu tatăl nostru și cu toți bărbații care ne-au părăsit, decepționat, violat, înșelat, cu mama noastră și nu vom mai nutri inconștient ideea de a ne răzbuna asupra tuturor femeilor care ne-au uitat, sufocat, înșelat și decepționat. Din contră, atunci când iubim intens, trebuie să gândim mai mereu astfel: "Te iubesc, te transfigurez, te respect și, datorită calităților tale, te accept așa cum ești, bineînțeles dacă ne potrivim, având reale afinități, pentru un drum spiritual comun și un scop similar în viață. Te ascult cu dragoste și sunt fericit pentru că și tu mă asculți atunci când îți vorbesc despre mine, despre ființa mea veritabilă pe care caut mereu să o cunosc din ce în ce mai bine. La rândul tău, tu mă faci fericit atunci când, pe deplin sinceră, îmi vorbești despre tine. Astfel, fericiți, învățăm împreună să ne iubim din ce în ce mai profund, empatic și aspirăm să fim fiecare un TOT ANDROGINAL în viața de zi cu zi, nutrind unul pentru celălalt un respect reciproc".

    "Reunind cât mai armonios în mine Soarele și Luna, YANG-ul (+) și YIN-ul (-) , HA(+) și THA(-), sunt pregătit(ă) să-mi întâmpin acum și aici jumătatea mea, împreună cu care voi realiza ANDROGINUL DIVIN".

    Exercițiu YOGA ce permite integrarea armonioasă  a aspectului YIN(-) pentru un bărbat,  și a aspectului YANG(+) în cazul unei femei:  eliberarea aspectului YIN(-) respectiv YANG(+),  urmată de amplificarea și integrarea în ființă a aspectului polar opus, complementar care ne lipsește.

      Ne așezăm cât mai confortabil pe un scaun și, după ce ne relaxăm profund, vom începe să ne gândim atent și intens la calitățile noastre, pe care le considerăm "feminine", dacă suntem BĂRBAT și, dacă suntem FEMEIE, ne vom focaliza intens asupra calităților pe care le considerăm "masculine".

      Dacă suntem bărbat, vom reflecta cel mai mult și mai intens, DAR PE RÂND, asupra calităților feminine pe care încă nu ni le-am dezvoltat, cum ar fi: intuiția, feminitatea, exprimarea tandreții, creativitatea, blândețea, tactul, sensibilitatea, receptivitatea etc.

      În cazul unei femei, ne vom gândi cât mai profund, DAR PE RÂND, la calitățile masculine, cum ar fi: acțiunea, inițiativa, intelectul, virilitatea, analiza, raționalitatea, curajul, forța, emisivitatea etc.

      În cazul în care suntem bărbat vom gândi apoi intens:
      - accept total trezirea, integrarea și amplificarea în conștiința mea a energiilor mele feminine pentru a deveni un ANDROGIN PERFECT;
      - accept total exprimarea armonioasă a creativității, blândeții, sensibiltății, tandreții, accept total vocea intuiției;
      - accept complet și sunt deschis față de toate acestea ca făcând parte integrantă din mine, ca reprezentând aspectul meu YIN (-), fără de care sunt lipsit de o parte complementară, POLAR OPUSĂ, a ființei și a conștiinței mele; îmi pot exprima acum plenar liber și divin feminitatea;
      - sunt însă pe deplin conștient că, în egală măsură, îmi păstrez puternică și nealterată energia YANG (+), Soarele interior, pentru a echilibra perfect în mine cele două aspecte complementare ce alcătuiesc ființa mea veritabilă, nici masculină, nici feminină, ci o ființă pură, transcendentă, ce reunește complet și armonios calitățile esențiale ale acestor două forțe, pentru a face să apară ANDROGINUL DIVIN.

      În cazul în care suntem femeie, vom gândi apoi intens:  
       - accept total integrarea în conștiință a calităților mele masculine;
      - accept total trezirea, integrarea și amplificarea în conștiința mea a calităților mele masculine, îmi exprim liber și armonios forța și capacitata de acțiune, intelectul, gândirea superioară, curajul, tenacitatea;
      - accept complet și sunt deschisă față de toate acestea ca făcând parte integrantă din mine, ca reprezentând aspectul meu YANG(+), energia mea masculină, fără de care sunt lipsită de o parte complementară, POLAR OPUSĂ a ființei și a conștiinței mele. Îmi pot exprima acum plenar, liber și divin, masculinitatea;
      - sunt însă pe deplin conștientă că, în egală măsură, îmi păstrez puternică și nealterată energia YIN(-), Luna interioară, pentru a-mi echilibra astfel perfect în mine cele două aspecte complementare ce alcătuiesc ființa mea veritabilă, nici feminină, nici masculină, ci o ființă pură, transcendentă, ce reunește complet și armonios în sine calitățile fundamentale ale acestor două forțe, pentru a face să apară ANDROGINUL DIVIN.

Cuplul perfect continent sexual în armonie deplină

      Copleșind ființa de sex opus pe care o iubim, cu energia polar opusă și complementară, ce emană din ființa noastră, cealaltă la rândul ei, în egală măsură, poate să ne copleșească cu energia care ne lipsește. În cazul unui cuplu amoros perfect continent, care își sublimează energiile rezultate, predomină armonia plenară și fiecare dintre cei doi iubiți trezește într-un mod sublim potențialitățile latente complementare ale celuilalt, făcând ca, în cazul lor, fericirea să fie uriașă. Femeia îndrăgostită îi oferă atunci bărbatului energia sa YIN în exces, ea îl inițiază astfel gradat în ascultarea intuiției, în dezvoltarea calităților afective, a creativității, a receptivității selective față de tot ceea ce este pur și minunat în natură. La rândul său, bărbatul îndrăgostit va oferi iubitei lui energia sa YANG în exces; gradat, ea va simți atunci cum i se trezesc, împreună cu el, calitățile YANG ce înfloresc în deplină armonie, ea va deveni gradat mai dinamică, va dobândi gradat o putere din ce în ce mai mare de acțiune și de realizare a tuturor aspirațiilor și visurilor sale minunate. Bărbatul și femeia care sunt continenți sexuali sunt infinit mai fericiți când fuzionează amoros și, atingând suprema armonie de cuplu, recrează fiecare în el ANDROGINUL PRIMORDIAL, Complementaritatea Polară, Uniunea dătătoare de putere și armonie a celor două aspecte polare fundamentale care manifestă totul în Univers.

Concluzie

    Depășindu-ne pentru totdeauna programările rele sau perverse ce ne închistează și condiționările elaborate în timpul copilăriei, refuzând ferm să mai aderăm la orice idee aberantă, preconcepută, pe care copilul din interiorul nostru nu a avut ATUNCI, CÂNDVA puterea de a o respinge sau combate, ne transformăm radical modul de a fi, de a iubi, de a face dragoste și de a trăi. Această viață paradisiacă, sublimă, pe care adeseori am visat-o, pe care de atâtea ori am idealizat-o în fel și chip până acum, poate deveni, pentru fiecare dintre noi, o minunată realitate! Pentru aceasta, este de ajuns să stăpânim perfect continența sexuală în cuplu și să ne dezvoltăm răbdarea, voința, încrederea nelimitată în posibilitățile noastre. Optând pentru un mod transfigurator, divin și cosmic de a trăi iubirea nesfârșită, grație continenței sexuale perfecte, și convingându-ne prin experiență directă, că aceasta corespunde aspirațiilor noastre cele mai profunde, ne vom integra infinit mai armonios în corpul nostru fizic și vom fuziona atunci pe toate planurile cu iubitul (iubita) ideal(ă).

      Acceptând interior sublimarea, transformarea și stăpânirea emoțiilor și trăirilor noastre, acceptând să facem liberi tot ceea ce nu lezează armonia legilor divine, pentru a deveni mai iubitori, mai toleranți și mai răbdători, contribuim imens, chiar fără să ne dăm seama, la elaborarea unei noi lumi divine.

                    profesor yoga GREGORIAN BIVOLARU
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, CUPLUL SPIRITUAL - alegerea persoanei potrivite formarii unui cuplu spiritual armonios
   -> CUPLUL SPIRITUAL, Relatia de cuplu spiritual - Anunturi, Relatari si informatii generale
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !