Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 3.3.2024, 09:52
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Parintele Justin Parvu: “Important e să nu cedezi! Să nu cazi pradă răului!”


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: InvisionBlue (574)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Parintele Justin Parvu: “Important e să nu cedezi! Să nu cazi pradă răului!”
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 2.3.2011, 05:09 View PostDownload Post

Parintele Justin Parvu da primul interviu dupa ce a fost acuzat de legionarism:
“Important e să nu cedezi! Să nu cazi pradă răului!”


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Părinte, asistăm la o pasivitate generală și la o paralizie a voinței poporului român, încât aproape nu mai este nicio reacție, nici atitudine față de toate aceste bombardamente anticreștine. Cum se explică acest fapt?

Asta și pentru că sărmanul popor nu mai știe ce să creadă, nu mai are încredere în niciun lider politic, în niciun formator de opinie, nici în Presă sau televiziune. De aceea este așa de rece și indiferent la tot ce apare. Această stare de lucru este de altfel și indusă, programare la care s-a lucrat cu multă sârguință, astfel încât să desființeze modelele și elitele unui popor și să strice reperele oamenilor. Acum are mai multă credibilitate în fața omului de rând cel care știe să ofere mai bine pâine și circ. Se mai trezește câte unul din somnolența asta și, supărat, caută să facă o mică revoluție. Dar revoluția asta ține numai până la Dealul Patriarhiei sau de la Cotroceni și de acolo se împrăștie, nu mai rămâne nimic din revolta lui; rămâne el singur revoluționar. Păi ce era o grevă altădată? Înspăimânta tot poporul, prin seriozitatea și hotărârea protestatarilor. Acum sunt atâtea diversiuni că nu mai știi pentru cine și ce protestezi de fapt; acum nu mai ai încredere nici în fratele de lângă tine.

Mă uitam că foarte puțini medici au protestat împotriva regimului inuman sanitar prin care Ministerul Sănătății desființează sute de spitale, introducând în schimb cardul de sănătate cu cip electronic…

Este o realitate trist㠖 intelectualii noștri au fost și rămân cei mai slabi în atitudine, fricoși, cedează ușor, să își mențină posturile. Am observat asta și în închisoare – mult mai ușor mărturiseau oamenii simpli decât intelectualii; intelectuali erau câțiva, dar omul simplu pătrundea mai repede cu inima realitatea lucrurilor. Intelectualul nu are exercițiul luptei, al greului, el s-a obișnuit cu un salariu, cu o stare bună materială și s-a retras astfel din orice acțiune. Ei s-au aliniat partidelor politice în primul rând ca să-și apere moșiile, averile.

Bine, dar salariile medicilor acum sunt foarte mici…

Ei, medicul acum e ca și popa. Are el salariul mic, dar are și salariul mare, pe care îl ia din buzunarele necăjitului, și se îmbogățește fără să aibă el salariul mare. Medicul nostru de azi nu mai are spiritul sacrificiului. Acum, pentru că au salariile mici, dau bir cu fugiții în străinătate, unde să câștige mai mult, dar până la urmă și statele occidentale vor ajunge la starea în care ne aflăm noi, nu va mai dura mult nici la ei, pentru că are grijă socialismul european de realizarea acestui plan. Sistemul a lucrat ca pe țăran să îl tâmpească, iar pe intelectual să îl compromită. Păi capacitatea rușilor de inteligență este foarte redusă, datorită alcoolului cu care au fost „hrăniți” de către comuniști. Că dacă îi întrebai unde e Berlinul, îți spuneau: „aici, după deal”. Copiii de bețivi ajung, sărmanii, majoritatea niște analfabeți, reduși mintal.

Medicul a și fost un factor prin care Sistemul și-a realizat și își realizează în continuare lucrarea satanică de decimare a populației prin vaccinuri și alte otrăvuri chimicale.

Această calitate de toleranță a avut-o românul dintotdeauna sau e recent dobândită?

Măi, nici vorbă, nu era românul nostru așa. Păi Ștefan cel Mare a avut luptători din aceștia? Toleranța a pătruns prin secolul 18 când a început omul să se degradeze moral, prin influența masonilor care au pus ochii pe frumusețea aceasta a țării noastre și care au făcut orice au putut să ne dezmoștenească de bogăția Ortodoxiei. Bunătatea țăranului a dat greș aici, pentru că nu și-au dat seama ce înseamnă să vină un străin în țara ta. Iar tinerii care au încercat să orienteze poporul în perioada asta ’22 – ’44 , să îl pună pe un drum bun, au fost denigrați, uciși de marea familie masonică carolingiană (Carol al II-lea). Atât răsăritenii cât și occidentalii au fost niște persecutori puternici ai ideii românești, ai neamului nostru. Și azi când aud occidentalii de poporul român, e ca și cum auzi de un călugăr din Petru Vodă. Se duce un călugăr din Petru Vodă undeva și îl întreabă de unde este – „Aaaa… de la Petru Vodă”? Îți întoarce spatele și pleacă. Poporul este bine prelucrat mai întâi în școală, apoi în armată, ședințe și conferințe prin care îți aplicau o educație de așa manieră încât nu puteai să mai vezi altfel decât ca un membru de partid. Nu crezi în nimic decât în ce îți spune Partidul. Partidul gândea, Partidul conducea, Partidul era totul în viața poporului român.

Acum intelectualii noștri au văzut că e bine să ai o casă frumoasă, să mergi la băi, în stațiuni, în străinătate… și nu mai au ei timp să ia atitudini de apărarea a neamului și astfel ajung și țăranul și intelectualul unelte ale „burgheziei”, de pe urma cărora ei trăiesc.

Dar cum poate totuși un intelectual, care vrea să își depășească condiția asta mizeră, să iasă din ea?

Nu poate ieși decât dacă are o elită intelectuală conducătoare, dar cu așa paraziți de conducători paraziți ies și subalternii, medici sau primari, sau învățători. Mai ales că nu e ușor să conduci poporul român, pentru că el are o rădăcină ortodoxă și o sensibilitate aparte; tipicul masoneriei nu se aplică la poporul român cu o cultură și spiritualitate atât de complexe și bogate. Ca și altădată, omul e cumpărat, condus de simțul de slugărnicie. Față de alte popoare românul nostru are o figură de amărât, chircit; unde îl vezi – stă cu pălăria în mâna și cu capul de supus se închină la d-l secretar, la d-l primar, cu plecăciune până la pământ. Dar această slugărnicie s-a imprimat și în viața bisericească. Păi grecul stă cu mâinile la spate și așa se uită și la președinte și la mitropolit, nu se pleacă chiar ca o slugă. A fi slugarnic nu înseamnă că respecți Biserica. Respecți Biserica dar cu demnitate, nu înseamnă să devii o râmă să lingi toate cizmele. Când am mers cu câțiva români în Sfântul Munte să ne închinăm la icoane, păi făceam metanii mari la fiecare icoană, cu trei închinăciuni în mijlocul bisericii, apoi sărutam mâna la stareț, așa cum se face la noi – se uitau foarte mirați grecii la noi. Ei se închinau mai degajați și nici vorbă să se ducă la stareț, să se întoarcă înapoi. Noi suntem aici sub influența asta slavonească ce a format un alt soi de om, care ne-a adus la starea asta de deformare cu „smerenia”. Această așa-zisă smerenie a luat naștere în urma terorii. Pe noi ne caracterizează acum frica și ateismul. Românul nostru știe să mai facă doar bancuri. Îmi povestea un cetățean aici un banc ce circulă prin popor.

Cică: „Un anume președinte merge să consulte o vrăjitoare. Vrăjitoarea închide ochii și îi spune:
- Vă văd trecând pe un bulevard foarte mare, într-o mașină decapotabilă și lumea strigând de bucurie.
- Președintele zâmbește și o întreabă:
- Deci mulțimea este fericită?
- Da, ca niciodată!
- Și oamenii aleargă după …mașină?
- Da, aleargă în jurul mașinii, ca nebunii. Poliției îi este foarte dificil să facă loc mașinii.
- Sunt și oameni care poartă drapele?
- Da, drapele și bannere cu cuvinte de speranță pentru un viitor mai bun.
- Chiar așa? Și oamenii strigă, cântă?
- Da, oamenii strigă fraze de speranță: Oh! De-acum încolo totul va fi mai bine! Poporul este în sărbătoare.
- Și eu, eu cum reacționez la toate astea?
- Nu pot sa vad! Coșciugul este închis”.

Ei, cam așa se amăgește bietul român, cu un banc, cu o glumă, dar să facă el ceva concret, o faptă eroic㠖 nu.

Și cei în care mai zvâcnește încă o viță de român, o viță nobilă, cum pot depăși această frică și să îi poată mobiliza și pe ceilalți?

Nu se poate mobiliza acum nimic, pentru că nu ai ajuns nici măcar până acasă și ei te-au și depistat ce lucrezi și ce vrei să faci tu. Ce era securitatea altădată și ce este acum, vă dați seama cu mult mai avansată. Nu are cine să se opună acum partidului, atâta vreme cât copiii celor ce ar avea un cuvânt de spus sunt în Germania, în Franța, studiază, burse, toate pe seama poporului român…

Cu cardul de sănătate cum e bine să procedăm, că se trezește omul cu el la poștă și trebuie să semneze pentru el?

Nu îl primim deloc. Nu semnați pentru el, ci îl trimiteți prin poștă de unde a venit. Trebuie să fie un act de mărturisire al nostru și este și pentru ei o ocazie să vadă că poporul se opune în masă.

Dar de ce credeți, părinte, că persecuția asta electronică este mai antihristică decât celelalte persecuții păgâne, în care te obligau să te închini și la idoli?

Pentru că și viclenia vrăjmașului e mai mare conform cu vremurile în care trăim. El are mii de ani de experiență și e normal să își desăvârșească metodele de ispitire a lumii. Toate fenomenele care se aplică în istoria omenirii sunt în raport cu gradul de civilizație al omului. Observați acum la ce nivel de cunoaștere a ajuns știința, după cum s-a dezvoltat tehnica. Cu cât e mai performantă tehnica oamenilor, cu atât și persecuția este mai ascuțită și mai subtilă. Și pe oamenii aștia îi vad ca pe niște slugi ale satanei și eu așa și cred – cei care folosesc tehnica asta în rău, în defavoarea omului, sunt niște înaintemergători ai lui antihrist.

Nu vedeți cum au știut să protesteze grecii în jur de 15 mii de oameni împotriva actelor cu cip, și numai pentru faptul că ulterior, oricând ei pot adăuga la acele informații din cip și cifra 666?

Măi, eu am visat acum într-o noapte, după ce am venit de la Sfânta Liturghie, la o jumătate de oră după ce adormisem, și am avut trei vise la rând chinuitoare cum erau pecetluiți oamenii de către slujitorii lui antihrist. Îi adunau de pe stradă și într-un laborator al lor îi pecetluiau forțat cu un cip electronic de mărimea unui sâmbure de prună. Bineînțeles că nu trebuie să dăm crezare viselor. Dar vedeam un lucru foarte interesant – cei care erau câte doi sau mai mulți la un loc reușeau să scape să rămână nepecetluiți, dar cei care erau singuri, erau ușor răpiți și pecetluiți. Și spun aceasta, nu că sunt eu vizionar – nici vorbă! – cred însă că dacă vom crea o unitate duhovnicească și ne vom opune împreună, Domnul își va face milă cu noi. Pentru că singuri nu vom rezista și de aceea ei și urmăresc să ne dezbine unul de altul. Dragostea și rugăciunea vor avea multă putere și tehnica lor va deveni neputincioasă, după cum spune și Domnul în Evanghelie: „Că unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor”(Mt. 18:20). Ei folosesc acum și mijloace hipnotice. Nu vedeți cum tehnica asta îl face pe om să nu mai poată dormi, să nu mai poată judeca, să obosească foarte repede? Această tehnică asupra psihicului uman are efect mai puternic decât alcoolul, e un drog periculos.

Considerați că pecetluirea este aproape?

Pecetluirea nu este chiar aproape, dar nici prea departe. Oamenii trăiesc acum într-un confort și ateism, încât beau, mănâncă și nu îi mai interesează de îi judecă Dumnezeu sau nu. Ei fac glume și se amuz㠖 ei, astea sunt povești popești. Dar nu este așa. Tot ce s-a scris în Scriptură trebuie să se împlinească negreșit și sunt evidente toate aceste fenomene premergătoare. Lumea a ajuns la culmea desfrâului și imoralității, încât homosexualii și criminalii au ajuns modelele societății. Eu văd că și mentalitatea copilului este foarte mult schimbată, pentru că mamele își lasă copiii să petreacă foarte mult timp la calculator și la televizor, care îi transformă pe bieții copii în niște monștri. Îmi povestea o mamă aici că băiețelul ei de patru ani, după ce a venit de afară de la joacă, îi spune mamei: Păi, mămică, eu am să iau pe Anișoara. Păi unde auzeai așa ceva pe vremea mea? Nu se pomenea așa ceva. Structura sufletească și organică a copilului nu este pentru această tehnică satanică, că îl distrugi pe el la anii ăștia. Nu vedeți chipul unui copil curat, sănătos, cu o educație creștin㠖 cât de frumos arată și ce judecată are? Dar ia-l dintr-o familie de desfrânați, de răutăcioși – parcă și copilul arată ca un monstru. Viața tehnică naște monștri.

Părinte, dar celor care vor fi pecetluiți forțat li se socotește lepădare?

Foarte puțini vor scăpa nepecetluiți, dar dacă vom fi pecetluiți cu forța nu noi vom răspunde, ci ei. Important e să nu cedezi și să știi să mori martir. Asta este important.

Și cum înveți să mori martir?

Nu te supui la niciun soi de încercare. Dar aici are un rol și partea spirituală. Cu cât ești mai pregătit duhovnicește, și rațiunea îți va fi mai puțin atinsă sau degradată, și vei avea și puterea de mărturisire. Toată viața creștinului trebuie să fie o pregătire pentru a ști să moară martir. Dacă vă uitați la copii veți vedea întipărit pe chipul lor instinctul de a fi asemenea lui Dumnezeu. Întrebam aici un copil mic: ce vrei să te faci tu când vei fi mare? Și el îmi răspunde: Sfânt vreau să mă fac! Copilul are sădit în el această forță de a-și desăvârși sufletul. De la copii trebuie să învățăm foarte mult cum să fim, „căci ca unora ca acestora este împărăția cerurilor”. „Până nu veți fi ca aceștia nu veți intra în împărăția lui Dumnezeu” – adică cu sufletul curat, cu curaj și naturalețe. Copilul este așa de nevinovat că pentru el totul este sfânt.

Cum vă explicați faptul că noi, pe măsură ce avansăm în cunoaștere, ne îndepărtăm de Dumnezeu, când de fapt cunoașterea ar trebui să ne apropie?

Asta e valabil pentru cei slabi, care mai mult se afundă în cunoaștere, pentru că nu au smerenie, cercetează cu mândrie. Trebuie să ne temem pururi să nu ne părăsească Dumnezeu și să nu cădem în mrejele vrăjmașului. Fără această frică sfântă de Dumnezeu cădem în înșelările minții noastre. Să ne îngrijim să nu slăbească puterea noastră sufletească și să nu cădem pradă răului.

Părinte, sunt unele persoane care se îndoiesc de această realitate a cipului, și consideră că dacă cipul ar fi cu adevărat o problemă așa gravă de mântuire, Dumnezeu ar lucra prin sfinții săi și ar vesti oamenilor exact ce să facă, cu argumente clare și fără îndoială, că nu lasă Dumnezeu Biserica Lui fără povățuire.

Eu consider că acesta însuși e un semn că sfârșitul este aproape, prin faptul că nu mai avem proroci și apărători sfinți ai adevărului ortodox. Este o lipsă de povățuitori, predicatori care să spună poporului de la amvon ce are de făcut. Nu, acum preotul trebuie să predice după cum îi dictează partidul, nu după cum îi spune Duhul. Mai are el habar de Duhul? Păi cum să mai lucreze așa Dumnezeu, prin astfel de capi stricați? Ei dansează și cu musulmanii și cu ereticii și vrem ca Dumnezeu să grăiască prin ei. Dar bietul om cade pradă tuturor minciunilor.

Cum vedeți această măsură a Uniunii Europene, și implicit a Guvernului, prin care ni se scot din farmacii plantele și medicamentele naturiste, pe motiv ca au efecte adverse și nu există o testare a plantei la nivelul populației, dar în schimb ei introduc o substanță extrem de toxică, initium, în culturile de cartof, ceapă, roșii și alte legume, fără niciun fel de testare.

Este o măsură de distrugere a omului cum mai spuneam. Iar românul nostru nu deschide gura, acceptă încă și ca pe ceva bun, așa în inconștiența și prostia lui. El mănâncă tot ce i se oferă pe piață. Dacă ar pune otravă la pliculețe și pe aceea ar manca-o. Îmi amintesc în ’44 când au venit rușii cu porumbul ăsta furajer, aparent mai frumos și cu niște grăunțe mai mari. Și țăranul nostru a aruncat porumbul moldovenesc, care era dulce și mult mai sănătos. Și a venit porumbul acesta furajer rusesc și a înlocuit tot porumbul nostru, fără să grăiască unul ceva. Țăranul nostru se uita și se minuna: A, păi uite, măi, ăsta e porumb adevărat! Dar nu este o problemă asta așa de mare dacă nu mai găsim plante medicinale în farmacii, că și așa numai sănătoase și medicinale nu erau – că românul nostru știe să culeagă și singur de pe la țară, de pe câmp, mușețel, pătlagină și usturoi. E bine să ne învățăm să nu mai primim otrăvurile lor din medicamente, ci să căutăm să ne tratăm noi singuri, prin ierburile și rădăcinile pe care le-a lăsat Dumnezeu. Pentru că nu am voie să mă sinucid, bineștiind că multe din medicamentele și alimentele lor sunt pline de otravă.

În cele din urmă vă urăm și noi Mulți ani sănătoși și de acum înainte, odată cu împlinirea vârstei de 92 de ani și dacă ne puteți spune cum simțiți acest an al sfinției voastre față de ceilalți?

Ei, maică, anii grei pentru mine au trecut. Anii bătrâneții care mi s-au adăugat, au însemnat durerile și necazurile acestui popor. Dacă tu nu te gândești doar pentru tine, atunci ajungi să te confunzi cu nevoile și greutățile aproapelui. Așa că eu chiar dacă sunt la 92 de ani, trăiesc totodată vârsta celui de lângă mine, fie că sunt 25 de ani, fie că sunt 45 de ani. Și anii pentru mine nu mai sunt ani… Noi dirijăm timpul în raport cu nevoința noastră față de Dumnezeu. Sfârșitul lumii este sfârșitul nostru, pentru că păcatele noastre cheamă mai degrabă mânia lui Dumnezeu. Și cu cât te nevoiești mai mult pentru celălalt, cu atât ești mai tânăr.

(realizat de monahia Fotini – 17 februarie 2011, aparut in revista ATITUDINI, Nr. 15)

sursa
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Religiile lumii
   -> Crestinism, ORTODOXISM
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !